|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Archangel a scris:
Deci de-asta exista nivelul asta al dialogului. Dupa cum zicea Francisco Goya "Somnul ratiunii naste monstri". |
Tu confunzi voit, ratiunea noastra,cu ratiunea lui Dumnezeu. Ti se pare ar ar fi una si aceeasi?
"Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre." (Isa.55:9)
Nu cred ca ne este permis sa intervenim in gandurile,planurile si hotararile pe care le are Domnul cu privire la copiii nostri. Daca tu crezi ca ratiunea ta a ajuns la un nivel asa de superior, incat sa o inlocuiesti pe cea a lui Dumnezeu ,atunci ...imi recunosc "somnul ratiunii" mele.
|
|
07/11/08 01:49
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
irlanda a scris:
Tu confunzi voit, ratiunea noastra,cu ratiunea lui Dumnezeu. Nu cred ca ne este permis sa intervenim in gandurile,planurile si hotararile pe care le are Domnul cu privire la copiii nostri. |
Cu tot respectul dar habar nu ai care e ratiunea lui Dumnezeu. Si nici gandurile, planurile si hotararile Lui nu numai cu privire la copiii nostri dar si in general. La fel cum nici eu nu am habar si nici oricine altcineva. Pentru ca altfel nu ar mai avea sens versetul citat de tine.
Avand in vedere ca nu putem patrunde ratiunea lui Dumnezeu ramane sa vedem ce putem face cu ratiunea noastra, cu talantii pe care Dumnezeu ni i-a dat sa-i folosim nu sa-i ingropam.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
07/11/08 09:28
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Stiu ca era bine sa las scris ce am scris dar am scris despre familia mea si n-am vrut sa raman acolo. Doar pt tine le-am scris asa ca daca le-ai citit mi-am atins scopul .
Ms de sfat [ nu ma tenteaza sa ma bat cu 'vantul' pe tc ]
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
08/11/08 07:56
|
|
irlanda
membru
|
|
Archangel a scris:
Cu tot respectul dar habar nu ai care e ratiunea lui Dumnezeu. Si nici gandurile, planurile si hotararile Lui nu numai cu privire la copiii nostri dar si in general. La fel cum nici eu nu am habar si nici oricine altcineva |
Exact,habar nu avem care este ratiunea lui Dumnezeu cand hotaraste ca intr-o familie sa se nasca 10 copii, sau doar un copil, sau nici unul. Si pentru ca este vorba de viata,atunci cand se naste un copil, nu cred ca avem dreptul sa hotaram noi cind sa dam viata sau cand sa nu dam viata. Numai Dumnezeu poate hotara asta. "Sa stiti dar ca Eu sunt Dumnezeu, Si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, Si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea." (Deut.32:39)
Archangel a scris:
Avand in vedere ca nu putem patrunde ratiunea lui Dumnezeu ramane sa vedem ce putem face cu ratiunea noastra, cu talantii pe care Dumnezeu ni i-a dat sa-i folosim nu sa-i ingropam. |
Sa nu-ti bagi nasul, unde nu-ti fierbe oala,nu inseamna ca nu-ti folosesti talantii. Inseamna, doar, ca intr-un lucru pentru care tu n-ai putere de decizie, sa-L lasi pe Domnul sa hotarasca care are tot dreptul s-o faca. Dar asta e problema ,ne credem muuult prea intelepti si desavarsiti ,si nu-i mai permitem Domnului sa ne dicteze in orice domeniu al vietii noastre.
|
|
08/11/08 08:20
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
irlanda a scris:
...ne credem muuult prea intelepti si desavarsiti ,si nu-i mai permitem Domnului sa ne dicteze in orice domeniu al vietii noastre. |
Începusem să scriu un mesaj serios cu privire la fraza asta, dar mi l-am şters fiindcă nu aş fi făcut altceva decât să amplific polemica deja stârnită. Iar de certuri e plin TC-ul!
Un lucru îţi mai spun şi închei: greşită impresie ţi-ai format gândind că cele care nu fac copii "câţi dă Domnul" arată că nu Îi permit Lui să le dicteze fiecare domeniu al vieţii. Dar dacă asta este părerea/încredinţarea ta, rămâi cu ea.
|
|
08/11/08 10:59
|
|
irlanda
membru
|
|
Magdy a scris:
Un lucru îţi mai spun şi închei: greşită impresie ţi-ai format gândind că cele care nu fac copii "câţi dă Domnul" arată că nu Îi permit Lui să le dicteze fiecare domeniu al vieţii. Dar dacă asta este părerea/încredinţarea ta, rămâi cu ea. |
Ok,numa' sa nu fii suparata pe mine. 
|
|
08/11/08 12:42
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Sa nu-ti bagi nasul, unde nu-ti fierbe oala,nu inseamna ca nu-ti folosesti talantii. |
Pai din moment ce eu fac acel copil imi cam fierbe oala. Ca doar nu vine cu barza din senin. Eu il fac. Si din moment ce eu il fac consider ca Dumnezeu imi da si libertatea de a alege momentul cand sa-l fac. Deoarece acel copil va deveni responsabilitatea mea. Nu il fac si apoi Dumnezeu cu mila. Mai exista si exceptii cand Dumnezeu alege sa lucreze altfel decat am vrea noi dar cred ca acestea raman exceptii.
irlanda a scris:
Inseamna, doar, ca intr-un lucru pentru care tu n-ai putere de decizie, sa-L lasi pe Domnul sa hotarasca care are tot dreptul s-o faca. |
Din moment ce Domnul a hotarat ca o fiinta sa apara ca rod al dragostei altor doua fiinte consider ca ne-a insarcinat si cu putere de decizie.
irlanda a scris:
Dar asta e problema ,ne credem muuult prea intelepti si desavarsiti ,si nu-i mai permitem Domnului sa ne dicteze in orice domeniu al vietii noastre. |
Sa nu-mi zici ca de cate ori vei face sex cu sotul tau vei cere aprobarea Domnului.
|
|
08/11/08 14:39
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
irlanda a scris:
Ok,numa' sa nu fii suparata pe mine.  |
Nu sunt supărată, dar este normal să zic "AU!" când sunt înţepată. Iar la faza cu întors obrazul în tăcere, mai am mult de lucrat.
Ultima modificare de Magdy (08/11/08 17:29)
|
|
08/11/08 16:47
|
|
irlanda
membru
|
|
N-am avut niciodata in intentie ca prin postarile mele sa intep pe cineva. Iar despre celalalt obraz, nici atat. Daca ar fii sa consider tot ce s-a comentat si n-a fost dupa placul meu,intepaturi sau palme pe obraz, si eu pot spune ca am avut parte de intepaturi si palmuiri cu caru'. Dar nu sant intepaturi,sant opinii diferite. Acum ca alegem sa le vedem ca pe niste intepaturi adresate personal noua ,e greseala noastra. Cand se spune o parere,cel putin eu,o spun la modul absolut general,nu vizez pe nimeni,pur si simplu imi spun parerea. Nu inteleg cum ar trebui s-o fac, ca sa nu se mai interpreteze ca intepatura. Repet:nu intep pe nimeni,si nu tai in carnea nimanui.N-am nici un interes s-o fac si nici nu mi-ar ajuta la ceva. Problema este ca ar trebui,cred,sa nu ne mai punem noi, in dreptul asa ziselor "intepaturi".Se vorbeste la modul general.
Archangel a scris:
Pai din moment ce eu fac acel copil imi cam fierbe oala. |
Nu-ti fierbe oala sa decizi tu cand sa-l faci.
Archangel a scris:
Si din moment ce eu il fac consider ca Dumnezeu imi da si libertatea de a alege momentul cand sa-l fac. |
Iti da libertatea sa-I dai sau nu libertatea Lui sa aleaga cand sa-L faci.
Archangel a scris:
Deoarece acel copil va deveni responsabilitatea mea. | Bineinteles .Dar asta nu inseamna ca de frica responsabilitatii sa folosim diverse metode prin care sa limitam numarul de copii.
Archangel a scris:
Din moment ce Domnul a hotarat ca o fiinta sa apara ca rod al dragostei altor doua fiinte consider ca ne-a insarcinat si cu putere de decizie. |
Nu consideri corect. Decizia ii apartine in totalitate lui.Sau ar trebui sa-i apartina.
Archangel a scris:
Sa nu-mi zici ca de cate ori vei face sex cu sotul tau vei cere aprobarea Domnului. |
Nu,nu-i voi cere aprobarea Domnului.
Ultima modificare de irlanda (09/11/08 21:23)
|
|
09/11/08 14:40
|
|
daniel
membru
|
|
Asa se exprima parerile ? 
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
09/11/08 22:27
|
|
irlanda
membru
|
|
Cum adica, asa ? 
|
|
09/11/08 23:47
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Wow! Am inteles, de fapt, unde e neintelegerea, irlanda!!! Dar, o sa il las pe +Archangel+ sa iti explice, cand o sa aiba timp, ca cu el esti in disputa oficiala.   
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
10/11/08 00:01
|
|
irlanda
membru
|
|
Ok ,il astept cu nerabdare pe Archangel sa explice. De parca n-ar mai fi incercat sa se explice si pana acum...
|
|
10/11/08 00:14
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Archangel a scris:
Sa nu-mi zici ca de cate ori vei face sex cu sotul tau vei cere aprobarea Domnului. |
Nu,nu-i voi cere aprobarea Domnului. |
Aici lovesti in ceea ce ai zis mai devreme:
irlanda a scris:
si nu-i mai permitem Domnului sa ne dicteze in orice domeniu al vietii noastre. |
irlanda a scris:
Nu-ti fierbe oala sa decizi tu cand sa-l faci. |
Nota: Un copil apare in urma unui raport sexual.
|
|
10/11/08 10:51
|
|
irlanda
membru
|
|
Archangel a scris:
Aici lovesti in ceea ce ai zis mai devreme: |
irlanda a scris:
si nu-i mai permitem Domnului sa ne dicteze in orice domeniu al vietii noastre. |
Ti se pare ca lovesc. Orice domeniu-ma refer la domeniile in care din dorinta de a ne oferi confort si comoditate trecem peste aprobarea Domnului si ne dam singuri aprobarile. Cat priveste primirea aprobarii Domnului de a face dragoste(nu sex,sex fac animalele si prostituatele) cu partenerul,si-a dat-o de cand a instituit casatoria care implicit inseamna si relatii sexuale.
Archangel a scris:
Nota: Un copil apare in urma unui raport sexual. |
Nota la nota:Poti avea raport sexual, in urma caruia sa nu apara un copil.
|
|
10/11/08 12:32
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Cat priveste primirea aprobarii Domnului de a face dragoste(nu sex,sex fac animalele si prostituatele) cu partenerul,si-a dat-o de cand a instituit casatoria care implicit inseamna si relatii sexuale. |
Noi acum nu discutam despre daca ci despre cand. Nu discutam daca sa ai copil ci cand sa il ai. La fel, nu daca ceri aprobarea sa ai raporturi sexuale (sau de dragoste, ma rog) cu partenerul ci cand sa ai.
irlanda a scris:
Nota la nota:Poti avea raport sexual, in urma caruia sa nu apara un copil. |
Corect. Reformulez: Un copil apare numai in urma unui raport sexual.
|
|
10/11/08 14:26
|
|
simona
membru
|
|
irlanda a scris:
(nu sex,sex fac animalele si prostituatele) |
Animalele se imperecheaza, draga mea. Si de ce prostituatele nu ar face dragoste? Ele nu sunt femei?
Asaaa... Irlanda, uite, mi-am dat seama unde e neintelegerea. Tu ai impresia ca noi, cei care spunem ca nu vrem sa avem neaparat echipe de fotbal cu tot cu revzerve, ne referim la metodele de protejare, cum ar fi prezervatizul, pastilele contraceptive sau diafragma. E pacat, eu asa consider. Pentru ca atunci decizi tu, exact ce anume vrei sa faci. Dar, Dumnezeu a creat anumite zile in care femeia nu poate ramane insarcinata. Cred ca ai auzit de zilele 13, 14 ale lunii care sunt zilele cele mai fertile, si cand e foarte posibil sa ramai. Din ce am citit, tu ai inteles gresit. O femeie poate ramane insarcinata in oricare zi, dar in special alea doua. Asa ca, daca asta a fost neintelegerea... E destul de deplasat sa consumi atata energie sa convingi deja niste convingeri. 
|
|
10/11/08 17:24
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Sunt cam 2 zile pe luna in care o femeie poate ramane insarcinata. Doar in zilele alea, cu putine exceptii . Problema este sa le calculezi exact .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/11/08 18:19
|
|
simona
membru
|
|
Desigur, april. Nu am zis nimic mai mult. Eu stiu ca alea sunt cele mai fertile, si in celelalte zile e foarte putin probabil. Si, da, trebuie sa ai un calendar fara... devieri, ca sa poti sa calculezi cu exactitate. Si atunci, daca toti suntem impotriva metodelor contraceptive, enumerate mai sus, de ce ne zbatem atata? 
|
|
10/11/08 18:30
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Ca sa poata fi aplicata cu succes metoda calendarului trebuie sa aveti un organism echilibrat ca un ceas bun. Sa fie la aceleazi zile menstruatia, fara devieri sau alte chestii. Nu m-as baza nici pe metoda asta, fiindca sunt foarte putine femei foarte "exacte". Ovulul traieste vreo 5 zile, iar spermatozoidul vreo doua. Asa ca se poate ramane si daca se face sex azi iar maine apare ovulatia. Nevasta-mea a ramas cu 5 zile inaintea ciclului. Si mai stiu N cazuri de femei ramase cand nu se asteptau deloc. Un calcul cat de cat mai bun ar fi cel de 7 zile inainte si 7 zile dupa ciclu(asta cu conditia sa fie foarte regulat..adica la 28 de zile). Altfel calculele sunt cam in zadar.
Ultima modificare de Sword (10/11/08 18:46)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
10/11/08 18:45
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Sword a scris:
traieste vreo 5 zile |
eu stiam de 24 de ore, dar o sa ma mai interesez.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/11/08 19:12
|
|
daniel
membru
|
|
irlanda a scris:
Cum adica, asa ?  |
Cred ca tonul pe care-l folositi ar merge mai bine la un suc intr-un bar unde e galagie multa. 
|
|
10/11/08 20:49
|
|
simona
membru
|
|
Doar suntem crestini, nu daniel-l? 
|
|
10/11/08 22:08
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|