TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 12
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Subiect pentru comentariile adiacente subiectelor de la acest topic.

Daca aveti intrebari sau comentarii legate de anumite mesaje ale celorlalti, care nu au legatura cu subiectul, sunteti invitati sa le discutati aici :) .

30/08/08 22:41

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Sword, mai ţii minte cine susţinea sus şi tare teoria auzită  de RainSong? :D Prietenul nostru, Klaudiu! ;)

31/08/08 09:32

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Rain nu stia exact despre ce-i vorba. O si zis ca n-o citit tot. Nu mi s-o parut sa zica de teoria asta, ci doar ce-o citit din visul ala. Si mie tot acolo mi se pare ca vrea sa bata visul ala. Eu deocamdata ascult toate teoriile si nu o iau niciuna de buna. Nu-s genu care sa strig ca papa-i antihristul, sau Maitreya...sau orice altceva. Le adun si astept...sunt sigur ca la vremea potrivita D-zeu ne va lumina in legatura cu asta. Pana atunci cine-s eu sa fac pe profetul daca nu am o lumina de la El cu privire la asta?

31/08/08 09:55

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
ii pe National Geographic o emisiune - Enigmele Bibliei ,am descoperit-o azi dimineata ,e si acuma ,de la 15 .Eu merg sa ma uit ,nu mi s-a parut sa fie eretici cei care vorbeau ,pareau genu de born again americani .

ps:intrebam numai despre Vatican ,ca visul parea sa faca o aluzie la Papa terorist ,ceva de genu ... in emisiune mai zicea ceva ,ca la vatican se va publica acuma teoria nu stiu cui [un eretic care si-a pierdut enoriasii si a cautat sprijin acolo] ,ca de fapt iadul va fi gol si chestii de genul . Acuma toate sunt interpretari ,vom vedea ...

Ultima modificare de RainSong (01/09/08 15:18)

01/09/08 15:15

alina
membru

Inregistat: 24/08/08
bairstov  scuze dar carui cult apartii ?:D...

04/09/08 22:38

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

bairstow a scris:

Apropo aveti oameni care si-au dat viata pentru Iisus?Chiar intreb ca nu stiu.

Unde să avem?Cred că e o întrebare cam ...fără rost.Acum sunt oameni care mor pentru Hristos.Poate nu la noi,în România,dar în China sau în alte ţări comuniste,şi nu neapărat comuniste,oamenii îşi riscă viaţa în încercarea de a putea să se adune pentru părtăşie.Nu sunt sfinţi,dar caută să se sfinţească chiar cu preţul vieţii. ;)

04/09/08 23:13

Sword
membru

RainSong a scris:

ii pe National Geographic o emisiune - Enigmele Bibliei ,am descoperit-o azi dimineata ,e si acuma ,de la 15 .Eu merg sa ma uit ,nu mi s-a parut sa fie eretici cei care vorbeau ,pareau genu de born again americani ....

Rain...multi par a fi ceva si sunt de fapt altceva. Inca nu am vazut pe Descopery, National Geographic si altele sa-L prezinte pe Isus in asa fel incat sa ne intareasca credinta. De obicei ne lasa in ceata, sau ne fac sa ne punem intrebarea "oare?"..aceeasi cu prima ispita. Poti sa te uiti la filme genul.."who wrote the bible" si sa intelegi ce zic. Tot filmul se pretinde a fi in favoarea Adevarului Bibliei...dar de fapt induce o stare de eroare. Cat despre documentare gen "Searching for satan"... "adevarata viata a lui Isus"...sunt adevarate gunoaie ptr. spirit.

05/09/08 08:24

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08

+Archangel+ a scris:

Eu stiam ca mantuirea ca prin foc e pentru toti cei care au avut ca roada fan, paie si trestie indiferent de timpul in care au trait.

Sword a scris:

Mantuiti ca prin foc in ideea ca vor suferi mult pana la urma.

Dacă tot suntem aici,eu am auzit într-o predică că ar fi vorba despre cei care au fost mântuiţi,dar care nu s-au străduit să facă mai nimic pt Hristos.ÃŽn concluzie,sunt cei care l-au avut pe Domnul Isus doar ca Mântuitor în viaţa lor,nu ca şi Domn.Şi tind să cred că sunt mulţi din  aceştia prin bisericile noastre,deşi mie una mi se pare absurd să spui că Domnul Isus este Mântuitor în viaţa ta şi să nu faci nimic pt El.Tind să cred că e vorba despre cei care şi-au pierdut dragostea dintâi,şi care aşteaptă ca ceilalţi să facă ceva. :)

Voi ce spuneţi?

12/09/08 14:47

Site web  
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Wow! Cat de asemanator gandim, the_s. :D Adica, e asa de ciudat... Cum sa fii mantuit, si totusi, sa nu faci nimic. E ca si cum ai inota in bani... Si cam atat. Nu te-ai folosi de ei.

12/09/08 14:49

Sword
membru

Eu cred ca nici nu a spus Isus sa facem mare lucru ptr. El. Insa a spus clar sa facem ptr. ceilalti. Ideea principala este ca nu facerea de bine ne aduce mantuirea, ci mantuirea ne pune in starea de a face bine. Asta-i diferenta fundamentala dintre noi si cei care schimba prioritatile. Dar totusi nu exista biblic ideea de "a nu face nimic"...si ca ne rugam este deja "am facut" sau "fac ceva". Biblic exista ideea ca nu mai avem ce sa completam la mantuire, sau ca eforturile noastre nu ne pun in starea de mantuire...dar niciunde nu exista "nu avem nimic de facut"

Ultima modificare de Sword (12/09/08 15:29)

12/09/08 15:27

Magdy
membru

bairstow a scris:

...(cu ce pofta mananca si ce pretentioase sunt colegele mele evangheliste nu mai zic, ca eu le iau mancare la servici)...

Apăi, bairstow, dac-aş lucra cu tine şi m-ai servi cu o pizza capriciosa, nu te-aş refuza nici eu! Ba chiar aş mânca cu o poftăăă... :D

Acum serios, mi se pare absurd să te legi de felul în care mănâncă evanghelistele de la serviciul tău. Imaginea pe care mi-am format-o în cap ar fi cam aşa: tu, galant şi atent cu ele, le serveşti cu mâncare; ele, din respect pentru tine ca să nu te refuze, acceptă să ia masa împreună cu tine. Acum , dacă te-ar fi refuzat , ai fi zis că-s cu nasul pe sus, dar dacă acceptă mâncarea ta, zici că-s nehalite! Nicicum nu-i bine cu tine!! Dacă intenţia ta , atunci când le serveşti, este aceea de a le urmări mişcările fălcilor, atunci......

Ultima modificare de Magdy (13/09/08 10:24)

13/09/08 10:23

Sword
membru

"Cine da, sa dea cu bucurie"..hehe..Bairstow ii ingrozit ca fetele alea is pline de vlaga, in loc sa fie imbracate in negru si sa spuna sfios.."eu nu servesc mancare...ma hranesc doar cu spirit" ;;)

13/09/08 10:51

simona
membru

Inregistat: 19/02/08

Sword a scris:

Nu cred ca-s prea multumiti ca altii le-o iau inainte

Mai, sa ma ierte Dumnezeu, ca nu am intentia sa fac o generalizare. Sunt sigura ca, asa cum e normal, exista si la ortdocsi, si la catolici, si la baptisti si la penticostali-etc, uscaturi, ca in orice padure. De asemenea, sunt sigura ca la fel, exista si oameni cu adevarat crestini. Dar, traiesc zi de zi printre oameni ortodcsi si catolici. Si vad asa, o mica mare ceata in care se zbat. Problema nu e ceata, ci faptul ca ei nu vad ceata, ci li se pare a fi lumina. Cei mai zelosi zic asa:"O Biblie avem si noi si ei-neoprotestantii, protestantii- si tot un Dumnezeu." Cei ce mai raman-din cei pe care ii cunosc eu, spun asa:" Noi nu ne schimbam religia. Noi nu ne ducem in ratacire."

Adica, nu stiu... Ii vad atat de plini de ravna in ...nimic. Nu inteleg, cum se pot numi crestini daca fac milostenii, sau daca se duc din An in Paste la biserica, sau chiar si duminica de duminica, saruta niste icoane si fac matanii. IN ASTA CONSTA A FI CRESTIN?? Adica mi se pare atat de absurd, si sunt atat de revoltata. Oameni buni, lasati balta lucrurile de suprafata! Cautati-L pe Dumnezeu.

Bairstrow, nu sta sa ne deschizi noua ochii, ci mai bine scoate-ti ochelarii cu lentile mate, si uita-te pe unde calci! Pur si simplu m-am saturat de aberatii. Unde e Dumnezeu in lupta asta oarba de a arata care e sau nu confesiunea buna. Oare suntem atat de ...incetosati sa nu vedem ca e doar cel rau care vrea sa ne distraga privirea de la Isus, catre lucrurile astea mici, si lumesti??

13/09/08 22:50

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07

Sword a scris:

Eu cred ca nici nu a spus Isus sa facem mare lucru ptr. El. Insa a spus clar sa facem ptr. ceilalti. Ideea principala este ca nu facerea de bine ne aduce mantuirea, ci mantuirea ne pune in starea de a face bine.

Si cum ne mantuim doar la a 2 inviere pana atunci noul crestin nu se schimba deloc?
Magdy ma faci sa rad.NU e asa dar poate ai dreptate din ce am scris sa intelegi asa cum ai scris.La servici mancam separat (ca nu cred ca ar fi deacord nici patronul sa stam adunati toti laolalta) dar eu luam deobicei mancare.Pana sa iau trebuia sa notez:cu sare fara piper, 30 grame ardei fara ceapa etc etc.Apoi auzeam si comentarii:Am pofta de nu stiu ce etc etc .Nu stiam ca crestinii trebuie sa aiba pofte.Altii mor de foame si eu am pofta de o friptura inmuiata in sange...
Cat despre Anomis am o intrebare:Cine a facut atatea biserici Dumnezeu sau Diavolul?
Sa nu uitam sloganul:dezbina si cucereste.Sa nu uitam ca asteptam lepadarea de credinta dar ia venit mai ales prin neoprotestatism.E clar ca voi predicatii o noua evanghelie diferita si de cea a primilor crestini lutherani.
Sunt foarte multii care se duc la biserica in fiecare Duminica.Nu este o obligatie ca la voi.Daca ma duc 2 ore obligat de biserica din care fac parte(2 ore!!!!) nu inseamna ca sunt mai crestin decat ca unul care se duce foarte rar dar nu il intreaba nimeni.La voi biserica e mica si vede imediat absenta cuiva la noi sunt bisericii unde intrii si nu te cunoaste nimeni.Voi aveti o cultura, a-ti luat aminte de la bisercile lutherane care erau la un moment dat goale.Porma a aparut noul crestinism mai departe de adevar dar mai strict din punct de vedere administrativ.Omul e obligat sa citeasca in fiecare zi biblia pana cand o repudiaza complet din inima lui, iar Duminica nu trebuie sa lipseasca cel putin din punct de vedere al barfei.Eu nu am solzii de peste pe ochi eu vad ca la noi 80% nu mai calca de ani buni la biserica.Dar daca acestia ar primii niste favoruri de la biserica ia sa vezi cum s-ar mai duce.E mult de discutat.Lipsa de credinta a fost prezisa de Iisus .

Ultima modificare de bairstow (15/09/08 08:23)

15/09/08 08:05

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

bairstow a scris:

Cat despre Sword am o intrebare:Cine a facut atatea biserici Dumnezeu sau Diavolul?
Sa nu uitam sloganul:dezbina si cucereste.Sa nu uitam ca asteptam lepadarea de credinta dar ia venit mai ales prin neoprotestatism.E clar ca voi predicatii o noua evanghelie diferita si de cea a primilor crestini lutherani.

Iisus Hristos a facut Biserica, iar nu organizatiile. Biserica va rezista. Organizatiile se mai fragmenteaza, se mai asociaza sau unesc, in timp ce Biserica ramane.
Acum vreau sa-ti soptesc ceva numai tie. Organizatiile s-au fragmentat cu mult inainte de aparitia neoprotestantismului ori a luteranismului. Incepand de la scrierile parintilor apostolici poti vedea cum organizatiile din cadrul bisericii se mai ciondanesc, apoi (in soapta)biserica noastra s-a desprins din catolicism, daca iti amintesti,  prin 1054, si nu tocmai ortodocs; dar sunt ai nostri si sunt buni.

15/09/08 08:21

Magdy
membru

OLD TRAIAN a scris:

...Acum vreau sa-ti soptesc ceva numai tie. ....biserica noastra s-a desprins din catolicism...

Aaaah, Traiane, te-am auzit şi eu! :D )))

15/09/08 09:11

Sword
membru

Nu-i frumos sa tragem cu urechea la ce discuta altii :D Da-i bine sa auda Bairstow

15/09/08 10:00

bairstow
membru

Cred ca as fi cel mai bun predicator.Va stiu toate lipsurile.Sincer,nu cred as fi prea iubit :)

17/09/08 00:49

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Mie mi se pare ca deja esti iubit ;)

17/09/08 11:13

giany
membru

Inregistat: 18/05/07

bairstow a scris:

Cred ca as fi cel mai bun predicator.Va stiu toate lipsurile.Sincer,nu cred as fi prea iubit :)

ha ... ha ... ha ... din ce punct de vedere ??? si sa(i)tan a spus ca ar fi mai bine sa fie el DUMNEZEU ... io iti dau un sfat : ASCUNDE-TE CAT MAI POTI!!! :D:D:D

Ultima modificare de giany (17/09/08 17:18)

17/09/08 17:17

bairstow
membru

Prea iubitule giany ai putea sa imi arati unde a vrut satan sa fie mai mare ca Dumnezeu(ma refer in biblie)?In al doilea rand de multe ori vedem mai bine greselile altora decat pe ale noastre.Oricum exagerezi ca deobicei.Comparatia e exagerata ca sa nu zic jignitoare.Eu ca ,crestin daca vine la mine un pagan si i-mi arata ca gresesc nu-i dau in cap ci incerc sa ma corectez.Si daca are dreptate intr-o privinta , eu ii dau dreptate.

17/09/08 20:07

Sword
membru

Bairstow...De ce te contrazici? Adica pe noi ne vezi si faci in fel si chip, iar pe un pagan esti gata sa-l aprobi? Sau...poate nu-i chiar contradictie...hmm

17/09/08 20:50

giany
membru

Inregistat: 18/05/07

bairstow a scris:

Prea iubitule giany ai putea sa imi arati unde a vrut satan sa fie mai mare ca Dumnezeu(ma refer in biblie)?...Oricum exagerezi ca deobicei...eu ii dau dreptate.

prea vrei tu sa le stii pe toate ... oki ... ia gandeste-te mataluta de ce a ajuns lucifer satan ... ??? cum a evoluat ... ??? ... mai ... mai ... crezi tu ca le stii pe toate ... ??? ia sa vedem ... cum explici tu ce am intrebat eu ... si ca sa te si corectez preaiubitule bair se scrie intr-un cuvant ... si ar mai fi ... darrrrrrrrrrrrrr ... ma opresc ... tks ...!!!

17/09/08 22:15

bairstow
membru

In primul rand iar te vezi sword invinuit?Iar felul de judecata in care crezi ca eu ma iau de tine?Am scris pagan in sensul de om cel mai departa de Dumnezeu.
Giany habar nu am de ce Lucifer a ajuns satan dar eu te-am intrebat inainte:sa imi arati unde a vrut satan sa fie mai mare ca Dumnezeu(ma refer in biblie).Pai daca divagam de la biblie inseamna ca avem traditii, nu?

18/09/08 21:25

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

Mai ales aia care fac 10 copii.

Mda...ia intreaba biserica cea adevarata (scuze daca ti se pare ironic, dar sunt cuvintele tale ) ortodoxa despre contraceptie si mai stam de vorba ;)

18/09/08 22:20

Pagini:  1 2 3 4 ... 12    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la