|
|
|
Claudiu
membru
Inregistat: 30/12/10
|
|
Primii adventisti mileriti (dar si membrii azs de azi cred aceasta) credeau intr-o revenire universal vizibila a lui Hristos pe Terra, 'cand orice ochi Il va vedea, si cei ce L-au strapuns.' Se considera vreun baptist, penticostal, evanghelic sau oricine de oricare alta apartenenta religioasa de pe aici adventist si in acest sens?
_______________________________________ "A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell
|
|
16/03/11 13:21
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
Normal că orice ochi îl va vedea, şi apoi doar cei mântuiţi vor merge cu EL în cer, ceilalţi rămân aici. 
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
16/03/11 14:44
|
|
Claudiu
membru
|
|
Intrebarea mea era pentru oricine este pe aici in afara de adventistii botezati in Biserica azs si membrii a acesteia deoarece cineva spunea ca este adventist deoarece crede in a doua venire a lui Isus. Insa aceasta afirmatie este cam incompleta deoarece acea persoana se putea referi la rapirea secreta, doctrina in care eu nu cred.
Oricum Dragos, crezi ca aceia care sunt rai nepocaiti cand va reveni Mantuitorul lor vor mai supravietui mult pe Terra in timpul mileniului care stim ca va fi inaugurat de Isus prin revenirea Sa universal vizibila?
Iar daca vor pieri de ce, cum si cand crezi ca se va intampla aceasta?
Ultima modificare de Claudiu (17/03/11 17:19)
_______________________________________ "A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell
|
|
17/03/11 16:33
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Claudiu a scris:
Insa aceasta afirmatie este cam incompleta deoarece acea persoana se putea referi la rapirea secreta, doctrina in care eu nu cred.
|
Vrei sa zici ca tu esti etalonul? 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
17/03/11 22:42
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
Claudiu a scris:
Intrebarea mea era pentru oricine este pe aici in afara de adventistii botezati in Biserica azs si membrii a acesteia deoarece cineva spunea ca este adventist deoarece crede in a doua venire a lui Isus. Insa aceasta afirmatie este cam incompleta deoarece acea persoana se putea referi la rapirea secreta, doctrina in care eu nu cred.
Oricum Dragos, crezi ca aceia care sunt rai nepocaiti cand va reveni Mantuitorul lor vor mai supravietui mult pe Terra in timpul mileniului care stim ca va fi inaugurat de Isus prin revenirea Sa universal vizibila?
Iar daca vor pieri de ce, cum si cand crezi ca se va intampla aceasta? |
Se vor omorî unii pe alţii, aşa cum fac şi astăzi, dar atunci o vor face de ciudă pt că s-au păcălit şi s-au trădat unii pe alţii, şi toţi îşi vor da seama că au fost păcăliţi de satana, se vor autodistruge toţi. Dar asta după mileniu.
Să ne ajute să nu fim pe pământ la a treia venire.
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
17/03/11 23:24
|
|
Claudiu
membru
|
|
Aici intelegem la fel Dragos insa eu ma refeream la a doua venire a lui Hristos cea dinainte de mileniu, nu la a treia.
|
|
17/03/11 23:31
|
|
emanuel
membru
|
|
Dupa a doua venire, unde pleaca de trebuie sa vina a treia oara?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
18/03/11 10:42
|
|
Claudiu
membru
|
|
La a doua venire a lui Hristos, aceea universal vizibila "cand orice ochi il va vedea si cei ce L-au strapuns" Apoc 1:7 va avea loc intaia inviere generala, adica a acelora care si-au trait viata fiind de partea Mantuitorului lor si iubindu-L chiar daca au avut o intelegere partiala a adevarului Sau neavand ocazia sa auda mai mult adevar. Conform Bibliei, la revenirea Sa (a doua venire a lui Hrsotos) vor invia cei ce sunt ai Sai 1Corinteni 15:22 dar mai ales 23 impreuna cu Apoc. 20:4 mai ales ultima fraza.
Din cele de mai sus si nu numai se intelege ca mileniul va fi inaugurat de Hristos la revenirea Sa(a doua venire) cand mortii Sai drepti "vor invia nesupusi putezirii iar noi vom fi schimbati." 1Corinteni 15:51-53 cu 1Tesaloniceni 4:14-18
Aceasta deoprece se spune ca aceia care vor invia la intaia inviere sunt fericiti si sfinti si "au inviat si au domnit cu Hristos o mie de ani" conform cu Apoc 20:4 u.p.
Insa eu nu inteleg ca sfintii vor imparati in timpul mileniului pe Terra asa cum spun altii ci in cer. Apoc. 3:21
Pamantul va ramane pustiu, fara oameni pe el asa cum era prefigurat in serviciul sanctuarului din VT cand tapul ptr. Azazel era trimis intr-un pustiu nelocuit. Diavolul va fi legat in sensul ca nu va mai avea activitate febrila ca si acum ptr. ca nu vor mai exista oameni pe pamant. Ieremia 4:23-26
In mod clar prin faptul ca in versetul 6 se spune ca aceasta inviere generala a sfintilor morti este intaia inviere putem intelege din versetul 5 ca mai exista si o a doua inviere care va avea loc dupa sfarsitul mileniului.
Acum sa vedem ce se va intampla in timpul mileniului. Conform cu Apocalipsa 20:4,6 cei inviati la intaia inviere vor imparati impreuna cu Hristos in cer, nu pe pamant. Veti intreba poate: unde spune aceasta?
Se spune chiar in 1Tesaloniceni 4:14-18 unde se zice ca vor fi ridicati in nori ptr. a-L intampina pe Domnul. Ei vor merge in al treilea cer unde vor sta o mie de ani. Dupa aceasta mie de ani se vor intoarce pe pamant iar acum la a treia venire a lui Hristos vor invia cei rai nepocaiti din toate timpurile iar "...Numarul lor va fi ca nisipul marii."Apoc. 20:8
Se spune ca diavolul "va iesi din temnita lui" in sensul ca acum, dupa aceasta a doua inviere a celor rai nepocaiti el are iarasi fiinte pe care sa le minta si sa le distruga.
In timpul mileniului el a fost legat pentru o mie de ani conform cu Apoc.20:2,3 cu un lant simbolic in sensul ca nu va mai avea fiinte umane vii la dispozitia lui pe care sa le controleze si sa le distruga dupa "bunul" plac.
In timpul mileniului nu au existat fiinte vii pe Terra deoarece cei morti rai erau in mormintele lor asteptand a doua inviere (cea de la sfarsitul milenului conform cu Apoc. 20:5) iar cei sfinti erau in al treilea cer.
|
|
18/03/11 12:03
|
|
emanuel
membru
|
|
Ceva nu leaga in abordarea asta. Adica invierea dinainte de mileniu este universal vizibila, si cei ce l-au strapuns il vor vedea, apoi zici ca in mileniu mortii rai sunt in morminte. Cum vine asta? Sau cum l-au vazut cei ce l-au strapuns?
Ultima modificare de emanuel (18/03/11 12:31)
|
|
18/03/11 12:31
|
|
Claudiu
membru
|
|
Ceva nu leaga in abordarea asta. Adica invierea dinainte de mileniu este universal vizibila, si cei ce l-au strapuns il vor vedea, apoi zici ca in mileniu mortii rai sunt in morminte. Cum vine asta? Sau cum l-au vazut cei ce l-au strapuns? |
Referitor la ideea paragrafului de mai sus, aceasta il intrebam si pe Dragos ca sa vad ce crede el la acest subiect.
Ce se va intampla la a doua venire a lui Hristos (care va fi universal vizibila Apoc. 1:7) cu aceia care sunt rai nepocaiti dar in viata, ultima generatie de nelegiuiti nepocaiti?
Conform cu ceea ce am expus mai sus stim ce se va intampla cu sfintii in viata, ultima generatie de sfinti, ei vor fi schimbati astfel incat nu vor gusta moartea fizica, "putrezirea" din ei va fi inghitita de neputrezire conform cu 1Corinteni 15:51-53 si 1Tesaloniceni 4:14-18.
Deasemenea tot conform cu versetele de mai sus cei morti sfinti vor invia in trupuri nemuritoare.
Conform intelegerii mele din Biblie cred ca la revenirea Sa (a doua venire care va inaugura mileniul) Hristos nu va fi un fel de mitraliera cosmica, una care va nimici pe toti opozantii Sai care vor fi in viata adica aceia care nu L-au primit ci s-au lasat inselati de Satan.
Cred ca tot ei singuri datorita nebuniei colective care ii va apuca se vor autodistruge, eventual printr-un razboi nuclear lasand astfel pamantul fara oameni vii pe el in timpul mileniului, Ieremia 4:23-26. Oriunde este respins Dumnezeu apare haosul si distrugerea ca si consecinte naturale ale respingerii Aceluia care este Viata si Armonie. Pacatosii sunt in vrajmasie unii cu altii si fara harul divin (deoarece acesta este respins in mod constant si deliberat iar alegerea lor fiind respectata de Dumnezeu Acesta plecand de unde este gonit cu harul Sau cu tot) acestia se distrug unii pe altii.
Referitor la ultima intrebare a ta din paragraful de mai sus cred ca este una destul de pertinenta si imi pare bine ca mi-ai adresat-o.
Matei 26:64 si Marcu 14:62 (care sunt declaratii ale Mantuitorului nostru) se leaga in mod indubitabil de Apoc. 1:7 si Daniel 12:2, desi cele doua carti profetice nu vorbesc despre acelasi eveniment se leaga una de cealalta.
Eu si altii folosim termenul de "doua invieri generale" deoarece va mai exista si o alta inviere partiala a unora chiar pe la sfarsitul timpului de stramtorare cu putin timp inainte de prima inviere generala la cea de-a doua venire a lui Hristos.
Aceasta deoarece El nu vorbeste degeaba si acesti oameni care l-au condamnat deci "strapuns" vor trebui inviati ca sa-L vada deoarece ei sunt morti acum.
La aceasta inviere partiala descrisa in Daniel 12:2 se spuna ca vor invia multi dar nu toti, unii pentru viata vesnica iar altii pentru ocara si rusine vesnica.
Cei care vor invia pentru viata vesnica vor fi aceia care au predicat adevaratul adevar advent de la Miller incoace pentru a vedea cu ochii lor ceea ce au predicat iar cei care vor invia pentru ocara vesnica sunt aceia care au participat la procesul lui Hristos (ramanand in cele din urma nepocaiti) si altii care au fost cei mai aprigi impotrivitori ai Lui de-a lungul timpului pentru a vedea ca El si sfintii Lui au spus adevarul.
Ultima modificare de Claudiu (18/03/11 13:43)
|
|
18/03/11 13:09
|
|
emanuel
membru
|
|
asa, si ce se intampla cu ei acuma? dupa ce sunt inviati?(cu astia care n-au crezut ca Miller)
|
|
18/03/11 14:17
|
|
Claudiu
membru
|
|
Am spus deja mai sus ce se va intampla cu ultima generatie de pacatosi nepocaiti (si o sa redau si mai jos iarasi) iar ceea ce se va intampla cu ei se va intampla si cu acestia (cei nepocaiti inviati la invierea speciala) care L-au condamnat si strapuns pe Domnul nostru, adica se vor nimici unii pe altii pamantul ramanand fara oameni vii. Desi inviati(dar nu spre nemurirre) vor pieri in cataclismele declansate de rasa umana rebela si despartita de Dumnezeire formata din oamenii al carui creier este deconectat de la Divinitate.
"Conform intelegerii mele din Biblie cred ca la revenirea Sa (a doua venire care va inaugura mileniul) Hristos nu va fi un fel de mitraliera cosmica, una care va nimici pe toti opozantii Sai care vor fi in viata adica aceia care nu L-au primit ci s-au lasat inselati de Satan.
Cred ca tot ei singuri datorita nebuniei colective care ii va apuca se vor autodistruge, eventual printr-un razboi nuclear lasand astfel pamantul fara oameni vii pe el in timpul mileniului, Ieremia 4:23-26. Oriunde este respins Dumnezeu apare haosul si distrugerea ca si consecinte naturale ale respingerii Aceluia care este Viata si Armonie. Pacatosii sunt in vrajmasie unii cu altii si fara harul divin (deoarece acesta este respins in mod constant si deliberat iar alegerea lor fiind respectata de Dumnezeu Acesta plecand de unde este gonit cu harul Sau cu tot) acestia se distrug unii pe altii."
|
|
18/03/11 14:56
|
|
emanuel
membru
|
|
Asa, si care raman in morminte in perioada mileniului?
|
|
18/03/11 21:54
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
sunteti la comentariile pe langa subiecte....
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
19/03/11 12:34
|
|
Claudiu
membru
|
|
Dupa cum se poate vedea eu am incetat sa-i mai raspund si iti dau acordul meu sa transferi raspunsurile mele de mai sus la topicul "rapirea bisericii".
Sa vedem daca si acela care a pus intrebarile va face acelasi lucru.
Ultima modificare de Claudiu (19/03/11 13:52)
|
|
19/03/11 13:48
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
emanuel a scris:
Sau cum l-au vazut cei ce l-au strapuns? |
Dar cati l-au strapuns? ca vad ca se vorbeste la plural.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
19/03/11 17:28
|
|
Claudiu
membru
|
|
ambasador,
Tocmai ca aceasta spuneam cand vorbeam despre invierea speciala expusa in Daniel 12:1,2 (care va avea loc cam pe la sfarsitul vremii de stramtorare cum n-a mai fost) unde se spune ca vor invia morti rai si sfinti in acelasi timp aceasta inainte de revenirea lui Hristos cea universal vizibila cand va avea loc prima inviere generala, aceea numai a sfintilor morti. Am explicat mai sus aceasta.
La aceasta inviere speciala vor invia si "cei ce l-au strapuns" atat fizic pe El personal cat si prin persecutarea sfintilor Sai. Deci nu numai soldatii nepocaiti in cele din urma care L-au strapuns fizic vor invia ci si altii care L-au strapuns prin sfintii Sai. Fapte 9:1-5
De aceea este folosit pluralul in Apocalipsa 1:7.
Hristos se identifica intr-un mod deosebit cu sfintii Sai.
Ultima modificare de Claudiu (19/03/11 18:51)
|
|
19/03/11 18:47
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Claudiu a scris:
Insa eu nu inteleg ca sfintii vor imparati in timpul mileniului pe Terra asa cum spun altii ci in cer. |
De cand in cer exista moarte si pacat?
Isaia 65:20 Nu vor mai fi in el nici copii cu zile putine, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani va fi inca tanar, si cel ce va muri in varsta de o suta de ani va fi blestemat ca pacatos.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
21/03/11 14:20
|
|
emanuel
membru
|
|
Aici n-ai pus corect intrebarea. Intrebarea e unde-i ingroapa pe cei ce mor sub blestemul pacatului. 
|
|
21/03/11 15:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Uite ca la asta chiar nu m-am gandit. 
|
|
21/03/11 15:37
|
|
Claudiu
membru
|
|
Arch... De unde ai inteles ca eu as crede ca in cer exista pacat si moarte?
Ieremia 25:33 "Cei pe care-i va ucide Domnul în ziua aceea vor fi întinşi de la un capăt al pământului până la celălalt; nu vor fi nici jeliţi, nici adunaţi, nici îngropaţi, ci vor fi un gunoi de pământ."
Aici se refera la oamenii care vor fi lasati pe pamant dupa ce Fiul Omului va fi venit sa-i ia cu El pe cei care L-au ales. Cei lasati in urma se vor nimici unii pe altii asa cum am mai spus si nu va fi nimeni care sa-i ingroape.
Nu Domnul ii va ucide. Asa cum nu El l-a starnit pe David sa faca numaratoarea poporului ci Satan desi in 2Samuel 24:1 se spune ca El ar fi facut-o, la fel nici acum, nu El ii va starni pe cei rai la razboi ca sa se distruga unii pe altii dupa ce sfintii vor fi fost rapiti in vazul tuturor.
1 Cronici 21
1. "Satana s-a sculat împotriva lui Israel şi a aţâţat pe David să facă numărătoarea lui Israel."
Ultima modificare de Claudiu (09/07/11 19:47)
|
|
09/07/11 19:45
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Claudiu a scris:
Arch... De unde ai inteles ca eu as crede ca in cer exista pacat si moarte? |
Pai am inteles ca nu crezi asta. De fapt, e o bulibaseala completa. Confunzi Imparatia de o mie de ani cu Raiul. Ca sa nu mai zic ca te folosesti de un verset despre care sustii ca nu e inspirat.
|
|
11/07/11 09:10
|
|
Claudiu
membru
|
|
In timpul celor 1000 de ani cei sfinti vor fi in cer, in rai, iar pe Terra va fi numai diavolul cu ingerii lui.
Ieremia 4:23 "Mă uit la pământ, şi iată că este pustiu şi gol; mă uit la ceruri, şi lumina lor a pierit!
24. Mă uit la munţi, şi iată că sunt zguduiţi; şi toate dealurile se clatină!
25. Mă uit, şi iată că nu este niciun om; şi toate păsările cerurilor au fugit!"
Despre care verset vorbesti?
Ultima modificare de Claudiu (11/07/11 16:39)
|
|
11/07/11 16:38
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Claudiu a scris:
In timpul celor 1000 de ani cei sfinti vor fi in cer, in rai, iar pe Terra va fi numai diavolul cu ingerii lui. |
Si atunci cum de vor muri in cer, in rai conform Isaia 65:20?
Claudiu a scris:
Despre care verset vorbesti? |
Despre Ieremia 25:33 pe care l-ai folosit mai sus.
|
|
11/07/11 16:45
|
|
Claudiu
membru
|
|
Oricine va putea muri(de moartea a doua) oricand doreste dupa ce diavolul si ai lui nu vor mai exista.
Daca un om care dupa ce va fi fost mantuit ar alege sa se deconecteze de la Viata, de la Dumnezeu, daca hotaraste ca nu mai vrea sa traiasca in aceasta realitate, orice "varsta" ar avea acesta, va merge in inexistenta dupa ca va fi facut o recunostere publica a alegerii lui ca sa nu se creada cumva ca l-a anihilat Dumnezeu datorita unui eventual capriciu de-al Lui.
Dumnezeu vrea transparenta totala in legatura Sa cu copii Lui, sa nu existe nici o umbra de indoiala cu privire la caracterul Sau plin de iubire.
De ce crezi ca le spunea Isus evreilor din timpul Sau ca se rataceau deoarece nu cunosteau Scripturile?Se referea El la faptul ca ei nu cunosteau litera Scripturii?Nicidecum ci se referea ca ei nu intelegeau sensul a ceea ce era scris si anume unde era inspiratia divina si unde era doar parerea scriitorului.
Ei luau de buna toata litera Scripturii insa nu ii intelegeau de fapt adevaratul inteles. Nu fac multi si astazi asa? Tocmai de aceea L-au dat la moarte pe Mesia ca El aducea interpretari noi si ciudate ptr. ei Scripturii iar lor li se parea ca El desfinteaza intreaga Scriptura.
Referitor la Ieremia 25:33 numai prima parte este gresita unde se spune ca Domnul ii va ucide, restul este foarte adevarat. Este un exemplu practic a ceea ce am scris mai sus. Ideea este divina insa poarta amprenta imperfectiunii uneltei umane imperfecte.
|
|
11/07/11 17:02
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|