TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Claudiu a scris:

Oricine va putea muri(de moartea a doua) oricand doreste dupa ce diavolul si ai lui nu vor mai exista.

Informatia asta din ce sursa o ai?

Biblia zice ca pe atunci "moartea nu va mai fi..."; atunci de unde sa gaseasca astia moarte?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (11/07/11 21:56)

11/07/11 21:55

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10

OLD TRAIAN a scris:

Claudiu a scris:

Oricine va putea muri(de moartea a doua) oricand doreste dupa ce diavolul si ai lui nu vor mai exista.

Informatia asta din ce sursa o ai?

Biblia zice ca pe atunci "moartea nu va mai fi..."; atunci de unde sa gaseasca astia moarte?

Apoc. 20:14 "Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua."

Este vorba despre prima moarte care este aruncata de fapt in iazul de foc care este a doua moarte. Deci cand Biblia zice ca "moartea nu va mai fi..." se refera la prima moarte care isi va inceta existenta odata cu aparitia iazului de foc.

Nu va mai fi moartea aceea care este aruncata in iazul de foc, adica prima moarte, deoarece nu isi va mai avea rostul.

Insa libertatea de a te deconecta ptr. eternitate de la Serverul Vietii, Dumnezeu , va exista mereu ca o marturie ca Dumnezeu nu condamna pe nimeni la viata vesnica. Fiecare este liber sa se intoarca in neant, inexistenta, daca nu vrea sa traiasca in realitatea in care a fost adus la existenta.

11/07/11 23:50

Old
Moderator

Ai driblat intrebarea. De unde ai informatia? Ai o sursa sau e din imaginatia ta?

12/07/11 06:30

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Claudiu a scris:

Problema e ca toti vor muri conform acelui verset nu doar cei care vor dori sa moara.

Claudiu a scris:

va merge in inexistenta dupa ca va fi facut o recunostere publica a alegerii lui ca sa nu se creada cumva ca l-a anihilat Dumnezeu datorita unui eventual capriciu de-al Lui.

Sunt tare curios de unde iti iei astfel de informatii. (sublinierea din citat imi apartine)

Claudiu a scris:

Ei luau de buna toata litera Scripturii insa nu ii intelegeau de fapt adevaratul inteles. Nu fac multi si astazi asa? Tocmai de aceea L-au dat la moarte pe Mesia ca El aducea interpretari noi si ciudate ptr. ei Scripturii iar lor li se parea ca El desfinteaza intreaga Scriptura.

Chiar Isus a spus ca nu a venit sa strice Legea ci s-o implineasca (Matei 5:17). Isus niciodata nu a lasat macar sa se inteleaga ca o parte cat de mica din Scriptura nu ar fi conforma cu gandirea lui Dumnezeu (Matei 5:18).

Cei care L-au dat la moarte nu au facut-o pentru ca ar fi desfiintat Scriptura ci pentru ca Se considera Dumnezeu (Ioan 5:18).

Claudiu a scris:

Referitor la Ieremia 25:33 numai prima parte este gresita unde se spune ca Domnul ii va ucide, restul este foarte adevarat.

Si pe ce baza, alta decat ca asa zici tu, pot deosebi ce este gresit de ce este corect?

Old Traian a scris:

Ai o sursa sau e din imaginatia ta?

Cred ca raspunsul e mai mult decat evident.

12/07/11 08:55

Claudiu
membru

OLD, nu am driblat intrebarea, ci am raspuns insa cred ca nu ai sesizat aceasta.

Eu am scris:

"Insa libertatea de a te deconecta ptr. eternitate de la Serverul Vietii, Dumnezeu , va exista mereu ca o marturie ca Dumnezeu nu condamna pe nimeni la viata vesnica. Fiecare este liber sa se intoarca in neant, inexistenta, daca nu vrea sa traiasca in realitatea in care a fost adus la existenta."

Deasemenea asa cum ti-am zis mai sus si altfel, faci confuzie intre prima moarte si a doua. Nu pot fi acelasi lucruri ambele deoarece prima este "inghitita" de cea de-a doua. Apoc. 20:14

Sursa mea in dezvoltarea acestui principiu este atat 1Ioan 4:8 cat si Deut. 30:15. Eu inteleg ca moarte inseamna absenta vietii, aceasta spune pana si Dex-ul dar nu stiu cat de relevant este acest lucru ptr. voi.

Astfel Deut. 30:15 cu alte cuvinte ar fi cam asa:"Iata ca v-am dat posibilitatea sa alegeti - deoarece legea Mea mai este numita si a libertatii-, intre viata alaturi de Mine traind in armonie cu mine si cu ceilalti si absenta vietii deoarece nu vreau sa fiu un gardian care sa va pazeasca pe voi sa nu va faceti rau unii altora.

Dumnezeu nu este un dictator crud care se joaca cu fiintele pe care le-a creat ci conform si cu 1Ioan 4:8 El este dragoste si ptr. ca dragostea sa fie cu adevarat divina trebuie sa-ti de-a dreptul sa-I spui si "nu" fara sa actioneze violent cand se confrunta cu un astfel de refuz.

Isus este Dumnezeu si ne-a aratat cum este Dumnezeu si El NU ESTE ASA CUM IL FACETI VOI SA ARATE.SA NE AMINTIM CE ASPRU I-A MUSTRAT pe fii tunetului cand au cerut sa se coboare foc din cer sa-i mistuie pe aceia din Samaria care au spus "nu" Meastrului lor. "Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti" Luca 9:55 u.p.

Din nefericire toti aceia care Ii fac pe altii sa creada ca Dumnezeu ar fi violent si crud fac lucrarea vrajmasului oricarei dreptati si iubiri autentice indiferent de marturisirea lor de credinta. Este adevarat ca multi fac aceasta fara sa stie ce duh ii insufleteste.

Arch.

Isaia 65:20 este o metafora care vrea sa insemne ca libertatea va exista mereu si pe noul pamant, dreptul la a merge in inexistenta va fi prezent in viata oricarei fiinte iar daca cineva dupa 100 de ani ar alege sa se deconecteze, Bunul Dumnezeu nu-l va impiedica iar el va muri vesnic.

Insa "va fi blestemat ca pacatos", ceea ce inseamna ca toti vor sti de alegerea lui pe care el va fi facut-o in mod public. Nu vor deveni martiri aceia care ar alege sa iasa din sistem mergand in inexistenta.

Exista in Scriptura evreilor din timpul lui Isus amanuntul cum ca El va putea sa ierte si pacatele deoarece era Dumnezeu?

Deosebirea intre ce este gresit si ce este inspirat de Dumnezeu se poate face prin adevarul despre comportamentul lui  Dumnezeu in forma umana, Isus. Pe cine a constrans El sa-L urmeze?Pe cine a ucis El?

El a venit sa-L faca cunoscut pe Tatal Sau iar El a fost complet nonviolent. Deci Dumnezeirea nu se comporta violent si astfel tot ceea ce este scris in VT in contradictie cu acest adevar nu este inspirat de El ci este amprenta umana imperfecta a uneltei umane imperfecte.

Ultima modificare de Claudiu (12/07/11 16:17)

12/07/11 15:42

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Isaia 65:20 este o metafora care vrea sa insemne ca libertatea va exista mereu si pe noul pamant, dreptul la a merge in inexistenta va fi prezent in viata oricarei fiinte iar daca cineva dupa 100 de ani ar alege sa se deconecteze, Bunul Dumnezeu nu-l va impiedica iar el va muri vesnic.

Acum voi folosi chiar un verset spus de tine:

Apocalipsa 20:6   
Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.

Daca asupra acestor oameni a doua moarte nu are nicio putere cum vor putea ei sa aleaga inexistenta despre care zici ca este a doua moarte?

Claudiu a scris:

Deosebirea intre ce este gresit si ce este inspirat de Dumnezeu se poate face prin adevarul despre comportamentul lui  Dumnezeu in forma umana, Isus. Pe cine a constrans El sa-L urmeze?Pe cine a ucis El?

Daca iei doar comportamentul uman al lui Dumnezeu inseamna ca te rezumi doar la o fateta a caracterului lui Dumnezeu pentru ca atunci cand a fost pe pamant nu a venit sa judece ci sa mantuiasca. Cand va veni a doua oara va veni sa judece. Deci, folosesti un set incomplet de informatii ceea ce iti denatureaza intelegerea de ansamblu.

Ioan 12:47   
Daca aude cineva cuvintele Mele, si nu le pazeste, nu Eu il judec; caci Eu n-am venit sa judec lumea, ci sa mantuiesc lumea.

13/07/11 08:36

Claudiu
membru

Nu trebuie sa fii expert in exegeza biblica sa-ti dai seama ca in acest verset din Apoc. 20:6 expus de mine se vorbeste numai  despre cei inviati la prima inviere, deci numai o categorie de sfinti.

Contextul imediat ne spune ca este vorba de o mare campanie militara a oamenilor aliati cu demonii menita sa puna stapanire pe Noul Ierusalim coborat din cer si aceasta cu forta armelor create de ei. Insa ei sunt mistuiti de insasi armele lor si mor de moartea a doua in iazul de foc impreuna cu diavolul. Apoc. 20:9,10

Astfel versetul folosit si de tine ulterior, cel din Apooc. 20:6, vrea sa ne spuna ca, in acest context al luptei acesteia a celor rai impotriva lui Dumnezeu care va culmina cu moartea versnica a acestora, cei sfinti si fericiti inviati la intaia inviere nu vor pieri in aceasta moarte a doua care ii va inghiti pe cei rai inviati la a doua inviere atunci si acolo.

Sa nu uitam ca in studiul biblic trebuie avut in vedere, printre altele, si contextul literar dar si cel istoric.

Referitor la intelegerea versetelor din Ioan care vorbesc despre ceea ce a spus Isus despre rolul Sau in mantuirea oamenilor este bine sa credem tot ceea ce a spus El foarte clar la acest subiect.

Ioan 12:43 "Căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu.

44. Iar Isus a strigat: "Cine crede în Mine nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimis pe Mine.

45. Şi cine Mă vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.

46. Eu am venit ca să fiu o lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric.

47. Dacă aude cineva cuvintele Mele, şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea.

48. Pe cine Mă nesocoteşte şi nu primeşte cuvintele Mele, are cine-l osândi: Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi."

Si la acest subiect cred ca nu vezi contextul imediat literar. Isus spune ca acela/aceea care nu pazeste cuvintele Lui nu El il/o judeca. Bun, acum tu spui ca aceasta se refera la faptul ca El vrea sa spuna ca nu i-a judecat atunci cand a fost pe Terra insa ii va judeca la sfarsit la judecata de apoi. Aceasta reiese din ce ai spus mai sus.

Insa in versetul urmator El explica cand nu va judeca spunand: "Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi."

Poate sa inteleaga oricine acum si aici ca Isus cand zice ca El n-a venit sa osandeasca, sa judece pe nimeni El enunta un principiu universal valabil aici nu doar o etapa a lucrarii Sale pe Terra. El nu va osandi nici la judecata de apoi conform cu versetul din Ioan 12:48.

Ultima modificare de Claudiu (16/07/11 13:15)

16/07/11 12:53

Old
Moderator

Claudiu a scris:

Nu trebuie sa fii expert in exegeza biblica sa-ti dai seama ca in acest verset din Apoc. 20:6 expus de mine se vorbeste numai  despre cei inviati la prima inviere, deci numai o categorie de sfinti.

Care-i a doua inviere?

Contextul imediat ne spune ca este vorba de o mare campanie militara a oamenilor aliati cu demonii menita sa puna stapanire pe Noul Ierusalim coborat din cer si aceasta cu forta armelor create de ei. Insa ei sunt mistuiti de insasi armele lor si mor de moartea a doua in iazul de foc impreuna cu diavolul. Apoc. 20:9,10
Cine i-a aruncat in lacul de foc?

16/07/11 21:12

Claudiu
membru

Am sa-ti raspund la topicul "Apocalipsa". Aici suntem la comentarii cu privire la "zilele din urma".

16/07/11 22:13

Old
Moderator

Despre asta ai vorbit tu aici, dar daca vrei sa fugi la apocalipsa, zi, dar cu dovezi evidente, nu versete fara legatura.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (16/07/11 22:17)

16/07/11 22:17

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Poate ar trebui sa fii expert in exegeza. Astfel, ai afla ca nu exista mai multe categorii de sfinti.

Prin reducere la absurd, considerand ca sunt o categorie aparte intrebarea ramane. Aceasta categorie nu mai are libertatea de a-si inceta existenta? Pentru ca tot tu ai spus in alta parte ca, de fapt, moartea a doua inseamna aceasta alegere a omului de a nu mai exista. Presupun ca si aceasta a doua moarte se imparte pe niste categorii.

Claudiu a scris:

Insa ei sunt mistuiti de insasi armele lor si mor de moartea a doua in iazul de foc impreuna cu diavolul. Apoc. 20:9,10

Tu chiar crezi ca diavolul e Samil Basaev sa-l poti desfiinta cu o racheta?

Claudiu a scris:

Insa in versetul urmator El explica cand nu va judeca spunand: "Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi."

Nu stiu exact ce o sa intelegi dar eu incerc.

Ioan 1:14   
Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal.

Claudiu a scris:

Poate sa inteleaga oricine acum si aici ca Isus cand zice ca El n-a venit sa osandeasca, sa judece pe nimeni El enunta un principiu universal valabil aici nu doar o etapa a lucrarii Sale pe Terra. El nu va osandi nici la judecata de apoi conform cu versetul din Ioan 12:48.

Aici o sa fiu un pic mai explicit.

Ioan 5:
27 Si I-a dat putere sa judece, intrucat este Fiu al omului. 
28 Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui 
29 si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata.

18/07/11 09:18

Claudiu
membru

Arch,

Am mai spus-o si in trecut, in ceea ce priveste versetul din Apoc. 20:5 unde ni se spune ca moartea a doua nu are putere asupra celor inviati la prima inviere, acolo trebuie avut in vedere contextul imediat in care ni se spune, in versetele urmatoare, ca acei "ceilalti morti" care vor invia la sfarsitul mileniului vor pieri in "iazul de foc care este moartea a doua", Apoc. 9,10,14.

Aceasta exprimare este un simplu amanunt care trebuie privit in contextul imediat urmator al  invierii si a celor rai si de aceea se spune ca aceia inviati prima data, la prima inviere, nu vor pieri acolo in iazul de foc. Discutia este de fapt despre cele doua invieri si urmarile acestora.

Adica unii invie si imparatesc cu Hristos 1000 de ani in cer Apoc. 20:6, deoarece mileniul este inaugurat de revenirea vizibila a lui Isus Apoc. 1:7, care vine, asa cum ne spune Biblia sa ii i-a cu El pe-ai Lui in cer Ioan 14:1-3, si acestia inviati la prima inviere nu vor pieri la sfarsitul mileniului in iazul de foc, care este moartea a doua.

Ceilalti(mortii nepocaiti) invie la sfarsitul celor 1000 de ani, Apoc. 20:5, dar in trupuri muritoare si diavolul ii aduna ptr. razboi impotriva cetatii lui Dumnezeu Apoc.20:8, insa ei ajung sa se nimiceasca unii pe altii creand iazul de foc unde vor muri definitiv, de moartea a doua.

Astfel cand ni se spune ca moartea a doua nu are putere asupra celor inviati la prima inviere inseamna ca sfintii inviati la aceasta inviere nu vor pieri in iazul de foc care este moartea a doua, adica in acel macel dintre cei rai inviati la a doua inviere care vor fi plini de ura atat fata de Dumnezeu cat si unii fata de altii.

Daca nu ar fi asa, sa intelegem ca moartea  a doua NU are putere decat in ceea ce ii priveste pe cei inviati la prima inviere? Inseamna ca va avea putere asupra celor vii "care vor fi ramas pana la venirea Domnului" care nu vor muri niciodata sau asupra sfintilor care sunt acum in cer, cei inviati sau cei mutati la cer fara sa vada moartea fizica.

Daca este sa fie asa cum zici tu inseamna ca acei sfinti vii care vor fi ramas pana la venirea Domnului vor pieri in iazul de foc care este moartea a doua.

La concluzia aceasta se ajunge daca nu ai in vedere contextul imediat. Ca exista mai multe categorii de sfinti dar aceasta tot in contextul in care vorbim, o spune chiar Biblia deslusit si nu numai intr-un loc. Iata doar unul dintre acestea:

1Tesaloniceni 4:16 "Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.

17. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul."

Aici nu sunt doua categorii, adica " vor invia cei morti in Hristos" si "noi cei vii, care vom fi ramas" adica ramasita poporului lui Dumnezeu din ultima generatie care nu va gusta deloc moartea fizica?

Asa ca nu este o reducere la absurd ci este o realitate biblica faptul ca sunt mai multe categorii de sfinti.

Referitor la exprimarea biblica cum ca "iazul de foc este moartea a doua"aceasta nu inseamna ca numai iazul de foc este moartea a doua. Daca eu zic "tu esti om!" inseamna aceasta ca esti singurul om?

Moartea "a doua",sau mai exact posibilitatea sa iesi definitiv din sistemul vietii va fi mereu prezenta in univers ca o garantie a libertatii si fericirii eterne a fiintelor create, ca o garantie a faptului ca Dumnezeu nu condamna pe nimeni la viata vesnica ci oricine, oricand poate iesi din sistem fara ca El sa se supere pe fiinta care ar face o astfel de alegere.

Iazul de foc este o manifestare a sinuciderii colective care apare datorita deconectarii de la Dumnezeu care este iubire, viata, armonie si pace sfanta.

Este o ultima demonstratie vizibila de intregul univers care arata deplin caracterul distrugator al pacatului(care este urmarea deconectarii de la Dumnezeu) care va distruge o multime imensa de fiinte razboinice, manioase si violente (ca nisipul marii Apoc.20:8) care n-au acceptat ajutorul lui Dumnezeu ci au preferat mai degraba sa moara vesnic  decat sa traiasca vesnic cu Acela pe care L-au urat in viata lor pamanteasca.

Iazul de foc nu va mai exista deoarece in viitor raul nu va mai fi  deloc ci orice fiinta deconectata va muri instantaneu vesnic nemaiavand timp sa faca rau datorita deconectarii de la Dumnezeu.

Iazul de foc arata unde duce deconectarea de la Dumnezeu si aceasta fara ca Dumnezeu sa intervina sa pedepsesca ucigandu-i pe cei rai.

Dumnezeu insusi isi iubeste dusmanii si vrea sa le faca bine, nu numai ca ne spune noua sa facem astfel.

Va urma

Ultima modificare de Claudiu (18/07/11 13:30)

18/07/11 12:46

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Aici nu sunt doua categorii, adica " vor invia cei morti in Hristos" si "noi cei vii, care vom fi ramas" adica ramasita poporului lui Dumnezeu din ultima generatie care nu va gusta deloc moartea fizica?

Nu sunt doua categorii de sfinti ci este o chestie de logica. Normal ca cei vii nu vor invia precum cei morti pentru ca ei sunt... vii.

Claudiu a scris:

Referitor la exprimarea biblica cum ca "iazul de foc este moartea a doua"aceasta nu inseamna ca numai iazul de foc este moartea a doua. Daca eu zic "tu esti om!" inseamna aceasta ca esti singurul om?

Daca imi arati, in Biblie, unde se vorbeste despre moartea a doua ulterior judecatii finale atunci sunt de acord cu tine.

Claudiu a scris:

ei ajung sa se nimiceasca unii pe altii creand iazul de foc unde vor muri definitiv, de moartea a doua.

Nu aveau cum sa creeze iazul de foc deoarece acesta era deja pregatit dar nu pentru oameni ci pentru diavol si ingerii lui.

Matei 25:41   
Apoi va zice celor de la stanga Lui: "Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!"

18/07/11 15:42

Claudiu
membru

Arch, fratioare, hai sa nu mai negam evidenta clara. "Categorii" mai inseamna si "feluri". Astfel cand noi vedem ca sunt doua grupuri de sfinti, unii care nu vor muri deloc iar altii care vor fi inviat de ce crezi ca nu se poate spune ca sunt doua feluri sau categorii de sfinti? Sunt unii asa si altii altfel, de ce ti se pare gresita vorbirea mea?

Tocmai ca aceasta este logica elementara, o evidenta clara pe care cineva care o neaga nu poate fi socotit ca fiind serios.

Imi este greu pana sa si insist pe acest aspect care poate fi inteles chiar si de un copil de la grupa mare. Hai sa fim seriosi ca nu-ti face cinste o astfel de negare a evidentei clare.

Tu ai scris:

"Daca imi arati, in Biblie, unde se vorbeste despre moartea a doua ulterior judecatii finale atunci sunt de acord cu tine."

Isaia 65:17 "Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte... 20. Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr, şi cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.

19/07/11 09:47

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Astfel cand noi vedem ca sunt doua grupuri de sfinti, unii care nu vor muri deloc iar altii care vor fi inviat de ce crezi ca nu se poate spune ca sunt doua feluri sau categorii de sfinti? Sunt unii asa si altii altfel, de ce ti se pare gresita vorbirea mea?

Este gresita pentru ca aplici clasificarea la sfintire. Pe cand nu exista doua categorii de sfinti ci exista doua feluri de "ascensiune" a sfintilor: prin inviere respectiv prin transformare.

Claudiu a scris:

Isaia 65:17 "Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte... 20. Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr, şi cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.

Aceste versete se refera la perioada mileniului.

19/07/11 11:09

Claudiu
membru

Arch, imi arati si mie te rog frumos unde am aplicat clasificarea sfintilor in ceea ce priveste sfintirea?

Imi amintesc ca am si specificat zicand ca i-am impartit in aceste doua categorii in contextul discutiei noastre despre inviere, ca unii sunt sfintii inviati la revenirea vizibila a lui Isus iar ceilalti sunt sfintii vii care nu vor gusta moartea fizica deloc.

Isaia 65:17 "Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte... 20. Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr, şi cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos."

Arch a scris:

"Aceste versete se refera la perioada mileniului."

Sa inteleg ca tu crezi ca in perioada mileniului va fi un cer nou si un pamant nou?

Eu cred ca voi ati inteles cum cred eu, as dori sa stiu si eu cum credeti voi ca pana acum vad ca mi-ati adresat foarte multe intrebari iar eu am raspuns in limita timpului disponibil!

M-as bucura sa raspundeti si voi la intrebarile mele.

Dumnezeul libertatii si eu va iubim mult! :)

Ultima modificare de Claudiu (19/07/11 12:58)

19/07/11 12:56

Claudiu
membru

Arch a scris:

"Este gresita pentru ca aplici clasificarea la sfintire. Pe cand nu exista doua categorii de sfinti ci exista doua feluri de "ascensiune" a sfintilor: prin inviere respectiv prin transformare."

Eu am scris inainte de postarea lui de mai sus:

"Nu trebuie sa fii expert in exegeza biblica sa-ti dai seama ca in acest verset din Apoc. 20:6 expus de mine se vorbeste numai  despre cei inviati la prima inviere, deci numai o categorie de sfinti."

"Discutia este de fapt despre cele doua invieri si urmarile acestora."

Aceasta explicam si eu in alte cuvinte si anume ca sunt doua categorii de sfinti in ceea ce priveste ascensiunea la cer in sensul ca unii sunt deja vii cand se inalta si altii vor fi inviati. Nici urma in discursul meu de o clasificare in ceea ce priveste sfintirea.

Intrebarea din trecutul apropiat, din prezent si viitor este:

"Arch, imi arati si mie te rog frumos unde am aplicat clasificarea sfintilor in ceea ce priveste sfintirea?"

Arch m-a intrebat:

"Tu chiar crezi ca diavolul e Samil Basaev sa-l poti desfiinta cu o racheta?"

Dar tu il cunosti atat de bine pe diavol incat stii din ce fel de materie este facut si ca trupul lui, desi altfel decat al nostru, nu poate cunoaste o degradare in timp datorita deconectarii de la Dumnezeu (ca si cel uman insa al nostru se degradeaza mult mai repede)astfel incat sa-si piarda din puteri si astfel sa poata fi ucis cu bombele nucleare de aceia pe care i-a inselat?

Daca da, spune-ne si noua aceste amanunte pe care nu le cunoastem inca! :)
O, nu, este evident ca aceea ce faci insinuand ca nu va putea fi prigonit si ucis de oamenii rai este doar o presupunere dar una care nu este in armonie cu Biblia!

Ultima modificare de Claudiu (21/07/11 13:19)

21/07/11 13:05

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Dar tu il cunosti atat de bine pe diavol incat stii din ce fel de materie este facut si ca trupul lui, desi altfel decat al nostru, nu poate cunoaste o degradare in timp datorita deconectarii de la Dumnezeu (ca si cel uman insa al nostru se degradeaza mult mai repede)astfel incat sa-si piarda din puteri si astfel sa poata fi ucis cu bombele nucleare de aceia pe care i-a inselat?

Daca da, spune-ne si noua aceste amanunte pe care nu le cunoastem inca! :)
O, nu, este evident ca aceea ce faci insinuand ca nu va putea fi prigonit si ucis de oamenii rai este doar o presupunere dar una care nu este in armonie cu Biblia!

Nu il cunosc atat de bine pe diavol dar nu stau chiar rau cu logica.

In primul rand, nu stiu sigur din ce fel de materie este facut dar stiu sigur ca nu e facut din materie. Daca ar fi fost alcatuit din materie atunci ar fi fost o fiinta tridimensionala care si-ar avea locasul pe undeva pe acest pamant si poate fi vazut cu ochiul liber.

In al doilea rand, nu poate cunoaste degradare in timp deoarece nu a fost creat sa fie supus timpului. El este vesnic. Si la fel ca orice lucru care este vesnic nu poate fi distrus nici de bombe nici de alte chestii folosite prin jocurile video.

21/07/11 15:26

Claudiu
membru

Prietene, numai Dumnezeu este vesnic si imparatia Sa este vesnica. Nemurirea (a trai vesnic) este conditionata de faptul si alegerea de a  fi conectat la Dumnezeu si in sensul de a fi partas naturii Lui nonviolente ceea ce diavolului nu-i place.

De unde tragi concluzia ca diavolul este vesnic? Ai un verset biblic care spune aceasta?

Iata mai jos un pasaj in care se spune ca numai Dumnezeu este vesnic/nemuritor. Diavolul nu are nemurirea ci numai Dumnezeu.

1 Timotei 6:13

"Te indemn, inaintea lui Dumnezeu, care da viata tuturor lucrurilor, si inaintea lui Hristos Isus, care a facut acea frumoasa marturisire inaintea lui Pilat din Pont,

14. sa pazesti porunca, fara prihana si fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos,

15. care va fi facuta la vremea ei de fericitul si singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor,

16. singurul care are nemurirea
, care locuieste intr-o lumina de care nu poti sa te apropii, pe care niciun om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea si care are cinstea si puterea vesnica! Amin. "

Daca acest ultim verset spune ca numai Dumnezeu are nemurirea/este vesnic, cum poate cineva sa afirme altceva in contradictie cu aceasta fara sa se autodiscrediteze singur?

P.S. Sa nu uitam ca logica noastra umana este defectuoasa uneori si ne poate induce in eroare cand nu credem afirmatiile lamurite ale Bibliei.

Ultima modificare de Claudiu (21/07/11 15:40)

21/07/11 15:36

Old
Moderator

lucianstef a scris:

... nu stiu de ce dar simt ca un razboi pluteste in aer,
Cum simti asta? Cum recunosti ca sentimentul tau este dat de pericolul unui razbel?

tensiunile dintre tari sunt incordate

Asta merita retinut.

27/07/11 14:53

Old
Moderator

stefan a scris:

Biblia nu este un subiect de cearta si nici nu este un subiect de studiu.
Biblia trebuie crezuta!

Ce sa creada cine nu intelege?

28/09/11 21:11

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

+Archangel a scris:

Cand, in istoria ei, a avut Canada rege???

Chiar in momentul asta, Canada are rege, mai exact regina :P Uite aici.

29/09/11 14:40

+Archangel+
Moderator

Chiar in momentul asta in care vorbim, mai exact acum? :D

29/09/11 15:04

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Nu-mi spune ca ai auzit ceva despre regina!! :D
O avea ea aproape 1000 de ani, dar inca se tine bine totusi:P

29/09/11 15:18

vladmarian
membru

Inregistat: 27/12/11
Protestantismul si neoprotestantismul zilelor din urma incep sa dispara, sa se dezintegreze in ultimii ani. Iar oamenii se duc dupa religiile orientale.

Unii spun ca nu sunt responsabili pentru erzia altora. Altii spun ca traim vremuri caldicele, asa ca sa nu ne asteptam la o fierbinteala in crestinism.

Eu spun ca neoprotestantismul e pe moarte datorita lipsei trairii Adevarului. (Atentie: Ma refer la marea masa a crestinilor, stiu ca sunt si crestini autentici. Insa numarul celor sinceri scade vertiginos.)

27/12/11 09:34

Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la