TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 12
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:

Prietene..ai acolo sa citesti vreo 2 zile de argumente pro si contra si aici includ si ideile de pe site-ul ellenwhiteexposed.com ... sau nu te intereseaza argumentele pro pentru ca tu esti contra? Una e sa spui... mi-a zis mie nu stiu cine ca EGW e o mincinoasa si alta e sa studiezi sa vezi daca e asa sau nu. Nu crezi ca e trebuie sa asculti ambele parti inainte sa iei o hotarare? Am pus niste linkuri..unde, din punctul meu de vedere, s-au dezbatut din plin subiectele astea. Concluzia ii apartine fiecaruia. Cum bine zicea "inculpata" : "Adevarul nu are nimic de pierdut in urma unei cercetari amanuntite."

Ambele parti ar fi Ellen White si cei ce o acuza; si cred ca sit-ul indicat de tine nu este deschis dse Ellen White. Asa ca pentru a afla parerea Ellenei White, o intreb pe ea , nu pe tine sau pe cutarica; si ca s-o intreb pe ea ii citesc scrierile.

Asta am facut cu multa grija, si nu vorbesc in necunostinta de cauza.

De aceea cred ca ar trebui sa indici Biblia pe de o parte, si scrierile doamnei pe de alta parte. Puse fata in fata se poate vedea bine cat adevar este in aceste scrieri.

daca in schimb ii pui bastoane de sprijin, sau opinii care dau culoare, poti sa departezi ideea ce incerca sa o sustina- fie sa o faci mai accesibila, fie sa o denaturezi. Cred ca am fost destul de explicit!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/04/09 13:26)

22/04/09 13:25

Reynard
membru

Inregistat: 16/02/09

OLD TRAIAN a scris:

Ambele parti ar fi Ellen White si cei ce o acuza

Fals

OLD TRAIAN a scris:

pentru a afla parerea Ellenei White, o intreb pe ea , nu pe tine sau pe cutarica; si ca s-o intreb pe ea ii citesc scrierile.

Asta am facut cu multa grija, si nu vorbesc in necunostinta de cauza.

Asta e de apreciat.

OLD TRAIAN a scris:

De aceea cred ca ar trebui sa indici Biblia pe de o parte, si scrierile doamnei pe de alta parte. Puse fata in fata se poate vedea bine cat adevar este in aceste scrieri.

Biblie are fiecare, iar linkul cu scrierile dansei il gaseste fiecare pe pagina anterioara.

Iar linkurile alea le-am pus in primul rand pentru cei gen:

bairstow a scris:

Domnule Reynard eu cred ca doar unii protestanti amagitii de o femeie cred in acest lucru.O femeie care probabil nu a scris nimic din capul ei ba chiar unii pun la indoiala integritatea ei mentala...

22/04/09 13:51

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
1)Cel mai sigur i-mi dau seama ca White a fost un profet mincinos deoarece nu a facut parte din biserica.Pai nu a avut iisus grija de biserica lui 1700 si sa gandit sa o restabileasca?Adventistii au zis ca mereu au fost sabatisti dand exemplu pe valdenzi.Din pacate pastorii se prefac ca nu vad dar valdenzii se rugau la fecioara Maria si aveau icoane.Deci nu erau ei biserica adevarata.Apoi white a avut viziuni despre tinerea sabatului tarziu dupa multi ani in care a profetit multe chesti...
2)Zeci de profetii nu sau implinit
Domnule Reynard neavand ce face(biserica mea recomanda sa nu citesc cartii eretice ba chiar interzice )am citit multe fragmente din cartile ei.Dar nu numai atat dar si criticile care i s-au adus.Deci nu sunt afon pe acest subiect.
Stau si ma gandesc primii crestini care au avut predicii de la primii apostoli nu au scris nimic sa ne indrume sa respectam sabatul?Nu ne-au explicat si ei ca sabatul este cea mai importanta porunca?Ba dincontra in mai putin de 100 de ani sau dezis de porunca??Dupa ce au scris Nt evanghelistii, ceilalti crestini nu au mai scris nimic.Ce puturosi.Sau acei care au scris erau numai ereticii.Probabil au zis::solo scriptura si nu au mai scris nici un comentariu.Doar ereticii au mai scris?Si primii crestini care invatasera de la apostoli au uitat in nici 100 de ani ca sabatul e cea mai importanta lege?Interesanta logica.
Dar iconoclastul cat a tinut?
Intr-o carte despre religii, carte ortodoxa, se arata ca unii cred ca Dumnezeu i-si aduce aminte din cand in cand de oamenii (sau de biserica lui) si intervine.Asa si aici Dumnezeu Iisus i-si aduce aminte de biserica lui se uita la ea si vede...Ce vede?Ca lumea nu mai respecta sabatul.Atunci ia un credincios American cu anumite darurii in lipsa(4 clase,parca mai era cineva cu un numar egal de invatatura) ca sa rada de oamenii rationali si ii spune ,dar nu la inceput ca sabatul trebuie respectat.
Dar apoi ce vad?Ca in siteul care Reynard la postat vad ca scrierile ei sunt considerate de majoritatea(adventisti?, nu?) sunt infailibile.Deci avem de a face cu o noua scriptura.Prima nu a fost prea buna ca evanghelistii aia au uitat sa spuna cat de important este tinerea sabatului.
din nou nu inteleg de ce Dumnezeu nu li se arata celor care se roaga in continuu (calugari,preotii monahi etc etc)si apeleaza in schimb ba la copii de 7 ani(Lourdes),ba la un om visator(profetul mormon) ba la o femeie mai saraca stim noi cu ce :P .

Ultima modificare de bairstow (22/04/09 15:24)

22/04/09 15:14

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Ieremia 17:5  „Aşa vorbeşte Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijineşte pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

22/04/09 18:34

bairstow
membru

Da omule dar ai dreptate doar pe jumatate.E adevarat ca sper ca i-mi iei apararea si nu trebuie sa ne bazam pe white.Dar...Dar sa nu uitam ca si Iisus a fost om.si sa citim mai bine:îşi abate inima de la Domnul!
Luat literar daca eu sunt schiop si ma sprijin de un alt om sunt blestemat?Si tu nu ai incredere in pastorii tai?Sti tu ebraica ca sa traducii cum trebuie biblia?Ti s-a aratat Iisus, sau nu cumva credinta ta ai primit-o tot de la oamenii?
ca sa intelegi la ce se refera acest text pot da un exemplu si i-ti zic:Hai frate la o carciuma nu putem toata viata sa ne rugam la Domnul mai trebuie sa ne si distram.Si tu acepti.in momentul acela si tu esti devina nu numai eu.

Ultima modificare de bairstow (23/04/09 11:50)

23/04/09 11:46

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

In privinta asta ii dau dreptate lu' maria_t.In primul rand iosif ton a fost un ortodox care a mai ramas cu cateva ideii bune de la ortodocsii.

Ahhh...de parca nu e vorba de Dumnezeu si ideile Lui....Nu, draga! Ortodocsi si ideile lor, sau catolici sau etc . Asta conteaza! EU ( a se intelege = oricine! ) sa am dreptate!...Si fratele Ton...a avut un alt curs religios (sa zicem asa) decat cel descris de tine mai sus.

PS: Scuze daca par agresiva. Nu vreau, dar ma irita anumite lucruri, pana si pe mine...

Ultima modificare de UnderZero (23/04/09 12:16)

23/04/09 12:13

bairstow
membru

Desigur orice idee poate fi ori de la Dumnezeu ori de la diavol.Ortodocsii spun ca au ideiile de la apostoli,apostolii de la Iisus Si Iisus-om de la Dumnezeu.
Cat despre iosif ton acesta am inteles ca e un pastor foarte controversat.La o predica de a sa, sala era jumatate goala nefiind prea iubit nici de catre pocaitii.
Tonul tau nu a fost agresiv .In schimb nu am inteles tot ce ai vrut sa spui.
Deci Maria T. auzind ce a zis pastorul iosif ton sa convins ca ce zice:

daniel.drehluta a scris:

Cand Isus a profetizat ca un neam se va scula impotriva altui neam nu s-a referit la acel timp ci la timpurile din urma la venirea Sa a doua.

este fals .

Ultima modificare de bairstow (23/04/09 13:01)

23/04/09 12:51

UnderZero
membru

bairstow a scris:

Cat despre iosif ton acesta am inteles ca e un pastor foarte controversat.La o predica de a sa, sala era jumatate goala nefiind prea iubit nici de catre pocaitii.

Eu nu stiam de asa ceva... Nu crede mare lucru din ce vezi, din ce auzi - nici atata! ;) Oricum nu conteaza :)
Mie imi plac cei ce se ridica deasupra religiilor. Dar asta e o preferinta pur personala. Vroiam sa spun ca principiile Domnului conteaza, nu ce religie le afirma. Daca sunt in concordanta cu ideile Lui - sunt Bune si Adevarate. Si pana la urma toti (crestinii) credem in acelasi Domn. Nu stiu de ce te miri ca in majoritatea lucrurilor suntem de acord :).

23/04/09 13:01

bairstow
membru

UnderZero a scris:

Eu nu stiam de asa ceva... Nu crede mare lucru din ce vezi, din ce auzi - nici atata! ;) Oricum nu conteaza :)
Mie imi plac cei ce se ridica deasupra religiilor. Dar asta e o preferinta pur personala. Vroiam sa spun ca principiile Domnului conteaza, nu ce religie le afirma. Daca sunt in concordanta cu ideile Lui - sunt Bune si Adevarate. Si pana la urma toti (crestinii) credem in acelasi Domn. Nu stiu de ce te miri ca in majoritatea lucrurilor suntem de acord :).

Acuma mai pui sa cau unde a ramas iosif ton cu casa goala :P .Am inteles ca acum circa un an a venit in Romania.Am citit acest lucru acum 3 zile.
P.S. daca te ridici deasupra religilor inseamna ca tu insu-ti formezi o noua religie.Inseamna ca nu ai religie crestina?Poate te referii la bisericii.Dar si la bisericii e la fel.Te rog frumos sa-i dai un nume noii tale bisericii:P .
Eu ma gandeam sa scot o biserica ...dar mai bine lasa ca le dau la unii ideii :P
E ceva cam alambic in 2 fraze de ale tale.Si eu am marii greselii dar:
UnderZero a scris:

Mie imi plac cei ce se ridica deasupra religiilor
si
UnderZero a scris:

Si pana la urma toti (crestinii) credem in acelasi Domn.

Unde sunt de acord cu marea majoritatea lucrurilor?Habar nu am :).Dar sper sa fie acest lucru cat mai adevarat :)

Ultima modificare de bairstow (23/04/09 13:15)

23/04/09 13:13

UnderZero
membru

Cred ca nu vorbesti de Ton. (Aici ai detalii: http://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_%C5%A2on) Ma rog...nu conteaza prea mult.

Sa fim seriosi! Dumnezeu e ortodox, baptist, catolic, etc.? Daca tu nu vrei sa intelegi ce am spus (desi, te-ai cam prins in cele din urma, sigur) - e treaba ta! Nu e vorba de o alta biserica, ci de a LUI, daca fac parte din Biserica Lui - asta conteaza. Poti sa imi spui cum vrei...pocaita, baptista, crestina, cum ai chef. Pentru mine e egal cu zero. Pentru tine - nu. Asta e diferenta.

Si...normal ca ne inchinam aceluiasi Dumnezeu (Tatal, Fiu, Duh Sfant). Sau tu il preferi pe Allah? Nu cred. Exemplu: Crezi in Jertfa Mantuitoare a Lui Isus? Si eu! Vezi? :)

Ultima modificare de UnderZero (23/04/09 13:48)

23/04/09 13:40

bairstow
membru

Cred ca m-am prins. Asta e raspunsul baptistilor la succesiunea apostolica?

UnderZero a scris:

Poti sa imi spui cum vrei...pocaita, baptista, crestina, cum ai chef. Pentru mine e egal cu zero. Pentru tine - nu. Asta e diferenta.

As putea sa spun si eu:pentru tine nu conteaza daca esti penticostal(ramura 1,2,3...),baptist(ramura 1,2,3...),evanghelist(ramura1,2,3,4,etc etc),metodist etc etc.Important e sa te dezici de biserica istorica si daca te intreaba cineva unde a-ti fost peste 1000 de ani sa spuneti aici in Europa dar la modul invisibil.Mare amagirea asta....
De ce au mai scris apostolii sa ramanem in biserica, ca unii care au parasit-o daca erau de ai nostrii ar fi ramas in ea?De ce au mai scris sa ne ferim de secte cand adevarata biserica este dezbinata in mii de bisericute???
A si sa nu uitam vorba cuiva:Dezbina si cucereste.Asa a vrut Dumnezeu sa nu existe biserica sa peste 1000 de ani in istorie si sa fie dezbinata in mii de bisericute...

Ultima modificare de bairstow (23/04/09 16:04)

23/04/09 15:56

UnderZero
membru

bairstow a scris:

Cred ca m-am prins. Asta e raspunsul baptistilor la succesiunea apostolica

Da, si eu sunt doctor in teologie baptista :rolleyes:. Sunt CRESTINA.

Deci tu chiar crezi ca la Judecata Domnul o sa te intrebe: "Bairstow (ma rog...cum iti zice) nu te-ai dezis de biserica istorica? Bun baiat! Treci in Rai! Restul - care pe unde puteti!" Daca asta crezi - inteleg acum, in sfarsit, ce tot incerci sa transmiti. Scuze ca pana acum nu am priceput...:)
PS: Nu vreau sa fiu ironica, dar pe bune - daca vrei sa discutam de Domnul - cu placere. Despre Institutii si doctrine - is carti destule la dispozitie (sau alte topice :D ).

Ultima modificare de UnderZero (23/04/09 16:28)

23/04/09 16:08

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09

bairstow a scris:

Cred ca m-am prins. Asta e raspunsul baptistilor la succesiunea apostolica?

UnderZero a scris:

Poti sa imi spui cum vrei...pocaita, baptista, crestina, cum ai chef. Pentru mine e egal cu zero. Pentru tine - nu. Asta e diferenta.

As putea sa spun si eu:pentru tine nu conteaza daca esti penticostal(ramura 1,2,3...),baptist(ramura 1,2,3...),evanghelist(ramura1,2,3,4,etc etc),metodist etc etc.Important e sa te dezici de biserica istorica si daca te intreaba cineva unde a-ti fost peste 1000 de ani sa spuneti aici in Europa dar la modul invisibil.Mare amagirea asta....
De ce au mai scris apostolii sa ramanem in biserica, ca unii care au parasit-o daca erau de ai nostrii ar fi ramas in ea?De ce au mai scris sa ne ferim de secte cand adevarata biserica este dezbinata in mii de bisericute???
A si sa nu uitam vorba cuiva:Dezbina si cucereste.Asa a vrut Dumnezeu sa nu existe biserica sa peste 1000 de ani in istorie si sa fie dezbinata in mii de bisericute...

Cred ca vorbesti tampenii.
Nu vrea nimeni sa se dezica de biserica istorica.Eu unul, cand am avut nevoie de Dumnezeu si de Isus Hristos nu l-am gasit in biserica istorica . Acolo n-am gasit decat dogmatism, habotnicism si multe altele.
Nu stiu daca e o urmare a legilor fizicii, a erodarii naturale , sau doar o pervertire a stiintei despre Dumnezeu.Probabil amndoua..
Important e ca eu si multi altii nu l-am mai gasit pe Dumnezeu in biserica istorica. Nici ca teologie, nici ca spirit(duh).
Probabil sunt si acolo oameni care tzin in continuare steagul lui Dumnezeu, dar pentru mine , pentru rana mea si pentru ranile multor altora, acest steag n-a fost deajuns.
Cauta sa-L cunosti pe Dumnezeu cu adevarat , nu doar din povesti .
Nu stii tu caile Lui Dumnezeu si ce face EL cu bisericile LUI.
Ar trebui sa ai mai multa minte si sa vezi ca la cate tipuri de oameni si de societati si de popoare sunt, tot asa sunt necesare atatea tipuri de biserici. Daca speri sa-i vezi pe aia din china sau din congo  sau din hawai cu patrafiru-n cap, cred ca bati campii cu gratie..

Ultima modificare de mikhael (23/04/09 16:49)

23/04/09 16:43

bairstow
membru

Atunci nu inteleg de ce a mai vorbit cei care au scris Nt despre pericolul invatatorilor falsi.Nu inteleg de ce va consideratii mai crestinii decat ortodocsii si predicati evanghelia aici in Romania si nu in alta parte?La fel nu inteleg de ce o evanghelista(nu am inteles multe la ea si nici la surorile ei) se bucura cand se uita la test de infidelitate cand un om pacatuieste.Eu stiu ca bucurie mare este in cerurii cand un om se intoarce la adevar si nu invers.Deci vad ca evanghelista se bucura alaturi de cel care amageste lumea?Nu inteleg si alte lucruri dar ma opresc aici.Nu inteleg de ce mai studiati biblia daca oricum nu comteaza din ce biserica faci parte.Babilonul e mare poti alege.Oferta e generoasa...
Cat despre michael iata un nou spirit crestin.Nu fiule eu nu vorbesc tampenii ci scriu.Unde a fost biserica pana luther?Cine a modificat primul NT?A fost predica mai buna a pastorilor actuali decat a apostolilor?Ca vad ca acum nu a-ti mai decazut...

Ultima modificare de bairstow (23/04/09 16:54)

23/04/09 16:49

ambasador
membru

Este voia lui Dumnezeu ca in acest timp de pe urma sa se arate oamenilor sinceri,sa isi aleaga acel popor care sa ii poarte Numele,cari sa staruie in Cuvatul Sau si sa il indeplineasca. Tocmai de aceea astazi avem mijloacele necesare pentru a face de cunoscut oamenilor,care este calea care El a aleso pt poporul Sau,care este Numele Lui care a fost pangarit atatea sute de ani. Pana in  secolul 20 nu se putea face un astfel de lucru din pricina sistemului diavolesc in care a persistat toata lumea. Astazi toti insa avem Biblia, iar cercetand-o cu o inima sincera vom putea cunoaste pe Dumnezeu si calea care duce la viata.

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

23/04/09 18:51

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
stai tu linistit drehluta ... io am impresia ca s-a upgradat si satan ... nu iti fa tu probleme ca nu stie satan cum sa te pacaleasca ... :D:D:D ... am descoperit niste smecherii ... destul de grele ... si nasoale ...

23/04/09 18:56

ambasador
membru

ce amuzant esti giany! ii impresionezi pe toti cu textele tale. mai ai bicicleta?

23/04/09 19:29

giany
membru

si io care incercam sa fiu cat se poate de serios ... bre mãi matale vrei sa imi furi bicicleta ???

Ultima modificare de giany (23/04/09 19:32)

23/04/09 19:32

bairstow
membru

Sistemul diavolesc in care a zacut lumea :))) .Daniele ma faci sa rad si sa te si plang.
Ca sa i-ti spun ceva imparatia cerurilor care tu o traduci regat a fost aceea imparatie care a sfaramat toate celelalte imparatii.Ea a inceput din vremea lui Iisus.La sfarsit Iisus va reveni ca conducator.Sistemul diavolesc in care a zacut lumea inseamna defapt miile de anii in care satana defapt a fost legat.
Eu stiu ca in timpul din urma vin amagitorii si lumea paraseste credinta.Oare cand voi veni voi mai gasi credinta?Deci domnule martor biserica ta oricum e falsa.De cate ori a profetit numai minciunii?de zeci sau sute de ori?

23/04/09 21:24

ambasador
membru

Regat?am pomenit eu cuvantul asta? numi amintesc. Domnule bairstow lumina bibliai nu a putut fi descoperita toata odata,in acelasi timp. Totusi se vad influentele exterioare,eronate cale le primesti si le si accepti atunci cand spui"au profetit minciuni". Daca esti documnetat in privinta asta,aratami dar in literatura care o studiaza ei pana in anul 1950 o minciuna sau o invatatura falsa. Nu vorbesc aici de persoane individuale care au facut unele declaratii bune sau mai putin bune. vorbesc de acele invataturi cari ei le invata si le studiaza. Din motivul ca inca nu sunt un martor,vreau dar sa gasesc neregulile ,minciunile si altele acuzatii ca sa ma pot lamuri ca acesta credinta nu este buna. Daca tu esti sigur pe ceea  ce afirmi de ce nu incerci sa imi demonstrezi si mie ca ai dreptate in ceea ce spui? "Iacov 5:20  să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte, şi va acoperi o sumedenie de păcate."

23/04/09 22:25

ambasador
membru

giany a scris:

si io care incercam sa fiu cat se poate de serios ... bre mãi matale vrei sa imi furi bicicleta ???

Imi spui matale?:)) la 22 de ani nu cred ca merit un astfel de "epitet".

23/04/09 22:28

bairstow
membru

Iacov 5:20  să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte, şi va acoperi o sumedenie de păcate."
Pai in primul rand trebuie sa fi subiectiv.Cum sa alegi biserica adevarata.Citeste istoria cretinism din ambele parti.Citeste in paralel si biblia.Intreaba un pastor si un preot.Roagate lui Dumnezeu.Cere ajutor la lume sa se roage pentru tine.Dute la manastiri si vezi ce oameni gasesti acolo si pe urma la ce biserica vrei tu.Vezi cine are chipul blandetii si cine nu....

Ultima modificare de bairstow (23/04/09 23:49)

23/04/09 23:13

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
Bairstow,te rog scuteste-ma cu "fetele palide " din manastiri.
E plina lumea crestina de " masti" de pocaiti, masti blande, masti de sfinti. Atat in bisericile evanghelice cat si in cele traditionale e plin de astia cu masca pe fatza.
Sursa e exact in manastirile astea de care vorbesti: Scoli in care oameni invata sa-si dubleze personalitatea imbracand forme de asa-zisi sfinti.
De aia sunt pline spitalele de psihiatrie, de aia sunt atatia popi si calugari homosexuali, de aia sunt atatia monahi ce fac practici mistice ce n-au legatura cu Isus Hristos. E plin iadul de ei, e plina societatea de retardati si de dereglati mintal.
Oameni care nu pot sa se accepte pe ei insisi asa cum sunt: niste pacatosi.
Oameni ce nu vor sa se accepte pe sine asa cum sunt. Niste farisei, asa le zicea Isus: impovareaza oamenii cu invataturi pe care nici ei insisi nu le pot tzine.
Daca vrei sa ajungi in rai iti recomand sa nu mai cauti fete blande de sfinti.
E un singur sfant in care poti sa-ti sa-ti pui nadejdea: Isus Hristos. Restul sunt niste oameni, mincinosi, pacatosi si vicleni.Toti suntem asa, absolut toti, nu e nici unul fara prihana.
Daca tu ai impresia ca aia din manastiri sunt niste sfinti, sau altii te minti singur si cand vei descoperi adevarul o sa ai o mare dezamagire.
Daca vrei sa ajungi in rai iti recomand inca un lucru:
Uita-te bine la tine si vezi ce esti in esenta ta: vames, curvar sau altceva..
Recunoaste acest lucru in fata lui Dumnezeu si El te va considera neprihanit.
Greu de crezut dar asta e crestinismul. Citeste despre talharul de pe cruce ce a facut de a ajuns in rai: N-a facut nimic: a recunoscut ca e un nenorocit, ca noi toti, si  ca ca-si merita pedeapsa si ca singurul sfant e Isus Hristos... Si? a ajuns in rai..
toti suntem niste "talhari" in esenta si daca n-ai aflat asta mai cauta..
Citeste pilda vamesului si a fariseului de 1000000000 de ori pana o intelegi.
Citeste-o pana vei intelege ca nu cel ce se crede sfant ajunge in rai ci cel pacatos care recunoaste ca e un pacatos si VEDE ca singurul sfant e Isus Hristos, Dumnezeul nostru.
Cam asta este crestinismul, care din pacate a imbracat alte forme in decursul timpului.
A imbracat forma unor scoli de sfinti,oamenii furand neprihanirea Lui Isus Hristos.Oamenii imbraca haina sfinteniei lor proprii si nu neprihanirea lui Isus Hristos.
Neprihanirea lui Isus Hristos e simpla : O aduce  recunoasterea personala ca pacatos si a singurului sfant Isus Hristos, in care nadajduim  si nu punerea unor masti blande pe fatza si in creier.

Ultima modificare de mikhael (24/04/09 09:03)

24/04/09 08:54

bairstow
membru

Biserica ortodoxa si cei care fac parte din ea cu adevarat nu se lauda cu faptele lor.E singura(mai exista si in catolicism asa ceva) in care pocainta se gaseste cu adevarat.Nu o sa vezi pe cineva ca se lauda cum ca deja ar fii mantuit.Mari ascetii se considerau vrednicii de indurare si cereau mila lui Dumnezeu.Nimeni nu este mantuit inca dinainte de moartea lui.
Daca biblia a fost modificata daca biseirica a murit inca din primele secole inseamna ca Iisus e un impostor.Inseamna ca parabola cu grauntele de mustar nu sa implinit in istoria biseicii.Inseamna ca imparatia cerurilor nu este cea care aduna oamenii(pesti buni si rai vezi parabola reateau care prinde pesti)si buni si rai.Sunt o multime de parabole care arata cum va fi biserica.Una din minunile crestinismului in afara ca a schimbat lumea si modul de gandire al oamenilor a fost rapida raspandire.De ce s-ar mai fi chinuit apostolii sa predice ceva daca ar fi stiut ca ce predica ei lumea se va abate la poruncii omenesti?Doar ca sa-i condamne?Vedem grija lui Iisus fata de biserica in primele capitole ale apocalipsei.Chiar daca acele bisericii aveau probleme Iisus intervine si le mustra greselile.Iar daca acele bisericii vor starui in greseli Iisus le va lua cununa.
Sa nu-mi zici ca te duci la un calugar si el i-ti va spune ca e mantuit.Chiar daca va fi unul sa zica asa ceva acel om inseamna ca e amagit.Dar nu cred ca o sa vezi asa ceva.Dar orice pastor se va lauda ca el deja e mantuit prin sangele lui Iisus.Biserica baptista(probabil o ramura de a ei) a calculat cine va ajunge in rai.Probabil pe anumite teste biblice....
Daca biserica nu a existat repet inseamna ca Iisus a fost un impostor.Si apostolii au batut campii cand au zis sa ne ferim de cei care vin cu vorbe dulci sa ne gadile urechile ca sa ne ducem la ei...

Ultima modificare de bairstow (24/04/09 12:26)

24/04/09 12:26

giany
membru

bravo bairstow ... subscriu ... :)

24/04/09 13:14

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 12    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la