TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 12
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Ca sa intelegi cum trebuie sa interpretezi Nt trebuie sa te intorci la izvoare.La primii crestini.Cum interpretau ei.Cand exista abatere de la adevar atunci omul incearca el sa indrepte?Pai de ce omul?Inseamna ca acel om e infailibil?Nu are grija Dumnezeu de biserica?Inseamna ca pot sa zic ca White ar fi putut avea revelatii Dumnezeesti?Daca acel om e infailibil inseamna ca e papa?De ce sunt asa multe bisericii atunci?De ce sa mai ma apar de erezii si falsi invatatorii care vin la urma?Si cum sa cred in neoprotestantii care i-mi arata ca e vremea sfarsitului si o mare parte din oamenii se intorc la adevar sau in ortodocsi care(mai au si alte avantaje care le-am mai enumerat in alte dati)ma invata ca insusi oamenii ei decad de la adevar, si lumea in care traim e departe din ce in ce mai departata de Dumnezeu, asa cum arata si Iisus:voi mai gasii credinta?
La inceput primele erezii s-au luat de natura Domnului Iisus.Mai apoi vad ca se ia de puterea lui de a conduce biserica.
Cruciadele nu stiu cand au aparut.Dupa cate stiu ori au aparut la catolicii ori au aparut ca o necesitate de a se apara contra otomanilor in special.Oricum cand declansam un razboi dam vina mereu pe credinta.Dar moralitatea cea mai scazuta o vad in tarile neoprotestante.In America cartiere de homosexualii, de Olanda ce sa mai zic si chiar si Anglia.

Ultima modificare de bairstow (27/04/09 14:41)

27/04/09 14:38

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

bairstow a scris:

Ca sa intelegi cum trebuie sa interpretezi Nt trebuie sa te intorci la izvoare.La primii crestini.Cum interpretau ei.

Nu stiu cum se intampla, dar aici trebuie sa iti dau dreptate!
Dar stii unde gasesti scrierea primilor crestini? In Noul Testament! Deci ne intoarcem la scrierile lor.

Cand exista abatere de la adevar atunci omul incearca el sa indrepte?Pai de ce omul?Inseamna ca acel om e infailibil?Nu are grija Dumnezeu de biserica?

Pentru ca asa zice Biblia:"Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo gresala, voi, cari santeti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetei. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu". (Gal.6:1) Deci crestinul, desi infailibil, trebuie sa-i ajute, sa-i ridice pe cei care cad.

Si cum sa cred in neoprotestantii care i-mi arata ca e vremea sfarsitului si o mare parte din oamenii se intorc la adevar ...

Eu personal nu cred in neoprotestanti asa cum nu cred nici in ai nostri, insa cred cu tarie spusele Bibliei. Unii crestin sunt credibili nu de la ei ci tocmai pentru ca sustin Biblia, care este adevarul.

... si lumea in care traim e departe din ce in ce mai departata de Dumnezeu, asa cum arata si Iisus:voi mai gasii credinta?
Desigur ca a spus asa Iisus; era o intrebare retorica. Raspunsus se impune de la sine, si este afirmat si explicit de Noul Testament. Adica, credinta fa fi mai greu de gasit. Totusi asta nu ne motiveaza sa stam in indiferenta, pentru ca asa-i lumea, pentru ca noi, crestinii adevarati, desi in lume, nu apartinem lumii.

La inceput primele erezii s-au luat de natura Domnului Iisus.Mai apoi vad ca se ia de puterea lui de a conduce biserica.
Ereziile au fost mult mai diverse decat atat. Ereziile, sunt semne ale departarii de Dumnezeu, caci lepadarea de credinta vine inainte de sfarsit. In parte a venit, si vor mai continua sa vina. Acesta este contextul in care noi trebuie sa ne verificam viata si sa ascultam mai mult de voia lui Dumnezeu. Ca Domnul Iisus isi poate conduce Biserica, este clar. O poate face si fara noi, dar ce sa-i faci daca a ales oameni prin care sa-si comunice planurile sale? Oare apostolii n-au fost oameni? Profetii, fiecare credincios, nu sunt oameni? Noi suntem chemati sa fim lumina in aceasta lume. Cred ca nu-ti sunt straine aceste idei.

Dar moralitatea cea mai scazuta o vad in tarile neoprotestante.In America cartiere de homosexualii, de Olanda ce sa mai zic si chiar si Anglia.

Din pacate asa este, si m-as bucura sa nu vina si la noi, ca de... suntem o tara ortodoxa, dar ma tem ca nu vom fi ocoliti. Am fost protejati pana acum, nu pentru plusul de sfintenie ce-l aveam, ci pentru faptul ca n-am avut informatie.
Ar fi bine ca noi romanii sa ne pastram credinta mai ferita, dar semnele nu indica aceasta.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (27/04/09 17:18)

27/04/09 17:14

bairstow
membru

OLD TRAIAN a scris:

Pentru ca asa zice Biblia:"Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo gresala, voi, cari santeti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetei. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu". (Gal.6:1) Deci crestinul, desi infailibil, trebuie sa-i ajute, sa-i ridice pe cei care cad.

Aici se vede clar ca biserica cel putin in vremea aceea era vizibila si sectele fata de ea erau nesimnificative.La inceput au inceput sa ii mustre pe cei care veneau cu erezii dupa care au inceput sa stabileasca regulii de credinta prin sinoade.Daca analizezi (Gal.6:1) putin vezi ca el se aplica perfect bisericii apostolice care era atunci formata din catolicii si ortodocsi.
Vad ca un om cade,poate doi sau trei dar se vede clar ca biserica ramane mai mult decat vizibila asa cum spune in alt loc apostolul:daca ar fi fost de la noi ar fi ramas cu noi.
Inca ceva carenu e in neregula:daca majoritatea bisericilor pocaite si-au pastrat in buna masura crezul si nu au cazut in erezie de ce crestinismul apostolic a murit din fasa?Au stiut pastorii sa le insufle mai multa credinta crestinilor decat apostolii la inceput?
Baptistii si-au dat seama de acest lucru si au prezentat ideea de succesiune apostolica.Mai tarziu cand si-au dat seama ca nu au cum sa prezinte aceasta idee au renuntat la ea...

27/04/09 18:56

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
mie sincer ... imi place treaba ceea cu "... si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu ... " asta e o chestie care tre neaparat sa o adopt si eu ... decat sa vin eu dope tine in prapastie ... oricare o fi el sau ea ... mai bine nu ma risc ... interesant no ... ??? :D:D:D

27/04/09 19:02

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

bairstow a scris:

Observ ca biserica nu a fost aparata de Iisus in toate zilele si ca intoarcerea la credinta adevarata a fost adusa de oamenii cum ar fi chiar nascutinvingator.
Nu stiam ca in primele secole biserica sa dezvoltat prin razboaie.Nu am mai auzit o astfel de minciuna.
Biserica catolica a respectat si cred ca respecta cele 7 sinoade chiar daca sa abatut uneori de la acele dogme.
Si in Nt se dau multe exemple cum ca unii conducatorii sau abatut de la adevarata credinta .
Sa ne aducem aminte de ce zice Pavel:Episcopul sa nu fie betiv!!!
Apoi imparatia cerurilor contine si pesti buni dar si pesti rai.
Michael arata ca imparatia cerurilor a fost inchisa de oamenii bisericii obligand lumea sa se duca la manastiri.Te citez:Ati inchis imparatia cerurilor in biserici, in manastiri, in chilii, in povesti nemuritoare, ati scorit o alta stiinta despre Dumnezeu!
Fals! Nimeni nu te obliga sa devii calugar.Dinpotriva a fi mirean credincios e mai mare lucru sa fi decat calugar,asa stiu ca ma invata biserica mea.
Daca continuitatea bisericii nu sa pastrat cum sa transmis punerea mainilor sau botezul?
Biserica mea imi arata de sute de ani ca oamenii amagitii se vor rupe de biserica mama(aproape nu exista predica sa nu loveasca in biserica primara a celor ce nu fac parte din ea) dupa care urmeaza sincretismul religiilor.
Dezbina si cucereste!
Frate ca aici sunt foarte multe dominatiuni crestine care nu te ataca arata exact ce spun eu.Antihrist (sau slugile lui)va unii bisericile crestine intre ele dupa care va unii crestinismul cu paganismul.Si acest lucru din urma se observa de exemplu prin prin yoga crestina.
Dar ce spune Iisus despre preotii care slujeau pe vremea lui:faceti tot ce va spun ei.Chiar daca un preot e in pacat el slujeste domnului si va da socoteala pentru faptele sale.Asta se observa si prin puterea de a sfintii apa.daca acest lucru ar fi fost o minciuna imediat s-ar fi dovedit...
Pai mai bine decat sa cred teoria voastra mai bine ma botez in oricare alta biserica.Apropo voi 2 unde va adunatii?Sau nu mai aveti nevoie de biserica?sau va duceti la diferite bisericii ca sa-i dezbinatii si pe aceia in ceva si mai rau?

Sunt cam multe fapte istorice pe care nu le stii despre Biserica Ortodoxa de aceea e greu sa intelegi anumite lucruri.Tu faci exact ca drehluta esti atasat sentimental de un anumit cult , in cazul tau de cel ortodox, si orice argument logic sau istoric casre ti se aduce se loveste de acest zid.
Vad ca insisti pe hirotonie si transmiterea harului la preoti dar asta este un argument care este in defavoarea bisericii ortodoxe pt ca chiar BOR considera hirotonia ca valabila doar in cazul cand e facuta cu respectarea canoanelor.Tot BOR spune ca daca prin absurd canoanele bisericii intra in contradictie cu canonele scripturii atunci cele valabile sunt cel scripturale, pentru ca scriptura are intaietate fiind primul izvor al cunoasterii divine  traditia fiind al doilea izvor.
Acelasi Pavel pe care l-ai citat spunand despre episcopi sa nu fie betivani , in acelasi pasaj ( Tit 1:6 ) spune ca episcopul trebuie sa fie casatorit si sa aiba copii credinciosi.
Din cate stiu eu nici un episcop ortodox nu indeplineste acest criteriu fiind alesi doar dintre calugari.
Asadar nefiind alesi dupa canonul scripturii acestia sunt de fapt pseudoepiscopi si nu au nici un har ,nici primit nici pe care sa poate sa-l transmita altora.Sunt niste falsiepiscopi care savarsesc astfel niste false taine.
Biserica ortodoxa fiind condusa de pseudoepiscopi este evident o pseudobiserica in ciuda pretentiilor ca este adevarata biserica.

Cat despre dragostea neoprotestantilor fata de mine si fata de ce scriu eu (daca la mine te referi) iseamna ca nu esti la curent cu dragostea pe care am primit-o de la ei cand le-am aratat diverse credinte si practici gresite de-ale lor.Mai cauta pe site si o sa vezi.

27/04/09 19:09

Site web  
giany
membru

mda ... povesti ... :D:D:D ... ti-as pune eu o problema ... mi-e teama insa ca ramai fara raspuns ... oricat de nascutinvingator ai fi tu ... opki ... :D:D:D mai vedem ... mai analizam ... mai studiem ... mai citim ... poate progresam si inainte cu fatza ... nu numai inainte cu spatele ... :D:D:D

27/04/09 19:16

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

nascutinvingator a scris:

... spune ca episcopul trebuie sa fie casatorit si sa aiba copii credinciosi.
Din cate stiu eu nici un episcop ortodox nu indeplineste acest criteriu fiind alesi doar dintre calugari.
Asadar nefiind alesi dupa canonul scripturii acestia sunt de fapt pseudoepiscopi si nu au nici un har ,nici primit nici pe care sa poate sa-l transmita altora.Sunt niste falsiepiscopi care savarsesc astfel niste false taine.
Biserica ortodoxa fiind condusa de pseudoepiscopi este evident o pseudobiserica in ciuda pretentiilor ca este adevarata biserica.

Unde ai dreptate , ai; aici nu!
Asta pentru ca nu esti bine informat. Scuze ca sunt asa transant, dar te-ai atins de biserica mea fara sa fii bazat pe tine.
Potrivit canoanelor, si in practica de asemenea clericii sunt casatoriti, adesea. nu poate fi acceptat cleric acela care a trait in concubinaj, sau este casatorit a doua oara si de regula sunt hirotoniti doar dupa casatorie.
Cei care au ales sa fie hirotoniti necasatoriti, ei nu se pot casatori sau daca se casatoresc ulterior nu mai pot fi clerici.

Am folosit cuvantul cleric pentru ca nimeni nu este hirotonit direct episcop. Intai diacon, apoi preot,si daca este cazul si in alta slujire.

Deci cu aceste argumente nu poti spune ca sunt pseudoepiscopi.

In plus, Apostolul Pavel a fost casatorit?
Si daca n-a fost casatorit era pseudoepiscop?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (27/04/09 20:09)

27/04/09 20:06

giany
membru

imi era putin lene sa ii explic eu ... dar multumesc oldule... io nu prea mai vreau sa explic ... nu stiu de ce ... sa caute fiecare ... unde nu stii ... TACI ... cea mai buna solutie dupa care ... intrebi ...

27/04/09 20:22

nascutinvingator
membru

OLD TRAIAN a scris:

Unde ai dreptate , ai; aici nu!
Asta pentru ca nu esti bine informat. Scuze ca sunt asa transant, dar te-ai atins de biserica mea fara sa fii bazat pe tine.
Potrivit canoanelor, si in practica de asemenea clericii sunt casatoriti, adesea. nu poate fi acceptat cleric acela care a trait in concubinaj, sau este casatorit a doua oara si de regula sunt hirotoniti doar dupa casatorie.
Cei care au ales sa fie hirotoniti necasatoriti, ei nu se pot casatori sau daca se casatoresc ulterior nu mai pot fi clerici.

Am folosit cuvantul cleric pentru ca nimeni nu este hirotonit direct episcop. Intai diacon, apoi preot,si daca este cazul si in alta slujire.

Deci cu aceste argumente nu poti spune ca sunt pseudoepiscopi.

In plus, Apostolul Pavel a fost casatorit?
Si daca n-a fost casatorit era pseudoepiscop?

Daca eu nu sunt bine informat poate imi improspatezi tu cunostiintele.
Eu stiu ca BOR are 38 de episcopii in tara si strainatate conduse de episcopi sau arhiepiscopi, la care se adauga Patriarhul si cei 2 episcopi -vicari ,ajutoarele lui directe.Numele lor le gasesti pe site-ul  oficial al BOR.
Din toti cei enumerati acolo poti sa-mi dai un singur nume de episcop care este casatorit si are copii? Unul singur vreau ,nu mai multe.
Apostolul Pavel cum ii spune si titlul a fost apostol si nu episcop.Apostolii au fost alesi direct de Isus starea civila nefiind un criteriu si ei sunt la temelia Bisericii Universale avand jurisdictie peste toti crestinii.Petru a fost casatorit , Pavel nu....etc
La Episcopi care sunt conducatorii Bisericilor locale si care au autoritate numai peste turma incredintata lor ,cea locala, criteriile sunt stabilite clar de scriptura.
Intrebarea mea era de ce BOR nu respecta aceste criterii daca se revendica de la apostoli.

Ultima modificare de nascutinvingator (27/04/09 21:12)

27/04/09 21:11

Site web  
bairstow
membru

Aici avem de a face cu un om scolit.Eu as zice viclean.De ce e viclean nascutinvingator?Deoarece ma lauda ca nu e teolog ca mine(eu care nici nu sunt teolog si doar am citit si ascultat din invatatura ortodoxa) dar stie niste lucruri care pentru un om din afara bisericii nu ar prezenta nici un interes.
Limbajul confuz:Sunt cam multe fapte istorice pe care nu le stii despre Biserica Ortodoxa de aceea e greu sa intelegi anumite lucruri... e la tot pasul fara nici o explicatie.Pentru tine o sa intreb un preot cu toate ca ma indoiesc ca nu sti adevarul.Inainte sa intreb preotul sa vedem ce ne spune pasajul respectiv:Lui Tit, adevăratul fiu după credinţa cea de obşte: Har, milă şi pace, de la Dumnezeu-Tatăl şi de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi preoţi prin cetăţi, precum ţi-am rânduit:
De este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioşi, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători. Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, paşnic, nepoftitor de câştig urât,
Pai in primul rand la inceput se vorbeste de preotii si apoi de episcopi.Barbatul unei singure femei adica sa casatorit o singura data.Chiar daca a ramas vaduv nu sa mai recasatorit.Unde se vede ca trebuie neaparat ca acesta sa fie casatorit?
Sa asteptam sa vedem ce zice si preotul.Oricum de ce se mai chinuia Tit sa puna preotii cand biserica nu mai avea viata lunga?Sau Iisus nu si-a dat seama de acest lucru si a corectat prin martorii gen nascuinvingator?

27/04/09 23:00

nascutinvingator
membru

Vai scolit si viclean ,multumesc pentru complimente.
Te rog cand vorbesti cu preotul sa-l intrebi si  de ce cuvantul "batrani" de la Tit 1:5 a fost tradus prin "preoti" in biblia oficiala a BOR? Oare nu tocmai pt a crea confuzie si pentru a induce prin viclenie idei care nu se regasesc in scriptura originala?
Ca sa vezi cine este cel viclean te rog sa citesti si textul paralel din 1 Timotei 3: 1-7 unde chiar si traducerea BOR foloseste titulatura de episcop pt aceasi categorie de slujitori care este evocata si in Tit 1:5-9.
Si sa-l mai intrebi si de ce NICI MACAR UN EPISCOP ortodox nu este casatorit sau vaduv si sunt cu totii calugari.Eu sunt multumit daca macar unul respecta regula biblica.Daca nu gasesti in BOR poate gasesti in BO de la greci , sarbi ,bulgari sau rusi ....cauta bine si anunta-ma si pe mine cand il gasesti sa ma vindec de viclenie.

Ultima modificare de nascutinvingator (27/04/09 23:43)

27/04/09 23:40

Site web  
bairstow
membru

De ce nu imi arati tu invers.Adica de ce nu preoti ci batrani.Esti un om viclean deoarece vad ca te lauzii ca nu stii nimic dar defapt se vede ca nu e asa.

Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, bărbat al unei singure femei, veghetor, înţelept, cuviincios, iubitor de străini, destoinic să înveţe pe alţii,
Pai e acelasi lucru.Nu inseamna ca e si obligat sa se casatoreasca...
Arhanghel (moderatorul)nu a zis ca nu stie teologie.Nu sa laudat dar nici nu sa defaimat.E clar ca e bine pregatit. Nu ar fi fost viclean sa se laude ca nu stie teologie?
Dar hai sa vedem si altfel:biserica ortodoxa este condusa de Dumnezeu si barbatul unei singure femei ar putea inseamna aici biserica.De ce ar mai zice unei singure femei?Mai ales ca daca un om poate sa se casatoreasca dupa ce ramane vaduv tot al unei singure femei e.Biblia nu condamna acest lucru....Sau barbatul unei singure femei inseamna ca ceilalti pot avea mai multe???

Ultima modificare de bairstow (28/04/09 00:18)

28/04/09 00:16

nascutinvingator
membru

Eu ti-am aratat de ce e invers dar daca nu tii cont nu am ce sa-ti fac. Atat contextul cat si pasajul paralel din 1 Tim 3:1-7 arata ca este vorba despre episcopi si nu despre simpli preoti.Traducatorii bibliei spun de asemenea ca in original scrie batrani/prezbiteri.Conceptul de preot asa cum il invata BO nu exista in biserica primara si termenul de preot este folosit in NT doar cu referire la preotia lui Isus ca Mare Preot sau cu privire la preotia generala a tuturor credinciosilor.
De ce "casatorit si cu copii credinciosi"?
Ne spune tot scriptura in 1 Tim 3:4-5.  Cum poate carmui un barbat turma cea mare, Biserica daca nu este capabil sa carmuiasca turma cea mica ,familia.
De ce este obligatoriu?
Pentru ca toate aceste cerinte din Tit si Timotei sunt obligatorii, sunt pur si simplu conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un barbat ca sa fie episcop.Nu era nevoie sa spuna "sa nu fie necasatorit" ca sa intelegem ca trebuie sa fie pe acelasi principiu dupa care numai barbatii pot sa fie episcopi,nu si femeile. Nu spune niciunde "episcopul sa nu fie femeie"  este suficient ca spune " sa fie barbat" ca sa intelegem ca nu poate fi femeie.
Daca cineva vrea sa se angajeze undeva si nu indeplinesti conditiile publicate de firma respectiva nici macar nu i se primeste dosarul sa mearga la interviu.
Astea sunt conditiile scripturale si ori le respectam ori nu, nu avem alta alternativa.
Cei care sunt numiti episcopi dar nu le indeplinesc pe toate inseamna ca de fapt dupa biblie nu sunt episcopi adevarati.
Oricum eu ti-am cerut macar un nume de episcop ortodox care sa indeplineaca aceasta conditie ,nu ca toti, doar unu ,macar unu .
  ""Sau barbatul unei singure femei inseamna ca ceilalti pot avea mai multe??""
Nu inseamna asta ci exact ce spuneai mai sus ca nu poate sa se recasatoreasca daca ramane vaduv  asa cum poate face un crestin obisnuit.
  P.S. Unde m-am laudat eu ca nu stiu sau ca stiu teologie? Ce importanta are asta . Vad ca urmezi si tu practica obisnuita pe acest site ca daca nu intelegi mesajul sa lovesti mesagerul.
Eu nu am facut nici o apreciere cu privire la persoana  ta nici negativa nici pozitiva si nici nu o sa fac , daca tie iti place sa jignesti e treaba ta ,iti multumesc inca o data pt complimente.

Ultima modificare de nascutinvingator (28/04/09 07:34)

28/04/09 07:22

Site web  
bairstow
membru

Arata-mi unde am confundat eu preotii cu episcopii.
Iar in 1 Tit 1 cu 6(De este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioşi, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători),aici fii credinciosii sunt crestinii dati in grija acestuia.Si nu totii crestinii(fii credinciosi) pot fi credinciosi dar cel putin de fatada deoarece eu nu stiu ce face pastorul cutarescu cand e la el in casa.Nu stiu daca el pacatuieste sau nu.
Sau la 1 Tim 3:4-5 ,la cuvantul casa se refera probabil la biserica.Iar:Căci dacă nu ştie cineva să-şi rânduiască propria lui casă, cum va purta grijă de Biserica lui Dumnezeu?Biserica lui Dumnezeu adica o comunitate mai mare de bisericii.
Daca Pavel spune ca e bine sa te insori dar si mai bine sa nu te insori, crezi ca cineva neansurat are un dezavantaz la episcopie fata de unul insurat?
Oricum vad ca apostolii se chinuiau alegeau diaconi, presbiteri,batrani,spiscopi.Daca acestia au disparut(nu inteleg de ce hirotoneau acestia, probabil ca sa faca confuzie??? ) nu inseamna ca biserica a fost biruita? Tu la ce episcop te duci?Neavand episcop la care sa te duci inseamna ca biserica a fost infranta.
Oricum vad ca intram in lucruri complicate cand tu nu esti in stare sa raspunzi la lucruri simple.Zi care sunt batranii tai?Episcopii tai?De unde au ei har?Simion magul de ce nu a primit har de la apostoli?Daca nu la primit de la ei nu putea sa ceara direct de la Dumnezeu asa cum zic unii ca tine?
p.s. citez pe preot:
Explicatia este urmatoarea: traducerea din originalul grec a fost facuta uneori de ne-teologi, de oameni care stiau doar vocabularul, la modul brut.

Apostolii nu au inventat termeni noi, exotici, pentru a desemna anumite realitati.

De exemplu, Evanghelia dupa Ioan: "La inceput a fost Cuvantul"...
Ei bine, termenul Cuvantul; este traducerea literala a termenului Logos, preluat de apostol din filosofia greaca, de la Aristotel. Prin Logos, Aristotel nu intelegea in nici un caz pe Dumnezeu-Fiul, asa cum il intelege Sf. Ioan Evanghelistul si cum il intelegem noi toti.
Dar evanghelistul nu a avut alt termen mai bun pentru a-l denumi pe Hristos, pentru a-l defini ca Dumnezeu-Fiul.
Cine nu stie care este originea filosfica a termenului Logos si la ce se refera, nu va sti niciodata in ce consta Taina Sfintei Treimi, Taina Fiului lui Dumnezeu si a intruparii Lui.
Neo-protestantii mai .... au cazut in erezii anti-trinitariene si anti-hristologice din cauza ca prin Cuvantul au inteles ceva inferior lui Dumnezeu, o emanatie a Lui.

Si cuvantul Biserica, mai precis Ekklesia, inseamna adunare, imbinare. Si ei totusi au pretentia ca sunt "biserica", iar nu doar o adunare, o imbinare de rataciti. Dar ei confunda Adunarea Bisericii cu adunatura haotica sectara...

Trecand la problema noastra: termenii de episcop, presbiter si diacon, tradusi literal, inseamna:
- Episcop = supraveghetor (cu functie inalta, un fel de supervizor)
-Presbiter: batran, dar nu unul decrepit, ci unul cu autoritate;
-Diacon = slujitor, personalul deservent (cu functie de executie).

De ce nu traduc desteptii de protestanti toti cei trei termeni cu sensul lor primar ??
Pentru ca haosul ar fi si mai haos !

Ei traduc si rastalmacesc totul in asa fel incat sa aiba pretexte pentru a contesta Biserica din toate punctele de vedere: istoricitate, autoritate, sfintenie, infailibilitate.

Cand scrie Sf. Iacov despre aplicarea Sf. Maslu, zice : Sa cheme preotii Bisericii"... ce ar fi foat aceea: batranii adunarii ? Ce, Pavel era atat de batran ? Sau Timotei, sau Tit ?

Sau , cum ii zice lui TIt ? Te-am trimis in Creta sa asezi preoti in cetati. Preoti, iar nu batrani ! Ce , aia nu aveau batranii lor ? Trebuia sa le aduca Tit, din import ?

Ca sa nu se faca chiar de tot de ras, unii protestanti lasa termenul din original : presbiter. Dar asta nu inlatura starea de confuzie in care vor sa arunce pe cei care pleaca urechea la invataturile lor pline de otrava aducatoare de moarte sufleteasca...

Dar intam prea mult in amanunte.E clar ca episcopul poate fi casatorit(dar sa renuntat la acest lucru) dar poate sa nu fie.

Ultima modificare de bairstow (28/04/09 11:36)

28/04/09 09:21

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

Ca sa nu se faca chiar de tot de ras, unii protestanti lasa termenul din original : presbiter. Dar asta nu inlatura starea de confuzie in care vor sa arunce pe cei care pleaca urechea la invataturile lor pline de otrava aducatoare de moarte sufleteasca...

Ce anume aduce moartea sufleteasca, cu adevarat... Asta o sa se arate la Sfarsit, nu crezi? :) E cam devreme acum sa tragi concluzii de genu, 100% sigure. Poti doar banui, eventual. ;) (Ma refer la judecata lucrurilor din afara invataturilor Scripturii, dar chiar si acolo: DOAR Domnul cunoaste detalii si starea inimii unui om. Doar Domnul e Judecator!)

M-am legat de asta pentru ca ai generalizat, si CHIAR nu ai de unde stii cine e scris in Cartea Vietii. In rest, in dreptul tau...crezi ce vrei! Bine ca asta nu-l poate influenta pe EL, ca probabil as fii fost de mult traznita! :D

Ultima modificare de UnderZero (28/04/09 14:12)

28/04/09 14:03

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09

bairstow a scris:

De exemplu, Evanghelia dupa Ioan: "La inceput a fost Cuvantul"...
Ei bine, termenul Cuvantul; este traducerea literala a termenului Logos, preluat de apostol din filosofia greaca, de la Aristotel. Prin Logos, Aristotel nu intelegea in nici un caz pe Dumnezeu-Fiul, asa cum il intelege Sf. Ioan Evanghelistul si cum il intelegem noi toti.
Dar evanghelistul nu a avut alt termen mai bun pentru a-l denumi pe Hristos, pentru a-l defini ca Dumnezeu-Fiul.
Cine nu stie care este originea filosfica a termenului Logos si la ce se refera, nu va sti niciodata in ce consta Taina Sfintei Treimi, Taina Fiului lui Dumnezeu si a intruparii Lui.
Neo-protestantii mai .... au cazut in erezii anti-trinitariene si anti-hristologice din cauza ca prin Cuvantul au inteles ceva inferior lui Dumnezeu, o emanatie a Lui..

"Eu si Tatal una suntem" Ioan 10:30
"La inceput era Cuvantul si Cuvantul era Dumnezeu!" Ioan 1:1
Scrie clar ca Isus = Dumnezeu. Si toti evanghelicii cred asta,nu stiu de unde ai scos-o ca noi nu credem asta.
Singurii care nu cred asta sunt martorii lui iehova pe care si eu ii cred eretici.Daca nu crezi ca Isus = Dumnezeu , te-ai ars..

bairstow a scris:

Si cuvantul Biserica, mai precis Ekklesia, inseamna adunare, imbinare. Si ei totusi au pretentia ca sunt "biserica", iar nu doar o adunare, o imbinare de rataciti. Dar ei confunda Adunarea Bisericii cu adunatura haotica sectara...
De ce nu traduc desteptii de protestanti toti cei trei termeni cu sensul lor primar ??
Pentru ca haosul ar fi si mai haos ! .

Noi, sectarii traducem in acelasi sens ..

bairstow a scris:

Ei traduc si rastalmacesc totul in asa fel incat sa aiba pretexte pentru a contesta Biserica din toate punctele de vedere: istoricitate, autoritate, sfintenie, infailibilitate..

Istoricitate= multa dar neagra
Sfintenie(zilele noastre)= 0,000000000001%
Autoritate= mai repede putere umana de manipulare a maselor
Infailibilitate= asta e tare...in fata cui? a lui Dumnezeu ?

bairstow a scris:

Dar intam prea mult in amanunte.E clar ca episcopul poate fi casatorit(dar sa renuntat la acest lucru) dar poate sa nu fie.

De acord, episcopul poate sau nu poate sa fie casatorit, dar nu poti face din asta o obligatie, daca Biblia nu te obliga.

28/04/09 15:47

bairstow
membru

Ce ma amuza negativ e ca eu mereu raspund la intrebari dar ceilalti nu.In primul rand sunt si evanghelisti care nu cred in Iisus Dumnezeu, mai sunt si mormonii etc etc.
Istoricitate= multa dar neagra .Da astazi eram musulmani probabil daca crestinii nu si-ar fi aparat credinta .Vezi Constantin Brancoveanu.
Revenim la UnderZero.Intr-o carte Iosif Ton spunea ca ce rau ar putea fi daca ar converti un betiv nascut ortodox la crestinismul lui?Dupa parerea mea si din cate am inteles si al bisericii daca acel betiv se pocaieste si nu mai bea nu il ajuta  acest lucru cu nimic ba chiar decade daca paraseste biserica ortodoxa.Mai simplu explicat:daca te lepezi de biserica lui te lepezi si de Iisus.Si daca te lepezi si tregi la alta biserica deja acela si-a vandut sufletul.crezi ca il mai intereseaza pe diavol ca acela nu mai bea?Chiar il ajuta.
Asa cum noi nu ne suparam(mai mult ne amuzam) ca consideratii ca inchinarea? la icoane e un pacat de moarte, ortodoxia mai da o sansa celorlalti prin pronia Lui Dumnezeu.Din pacate in afara de oamenii cu care am dialogat aici sau in alta parte pot spune ca mi-au vorbit frumos, dar toti ceilaltii pocaitii cu care am avut de-a face la modul direct au fost niste serpi,niste egoisti,niste oameni reci care se ajuta numai intre ei, oameni care nu te considera om etc etc.Bucurosi de raul altuia bucurosi cand altii pacatuiau etc etc.
Punctul culminant a fost o evanghelista la care tineam ca la o sora.O evanghelista care ani de zile a creat probleme la firma deorece:Baietii pun mana pe ea.Din pacate lucrurile stateau cu totul altfel.Tipa ii intarata .Din cauza rautatii ei si datorita faptului ca avea o functie mai mare am parasit firma la care lucram ...O fata care i-ti da mesaj ca de ce nu ai insotit-o acasa iar a 2 zi i-ti umbla in telefon(cand eu nu eram prezent), sterge mesajul dupa care te spune la patroni ca netrebnicul iar e indragostit de ea...Dar nu numai mesajul din telefon si alte mesaje din inbox care puteau sa o compromita.Nu e asta furt?Nu mintea patronii?Aceasta fata i-am intins la sfarsit(aproapede sfarsit, deoarece ultimele 2 luni nu am mai vorbit cu ea) mana si am zis sa ne impacam.Dar probabil chiar daca stie Tatal nostru mi-a zis ca nu stie sa ierte.Nici pe mine ,nici pe un altul din firma si nici pe cei care au pus mana pe ea si nici pe....Dar mai bine lasa :)
Deci asa cum am mai zis:voi caldiceii, noi sau reci sau fierbintii...

Ultima modificare de bairstow (28/04/09 17:37)

28/04/09 17:27

nascutinvingator
membru

bairstow a scris:

Ce ma amuza negativ e ca eu mereu raspund la intrebari dar ceilalti nu.

Nu te mai amuza ,mai ales negativ , unii mai au  si servici si alte responsabilitati si nu pot sa stea toata ziua pe net sa dialogheze cu tine.

Trecand peste veninul pe care l-ai varsat peste "nepotii" tai neoprotestanti venin cauzat in mare masura de resentimentele fata de o d-ra evanghelista asa cum se vede in ultimul post, ma bucur ca-mi dai dreptate in cateva puncte foarte importante. Si ca sa nu-mi ceri cu un aer nevinovat " arata-mi unde am confundat eu preotii cu episcopii" sau altele similare o sa te citez:

- "Pai in primul rand la inceput se vorbeste de preotii si apoi de episcopi.Barbatul unei singure femei adica sa casatorit o singura data.Chiar daca a ramas vaduv nu sa mai recasatorit."

Din ce ai scris dupa asta se vede de fapt ca nu ai confundat ci ai facut intentionat aceasta incurcatura sperand poate ca eu nu ma prind. Dar cum eu sunt un viclean scolit si tu porumbelul pacii ,uite ca m-am prins.

- " Ca sa nu se faca chiar de tot de ras, unii protestanti lasa termenul din original : presbiter. "

Ma bucur sa vad ca recunosti ca termenul original este cel de prezbiter/batran.
   Implicit recunosti ca traducerea ortodoxa este voit gresita deci aduce modificari Cuvantului Lui Dumnezeu.

- "E clar ca episcopul poate fi casatorit(dar sa renuntat la acest lucru) dar poate sa nu fie."

Daca e clar ca e episcopul poate fii casatorit de ce s-a renuntat la acest lucru?Cu ce autoritate ? Cu cea a sfintilor parinti care desigur au fost mai destepti si mai buni cunoscatori ai voii Lui Hristos decat Ap. Pavel.

- "Daca Pavel spune ca e bine sa te insori dar si mai bine sa nu te insori, crezi ca cineva neansurat are un dezavantaz la episcopie fata de unul insurat"

Pavel spune asta nu pentru episcopi ci pentru simplii crestini.Aceasta alegere casatorit/necasatorit  este a crestinilor obisnuiti ,nu a celor din ierarhie.
  Conform 1 Tim 3:1-7 si Tit:1   episcopii nu au aceasta optiune , lor nu li se da aceasta libertate pt ca ei au alte respomsabilitati asa ca ei trebuie sa fie casatoriti si sa aiba copii credinciosi.Cine nu demonsteaza in familie ca poate conduce nu poate conduce nici biserica, este explicatia pe care chiar Pavel o da, dar stiu mai importanti sunt sfintii parinti decat sfintii apostoli.

-   "aici fii credinciosii sunt crestinii dati in grija acestuia"

Cum poti sa spui ca "fii credinciosi" se refera la copii dati spre grija?Chiar nu-ti dai seama ca rastalmacesti afirmatiile simple si clare ale scripturii doar pt a justifica o falsa invatatura?

Ultima modificare de nascutinvingator (28/04/09 18:13)

28/04/09 18:12

Site web  
bairstow
membru

Rastalmacesti mereu.Nici eu nu am timp sa il pierd asa aiurea.Te-ai reantors la anumite lucruri care credeam ca l-am lamurit.
Oricum la final fii credinciosi arata clar la fii bisericii.daca e casatorit trebuie sa aiba neaparat si copii?Si copii trebuie neaparat sa fie credinciosii?Si de unde stim ca sunt credinciosii?Si daca stim si presupunem ca sunt credinciosii atunci numarul trebuie sa creasca.Unde sau inmultit ca ei au disparut deodata?
P.S.nici eu nu stiu clar dar poate presbiter(adica asa cred)inseamna acelasi lucru cu preot.Si chipul fiarei este tradus gresit de majoritatea biblilor:icoana fiarei.Dar inseamna acelasi lucru.Defapt vad ca si la catolicii apare uneori cuvantul preotii iar la protestanti presbiter.Dupa care in continuare(ma refer la cap 17) se vorbeste mai mult de apostoli si batrani.Deci probabil au aceasi semnificatie :batranii cu preotii.Sa fim seriosi la cat de mare e biserica catolica imediat ar fi sarit cineva in sus daca ar fi modificat biblia.

Ultima modificare de bairstow (28/04/09 18:35)

28/04/09 18:24

mikhael
membru

Si de fapt ce vrei sa demonstrezi bairstrow?
Ca sunt oameni jalnici printre neoprotestanti?
Uita-te in gradina ta intai si vezi ce e acolo, apoi acuza neoprotestantii.
Ca sunt printre ei si oameni nepocaiti? Sunt. Asta e clar. Si ce daca?
Acuzi oamenii ca sunt serpi si mai nu stiu cum.
Lasa-i sa fie asa, nu e treaba ta cum sunt ei. N-ai tu treaba cu ei, nu o sa-i schimbi tu in veci de veci.
N-ai invatat pana acum ca nu poti schimba tu oamenii?
Numai Duhul Lui Dumnezeu poate schimba oamenii in bine. atat.
Iar tu de ce ii judeci? ca ala e sarpe sau celalalt e vipera..
Toti suntem asa. N-ai descoperit inca?
In clipa in care tu il judeci pe un om ca e intr-un anume fel negativ, ai aratat ca nu esti mai breaz decat ei. Si toti suntem asa.
Numai ca unii recunoastem iar altii nu..
Te crezi mai breaz decat ei? Prin ce? Te crezi mai neprihanit decat ei?
Tu nu te uiti la ce ai scris aici pe forum ca e plin de ura si de scarba fata de o anumita parte a societatii? Asta te face neprihanit in fata lui Dumnezeu?
Crezi ca esti mai bun decat ceilalti?
Ca tu nu agati femei si te abordeaza ele pe tine.
Crezi ca esti un mare sfant si evanghelicele sunt niste femei usoare?
Ce vrei sa zici ca tu nu ai ganduri pacatoase?
Ai sigur, dar ori nu vrei sa recunosti ,ori le negi,ori nu te vezi cum esti..
Si atunci unde e acuzarea ta? Unde s-au dus capetele de acuzare?
Cine e fara de pacat sa ridice primul piatra..
Am discutat despre starea jalnica in care se afla enoriasii ortodocsi ca sa vezi ca ceva nu e bine acolo, ceva nu se misca cum trebuie si adevarul asta poti sa-l negi oricat ca tot adevar ramane.
E problema ta daca vrei sa ramai ortodox pana la moarte, dar macar fi unul care e cu adevarat pocait.
Nu acuza tu oamenii ca se duc la alte biserici, nu conduci tu lumea asta, ci Dumnezeu o conduce!
La urma urmei Toata Discutia se refera la suveranitatea Lui Dumnezeu!
Dupa spusele tale, satan guverneaza lumea si el ii face pe oameni sa mearga la bisericile evanghelice.
Tu chiar crezi ca Dumnezeu e prost sau slab?Dumnezeu nu vede tot ce se intampla?
Tu chiar crezi ca Dumnezeu cand vede un om care vrea sa scape din pacat si sa se pocaiasca, nu l-ar impiedica sa mearga in bratele lui satan?
tu crezi ca Dumnezeu e nebun?El nu-si aduna copii?
Ii lasa pe oamenii sinceri care-l cauta pe El sa se duca in alta parte decat in bratele Lui?
Pe unii ii lasa da, si se duc la tot felul de secte mistice , dar daca il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, El ii scoate si din foc.
"Acolo unde sunt 2 sau 3 adunati in Numele Meu sunt si Eu"..
Scuza-ma, dar se mai aduna ortodocsii in Numele lui Isus?
Nu prea. Ei se aduna in numele sfintilor, nu al lui Isus.
Noi ne adunam in Numele Lui Isus , recunoastem si intelegem Numele Lui: El e Hristosul, El e mantuirea noastra:
"Caci intru nimeni altul nu este mantuirea,Caci nu este sub cer nici un alt nume dat oamenilor in care sa trebuie sa fim mantuiti noi" - Biblia ortodoxa,Fapte 4:12
repet : Unde sunt 2 sau 3 adunati in Numele Meu, voi fi si EU acolo..
asta n-o sa schimbi tu bairstow niciodata..
Sunt multi oameni care nadajduiesc in Numele LUI , oameni care cauta mantuirea si care cauta , crezi ca EL ii lasa de izbeliste?
Tu chiar crezi ca se misca vreo piatra pe pamantul asta fara ca Dumnezeu sa stie si sa ingaduie?
Chiar crezi ca acolo unde e pocainta, El sa nu fie?
De ce sa nu fie? Ca nu scrie biserica ortodoxa la intrare? esti penibil..

28/04/09 21:45

nascutinvingator
membru

bairstow a scris:

Rastalmacesti mereu.Nici eu nu am timp sa il pierd asa aiurea.Te-ai reantors la anumite lucruri care credeam ca l-am lamurit.
Oricum la final fii credinciosi arata clar la fii bisericii.daca e casatorit trebuie sa aiba neaparat si copii?Si copii trebuie neaparat sa fie credinciosii?Si de unde stim ca sunt credinciosii?Si daca stim si presupunem ca sunt credinciosii atunci numarul trebuie sa creasca.Unde sau inmultit ca ei au disparut deodata?
P.S.nici eu nu stiu clar dar poate presbiter(adica asa cred)inseamna acelasi lucru cu preot.Si chipul fiarei este tradus gresit de majoritatea biblilor:icoana fiarei.Dar inseamna acelasi lucru.Defapt vad ca si la catolicii apare uneori cuvantul preotii iar la protestanti presbiter.Dupa care in continuare(ma refer la cap 17) se vorbeste mai mult de apostoli si batrani.Deci probabil au aceasi semnificatie :batranii cu preotii.Sa fim seriosi la cat de mare e biserica catolica imediat ar fi sarit cineva in sus daca ar fi modificat biblia.

Vad ca esti mare admirator al bisericii catolice .Inca nu ai aflat de schisma din 1054 si de motivele ei?
Inca nu ai aflat ca au schimba crezul de la Nicea-Constantinopol prin adaugarea lui "filioque" la art. despre Duhul Sfant?
Inca nu ai aflat ca biserica catolica a legiferat cartile apocrife ca fiind canonice?
Inca nu ai aflat de pretentiile papei de infaibilitate si de primat asupra tuturor bisericilor inclusiv cea ortodoxa?
Ai grija sa nu afle preotul ca-i admiri pe eretici , o sa-ti dea matanii sa faci....

28/04/09 22:09

Site web  
bairstow
membru

Biserica catolica a introdus mai mult inovatii.Dar ea in rest se pastreaza curata.Ei au har ca si noi voi nu.
Da se aduna 2-3 in numele lui Iisus.Am vazut la david coresh asa ceva.Si nu ori cine zice Doamne Doamne intra....Si cel care face voia lui.Si respecta biserica si sfintii lui.
E adevarat ca nu toti cei din afara bisericii nu se vor mantui.Dar asta nu inseamna ca nu sunt ratacitii.Si adevarat ca am 1000 de povesti cu cei neoprotestantii care nu imi dovedesc ca sunt crestinii macar cu numele.de ce?Pentru ca vi sa predicat o noua evanghelie.Si nu ma mai repet.Am mai scris despre asta si am aratat clar.Iisus nu vorbeste despre nici o trezerire spirituala la sfarsit ci dincontra despre ateism(asa cum se si vede) si despre un crestinism de fatada.

Ultima modificare de bairstow (28/04/09 23:06)

28/04/09 23:05

nascutinvingator
membru

bairstow a scris:

Biserica catolica a introdus mai mult inovatii.Dar ea in rest se pastreaza curata.Ei au har ca si noi voi nu.
E adevarat ca nu toti cei din afara bisericii nu se vor mantui.Dar asta nu inseamna ca nu sunt ratacitii.

Invatatura fundamentala a BO spune ca ea e singura detinatoare si pastratoare a Adevarului ,fiind infailibila , si a Harului Mantuitor pe care prin preoti si Sfintele Taine il distribuie membrilor sai. Cu alte cuvinte adevarul si mantuirea se gasesc doar in BO.
Biserica Romano-catolica este considerata eretica de catre BO inca din 1054.
Impotriva invataturii bisericii tale pe care o aperi cu atata devotiune tu crezi ca exista mantuire si in afara BO respectiv in BC. Nu esti inconsecvent propriilor principii pe care le clamezi?

De fapt de asta va convine la majoritatea sa fiti ortodocsi pt ca daca dati banul la preot si participati de 2-3 ori pe an la un ritual bisericesc sunteti absolviti ,puteti sa faceti si sa credeti ce vreti chiar daca este impotrva propriilor dogme.

28/04/09 23:26

Site web  
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

bairstow a scris:

Da se aduna 2-3 in numele lui Iisus.Am vazut la david coresh asa ceva.Si nu ori cine zice Doamne Doamne intra....Si cel care face voia lui.Si respecta biserica si sfintii lui.
E adevarat ca nu toti cei din afara bisericii nu se vor mantui.Dar asta nu inseamna ca nu sunt ratacitii.Si adevarat ca am 1000 de povesti cu cei neoprotestantii care nu imi dovedesc ca sunt crestinii macar cu numele.de ce?Pentru ca vi sa predicat o noua evanghelie.Si nu ma mai repet.Am mai scris despre asta si am aratat clar.Iisus nu vorbeste despre nici o trezerire spirituala la sfarsit ci dincontra despre ateism(asa cum se si vede) si despre un crestinism de fatada.

Reamintesc ca asupra sfarsitului se referesc multe din profetiile din vechime.
Daniel 8:17  El a venit atunci lângă locul unde eram; şi la apropierea lui, m-am înspăimântat, şi am căzut cu faţa la pământ. El mi-a zis: „Fii cu luare aminte, fiul omului, căci vedenia priveşte vremea sfârşitului!”
Daniel 12:9  El a răspuns: „Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite până la vremea sfârşitului.

Spui o noua evanghelie. Si ai dreptate. Asa au zis si iudeii lui Isus „Avem ca tată pe Avraam!”Matei 3:9 cand ISus le propavaduia. Ei aveau legea lui Moise si nu le trebuia sa auda ce zicea Isus.Ioan 5:45  Să nu credeţi că vă voi învinui înaintea Tatălui; este cine să vă învinuiască: Moise, în care v-aţi pus nădejdea.
Ioan 5:46  Căci, dacă aţi crede pe Moise, M-aţi crede şi pe Mine, pentru că el a scris despre Mine.

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

28/04/09 23:28

mikhael
membru

bairstow a scris:

Si care e dupa tine acea noua evanghelie care o predicam noi?
Sau care e dupa tine evanghelia adevarata?
Ai incercat sa studiezi Biblia sa vezi ce e aia evanghelie?
Cam ce cuprinde aceasta evanghelie?
Nu ma refer la cartile ce au acest nume...
Ci ma refer la vestea buna ca Isus Hristos a murit pentru pacatele noastre, ma refer la mesajul ce il propovaduia Ioan botezatorul : " Astfel propovaduia Ioan norodului Evanghelia" Luca 3:18... propovaduia venirea Imparatiei Lui Isus Hristos peste noi, pocainta si iertarea pacatelor...
Care e acea Evanghelie diferita care ni s-a predicat noua? Ascult...
Nu ne compara cu david coresh, noi nu pe el il urmam..Ai citit vreodata Biblia traducerea Cornilescu ce o citim noi?
Predicatorii nostrii nu ne opresc sa citim Biblia in alte versiuni, ba chiar ne sfatuiesc asta: intelegerea Cuvantului e mult mai buna.
Teologii din intreaga lume nu vad acele diferente de care spui tu intre Biblia ortodoxa si traducerea Cornilescu..
Iar tu le vezi.. Esti tare destept..
Te-ai gandit vreo clipa ca esti habotnic?
Ai studiat vreun pic de psihologie sa vezi cam ce se intampla cu habotnicii si cu fanaticii religiosi? O sa vezi ca sunt pline spitalele de psihiatrie de asemenea oameni.
Sunt pline de ortodocsi fanatici si nu numai..
Faptul ca stau ascunsi in niste manastiri departe de societate nu-i face mai putin dereglati mintal ..
Asta e o realitate cruda, dar asta e adevarul.. Asta e psihologia umana: Ideile fixe , dogmele si habotnicismul, lipsa comunicarii cu oamenii , toate astea duc la boli mintale grave.
Nu ti-e tie frica de aceasta?
Revin-o cu picioarele pe pamant, comunica cu oamenii, lasa ideile fixe ce vad ca ti le-ai bagat in cap .. Asculta-i pe cei din jur.. faptul ca ii privesti ca niste Dusmani pe oamenii din alta denominatiune n-o sa-ti aduca nimica bun decat  teama.. o sa-ti umpli sufletul de teama.. De ce crezi ca sunt pline spitalele de psihiatrie cu fanatici religiosi internati cu schizofrenie paranoida.. ?

29/04/09 08:42

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 12    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la