|
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
bairstow a scris:
Revenim la UnderZero.Intr-o carte Iosif Ton spunea... |
Cu tot respectul, bairstow, stii ca eu is obsedata de citat si context . Ma indoiesc ca ai inteles corect, daca intr-adevar scrie undeva ce ai povestit. Nu neg, dar nici nu pot comenta ceva ce nu imi apartine si n-am nici detaliile necesare pentru a putea sa imi afirm pozitia. Mai ales afirmatii care nu imi apartin .
PS: Eu cred in Domnul si in Cuvantul Lui (Biblia), nu in Iosif Ton, sau oricare altul. Asa ca nici nu consider ca trebuie sa fiu mereu 100% de acord cu ce sustine. Asta - asa, in general, ca sa nu ai impresia ca "bag mana in foc" pentru careva.
In legatura cu experienta ta - iti inteleg nedumerirea si revolta fata de acea persoana. Mai mult ca sigur si eu as fii la fel fata de un asemenea comportament. Ideea e ca eu nu ma iau dupa "nume" (in cazul asta, biserica pe care o frecventeaza cineva). Isi pot spune pocait, ortodox, oricum - daca nu respecta prin traire ceea ce crede, cartea de membrii din care face parte nu are nici o relevanta pentru mine. Daca vrei sa stii - am fost dezamagita de multe persoane, inclusiv multi pocaiti (sau, cel putin asa isi spuneau), dar sincer asta nu ma afecteaza in relatia mea cu Domnul (sau nu am lasat sa afecteze). Ochii mei sunt indreptati spre EL, nu spre oameni. Altfel as fii mereu (aproape ) dezamagita, si nu trebuie . EL e tinta noastra, nu fratele sau sora (de corp sau credinta). Asta e "tehnica" mea de a ramane "rece" la oameni .
Sa nu uit : Eu in general nu pot fii caldicea...Ori, ori Asa ca...nu ma face caldicea! Lui UnderZero ( ) nu ii place DELOC .
Ultima modificare de UnderZero (29/04/09 12:21)
|
|
29/04/09 12:19
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
bairstow uita-te la asta: Unul dintre predicatorii evanghelisti de la noi, un pastor predica intr-o biserica ortodoxa. Se intelege bine si cu enoriasii si cu preotul: http://www.youtube.com/watch?v=gGNCVOVi ... r_embedded Vezi ca are mai multe parti.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
29/04/09 19:58
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Sunt satul pana-n gat si vorba oamenilor :lasa-i in pace .Toata lumea va vede indoctrinati numai voi sunteti liberi in gandire.Vorbesc cu cei din afara bisericii incerc sa nu-i supar si se supara imediat.Acesta cel putin pe moment e ultimul mesaj.Nu stiu cine a scris dar eu cu orice calugar am vorbit am vazut o gandire mai mult decat libera si cel mai mult i-mi dau seama ca acesti oameni au niste cunostinte teologice senzatiobnale.Nebuni calugarii?e cea mai mare stupizenie care am auzit-o.Acei oameni nu se supara acesti oameni m-au privit ultima data cu suspiciune deoarece am simtit ca m-am indepartat de Dumnezeu.Acesti oameni vad lumina si stiu dinainte cine are suflet bun si cine nu.Acesti oamenii se lupta cu diavolul:Nu mie frica sa ajung la manastire(pe timp de noapte) nu mie frica de animale si de dracii care rad de mine.Un om absolut normal(senin la fata).Un om care ne-a explicat in tren mie si tatalui meu imensa bucurie traita in Iisus.Acesti oamenii sunt nebuni?Da!Dar sunt nebuni in Hristos Alta evanghelie?DA!Evanghelia voastra se bazeaza pe mantuirea directa.Omul pocait da vina pe Dumnezeu daca mai greseste.Nu regreta faptele din trecut doar nu la mai face in cel mai bun caz.Omul acesta crestin nou nu stie sa-si care crucea sa se jertfeasca.Se ajuta numai intre ei nu ajuta pe nimeni decat cu interes.Vorba la aceea evanghelista:cum poti(sa fii asa natarau) sa dai bani la o batrana care nu o cunosti pe scara ca nu are bani de inmormantare? AM inteles ca Oastea Domnului sa dezvoltat foarte mult.Acele videclipuri nici macar nu stiu daca sunt intr-o biserica ortodoxa.A se vedea anumite elemente moderniste:geamuri simple.Referitor la ce inseamna sa fi ortodox pot spune ca ortodox e acela care nu lipseste 3 saptamani consecutive de la biserica.Nu de 3 ori pe an.ceilalti sunt ortodocsi cu numele si ei trebuie sa marturiseasca acest pacat!Se exclud singuri daca nu marturisesc.Acei enoriasi fac parte sigur din oastea Domnului.Repeta amin aiurea fara nici o logica ca si cum ar fi atinsi de ceva.Nici un preot nu te intreab daca ai biblia la tine.Biblia e citita(fragmente)la slujba.Daca lipsesti de la slujba pierzi aceea parte.In fiecare Duminica se explica ce sa citit.Ca sunt unii preotii care se grabesc vor fi probabil judecati pentru aceasta. Cam atat.
Ultima modificare de bairstow (29/04/09 22:01)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
29/04/09 21:55
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
bairstow a scris:
Nu stiu cine a scris dar eu cu orice calugar am vorbit am vazut o gandire mai mult decat libera ... |
Sunt dintre ai nostri dar trebuie sa recunoastem: << gandire libera in perimetrul asezamantului monahal, nu in afara lui, liberi sa graviteze in jurul chiliei>> (fie-mi scuzata lipsa de pietate)
...si cel mai mult i-mi dau seama ca acesti oameni au niste cunostinte teologice senzatiobnale. |
Unii dintre ei intradevar, cunosc. Altii nu stiu mai mult decat cartea de rugaciuni si regulile de incinta, foarte putin din patristica si aproape deloc din Biblie.
Nebuni calugarii?e cea mai mare stupizenie care am auzit-o... |
Multi dintre ei nu sunt nebuni. Totusi unii dintre ei nu sunt chiar intregi la minte. Asta daca ne gandim la Sf.Ioan Stâlpnicul, si altii ca el.
Evanghelia voastra se bazeaza pe mantuirea directa. |
Adica cum mantuire directa? Dar la noi nu este tot mantuire directa? E prin cruce! Prin crucea Domnului nostru Iisus Hristos!
Referitor la ce inseamna sa fi ortodox pot spune ca ortodox e acela care nu lipseste 3 saptamani consecutive de la biserica.Nu de 3 ori pe an.ceilalti sunt ortodocsi cu numele si ei trebuie sa marturiseasca acest pacat!Se exclud singuri daca nu marturisesc.Acei enoriasi fac parte sigur din oastea Domnului.Repeta amin aiurea fara nici o logica ca si cum ar fi atinsi de ceva.Nici un preot nu te intreab daca ai biblia la tine.Biblia e citita(fragmente)la slujba.Daca lipsesti de la slujba pierzi aceea parte.In fiecare Duminica se explica ce sa citit.Ca sunt unii preotii care se grabesc vor fi probabil judecati pentru aceasta. Cam atat. |
Asta-i ortodoxia superficiala. Adevarata ortodoxie e mai mult decat atat. Mai mult decat prezenta la biserica(desi o include) , e mai mult decat ascultarea citirii din evanghelie, e mai mult decat ascultarea explicatiei data de preoti (dintre care unii se grabesc, si vor fi judecati pentru asta), e mult mai mult. Adevata ortodoxie e un mod de viata! Asa cum zice Psaltirea despre omul binecuvantat;" .., care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut; Ci în legea Domnului e voia lui şi la legea Lui va cugeta ziua şi noaptea. Şi va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa şi frunza lui nu va cădea şi toate câte va face vor spori ..."(Psalm 1)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
30/04/09 00:52
|
|
bairstow
membru
|
|
Mereu cand citesc pe Traian ma gandesc la un om de cel putin 40 de ani datorita cuvantului englez:old.Totusi ma faci sa rad :Sf.Ioan Stâlpnicul, si altii ca el.Nu stiu daca acel om a fost nebun(eu dupa cate stiu nu a fost) dar s-ar putea ca in 2000 de ani sa fi fost cati-va.Acela care a scris impotriva calugarilor a zis ca majoritatea sunt nebuni ! Nu stiu cat de ortodox esti,deoarece ai multe idei neoprotestante(poate faci parte din oastea Domnului) dar ultima fraza ai aratat ca poti fi. Cand am scris manturea directa, m-am referit ca dupa ce neoprotestantul se boteaza i se iarta toate pacatele si Dumnezeu incepe sa lucreze in el.Unele bisericii(exemplu evanghelisti dupa scriptura ) spun ca acel om nu mai poate pierde mantuirea.Deci tot ce face acel om e lucrarea lui Dumnezeu? Deci daca face si lucruri rele asa cum am mai vazut nu e din vina ei.Interesant ca neoprotestantul dar si altii se aseamana cu cei care au primit un talant.Dupa ce l-au primit ei nu se mai chinuie sa faca fapte bune deoarece acestea nu sunt folositoare!!Astfel ei ingroapa acel talant in ei si devin izolatii fata de societate.Vazand conducatorii aceasta izolare totala fata de societate care aduce de multe ori la parasirea grupului de catre acesta sau luat masuri cum ar fi :tabere(in care adeptii simtind putina libertate incep sa planga la sfarsitul taberelor),muzica usoara la bisericii,cd-uri de muzica usoara(muzica lumeasca pe versuri crestine deci o blasfemie)etc etc.Intr-un an si ceva cum le-am vazut pe cele 3 evangheliste(si nu numai eu)cu care am lucrat?Viata lor era asa:servici(in care daca aveau putinta sa se orienteze nu dadeau inapoi),acasa si biserica.Care e diferenta intre ele si calugarii?Ce faci G in weckend?Dorm toata ziua.Duminica dimineata ma duc la biserica. Pai cum sa nu doarma toata ziua daca viata lor nu mai ofera nici o motivatie? P.S interesant ce am citit intr-o carte "legenda antihristului" in care sunt prezentate multe profetii ortodoxe si catolice despre antihrist.Cartea in genere e atee dar prezentand multe extrase si profetii din biserica ea devine interesanta.Astfel se pare ca :Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte. Cel care o impiedica este chiar crestinismul!!!Ba mai mult 5 crestini pe zi parasesc Israelul!Iar o profetie este si mai clara spune ca antihrist va veni atunci cand nu vor mai fi crestinii in Israel.De ce parasesc Israelul?Pai nici eu nu as avea curaj sa stau sau sa ma duc acolo datorita numeroaselor conflicte.
Ultima modificare de bairstow (30/04/09 08:10)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
30/04/09 08:03
|
|
mikhael
membru
|
|
Mai bairstow, da-o incolo de treaba , hai sa fim seriosi, aia e biserica ortodoxa in toata regula.. daca ai dubii du-te pana acolo si vorbeste cu acel preot. Personal, cred ca e un preot care il cunoaste pe Dumnezeu . Sincer, daca o sa am timp vreodata, o sa merg si eu pe acolo caci tare m-a impresionat atmosfera.Cred si sper din toata inima ca Dumnezeu sa reaprinda flacara sa in bisericile ortodoxe dar si in celelalte , caci e nevoie. Biserica are si site: http://www.lamosuni.ro/
Ultima modificare de mikhael (30/04/09 09:20)
|
|
30/04/09 09:08
|
|
bairstow
membru
|
|
Asta seamana cu ce zice Iisus despre camarute.Matei 24 cu 27.http://www.lamosuni.ro/marturii_d.php?id=1 Biserica prezinta adevarul.Dar si eu sunt de acord ca ar trebui imediat anatemizati astfel de oamenii.Mai era un preot care a pictat in forma de sfintii pe unii ce nici nu murisera si nu erau nici ortodocsi.Acum nu stiu nu am curiozitatea sa urmaresc tot ce vorbesc acei 2 oamenii.Si cu Tudor Popescu biserica a fost toleranta.Defapt in vremurile din urma multe biserici vor cadea in ghiara antihristului. Parerea mea este ca acei oamenii sunt posedatii si numai mila lui Dumnezeu ii apara.Nu am putut urmarii totul deoarece este o curiozitate anormala.Cand esti curios uneori te poti frige rau de tot.Lacrimile preotului la cuvantarea unui eretic(asa considera biserica pe toti cei din afara ei), dupa care probabil rugaciunea in comun cand aceasta este interzisa cand se face cu un eretic.Lucruri anormale.Iar credinciosii sunt niste oite care striga Amin si aleluia.E clar o biserica decazuta si de aceea mai rad pe aici acei atei sau satanisti.Rad ca au de ce din pacate.Rad ca se bucura de lucrarea lor.Acei oameni care asculta niste povesti de adormit copii, vi se par mai liberi in gandire fata de calugarii din manastirii?Mereu cand ma duc la manastirii acesta e primul lucru care il fac sau vreau sa il fac.sa vorbesc cu ei.De unde stiu astia atata carte habar nu am.Parca nu mai vorbesc ei si Domnul. Interesant ca evanghelista G avea si multe lucruri bune(fapte).Il iubea pe Iisus.Intr-o zi mi-a zis ca nu ii place de baptistii(probabil ca o invinuiau de botezul facut la copii) si mai ales de penticostali.Sora ei care nu avea nici o treaba cu crestinismul (doar ca ii placea sa cante cantece religioase pe ritmuri paganesti) imi spunea ca ca ii place sa se duca la penticostali.Daca G il cauta pe Iisus cu inima sora ei il cauta in semne si minuni care nu le mai numesc aici.
Intr-o zi am intrebat pe un preot daca ma pot duce la o slujba de exorcizare doar ca sa urmaresc slujba.Si mi-a zis:in nici un caz mai ales daca nu te-ai spovedit si impartasit.Acel demon poate sa iasa din omul posedat si sa intre intr-unul pacatos.Apoi e o curiozitate venita de la diavol.Am vazut o femeie posedata si ma cuprins o frica de nemarginit.Cantam la strana ca altfel as fi zbughito imediat afara .
Ultima modificare de bairstow (30/04/09 09:55)
|
|
30/04/09 09:45
|
|
mikhael
membru
|
|
bairstow a scris:
Intr-o zi am intrebat pe un preot daca ma pot duce la o slujba de exorcizare doar ca sa urmaresc slujba.Si mi-a zis:in nici un caz mai ales daca nu te-ai spovedit si impartasit.Acel demon poate sa iasa din omul posedat si sa intre intr-unul pacatos.Apoi e o curiozitate venita de la diavol.Am vazut o femeie posedata si ma cuprins o frica de nemarginit.Cantam la strana ca altfel as fi zbughito imediat afara . |
E corect ce a zis preotul.Si te cred ca te-ai simtit neputincios. Asa m-as fi simtit si eu. Nu sunt deajuns de tare in credinta sa comand vreunui duh, dar e foarte probabil ca acel preot sa fie... Dar frica nu e buna, cere-i lui Dumnezeu sa-ti dea incredere in EL. Cu credinta in EL nu poti pati nimic, cel putin daca ramai smerit si-ti recunosti neputinta ..
Ultima modificare de mikhael (30/04/09 11:13)
|
|
30/04/09 11:13
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Asta pentru ca nu esti bine informat. Scuze ca sunt asa transant, dar te-ai atins de biserica mea fara sa fii bazat pe tine.
|
Vazand astfel de afirmatii, sa se mai mire cineva de astfel de manifestari "nationaliste" si de ardoarea cu care unii isi aparare punctele de vedere clar divergente cu Scriptura?! I-auzi...."biserica mea". Ala..."ba nu biserica mea" si "e ca mine ca asa s-a zis la noi in biserica de catre barosanul nostru pastor/preot/predicator/papa etc". Ti-am pus o intrebare batrane, si ai preferat sa ma iei la misto. Ce inseamna cult? Ce inseaman denominatiune? Ha?! Nimic din asa ceva nu gasesti in Biblie, pentru ca sunt inventii ale omului si arata cu toate degetele spre falimentul total al omului. "Dragostea Lui ne strange(sau constrange!!)" dar noi ne-am impartit pe caprarii, si ne-am pus firme mari si luminoase. Unii isi zic, spre exemplu, Penticostali( de la pentecost - cincizecime) si intreaga lor doctrina se invarte in jurul acestui episod. Au ajuns sa se tavaleasca pe jos, sa bolboroseasca cuvinte pe care nimeni, cel putin in galaxia noastra(sic!) nu le intelege, nici macar ei insisi. Intra cineva de afara in mijlocul lor, crede ca a nimerit la balamuc(cum spune Pavel). Tot Pavel spune clar: prefer sa spun 5 cuvinte si sa fiu inteles, decat 1000 fara sa ma inteleaga cineva. Au pretentia ca fac vindecari, si se bat cu caramida in piept ca peste oricine isi pun domniile lor mana, se curateste de orice boala. PEntru cine sunt semnele?! Pentru cei necredinciosi clar! Daca Dumnezeu a ingaduit semne in trecut, nu inseamna ca ele se pastreaza. Revin cu textul in care Pavel spune clar:" Pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet". Altii isi zic cu mare mandrie..Baptisti , unii Evanghelici, unii Ortodoxi etc etc.
Nu am avut intentia de a face o radiografie a fiecarui cult in parte. Nu e treaba mea, dar.. Domnul spune ca "pe aceasta stanca imi voi zidi Biserica mea". Care era stanca?! Era afirmatia lui Petru, inspirata evident: " Tu esti Hristosul Dumnezeului celui Viu"! Daca Adunarea nu isi mai gaseste resursele in El si in puterea Lui , daca EL nu mai e in mijloc, atunci poti sa te numeste cum oi vrea tu , dar credincios nu esti.(poti fi mantuit, dar credincios nu esti). TE-am intrebat batrane ce semnifica painea?! Un trup! Cate? UNUL! ....cu un singur CAP! Daca este un singur trup si un singur cap , cine ne da noua dreptul sa ne numim crestini de tip A, de tip B..de tip Z?! Oamenii incearca acum ceea ce se numeste ecumenism, adica o reuninune artificiala a crestinismului. Unii au incercat aliante!? In ce va sfarsi toata aceasta incercare?! IN APOSTAZIE TOTALA! Pentru ca daca trupul se autoguverneaza, netinand cont de cap, viitorul este doar pierea. Deci fratilor, nu exista in Scriptura notiunea de cult, de crestinism de tip a, b..z! Cand 2 sau 3 sunt adunati pentru Numele Lui, El este in mijloc si da binecuvantarea eterna. Restul...e istorie!
|
|
28/07/09 15:52
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Si care-i spilu? Nu inteleg ce vrei sa zici cu aceste afirmatii! Sau nu stii prea multe despre evolutia Bisericii, si cum a ajuns sa aiba atatea nuante?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
28/07/09 23:01
|
|
gogol
membru
|
|
"Si care-i spilu?"
Spilu e pe trilulu nenicule, nu aici! Fuguta repede si cauta-l acolo, si nu te lasa pana nu-l gasesti! Iti propun ca pana nu-l gasesti acolo sa nu te intorci. Deal?
"Nu inteleg ce vrei sa zici cu aceste afirmatii!" Nu intelegi pentru ca ai mintea mereu-tanara, amice.
"Sau nu stii prea multe despre evolutia Bisericii, si cum a ajuns sa aiba atatea nuante?" Spre stiinta mneatale...pe mine nu ma intereseaza cauza ci efectul! Cat despre educatia mneatale in ale istoriei Bisericii ma plec in umilinta in fata ei, desi nu cred ca ai citit nici 10% din cate am citit eu despre istoria Bisericii. Dar daca vrei sa ne induci ideea ca esti un adevarat doct, atunci nu cred ca ti-a iesit. Dar mai incearca...
PS:iti repet ce ti-am mai zis:lasa mistocareala ca nu da bine. Un adevarat crestin este serios si demn! E drept ca la adolescenta ti se pare ca esti buricul pamantului, dar crede-i pe cei mai in varsta care iti spun ca... nu esti!
|
|
29/07/09 10:19
|
|
Old
Moderator
|
|
gogol a scris:
Ti-am pus o intrebare batrane, si ai preferat sa ma iei la misto. Ce inseamna cult? ... Nu am avut intentia de a face o radiografie a fiecarui cult in parte. |
Deci... stii ce-i aia cult, nu? Si daca stii de ce mai intrebi?
Daca nu e treaba ta, atunci de ce te bai in seama? Ai vazut ca nu prea te baga nimeni in seama? Da cum sa te bage, pentru ca peste tot pe unde ai aparut am vazut ca nu doar ai contrazis, ci ai mai si jignit , pe ici pe cole pe cei ce ti-au aparut in cale. Am observat ca esti si foarte...citit! Mi-ar placea sa observ asta la tine!
Domnul spune ca "pe aceasta stanca imi voi zidi Biserica mea". Care era stanca?! Era afirmatia lui Petru, inspirata evident: " Tu esti Hristosul Dumnezeului celui Viu"! Daca Adunarea nu isi mai gaseste resursele in El si in puterea Lui , daca EL nu mai e in mijloc, atunci poti sa te numeste cum oi vrea tu , dar credincios nu esti.
| Nu stiu cine dintre cei ce i-ai apostrofat, cativa de altfel, are alte resurse decat Domnul Iisus Hristos. Cei din bisericile neo protestante despre care vorbesti cu un aer de superioritate am observat ca se bazeaza pe Jerfa lui Hristos. Unul,Turcu Ovidiu , se pare ca se bazeaza prea mult.  Eu chiar daca sunt ortodox imi aflu resursele tot in Domnul Iisus Hristos. Cred ca ai fost subiectiv cand te-ai luat de mine pentru ca-s ortodox!
(poti fi mantuit, dar credincios nu esti). |
Oare mantuit si credincios nu e totuna?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
29/07/09 12:35
|
|
gogol
membru
|
|
- eu intrebam in lumina Cuvantului lui Dumnezeu, ce inseamna cult. Nu suntem aici sa facem analiza sintaxica si morfologica a propozitiilor/cuvintelor(sau cel putin asta presupun). - am spus ca nu e treaba mea sa fac radiografia fiecarui cult, pentru ca am inceput sa dau unele exemple de ce inseamna sa te autointitulezi Penticostal, spre exemplu, si sa negi astfel unitatea trupului Domnului Hristos. Incearca sa faci un mic efort de gandire si sa citesti si contexul, nu doar pe diagonala! - Pe cine am jignit?!Personal ma feresc sa fac remarci la adresa altora, desi unele atitudini de baieti de cartier, ale unora, le-am taxat, e drept. De aici si pana a afirma ca am jignit e cale lunga.
-"Am observat ca esti si foarte...citit!". La capitolul observatii si pus stampile esti campion detasat! Sindromul de inferioritate nu se vindeca prin ironii de genul acesteia la adresa altora. Si apropos....de pe ce pozitie imi spui tu asta?!
- "Eu chiar daca sunt ortodox"... Pentru ca ziceai ca vorbesc cu un aer de superioritate (huh?!) despre neoprotestantism , te informez ca ortodoxia ca sistem, este unul care n-are nici o legatura cu invatatura Bibliei(atentia asta nu e jignire sau apostrofare!). Cultul inchinarii la icoane, cultul fecioarei Maria, cultul sfintilor si multe alte erezii, n-au nimic in comun cu invatatura Sfintei Scripturi. Eu nu ma refeream punctul la cultele neoprotestante sau la ortodoxism, catolicism etc, ci la ideea de cult, in raport cu invatatura Scripturii!
- "Oare mantuit si credincios nu e totuna?"
Nu e totuna! Una e mantuirea si cu totul altceva trairea mantuirii. Mantuirea este in dar ("este darul lui Dumnezeu,; nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni"), trairea mantuirii este in responsabilitatea celui mantuit("de aceea dati-va si voi toate silinta, ca sa uniti cu credinta fapta....etc").
|
|
29/07/09 13:05
|
|
Old
Moderator
|
|
Mantuirea este data in dar, e adevarat! Totusi nu toti primesc mantuirea ci doar cei credinciosi! "Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua." (Apoc.21:8)
Oare ne da Biblia voie sa facem diferenta intre mantuit si credincios?
|
|
29/07/09 13:14
|
|
gogol
membru
|
|
O intrebare retorica rapida (tre' sa plec):Curvarul din Corint era mantuit? Paradoxal da. Traia cu credinciosie? Nu.
|
|
29/07/09 13:18
|
|
Old
Moderator
|
|
Si talharul de pe cruce a fost mantuit, dar asta nu face regula ca talharii si curvarii sunt mantuiti!
|
|
29/07/09 13:39
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
gogol are dreptate. Mantuirea iti este daruita si o ai pentru totdeauna. Dar trairea ei, care e incurajata in fiecare epistola aproape, tine de cel credincios. Mantuirea sau viata vesnica se poate culege in roade acum, in viata asta, dar sunt anumite lucruri care trebuiesc facute in acest sens: darnicia, ajutorarea celor neajutorati, sustinerea celor in credinta, a pastorilor care propovaduiesc Harul, lucruri bune. Galateni 6:6-10
|
|
29/07/09 13:56
|
|
Old
Moderator
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
gogol are dreptate. Mantuirea iti este daruita si o ai pentru totdeauna. Dar trairea ei, care e incurajata in fiecare epistola aproape, tine de cel credincios. ... |
O fi tinand de cel credincios, dar nu-i obtionala!
|
|
29/07/09 14:00
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
|
29/07/09 14:11
|
|
gogol
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Si talharul de pe cruce a fost mantuit, dar asta nu face regula ca talharii si curvarii sunt mantuiti! |
Ce treaba are baba cu mitraliera?! Daca eu iti spun ca un curvar era mantuit, desi nu traia cu credinciosie, inseamna ca automat toti curvarii sunt mantuiti?! Aloo,stim ca de acolo de sus de unde dumneavoastra va aruncati gandurile, unde aerul e mai rarefiat, astfel de detalii in ale logicii trec neobservate, dar totusi....(scuza-mi ironia, dar nu m-am putut abtine:))
|
|
29/07/09 15:02
|
|
gogol
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
O fi tinand de cel credincios, dar nu-i obtionala! |
Cum stam cu "cititul"? FYI: optional deriva din substantivul obtiune....aa...pardon ...optiune. (din nou nu m-am putut abtine:))
Cu mult respect, Al tau Gogol
Ultima modificare de gogol (31/07/09 00:52)
|
|
29/07/09 15:05
|
|
gogol
membru
|
|
Batrane promit sa ma aptin(SIC!) in viitor de la astfel de ironii. Nu de alta dar in fata batranilor tre' sa ai respect. Zice ca trebuie sa te scoli in fata perilor albi:)).SA traiesti!
Ultima modificare de gogol (29/07/09 15:35)
|
|
29/07/09 15:07
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Turcu Ovidiu a scris:
gogol are dreptate. Mantuirea iti este daruita si o ai pentru totdeauna. Dar trairea ei, care e incurajata in fiecare epistola aproape, tine de cel credincios. ... |
O fi tinand de cel credincios, dar nu-i optionala! |
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/08/09 14:51
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Magdy a scris:
Nu te contrazic, ca nu stiu. Pe moment ma gandisem la astia cu atentatele. Hop bombita, hop sute de morti. |
N-am avut rabdare sa fac o cercetare mai amanuntita, dar cred ca informatiile de aici spun multe: http://www.pharma-business.ro/mednews/p ... t-oms.html
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
04/08/09 21:29
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|