TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22
Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09

MRU a scris:

Nu. El traia pentru Dumnezeu, nu sa se bucure de viata si...nepoti!

Pavel avea chemarea asta pe care a acceptat-o.

07/07/09 12:44

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Turcu Ovidiu a scris:

Nu exista documente care sa ateste martirizarea lui Pavel. Varianta asta a fost aleasa doar asa de forma, la cererea unor "mai mari ai bisericii". Pavel a murit de batranete.
Noi nu avem treaba cu Iacov ci cu Avraam.

Ovidiu, tie si daca-ti intra in cap ca cerul e roz cu picouri albe cred ca nimeni nu te va convinge ca este altfel.

07/07/09 12:45

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Nu ai auzit de alte dovezi istorice? Ok...Pai, exista!

07/07/09 12:47

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Turcu Ovidiu a scris:

Nu exista documente care sa ateste martirizarea lui Pavel. Varianta asta a fost aleasa doar asa de forma, la cererea unor "mai mari ai bisericii". Pavel a murit de batranete.

Noi nu avem treaba cu Iacov ci cu Avraam.

De ce nu ai treaba cu Iacob? Pentru ca nu ai citit pe acolo? Uite citeste si vezi ca nici macar nu Iacob avea boala de ochi ci Isaac, asa ca poti avea treaba ci Iacob, care zice ca zilele sale au fost putine, si rele. El era mostenitor al promisiunilor facute de Dumnezeu lui Avraam si Isaac.

Daca nu exista in opinia ta documente care sa ateste martirizarealui pavel, atunci exista documente care sa ateste ca a murit de batranete?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (07/07/09 12:58)

07/07/09 12:56

Turcu Ovidiu
membru

Act 28:30  Pavel a ramas doi ani întregi într'o casa, pe care o luase cu chirie. Primea pe toti cari veneau sa-l vada,
Act 28:31  propovaduia Împaratia lui Dumnezeu, si învata pe oameni, cu toata îndrazneala si fara nicio pedica, cele privitoare la Domnul Isus Hristos.

2Ti 4:17  Însa Domnul a stat lînga mine, si m'a întarit, pentru ca propovaduirea sa fie vestita pe deplin prin mine, si s'o auda toate Neamurile. Si am fost izbavit din gura leului.
2Ti 4:18  Domnul ma va izbavi de orice lucru rau, si ma va mîntui, ca sa intru în Împaratia Lui cereasca. A Lui sa fie slava în vecii vecilor! Amin.

Si era sanatos:

2Ti 4:13  Cînd vei veni, adu-mi mantaua, pe care am lasat-o în Troa la Carp, si cartile, mai ales pe cele de piele. Nu cred ca au existat editii speciale pentru oamenii cu tepusuri in carne si probleme la ochi.

Tocmai, ca nu exista documente care sa ateste cu siguranta martirizarea lui Pavel.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 12:59)

07/07/09 12:58

UnderZero
membru

1. O, deci daca cineva il ajuta din cauza ochilor cu scrisul, nu ii putea citi? No, interesant! 2. Si daca nu cunosti, nu exista ceva, sau? Interesant!

Ultima modificare de UnderZero (07/07/09 13:01)

07/07/09 13:01

Turcu Ovidiu
membru

Rom 9:7  s, macar ca sînt samînt lui Avraam, nu tot sînt copiii lui Avraam; ci este scris: „În Isaac vei avea o samînta, care-t va purta numele.”
Nu zice ca Isaac e samanta.

07/07/09 13:01

Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

...2Ti 4:17  Însa Domnul a stat lînga mine, si m'a întarit, pentru ca propovaduirea sa fie vestita pe deplin prin mine, si s'o auda toate Neamurile. Si am fost izbavit din gura leului.

Inainte de acest verset scrie ceva: "... la intaiul meu raspuns de aparare toti m-au parasit..."

Dar la al doilea raspuns de aparare ce s-a intamplat?

Apostolul prevedea ce se va intampla, si s-a pregatit pentru asta pentru ca vedea cum decurg lucrurile. El zice:
"Caci eu sunt gata sa fiu turnat ca o jertfa de bautura si clipa plecarii mele este aproape." (2Tim.4:6)

07/07/09 13:03

UnderZero
membru

Copii lui Avraam sunt cei nascuti din Hristos, urmasul lui Avraam (istoric vorbind), adica cei ce sunt ai Lui! Cu o credinta precum a lui Avraam. Si Isaac face si el parte din aceasta Familie!

07/07/09 13:03

adriana
membru

Cartile puteau avea o semnificatie sentimentala sau puteau fi citite de cineva.

07/07/09 13:04

Turcu Ovidiu
membru

Pavel era un om important, la fel si Petru. Faptul ca dictau era un semn al statutului si aprecierii lor. Macar la atat aveau dreptul.

1Pe 5:12  V'am scris aceste putine rînduri prin Silvan, care cred ca este un frate credincios, ca sa va sfatuiesc si sa va adeveresc ca adevaratul har al lui Dumnezeu este harul acesta, de care v'ati alipit.

E o chestie diplomatica.

07/07/09 13:05

Old
Moderator

Turcu Ovidiu a scris:

Rom 9:7  s, macar ca sînt samînt lui Avraam, nu tot sînt copiii lui Avraam; ci este scris: „În Isaac vei avea o samînta, care-t va purta numele.”
Nu zice ca Isaac e samanta.

sigur ca nu zice ca Isaac e samanta, ci Hristos este samanta, dar Isaac face parte din arborele prin care a venit samanta.

ba mai mult era mostenitor al fagaduintei facute lui Avraam. Si a putut sa transmita binecuvantarea tot prin credinta.!

07/07/09 13:07

adriana
membru

Pavel nu a avut nevoie de statut. A muncit la intocmirea corturilor si acum brusc avea nevoie de prestigiu? N-as crede.

07/07/09 13:08

Turcu Ovidiu
membru

Sigur ca nu avea nevoie de statut, dar i se dadea iar el profita pentru ca atunci cand a scris epistole a stat in inchisoare, de aceea i le-a scris cineva in timp ce el dicta.
Si Petru obisnuia la fel: 1Petru 5:12  V'am scris aceste putine rînduri prin Silvan,

07/07/09 13:10

Old
Moderator

Pai a muncit la inceput, pana a apucat la un pic de putere,... dupa, a stat si i-a pus pe altii la lucru. :D ;)

Si petru a facut la fel, de aceea si Papa face asa. ;)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (07/07/09 13:13)

07/07/09 13:10

Turcu Ovidiu
membru

Ei, Pavel si-a dus lupta la bun sfarsit, la fel si Petru. Bineinteles ca au cautat sa ordineze oameni in biserici ca si ajutor, dat ei ii sustineau tot timpul, nu ca si PAPA :)))))) :))))) :D:D:D:D care sta, se mai intalneste cu Bono sau altii...

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 13:15)

07/07/09 13:14

Old
Moderator

Ca au dus credinta la bun sfarsit e clar, dar nici Petru n-a murit de batranete!

07/07/09 13:17

Turcu Ovidiu
membru

Dar cum a murit Petru?

07/07/09 13:21

adriana
membru

Pe cruce!

07/07/09 13:30

Old
Moderator

traditia zice ca a fost crucificat cu capu-n jos.

07/07/09 13:31

UnderZero
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Sigur ca nu avea nevoie de statut, dar i se dadea iar el profita

Doveziile aduse prin versete in sensul asta sunt irelevante. Daca pentru tine sunt suficiente -> super! :)

07/07/09 13:36

Turcu Ovidiu
membru

Profita de faptul ca i se dadea ocazia sa transmita epistole prin dictare. Profita de lucrul asta si nu se plangea. Era in inchisoare si totusi, dicta, reusind sa trimita incurajari bisericii.

07/07/09 13:39

UnderZero
membru

Ce le intorci ca la Ploiesti :D!
Fii binecuvantat :)! Da, da..stiu! Esti deja ;)! Dar ziceam asa..ca fapt divers, de se poate mai mult...

Ultima modificare de UnderZero (07/07/09 13:48)

07/07/09 13:47

Turcu Ovidiu
membru

Poi, io la asta m-am referit ca profita. Nu profita de oameni :D
Si tu esti binecuvantata!

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (07/07/09 13:51)

07/07/09 13:50

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Turcu Ovidiu a scris:

Si ceilalti apostoli ? De Petru s-a spus deja cum a murit.

Eu stiu ca doar Ioan nu a fost martirizat.

07/07/09 15:14

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 22    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la