|
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Fie ca esti adolescent, sau preadolescent... Fie ca esti major, sau deja ai trecut catre varsta a treia... Toti ne confruntam, daca nu zilnic, cel putin des, cu presiuni din exterior.
Te-ai simtit presat vreodata, direct sau indirect, sa iei o decizie?
Ai facut presiuni asupra cuiva?
Obisnuiesti sa schimbi oameni, sau oamenii te schimba pe tine?
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
08/10/08 21:03
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
1. da, m-am simtit, evident. oricine se simte la un moment dat... nu obisnuiesc sa iau decizii pe repezeala (decizii importante, ca asa, cand ma invita prietenii undeva sau ceva de genul nu mai stau sa ma gandesc ). si nu imi place cand cineva ma preseaza din diverse motive (in general cand intentia nu e buna).
2. am facut, dar mai demult. acum, nu imi place sa presez. dimpotriva, imi place sa prezint toate aspectele si riscurile. cu alte cuvinte sunt corect (si "modest )
3 e o intrebare... retorica probabil. "procesul" are loc in ambele sensuri. constient sau inconstient, noi suntem influentati de cei din jur (anturaj, prieteni, familie etc). dar, sensul intreabarii tale probabil a fost care "sens" predomina. aici, nush sigur sa iti zic. eu sper sa schimb eu mai mult oamenii in bine, si sa ma schimbe in bine. dar cred ca nu mai sunt o persoana asa influentabila ca inainte... decat de anumite persoane, care au credit din partea mea. la scoala, cred ca mai mult eu schimb colegii (si sper, chiar daca asta nu se vede prea clar, cred ca Dumnezeu lucreaza ).
voi reveni si cu un rezumat de la intalnirea aceea de tineret la care s-a vorbit despre un subiect asemanator. 
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
08/10/08 21:36
|
|
simona
membru
|
|
E destul de general ce ai spus tu, shoricel. Eu vreau situatii exacte, cand ai fost presat, si cum ai reactionat. Ca teoria ca teoria, dar practicaaaa... 
|
|
08/10/08 21:39
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
pai, intrebarile tale au fost generale. n-ai specificat ca vrei exemple concete decat dupa ce am raspuns 
... anomisuca :P
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
08/10/08 21:45
|
|
simona
membru
|
|
Pai, de acum incolo poti generaliza, cu subiecte concrete. Pentru ca o sa iti dai seama, ca desi pare ca ti s-a intamplat doar tie, multe persoane au trecut exact prin aceeasi situatie.
O sa dau eu un exemplu, ca sa nu ne mai invartim in jurul cozii, care desi nu e concludent, poate va da o idee. 
Azi, la educatie, profesoara ne-a spus sa facem o tura mare de parc. Baietii conduceau trupa, si... cum parcul are multe cotituri, baietii au luat-o pe o cale mai mult decat scurta, ca "dira nu vede". Daca as fi mers pe cealalta parte, pe cea buna, as fi fost o looser, o fraiera. Daca stateam, nesocoteam un ordin dat de un profesor, pe care se presupune ca il ascult.
Intr-o astfel de situatie, cum ati fi procedat? 
|
|
08/10/08 21:52
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Si daca taiai parcu' unde era baiu'? 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
31/10/08 02:02
|
|
[anda]
membru
Inregistat: 09/09/08
|
|
nici eu nu l-as fi taiat adica nimeni din clasa nu l-ar fi taiat sa ne zica profa sa facem o plimbare..pfff pai cred ca am fi ales cea mai lunga cale posibila 
Ultima modificare de [anda] (31/10/08 11:26)
|
|
31/10/08 11:25
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Sincer, Magdy draga, ma asteptam...
|
|
31/10/08 14:19
|
|
selena
membru
Inregistat: 01/03/07
|
|
intr-adevar anturajul are o presiune extrem de mare asupra noastra.Eu de exemplu petrec foarte mult timp cu niste colegi de servici,in cadrul timpului de lucru.Ei se simt ofensati daca se intampla sa le refuzi invitatia de a lua parte cu ei la vreo petrecere sau ceva de genul.Bineinteles ca eu le-am explicat ca sunt crestina dar unii nu inteleg in ce consta asta si de multe ori ma simt putin incomod ...poate ca am nevoie de mai multa tarie de caracter
_______________________________________ oamenii care au schimbat lumea au fost acei oameni pe care lumea nu i-a putut schimba!
|
|
31/10/08 14:23
|
|
simona
membru
|
|
Mdeci, v-a placut exemplul meu. Dar, exemple proprii aveti? O astfel de intamplare, un moment in viata voastra, cand ati cedat, cand ati facut ceva ...doar de dragul...turmei.
Exemplul meu, nu e poate cel mai bun. Pentru ca in sine, e ok chestie pe care nu o consider, neaparat de turma, ca nu as fi avut putere sa ocolesc tot parcul. Am vrut doar sa aveti o idee, o imagine cat mai sugestiva a subiectului dezbatut. 
Ultima modificare de anomis (31/10/08 15:54)
|
|
31/10/08 14:24
|
|
simona
membru
|
|
selena a scris:
Bineinteles ca eu le-am explicat ca sunt crestina dar unii nu inteleg in ce consta |
Pot sa iti spun ceva? Prin asta, tu le-ai intarit oarecum, ideea ca crestinii sunt niste incuiati, care nu se distreaza. Uite, hai sa facem un exercitiu: daca eu as fi unul din colegii tai, prima intrebare, pe care ti-as adresa-o, ar fi:deci, asa e, crestinii, pocaitii, nu se distreaza. Am mai auzit eu asta. De ce, dom'le sa nu te ditrezi?
Acum, argumenteaza-mi te rog, ca am inteles gresit ce te impiedica sa vii cu noi. 
...poate ca am nevoie de mai multa tarie de caracter |
Cred ca ai nevoie de mai multa hotarare, cand iei o decizie. Si fermitate, dar... Nu brutalitate. 
Ultima modificare de anomis (31/10/08 14:30)
|
|
31/10/08 14:29
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
anomis a scris:
Te-ai simtit presat vreodata, direct sau indirect, sa iei o decizie?
|
da... chiar anu asta am fost si sunt incontinuare presata de colegi sa iau o anumita decizie in privinta unei chestii,o decizie care m-ar compromite ... dar ce bine ca am avut taria de la Dumnezeu sa zic nu lucrului rau...
Ultima modificare de crisstina (31/10/08 14:55)
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
31/10/08 14:54
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Subiectul e interesant, mai ales ca spiritul de turma poate exista chiar si in interiorul unei biserici, a grupului de tineret, de exemplu. Si nu mereu e vorba de cel mai bun "spirit" de urmat...
|
|
31/10/08 14:59
|
|
simona
membru
|
|
Cred ca despre asta e vorba, pana la urma. Cum iti dai seama, cand esti influentat in rau, si cand in bine, si ce faci atunci cand esti influentat in rau. 
Viteza, Magdy. 
|
|
31/10/08 15:55
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Intotdeauna adolescentii care nu au valori bine stabilite in familie nu prea vor avea personalitate si acesta e primul motiv din care vor ceda presiunii anturajului. Ar fi mult mai usor pentru adolescent sa stie de unde isi trage valoarea.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
02/11/08 03:23
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. Eclesiastul 11:10 Goneşte orice necaz din inima ta, şi depărtează răul din trupul tău; căci tinereţea şi zorile vieţii sunt trecătoare. E simplu daca faci dupa anturajul tau si dupa placul tau o sa-ti para rau si vei fi judecat, Dumnezeu iarta dar nu uita. E milos dar zice ca nuiaua Lui e pentru copi care I iubesta. Ce sa facem? 2 Timotei 2:21 Deci dacă cineva se curăţă de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. 2 Timotei 2:22 Fugi de poftele tinereţii, şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. 2 Timotei 2:23 Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri. 2 Timotei 2:24 Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, 2 Timotei 2:25 să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; 2 Timotei 2:26 şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia. Sa fugi de orice lucru care nui dupa voia Lui si sa fugi din dragoste la El.
Ultima modificare de livu2day (06/11/08 15:40)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
06/11/08 15:39
|
|
simona
membru
|
|
Imi permit sa fac o mica paranteza: Cum adica, Dumnezeu iarta, dar nu uita? livu2day?
|
|
07/11/08 23:44
|
|
livu2day
membru
|
|
anomis a scris:
Imi permit sa fac o mica paranteza: Cum adica, Dumnezeu iarta, dar nu uita? livu2day? |
Te iarta dar nu uita ci zice in evrei si in mai multe locuri ca Dumnezeu pedepseste cu Nuiaua Lui pe copi care iubeste. Evrei 12:3 Uitaţi-vă dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima, şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre. Evrei 12:4 Voi nu v-aţi împotrivit încă până la sânge, în lupta împotriva păcatului. Evrei 12:5 Şi aţi uitat sfatul, pe care vi-l dă ca unor fii: "Fiule, nu dispreţui pedeapsa Domnului, şi nu-ţi pierde inima când eşti mustrat de El. Evrei 12:6 Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte, şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte." Evrei 12:7 Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatăl? Evrei 12:8 Dar dacă sunteţi scutiţi de pedeapsă, de care toţi au parte, sunteţi nişte feciori din curvie, iar nu fii. Evrei 12:9 Şi apoi, dacă părinţii noştri trupeşti ne-au pedepsit, şi tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor, şi să trăim? Evrei 12:10 Căci ei în adevăr ne pedepseau pentru puţine zile, cum credeau ei că e bine; dar Dumnezeu ne pedepseşte pentru binele nostru, ca să ne facă părtaşi sfinţeniei Lui. Evrei 12:11 Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei, roada dătătoare de pace a neprihănirii. Evrei 12:12 Întăriţi-vă dar mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi; Evrei 12:13 croiţi cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce şchiopătează să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat.
Alta referinta foarte bune la acelias lucru zice sa purtati crucea Lui in viata voastra, el iarta dar nu uita si pedepste ca te inveti sa nu uiti ce ai facut, ca sa nu mai faci.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
08/11/08 16:03
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
aham..si atunci ce intelegi prin groapa uitarii?
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
11/11/08 14:11
|
|
livu2day
membru
|
|
gabi_aron a scris:
aham..si atunci ce intelegi prin groapa uitarii? |
Hmm inseamna ca daca toti nu te lasi de ceva ce te apasa o sa ajungi intro groape nu?
|
|
11/11/08 19:45
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|