|
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Bun, dar ce legatura are asta cu presiunea anturajului? 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
11/11/08 21:15
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
anomis a scris:
Bun, dar ce legatura are asta cu presiunea anturajului?  |
Hmmm te duce la lucriri in care o sa-ti para rau, presiunea din firea noastra preda usor. Plus Domnu tot iarta dar nu uita si nici tu nu o sa uiti, ia asa nu poti scapa asa de usor de trecut 
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
11/11/08 21:37
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
nu va inselati... tovarasiile rele strica obiceiurile bune...:|
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
23/01/09 12:01
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
deacord mototey ... sincer am experimentat astfel de tovarasi dar n-am intors la Domnul si am reusit sa scap de tovarasiile rele :P
daca tu esti intr-un cerc de priteni unde se fumeaza nu pot sa nu fumezi si tu ..te tot impie hai hai si pana la urma o sa cedezi si o sa fumezi in momentul cand tu esti intr-un mediu crestin..atunci vei fii incurajat sa studiezi scriptura sate schimbi ,pentru ca vei vedea dragostea celor din jur 
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
23/01/09 18:51
|
|
simona
membru
|
|
Da dar, vrand nevrand tot ai tangente si cu alte medii. Nu poti trai doar in carapacea ta "crestina". Cel mult poti trai dupa principiile din cercul tau crestin.
|
|
23/01/09 18:57
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
Voi ce faceti/faceati [ pt cei care nu mai sunt la scoala ], cand aveti ore libere si sunteti chemati de colegi prin alte locuri ? adica, e ok sa mergi cu ei, cred eu . Dar ma refer la situatia in care te cheama prin baruri sau cocteiluri etc. Mie mi se mai intampla sa ma cheme colege asa si nu prea stiu ce sa zic. Nu stiu daca neaparat ar fi considerat pacat , din moment ce nu am face nimic rau , ci probabil doar ma vorbi, povesti etc ... e drept ca , la fel de bine, am putea sa vorbim si in alta parte, dar chiat nu stu ce sa fac .. suntem o clasa cat de cat unita [ ma gandesc ca la anul o sa fim mai uniti , ca doar incepem as ne cunaostem mai ] si facem diverse chestii impreuna .. nu stiu daca asta s-ar include si la faza cu unitatea intre colegi, dar probabil ca da. Daca , as zicem ac, prin absurd , as accepta sa merg cu ele, inseamna ca as ceda unei presiuni pe acre ele o exercita asupra mea ? faza aiurea e ac , nu mai am colege pocaite in clasa , ac poate atunci ar fi altfel .. am vreo doua , de fapt si inca doi colegi , dar sunt din astia care fac naveta si nu prea se implica in multe asa ..
Voi cum procedati sau cum ati procedat in situatii de genu` sau asemanatoare ? ati refuzat mereu ? ati reusit sa va integrati in colectivul clasei daca erati mereu pe margine , sau din contra, erati una cu ei ? 
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
17/03/09 11:22
|
|
simona
membru
|
|
Nu vreau sa fiu ipocrita, dar in bar nu am calcat cu nicio colega, sa bem macar un suc. Se gasesc si alte locuri unde poti face asta. 
Unitatea clasei, nu e constituita din faptul ca suntem niste imitatii ale celor mai tupeisti, mai smecheri, etc, sau oameni creati dupa acelasi tipar. Asta e mai degraba lipsa de personalitate. O clasa unita in conceptia mea, e o clasa care stie sa accepte oamenii pentru ceea ce sunt ei.
La noi se faceau petreceri de zile de nastere. Nepocaitii erau beti turta, dar pocaitii-dintre cei care erau invitati, eu nu am fost, pt ca nu eram prietena cu starurile clasei -erau exemple. Nu beau, nu se imbatau, nu se faceau de ras.
Poti fi exemplu, stabilind limite. Si, daca ai o clasa unita(Sa nu uit, noi nu am fost niciodata uniti!), vor aprecia limitele tale. Unii vor rade, altii te vor tachina, dar daca vei ramane tare pe pozitie, vei reusi sa castigi admiratie. Si, poate, peste ani, isi vor aduce aminte de colega lor pocaita... 
|
|
17/03/09 19:21
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
soft_wind a scris:
faza aiurea e ac , nu mai am colege pocaite in clasa , ac poate atunci ar fi altfel .. am vreo doua , de fapt si inca doi colegi , dar sunt din astia care fac naveta si nu prea se implica in multe asa ..
Voi cum procedati sau cum ati procedat in situatii de genu` sau asemanatoare ? ati refuzat mereu ? ati reusit sa va integrati in colectivul clasei daca erati mereu pe margine , sau din contra, erati una cu ei ?  | Deci ai colegi pocaiti (:P), iti spun ce faceam eu dar nu era bine . Eram navetist, in comparatie cu ei eram pocait dar cu pocaitii cred ca eram la un nivel foarte jos ( ), cum nu era de ajuns mai era doar un baiat din localitate cu mine dar nu vorbeam cu el.
In primul rand...eram retras in clasa a noua si nici nu aveam subiecte de discutie cu ceilalti deci ma multumeam sa fiu integru . Pe parcurs situatia s-a schimbat radical, in clasele XI-xII practic nu faceam nimic singur, (nu era zi sa nu imi cumpar si sa mananc cu cel putin un coleg ). Fugeam de la ore (la propiu si la figurat ) ) deci nu se punea problema sa se supere pe mine.
Toate bune si frumoase dar nu eram pocait, nu eram implinit pe plan spiritual si acum nu dau doi bani pe altceva.
Cat timp crezi ca nu iti strica legatura cu Dumnezeu mergi cu ei dar nu face compromisuri, o sa-ti aminteasca si dupa 4 ani . Nu cred ca ai merge in baruri cu colegii daca mergi cu ei impune (si tu) locatia. Eu in doi ani de faculta am mers de vre-o 2-3 ori cu colegii pana m-am saturat sa fiu afumat 
Ultima modificare de daniel (17/03/09 19:54)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
17/03/09 19:53
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
mai..eu nu cred ca ei merg in baruri....ma rog,poate cei care merg sa fumeze..de regula baietii.
nu cumva te refereai la cafenele?acolo e alta poveste.e atmosfera eleganta,intima,placuta,bei o cafea,un ceai...eu merg cu colegele dupa ore din cand in cand.nu imi place doar ca mai sunt cei care fumeaza si ma afum toata(de parca nu mi-ar ajunge fumul din toalete:rolleyes).Nu vad nimic gresit sa merg cu ei in astfel de localuri.
In timpul orelor,nu avem voie sa iesim din scoala,deci ne rezumam la chiosc sau stat in clasa. Daca vrei sa mergi,sa petreci timp cu ei,sa bei ceva bun,nu vad de ce nu ai merge.
Ultima modificare de fluflu (17/03/09 21:52)
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
17/03/09 21:52
|
|
cami
membru
|
|
anomis a scris:
La noi se faceau petreceri de zile de nastere. Nepocaitii erau beti turta, dar pocaitii-dintre cei care erau invitati, eu nu am fost, pt ca nu eram prietena cu starurile clasei -erau exemple. Nu beau, nu se imbatau, nu se faceau de ras. | Eu nu merg la petreceri si nici nu sunt prietena cu starurile clasei, nu am cum pt ca starurile sunt baietii si, cum suntem clasa de uman, ei sunt minoritatea . Insa incerc sa nu am/sa nu imi fac probleme cu nimeni. Stiu ca nu pot multumi pe toata lumea, dar macar daca vad o anumita atitudine venind din partea vreunui "star" , pur si simplu nu il bag in seama. Nu se merita sa imi stric ziua sau sa imi amaresc viata pt unul care se plictiseste si trebuie sa se joace cumva ... Apropo, de obicei, copii acre invata mai bine nu sunt prieteni cu "vedetele" , din cate observ eu . si eu invat destul de bine [ s-ar putea si mai bine, dar sunt zile in care pur si simplu nu am chef :P] . In generala era groaznic. Am fost intr-o clasa super naspa, nu eram uniti , eram doar eu si inca o fata si un baiat pocaiti .. acum e mult mai bine. Desi imi dau seama ca exista diferente uriase si ff vizibile intre mine si multi dintre colegii mei, ma conformez si ma straduiesc sa ii accept asa cum sunt ei .. e o clasa faina .
anomis a scris:
Unii vor rade, altii te vor tachina, dar daca vei ramane tare pe pozitie, vei reusi sa castigi admiratie. | Pfoai, mi se intampla sa am parte de tachinari mai tot timpul, dar eu le ignor si merg mai departe. Uneori m-am gandit ca poate ar fi mai bine daca as lua genul asta de persoane deoparte sa vorbim mai multe si sa le spun si despre Isus etc. , dar nu prea vad cum as putea face asta, sincer ... poate dupa ce o sa ii cunosc ceva mai bine, o sa imi permit sa le vorbesc si despre asta, ca acum nu prea vad ca sa avea cui sa spun .. Intai trebuie sa te apropii de om, sa il cunosti si abea apoi, sa treci la chestii serioase. Daca il iei asa , dur, din prima, risti sa nu ai cui sa spui ce ai de zis .
daniel a scris:
Nu cred ca ai merge in baruri cu colegii  | sincer ? nici eu nu cred [ mai ales la cum sunt eu ]
daniel a scris:
daca mergi cu ei impune (si tu) locatia. | N-am eu atata autoritate asupra lor .
PS : cand am zis de baruri, nu m-am referit chiar asa la ce ati zis voi. sa nu va imaginati ca cine stie ce locuri diabolice sunt alea :P . ma refeream la cele gen cafenea , cu mici modificari .
Ultima modificare de soft_wind (17/03/09 22:08)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
17/03/09 22:05
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
soft_wind a scris:
ma refeream la cele gen cafenea , cu mici modificari . |
ma gandeam eu...
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
17/03/09 22:11
|
|
cami
membru
|
|
Dar si in alea se fumeaza, flu .. e una peste drum de liceu si toti acolo "zboara" cand au cate o fereastra ..
|
|
17/03/09 22:14
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
soft_wind a scris:
.. Dar ma refer la situatia in care te cheama prin baruri sau cocteiluri etc .. |
daca te intelegi fain cu fetele alea in sensul ca sunt printre prietenele tale apropiate ,poti merge ,daca nu te derajeaza atmosfera infumurata :D Si colegii mei mai merg ,dar foarte foarte rar pentru ca nu avem ore libere sau de obicei ramanem toti in clasa .Nu merg cu ei pentru ca nu ma inteleg asa fain cu cei care de obicei pleaca ,m-as simti in plus ,o parte din ei s-au apropiat mai mult pe la petreceri ,baluri etc ,ceea ce eu nu frecventez .Si oricum ,nu pot respira in aer cu fum ,uneori respir greu si in aer normal . Nici cu fetele cu care ma inteleg nu merg la sucuri sau alte chestii in timpul liber ,nu obisnuim . Eu as pleca daca mi-ar cumpara cineva un pahar de vin sau de must :))
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
19/03/09 11:05
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Eu in liceu ma mai duceam cu colegii, cand chiuleam de la fizica Bine, nu chiar prin baruri, dar daca e un loc fain, fara fum, e ok sa mergi. Acum la facultate e altfel, nu suntem asa de apropiati.De fapt avem un local de asta chiar in cladirea facultatii, nu e chiar bar ca nu is bauturi alcoolice, si majoritatea acolo isi petrec timpul.Vorbesc de fumatori, ca e un fum acolo de nu te vezi om cu om 
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
19/03/09 11:19
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Eh, si eu in liceu mergeam cu prietenii prin terase, cafenele...oriunde nu prea umbla jandarmeria sa ne gaseasca chiulind...stateam la fumatori ca fumau 90% din cei cu care plecam...problema e ca nu le-am vorbit niciodata de Dumnezeu in situatii deastea, acum imi pare rau de asta, dar...noh....eram unul dintre ei pe atunci doar ca nu fumam, nu consumam alcool, nu vorbeam urat...dar in rest...eram fruntea...am pierdut 4 ani cu prostii, dar nah...am invatat ceva macar.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
19/03/09 11:29
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
gabi ,cu alta ocazie ai spus ca le vorbeai despre Dumnezeu cand ieseati la suc sau ce beati ..
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
19/03/09 11:31
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
aaa...unde? nu am zis ca le vorbeam cand ieseam cu ei chiulind...eventual am sustinut ideea ca le poti vorbi si intr-un local cu fum...din cate imi amintesc.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
19/03/09 11:36
|
|
cami
membru
|
|
jezzy a scris:
dar daca e un loc fain, fara fum, e ok sa mergi. | pai, e un loc destul de fain, adica se fumeaza dar nu asa mult si fetele de care ziceam eu, nu fumeaza . am f putini colegi care fumeaza si de aia nu sunt defel apropiata , nu prea as avea ce sa vorbesc cu ei, daca nu avem mai nimic in comun.
RainSong, nici noi nu prea avem ore multe libere, dar acuma de curand , s-a ivit de vreo cateva ori ocazia ..
Ultima modificare de soft_wind (19/03/09 11:38)
|
|
19/03/09 11:37
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Si important e ca daca mergi cu ei, sa o faci pentru ca asa vrei, nu pentru ca te cheama.Ca atunci intervine presiunea anturajului, ca despre asta era vorba de fapt! 
P.S.Nu stiu ce am ca de la o vreme tot imi vine sa pun semnul exclamarii la final! 
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
19/03/09 11:40
|
|
Andrey4jesus
membru
Inregistat: 14/07/08
|
|
livu2day a scris:
gabi_aron a scris:
aham..si atunci ce intelegi prin groapa uitarii? |
Hmm inseamna ca daca toti nu te lasi de ceva ce te apasa o sa ajungi intro groape nu? |
scuze ca ma bag sh yo asha..dar nu prea intzeleg...faza cu "Dumnezeu iarta dar nu uita" adica..o data iertatzi..pacatele noastre sunt aruncate in marea uitarii..nu?
|
|
20/03/09 22:53
|
|
copilu
Exclus
Inregistat: 11/05/10
|
|
apropo voi stiati ca aproximativ 90% din tineri de peste 18 (sau chiar 16) fumeaza, sau au fumat cel putin un drog usor? m-am gandit ca tot stand in biserica nu prea o sa rezolv mare lucru, si am inceput sa-mi fac prieteni necrestini, poate poate o sa ii duc la biserica. desi ma credeam in tema cu toate chestiile din cartier, am fost surprins sa vad ca foarte multi fumeaza droguri ocazional. il stiu pe unu care are 19 ani si bea de la o varsta mica, iar acuma bea in fiecare zi dar nu se vede deloc ca e beat. pur si simplu organismul i sa obisnuit cu alcoolul si nu mai are aproape nici un efect. apropo stie careva ce inseamna rasta?
_______________________________________ doar c8ilu!
|
|
09/06/10 15:45
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
ce inseamna ce ? presiunea anturajului ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/06/10 15:49
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|