|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 6 |
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Vreau sa pun o intrebare si cel mai potrivit mi s-a parut la un topic cu titlul "lucru manual", si am vazut ca nu e, asa ca mi s-a parut o idee buna sa il fac eu.
intrebarea este: care stie unde gasesc si eu cum se impleteste in 4? (am vazut brelocuri din alea faine, cu sectiunea patrat sau dreptunghi, impletite in 4 si inca nu mia-m dat seama cum se face )
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
22/10/08 00:44
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Uite ceva aici.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
22/10/08 07:13
|
|
shoricel
membru
|
|
mersi 
|
|
22/10/08 13:08
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
shoricel a scris:
intrebarea este: care stie unde gasesc si eu cum se impleteste in 4? (am vazut brelocuri din alea faine, cu sectiunea patrat sau dreptunghi, impletite in 4 si inca nu mia-m dat seama cum se face ) |
(mi se pare amuzant ca un astfel de topic sa fie deschis de un baiat, dar e cu atat mai placut ) nu stiu daca am inteles bine ceea ce vrei, dar daca e ceea ce gandesc eu, incerc sa'ti explic, nu inainte de a face cateva precizari: 1. eu am folosit fire de lana, ca nu am altceva la indemana acum, si modelul nu va iesi foarte clar. dar facut cu fire mai rezistente, iese. 2. am folosit culori diferite, ca sa'ntelegi mai bine mecanismu'.
prinzi 4 fire in mana, ca in fig. asta

pui firul rosu, peste cel maro (se lucreaza acum de la stanga la dreapta), ca in fig.

p'orma maro, peste cel rosu

p'orma firul alb, peste cel maro

p'orma firul bej, peste cel alb.

acum se lucreaza de la dreapta la stanga. pui firul rosu peste cel bej

p'orma cel bej peste cel rosu, cel alb, peste cel bej, maro peste alb, etc etc. un rand de la stanga la dreapta, altul de la dreapta la stanga. ai grija cand il lucrezi, sa nu lasi firele nici foarte stranse, nici foarte largi, astfel incat sa iasa uniform.
sper sa reusesti sa'mi spui ce'ai facut. succes. 
|
|
22/10/08 13:40
|
|
shoricel
membru
|
|
inca o precizare: nice fingers 
|
|
22/10/08 14:04
|
|
shoricel
membru
|
|
am luat snur de la o mercerie si am incercat sa il impletesc dar nu prea a reusit... e prea gros si prea moale ca sa steie impletit. am nevoie de ceva din plastic. ma gandesc ce si unde sa caut.
|
|
28/10/08 18:43
|
|
feedback
Moderator
|
|
shoricel, eu am folosit fire de lana, pt ca nu aveam altceva la indemana, si am si precizat asta. incearca cu cablu din ala subtire (care are sarma in interior si plastic in exterior). este si rezistent si poate fi modelat asa cum doresti. succes 
|
|
30/10/08 14:09
|
|
shoricel
membru
|
|
asa mi-a mai zis cineva. am luat banda din aia de piele (imtatie de fapt, mama mi-a zis ca nu ii piele) si am incercat sa impletesc, dar undeva se desface... indiferent cum as impleti :| se desface adica se curbeaza.. si tot ma chinui sa ma gandesc unde as putea gasi... ar fi o idee buna sa iau niste sarmulite mai subtiri, sa le pun una langa alta pe mai multe si sa le impletesc 
Ultima modificare de shoricel (03/11/08 21:56)
|
|
03/11/08 21:53
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
alte chestii lucrate manual nu stiti cum se fac ? De exemplu rame de fotografii .. ? [am tot cautat pe net si in engleza si romana si nu gasesc nici un obiect facut manual ,ceva fain .. imi place sa fac cand ma plictisesc ,dar nu am idei si nici nu am de unde imprumuta]
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
22/01/09 18:56
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
la mine este un magazin 'art & hobby' si se gasesc tot felu de chestii ca sa faci tu singur ceva.ca un puzzle acolo sunt rame din carton ...carton.si poti sa le pictezi tu.Dar cam atat stiu.
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
22/01/09 19:21
|
|
feedback
Moderator
|
|
RainSong a scris:
alte chestii lucrate manual nu stiti cum se fac ? De exemplu rame de fotografii .. ? [am tot cautat pe net si in engleza si romana si nu gasesc nici un obiect facut manual ,ceva fain .. imi place sa fac cand ma plictisesc ,dar nu am idei si nici nu am de unde imprumuta] |
rame foto poti sa faci din carton, plastic, placaj sau diferite materiale textile. cateva idei aici: http://www.handmadeart.net/rame.html
alte chestii... cosuri, bratari/coliere, tricotaje, felicitari, tablouri (in loc de vopsea, folosesti fire de ata mai grosute, colorate), suport lumanari, etc.
|
|
05/02/09 20:36
|
|
RainSong
membru
|
|
fluflu ,la mine nici hartie colorata cartonata ,din aia cu putine denivelari ,ca un fel de creponata ,nu gasesc .
flory a scris:
Acum ma gandesc sa fac eu ceva, ca nu mai am cand sa cumpar - de fapt cred ca asa avea, dar mai bine e daca sunt si mai originala :D . |
ce ma gandeam ca ai putea face : iei niste frigarui ,le tai cam 17*14 si le lipesti intre ele cu superglue .Dupaia pictezi panoul rezultat cu ce culoare vrei [eu ma gandeam la esenta pentru vopsea lavabila ,dar e oierduta prin casa si la magazin e scumpa] si eventual ii pui la marginea superioara si inferioara bentita si un snur de agatat [snurul neaparat]. Dupaia alegi o felicitare de aici [http://www.felicitaricrestine.ro/felicitari_crestine.php?cat=1_8_martie] de 8 martie si o scoti la un magazin foto ,dar sa nu fie lucioasa . Si lipesti felicitarea pe chestia aia pictata si iese numai bun de agatat de dulap ,eu imi imaginez ca arata fain .[aaa ,am dormit prost azi-noapte ,deci nu stiu cat te incanta ideea asta de cadou] .
Sau ,poti sa ii faci o rama foto ,din carton tare ,il decupezi ,il acoperi cu hartie colorata ,ii mai pui ceva modele ,in spate o chestie din aia de sustinere si iese chiar fain .
Alta chestie e sa decorezi o lumanare :cumperi una din aia mai mare ,o topesti putin ,ii pui fire de iarba ,petale si alte chestii ,lasi sa se usuce si iese fain .Ma gandesc ca poti turna si ceva esenta pe ea ,dar nu stiu daca absoarbe ..
Intre timp am mai cautat chestie de facut manual pe net ,am gasit ceva ,dar sunt niste materiale din alea .. nici nu stiu cum trebe sa arate :D
Ultima modificare de RainSong (07/03/09 16:32)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
07/03/09 16:28
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
RainSong a scris:
Alta chestie e sa decorezi o lumanare :cumperi una din aia mai mare ,o topesti putin ,ii pui fire de iarba ,petale si alte chestii ,lasi sa se usuce si iese fain .Ma gandesc ca poti turna si ceva esenta pe ea ,dar nu stiu daca absoarbe .. |
ce chestie, cred si eu ca iese fain 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/03/09 16:45
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
wow, merci pt idei , RainSong , aia cu lumanarea e chiar f inspirata Ma mai gandesc eu inca la ceva si vreau sa ii si scriu ceva [ nu chiar scrisoare , poate o meditatie draguta - daca poate fi draguta , facuta fiind de mine :p ] . Mai lucrez la ea , ca daca incep sa scriu , nu ma mai opresc :d
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
07/03/09 20:08
|
|
RainSong
membru
|
|
asta cu lumanarea am citit-o pe net ,deci nu stiu exact cum se procedeaza ,nu am testat-o . Cica in apa clocotita lasi lumanarea un minut ,pana sa inmoaie stratul de la suprafata ; dupaia pui frunze ,petale si ce mai vrei ,le apesi putin ca sa intre in ea si mai lasi lumarea un minut .Asta e varianta romaneasca ,in engleza am citit ca lasi apa pe foc impreuna cu lumanarea a doua oara .Nu stiu daca frunzele trebuie presate sau nu .. o sa incerc ,doar sa nu distrug cracita :)
Am facut rama foto ,imi trebe superblue ,cumpar maine si poate va arat sa aveti o idee .
|
|
07/03/09 20:47
|
|
cami
membru
|
|
in apa clocotita un minut ? ok. eu ma duc in bucatarie sa incerc. am si frunze uscate si o lumanare faina .frunzele se si asorteaza cu ea poate afc si eu poze , si apoi av arat si voua ce a iesit - daca o sa iasa ceva .
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
07/03/09 20:54
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
sa nu ramaneti fara lumanare :P
in apa clocotita un minut mi se pare cam mult 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/03/09 20:57
|
|
cami
membru
|
|
eu ma gandesc ca ajunge sa fie putin calduta apa :P incerc asa , ce o fi, o fi ..
|
|
07/03/09 20:59
|
|
RainSong
membru
|
|
ai grja sa nu te arzi ,abia astept sa aflu daca iasa ceva . Stii ce mai poti pune ? chestii din alea ornamentale ce am cumparat asta vara ,la saculet ,de aveau aroma .
|
|
07/03/09 21:08
|
|
cami
membru
|
|
Am terminat . Nu am tinut-o decat f putin in apa ca mi-a fost frica sa nu fac o prostie si sa stric tot , iar apa nu era clocotita . A iesit ceva - sa zicem - , dar am folosit lipici si lac pt unghii , ca altfel nu se prindea nimic :P .
RainSong, exact la alea m-am gandit si eu cand am vazut ce idee mi-ai dat . Am pus frunze din alea , din saculet , am facut din hartie glasata un un fel de semn pt carte , pe acre am scris o chestie draguta , si am mai pus 2 flori din alea cu puf de la niste pixuri . Sper sa fac maine si o poza sa va arat . [ acum mi se pare putin prea " incarcata " , ca eu sunt adepta a tot ce este simplu , adr nu mai am ce face .. ]
Ultima modificare de flory (07/03/09 22:16)
|
|
07/03/09 22:15
|
|
cami
membru
|
|
Asta a iesit . Am tinut lumanarea f putin in apa si nu era clocotita. S-au prins bine chestiile alea pe ea . Lumanarea e in forma de piramida si i-am facut poze in toate cele 4 parti. Arata dragut si mamei ii place mult . Pe una dintre partile ei, in ultima poza mai exact , scrie ceva de genu [ nu se vede clar la comp ] : " Mamele au o varsta unica . Nu exista mame tinere , sau batrane, mama frumoase sau urate ; exista doar mame ." Esti o mama speciala si .. sper ca sti asta . Te iubesc !
|
|
08/03/09 16:23
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|