TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Pregatirea pentru botez Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
yoslivius
membru

Inregistat: 02/12/08
vreau sa fac si eu pasul si vrea sa fiu pregatit cat mai bine atat din vedere spiritual cat si psihic... stiu ca nu ai de pierdut nimic dimpotriva chiar ai de castigat

03/12/08 21:45

yoslivius
membru

nu-mi scrie numeni????????

03/12/08 22:08

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
Botezul este doar un simbol.Nu poţi spune că botezul te mântuie.Cât despre o pregătire pentru ziua botezului nu ştiu cât e de important (adică haine sau în genul).
Ceea ce este însă valoros este că declaraţia pe care o faci este înaintea martorilor văzuţi şi nevăzuţi,în faţa Celui mai mare Împărat, este un angajament pentru toată viaţa. ;)

Ultima modificare de Andreea (03/12/08 22:15)

03/12/08 22:09

tisha
membru

Inregistat: 20/10/08
hmmm....eu m-am botezat atunci cand am simtit momentul ca trebuie sa o fac....pana atunci erau unii care mai puneau presiune si ma intrebau ca nu ma botez?!...dar atunci cand am spus ca vreau sa ma botez am simtit ca trebuie sa arat lumii ca am si in inima mea....un sfat:ai de grija ca dupa botez vin o gramada de ispite!!!vegeaza ca nimeni sa ni iti i-a cununa....Domnul sa te ajute...gbu

04/12/08 16:17

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Botezul e nu e doar un simbol cred... botezul e foarte important ca faci marturia fata de ceruri, pamint si iad ca iti dai viata de pacat si te renasti in una noua cu Isus. Poate asta e doar pentru mine.
E un legamint cu Domnul, la fel ca ala a-Lui Avraam din care a venit Israel.

Sa fi pregatit de botez trebuie sa ai un cuget curat, adica macar sa te lasi de o viata care a fost robit de pacate si de intuneric. Eu cred ca pentru botez in primu rand trebuie sa fi matur ca sti ce alegi, cum alegi si de ce alegi. Trebuie sa faci decizia ca o sa urmesti pe Isus in Calea Lui si sa iti dai viata pentru El.
Sper sa te ajute.

Edit: La fel ca tish iti dau sfat dupa, ai grija sa ai aceeas ravna si nu te opresti pe Calea Lui, ca majoritatea dupa botez sa fac pasiv. Cred ca botezul te mantuieste si dupa ramin doar cu atit, trebuie sa fugim dupa El si sa ne rugam sa aprinda un foc pentru El. Nu te opri si incearca cit mai mult sa cauti sa te zideasca El.

Ultima modificare de livu2day (04/12/08 16:38)

04/12/08 16:31

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

livu2day a scris:

Botezul e nu e doar un simbol cred... botezul e foarte important ca faci marturia fata de ceruri, pamint si iad ca iti dai viata de pacat si te renasti in una noua cu Isus. Poate asta e doar pentru mine.
E un legamint cu Domnul, la fel ca ala a-Lui Avraam din care a venit Israel.

Sa inteleg ca tu dupa botez ai fost alt om?...te mai recunosteau prietenii si familia?

Cred ca pregatirea pentru botez nu trebuie sa fie fortata...daca ai decis ca vrei sa te botezi inseamna ca esti pregatit, esti pregatit sa semnezi un "contract" cu Isus, nu incerca sa schimbi acum toate lucrurile rele deoarece nu vei reusi, totul se schimba treptat in viata ta. Botezul nu  este rodul sfinteniei ci rodul vointei de schimbare. Saca vrei sa lasi lumea si sa incepi sa traiesti pentru El boteaza-te, dar ai grija ce faci apoi, trebuie sa te schimbi pas cu pas ;).

04/12/08 17:05

Site web  
yoslivius
membru

foarte frumos mi-ati explicat si va multumesc mult...Dumnezeu sa va dea numai bine si daca mai aveti ceva pentru mine astept...

04/12/08 17:50

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

gabi_aron a scris:

Sa inteleg ca tu dupa botez ai fost alt om?...te mai recunosteau prietenii si familia?

Da dupa botez si in fiecare clipa sa fim alt om mai bun si dupa chipul Lui. Sa renew relatiea si sfantirea cu Isus, sa crestem si sa mergem drept pe Calea Lui.

04/12/08 17:50

gabi
membru

da...dar asta a fost decand te-ai intors la Domnul...nu din clipa "scaldarii", nu? ....asta e circuitul normal care trebuie sa-l aiba un credincios, indiferent ca e botezat sau urmeaza sa fie.

yoslivius ma bucur daca ti-am fost de folos cu ceva, Dumnezeu sa te ajute in ce vrei sa faci ;)

Ultima modificare de gabi_aron (04/12/08 17:56)

04/12/08 17:52

Site web  
Andreea
membru

gabi_aron a scris:

Botezul nu  este rodul sfinteniei ci rodul vointei de schimbare. Saca vrei sa lasi lumea si sa incepi sa traiesti pentru El boteaza-te, dar ai grija ce faci apoi, trebuie sa te schimbi pas cu pas ;).

Oare?Sincer mi se pare cam forţat să spui că botezându-te începi să trăieşti pentru El.Adică nu se poate aşa ceva.Dorinţa de a mărturisi celor văzuţi şi nevăzuţi este mai mult un moment în care spui şi altora (nu e doar între tine şi Dumnezeu,ci devine public) că eşti un copil al Lui.
Spuneam că e un simbol,deoarece din clipa în care îţi cer iertare înaintea Lui Dumnezeu şi începi o trăire după voia Sa,deja viaţa ta se schimbă şi ceilalţi văd asta.Nu e nevoie de botez pentru a-ţi schimba modul de trăire,ci de naştere din nou. ;)

04/12/08 19:09

gabi
membru

botezul nu inseamna ansterea din nou, maid egraba nasterea din nou e schimbarea vietii....botezul e doar intre tine si Dumnezeu.
Botezul e "contractul" semnat cu Dumnezeu ca intri in slujba sa.

Ultima modificare de gabi_aron (04/12/08 19:18)

04/12/08 19:17

Site web  
Andreea
membru

gabi_aron a scris:

....botezul e doar intre tine si Dumnezeu.

Părerea mea e că botezul este între tine şi Dumnezeu,dar înaintea martorilor.Şi eu cred că nu doar la botez îţi iei angajament că îl urmezi,ci chiar de când te rogi şi îl rogi să vină în viaţa ta.
Botezul e un simbol prin care arăţi angajamentul pe care l-ai făcut cu Dumnezeu.

04/12/08 19:26

gabi
membru

da...asta e foarte valabil pentru stilul fariseist.

04/12/08 19:28

Site web  
nikku
membru

Inregistat: 26/11/08

gabi_aron a scris:

da...asta e foarte valabil pentru stilul fariseist.

La biserica pe care o frecventezi cum se face botezul?

04/12/08 19:37

gabi
membru

a...in baptistiera, in haine albe, la sfarsitul programului si probabil raspunsul ce-l astepti: in vazul tuturor :)

04/12/08 19:38

Site web  
nikku
membru

Nu inteleg de unde asta cu haine albe la botez... Ca sa se vada mai sfant omul, ca oricum multi dupa aia se duc si se poarta la fel ca inainte? :)

04/12/08 19:43

gabi
membru

da...si eu ma comport ca si inainte...in sensul ca nu scaldarea ma schimbat ci intentia de a ma pocai.....hainele albe simbolizeaza puritatea si reprezinta omul curat, iertat. Dar noh...daca tu vrei sa te botezi in roz nu-i stres, sa accepte numa pastorul.

04/12/08 19:46

Site web  
nikku
membru

Nu intelegi, multi se duc si asteapta ca botezul sa ii schimbe instant :)
Dar se pare ca esti pus pe atacuri azi si chiar nu am chef.

04/12/08 19:52

gabi
membru

pai, asta ziceam si eu mai sus, ca botezul nu te va schimba, nu intri un nenorocit in apa si iesi un sfant, nici vorba, schimbarea incepe dinaintea botezului si se perfectioneaza dealungul vietii...nu atac, asa vorbesc eu :D

04/12/08 19:55

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Si cum trebuie sa se pregateasca cineva pt botez ?

04/12/08 20:12

gabi
membru

te rog arunca o privire mai sus...ca s-a zis deja iar initiatorul topicului a fost multumit :P ...fi mai atenta si citete posturile de mai sus nu ne face sa repetam ca se inmultesc paginile :)) :P

04/12/08 20:14

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

gabi_aron a scris:

te rog arunca o privire mai sus...ca s-a zis deja iar initiatorul topicului a fost multumit :P ...fi mai atenta si citete posturile de mai sus nu ne face sa repetam ca se inmultesc paginile :)) :P

daca initiatorul subiectului a fost multumit putem sa inchidem subiectul ?

04/12/08 20:22

nikku
membru

Da, thread closed :D

04/12/08 20:23

gabi
membru

Da, cred ca da

04/12/08 20:24

Site web  
nikku
membru

Pana sa se inchida, omul intrebase si el de o biserica in Braila. Nu vad sa ii fi raspuns cineva; nu suntem aici sa ne ajutam unul pe altul?

04/12/08 20:26

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la