TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Martorii lui Iehova Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 19
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Isaia 43:9-12  "Să se strângă toate neamurile şi să se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au făcut cele dintâi proorocii? Să-şi aducă martorii şi să-şi dovedească dreptatea, ca să asculte oamenii şi să zică: „Adevărat!” Voi Sunteţi martorii Mei-,zice Domnul, voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu Sunt: înainte de Mine n-a fost făcut nici un Dumnezeu, şi după Mine nu va fi,Eu, Eu Sunt Domnul, şi în afară de Mine nu este nici un mântuitor!Eu am vestit, am mântuit, am proorocit, nu Sunt străin între voi; voi Îmi Sunteţi martori-,zice Domnul, că Eu Sunt Dumnezeu."

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

08/03/09 22:15

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

daniel.drehluta a scris:

alt subiect in care zici tu martorii nu au temei Biblic in sustinerea lor.

Ce ai citat mai sus din Biblie sa fie "temeiul lor biblic" ?

08/03/09 22:40

ambasador
membru

Pai ceea ce am citat mai sus este acel cuvant de "martori" cu care sa adresat Dumnezeu poporului Sau.
Ma intreb de ce nu sa adresat cu voi sunteti penticostalii/baptisii/crestinii/catolicii sau ortodocs(x)ii Mei?

Ultima modificare de daniel.drehluta (08/03/09 22:58)

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

08/03/09 22:57

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Astea sunt denominatiuni alese de oameni. Si eu pot sa spun ca ma cheama Elisabeta ca pe mama, dar asta nu ma face regina. ;)

08/03/09 23:02

ambasador
membru

Nici martorii nu sunt "regi" asa cum scrii tu.
de ce anume martori? Pentru ca este singurul nume cu care Dumnezeu sa adresat poporului Sau.nu noi l-am inventat.Biblia asa ii numeste si voi scrie niste versete cu privire la "martori":
Fapte 1:8  Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorâ Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi MARTORI în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.”

Evrei 12:1  Şi noi, deci, fiindcă Suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de MARTORI, să dăm la o parte orice pedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte."(la cap 11 sunt insirati o parte din oamenii credinciosi din vechime iar aici ii arata ce sunt ei).

Ioan 1:7  El a venit ca MARTOR, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el.
Cred ca este un cuvant potrivit mai ales ca in Fapte 15:14 Dumnezeu si-a ales din mijlocul neamurilor un popor care sa ii poarte Numele.asadar Iehova fiind numele Lui Dumnezeu este potrivit ca cei credinciosi sa fie numiti martorii lui Iehova.
Ieremia 15:16  Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău Sunt numit, Doamne, Dumnezeul oştirilor!

Fapte 15:14  Simon a spus cum mai întâi Dumnezeu Şi-a aruncat privirile peste Neamuri, ca să aleagă din mijlocul lor un popor, care să-I poarte Numele.

Ultima modificare de daniel.drehluta (08/03/09 23:33)

08/03/09 23:25

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Ideea era alta. Eu pot sa imi spun in orice fel. Dar asta nu imi confera automat niste prerogative. Un martor este cel care a participat, a luat parte la ceva anume. La ce?

08/03/09 23:32

ambasador
membru

Ioan 1:7  El a venit ca MARTOR, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el.
Ioan a fost martor la ce?
Da suntem martori pentru ca marturisim Cuvantul lui Dumnezeu.
Evrei 11:1  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
Asadar nu trebuie sa fii prezent ca un martor al unui eveniment pentru ca,credinta in sine e indeajuns.

Ultima modificare de daniel.drehluta (08/03/09 23:39)

08/03/09 23:35

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

daniel.drehluta a scris:

Nici martorii nu sunt "regi" asa cum scrii tu.
de ce anume martori? Pentru ca este singurul nume cu care Dumnezeu sa adresat poporului Sau.nu noi l-am inventat.

Chiar vorbesti serios? Ai uitat de "copii Lui", de "turma Lui" si de alte frumoase pilde care exprima relatia intre El si noi.
Deci exemplu care ai aratat nu este nici primul, intelegeam numirea de Martori.. e si frumoasa dar e total gresita afirmatia ta.
1 - Mai bine zicea Poporul Lui Iehova daca mergem dupa Biblie, nu...? acesta era cel mai bun termen, ba inca este inca un termen care ar putea sa fie Turma Lui Iehova.
2 - Iehova e doar unile dintre Numele Lui dar El a avut mai multe Nume. Totusi Numele Lui nu e doar Unul ci e mai multe... Numele Lui nu e doar Unul El este Totul si nu poate fi pus sub doar un Nume, ba inca EL nici nu are nevoie de Nume... pentru ca El e Dumnezeu. Stiu ce inseamn Iehova, dar sa vad daca tu sti.
3 - De ce nu ai pus nume Elohim adica God, care e din Genesa in Ebreica 1:1. Daca lu-ati anumite chestii asa de detaliat, de ce nu lu-ati totul si lu-at numai o parte? Adica chestile care va place... ce sa mai zic. Dumnezeu are multe Nume in Biblie... incearca sa le gasesti.
4 - Zice
Fapte 1:8  Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorâ Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi MARTORI în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.”
... Acuma ce dovezi, de unde stiti ca aveti Duhul Sfant. Adica va vad ca mergeti din casi in casi si inca degeaba. Pentru ca Apostoli si Ucenici nu a plecat pana nu a primit Duhul Sfant... insa toti care merg din casa in casa au? Unde ce dovezi dupa Biblie aveti? Daruri de la Duhul Sfant?

Isaia 43:9-12  "Să se strângă toate neamurile şi să se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au făcut cele dintâi proorocii? Să-şi aducă martorii şi să-şi dovedească dreptatea, ca să asculte oamenii şi să zică: „Adevărat!” Voi Sunteţi martorii Mei-,zice Domnul, voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu Sunt: înainte de Mine n-a fost făcut nici un Dumnezeu, şi după Mine nu va fi,Eu, Eu Sunt Domnul, şi în afară de Mine nu este nici un mântuitor!Eu am vestit, am mântuit, am proorocit, nu Sunt străin între voi; voi Îmi Sunteţi martori-,zice Domnul, că Eu Sunt Dumnezeu."

Ia uite... Isaia 40:1 "Mângâiaţi, mângâiaţi pe poporul Meu, zice Dumnezeul vostru.
Isaia 40:2 ,Vorbiţi bine Ierusalimului, şi strigaţi-i că robia lui s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este ispăşită; căci a primit din mâna Domnului de două oricât toate păcatele lui.
Isaia 40:3 Un glas strigă: "Pregătiţi în pustie calea Domnului, neteziţi în locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru!
Isaia 40:4 Orice vale să fie înălţată, orice munte şi orice deal să fie plecate, coastele să se prefacă în câmpii, şi strâmtorile în vâlcele!
Isaia 40:5 Atunci se va descoperi slava Domnului, şi în clipa aceea orice făptură o va vedea; căci gura Domnului a vorbit.
Isaia 40:6 Un glas zice: ,Strigă!' - Şi eu am răspuns: ,Ce să strig?' - ,Orice făptură este ca iarba, şi toată strălucirea ei ca floarea de pe câmp.
Isaia 40:7 Iarba se usucă, floarea cade, când suflă vântul Domnului peste ea." - În adevăr, poporul este ca iarba:
Isaia 40:8 iarba se usucă, floarea cade; dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac.
Isaia 40:9 Suie-te pe un munte înalt, ca să vesteşti Sionului vestea cea bună; înalţă-ţi glasul cu putere, ca să vesteşti Ierusalimului vestea cea bună; înalţă-ţi glasul, nu te teme, şi spune cetăţilor lui Iuda: ,Iată Dumnezeul vostru!
Isaia 40:10 Iată, Domnul Dumnezeu vine cu putere, şi porunceşte cu braţul Lui. Iată că plata este cu El, şi răsplătirile vin înaintea Lui.
Isaia 40:11 El Îşi va paşte turma ca un Păstor, va lua mieii în braţe, îi va duce la sânul Lui, şi va călăuzi blând oile care alăptează."
Isaia 42:1 "Iată Robul Meu, pe care-L sprijinesc, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.
Isaia 42:2 El nu va striga, nu-Şi va ridica glasul, şi nu-l va face să se audă pe uliţe.
Isaia 42:3 Trestia frântă n-o va zdrobi, şi mucul care mai arde încă, nu-l va stinge. Va vesti judecata după adevăr.
Isaia 42:4 El nu va slăbi, nici nu se va lăsa, până va aşeza dreptatea pe pământ; şi ostroavele vor nădăjdui în legea Lui."
Isaia 42:5 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, care a făcut cerurile şi le-a întins, care a întins pământul şi cele de pe el, care a dat suflare celor ce-l locuiesc, şi suflet celor ce merg pe el.
Isaia 42:6 "Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire, şi Te voi lua de mână, Te voi păzi şi Te voi pune ca legământ al poporului, ca să fii Lumina neamurilor,
Isaia 42:7 să deschizi ochii orbilor, să scoţi din temniţă pe cei legaţi, şi din prinsoare pe cei ce locuiesc în întuneric.
Isaia 42:8 Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea mea idolilor."
Isaia 42:9 "Iată că cele dintâi lucruri s-au împlinit, şi vă vestesc altele noi; vi le spun mai înainte ca să se întâmple.

Ti-am aratat ca era alte definiti poporul Lui si inca nici nu era prima, era multe si alte.

Ioan 1:7  El a venit ca MARTOR, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el

Ioan 1:9 Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.

Matei 5:14. Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte, nu poate sa ramana ascunsa

Luca 2:29. "Acum, slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau.
Luca 2:30. Caci au vazutochii mei mantuirea Ta,
Luca 2:31. pe care ai pregatit-o sa fie, inaintea tuturor popoarelor,
Luca 2:32. lumina care sa lumineze neamurile, si slava poporului Tau Israel."

Ioan 9:5. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.
"

Deci ti-am aratat ca si noi suntem Lumina lumi prin Isus care vine de la Tatal, ba inca de ce nu at zis Lumina Lui Iehova sau Lumina Lui Elohim? Acuma noi suntem Lumina pentru ca El e in noi prin Duhul Sfant.
Totusi sunt tot feluri de alte nume care putem folosi.
Mai degraba era Lumina ci nu martori din nou, nu? Noi trebuie sa fim Lumina in primul rand...

Pai ceea ce am citat mai sus este acel cuvant de "martori" cu care sa adresat Dumnezeu poporului Sau.
Ma intreb de ce nu sa adresat cu voi sunteti penticostalii/baptisii/crestinii/catolicii sau ortodocs(x)ii Mei?

Acuma toata afirmatia ta zis aici e falsa. Pentru ca nu doar de la o religie vine Mantuire ci vine prin Isus de la Tatal.
Noi nu suntem doar dupa un singur nume ci suntem mult mai mult decat atat... noi nu suntem doar martori suntem mai ceva... suntem copii Lui, suntem dupa Chipul Lui minunat... suntem ceva nespus de frumos si extraordinar caci suntem in El.
Ioan 12:26 Dacă Îmi slujeşte cineva, să Mă urmeze; şi unde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu. Dacă Îmi slujeşte cineva, Tatăl îl va cinsti.
Ioan 12:27 Acum sufletul Meu este tulburat. Şi ce voi zice?... Tată, izbăveşte-Mă din ceasul acesta?... Dar tocmai pentru aceasta am venit până la ceasul acesta!
Ioan 12:28 Tată, proslăveşte Numele Tău!" Şi din cer, s-a auzit un glas, care zicea: "L-am proslăvit, şi-L voi mai proslăvi!"
Ioan 12:29 Norodul, care stătea acolo, şi care auzise glasul, a zis că a fost un tunet. Alţii ziceau: "Un înger a vorbit cu El!"
Ioan 12:30 Isus a răspuns: "Nu pentru Mine s-a auzit glasul acesta, ci pentru voi.
Ioan 12:31 Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.
Ioan 12:32 Şi după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii." -
Ioan 12:33 Vorbind astfel, arăta cu ce moarte avea să moară. -
Ioan 12:34 Norodul I-a răspuns: "Noi am auzit din Lege că Hristosul rămâne în veac; cum dar zici Tu că Fiul omului trebuie să fie înălţat? Cine este acest Fiu al omului?"
Ioan 12:35 Isus le-a zis: "Lumina mai este puţină vreme în mijlocul vostru. Umblaţi ca unii care aveţi lumina, ca să nu vă cuprindă întunericul: cine umblă în întuneric, nu ştie unde merge.
Ioan 12:36 Câtă vreme aveţi lumina printre voi, credeţi în lumină, ca să fiţi fii ai luminii." Isus le-a spus aceste lucruri: apoi a plecat şi S-a ascuns de ei.

Ultima modificare de livu2day (09/03/09 00:30)

09/03/09 00:19

ambasador
membru

luvu a scris:Chiar vorbesti serios? Ai uitat de "copii Lui", de "turma Lui" si de alte frumoase pilde care exprima relatia intre El si noi.
Da Dumnezeu se adreseaza poporului Sau cu mai multe "denumiri".Foarte adevarat.
Luvu a scris:Deci exemplu care ai aratat nu este nici primul, intelegeam numirea de Martori.. e si frumoasa dar e total gresita afirmatia ta.
1 - Mai bine zicea Poporul Lui Iehova daca mergem dupa Biblie, nu...? acesta era cel mai bun termen, ba inca este inca un termen care ar putea sa fie Turma Lui Iehova.
Martor inseamna a marturisi.Martorii marturisesc oamenilor Cuvantul lui Dumnezeu.Deaceea este potrivit sa fie numiti ca "martori".Daca El a zis "voi sunteti martorii Mei" Si Isus este aratat tot ca fiind un martor:Isaia 55:4"...L-am pus martor pe langa popoare..."Apoc.1:5;3:14"martorul credincios si adevarat.."toti oamenii credinciosi din vechime sunt aratati ca martori:evrei 21:1"..nor asa mare de martori..".am aratat mai sus restul exemplelor.
Luvu a scris:
2 - Iehova e doar unile dintre Numele Lui dar El a avut mai multe Nume. Totusi Numele Lui nu e doar Unul ci e mai multe... Numele Lui nu e doar Unul El este Totul si nu poate fi pus sub doar un Nume, ba inca EL nici nu are nevoie de Nume... pentru ca El e Dumnezeu. Stiu ce inseamn Iehova, dar sa vad daca tu sti.
3 - De ce nu ai pus nume Elohim adica God, care e din Genesa in Ebreica 1:1. Daca lu-ati anumite chestii asa de detaliat, de ce nu lu-ati totul si lu-at numai o parte? Adica chestile care va place... ce sa mai zic. Dumnezeu are multe Nume in Biblie... incearca sa le gasesti.

Cand Moise a intrebat pe Dumnezeu:"...Care este Numele Lui?" ce ia raspuns Dumnezeu?"Asa sa vorbesto copiilor lui Izrael:Iehova,Dumnezeul parintilor vostri.."Deci sub numele de Iehova sa adresat.Bineinteles ca El este gasit in Biblie cu mai multe denumiri,dar in relatia sa cu omul a lasat acest nume de Iehova.Ce inseamna Iehova?Iehova este Dumnezeul scopului.El are un scop cu poporul Sau de cand l-a scos din Egipt.Iehova inseamna scopul sau privitor la creaturile sale.
Luvu a scris:
... Acuma ce dovezi, de unde stiti ca aveti Duhul Sfant. Adica va vad ca mergeti din casi in casi si inca degeaba. Pentru ca Apostoli si Ucenici nu a plecat pana nu a primit Duhul Sfant... insa toti care merg din casa in casa au? Unde ce dovezi dupa Biblie aveti? Daruri de la Duhul Sfant?
Duhul Sfant adica puterea lui Dumnezeu ne calauzeste in lucrarea sa de marturie oamenilor.Nu este degeaba aceasta lucrare pentru ca aceasta Evanghelie trebuie vestita in toata lumea(Matei24:14) pentru ca toti cei cari asculta sa pota primi   darul fara plata a lui Dumnezeu(Romani 6:23).Iar toti cei nescultatori sa isi "imbrace haina" intocmai ca preotii lui baal.
Ce lea zis Isus ucenicilor (Marcu 16:15) sa mearga sa marturiseasca Evanghelia.
Aveau ei Duhul Sfant atunci varsat peste ei? Desigur ca nu.asta sa intamplat mai tarziu de Rusalii.
Luvu a scris:
Deci ti-am aratat ca si noi suntem Lumina lumi prin Isus care vine de la Tatal, ba inca de ce nu at zis Lumina Lui Iehova sau Lumina Lui Elohim? Acuma noi suntem Lumina pentru ca El e in noi prin Duhul Sfant.
Totusi sunt tot feluri de alte nume care putem folosi.
Mai degraba era Lumina ci nu martori din nou, nu? Noi trebuie sa fim Lumina in primul rand...
desigur ca noi suntem lumina lumii petru ca raspandim aceasta lumina lumii.Nu pumen acesta lumina pe care o castigam  sub obroc ci o facem facuta cunoscut  oamenilor.                 
Nu vad de ce nu poti intelege ca poporul Domnului sunt aratati cu denumirea de"martorii Lui Iehova".Este complet aprobata de Biblie acesta denumire ca"martori".

09/03/09 20:16

livu2day
membru

Deci uite cate Nume a avut El...
http://www.allaboutgod.com/names-of-god.htm
http://www.titus2menandwomen.org/Articl ... ndex.shtml
http://ldolphin.org/Names.html

De la inceput a fost Elohim, sa refera la Dumnezeu plural...(de aia sa zice Tatal, Fiul si Duhul Sfant... de aceea in crestinitate sa face botezul in Numele Lor) ce fel de doctrina e cand ziceti ca mergeti dupa Biblie cand lu-ati doar in parte.
Sa vedem in primul rand la Genesa 1:1 vorbeste despre Elohim adica Dumnezeu plural si dovada ca e plural si El nu asa de sub un simplu nume.
Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului

N-am zis ca poporul Domnul nu sunt aratati dupa numirea martori Lui Iehova dar ce am zis si cred ca am dovedit destul de bine ca poporul Lui nu sta doar sub o denumire si nu oricine sa face martori ajunge la Imparatia Lui Dumnezeu.
Noi avem mai multe nume, la fel cum Dumnezeu are mai multe Nume.

Sa cercetam mai bine ce zice;
Exodul 3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." Şi a adăugat: "Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce se numeşte ,Eu sunt', m-a trimis la voi."
Sa cercetam exista zice Eu sunt Cel ce sunt si El e Acela.
Iehova prima data a fost in Genesa sau Facerea sub nume Elohim Jehova. Adica Domnul Dumnezeu... Jehova inseamna Domnul.
Uite alte Nume prin Biblie care zice asa vorbeste Domnul Ostirilor, asa vorbeste Cel Sfant, asa vorbeste Cel Preainalt... si alte.
Ba inca El zice Eu sunt Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul. Zice ca El e Totul... stai asa limitezi pe Dumnezeu doar sub un Nume cand in Biblie El are mult mai multe Nume.
Nu zice ca Jehova e gresit dar ma tem ca va pierdeti si limitati pe El.

Acuma trecem la vorba chiar de a fi martori a-Lui. Sa vedem ce fel de martori sa fim...
Marcu 16:15 Apoi le-a zis: "Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
Marcu 16:18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa."

Deci suntem martori dar uite ce martori trebuie sa fim.... inca n-am vazut nici unu dintre "martori Lui Iehova" sa fie astfel de martori.
Sti de ce nu sa intampla asta, ca crede ca oricine aude Cuvantul si il primeste de gura e mantuit.... vrei sa zici daca ma fac martori sau in religia aceea imi asigura mantuirea? Nu nici o relgie nu poate garanta asa ceva ci doar Dumnezeu poate.
Inca ceva sa nu ma laud si nici sa nu laud nici religia mea dar am trait prin ce am zice in Biblie, nu a fost doar in vorbe... adica a fost evenimente ca in Biblie ca Dumnezeu e Unul viu si lucra la fe. Am vazut vindecari, ba a fost oameni care a vazut si invieri... inca ceva am fost atacat de satana, era sa ma omoare.... sti de ce toate astea pentru e o lupta impreuna cu El. Daca iti merge bine in viata si n-ai probleme cu satana asta inseamna ca faci dupa placul lui satana dar glorie Lui Dumnezeu ca sunt impotriva lui satana si lupt lupta ceea buna.

Eu sunt penticostal adica devine de la ziua de Rusalii unde a coborat Duhul Sfant...

Eu nu ma limitez doar cu martor, sunt martor si voi fi... dar o sa fiu mai ceva decat martor impreuna cu EL.
Oare de ce n-am vazut "martori Lui Iehova" sa scoata draci, sa vindece si nu am simtit ca vorbesc de la Duhul Sfant? Pentru ca nu oare puneti accent doar pe martori si ati uitat sa fiti fii Lumini... sa luptam impotriva intunericul, sunte vasele Lui, suntem tarana si El e comoara, suntem Mireasca Lui, suntem copii Lui, suntem turma Lui... suntem alesi Lui. Nu suntem doar martori...
Am Duhul Sfant in mine, imi vorbeste... ma sfatuieste... simt ce simte El, eu cunosc cu adevarat ca cu El nu exista limite, cu El totul e posibil, El e nemarginit si nu o sa ii restrictionez pe El.

Exodul 3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." Şi a adăugat: "Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce se numeşte ,Eu sunt', m-a trimis la voi."
I AM: Jesus upset his generation especially when He said, "Before Abraham was, I AM," John 8:58. Note also his claim to be Jehovah in such phrases as "I AM the Light of the world," "the bread of life," living water," "the Resurrection and the Life," "the Way, Truth and the Life" in John's Gospel. From the Hebrew OT verb "to be" signifying a Living, Intelligent, Personal Being.
Deci si Isus zice sunt "Eu Sunt"....

Ultima modificare de livu2day (09/03/09 22:06)

09/03/09 21:46

ambasador
membru

Livu noi acceptam numele de Iehova pt ca, cu acest nume sa adresat el poporului sau.Desigur ca Dumnezeu ca nume este aratat in multe feluri in Biblie asa cum ai cum ai scris tu.Foarte adevarat lucrul acesta.Ceea ce nu mi sa parut corect si dupa Biblie e accea cand ai scris ca "Elohim"arata treimea lui Dumnezeu.cu totul gresit crezi lucrul acesta.Sa mai discuta p eforum despre aceasta.daca vrei dori vom discuta si aici.
Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului
Uite impreuna cu cine a creat Dumnezeu toate lucrurile Proverbe 8:22-31.
Da astfel de martori suntem aratati in Marcu 16:15-18.
Oamenii credinciosi pot fi numiti si "crestini" si "lumini" si "servi" si prin multe alte denumiri.
ai scris:Nu zice ca Jehova e gresit dar ma tem ca va pierdeti si limitati pe El. Ti-am mai spus ca recunoastem toate denumirile prin care este aratat Dumnezeu in Biblie dar cu privire la Iehova il folosim petru ca asa sa descoperit el poporului Sau.La ce te referi cand spui cva nu ai vazut astfel de martori?
Nici o religie nu iti va asigura mantuirea.Numai conformandu-te legii lui Dumnezeu vei dobandi mantuirea.(Romani10:10).Dar trebuie sa tii cont de un lucru:este un singur Domn o singura credinta si un singur botez.cauta asadar acel Domn acea credinta si acel botez.eu iti arat acum care aste acea credinta"data sfintilor odata pentru todeauna" ca martori ,cine este acel Domn anume Iehova iar botezul vine in urma credintei in aceste lucruri.
Maine ca deja e tarziu ceasul la mine am sa iti explic ce inseamna a scoate draci,a vorbi in limbi noi,a lua in mana serpi,daca vor bea ceva de moarte nui va omora,isi vor pune mainile peste b0lnavi si se vor insanatosa.
Toate aceste au o implinire spirituala si nu se refera la otrava sau serpii literali.

09/03/09 23:02

livu2day
membru

Toate aceste au o implinire spirituala si nu se refera la otrava sau serpii literali.

Ma tem ca gresesti, uite-te in Biblie sa vezi ca toata acestea sa intamplat nu la o implinire spirituala... sunt destule exemple, le sti sau vrei sa iti arat?
Eu am fost martor la acestea lucruri, care sa intampalt similar dupa Biblie.

Dar trebuie sa tii cont de un lucru:este un singur Domn o singura credinta si un singur botez.cauta asadar acel Domn acea credinta si acel botez.eu iti arat acum care aste acea credinta"data sfintilor odata pentru todeauna" ca martori ,cine este acel Domn anume Iehova iar botezul vine in urma credintei in aceste lucruri.

Da si un singur botez in Numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant... oare de ce zice asa in Biblie?
Faceti si intelegeti acest lucru?
Intelegi ca religia e fara folos cand adevarata Mantuire nu depinde de religie ci mai degraba cei ce implinesc Biblia, nu poti sa zici cum ai zis mai sus despre anumite religi... au chestii care nu sunt dupa Biblie dar e treaba lor... religia e facuta ca un fel de reguli sau o credinta de baza... ce credinta de baza are religia aceasta?
Credinta mea de baza e ca Dumnezeu nu sa schimba e aceeas, Dumnezeu e drept, Dumnezeu e nemarginit, este un Singur Dumnezeu... cred ca este Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant (pentru ca a zis in Biblie ca si Duhul Sfant va marturisi Adevarul despre mine, El marturiseste ca Isus Singurul Fiu a-Lui Dumnezeu), Dumnezeu e nespus de bun, Dumnezeu e dragoste, Dumneze e Atotputernic, Dumnezeu omnipresent, Dumnezeu e Totul si Totul vine de la El, Dumnezeu e Adevarul, Dumnezeu e Alfa si Omega.. Cel ce a fost, Cel ce este si Cel ce va fi, Dumnezeu e ceva mai mult decat putem sa intelegem si sa asteptam noi indeplin ca fiinte mici... cunoastem Totul in parte.
Deci exemplu este un Singur Dumnezeu. Dumnezeu a creat orice fiinta cu un jumate sau mai degraba sa aibi mai multe fiinte de aceeas tip, adica mai multi oameni, mai multi ingeri, mai multe animele si multe alte mii de exemple... dar exista Un Singur Fiu, Un Singur Duh Sfant si Un Singur Tata Dumnezeu... gandeste-te bine la asta.
Acuma spune-mi credinta Ta de baza, sa inteleg mai bine.

Uite impreuna cu cine a creat Dumnezeu toate lucrurile Proverbe 8:22-31.
Proverbele 8:27 Când a întocmit Domnul cerurile, eu eram de faţă; când a tras o zare pe faţa adâncului,
Ma tem ai gresit te rog sa recitesti din nou versetul;Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului
Acuma sa revedem a zis "Sa facem", normal cand zice cineva asa trebuie sa fie implicat dar zice eram de fata si nu zice ca am creat totul impreuna cu EL (vorbesc despre intelepciune, uite la proverbe 8:27 mai sus, e diferinta intre eram de fata si "Sa facem")...
Acuma sa mergem din nou la Numele Elohim, Elohim e Dumnezeu plural... adica? Se refera mai mult decat doua fiinte, Elohim e la Genesa 1:1.

Zice Isus "Eu Sunt" la fel cum a zis Dumnezeu Exodul 3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." Şi a adăugat: "Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce se numeşte ,Eu sunt', m-a trimis la voi."
Ioan 8:58 Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu."
Adica sti ce semnifica?

"YHVH" is the Hebrew word that translates as "LORD". Found more often in the Old Testament than any other name for God (approximately 7,000 times), the title is also referred to as the "Tetragrammaton," meaning the "The Four Letters". YHVH comes from the Hebrew verb "to be" and is the special name that God revealed to Moses at the burning bush. "
Zice ca YHVH e translatat in Domn. Gasit in Vechiul Testament mai mult decat orice Nume a-Lui excludem Dumnezeu(Elohim)... e referat ca fel Tetragrammaton...(Cele Patru Litere). YHVH vine de la verbi a fi si este in special un nume care Dumnezeu sa relevat lui Moise......

Names of God: The Lord Revealed in YHVH is the Lord Revealed in Yeshua (Jesus)
The LORD who revealed Himself as YHVH in the Old Testament is revealed as Yeshua (Jesus) in the New Testament. Jesus shares the same attributes as YHVH and clearly claims to be YHVH. In John 8:56-9, Jesus presents himself as the "I AM." When challenged by some Jewish leaders regarding His claim of seeing Abraham (who lived some 2000 years earlier), Jesus replied, "Truly, truly, I say to you, before Abraham was born, I AM." Those Jewish leaders understood that Jesus was claiming to be YHVH. This is clearly established when they tried to stone Him to death for what they considered blasphemy under Jewish Law. In Romans 10:9, Paul declares, "if you confess with your mouth Yeshua as LORD... you shall be saved." Immediately thereafter, in Romans 10:13, Paul backs up this declaration by quoting the Old Testament, "Whoever will call upon the name of the LORD (YHVH) will be saved" (Joel 2:32). Calling on Yeshua (Jesus) as Lord is the same as calling Him YHVH, because Yeshua (Jesus) is YHVH (LORD), the Messiah foretold throughout the entire Old Testament.

Numele lui Dumnezeu: Dumnezeu a arătat în YHVH este Domnul a arătat în Yeshua (Isus)
Domnul care a revelat pe Sine ca YHVH în Vechiul Testament este relevat ca Yeshua (Isus), în Noul Testament. Isus împărtăşeşte aceleaşi caracteristici ca şi în mod clar YHVH pretinde a fi YHVH. În Ioan 8:56-9, Isus, se prezintă ca "Eu sunt." Când contestată de unii lideri evrei cu privire la cererea sa de a vedea Abraham (care au trăit nişte 2000 ani mai devreme), Isus a răspuns: "Într-adevăr, cu adevărat, am să vă spun, înainte de Avraam sa nascut, Eu sunt." Aceste liderii evrei înţeles că Isus a fost pretinde a fi YHVH. Acest lucru este clar stabilit, atunci când au încercat să-L piatră la moarte pentru ceea ce au considerat blasfemie în conformitate cu Legea evreieşti. În Romani 10:9, Paul declară, "dacă vă mărturisesc cu gura Yeshua ca Dumnezeu ... vei fi salvat." Imediat după aceea, în Romani 10:13, Paul susţine această declaraţie prin citarea Vechiul Testament, "Cine va face apel la numele Domnului (YHVH) vor fi salvate" (Ioel 2:32). Apelarea la Yeshua (Isus), ca Domnul este aceeaşi ca şi chemare El YHVH, deoarece Yeshua (Isus) este YHVH (Domnul), Mesia foretold pe întreaga Vechiul Testament.
[i]I AM: Jesus upset his generation especially when He said, "Before Abraham was, I AM," John 8:58. Note also his claim to be Jehovah in such phrases as "I AM the Light of the world," "the bread of life," living water," "the Resurrection and the Life," "the Way, Truth and the Life" in John's Gospel. From the Hebrew OT verb "to be" signifying a Living, Intelligent, Personal Being.[/b]
"Eu sunt"; Isus a suparat generatia aceea mai ales cand El a zis. "Inainte de Avraam era, Eu sunt,"Ioan 8:58. Ia in seama ca El a zis ca e Jehova in fraze ca "Eu sunt Lumina lumii," si alte exemple...
Acuma ti-am aratat niste chestii... vad ca n-ai inteles engleza si nici nu te-ai uitat la linkurile care ti-am aratat mai sus.
Uite deci ai lu-at din hebreica Iehova, insa nu ati lu-at toate adica cum sa referit ca El e Domnul... sunt multe exemple dar te las sa cercetezi tu Biblia...

Imi place ca esti deschis si in asa fel o sa fiu si eu deschis.

Ultima modificare de livu2day (10/03/09 00:07)

10/03/09 00:04

ambasador
membru

Luvu cu tine e foarte greu de dicutat pentru ca singur te contrazici.O data spui ca este un singur Dumnezeu,odata ca acel Dunmezeu sunt de fapt 3.Cunosc invatatura Treimii, este discutata pe forumul acesta,daca vrei sa o discutam aici nu e nici o problema.
Nu exista niciuna text biblic care sa sprijine invatatura treimii.este o invatatura cu totul irationala deoarece este imposibil ca sa existe trei persoane in una singura.cuvantul grecesc "trias" se gaseste prima oara la Teofil din Antiohia in anul 180 d.I.("the caholiv encyclopedia).
observati acum ce spune Cuvantul lui Dumnezeu:
Exista un Dumnezeu,singurul(1Timotei 6:16)Cel Prea Inalt(Psalm 83:19)mai presus de toti(Efeseni 4:4-6)fara inceput si fara sfarsit(Ieremia10:10).
Isus sau Logosul a fost primul si prin urmare inceputul creatiunii lui Dumnezeu(Proverbe 8:22)prin el facandu-se toate lucrurile.
Isus a zis:"Eu am venit in numele Tatalui Meu"(Ioan5:43)."Caci m-am pogorat din cer nu sa fac voia mea ci vioa Celui ce Ma Trimes"(Ioan 6:38)."Tatal este mai mare decat Mine"(Ioan14:28)."Tatal care MA Trimes"(ioan12:49).Domnul Dumnezeu este datatorul viatii,nemuritor asa a zis Isus:"Caci dupa cum Tatal are viata in sine tot asa a dat si Fiului sa aiba viata in Sine"(ioan 5:26).Inainte ca Isus sa fie crucificat El sa rugat la Dumnezeu:"Tata a sosit ceasul!Proslaveste pe FiulTau ca si Fiul Tau sa Te proslaveasca pe Tine dupa cum I-ai dat putere peste orice faptura,ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe cari i-ai dat Tu"(iaon 17:1,2).daca ar fi fost una si aceeasi persoana atunci petntru ce sa se roage Isus la sine insusi?
Isus a zis in aceasta rugaciune:.... ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor.Ma rog ca toti sa fie una ,cum Tu,Tata esti in Mine,si Eu in Tine;ca si ei sa fie una in noi ,pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis"(Ioan 17:20,21).Aceasta dovedeste ca unitatea nu inseamna una in persoana sau in substanta,ci ca Dumnezeu si Christos Isus lucreaza totdeauna in armonie deplina si in unitate,si ca toti cei ce apartin bisericii trebuie sa fie deasemenea in unitate.
Cuvintele"Spiritul Sfant" nu se refera la o persoana.Aceste cuvinte arata puterea lui Dumnezeu care este invizibila ochilor omenesti si este consacrata cu totul dreptatii si sfinteniei(fapte1:8;Luca 28:49).invatatura treimii nu numai ca este o inselatorie ci in afara de aceasta desfiinteaza invatatura despre pretul de rascumparare care este singurul mijloc de mantuire a neamului omenesc.Dumnezeu sa ingrijit de rascumparare prin prea iubitul Sau Fiu dupa cum este spus in Ioan 3:16.
Dumnezeu prin Fiul sau va instala acea Imparatie de dreptate in care oamenii vor invata dreptatea(Daniel2:44;Isaia26:9;32:1).ea este singura speranta pentru omenire(Matei12:18-21).
Am mai postat asta odata in forum dar vad ca a fost necesar sa il mai postez odata.(scuze adminului).

Ultima modificare de daniel.drehluta (10/03/09 22:07)

10/03/09 22:06

livu2day
membru

Ma tem ca nu ma contrazic, pentru ca ti-am aratat ca exista un singur Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.
Sunt destule exemple ca Dumnezeu e Una... ba inca mai mult Dumnezeu a randuit ca Fiul Lui sa vina ca noi sa fim in El, ca sa fim in harul Lui Isus Hristos care vine de la Tatal.
Ai dat versete care ele singure dovedeste anumit chestii dar uite o sa incerc sa clarific. O sa iti dau cat mai multe exemple si daca nu sunt destule vedem.... pentru ca fiecare lucru are vremea lor si limita lor pe pamint.

Inca nu mi-ai raspuns nimic despre Elohim adica Dumnezeu plural... mai mult de 2 Fiinte.
Nici nu mi-ai raspuns nici la fel cum a zis Dumnezeu Lui Moise "Eu sunt", asa a zis Isus de nustiu cate ori... inca sunt multe exemple.
Nustiu daca le-ai bagat in seama sau? Fie ce a fi o sa clarific anumite chestii si o sa adaug.

Elohim a fost folosit aici la inceput; Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
Ai zis ca acceptati toate Numele Lui care sunt in Biblie, deci de ce sa referit la El singur plural?
Sa vedem; Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului,
Deci clar vede ca Dumnezeu vorbea El singur, pentru ca Dumnezeu a facut singur tot ce este.
Uite arata ca Isus era parte din aceasta lucrare pentru ca Totul a fost facut prin Isus de la Tatal.
Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi născut din toată zidirea.
Coloseni 1:16 Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El.
Coloseni 1:17 El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El.

Marcu 13:35. ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proorocul, care zice: "Voi vorbi in pilde, voi spune lucruri ascunse de la facerea lumii."
Ioan 17:5. Si acum, Tata, proslaveste-Ma la Tine insuti cu slava, pe care o aveam la Tine, inainte de a fi lumea.
24. Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia, pe care Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava, pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii.
Daniel 7:13 M-am uitat în timpul vedeniilor mele de noapte, şi iată că pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a înaintat spre Cel îmbătrânit de zile şi a fost adus înaintea Lui.
Daniel 7:14 I S-a dat stăpânire, slavă şi putere împărătească, pentru ca să-i slujească toate popoarele, neamurile, şi oamenii de toate limbile. Stăpânirea Lui este o stăpânire veşnică, şi nu va trece nicidecum, şi împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată.

Arata ca Isus era inainte de toata si ca El facea parte din Facerea.
Ba inca ceva care dovedeste ca Totul a fost facut prin Isus... inca ceva Dumnezeu e un Dumnezeu gelos, nu vrea ca nimeni sa inchina numai Lui... insa oare de ce ia dat Totul Lui Isus?
O sa mergem incetul cu incetul... ca sa intelegi macar ceva.

Deci la inceput era Cuvantul.. Cuvantul era Dumnezeu, toate a fost facut prin EL... totusi uite mai sus ce zic.
Sa vedem ce mai zice Cuvantul;
Ioan 1:1 La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
Ioan 1:2 El era la început cu Dumnezeu.
Ioan 1:3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.
Ioan 1:4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.

Zice ca Dumnezeu era Cuvantul, zica Dumnezeu e viata si viata era lumina oamenilor... deci ce minunat Dumnezeu avem!! Insa sa mai vedem ce mai departe;
Ioan 1:7 El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el.
Ioan 1:8 Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină.
Ioan 1:9 Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.

Aici vorbeste despre Hristosul, adica Isus... Isus e Lumina care a venit sa lumineaza orice om, a venit in lume.
Ioan 1:10 El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.
Ioan 1:11 A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.

Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
Ioan 1:13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Deci uite zice ca a fost in lume si lumea nu L-a cunoscut? A venit la ai Sai si nu L-au primit? (vorbeste despre Isus... )
Ba inca zice crede in Numele Lui, ia dat voie prin credinta sa se faca copii ai Lui Dumnezeu, dar nu din sange ci din Dumnezeu. Apoi eu sa fiu copilu lui? Cum sa fiu daca Dumnezeu na venit in lume si n-am avut sa fiu in Dumnezeu... ba El a venit si prin El adica Isus suntem copii Lui Dumnezeu daca raminem in Isus.
Zici nu zice asta.... ba zice, uite mai departe;
Ioan 1:14 Şi Cuvântul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -
Citeste incetul si nu te grabi, auzi Cuvantul.. adica Dumnezeu sa facut trup. Cum adica trup zice ca Dumnezeu e Duh.... Dumnezeu nui din carne neputincioasa... ba da Dumnezeu sa facut trup si a venit intre noi. Plin de har si adevar, dar stai ca asta nu sa refera la Isus... dar uite zice singurului nascut din Tatal.
Sa vedem mai departe;
Ioan 1:16 Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui, şi har după har;
Ioan 1:17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.
Ioan 1:18 Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.

Uite la ceva interesant "nimeni nu a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui"
Ma gandesc de ce a pus "Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui"
Decizi tu...
Ioan 1:26 Drept răspuns, Ioan le-a zis: "Eu botez cu apă; dar în mijlocul vostru stă Unul, pe care voi nu-L cunoaşteţi.
Ioan 1:27 El este Acela care vine după mine, - şi care este înaintea mea; eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintelor Lui."

Acuma vedem iaras ca zice este Unul, pe care voi nu-L cunoasteti... la fel ca mai sus.
Stai ca poate asta nu e destul... sa mai vedem.

Ioan 1:32 Ioan a făcut următoarea mărturisire: "Am văzut Duhul pogorându-Se din cer ca un porumbel şi oprindu-Se peste El.
Ioan 1:33 Eu nu-L cunoşteam; dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, mi-a zis: ,Acela peste care vei vedea Duhul pogorându-Se şi oprindu-Se, este Cel ce botează cu Duhul Sfânt.'
Ioan 1:34 Şi eu am văzut lucrul acesta, şi am mărturisit că El este Fiul lui Dumnezeu."

Ultima modificare de livu2day (12/03/09 01:08)

11/03/09 15:03

livu2day
membru

Acuma sa mergem cum Isus zice clar ca e Dumnezeu. Uite cum Dumnezeu sa introdus El fata de poporul Lui(sti destul de bine si tu...);
Acuma sa vedem cate exemple sunt ca Isus sa zica Eu sunt, dar mai inainte sa explic din nou ceva;

"YHVH" is the Hebrew word that translates as "LORD". Found more often in the Old Testament than any other name for God (approximately 7,000 times), the title is also referred to as the "Tetragrammaton," meaning the "The Four Letters". YHVH comes from the Hebrew verb "to be" and is the special name that God revealed to Moses at the burning bush. "
    "YHVH" este cuvântul ebraic, care se traduce ca "Domnul". Am găsit mai multe ori în Vechiul Testament, decât orice alt nume pentru Dumnezeu (aproximativ 7000 de ori), titlul este, de asemenea, denumită şi "Tetragrammaton", sensul de "Cele patru scrisori". YHVH vine din ebraică verbul "a fi" şi este în special de numele lui Dumnezeu, pentru a dezvăluit lui Moise la rugul aprins. "

Eu sunt: Isus supărat generaţiei sale în special atunci când El a spus: "Înainte de Abraham a fost, eu sunt," Ioan 8:58. Reţineţi, de asemenea, cererea sa de a fi Iehova în astfel de expresii ca "Eu sunt lumina lumii", "pâinea de viaţă," apă vie "," învierea şi viaţa "," calea, adevărul şi viaţa ", în Evanghelia dupa Ioan. Din ebraică OT verbul "a fi" semnifica o viaţă, inteligente, Fiind personale.

Sa vedem unde arata ca Isus sa introduce "Eu sunt";
Ioan 6:35 Isus le-a zis: "Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată.
Ioan 6:36 Dar v-am spus că M-aţi şi văzut, şi tot nu credeţi.

In primul rand uite cum zice clar "Eu sunt", cum sa Numeste pe El insusi la fel cum a zis Dumnezeu lui Moise "Eu sunt".
Al-doilea rand vedem ca zice cine crede in Mine nu va inseta niciodata si nu va flamanzi niciodata. Vedem clar ca ce zice aici e ca El e nemarginit, adica El n-are limite pentru ca poate hrani pentru intotdeauna pe oricine crede in El.
Dar sa vedem ce a zis farisei... ;
Ioan 6:41 Iudeii cârteau împotriva Lui, pentru că zisese: "Eu sunt pâinea care s-a pogorât din cer."
Isus ia raspuns, arata clar ca zice in Biblie ca Dumnezeu va invata pe toti... si arata ca cine a ascultat invatatura Lui Dumnezeu vine la Isus.
Ioan 6:44 Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.
Ioan 6:45 În prooroci este scris: ,Toţi vor fi învăţaţi de Dumnezeu.' Aşa că oricine a ascultat pe Tatăl, şi a primit învăţătura Lui, vine la Mine.
Ioan 6:46 Nu că cineva a văzut pe Tatăl, afară de Acela care vine de la Dumnezeu; da, Acela a văzut pe Tatăl.

Aici vedem multe lucruri care am zis de invatat dar mai vedem inca ceva, Isus zice "Eu il voi invia in ziua de apoi."
Zice iaras ca El; Isus a venit de la Dumnezeu si doar El a vazut pe Tatal.
Ioan 6:47 Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, are viaţa veşnică.
Ioan 6:48 Eu sunt Pâinea vieţii.

Uite cum a fost zis mai sus in Ioan 1... iaras dovedeste Isus prin Cuvantul Lui ca El e viata si iaras sa introduce cu "Eu sunt".
Acuma sa vedem inca ceva interesant;
Ioan 6:53 Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă nu mâncaţi trupul Fiului omului, şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă.
Ioan 6:54 Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, are viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.
Ioan 6:55 Căci trupul Meu este cu adevărat o hrană, şi sângele Meu este cu adevărat o băutură.
Ioan 6:56 Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, rămâne în Mine, şi Eu rămân în el.
Ioan 6:57 După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine, şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă mănâncă pe Mine, va trăi şi el prin Mine

Uite iaras clarifica ca cineva poate sa traisca prin El... zice in Ioan 1 ca cine crede sa fie nascuti din Dumnezeu.
Dar uite unii nu a putut sa sufere ca Isus era Dumnezeu... ba inca si mai mult ucenici Lui Isus nu a putut... Isus a stiut si uite ce zice;
Ioan 6:60 Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: "Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?"
Cum adica cine poate s-o sufere? Oare au inteles gresit sau a zis ca omul acesta a innebunit si sa face Dumnezeu? Sa vedem ce zice Isus...;
Ioan 6:61 Isus, care ştia în Sine că ucenicii Săi cârteau împotriva vorbirii acesteia, le-a zis: "Vorbirea aceasta este pentru voi o pricină de poticnire?
Ioan 6:62 Dar dacă aţi vedea pe Fiul omului suindu-Se unde era mai înainte?...
Ioan 6:63 Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele, pe care vi le-am spus Eu, sunt duh şi viaţă.
Ioan 6:64 Dar sunt unii din voi care nu cred." Căci Isus ştia de la început cine erau cei ce nu cred, şi cine era cel ce avea să-L vândă.

Isus a stiut ca acestea vorbe era hrana prea tare si ca inima lor era impietrita... insa uite ce zice El.
Zice in primul rand "daca ati vedea Fiul omului unde era mai inainte".... unde era mai inainte? Zice ca era in sanul Tatalui, adica era cu/in Dumnezeu...
De aceea zice " Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui,"
Acuma zice de Duhul, cum adica Duhul da viata, oare nu Dumnezeu da viata si oare nu prin Dumnezeu totul ia viata? Da asa este dar arata ca Duhul este una cu Dumnezeu sau mai degraba dovedeste.
Ioan 4:24. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui, trebuie sa I se inchine in duh si in adevar."
Ioan 4:25. "Stiu", i-a zis femeia, "ca are sa vina Mesia, (caruia I se zise Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile."
deci zice aici ca cand va veni El, are sa ne spuna toata lucrurile... mai arata ca Dumnezeu este Duh.
Deci acuma o sa dovedesc ca trebuie sa ne naste din Dumnezeu ca sa vedem Imparatia Lui Dumnezeu, care Isus o da la oricine va fi gasit vrednic.
Sa vedem; [b]Ioan 3:3 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu."
Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun, că, [b]dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh,
nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
Ioan 3:6 Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh.
Acuma deci vedem ca e cum a fost zis in Ioan 1, ca trebuie sa ne nastem din Dumnezeu si oricine crede va face asa.
Da dar cum sa se nasca, adica de la cine? Sa vedem zice in Ioan 1:32-34... ca Isus va boteza cu Duhul Sfant, adica prin El ne vom renaste. Deci a zis ca ne nastem din Dumnezeu dar cum ca nu sa poate... ca zice ca prin Isus avem viata vesnica si ne nastem, acuma vedem ca din Dumnezeu ne nastem adica Isus.
Ai mai zis ca cum Isus e Una cu Tatal asa sa fim si noi cu Isus... dar ce n-ai inteles cum sa fim Una cu El. Trebuie sa fim Una cu prin Duhul Sfant, prin renasterea care vine de la invirea Lui Isus. Da daca ai Duhul Sfant o sa sti de ce... pentru ca si Duhul Sfant va marturisi despre Isus adevarul.
Ioan 6:68 "Doamne", I-a răspuns Simon Petru, "la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieţii veşnice.
Ioan 6:69 Şi noi am crezut, şi am ajuns la cunoştinţa că Tu eşti Hristosul, Sfântul lui Dumnezeu."

Deci a crezut si daca te gandesti bine zice ca doar Domnul e sfant. Adica doar Dumnezeu e Sfant.
Oare de ce Isus e sfant si nu a facut nici un pacat? De ce nu a fost nici un om care nu era sfant si doar El era.... (gandeste-te, pot sa adaug multe la asta dar cred ca scriu pagini intregi)

Ultima modificare de livu2day (12/03/09 01:10)

11/03/09 16:05

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Ai deschis un topic doar pentru a justifica denumirea de martor a iehovistilor? Din punctul asta de vedere si eu sunt martor si cred ca majoritatea de aici este. Nu cu denumirea martorilor avem noi probleme ci cu doctrina lor.

11/03/09 16:33

livu2day
membru

Sa vedem mai mult despre "Eu sunt";
Ioan 8:12 Isus le-a vorbit din nou, şi a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."
Aici vedem in primul rand iaras sa se introduca sau se arata ca "Eu sunt", ba inca mai mult dovedeste ca El este Dumnezeu cum zice in Ioan 1, prin a zis "Eu sunt Lumina". Inca mai intareste iaras sa zica ca cine urmeaza pe El va avea Lumina vietii.
Dar uite ce a zis fariseii... care a zis nu e adevarat ce a zis;
Ioan 8:13 La auzul acestor vorbe, Fariseii I-au zis: "Tu mărturiseşti despre Tine însuţi: deci mărturia Ta nu este adevărată."
Dar Isus ia raspuns;
Ioan 8:14 Drept răspuns, Isus le-a zis: "Chiar dacă Eu mărturisesc despre Mine însumi, totuşi mărturia Mea este adevărată; căci Eu ştiu de unde am venit şi unde Mă duc, dar voi nu ştiţi nici de unde vin nici unde Mă duc.
Aici arata ca El stie de a venit si unde sa duce iaras... dar ei nu stiu. Oare de unde a venit... zice in Ioan 1.
Ioan 8:19 Ei I-au zis deci: "Unde este Tatăl Tău?" Isus a răspuns: "Voi nu Mă cunoaşteţi nici pe Mine, nici pe Tatăl Meu. Dacă M-aţi cunoaşte pe Mine, aţi cunoaşte şi pe Tatăl Meu."
Aici arata clar ca daca nu cunoaste pe Isus nu cunoaste pe Tatal, adica daca il cunosti pe Isus... il cunosti pe Tatal pentru ca ei sunt Una si aceeas. Sunt multe alte exemple dar cu timpul vom ajunge la ele... sa continuam.
Ioan 8:28 Isus deci le-a zis: "Când veţi înălţa pe Fiul omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sunt, şi că nu fac nimic de la Mine însumi, ci vorbesc după cum M-a învăţat Tatăl Meu.
Ioan 8:29 Cel ce M-a trimis, este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut."

Iaras arata ca Isus si Tatal sunt Una si nu sunt separati... mai arata iarasi ca ei vor cunoaste ca "Eu sunt".
Ioan 8:41 Voi faceţi faptele tatălui vostru." Ei I-au zis: "Noi nu suntem copii născuţi din curvie; avem un singur Tată: pe Dumnezeu."
Ioan 8:42 Isus le-a zis: "Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
Ioan 8:43 Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu.

Ei nu a putut sa inteleaga ca nu la iubit pe Dumnezeu si nici nu la cunoscut pe El, ba inca nici nu a acceptat pe Dumnezeu care e Cuvantul Lui de la Isus.
Ioan 8:54 Isus a răspuns: "Dacă Mă slăvesc Eu însumi, slava Mea nu este nimic; Tatăl Meu Mă slăveşte, El, despre care voi ziceţi că este Dumnezeul vostru;
Ioan 8:55 şi totuşi nu-L cunoaşteţi. Eu Îl cunosc bine; şi dacă aş zice că nu-L cunosc, aş fi şi Eu un mincinos ca voi. Dar îl cunosc şi păzesc Cuvântul Lui.

Arata ca orice face El e impreuna cu Tatal, ba mai mult El face direct voia Lui. EL cunoaste Cuvantul si il pazeste... zice ca nu cunoaste pe Dumnezeu nici Cuvantul lui.
Aici declara clar ca Isus apartine si e Dumnezeu;
Ioan 8:58 Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu."
E vorba ca sa referit exact cum sa referit Dumnezeu ce El este... dovedeste ce a zis El mai mult ca fiecare data cand zicea acest lucru, fariseii.. sa enerva si mai mult;
Ioan 8:59 La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca să arunce în El. Dar Isus S-a ascuns, şi a ieşit din Templu, trecând prin mijlocul lor. Şi aşa a plecat din Templu.

11/03/09 16:47

Reynard
membru

Inregistat: 16/02/09
Dupa cum bine vedem in Biblie, Isus Hristos cere inchinare. Daca Isus Hristos nu este una cu Dumnezeu Tatal inseamna ca imi cere sa ma inchin unei fiinte create iar inchinarea la fiinte create este pacat.

11/03/09 16:57

april
admin forum

Discutati va rog despre Martorii lui Iehova, despre ce cred ei si de ce, si nu despre ce NU cred ei.

Multumesc.

11/03/09 17:12

livu2day
membru

Acuma sa vedem... Isus ca Pastor. Dumnezeu a avut nume si acela era ca Pastor, sunt multe exemple in Vechiul Testament. Sa vedem cativa...
Ioan 10:11 Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi.
Ioan 10:14 Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine,
Ioan 10:15 aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl, şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele.
Ioan 10:16 Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.
Ioan 10:17 Tatăl Mă iubeşte, pentru că Îmi dau viaţa, ca iarăşi s-o iau.
Ioan 10:18 Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau, şi am putere s-o iau iarăşi: aceasta este porunca, pe care am primit-o de la Tatăl Meu."

Acuma vedem Isus e Pastorul Cel Bun... dar uite profetii despre El. Prorocie aceea sa intamplat;
Isaia 40:9 Suie-te pe un munte înalt, ca să vesteşti Sionului vestea cea bună; înalţă-ţi glasul cu putere, ca să vesteşti Ierusalimului vestea cea bună; înalţă-ţi glasul, nu te teme, şi spune cetăţilor lui Iuda: ,Iată Dumnezeul vostru!
Isaia 40:10 Iată, Domnul Dumnezeu vine cu putere, şi porunceşte cu braţul Lui. Iată că plata este cu El, şi răsplătirile vin înaintea Lui.
Isaia 40:11 El Îşi va paşte turma ca un Păstor, va lua mieii în braţe, îi va duce la sânul Lui, şi va călăuzi blând oile care alăptează."

Chiar Dumnezeu a venit si acuma isi paste oile Lui alese, cum zice acolo...
Alte exemple... sunt mai multe dar trebuie sa termin ca inca mai mult... nustiu daca o sa scriu totul.
Deci;
Psalmii 23

1. (O cantare a lui David.) Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic.
2. El ma paste in pasuni verzi, si ma duce la ape de odihna;
3. imi invioreaza sufletul, si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau.
4. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie.
5. Tu imi intinzi masa in fata protivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el.

Aici arata cum Domnul e Pastorul Cel Bun... ba inca mai zice ca El unge cu untdelemn(adica Duhul Lui)... mai arata cum ii arata Calea ceea buna.

Alte exemple;
Psalmii 80:1. (Catre mai marele cantaretilor. De cantat ca si "Crinii marturiei". Un psalm al lui Asaf.) Ia aminte, Pastorul lui Israel, Tu, care povatuiesti pe Iosif ca pe o turma! Arata-Te in stralucirea Ta, Tu, care sezi pe heruvimi!

Psalmul 28:9. Mantuieste, Doamne, poporul Tau, si binecuvanteaza mostenirea Ta! Fii pastorul si sprijinitorul lor in veci.

11/03/09 17:20

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

+Archangel+ a scris:

Nu cu denumirea martorilor avem noi probleme ci cu doctrina lor.
Ar fi interesant sa aflu si eu cate ceva, singurul lucru pe care il stiu e ca au schimbat-o de cateva ori :D

11/03/09 18:19

ambasador
membru

+Archangel+ a scris:

Ai deschis un topic doar pentru a justifica denumirea de martor a iehovistilor? Din punctul asta de vedere si eu sunt martor si cred ca majoritatea de aici este. Nu cu denumirea martorilor avem noi probleme ci cu doctrina lor.

Deschide "o doctrina"a martorilor pe care nu o intelegi si vom discuta:)

11/03/09 18:55

april
admin forum

daniel.drehluta a scris:

Deschide "o doctrina"a martorilor pe care nu o intelegi si vom discuta:)

Prezinta-ne tu intai istoria lor si apoi doctrina , si vom discuta ;)

11/03/09 19:26

ambasador
membru

Reynard a scris:

Dupa cum bine vedem in Biblie, Isus Hristos cere inchinare. Daca Isus Hristos nu este una cu Dumnezeu Tatal inseamna ca imi cere sa ma inchin unei fiinte create iar inchinarea la fiinte create este pacat.

Isus Christos este in unitate cu Dumnezeu (Ioan 10:30) insa sa se observe ca Isus na zis ca El si Tatal ar fi un Dumnezeu compus din 2a persoane.Mai mult El a ilustrat ca El si Tatal SAu ceresc urmaresc aceeasi ocupatie,interese si datorii comune si unul si acelasi scop,Isus avand acelasi scop ca si Dumnezeu.Isus ne invata ca TAtal Sau ia dat oile si ca prin urmare Iehova este Pastorul cel mare.Isus a fost"Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii".Prin urmare Iehova este si pentru Isus un Pastor,si un pastor este mai mare decat oile sale.Iehova a permis ca Isus sa fie condus "ca mielul la taiere" unde a si ramas mut si n-a plans intocmai ca "o oaie inaintea celor care o tund"(Ioan 1:20,36;Isaia 53:7).Mai este aratat in parabola"Eu sunt pastorul cel bun",aratand astfel unitatea Sa cu Tatal sau pentru ca au aceeasi lucrare comuna o tinta comuna spre salvarea vesnica a oilor.Astfel sunt Ei una ca Isus ca reprezentantul vizibil a lui Dumnezeu.Nu sa referit a fi una sau egali in fiinta sau de aceeasi substanta ca si Tatal.Cum devin una,doua persoane individuale separate si deosebite prin conlucrarea impreuna si interese personale si aceleasi scopuri,ne arata Pavelprin cuvintele:"Cel ce sadeste si cel ce uda,sunt tot una"Una in fiinta si substanta?Una in persoana?Una in ceea ce priveste egalitatea in rang sau in putere?Nicidecum,ci una in lucrarea lui Dumnezeu.Asta reese clar si din intreaga expicatie a lui Pavel unde citim:"1 Corinteni 3:5  Cine este Pavel? Şi cine este Apolo? Nişte slujitori ai lui Dumnezeu, prin care aţi crezut; şi fiecare după puterea dată lui de Domnul. Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească: aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu Sunt nimic; ci Dumnezeu, care face să crească.  Cel ce sădeşte şi cel ce udă, Sunt tot una;"   Prin urmare ca Pavel sa sadit si Apolo a udat si Dumnezeu a facut sa creasca ei nu au devenit o treime,si nici Dumnezeu"intreit".Pavel a fost un apostol inainte de a deveni Apolo crestin posedand astfel o pozitie mai inalta in organizatia Domnului si totusi ei au fost una pentru ca au lucrat impreuna.'
Ca unitatea care a fost intre Filu si Tatal a fost de felul acesta a declarat Isus catre apostolii Sai:"Ioan 17:20  Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor. Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.  Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi noi Suntem una,Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine."
In acesta rugaciune pentru a fi una cu Isus nu a amuntit niciodata de un"Duh Sfant".este irational a sustine ca Isus a rugat pe Tatal ca "treimea" sa fie largita pentru ca si acesti ucenici a lui Isus sa devina o parte a Dumnezeului "din mai multe persoane" si ca in locul treimii sa rezult eo unitate multipla a mai multor persoane intr-un Dumnezeu si totusi sa fie un Dumnezeu egali in slava si putere.

11/03/09 19:36

ambasador
membru

daniel a scris:

+Archangel+ a scris:

Nu cu denumirea martorilor avem noi probleme ci cu doctrina lor.
Ar fi interesant sa aflu si eu cate ceva, singurul lucru pe care il stiu e ca au schimbat-o de cateva ori :D

Din anul 1931 si-au luat oficial aceasta denumire ca Martorii Lui Iehova implinindu-se cu acesta ocazie si Isaia 62:2 primind acest nume nou.
Si daca te referi la"doctrina" spune ceva mai clar ca sa iti pot si eu raspunde.

11/03/09 19:41

Pagini:  1 2 3 4 ... 19    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la