TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Martorii lui Iehova Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 19
Atty25
membru

Locatie: Romania, Zalau
Inregistat: 11/03/09
exact.   dar Pavel ce zice "calcati pe urmele mele incat si eu calc pe urmele lui Cristos. sa vedem pe ce cale a calcat Cristos ? el ce a fost ? ucenicii lui ce au fost ?

referitor la dovada  intradevar Isus este calea  pentru ca numai prin el putem ajunge la mantuire deoare ce ne-a rascumparat din pacat, si el este singurul mijlocitor intr om si Dumnezeu, si DA numai prin el putem ajunge la mantuire. DAR PT ACEASTA TREBUIE SA URMAM CALEA P CARE A URMAT-O SI EL ... dupa cum zice si Pavel..

Ultima modificare de Atty25 (13/03/09 21:53)


13/03/09 21:50

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

april a scris:


april a scris:

te rog sa scrii corect gramatical, ca sa fii inteles.

Eu tot astept pe cineva care sa ne prezinte istoria Martorilor lui Iehova . Apoi sa ne prezinte doctrina lor, si nu sa o atace pe a noastra.

Istoria Martorilor lui Iehova a inceput cu Abel primul om credincios.(Evrei 11:4).In continuare la Evrei cap 11 sunt arati un sir de oameni credinciosi iar la Evrei 12:1 sunt aratati ca "nor mare de martori".Apostolii au fost tot martori Isus chiar spunand lucrul acesta (Fapte 1:8).Si Isus este aratat ca "martorul credincios si adevarat"(Apoc1:5;3:14).Desi acesti oameni credinciosi poate nu purtau pe vremea aceea denumirea de "martor",Biblia asa ii numeste ca "martori".
Dupa moartea apostolilor au existat tot timpul oameni credinciosi pe pamant insa datorita domniei neintrerupte a lui Satan (sau acele 7 timpuri Daniel 4:16 simbolice) si imposibilitatile de organizare.In acest period de timp ei au lucrat ca persoane individuale si grupuri restranse fiind supusi numeroaselor persecutii aduse in special de Ierarhia Romano Catolica(inchizitia).
  Intrucat "cunostinta a crescut"in acest timp din urma(Daniel 12:4  Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, până la vremea sfârşitului.... Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”) ei s-au organizat incepand cu anul 1874 restartonicind adevarurile fundamentale in scopul de a reincepe lucrarea de marturie sau de anuntare a Imparatiei lui Dumnezeu.(Matei 24:14  Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.".Nu inteleg la ce te referi cand spui "doctrina",si nu atac nici o doctrina ci spun ceea ce arata Biblia.

Ultima modificare de daniel.drehluta (13/03/09 22:23)


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

13/03/09 22:21

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Calea care duce la mantuire sau la viata vesnica nu vine de la om ci vine de la Dumnezeu.
Zice in Bible clar ca Dumnezeu adica Cuvantul sa facut trup si a venit in lume. Adica Isus...


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

13/03/09 22:27

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

april a scris:

Biblia, Ioan 14:6 : Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

te rog sa-mi comentezi acest verset .


Isus fiind singurul mijlocitor dintre Dumnezeu si om(1Tim 2:5) si numai prin sangele Lui Isus putem castiga mantuire de pacat(Matei 26:28) astfel prin el "ajungem noi la Tatal".


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

13/03/09 22:33

   
Atty25
membru

Locatie: Romania, Zalau
Inregistat: 11/03/09
eu nu am zis nici macar cu un cuvant ca calea care duce la mantuire a fost infintata de oameni .... calea care duce la mantuire este "calea cea stramta" despre care ne vorbeste biblia ... nu are importanta vorba oamenilor ...BIBLIA este codul de lege al lui Dumnezeu "TOATA scriptura este isuflata de Dumnezeu sa invete, sa mustre, sa dea intelepciune,  ca omul lui Dumnezeu sa fie destoinic pentru orice lucrare BUNA." Deci noi care sustinem faptul ca suntem crestini si ca suntem intradevar servii lui Dumnezeu nu trebuie sa rastalmacim SFANTA SCRIPTURA ci sa o lasam asa cum este ea.   Apostolul Pavel zice "calcati pe urmele mele incat si eu calc pe urmele lui Cristos"(citat biblic 1 Corinteni 11:1)  Isus pe ce cale a umblat ? Ce a fost el ? Ucenicii lui ce au fost ?  daca citim cu MARE atentie biblia putem constata ca au fost martori ...nu are rost sa las din nou dovezile BIBLICE deoarece Daniel le-a lasat mai sus. Daca le-ati citit v-as ruga sa le recititi sau daca nu le-ati citit sa l-e cititi cu mare atentie si bagare de seama... deoarece traim in timpul sfarsitului si fiecare dintre noi va raspunde pentru deciziile pe care l-e ia.

Ultima modificare de Atty25 (14/03/09 00:21)


14/03/09 00:18

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

daniel.drehluta a scris:


Daca te intereseaza mai multe amanunte cu privire la persoana mea vb pe mail.

Nu ma intereseaza catusi de putin, dar de la bun inceput ai avut un stil specific martorilor, care chipurile, vor sa-ti spuna despre Dumnezeu si pana la urma te intoxica cu niste baliverne si erezii care numa' de Dumnezeu nu vorbesc.

daniel.drehluta a scris:


Arata-mi cu ce dovedesti ca este cea mai stricata doctrina?

Cu ereziile pe care le sustin si pe care le propovaduiesc. Am scris o minuscula particica ,intr-un mesaj anterior.

In primul rand ,fondatorii si initiatorii acestei secte,s-au dovedit in repetate randuri a fi niste sarlatani inculti, cu o viata de familie dezastruoasa, care s-au imbogatit de pe urma literaturii inselatoare.

In al doilea rand, au scos o biblie diferita, modificata, pe care martorii o utilizeaza : New World Translation (NWT).

In al treilea rand martorii neaga si deformeaza invataturile fundamentale ale Bibliei.

daniel.drehluta a scris:


Sau vb asa ca sa nu adormi

nu ma tine nimeni treaza cu forta.

daniel.drehluta a scris:


Atata timp cat ceea ce vorbim si iti spun este argumentat biblic nu cred ca este stricata.Dar poate tu nu folosesti biblia ca sprijin.

Daca ceea ce vorbesti ,sustii cu aberatiile din biblia voastra inventata este egal cu zero,si daca spui ca argumentezi cu Biblia adevarata, rastalmacesti si interpretezi anapoda numa' sa iasa ca tine. Da' tot nu iese, decat in mintea ta...poate nici acolo, da daca asa se spune de catre mai marii vostri, e da, si amin, pentru voi.

daniel.drehluta a scris:


Haide dragul meu critic al credintei martorilor sa vorbim despre una din cele relatate de tine(cu privire la treime,duh,iad sau orice alt lucru pe care martorii il invata) si sa vedem Biblia de ce parte este?Accepti provocarea?

Dragul meu, martor al lui iehova, nu accept provocare, pentru ca n-are niciun rost, atata timp cat mintea si gandirea ta este controlata de niste idei fixe ale unor oamenii, si nu de Biblie.
Mintea ta si capacitatea ta de intelegere sant indobitocite,asa cum spuneai, de ereziile pe care le-ai acceptat ca fiind adevarate.

daniel.drehluta a scris:


Daca vreun mrtor iti va aduce cu el ca agument la ceea ce zice Biblia,nu mai pot fi clasate ca "erezii".

Argumentele aduse de martori, sant deformate, gresit intelese si brutal modificate. Deci sant erezii toate prelegerile si argumentele lor.

daniel.drehluta a scris:


Uite ce rasplata vor avea cei cari marturisesc Cuvantul Domnului:"Romani 10:10  Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire".Asadar la mantuire se poate ajunge prin marturisire cu gura.

Trebuie sa marturisesti ceea ce marturiseste si Biblia, nu scorneli ale unor minti bolnave si intunecate.

daniel.drehluta a scris:


Degeaba va numiti crestini.Sunteti in ratacire. Si lucru mai rau care vi se poate intampla este ca atunci cand ti se prezinta adevarul il respingi imbracand astfel "haina" ca preotii lui baal.

In ratacire s-au dovedit a fi, in multe randuri,martorii lui iehova,care au dat-o in bara lamentabil de nenumarate ori, si care au un numar pea mare, si in continua crestere, de oameni inconstienti, care adera la ereziile lor nimicitoare.


14/03/09 01:14

   
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07

april a scris:
Eu tot astept pe cineva care sa ne prezinte istoria Martorilor lui Iehova . Apoi sa ne prezinte doctrina lor, si nu sa o atace pe a noastra.


In primul rand noi nu avem o doctrina ci o credinta pe care o arata Evrei cap 11:1 "Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd."(aceasta este definitia Bibliei referitor la credinta)

Conform Dex-ului:
DOCTRÍNĂ, doctrine, s.f. Totalitatea principiilor unui sistem politic, ştiinţific, religios etc. – Din fr. doctrine, lat. doctrina.   

CREDÍNŢĂ,  credinţe, s.f. 1. Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranţă, certitudine. ♢ Profesiune de credinţă = declaraţie publică pe care o face cineva asupra principiilor sau convingerilor sale. 2. (Înv.) Încredere (pe care o inspiră cineva).
(Observa ca doctrina nu are nici ceea mai mica legatura cu credinta, dupa cum nici religia nu are legatura cu credinta.)

In al doilea rand noi nu incercam si nu dorim sa atacam persoane/le ci invataturile care nu sunt dupa Cuvantul Lui Dumnezeu.Tu nu ai face la fel?
Gandeste-te un pic, sa zicem ca pe mine cineva ma minte si tu stii ca eu traiesc in minciuna si datorita acestui fapt eu o sa patesc ceva, in cazul nostru o sa imi pierd dreptul la viata, ei sa presupunem ca acesta ar fi si cazul nostru real, nu m-ai ajuta sau cel putin nu ai incerca sa imi arati ca sunt mintita si ca cine ma minte nu imi vrea defapt binele?

Si presupunand ca tu ai incerca prin mijloacele tale limitate si de care dispui tu, sa ma ajuti eu ar trebui sa ma ridic imediat importiva ta si sa nu accept ceea ce vrei sa imi spui si nici macar sa nu ascult ceea ce vrei sa imi spui? Ti se pare corecta acesta pozitie a mea?


Sa vedem ce spune si Biblia:

Ezechiel 33:7-11 Acum, fiul omului, te-am pus străjer peste casa lui Israel. Tu trebuie să asculţi Cuvântul care iese din gura Mea, şi să-i înştiinţezi din partea Mea.
Când zic celui rău: "Răule, vei muri negreşit!" şi tu nu-i spui, ca să-l întorci de la calea lui cea rea, răul acela va muri în nelegiuirea lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna ta.
Dar dacă vei înştiinţa pe cel rău, ca să se întoarcă de la calea lui, şi el nu se va întoarce, va muri în nelegiuirea lui, dar tu îţi vei mântui sufletul.
Spune dar, fiul omului, casei lui Israel: "Voi cu drept cuvânt ziceţi: "Fărădelegile şi păcatele noastre sunt asupra noastră, şi din pricina lor tânjim; cum am putea să trăim?"
Spune-le: "Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi voi, casa lui Israel?"

Ultima modificare de Dolores (14/03/09 01:52)


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 01:25

Site web  
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07
irlanda ma amuza intr-un fel mesajul tau(in sensul pornirii tale rautacioase impotriva noastra) dar si mai mult ma doare felul in care esti mintit/a de sistemul pe care il adori si la care ai adoptat datorita informatiilor pe care le ai.Probabil si eu in cazul tau as fi facut la fel, numai ca ar fi bine sa mai cercetezi pana sa poti trage concluzia finala.

In fine trebuie sa intelegem ca D-zeu nu a obligat pe nimeni ninciodata sa inteleaga sau sa faca ceva.Fiecare e liber sa faca ceia ce crede el bine de cuviinta si la rezultat o sa vedem care a gresit sau nu...Dumnezeu ne-a inzestrat cu vointa libera.

Dar pe mine nu poti sa ma obligi sa nu mai vorbesc depre ceea ce eu sunt convinsa si NU dupa cum ai spus: "daca asa se spune de catre mai marii vostri, e da, si amin, pentru voi." aceasta este metoda de lucru a religiei si nu a credintei adevarate, nu a fost niciodata si nici nu va fi.Metoda noastra de lucru este ceea aratata in Faptele Apostolilor 17:11 Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic.Au primit Cuvântul cu toată râvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa.

Ma gandesc ca ai fi avut o intamplare nefericita cu vre-un martor,dupa felul in care vorbesti, dar sa stii ca nu toti cei ce se numesc credinciosi si sunt si nu toti care spun ca cred in existenta lui Dumnezeu si cred...

Te salut cu 2 versete:

Psalmi 25:12 Cine este omul, care se teme de Domnul? Aceluia Domnul îi arată calea pe care trebuie s-o aleagă.

Psalmi 32:8 "Eu - zice Domnul - te voi învăţa, şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui, şi voi avea privirea îndreptată asupra ta."


Ultima modificare de Dolores (14/03/09 01:44)


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 01:41

Site web  
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Mai,da de unde ati aparut asa din senin? :rolleyes:
A sunat goarna printre martorii lui iehova ,sa veniti sa ne scoateti din "minciuna" ?

Dolores a scris:


In al doilea rand noi nu incercam si nu dorim sa atacam persoane/le ci invataturile care nu sunt dupa Cuvantul Lui Dumnezeu.Tu nu ai face la fel?

Nu, nu as face la fel. N-as veni cu niste aberatii si erezii, si le-as numi invataturi dupa Cuvantul lui Dumnezeu.

Dolores a scris:


Gandeste-te un pic, sa zicem ca pe mine cineva ma minte si tu stii ca eu traiesc in minciuna si datorita acestui fapt eu o sa patesc ceva, in cazul nostru o sa imi pierd dreptul la viata, ei sa presupunem ca acesta ar fi si cazul nostru real, nu m-ai ajuta sau cel putin nu ai incerca sa imi arati ca sunt mintita si ca cine ma minte nu imi vrea defapt binele

Pai, voi, in cazul de fata, incercati sa faceti adevarul nostru minciuna, si minciuna voastra adevar.

Dolores a scris:


Si presupunand ca tu ai incerca prin mijloacele tale limitate si de care dispui tu, sa ma ajuti eu ar trebui sa ma ridic imediat importiva ta si sa nu accept ceea ce vrei sa imi spui si nici macar sa nu ascult ceea ce vrei sa imi spui? Ti se pare corecta acesta pozitie a mea?

Faptul ca ati avut onoarea sa vi se faca un subiect special, cred ca spune, ca santeti liberi sa va etalati ereziile si crezurile, dar sa nu aveti pretentia sa nu va fie date pe fata, negate si reduse la statutul de rataciri nimicitoare, si sa le luam de bune.

Ultima modificare de irlanda (14/03/09 01:46)


14/03/09 01:43

   
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07

irlanda a scris:
Faptul ca ati avut onoarea sa vi se faca un subiect special, cred ca spune, ca santeti liberi sa va etalati ereziile si crezurile, dar sa nu aveti pretentia sa nu va fie date pe fata, negate si reduse la statutul de rataciri nimicitoare, si sa le luam de bune.


Irlanda eu astept sa ne fie date pe fata toate ratacirile nimicitoare, dar nu numai asa de dragul de a spune ceva, ci documentate cu Scriptura pt ca ea trebuie sa ne fie rigla de masura.De acord?
Astept..


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 01:47

Site web  
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07

irlanda a scris:
Nu, nu as face la fel. N-as veni cu niste aberatii si erezii, si le-as numi invataturi dupa Cuvantul lui Dumnezeu.

Te rog sa specifici si care, pt a putea sa ma corectez daca gresesc...;)


irlanda a scris:
Pai, voi, in cazul de fata, incercati sa faceti adevarul nostru minciuna, si minciuna voastra adevar.

Nu asta am incercat sa arat acolo, in fine, fiecare intelege cum vrea si ce vrea..

Ultima modificare de Dolores (14/03/09 01:53)


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 01:51

Site web  
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07
Archangel vreau sa te intreb ceva?
Daca Isus este Dumnezeu si El a veni pe pamant, in cer cine a ramas, cine s-a ingrijit de restul universului?

Si chiar asa mare importanta ne dam incat sa ne credem ca Dumnezeu s-a jertfit pt niste vermuleti? Eu nici nu pot sa imi imaginez asa ceva.

Nu degeaba a spus Diavolul in gradina edenului"veti fi ca dumnezeu", si daca o luam asa cum ai spus tu, Dumnezeu a devenit ca si noi pt ca si el a fost om si culmea culmilor a fost omorat de NOI.
Cum poti sa crezi asa ceva? Pe ce verset din Biblie te bazezi? Si daca Dumnezeu e acelsi lucru cu Fiul Isus, atunci cine este Tatal?


A trimis o creatura in locul Creatorului.

E ceva foarte normal si adevarat.

-raspuns pt ultima postare din pagina 2 a acestui subiect

Ultima modificare de Dolores (14/03/09 02:14)


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 02:05

Site web  
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Desi e tarziu ,si am spus ca nu se merita ,iti spun despre o erezie de-a vostra care ma intriga cel mai mult.

Invatatura martorilor lui iehova  despre trinitate.
Biblia noastra ne spune ca exista un singur Dumnezeu triunic, Tatal, Fiul, si Duhul Sfant.
Pe cand voi negati trinitatea si faptul Isus,Fiul, este Dumnezeu in ciuda atator versete clare care vorbsc clar si atesta trinitatea.

Ioan 10:30 " Eu si Tatal una suntem

Evrei 1:8 "pe cand Fiului I-a zis: "Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate"

2 Petru 1:1 "Simon (Sau: Simeon.) Petru, rob si apostol al lui Isus Hristos, catre ceice au capatat o credinta de acelas pret cu a noastra, prin dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos:"

Ioan 2: 19-21
19.  Drept raspuns, Isus le-a zis: "Stricati Templul acesta, si in trei zile il voi ridica."

20. Iudeii au zis: "Au trebuit patruzeci si sase de ani, ca sa se zideasca Templul acesta, si Tu il vei ridica in trei zile?"

21. Dar El le vorbea despre Templul trupului Sau.


14/03/09 02:08

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
Pentru argumente pro si contra trinitate, "Eu si Tatal una suntem", etc, vezi incepand de-aici: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7260#37260

Se mai vorbeste si aici: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=1107


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

14/03/09 02:25

   
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07
Deci irlanda, inteleg de ce te intriga acesta invatatura, tin sa te anunt ca si eu inainte de a fi martor am avut convingerea veridicitatii sfintei treimii.In fine, aceasta conteaza cel mai putin.

Deci aceasta doctrina nu se bazeaza pe cuvantului Lui D-zeu sau pe Biblie.De ce spun acest lucru?

1.Isus a fost vazut de oameni pe cand Dumnezeu nu a fost vazut si nici nu poate fi vazut:
Ioan 1:14 Şi Cuvântul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -
Ioan 1:18 Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut."

Exodul 33:20 Domnul a zis: "Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!"

2.D-zeu este nemuritor, asa il arata Biblia, pe cand Isus a murit si a fost inviat:
1 Timotei 6:13 Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, care dă viaţă tuturor lucrurilor, şi înaintea lui Hristos Isus, care a făcut acea frumoasă mărturisire înaintea lui Pilat din Pont,
1 Timotei 6:14 să păzeşti porunca, fără prihană şi fără vină până la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,
1 Timotei 6:15 care va fi făcută la vremea ei de fericitul şi singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor,
1 Timotei 6:16 singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea veşnică! Amin.

Faptele Apostolilor 10:39 Noi suntem martori a tot ce a făcut El în ţara Iudeilor şi în Ierusalim. Ei L-au omorât, atârnându-L pe lemn.

Faptele Apostolilor 2:31 despre învierea lui Hristos a prorocit şi a vorbit el, când a zis că sufletul lui nu va fi lăsat în Locuinţa morţilor, şi trupul lui nu va vedea putrezirea.
Faptele Apostolilor 2:32 Dumnezeu a înviat pe acest Isus, şi noi toţi suntem martori ai lui.

1 Corinteni 6:14 Şi Dumnezeu, care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi cu puterea Sa.

3.D-zeu si Isus NU sunt egali in putere si slava:
Ioan 14:28 Aţi auzit că v-am spus: "Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi." Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: "Mă duc la Tatăl;" căci Tatăl este mai mare decât Mine.

1 Corinteni 11:3 Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos.

Faptele Apostolilor 10:38 cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine, şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.-nu erau un D-zeu ci D-zeu era cu el!!!

1 Corinteni 8:5 Căci chiar dacă ar fi aşa numiţi "dumnezei", fie în cer, fie pe pământ (cum şi sunt în adevăr mulţi "dumnezei" şi mulţi "domni"),
1 Corinteni 8:6 totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile şi prin El şi noi.


4.Viata vesnica depinde de cunoasterea celor 2 puteri spirituale care NU sunt egale:

Ioan 17:3 Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.

5.D-zeu Tatal este una cu Isus Fiul in aceiasi privinta in care suntem si noi crestinii tot una:
1 Corinteni 1:10 Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire.

Filipeni 2:2 faceţi-mi bucuria deplină, şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând.
Filipeni 2:3 Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.

Filipeni 3:16 Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeaşi părere, să umblăm la fel.
-adica in: scop,speranta,hotarare,in dorinta si in simtire:
Ioan 17:11 Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi noi.
Ioan 17:20 Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor.
Ioan 17:21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
Ioan 17:22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi noi suntem una, -

6.Iar Duhul Sfant este o forta, puterea lui D-zeu, si nu o persoana:
2 Samuel 23:2 Duhul Domnului vorbeşte prin mine, şi cuvântul Lui este pe limba mea.

Luca 24:49 Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus."

Faptele Apostolilor 1:8 Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului." -vedem ca ei au primit o putere si nu o persoana !!!

7.D-zeu este din vesnicie iar Isus a FOST CREAT:
Psalmi 90:2 Înainte ca să se fi născut munţii, şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!

Proverbe 8:22 Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui.
Proverbe 8:24 Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;
Proverbe 8:25 am fost născută înainte de întărirea munţilor, înainte de a fi dealurile.

Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi născut din toată zidirea.- ce este El? "Cel intai nascut din toata zidirea."

Ultima modificare de Dolores (14/03/09 02:46)


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 02:39

Site web  
Dolores
membru

Locatie: Oradea RO
Inregistat: 09/07/07
Pt.irlanda:
Tin sa mentionez ca am folosit numai si numai Traducerea Cornilescu,poti sa verifici, defapt chiar de rog. Si deasemnea te invit sa citesti ceea ce am scris fara nici o prejudecata si te asigur ca nu vreau sa iti torn "invaturile mele gresite" ci ti-am expus numai punctul meu de vedere despre acest subiect si cum inteleg eu din aceste versete biblice, care cred ca nu mai pot avea o alta interpretare, daca gresesc te rog sa imi spui si sa imi demonstrezi cu versete biblice unde gresesc si ce gresesc si sunt dispusa sa imi repar greseala.Sper sa putem avea o discutie bazata pe dovezi biblice si nu pe doctrine si alte ideii, sau prejudecati.

Imi cer scuze moderatorului ca am postat despre acest subiect in alta sectiune decat ceea indicata de Klaudiu.

Ultima modificare de Dolores (14/03/09 02:53)


_______________________________________
"Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2

14/03/09 02:43

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Dolores a scris:

7.D-zeu este din vesnicie iar Isus a FOST CREAT:

Iisus nu a fost creat ci a fost nascut; este o diferenta! Dar tocmai asta este ceea ce sustine doctrina trinitatii!


Psalmi 90:2 Înainte ca să se fi născut munţii, şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!

Asta nu spune despre Iisus, nici despre Dumnezeu Tatal in comparatie cu Iisus, ci despre micimea omului in comparatie cu Dumnezeu; asta in cazul in care citesti ps.90 in continuare si nu te opresti la un verset.


Proverbe 8:22 Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui.
Proverbe 8:24 Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;
Proverbe 8:25 am fost născută înainte de întărirea munţilor, înainte de a fi dealurile.

stiu ca doctrina Martorilor sustine ca prov.8 se refera la Iisus, dar nu sunt probe pentru a sustine asta. Este doar o deducere; si e riscant sa interpretam asa.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

14/03/09 15:31

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

Dolores a scris:


Te rog sa specifici si care, pt a putea sa ma corectez daca gresesc...

Ce antipatica mi-e mie, vrajeala asta a voastra....chipurile esti gata sa te corectezi...

Dolores a scris:


Deci aceasta doctrina nu se bazeaza pe cuvantului Lui D-zeu sau pe Biblie

Fals.
Doctrina trinitatii se bazeaza pe cuvantul lui Dumnezeu si pe Biblie, si este cea mai importanta in propovaduirea Evangheliei.
Asta este miezul mesajului ,pentru ca numai  credinta ca Isus este una cu Dumnezeu ,ne poate mantui.Si voi, in incostienta voastra ,tocmai aceasta principala invatatura, o negati cu tupeu.

Dolores a scris:


Isus a fost vazut de oameni pe cand Dumnezeu nu a fost vazut si nici nu poate fi vazut:

Fals.
Scrie in Isaia 7:14 "De aceea Domnul insus va va da un semn: Iata, fecioara va ramanea insarcinata, va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi)."  Prin Domnul Isus, Dumnezeu este du noi.

In Ioan in primele 18 versete, se vorbeste despre Cuvant, care ne este prezentat :
   - ca Dumnezeu -Ioan 1:2 "El era la inceput cu Dumnezeu"
   -era la inceput ,la inceputul creatiei El era ,sau deja exista Ioan 1:1 " La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu."
   -Creator - Ioan 1:3 " Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El."
   -viata oamenilor - Ioan 1:4 " In El era viata, si viata era lumina oamenilor."
   -Mantuitor -Ioan 1: 12, 13 " Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celorce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu."

In Ioan 1:14 se spune ca, Cuvantul ,care era Dumnezeu, Creator, Mantuitor,s-a facut trup prin Isus Hristos.

Prin Isus Hristos, Dumnezeu, a fost vazut. Ioan 14:7 "Daca m-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu. Si deacum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut."

Ioan 8:19 "Ei I-au zis deci: "Unde este Tatal Tau?" Isus a raspuns: "Voi nu Ma cunoasteti nici pe Mine, nici pe Tatal Meu. Daca M-ati cunoaste pe Mine, ati cunoaste si pe Tatal Meu."

Dolores a scris:


D-zeu este nemuritor, asa il arata Biblia, pe cand Isus a murit si a fost inviat:

Fals.
Domnulu Isus nu are cum sa fie muritor, pentru ca moartea a venit in urma pacatului. Plata pacatului este moarteaRomani 6:23 "Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vecinica in Isus Hristos, Domnul nostru."

Evrei 4:15 "Caci n-avem un Mare Preot, care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre; ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat."

Moartea Domnului Isus a fost o jertfa de ispasire, pe care numai El o putea aduce fiind fara pacat, indeplinind astfel cerinta impacarii noastre cu Dumnezeu si a mantuirii noastre.

Dolores a scris:


D-zeu si Isus NU sunt egali in putere si slava:

Fals.
Ioan 14:28 "Ati auzit ca v-am spus: "Ma duc, si Ma voi intoarce la voi." Daca M-ati iubi, v-ati fi bucurat ca v-am zis: "Ma duc la Tatal;" caci Tatal este mai mare decat Mine.", face referire la pozitia ca Tatal este mai mare ca Fiul, nu ca si superioritate.Natura lor este una si aceeasi, sant amandoi una.
Ioan 10:30 "  Eu si Tatal una suntem"

Ioan 5:17-23 "
17. Dar Isus le-a raspuns: "Tatal Meu lucreaza pana acum; si Eu de asemenea lucrez."
18. Tocmai de aceea cautau si mai mult Iudeii sa-l omoare, nu numai fiindca deslega ziua Sabatului, dar si pentruca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau, si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu.
19. Isus a luat din nou cuvantul, si le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand; si tot ce face Tatal, face si Fiul intocmai.
20. Caci Tatal iubeste pe Fiul, si-i arata tot ce face; si-i va arata lucrari mai mari decat acestea, ca voi sa va minunati.
21. In adevar, dupa cum Tatal inviaza mortii, si le da viata, tot asa si Fiul da viata cui vrea.
22. Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului,
23. pentru ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul, nu cinsteste pe Tatal, care L-a trimis."

Deci ,Fiul este egal cu Tatal.

Dolores a scris:


Viata vesnica depinde de cunoasterea celor 2 puteri spirituale care NU sunt egale:

Fals.
Ioan 8:19 "Ei I-au zis deci: "Unde este Tatal Tau?" Isus a raspuns: "Voi nu Ma cunoasteti nici pe Mine, nici pe Tatal Meu. Daca M-ati cunoaste pe Mine, ati cunoaste si pe Tatal Meu."
Sant egale.

Dolores a scris:


D-zeu Tatal este una cu Isus Fiul in aceiasi privinta in care suntem si noi crestinii tot una:

Fals.
Sant 3 Persoane intr-un singur Dumnezeu.
Persoana Tatalui, Persoana Fiului, si Persoana duhului Sfant.Dar Divinitatea este una singura ,este o glorie egale ,o putere egala o maiestate egala.
Tatal este Dumnezeu, Fiul este Dumnezeu,Duhul Sfant este Dumnezeu.

Dolores a scris:


Iar Duhul Sfant este o forta, puterea lui D-zeu, si nu o persoana:

Fals.
Duhul Sfant este o Persoana care a fost trimisa sa locuiasca in cei care-L urmeaza pe Isus Hristos. Faptele Apostolilor 2.
Duhul Sfant este o Persoana egala in toate privintele cu Dumnezeu Tatal, si Dumnezeu Fiul.
Este considerat cel de-al treilea membru a Dumnezeirii.
Duhul Sfant are insusirile unei Personalitati:
   - are vointa - 1 Corinteni 12:11 "Dar toate aceste lucruri le face unul si acelas Duh, care da fiecaruia in parte, cum voieste."
   -are emotii -efeseni 4:30 "Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.
   -are intelect - Romani 8:27 "Si Cel ce cerceteaza inimile, stie care este nazuinta Duhului; pentruca El mijloceste pentru sfinti dupa voia lui Dumnezeu." 1 Corinteni 2:12 "Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau."

Dolores a scris:


D-zeu este din vesnicie iar Isus a FOST CREAT:

Fals.
Isus Hristos ,este Dumnezeu Fiul,deci are aceeasi putere si calitati ca si Dumnezeu Tatal. Ioan 1:3 "Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El."

Isus are aceeasi natura cu Tatal.Ioan il numeste pe Isus "cuvantul"si spune urmatoarele la ioan 1:1 " La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu."

Prin fraza "Cuvantul era cu Dumnezeusi "Cuvantul era Dumnezeu" Isus este direct Dumnezeu.

Deci, dupa cum Dumnezeu este vesnic, tot asa si Hristos este vesnic.

Ioan nu spune "La inceput a aparut Cuvantul,ci spune ,"La inceput era Cuvantul. Asadar este foarte clar dupa forma verbului, ca la momentul inceputului, inainte de creatie ,Domnul Isus Hristos,era, pentru ca El este in afara timpului, fara inceput si fara sfarsit ,tot asa cum este si Dumnezeu Tatal.

Acestea fiind spuse ,ma voi ruga , ca atunci cand mergeti din usa in usa ,cu mincinoasele carti si brosuri, sau propovaduiti in alte feluri aceste erezii si nascociri, ale unor minti intunecate, sa primiti numai usi trantite in nas, si nimeni sa nu va asculte, si nu se  se mai lase amagiti de minciunile voastre.

Ultima modificare de irlanda (14/03/09 20:05)


14/03/09 18:27

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
OLD TRAIAN dar faptul ca Isus a fost nascut nu iti spune ceva?Poate fi nascutul(fiul) deopotriva cu tatal?
  Explica-mi dar dovada:"Ioan 14:24  Cine nu Mă iubeşte, nu păzeşte cuvintele Mele. Şi cuvântul, pe care-l auziţi, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."
Cum putea dar sa spuna ca nu sunt cuvintele Lui daca El este Dumnezeu?
Sau:"28  Aţi auzit că v-am spus: „Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi.” Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: „Mă duc la Tatăl;” căci Tatăl este mai mare decât Mine."
Este ceva mai clar ca asta privind inferioritatea lui Isus fata de Dumnezeu Tatal Lui? El spune clar ca"Tatăl este mai mare decât Mine."   Cum dar poti spune ca el este Dumnezeu?
Si de cand 1+1+1=1?


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

14/03/09 18:29

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

daniel.drehluta a scris:


Si de cand 1+1+1=1?

Ai pretentia sa intelegi cu mintea ta limitata(ca si a mea de altfel)Dumnezeirea? Daca mintea noastra l-ar cuprinde ar mai fi Dumnezeu?!
Si ca sa-ti raspund: de la inceput!
Legile Dumnezeirii nu sunt legi matematice!


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

14/03/09 18:34

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

daniel.drehluta a scris:

Si de cand 1+1+1=1?

1x1x1=1 ;)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/03/09 19:00

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

MRU a scris:


daniel.drehluta a scris:


Si de cand 1+1+1=1?

Ai pretentia sa intelegi cu mintea ta limitata(ca si a mea de altfel)Dumnezeirea? Daca mintea noastra l-ar cuprinde ar mai fi Dumnezeu?!
Si ca sa-ti raspund: de la inceput!
Legile Dumnezeirii nu sunt legi matematice!

Da am mintea limitata toti o avem.Din fericire pentru mine nu am si "mahrama" pe ochi ca atunci cand Isus spune ca "Ma duc la Tatal caci Tatal e mai mare ca Mine" sa afirm ca Isus e deopotriva cu Dumnezeu.Revino-ti!!!!


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

14/03/09 19:14

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

daniel.drehluta a scris:

Da am mintea limitata toti o avem.Din fericire pentru mine nu am si "mahrama" pe ochi ca atunci cand Isus spune ca "Ma duc la Tatal caci Tatal e mai mare ca Mine" sa afirm ca Isus e deopotriva cu Dumnezeu.Revino-ti!!!!

revino-ti !

Filipeni 2:6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
Filipeni 2:7 ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.

Era deopotriva cu Dumnezeu dar luand chip de om s-a subordonat lui Dumnezeu.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/03/09 19:20

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
irlanda de ce nu explici si dovezile date de Dolores?

_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

14/03/09 19:34

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

april a scris:


daniel.drehluta a scris:

Da am mintea limitata toti o avem.Din fericire pentru mine nu am si "mahrama" pe ochi ca atunci cand Isus spune ca "Ma duc la Tatal caci Tatal e mai mare ca Mine" sa afirm ca Isus e deopotriva cu Dumnezeu.Revino-ti!!!!

revino-ti !

Filipeni 2:6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
Filipeni 2:7 ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.

Era deopotriva cu Dumnezeu dar luand chip de om s-a subordonat lui Dumnezeu.

Da april el avea "chipul lui Dumnezeu".
Uite si omul a fost facut dupa chipul lui Dumnezeu:"Geneza 1:27  Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut."
Asta nu inseamna ca omul este Dumnezeu sau asemenea lui Dumnezeu.
Isus a lasat slava ceresca si sa facut om.

Ultima modificare de daniel.drehluta (14/03/09 19:40)


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

14/03/09 19:40

   
Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 19    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net