|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 9 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Ce parere aveti despre textul de la Deuteronom 22:5 :
" Femeia sa nu poarte imbracaminte barbateasca, si barbatul sa nu se imbrace cu haine femeiesti; caci oricine face lucrurile acestea este o uraciune inaintea Domnului, Dumnezeului tau."?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
24/10/05 18:10
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu cred ca nu se mai aplica pentru ca sunt unele slujbe din ziua de astazi care nu-ti permit tie ca si femeie sa lucrezi in fusta. Poti sa fii o femeie care da cu var pe la altii si tre sa se urce mai tot timpul pe scara, poti sa lucrezi pe macara, poti sa faci atletism, poti sa faci orice alt sport, dar nu in pantaloni. Pur si simplu nu-ti poti permite. Deci eu cred ca unele lucruri se adapteaza in functie de cerinta.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
02/11/05 01:47
|
|
Abell
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
Nu trebuie uitat contextul in care a fost scris aceasta. Diferenta atunci intre inbracaminte barbateasca si cea femeiasca era doar esarfa care acoperea fata si se zice ca cea femeiasca era cu 2-3 cm mai lunga. Lucrul acesta a fost cerut ca barbatii sa nu se deghizeze fiind foarte usor sa-si traga o esarfa pe fata si sa se creada ca e femeie.
_______________________________________ Masura iubirii Lui Dumnezeu e sa-L iubim fara masura ! www.birsan.ro www.maini-deschise.ro
|
|
02/11/05 12:24
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Interesantă informaţie. Poţi da detalii de unde o ai?
|
|
02/11/05 13:13
|
|
Larisa
membru
|
|
Chiar as fi curioasa unde as putea sa citesc despre imbracaminte evreiilor de pe vremea Domnului Isus. Daca nu ma insel toata lumea purta rochii.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
02/11/05 20:56
|
|
april
admin forum
|
|
Am citit odata o carte "Viata cotidiana in vremurile biblice " sau cam asa ceva, dar mi s-a parut slaba. Si pe mine m-ar interesa sa stiu mai multe despre perioada aceea. Asa am putea poate sa intelegem altfel anumite texte din Biblie...in contextul de atunci...
Ultima modificare de april (02/11/05 23:17)
|
|
02/11/05 23:16
|
|
Abell
membru
|
|
Lupea_Filip, nu imi mai amintesc exact unde am citit asta. dar am sa caut si revin cu detalii
_______________________________________ Masura iubirii Lui Dumnezeu e sa-L iubim fara masura ! www.birsan.ro www.maini-deschise.ro
|
|
03/11/05 09:41
|
|
ionelcim
membru
|
|
pai Abel draga nu poate fi adevarat ceea ce sp tu. este adev ca atat hainele barb cat si cele fem includeau doua piese principale: 1.tunica(lenjeria de corp)care ajungea apr pana la genunchi si avea maneci scurte sau lungi.se fixa pe corp cu ajut unei cingatori 2.mantaua(piesa de deasupra), o bucata mare de stofa de forma patrata care se arunca peste umarul stang si se intorcea pe deasupra sau pe dedesuptul umarului drept.
-diferenta intre hainele barb si femeiesti consta in faptul ca cele fem erau mai largi si mai lungi asa incat sa nu iasa in evidenta formele corpului, -femeile se prezentau in fata strainilor imbracate cu un voal -barbatii se incingeau peste manta cu un brau care era confectionat adesea din piele si de care se prindea adesea sabia, argintii, etc
Ultima modificare de ionelcim (19/11/05 00:11)
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
04/11/05 20:45
|
|
Larisa
membru
|
|
Mi-ar placea daca ar fi ceva de genul rezervatiilor in care oamenii sa se mai imbrace asa!
|
|
05/11/05 02:09
|
|
Corina
membru
Inregistat: 02/04/05
|
|
Un profesor de istorie a religiilor ne-a spus ca acesta era un obicei pagan in tara Canaan, mi se pare legat de prostitutia din templu, nu imi amintesc prea multe detalii femeile se imbracau in hane barbatesti si se prostituiau, si in sensul acesta Dumnezeu le interzice femeilor sa poarte haine barbatesti. Este aceasta o idee, dar sigur este o problema culturala, ca altfel daca ar fi fost o lege morala, nu culturala, le-ar fi interzis si barbatilor sa poarte haine femeiesti. Si legea asta nu cred ca are ceva legatura cu fusta si pantalonii din zilele noastre, mai ales ca pantaloni exista si femeisti, nu este neaparat imbracaminte barbateasca.
_______________________________________ sug pula
|
|
16/11/05 12:13
|
|
april
admin forum
|
|
Corina a scris:
Este aceasta o idee, dar sigur este o problema culturala, ca altfel daca ar fi fost o lege morala, nu culturala, le-ar fi interzis si barbatilor sa poarte haine femeiesti.
Si legea asta nu cred ca are ceva legatura cu fusta si pantalonii din zilele noastre, mai ales ca pantaloni exista si femeisti, nu este neaparat imbracaminte barbateasca. |
In primul rand Corina, te rog sa citesti textul de la Deuteronom pe carte l-am postat la inceputul topicului : Dumnezeu le-a interzis si barbatilor sa poarte haine femeiesti....
In al doilea rand, ce intelegi tu prin pantaloni femeiesti? Ca au fermoarul pe cealalta parte? Sau ca au o anumita forma, tocmai ca sa accentueze uneori " formele" femeii...? Si initial , pantalonii au fost creati, cred, pentru barbati...deci au fost ..."barbatesti"...
Ultima modificare de april (16/11/05 14:19)
|
|
16/11/05 14:18
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
indiferent de cum se incheie un pantalon sau de croiala eu consider ca o femeie isi pastreaza feminatatea tot intr-o rochie sau o fusta, dar cred ca fetelor nu prea le place sa fie feminine
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
16/11/05 14:28
|
|
filip
membru
|
|
ionelcim a scris:
pai FILIP draga nu poate fi adevarat ceea ce sp tu. |
Poate îmi zici şi mie ce am spus... Sau nu e adevărat ceea ce spun eu în general?
|
|
16/11/05 16:06
|
|
april
admin forum
|
|
Filip, cred ca Ionelcim s-a incurcat si te-a confundat cu abell...
|
|
16/11/05 16:12
|
|
filip
membru
|
|
Me too, dar era prea faină faza ca s-o las să treacă...
Ultima modificare de Lupea_Filip (16/11/05 16:19)
|
|
16/11/05 16:19
|
|
ionelcim
membru
|
|
imi cer scuze, Filip, sa sti ca in general chiar apreciez ceea ce spui, insa credema ca de data asta a fost o greseala (se mai intampla la incepatori)
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
19/11/05 00:15
|
|
filip
membru
|
|
No problem, man, n-ai de ce să-ţi ceri scuze. Mi-am dat seama ce ai vrut să zici de fapt, dar, cum am mai spus, m-a amuzat tare faza şi am vrut să se amuze şi alţii.
Sper că nu te-am supărat.
|
|
19/11/05 10:39
|
|
Corina
membru
Inregistat: 02/04/05
|
|
O, April, ai dreptate, am uitat cu totul de versetul acela din deuteronom, trebuie sa mai studiez...si mai revin. Insa stii ce pantaloni femeiesti nu insemna doar a avea fermuarul pe o parte sau alta, ci si forma lor...la barbati au o forma si la femei au alta forma. Eu cred ca sunt mult mai confortabili pantalonii. Intr-adevar arata bine o femeie intr-o fusta care i se potriveste, insa viata de azi nu se potriveste cu cea in care femeile purtau doar fusta azi, sunt mult mai active......
_______________________________________ sug pula
|
|
19/11/05 13:13
|
|
ionelcim
membru
|
|
dar ce parere aveti despre imbracamintea creeata cu scopul de a seduce? indiferent ca sunt pantaloni sau fuste sau nu stiu ce decolteuri....etc, sunt creeate ca sa atraga privirile, iar surioarele noastre care vin la biserica cu o astfel de "uniforma" habar n-au ce se intampla cu baietii, (s-au cel putin asa vor sa lase impresia ca habar n-au). nu mai vorbesc de cum se imbraca at cand merg la scoala, cand le vad pe troleu imi este rusine sa spun cuiva ca sunt pocaite
Ultima modificare de ionelcim (19/11/05 17:57)
|
|
19/11/05 17:53
|
|
Jesus Inside
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
ionelcim,parerea mea este ca sunt fete care nu mai tin cont de faptul ca sunt in biserica sau la scoala(si considera mai importanta moda sau se potrivesc chipului veacului acestuia)...nu stiu ce as putea sa zic decat ...Domnul sa le trezeasca...
_______________________________________ Galateni 2:20
|
|
19/11/05 20:35
|
|
Larisa
membru
|
|
Sunt unele fete care o fac din intentie, dar cred ca si bajetii tre sa-si rezolve cumva problema cu topaitul hormonilor. Scuza pe care am tot auzit-o este:"Asa ne-a creat Dz!" Ei bine, zicea un pastor ca bajetii sunt chemati sa iubeasca, nu sa pofteasca. Bineinteles ca nu prea inteleg cum functionati pentru ca nu a stat nimeni sa spuna ce simte un barbat, ce gandeste, cum reactioneaza trupul lui atunci cand vede o femeie care il excita. Vreau sa va intreb bajetilor cum tre sa se imbrace o tipa ca sa nu va faca sa va topaie hormonii si totusi sa fie o FEMEIE(adica sa-si puna in evidenta formele trupului) frumoasa!
|
|
20/11/05 03:18
|
|
ionelcim
membru
|
|
Larisa ai dreptate ca asta nu este o scuza pt baietii care vor sa iasa cu fata curata, atunci Iosif avea toate motivele sa se scuze insa el a refuzat orice oferta, si sunt convins ca femeia respectiva avea mare putere de seductie.
|
|
20/11/05 15:01
|
|
ionelcim
membru
|
|
Larisa a scris:
Vreau sa va intreb bajetilor cum tre sa se imbrace o tipa ca sa nu va faca sa va topaie hormonii si totusi sa fie o FEMEIE(adica sa-si puna in evidenta formele trupului) frumoasa! |
sa fie imbracate in chip cuviincios cu rusine si sfiala; nu cu impletituri de par, nici cu aur, nici cu margaritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase.
podoaba voastra sa fie omul ascuns al inimii, in curatia neperitoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dzeu. astfel se impodobeau SFINTELE FEMEI care nadajduiau in Dzeu si erau supuse barbatilor lor.
|
|
20/11/05 15:10
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Atata timp cat este decenta femeia, problema poftei tine numai si numai de barbat. Daca unul are o minte bolnava si perversa, nimic nu il impiedica sa pofteasca.
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
20/11/05 18:18
|
|
Larisa
membru
|
|
Dar eu nu inteleg cum trebuie sa arate o femeie decenta in ochii vostri ca in ochii unei femei a fi decenta probabil ca inseamna atceva. De aia vreau sa stiu ce intelegeti voi bajetii prin "decenta".
|
|
20/11/05 23:48
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|