|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 |
|
justme82
membru
Inregistat: 19/06/08
|
|
"Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos."
Care cap sa fie acoperit?... unde scrie de batic?
|
|
19/06/08 10:39
|
|
justme82
membru
|
|
daca se vorbeste ce cele doua structuri de autoritate: Dumnezeu Hristos Barbat
si
Hristos Barbat Femeie
Nu vad unde se potriveste baticul.
TEST: inlocuiti cuvantul acoperit cu expresia acoperit cu batic. DAR atentie!!! toate aparitiile cuvantului acoperit, si vedeti ce iese...
|
|
19/06/08 10:42
|
|
dianna
membru
Inregistat: 15/04/08
|
|
„Orice femeie care se roagă sau prooroceşte cu capul dezvălit îşi necinsteşte capul ei..." Nu am zis ca trebuie sa poarte "batic" ci sa aiba pe cap un "semn al stapanirii ei"."Şi nu va cădea niciodată dacă pune înaintea ochilor ei modestia şi broboada; şi nici nu va face pe altul să cadă în păcat prin descoperirea feţei ei. Căci aceasta este dorinţa Cuvântului, deoarece îi este cuvenit să se roage acoperită". 1 Corinteni 11:5
Ultima modificare de dianna (19/06/08 10:54)
_______________________________________ D-zeu este dragoste!
|
|
19/06/08 10:47
|
|
justme82
membru
|
|
ok, semn al stapanirii ei... de ce traduce toata lumea batic? In cultura noastra din cate stiu eu, exista verigheta ca "semn al stapanirii"
Nu cred ca femeile trebuie sa poarte renumita combinatie batic+fusta, iar daca nu poarta, gata, s-a zis cu ele, merg direct in iad.
|
|
19/06/08 11:08
|
|
justme82
membru
|
|
daca femeia stapaneste in casa, atunci ea este capul barbatului, si atunci este necinstit Capul barbatului, care este Hristos...
In cazul in care exista linia de autoritate bine stabilita, acesta este destul pentru a vedea ca femeia este acoperita: Dumnezeu Hristos cap pentru Barbat cap pentru Femeie
Daca femeia nu este acoperita, ci ea acopera, atunci este comparata cu o prostituata a vremii, sau o preoteasa a zeilor pagani, care isi necinsteste capul fizic
In acelasi fel femeia poate sa isi necinsteasca capul spiritual (barbatul), daca nu il tine acoperit, adik sub autoritatea lui Hristos. Barbatul nu trebuie sa isi acopere capul (pe Hristos) pentru ca in relatia Hristor Dumnezeu, nu sunt probleme..
|
|
19/06/08 11:14
|
|
justme82
membru
|
|
sa aiba pe cap un semn al stapanirii ei...
Hristos este capul barbatului... deci cine stapaneste?
|
|
19/06/08 11:16
|
|
dianna
membru
Inregistat: 15/04/08
|
|
Subiectul însuşi pune probleme si fiecare dintre noi interpretam in mod diferit... Sunt de acord cu cel ce spunea pe forum ca multe dintre femei nu isi acopera capul nici macar la biserica din cauza ca li se poate strica freza sau ca nu vor mai fi asa de frumoase...Mai bine o lasam balta ca fiecare interpreteaza cum vrea.
_______________________________________ D-zeu este dragoste!
|
|
19/06/08 12:34
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Daca nu si-l acopera pentru ca isi strica freaza atunci femeile alea au niste probleme.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
19/06/08 12:35
|
|
justme82
membru
|
|
nu cred ca mergeti pe ceea ce trebuie... Luati tot textul la puricat si vedeti despre ce este vorba. nu scoateti din context cateva fraze, pe care apoi le "interpretati".... cat despre freza.. spuneti-mi o fata careia nu-i place sa fie frumoasa????
aaa, si inca un lucru foarte important... nu cititi textul incercand sa demonstrati ceea ce voi deja stiti din vechime...
si eu credeam la inceput ca trebuie batic, etc etc... dar nu mai sunt de acord ca in textul acela este vorba de batic, ci de autoritate... asa ca cei care nu au alta treaba decat sa numere de cate ori vine cineva in batic, sau cat e de lunga fusta e treaba lor, dar parerea mea e ca sunt pe coclauri...
|
|
19/06/08 13:05
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Oricum, subiectul principal acolo e autoritatea. Asta e clar.
|
|
19/06/08 13:12
|
|
justme82
membru
|
|
Un alt text interpretat aiurea e urmatorul din 1 Petru 3:
Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.
acest text e adus de obicei ca argument impotriva bijuteriilor si a machiajului, si a oricarui mod de imfrumusetare.
Ce parere aveti voi despre acest text?
|
|
19/06/08 14:23
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
1 Petru 3:1 Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, 1 Petru 3:2 când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. 1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, 1 Petru 3:4 ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit..
Mie mi se pare că Petru se cam adresează nevestelor aici. Şi nu le porunceşte din partea Domnului, ci le dă un sfat. Fiecare este liberă să urmeze sau nu acel sfat. Dar Petru specifică, de asemeni că cine are acest "duh blând şi liniştit" este "de mare preţ înaintea lui Dumnezeu".
|
|
19/06/08 14:39
|
|
justme82
membru
|
|
problema care se pune si pentru care se bat multe "minti":
Petru exclude "podoaba de afara"? sau el invata sotiile sa investeasca mai mult in omul ascuns al inimii?
|
|
19/06/08 14:44
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
justme82 a scris:
... sau el invata sotiile sa investeasca mai mult in omul ascuns al inimii? |
Petru le sfătuieşte!
|
|
19/06/08 14:45
|
|
justme82
membru
|
|
ok, si atunci de ce se pune accentul doar pe fraza: Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,
si de cele mai multe ori se uita totul despre partea a doua?
|
|
19/06/08 15:05
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pentru a se justifica niste traditii. De-aia. 
|
|
19/06/08 15:14
|
|
justme82
membru
|
|
traditia n-are nici o treaba cu Biblia, este putin cam paralela, si nu ofera o gandire logica
|
|
19/06/08 15:43
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pai da.
|
|
19/06/08 15:44
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Baietii nici nu stiu cate pierd pt ca nu poarta fuste, sunt chiar foarte comode:D. insa pentru ca ei au picioare mai lungi, s-a gasit si pentru ei solutia 
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
23/09/08 21:54
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
mda...nu stiu baietii ce pierd ...mai ales iarna )
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/09/08 21:55
|
|
Norkis
membru
|
|
deh, iarna voi mergeti pe jos, noi cu masina 
|
|
23/09/08 22:04
|
|
gabi
membru
|
|
mda...poate deasta isi cauta fetele dor baieti cu masini 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/09/08 22:08
|
|
Norkis
membru
|
|
cu masini si benzina 
|
|
23/09/08 22:09
|
|
gabi
membru
|
|
da...si cu benizna...dar sa nu uitam de clima 
|
|
23/09/08 22:22
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
sau mai bine să nu uităm de titlul subiectului: Îmbrăcăminte bărbătească şi haine femeieşti...
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
23/09/08 22:27
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|