TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Bauturi sanatoase Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ceaiul verde si sucul de fructe ne scapa de bolile cardiace





Ceaiul verde este recomandat de specialisti, fiind considerat foarte benefic pentru sanatate si totodata un bun tratament pentru dureri de cap si depresie, datorita proprietatilor sale antioxidante.

Un studiu recent a demonstrat ca un consum regulat de ceai verde poate reduce riscul bolilor de inima.

Cercetatorii de la Universitatea din Montpellier (Franta), Universitatea din Parma (Italia) si cei de la Universitatea din Glasglow (Marea Britanie), au ajuns la aceste rezultate dupa analiza unor date colectate in timpul testelor efectuate pana in prezent pe hamsteri.

Echipa de cercetare a ajuns la concluzia ca ceaiul verde, negru, de zmeura, de capsuni si sucurile de afine pot diminua riscul de boli de inima, prevenind depozitarea grasimii in artere.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Ceaiul_verde_s ... 544_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

16/02/10 20:24

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Siropul de patlagina



Ca sa realizati siropul de patlagina trebuie sa treceti prin prin masina de tocat carne de 2 ori cate 2 maini de frunze de planta, spalate. La acest terci se mai adauga putina apa, iar pentru a se intari, se adauga 300 gr de zahar nerafinat si 250 gr de miere. Se pune compozitia la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana se formeaza un lichid vascos, care se toarna fierbinte in borcane si se pastrează la frigider.

Alta reteta de preparare este urmatoarea: frunzele de patlagina spalate se pun în straturi cu zahar nerafinat intr-un borcan, se indeasa bine, straturile, iar in zilele urmatoare se mai adauga straturi pana se umple bine borcanul.

Se acopera borcanul cu 3 straturi de celofan (sau se acopera cu un capac prin insurubare), se aseaza deasupra o scandura si se pune o piatra pe ea, apoi borcanul se ingroapa in pamant astfel incat scandura si piatra sa se vada si se lasa la macerat timp de 3 luni. Apoi se scoate borcanul, se stoarce sucul prin strecuratorul de fructe (nu prin tifon), se pune pe foc sa dea in cateva clocote, apoi se trage in borcane care se acopera bine.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Siropuri_natur ... 544_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

16/02/10 20:24

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Mustul - cocktail de vitamine



Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.

Mustul contine vitaminele A, B1, B2, C, are un efect revigorant, detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea acestuia.

Mustul pregatit in maniera traditionala rezulta din procesul de stoarcere a strugurilor, eliminandu-se coaja. Cercetatorii au descoperit ca si coaja contine antioxidanti, si alte substante active care transforma mustul intr-o arma impotriva cancerului.

Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca mai bine preparam mustul cu ajutorul mixerului electric sau blenderului, deoarece mustul din struguri proaspeti are cele mai multe vitamine.

Mustul obtinut din struguri rosii are cele mai multe proprietati benefice organismului, acesta prevenind totodata si bolile de inima.

Mustul proaspat, consumat in cantitati de pana la un litru pe zi, are capacitatea de a stimula activitatea renala, intarind organismul si facandu-l imun in fata unor diverse boli.

Este recomandat in curele rapide de dezintoxicare, actioneaza ca un intaritor pentru persoanele aflate in stare de convalescenta si pentru cele care sunt bolnave. Totodata sprijina si imbunatateste activitatea creierului.


sursa: http://www.gradinamea.ro/Mustul___cockt ... 544_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

16/02/10 20:25

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ceaiurile ajuta la detoxifierea organismului



O data sau de doua ori pe an este indicat sa apelati la ajutorul plantelor pentru a elimina substantele nocive care pot aduce cateva kilograme in plus sau pot cauza afectiuni nedorite.

Chiar si dupa sarbatori este recomandata o cura de detoxifiere a organismului. Mancarurile cu multe grasimi si alimentele cu multi aditivi si coloranti nu sunt prea sanatoase.

Nu uitati sa consultati un medic inainte de a apela la tratamentul pe baza de plante. Acestea pot interactiona cu alte medicamente.

Ceaiurile recomandate de specialisti pentru un organism fara toxine:

- radacina de papadie - actioneaza ca un diuretic;

- Senna - activeaza intestinele;

- ulm alunecos (specia Slippery elm) - calmeaza gatul si activeaza intestinele;

De asemenea unele plante pot fi gasite si sub forma de pastile. Cele din lapte de ciulin ajuta functia hepatica, iar scortisoara ajuta la metabolizarea glucozei.

Ca plante medicinale, in regimul de detoxifiere se mai folosesc si musetelul, ghimbirul si patrunjelul.

Dieta de detoxifiere

Dimineata, beti o ceasca de ceai de Senna sau de ulm alunecos. Pentru a fi mai aromat, adaugati o lingurita de suc de lamaie si o lingurita de miere.

In timpul zilei beti multe ceaiuri calmante preparate din ghimbir, musetel, patrunjel, Malva si lamaie. Este important sa va pastrati corpul bine hidratat. De aceea, se recomanda consumul a cel putin opt cesti de ceai in fiecare zi.

Seara, pregatiti-va o baie calda la care adaugati o cana de sare amara sau sare de mare. Masati-va si frecati-va piela cu un burete aspru de baie. Astfel va veti tonifia pielea si corpul va fi mai relaxat.

Alimentele sanatoase pe care trebuie sa le mancati sunt fructele cu un continut bogat de apa precum pepenii, merele, perele si citricele. De asemenea mancati multe salate si supe de legume. O alegere excelenta sunt si legumele crucifere precum broccoli sau conopida.

Alimentele pe care trebuie sa le evitati pe durata acestei diete sunt cele care contin zahar rafinat, produsele de patiserie, bomboanele si ciocolata. In plus, alimentele grase, carnea si produsele lactate ar trebui evitate pe intreaga perioada a dietei.

Se recomanda si exercitiile blande, usoare, cum ar fi yoga sau mersul pe jos.

O astfel de dieta de detoxificare pe baza de plante poate fi o rampa de lansare pentru un stil de viata sanatos. Dupa 3 zile, timp recomandat pentru aceasta dieta, inlocuiti alimentele nesanatoase cu cele sanatoase si exercitii fizice zilnice.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Ceaiurile_ajut ... 550_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

16/02/10 20:27

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Dezintoxicare cu suc de rosii



Sucul de rosii este indicat tuturor pentru proprietatile sale de dezintoxicare a organismului, datorita continutului ridicat in pectina, substanta care are proprietatea de a absorbi toxinele intestinale.


Rosiile contin apa (90%), proteine, lipide, hidrati de carbon, minerale (sodiu, potasiu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier), vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, K), acizi organici etc. Prin bogatia in saruri minerale, in special calciu si fier ajuta in cazurile de astenie si anemie.


Sucul de rosii ajuta la regenerarea organismului prin continutul sau bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparat proaspat si fara conservanti. Are rol racoritor, revitalizant, energetic, remineralizant, antiinfectios, dezintoxicant, ce usureaza digestia, reprezentand un bun echilibrant celular.


Rosiile sunt remineralizante, revitalizante, digestive, stimulatoare ale secretiei de suc gastric si pancreatic, dezintoxicante si alcalinizante ale sangelui.


Nutritionistii recomanda consumul de rosii in diverse afectiuni: hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicatii cronice, epidemii, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, astenie etc.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Dezintoxicare_ ... 550_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

16/02/10 20:30

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sucul de sfecla rosie de zahar creste rezistenta organismului



Studiile efectuate pana in prezent de oamenii de stiinta au demonstrat ca sucul de sfecla rosie de zahar creste rezistenta organismului.

Consumand sfecla rosie ne poate creste rezistenta organismului pentru a putea depune efort fizic cu pana la 16 la suta mai mult fata de conditiile normale.

Profesorul Andy Jones de la Universitatea din Exeter - Scoala de Sport si Stiinte Medicale, impreuna cu colegii sai, au descoperit ca sucul de sfecla de zahar are proprietatea de a reduce absorbtia de oxigen mai mult decat se poate realiza acest lucru prin alte mijloace cunoscute pana in prezent.

Rezultatele obtinute de profesorul Andy Jones sunt primele care subliniaza ca alimentele bogate in azotat pot creste rezistenta organismului nostru.

Studiind in continuare modul in care functia nitratilor a condus la utilizarea acestora intr-un spectru mai larg, Andy Jones a descoperit ca oxidul nitric, care se transforma in nitrati, este important pentru intretinerea vaselor de sange si imbunatateste tonusul acestora.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_sfecl ... 550_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

17/02/10 08:48

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sucul de varza



Sucul de varza este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si  bine spalate anterior. Acest suc are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni.

Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul de stimulare si de normalizare a digestiei si prin actiunea sa anticancerigena.

Va prezentam in continuare cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de varza:

Pentru constipatie si prevenirea viermilor intestinali se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru a avea un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.

Pentru cancer al tubului digestiv se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie numai vegetariana si cu preponderenta crudivora.

Daca suferiti de cancer la gat trebuie sa aplicati tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se va face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.

Diabeticii trebuie se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei atunci cand este prea mare sau prea scazuta.

Pentru adenom de prostata se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului urinar.

O combinatie pentru a slabi rapid este urmatoarea : 200 ml varza si 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (sucul de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), ce are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 10 zile.


sursa: http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_varza_5197_544_1.html

Ultima modificare de antonela (18/02/10 09:23)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

18/02/10 09:23

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sucul de morcovi, un pahar de sanatate



Sucul de morcovi este foarte sanatos prin abundenta de minerale si  vitamine. Este una dintre cele mai bogate surse de vitamina A, complex de vitamine B, acid folic, si  minerale precum calciu, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, fier.

Datorita proprietatilor sale sucul de morcovi ajuta la imbunatatirea vederii, la regenerarea parului si a unghiilor, oaselor si dintilor. 


Sucul de morcovi este o bautura usor de realizat.


1 kg de morcovi se curata si se toaca intr-un blender. Se toarna acest suc intr-un recipient mai mare si se adauga 500 ml apa calda. Se amesteca sucul si se lasa 20-30 de minute. Sucul obtinut se transfera intr-un recipient de 2 litri. Se mai poate adauga, optional, suc de portocale sau suc de mere.

De mentionat este faptul ca zaharul din morcov (levuloza) nu are efecte negative asupra diabetului zaharat. Un consum exagerat, pe durata mai multor luni, poate sa produca anumite tulburari fara consecinte grave, ca icterul benign.

Este un suc dulce si  poate fi combinat atat cu alte sucuri de fructe, cat si cu sucuri de legume.


Retete combinate: Sucuri proaspete de morcovi


200g suc de morcovi
100g suc de mere
10g sare
20g suc de ceapa
100g suc de rosii
1g piper


Se amesteca bine sucurile cu sarea si piperul dupa gust. Se da la rece. Se serveste cu cuburi de gheata in pahare.


sursa: http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_morco ... 669_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

19/02/10 21:48

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sucul de cartofi



Sucul de cartofi se obtine la fel ca si  celelalte sucuri : prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil. Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, deoarece el se oxideaza rapid si isi pierde o parte din calitatile terapeutice. Constituie unul din cele mai blande remedii, avand efecte calmante, antiacide si usor depurative.

Studii recente au aratat ca sucul foarte proaspat de cartof contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si anticonceptionale.

Acest remediu are mai multe aplicatii si anume:

Obezitatea

O jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi masa respectiva) are efecte de inhibare a apetitului alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire.

Hepatita virala A, B, C

Pentru aceasta se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt extraordinare.

Constipatii usoare, reumatism

Pentru tratarea acestora se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul putin mai suportabil, puteti adauga si suc de morcov.

Scorbut

Sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in sezonul rece.

Cancerul gastric

Se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se poate dilua cu suc de morcov.

Efecte si mai puternice se obtin cu urmatoarea combinatie (care are o eficienta foarte mare si in cazul gastritei) : se face urmatorul amestec de sucuri : 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile.

In ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale pentru aceste afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_carto ... 544_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

20/02/10 15:54

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sucul de ceapa



Sucul de ceapa este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si  in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov. Poate fi considerat un adevarat panaceu in bolile respiratorii, in diabet, infectiile urinare si renale, precum si in anumite dereglari hormonale.

Sucul de ceapa este un puternic antiinfectios, elimina parazitii intestinali si stimuleaza in mod deosebit activitatea rinichilor. Iata in continuare cateva dintre bolile in care sucul de ceapa este deosebit de eficient:

Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapa se dizolva intr-un pahar de lapte si se beau doua asemenea doze, dimineata si seara, pe stomacul gol. O cura dureaza minim 10 zile. Preventiv, se administreaza copiilor expusi la infectia cu paraziti intestinali o doza la 3 sau 4 zile.

Pentru ascita se bea zilnic jumatate de pahar de lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc proaspat de ceapa.

Pentru cei care sufera de diabet, la o ora dupa masa, se beau 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minim trei saptamani, timp in care, in cazul pacientilor dependenti de insulina, glicemia va fi verificata regulat, pentru a se ajusta doza zilnica de insulina.

Pentru astm, bronsita sau tuse se amesteca doua linguri de suc de ceapa cu patru linguri de miere si se administreaza acest remediu pe parcursul unei zile.

Infectii renale si urinare(cistita) recidivante. Intr-un pahar de suc de morcov se adauga 2 linguri de suc de ceapa si 6 linguri de suc de telina. Se beau 2 sau 3 asemenea doze pe zi, in cure care sa dureze minim doua saptamani.

Pentru dereglari ale glandelor cortico-suprarenale se bea sucul de la infectii renale: o doza pe zi, in cure de doua luni.

O combinatie puternic detoxifianta este urmatoarea : 40 ml ceapa, 100 ml telina, 50 ml ridiche (neagra sau rosie). Se iau din acest suc cate 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor si detoxifiant al organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune in general.


sursa: http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_ceapa_5194_544_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

21/02/10 14:01

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sucul de orz verde



Se pune orzul la inmuiat o zi, dupa care se seamana in ghiveci, ladite solare, gradini, in serii succesive. Se uda. Cand firul ajunge la inaltimea de 15-20 cm, se poate folosi.

Se curata de radacina, se spala in cateva ape, se marunteste. Se inmoaie in apa si imediat se da prin masina de tocat, iar apoi prin centrifuga. Ce se depune pe sita extractorului se inmoaie din nou in apa si se centrifugheaza inca o data.

Rezulta un suc verde inchis, cu gust usor amarui, care se pastreaza in sticle astupate la frigider. Se poate face 1-2 l odata. Pentru consum se iau 50 ml de suc concentrat care se dilueaza cu 50-100 ml suc de mere sau apa. Se bea la temperatura camerei, cu inghitituri rare.

Se poate prepara si din o lingura de pudra de orz verde la 150-200 ml apa sau suc de mere.

Compozitia chimica a orzului verde confera plantei un efect curativ deosebit, incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor. Bogatia in proteine, vitamine, minerale si enzime face ca orzul verde sa fie eficient in buna functionare a organismului.

Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:

- de peste 250 ori mai multa vitamina A decat in salata;

- de peste 25 ori mai mult potasiu ca in banane;

- de peste 11 ori mai multa calciu decat laptele;

- de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;

- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;

- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;

- de peste 23 de ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat in lapte;

- 2000 micrograme SOD (Superoxid dismutaza), activ, la o portie de 2 g pudra de ovaz verde. SOD este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, revitalizarea organismului si in incetinirea procesului de imbatranire.

Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, radicali care, atunci cand sunt activi, favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.

Sucul de orz verde este indicat in urmatoarele boli: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, boli de stomac, boli hepatice, cancer, colite, pancreatite, boli de inima, arteroscleroza cerebrala, astm bronsic, gripa, viroze pulmonare, TBC, rinita alergica, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenii, insomnii, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism, acnee, dermatite, hemoroizi, hemoragii, afectiuni ginecologice, avitaminoza, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala.

sursa: http://www.armonianaturii.ro/Sucul-de-o ... 10-articol


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

22/02/10 09:31

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sănătos ca braga



Braga era o băutură ieftină, din mei măcinat fiert, apreciată în patiseriile de altădată ale Bucureştilor. Un pahar pe zi te pune rapid pe picioare dacă eşti în convalescenţă sau ai trecut printr-o perioadă stresantă.

Ca să o prepari, îţi trebuie 600 grame de mei, 200 grame de orz, 200 grame de secară, 500 grame de tărâţe de grâu şi 200 grame de mălai. Toate cerealele trebuie măcinate. Amesteci toate ingredientele cu apă şi faci turte mici, pe care le coci. Le sfărâmi şi le pui într-un vas de lemn şi le amesteci cu şase litri de apă fierbinte. După trei zile de fermentat, braga este gata.

sursa: http://www.clicksanatate.ro/Suplimensan ... -sanatoase


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

01/03/10 19:52

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Limonada cu fragi



Ingrediente:

1/2 cana de suc de lamaie (proaspat), 1/4 ceasca de miere, 2 pliculete de ceai (verde, negru sau de fructe), 1/2 cana de fragi congelate sau proaspete, 1/2 cana de zmeura congelata sau proaspata, 3 cani de apa.

Mod de preparare:

Sucul de lamaie si mierea se amesteca intr-un ibric lasandu-se la foc mic pana se dizolva mierea. Se adauga apoi pliculetele de ceai care se tin doar 5 minute dupa care se scot si se arunca pentru a nu da un gust amar bauturii. Se toarna amestecul intr-un blender adaugandu-se fragutele, zmeura si apa. Amestecul obtinut se lasa la rece aproximativ o jumatate de ora. Se iau apoi patru pahare, se clatesc cu apa rece si se pun cateva minute in congelator ca sa capete o crusta subtire de gheata. Limonada astfel obtinuta se toarna in pahare si se orneaza apoi cu frunze proaspete de menta si cateva bucati de zmeura. Se pot adauga si cuburi de gheata.

                                   Pofta buna! :)


sursa: http://www.retete-online.ro/Limonada-cu-fragi-R234.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

13/03/10 10:12

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Suc hranitor de banane



Mentinerea unui organism sanatos, necesita un regim alimentar sanatos. Incercati acest suc hranitor de banane si va veti simti energici si plini de vitalitate intreaga zi.

Ingrediente

2-3 banane
miere
apa sau lapte

Mod de preparare

Bananele se curata de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate adauga si miere, dupa gust.

sursa: http://gastronomie.ele.ro/Suc_hranitor_ ... r2949.html

Ultima modificare de antonela (23/03/10 15:09)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

23/03/10 15:08

   
polooradea
Exclus

Locatie: oradea
Inregistat: 07/09/09
Vinul Rosu




Bautura extrem de populara si preferata bucatariilor europeana si mediteraneana, vinul rosu este un produs gasit in multe varietati, reflectand diversitatea solului, a climatului si a culturii din care face parte.

Subiect de nesfarsite dezbateri medicale, importanta vinului rosu pentru sanatate se pare ca a fost totusi stabilita: consumul a 1 - 2 pahare zilnic reduce mortalitatea prin prevenirea bolilor coronariene. Totusi, lipsa de masura duce la grave afectiuni, ca in general in cazul bauturilor alcoolice.


Antioxidantii

Vinul contine antioxidanti, in special resveratrolul - care este gasit in samburii si pielita strugurilor. Importanta antioxidantilor este recunoscuta de mult - ei lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase impotriva atacului acestora.

Concentratia mare de resveratrol din vinul rosu se datoreaza procesului de fermentatie - in care contactul prelungit dintre zeama de struguri, pielita si samburi face ca in final produsul finit sa contina un nivel ridicat de antioxidanti. In principiu, aceasta este si explicatia asa-numitului "Paradox Frantuzesc". S-a observat ca vinul din podgoriile franceze are un nivel foarte ridicat de antioxidanti, ceea ce ii ajuta pe localnici sa fie mai sanatosi decat altii.

In regiunile din Franta in care se consuma alimente bogate in grasimi, de exemplu, rata de incidenta a atacurilor de cord este mult mai scazuta decat in alte zone ale globului - desi dieta este asemanatoare. Motivul? Francezii alatura mereu unei mese bogate un pahar de vin rosu. Si vinul alb contine anumite cantitati de resveratrol, dar in cazul sau pielita si samburii sunt indepartate mult mai devreme in procesul de productie, decat se intampla in cazul vinului rosu. Astfel, nivelurile de antioxidanti sunt mult mai scazute.

Prevenirea cancerului

Studiile de laborator au scos in evidenta faptul ca resveratrolul are si proprietati anti-cancerigene. Actiunea sa a fost observata in urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sange in jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspandirea celulelor bolnave in alte zone (metastaza).

Evident, se asteapta studii aprofundate in aceasta directie, dar rezultatele initiale arata foarte promitator.

Subtierea sangelui

Resveratrolul are un rol important si in subtierea sangelui. El actioneaza prompt, impiedicand trombocitele (celulele implicate in formarea cheagurilor de sange) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, resveratrolul poate impiedica aparitia infarctului.

Efecte fitoestrogenice

Resveratrolul este un fitoestrogen. Exista anumite plante similare estrogenului si care pot juca rolul acestuia in organism, avand efecte asemanatoare. S-a sugerat astfel ca vinul rosu poate combate unele probleme cauzate de lipsa estrogenului, ca osteoporoza sau menopauza prematura. Totusi, aceste supozitii nu au fost inca dovedite. Pentru cei carora nu le place vinul rosu, vestea buna este ca resveratroul se mai gaseste si in alune, afine si macese.

Ultima modificare de polooradea (23/03/10 15:25)


_______________________________________
multi o ard aiurea..
http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ

23/03/10 15:23

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ceai de iasomie cu menta



Combinatia dintre iasomia calmanta si menta racoritoare fac din acest ceai bautura perfecta dupa o zi incarcata de munca.

Ingrediente

1 lingurita plina flori de iasomie
1 lingurita plina frunze de menta
2 lingurite zahar brun
500 ml apa

Mod de preparare

Apa se pune la incalzit si dupa ce da primul clocot se opreste focul si se pun cele 2 lingurite de plante, se acopera cu o farfuriuta si se lasa 3 minute la infuzat.

Dupa cele 3 minute se strecoara ceaiul in 2 pahare de sticla, se pune zaharul brun si se amesteca bine.


sursa: http://gastronomie.ele.ro/Ceai_de_iasom ... r3201.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

24/03/10 17:18

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Shake de ciocolata si lapte



Shake de ciocolata si lapte este o bautura care se prepara rapid. Cei ce iubesc ciocolata in combinatie cu vanilie, vor savura acest shake de ciocolata si lapte, pana la ultima picatura.

Ingrediente

2 globuri inghetata de vanilie

50 ml lapte

30 ml sirop de ciocolata

frisca

Mod de preparare

Intr-un shaker se agita puternic inghetata, laptele si siropul.

Se toarna compozitia intr-un pahar cu picior inalt si se orneaza cu frisca.

           
Tips:

Deasupra se poate presara ciocolata rasa. Bautura se serveste cu un pai.

sursa: http://gastronomie.ele.ro/Shake_de_cioc ... r2771.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

06/04/10 15:49

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Cocktail Orange Velvet




Un cocktail catifelat, potrivit pentru o seara romantica de vara.

Ingrediente

80 ml suc de portocale
30 gr frisca
40 ml suc de ananas

Mod de preparare

Intr-un mixer se pun sucurile de fructe si se amesteca bine.

Se pregateste 1 pahar semi-inalt, cilindric, tinut la congelator cateva minute.

Se pune amestecul in pahar,se completeaza cu frisca, apoi se orneaza buza paharului cu felii de portocala sau alte fructe.


sursa: http://gastronomie.ele.ro/Cocktail_Oran ... r3409.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

09/07/10 14:36

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Cocktail Mush Melon



Un cocktail foarte aromat, in care se combina dulceata mierii cu parfumul inconfundabil al pepenelui galben.

Ingrediente

jumatate de pepene galben
140 ml apa minerala
4 lingurite miere de albine
2 felii mari de lamaie
50 ml suc de lamaie

Mod de preparare

Pepenele galben se curata de coaja si se taie miezul in cubulete, care se pun intr-un blender impreuna cu mierea, apa minerala, zeama de lamaie si putina coaja de lamaie rasa.

Se pune compozitia in 2 pahare inalte racite in prealabil in congelator 15 minute si se orneaza cu bucatele de pepene si lamaie.


sursa: http://gastronomie.ele.ro/Cocktail_Mush ... r3404.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

10/07/10 10:10

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ciocolata calda cu scortisoara




Ingrediente

2 cesti mari de lapte dulce

2 lingurite cacao pudra 70% concentratie

2 linguri mari frisca

2 cuburi zahar brun

1 lingurita praf scortisoara

1 tableta ciocolata cu lapte


Mod de preparare

Laptele dulce se pune la incalzit si cand este aproape de fierbere se ia de pe foc.

Se adauga praful de cacao si zaharul brun, amestecand cu o lingurita.

Imediat se adauga praful de scortisoara, iar deasupra se pune frisca si se rade ciocolata cu lapte.

* Se serveste fierbinte!

sursa: http://gastronomie.ele.ro/Ciocolata_cal ... r3760.html

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

22/01/11 18:36

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Suc de mere si telina




Ingrediente

2 mere

1 jumatate de telina mare sau 1 telina mica

1 lamaie

2 linguri zahar


Mod de preparare

Se spala merele, se taie in bucati, lasandu-se deoparte 2 felii pentru ornament;

Se stropesc merele cu lamaie si se dau deoparte;

Se curata telina si se taie bucati;

Se amesteca merele cu telina si se pun in storcator;

Sucul se amesteca cu restul de lamaie si cu zaharul, dupa care se pune in pahare;

Bautura se serveste decorata cu o felie de mar si o frunza de telina.


sursa: http://gastronomie.ele.ro/Suc_de_mere_s ... -r636.html

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

23/01/11 22:39

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Lapte de migdale

Ingrediente:

o mana midgale

2 linguri miere

500 ml apa potabila calduta

Mod de preparare

Migdalele se pun la inmuiat in apa calduta peste noapte. Dimineata, se curata de pielita, se pun in blender  cu restul ingredientelor. Pentru un plus de savoare se poate mixa si o banana bine coapta sau o ligurita de pudra de roscove.

Bautura este foarte gustoasa si hranitoare. Se poate da si copiilor, fara probleme deoarece migdalele sunt foarte bogate in nutrienti si spre deosebire de alte seminte(?nuci) nu produc alergii.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

11/06/11 20:27

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
“Gaspacho”



- 4 rosii
- 1 castravete
- 2 tije de telina
- 1 ardei gras rosu
- ¼ ceapă roșie mica (daca stati pe acasa :-))
- 1 legatura de patrunjel
- ¼ de lămâie

Se poate consuma sub forma de suc (dimineata) si un pic “imbunatatit” la prinz (seminte de cinepa, fulgi de drojdie, avocado)

sursa: Biocorner


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

23/08/13 11:59

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net