TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/Auto/moto Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
cred ca a trecut ceva timp de cand autovehicolul personal a depasit statutul de obiect optional, fara de care se poate trai fara cel mai mic inconvenient, eu personal cunoscand persoane pentru care autoturismul personal devine, uneori, a doua casa. E bine, e rau? N-as stii sa raspund la aceasta intrebare, dar stiu ca sunt din ce in ce mai multi oameni interesati sa discute despre problema auto/moto. Deci, daca cineva vrea sa discute despre tot ce are legatura cu autovehicolul o poate face mai jos. :)
PS. Eu le prefer pe cele ieftine si bune ;)


18/04/10 22:37

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Desigur. Mai bine un trabant care merge, decat un BMV tamponat. :D

Totusi nu prefer trabantul. Un prieten are BMV decapotabil si de vreo 2 saptamani si-o luat si un traby. Avea de urcat o panta si eu coboram cu masina. Ma gandeam sa-i fac loc, pentru ca aleea era ingusta, dar pe cand am tras pe dreapta cat am putut el a oprit. A incercat din nou sa urce, dar pauza... Traby refuza sa mai urce, asa ca a dat in spate si mi-a facut loc. Cand a ajuns pe loc drept a prins viteza si cumva a urcat. :D

De atunci l-am vazut mereu cu trabantul, dar el mergea cu un motor  harley sau aprilia(ceva de genul) iar in fata trabantul condus de nevasta-sa. Cred ca daca era numai ea in masina era mai usor de urcat, iar el bine mersi, cu motorul.. :D :D


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

18/04/10 22:59

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Imi amintesc ca in urma cu 15 ani in Romania masina personala era ceva iesit din comun. Nu oricine avea. Trotuarele, marginile de strazi erau mai mult goale decat pline de masini, ca si astazi.
In ultimii ani s-a marit drastic numarul masinilor in Romania. In orasele mai mari efectiv nu ai unde sa parchezi. Trebuie sa mergi la 300-400 m, juma' de km distanta, la cea mai apropiata parcare CU PLATA, sa te intorci de 2 ori, sa treci pe aceeasi strada cu sens unic de 3 ori pana gasesti un loc de parcare.

Astazi sunt familii obisnuite de romani care au 2-3 masini (sotul, sotia, si copilul care abia si-a luat carnetul, dar a primit cadou o rabla, ca sa invete sa conduca). Am vecini care nu mai au loc in parcarea subterana de sub casa de 130 metri patrati cu etaj si mansarda. Nici Harley-ul nu mai incape in curte, trebuie tinut pe podul din fata casei... :rolleyes:

E bine sa ai masina? Da.
E necesar sa ai masina? Da.
Nu poti trai fara masina? Atunci e o problema...

Aceasta lectie a primit-o familia mea in urma cu cateva luni.
Avusesem un Opel Kadett, vechi de 22 de ani. Deja se scuturau toate in el, mai ales pe drumurile noastre nereabilitate... Asa.. si tata planuia de mult sa o schimbe. Tot strangea bani, tot punea deoparte, traiam cat mai modest pe zi ce trecea (fara sucuri, fara desert dupa fiecare masa, fara fructe zi de zi). Dupa un timp reusise sa adune destui bani ca sa isi poata cumpara o masina cat de cat mai noua. In 2008, noiembrie a si plecat in Germania si s-a intors cu o bijuterie de Opel Vectra (comparativ cu Kadett-ul) din '97, pe benzina, motor de 1.6, 16V de 101 cai putere, dotata cu ABS, airbag x2, comenzi pe volan, cd player cu changer de 6 cd-uri, oglinzi reglabile electric, incalzite, ce mai... eram multumiti toti de ea.
Au trecut cam 3-4 luni, si venisera niste prieteni de familie din Spania, care au avut nevoie de o masina pentru cateva zile sa isi viziteze familiile, prietenii etc. si de ce nu, s-au gandit ai mei sa-i ajute.. Nu trec 2 zile si auzim ca au avut un grav accident, masina e facut praf. A fost un impact frontal si motorul a fost distrus complet.
Tata nici n-a vrut sa auda de reparatii. A cerut despagubiri vinovatului (nu cei carora a imprumutat masina erau vinovatii) si a luat alta masina. Mai noua, dar nu asa dotata. Un Astra din 2001. Aceeasi motorizare, dar dotata doar cu ABS si geamuri electrice pe fata.

Mama si azi "plange" sau se plange dupa Vectra. Ca cica era mai spatioasa, mai silentioasa, si mai... rosie :D

Eu sunt pe principiul ca Domnul a dat, Domnul a luat (poate pentru ca ne legasem prea mult inima de ea), numele Lui fie laudat! :)

Imi doresc si eu masina, dar nu inca. Nu imi pot permite s-o intretin. Altele sunt prioritatile...


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

19/04/10 00:43

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

benny a scris:

Imi amintesc ca in urma cu 15 ani in Romania masina personala era ceva iesit din comun.

nu chiar acum 15 ani, poate 20. Noi am avut o Dacie din 1991, acuma are 19 ani. Am prins-o serie foarte buna, n-am avut probleme cu ea, am dat-o la programul Rabla si de acolo a luat-o un vecin si ii place. [pe vremea aia o masina era cam cat un apartament, parca asa ziceau ai mei ..]

benny a scris:

Astazi sunt familii obisnuite de romani care au 2-3 masini (sotul, sotia, si copilul care abia si-a luat carnetul, dar a primit cadou o rabla, ca sa invete sa conduca).

Astea nu sunt obisnuite, sunt bogate. Alea obisnuite se chinuie sa-si ia una la 7000 euro, si abia resusesc cu imprumuturi si altele ;)
  Astia nu sunt prea destepti, fiecare merge la lucru ocupand unul din cele 5 locuri din masina, nu se pot grupa colegii sa isi foloseasca masina cu schimb saptamanal?

zambezi a scris:

ignis nu e chiar un "gipan" ci poate un "gipişor" :))

pai nici nu ziceam ca e gipan, eu m-am uitat la gipanuri de la bmw si mercedes :))
Deci stai sa ne intelegem: 4x4 are tractiune pe toate cele 4 roti, alea 4x2 pe 2 din ele, indiferent care - tractiunea poate fi pe o roata fata si alta spate axe diferite. Iar cele normale din fata blocului sunt majoritatea cu tractiune fata. Asa e? Cat despre Sandero, aveam impresia ca e mai spatioasa, dar m-am inselat. Nu ne ajunge nici portbagajul de la logan pentru 3 zile de vacanta.

  Mi-ar place sa am un second-hand pe motorina, undeva pana in 3000euro, dar numai pentru a merge de acasa in orasul cu faculta si invers. In oras nu am nervi sa merg, mi se pare inutil, timp si bani pierduti + nu-mi place sa conduc.
  Eu nu inteleg cum de alea pe motorina sunt putin mai usor de condus, mai ales la porniri, rampa etc. Vreau una cu cutie automata special sa scap de porniri si ambreiaj semiapasat :D, desi uneori e interesant sa schimbi treapta [dar e prea scumpa intretinerea cutiei automate, desi eu ma gandesc ca nu se va strica la mine la felul in care conduc].  Ma tot gandesc cum pot englezii sa foloseasca schimbatorul de viteza cu mana stanga, e greu. 
  In rest nu ma intereseza aspectul masinii, inainte imi placeau cele gen golf 4, dar botul prea lung e dezavantaj in intersectii fara vizibilitate.

Ultima modificare de RainSong (19/04/10 11:20)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

19/04/10 11:17

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

benny a scris:

In ultimii ani s-a marit drastic numarul masinilor in Romania. In orasele mai mari efectiv nu ai unde sa parchezi. Trebuie sa mergi la 300-400 m, juma' de km distanta, la cea mai apropiata parcare CU PLATA, sa te intorci de 2 ori, sa treci pe aceeasi strada cu sens unic de 3 ori pana gasesti un loc de parcare.

interesanta va fi situatia peste 15 ani cand se estimeaza ca numarul actual de masini se va dubla. Probabil vor construi inca un oras subteran pentru parcari si/sau masinile vor fi exclusiv electrice cu cel mult 2 locuri sau vom folosi cu totii un fel de masti alimentate cu tuburi cu aer curat pe care le vom putea procura (contra cost, bine-nteles) la orice colt de strada, precum ziarele.


RainSong a scris:

Mi-ar place sa am un second-hand pe motorina, undeva pana in 3000euro, dar numai pentru a merge de acasa in orasul cu faculta si invers.

Da, numai mare atentie la injectoare. La motoarele pe motorina daca injectoarele se strica mai dai 500-1000 euro sa le schimbi. Plus, intretinerea unui motor pe motorina e mai scumpa fata de unul pe benzina.


19/04/10 16:28

   
Tiana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 25/01/10
eu sunt foarte multumita de masina mea!este exact ce imi trebuie si nu as dao pe nimic(cred ca am devenit dependenta de masina):))

19/04/10 16:55

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
ce masina ai (daca nu e secret)?

19/04/10 17:09

   
Tiana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 25/01/10
peugeot 307

19/04/10 17:19

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
:)))) Măi, eu am avut moştenire de la tata o Dacie break din '89. Aşa dragă mi-a fost, că-i ştiam fiecare şurubel din ea. :D ÃŽi dădusem şi un nume. :D Da' nu zic care. :))

Ideea e că, atunci când am vândut-o prin '99 parcă, am plâns cu vorbe. :D


19/04/10 18:10

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Dar mai exista? Sau s-a reincarnat si e... logan?

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

21/04/10 11:34

   
Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09

RainSong a scris:

Ma tot gandesc cum pot englezii sa foloseasca schimbatorul de viteza cu mana stanga, e greu.

mie nu mi se pare greu sa schimbi viteza cu stanga...conduc de 2 ani aici si mi'e tot atat de usor ca si cum as schimba viteza cu dreapta. acum oricum nu mai am pe ce conduce :D :((

Ultima modificare de Cr!$s (21/04/10 16:56)


_______________________________________
frumusetea este in ochii celui care priveste

21/04/10 16:55

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

Cr!$s a scris:

mie nu mi se pare greu sa schimbi viteza cu stanga...conduc de 2 ani aici si mi'e tot atat de usor ca si cum as schimba viteza cu dreapta. acum oricum nu mai am pe ce conduce :D :((

wow. Dar ai condus si pe autoturisme cu volanul in stanga, sa stii comparativ? Nu stiu, mie mi se pare aiurea pentru ca eu cel putin ,nu am precizie cu stanga, nu ma pot spala pe dinti cu stanga, nu pot scrie cu stanga etc
  O sa incerc sa schimb cand stau in dreapta, sa vad daca ma lasa tata :D [de pe loc, normal, dar el sa tina ambreiaju]


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

21/04/10 19:06

   
Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09

RainSong a scris:

wow. Dar ai condus si pe autoturisme cu volanul in stanga, sa stii comparativ? Nu stiu, mie mi se pare aiurea pentru ca eu cel putin ,nu am precizie cu stanga, nu ma pot spala pe dinti cu stanga, nu pot scrie cu stanga etc

daa conduc tot timpu cand merg in tara...si oricum carnetul in tara l'am luat ;) nici eu nu pot face mai nimic cu stanga...:)) dar stii cum e...cum esti invatata ;)


_______________________________________
frumusetea este in ochii celui care priveste

21/04/10 20:58

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

OLD TRAIAN a scris:

Dar mai exista? Sau s-a reincarnat si e... logan?

Habar n-am, nea Traiane, ce praf s-o fi ales de ea. :))


23/04/10 08:50

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

mereu-tanar a scris:

eu coboram cu masina.

sa-mi dai numarul tatalui tau, sa ii spun exact unde sa imi livreze masina. Adica tie iti da si mie nu?

mereu-tanar a scris:

Traby refuza sa mai urce

mai, dar el era obisnuit sa il conduca daca il are numa de 2 saptamani? Nu cred ca-i vina saracei masini :D  La astea vechi oricum e greu, sa vezi ca dupa cate exercitii ii porneste din prima ;)

Cr!$s a scris:

daa conduc tot timpu cand merg in tara...si oricum carnetul in tara l'am luat ;) nici eu nu pot face mai nimic cu stanga...:)) dar stii cum e...cum esti invatata ;)

foarte fain. Bravo :)

  Un vecin are un peugeot 207 rosu. Dar i-a aplicat 2 benzi negre pe centru pe toate lungimea masinii si arata mult mai fain.
   Apropo, mi se pare ca de vreo 2 saptamani alt vecin are geamuri fumurii, parca nu avea. mama zice ca o fi aplicat ceva folie inchisa, se poate?


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

23/04/10 11:32

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Desigur. Doar ca folia se deterioreaza de la o vreme... de la soare..

_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

23/04/10 12:30

   
Tiana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 25/01/10
se poate sa iti pui folie  dar pe geamurile din fata nu este legal(asa stiam eu)poate ma insel....

23/04/10 12:59

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

Tiana a scris:

se poate sa iti pui folie  dar pe geamurile din fata nu este legal(asa stiam eu)poate ma insel....

cred ca era faza cu abtibilduri si alte chestii ce distrag atentia si vizibilitatea, indiferent unde le pui pe geam, alea sunt ilegale, dar sunt folosite [daca politistul e pus pe fapte mari, zice ca sunt interzise si tablitele ce se pun in spate cu "nu te enerva, pedalez cat pot de repede", "God is my copilot", "scuze ca te-am depasit" etc sau fularele cu echipe de fotbal, alea sunt puse exact central si nu vezi in spate].
   Chiar mai, o masina tuningata trebe autorizata?
   Eu cand oi avea masina mea imi cumpar din aia cu "atentie, blonda la volan" :D :))


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

23/04/10 14:17

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Foliile de pus pe geamuri trebuie sa fie autorizate de R.A.R. si, in cazul unui control, trebuie sa aveti si certificatul de omologare al foliilor asupra voastra.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

26/04/10 08:50

   
Tiana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 25/01/10

+Archangel+ a scris:

Foliile de pus pe geamuri trebuie sa fie autorizate de R.A.R. si, in cazul unui control, trebuie sa aveti si certificatul de omologare al foliilor asupra voastra.



ai dreptate ....stiam eu ceva dar nu stiam bine.


26/04/10 12:32

   
furtuna dragos
membru

Locatie: Timisoara RO - München DE
Inregistat: 26/01/11
are forumul Motociclisti ?

:)


_______________________________________
Povara Lui este usoara,
toate zilele-s cu soare,
parca sunt de vara!

26/01/11 15:40

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

RainSong a scris:

...La astea vechi oricum e greu, sa vezi ca dupa cate exercitii ii porneste din prima ;)

Deci dupa doua zeci de incercari, a 21-a incercare porneste din prima? :D :D :D

Ultima modificare de OLD TRAIAN (26/01/11 15:48)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

26/01/11 15:48

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net