TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Creștinul în postmodernism Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Arch a scris:

Iar ne-am adunat pentru o frumoassa lapidare?

Iar te chinuie spiritul avocatesc si tragi conlcuzii distorsionate?

Ultima modificare de irlanda (26/03/12 11:06)

26/03/12 11:05

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
irlanda, irlanda...

26/03/12 11:40

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

april a scris:

Mi se pare nepotrivit mesajul tau

si mie. oarecum. dar asta nu ti se pare nepotrivit april?

irlanda a scris:

Sa se uite la ele ca boul cu limba scoasa de-un cot, simtind o placuta si sanatoasa mangaiere...

evident ca nu.

26/03/12 12:40

irlanda
membru

Evident ca nu. Ceva asemanator cu ce am scris si am vrut sa subliniez eu ne spune si Biblia.

Citeste Proverbe 7 si vezi-ti de treaba.

26/03/12 13:34

ultimul mohican
membru

cand faci un user bou in mod indirect, e in regula. am inteles.

26/03/12 13:41

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
mi se pare funny ca un om care dezaproba anumite atitudini si afisari ale altora sa prinda fiecare detaliu care parca descrie o fantezie erotica. Iov spune ceva de genul "am facut legamant cu ochii mei sa nu mi'i opresc niciodata asupra unei fecioare". E greu? Da. Dar nu putem trai manati de pofte. Da, Pavel zice ca legea a adus constientizarea pacatului in om. Insa asta nu e o scuza. Nu e fariseism. Insa una e a recunoaste ca poti cadea alta e sa ridici in slavi un comportament condamnat de Biblie.

Ultima modificare de edi.theraven (26/03/12 21:39)

26/03/12 15:18

Site web  
ultimul mohican
membru

sa-mi fie iertat, ca nu postez la comentarii, mie mi se pare ciudat ca, daca cineva recunoaste ceea ce facem marea majoritate (in ascuns) i sa dau cu pietre in cap. De fapt fiecare dintre noi, cand ne-am uitat la o fata, ca si posibila prietena, ne-am uitat doar la sufletul si mintea ei. ufff.

26/03/12 15:22

edi.theraven
membru

Aia se cheama partenera nu prietena.

26/03/12 15:30

Site web  
ultimul mohican
membru

edy, lasa amanuntele, ai inteles ce am vrut sa spun. nu ma refeream la prietena ca si amica, prietena in sensul asta, mi-e si mama tovarasului meu.

26/03/12 15:35

edi.theraven
membru

Eu ma refeream la prietena ca iubita. Tu te'ai referit doar la partenera (de diverse).

26/03/12 15:38

Site web  
irlanda
membru

mohican a scris:

mie mi se pare ciudat ca, daca cineva recunoaste ceea ce facem marea majoritate (in ascuns) i sa dau cu pietre in cap.

I s-a dat cu "pietre in cap"(ce le place unora sa dramatizeze...)pentru faptul ca nu face deosebirea, nici in dreptul lui, nici in dreptul altora, intre preocuparile, principiile  si interesele unui crestin de cele ale unui necrestin.

Si daca nu ne lua cu blogul lui religios, cu "Laudat sa fie Domnul!", "Pace si numai bine" etc poate nu ne sesizam de experientele mangaietoare si sanatoase ale omului...

mohican a scris:

De fapt fiecare dintre noi, cand ne-am uitat la o fata, ca si posibila prietena, ne-am uitat doar la sufletul si mintea ei. ufff.

Diferenta dintre un baiat credincios si un agnostic, cand se uita la o fata nu doar la sufletul si mintea ei, o face faptul ca agnosticul/necredinciosul simte mangaiere si sanatate, pe cand credinciosul duce o lupta sa-si pastreze gandurile si privirile  curate.

Conteaza foarte mult inaintea lui Dumnezeu intentia si dorinta de a te pastra curat si ca urmare se primeste si puterea.

Si, da, eu cred ca exista persoane credincioase de parte masculina care, cu ajutorul Domnului, au facut legamant cu ochii sa nu si-i intineze.

26/03/12 16:01

edi.theraven
membru

irlanda a scris:

Si, da, eu cred ca exista persoane credincioase de parte masculina care, cu ajutorul Domnului, au facut legamant cu ochii sa nu si-i intineze.

Asta ca o confirmare pt ce am zis eu.

26/03/12 16:03

Site web  
ultimul mohican
membru

edi.theraven a scris:

Eu ma refeream la prietena ca iubita. Tu te'ai referit doar la partenera (de diverse).

nu edi, eu m-am referit la iubita, tu cand te gandesti ca vrei sa intri intr-o relatie cu x, ca si posbila viitoare sotie, te uiti doar la felul in care ea gandeste, implicit si la sufletul ei. atat. nimic mai mult.

experienta lui dismas eu nu o laud, nici modul in care a expus-o. dar de aici si pana la a spune sau a da de inteles, ca vai, ce a facut el, noi n-am face niciodata.....

26/03/12 16:21

irlanda
membru

mohican a scris:

dar de aici si pana la a spune sau a da de inteles, ca vai, ce a facut el, noi n-am face niciodata.....

Ia posteaza tu mesajele care spun sau dau de inteles asa ceva.

26/03/12 17:16

edi.theraven
membru

"nu edi, eu m-am referit la iubita, tu cand te gandesti ca vrei sa intri intr-o relatie cu x, ca si posbila viitoare sotie, te uiti doar la felul in care ea gandeste, implicit si la sufletul ei. atat. nimic mai mult." Exact. Cu toate ca asta cu prieteniile 'de proba' mi se pare aiurea.

Le :Si privirea aia de o clipa, involuntara, poate tulbura teribil duhul.

Ultima modificare de edi.theraven (26/03/12 17:20)

26/03/12 17:17

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Daca nu gresesc sunteti cam off-topic. :D

26/03/12 17:22

adrian_mihai
membru

Inregistat: 23/06/12
Mai bine nu te uiti...mergi cu fata in pamant. Prefer sa nu vorbesc cu o persoana care stiu ca ma poate ispiti :) . Iar daca este o sora, ar trebuie sa fie imbracata decent deci, nu o ispita asa mare.

Postmodernismul...oare nu zice : "Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia” ? Consider ca Biblia contine tot ce avem nevoie sa traim asa cum vrea Dumnezeu si nu cum vrea lumea. Lumea se schimba, trairea crestina nu, a fost si va fi mereu aceiasi. Satana schimba cum vrea El lumea, pentru ca el o conduce, sau cel putin asa crede, insa Dumnezeu este pe tron. :) Dumnezeu nu se trezeste si zice ca trebuie o schimbare in viata crestina, nicidecum, El nu poate gresi, ce ne-a lasat scris aia este ce trebuie sa facem.

23/06/12 20:06

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Bun. Si care-i legatura cu crestinul in postmodernism?
Poti sa incerci o legatura?

23/06/12 20:12

adrian_mihai
membru

Legatura este ca nu avem nici o legatura, este doar un alt lucru care vrea sa intre in Biserica lui Dumnezeu si sa-i strice scopul. :)

24/06/12 14:08

edi.theraven
membru

Deja suntem in postmodesrnism. Repet, titlul threadului este crestinul in postmodernism, nu postmodernsimul in crestinatate.

Biblie on-line, predici on-line, etc. Daca ne ocupam doar de exteriorul vasului si spunem ca tot ce e nou  e necurat dar interiorul ramane intunecat, ce folos? Crestinul trebuie sa discearna si sa aleaga din toate ceea ce este bun.

24/06/12 14:27

Site web  
adrian_mihai
membru

Si cum discerne crestinul? Cred ca asta e intrebarea mai importanta. Unul zice "e bine sa faci asta", altul zice "e pacat", ambii fiind crestini. Cine are dreptate? De fapt, de unde avem siguranta in a discerne orice?

25/06/12 19:46

edi.theraven
membru

Vrei sa reinventezi roata sau ce?

25/06/12 20:00

Site web  
adrian_mihai
membru

Nu am de gand, am incercat lucuri de genul asa si nu a functionat. :)

Dar e o intrebare logica, de unde avem siguranta in a discerne?

25/06/12 20:03

edi.theraven
membru

pai nu scrie in Biblie CUM se face asta sau ce?

25/06/12 20:05

Site web  
adrian_mihai
membru

Adevarat,scrie. Si atunci cum se face ca totusi 2 crestini care citesc din aceiasi Biblie au opinii opuse despre un lucru?

25/06/12 20:07

Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la