TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 24
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

anomis a scris:

... Putem controla acest proces? Adica, putem decide cand sa ramanem sau nu insarcinate? Vorbesc serios, chiar nu inteleg contextul....

Anomis, orice femeie cu ciclu menstrual regulat îşi poate calcula periada fertilă în care poate rămâne însărcinată.

15/07/08 22:49

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

anomis a scris:

Cred ca trecem in sfera avortului. Dumnezeu e Cel care decide daca vei avea sau nu copil.Intelegi unde bat?

mai sunt si alte metode pe care eu una le consider lipsite de etica...cum ar fii pilula de a doua zi sau anumite contraceptive orale/injectabile care chiar daca permit formarea celului ou acesta nu gaseste conditii prielnice in uter pentru fixare.

15/07/08 22:51

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Stiu asta. Dar nu despre asta vorbeam, Magdy. Spuneam, sau incercam sa aduc discutia la concluzia la care am ajuns eu: Dumnezeu a pus in noi legile astea, pentru a ne lasa noua libertatea de a alege cati copii sa avem. Asta in cazul in care putem avea. Poate nu e cea mai fericita concluzie, dar e cea mai rationala pentru mine, momentan. :)

Eu consider lipsit de etica si prezervativul, mereule. :D

Ultima modificare de anomis (15/07/08 22:54)

15/07/08 22:52

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
@anomis
Fara cine .Nu m-am exprimat bine.

Din moment ce tu spui ,ca alegerea iti apartine cind sa ramai insarcinata,inseamna ca tu hotarasti in locul lui Dumnezeu.

Ultima modificare de irlanda (15/07/08 22:57)

15/07/08 22:56

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
@anomis
restul metodelor sunt, sa zicem, dupa cugetul fiecaruia...ma refer in primul rand la barierele chimice si fizice...dar cele amintite nu mi se par deloc ok.

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (15/07/08 23:01)

15/07/08 22:57

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

anomis a scris:

Spuneam, sau incercam sa aduc discutia la concluzia la care am ajuns eu: Dumnezeu a pus in noi legile astea, pentru a ne lasa noua libertatea de a alege cati copii sa avem. Asta in cazul in care putem avea. Poate nu e cea mai fericita concluzie, dar e cea mai rationala pentru mine, momentan. :)

Nu vei reusii niciodata anomis,nu totate sunt ca tine ;) (in acest moment)

Ultima modificare de daniel-l (15/07/08 22:58)

15/07/08 22:57

simona
membru

Dumnezeu m-a facut femeie, si tot El a pus in noi legile(deja ma frustreaza cuvantul asta :rolleyes:)astea. El a ales deja sa ma lase sa decid.

mereu a scris:

cele amintite nu mi se par deloc ok.

Total de acord.

daniel-l a scris:

Nu vei reusii niciodata anomis,nu totate sunt ca tine  (in acest moment)

E de bine, sau de rau?

Ultima modificare de anomis (15/07/08 23:01)

15/07/08 22:58

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:02)

15/07/08 23:00

simona
membru

Magdy a scris:

Fiecare dintre noi are o încredinţare. Este bine să nu o face lege pentru ceilalţi.

Pai... Asa ar trebui. :)

Foarte faine versetele... si foarte pline de adevar si ...da, de intelepciune!

15/07/08 23:03

irlanda
membru

Eu vreau ca Domnul sa decida El, si in privinta asta in locul meu.
Si sint convinsa ca nu ma va trage la socoteala, ca de ce nu am decis si nu am ales eu, cati copii sa am.

15/07/08 23:04

daniel
membru

anomis a scris:

E de bine, sau de rau?

E de rau :D

Ultima modificare de daniel-l (15/07/08 23:13)

15/07/08 23:07

Magdy
membru

irlanda a scris:

Eu vreau ca Domnul sa decida El, si in privinta asta in locul meu.
Si sint convinsa ca nu ma va trage la socoteala, ca de ce nu am decis si nu am ales eu, cati copii sa am.

Asta e încredinţarea ta, irlanda. Domnul să te binecuvânteze! Şi spor mai departe.

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:02)

15/07/08 23:08

simona
membru

Noah... Asta este, daniel-l. Eu mi-am spus doar punctul de vedere.

Da, irlanda. Iti apreciez fermitatea. Dar vreau sa cred ca Domnul nu m-a facut robot. Mi-a dat ratiune. Si stiu ca ma va binecuvanta cu un sot care sa imi impartaseasca parerile. Iti urez la fel. :)

Ultima modificare de anomis (15/07/08 23:10)

15/07/08 23:09

irlanda
membru

@Magdy

Sigur, daca o n-o sa vina Domnul pana atunci mai vorbim dupa .
Am gasit un verset foarte frumos in Psalmul 37 :25
"Am fost tanar, si am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit parasit, nici pe urmasii lui cersindu-si painea"

@anomis
Amin,multumesc la fel.

Ultima modificare de irlanda (15/07/08 23:14)

15/07/08 23:12

daniel
membru

Magdy nu mai stiu acum unde dar scrie in biblie ca, copii facuti la tinerete sunt o tolba plina cu sageti la batranete (sper ca nu m-am incurcat).

Ma deranjeaza la fete cand spun eu vreau doar un copil, maxim doi.... Da de ce? Sa-i fie usor in viata??? Pai daca acei doi sunt bolnavi ce face??  Isi plannge de mila si de ce, ca a vrut sa fie inteleapta ? Nu le acuz dar ar fii bine sa tinem si pentru noi unele lucruri.

15/07/08 23:14

simona
membru

Pfff... Cred ca tolba aia cu sageti o sa te cam imbatraneasca inainte de vreme. :rolleyes:

Daca o fata spune faza aia, cu un copil sau doi, si o zice cu toata ratiunea, cred ca se uita la ce situatie materiala are, ca nu cumva copiii ei sa aiba de suferit, in urma deciziei ei. ;)

daniel-l a scris:

Pai daca acei doi sunt bolnavi ce face??

Mai face vreo doi... Ca doara-doara... :rolleyes:

Aceste intrebari cam intra in categoria SF. Am zis-o cat de dragut am putut.

Ultima modificare de anomis (15/07/08 23:21)

15/07/08 23:19

Magdy
membru

daniel-l a scris:

Magdy nu mai stiu acum unde dar scrie in biblie ca, copii facuti la tinerete sunt o tolba plina cu sageti la batranete (sper ca nu m-am incurcat).

Ma deranjeaza la fete cand spun eu vreau doar un copil, maxim doi.... Da de ce? Sa-i fie usor in viata??? ...

Psalmii 127:4 Ca săgeţile în mâna unui războinic, aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe.

Psalmii 127:5 Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine, când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă.

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:03)

15/07/08 23:21

daniel
membru

Fetelor imi cer scuze daca v-am jignit.

anomis a scris:

Pfff... Cred ca tolba aia cu sageti o sa te cam imbatraneasca inainte de vreme. :rolleyes:

Daca o fata spune faza aia, cu un copil sau doi, si o zice cu toata ratiunea, cred ca se uita la ce situatie materiala are, ca nu cumva copiii ei sa aiba de suferit, in urma deciziei ei. ;)

Nu am zis ca eu vreau 10 copii nici 5 nici 1. Doar atat: nu imi place cand vrei sa-ti expui parerea sa zici ca asa e bine si cum face celalalt nu e bine.

Magdy mersi de ajutor.  Te inteleg mai bine decat crezi, si stiu cum e sa fie multi copii (sunt si eu dintr-o familie mare). Doar unul singur poate sa creasca si o face: Dumnezeu. 
   De ce spun aceste lucruri ? pentru ca toti stim ca direct sau indirect oprim copii sa se nasca sau mai grav sa traiasca. Eu nu pot zice sus si tare ca doar x copii voi avea.

Ultima modificare de daniel-l (15/07/08 23:32)

15/07/08 23:30

Magdy
membru

daniel-l a scris:

...(sunt si eu dintr-o familie mare). ...

Da, dar una e să faci parte, alta e să-i creşti tu. ;)

15/07/08 23:31

simona
membru

irlanda a scris:

Nu am zis ca eu vreau 10 copii nici 5 nici 1. Doar atat: nu imi place cand vrei sa-ti expui parerea sa zici ca asa e bine si cum face celalalt nu e bine.

Se numeste dreptul la libera exprimare. Atat timp cat eu nu i-am impus ei nimic, ci doar am expus un punct de vedere diferit, nu stiu unde am gresit.

daniel-l a scris:

Doar Unul singur poate sa creasca si o face: Dumnezeu.

Si atunci, deci... Noi scapam de orice grija. Ne putem pune burtile pe masa, si sa ne lafaim in... (pune orice vrei tu acolo, eu nu indraznesc). Dumnezeu daca iti ofera asa un cadou minunat, cum e un copil, te lasa pe tine sa ai grija de educatia lui-de care apropo esti raspunzator-te lasa pe tine sa decizi cu ce il imbraci, ce mananca-care il ajuta la o dezvoltare normala, sau nu.

Ia zi-mi tu, daca nu uzi o floare, ce se va intampla cu ea? Dumnezeu are puterea ca sa faca orice, e Suveran chiar si peste dezvoltarea corpului nostru, dar cred ca ne lasa si pe noi sa ne aducem aportul. :)

Ultima modificare de anomis (15/07/08 23:38)

15/07/08 23:32

daniel
membru

Magdy a scris:

Da, dar una e să faci parte, alta e să-i creşti tu. ;)

Of of, ajungem departe si se uita esenta ;)

anomis fiecare decide care ii este aportul. Cine vrea sa fie mai mare v-a primii o rasplata mai mare, cine nu va primi una mai mica.

Ultima modificare de daniel-l (15/07/08 23:50)

15/07/08 23:35

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
Şi când te gândeşti că sunt unele femei care doresc cu disperare un copil,doar unul,dar nu îl pot avea... .Şi altele,care pot avea câţi vor,dau cu piciorul la aceasta.Alegerea e a fiecăruia,dar,parcă apelăm prea uşor la scuze,la motive...
Mă întreb ce ar spune o femeie care nu poate avea copii despre controlul sarcinilor...?
Şi care e până la urmă rolul (sau scopul) femeii?De a fi egală cu bărbatul?De a avea o carieră?De a fi mereu frumoasă?De ce a fost creată femeia?
Şi de ce să mai fie relaţii cu sexul opus?Pentru satisfacerea propriilor dorinţe şi fantezii?Mă întreb dacă pentru asta a lăsat Dumnezeu în noi dorinţa de a ne căsători...

Ultima modificare de Andreea (15/07/08 23:55)

15/07/08 23:53

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

anomis a scris:

Ia zi-mi tu, daca nu uzi o floare, ce se va intampla cu ea? Dumnezeu are puterea ca sa faca orice, e Suveran chiar si peste dezvoltarea corpului nostru, dar cred ca ne lasa si pe noi sa ne aducem aportul. :)

Cred ca ideea irlandei era ca va avea Dumnezeu grija de apa pentru udat.

16/07/08 06:10

simona
membru

april a scris:

Cred ca ideea irlandei era ca va avea Dumnezeu grija de apa pentru udat

Total de acord. Dar eu ma refeream la modul in care administram aceasta apa.

Andreea, discutam despre controlul sarcinilor. Si daca facem asta, e pentru simplul fapt ca cineva s-a gandit:"Ok, daca o femeie poate face cati copii vrea, sa ii faca, pur si simplu, sau sa stea sa rumege daca are cu ce sa ii creasca?"

Ca daca e pana la urma, Dumnezeu a pus dorinta in noi. Daca nu ar fi dorinta, ioc copii.

16/07/08 08:59

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Andreea a scris:

Mă întreb ce ar spune o femeie care nu poate avea copii despre controlul sarcinilor...?

Dar ce ar spune o femeie cu foarte multi copii si pe care nu are cu ce sa-i creasca?

Andreea a scris:

Şi care e până la urmă rolul (sau scopul) femeii?

In niciun caz sa fie masina de facut copii.

Andreea a scris:

Şi de ce să mai fie relaţii cu sexul opus?

Relatia sexuala nu este numai pentru procreere. Nu suntem animale. Ca asa am face copiii in incubatoare si nici n-ar mai trebui sa avem astfel de relatii.

1 Corinteni 7:
3  Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat.
4  Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta.
5  Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre.

16/07/08 09:14

Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la