TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 24
The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08
esti si tuh printre ei?:>

16/07/08 22:37

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Are +Archangelul+ pene sidefate, si sare in ochi. :D:D))

Ultima modificare de anomis (16/07/08 22:38)

16/07/08 22:38

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

anomis a scris:

Are +Archangelul+ pene sidefate, si sare in ochi. :D:D))

in ochii unora,da.

Si mai la subiect, va rog.

16/07/08 22:41

The_sense_of_life
membru

fara metafore... :))

16/07/08 22:42

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

homeless a scris:

Vad ca unii ati depus un real interes pt a deslusi clar voia Domnului in ceea ce priveste controlul sarcinilor.
Dar..."cine este credincios in lucrurile mici va fi si in cele mai mari".
Ma intristeaza sa citesc mesaje cu tenta de superioritate si ironie.
De multe ori va legati de persoana si nu de idee.
De multe ori faceti din propria conceptie "lege" pentru ceilalti si desi nu va impuneti opinia in mod concret, foarte subtil intitulati parerea personala ca fiind cea veridica.
Scoateti cuvinte din context ca sa defavorizati mesajul anterior si astfel sa fie pusa in lumina propria opinie.
E o observatie valabila la mai multe discutii.
Imi pare rau daca numai eu vad chestia asta .
Sper ca e doar o impresie de-a mea.
Poate eu citesc pe un "ton negativ" mesajele voastre iar voi de fapt discutati ca intre crestini.
Daca e asa, scuze.

Homless iti dau dreptate, am evitat sa intru in discutie dar chiar mi se pare ca deja toti o luam pe alte cai, cat despre mine am incercat sa fiu cat se poate de sincer, coret si la subiect. Regret ca nu am reusit sa vorbesc cum vroiam si am atins cateva persoane, nu am spus cu rautate dar la acel moment nu am avut cum sa ma exprim.

16/07/08 22:54

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Din asta inteleg ca tu , masori spiritualitatea unor oameni, in functie de cati copii au.
Si mai inteleg ca, cei care fac copii multi, sint niste imaturi spirituali si niste iresponsabili.
...
Deci, cei care fac copii multi, sint niste imaturi spiritual, pe langa cei din lume si cei care fac copii cati vor.

Din asta inteleg ca tu nu citesti decat ceea ce citezi. Tocmai am zis ca n-am nimic impotriva ca o familie sa aiba si 20 de copii daca poate sa-i creasca. Ideea e sa te gandesti (bine, cine poate!) daca poti sa-i cresti fara sa stai cu mana intinsa dupa ajutoare. Asta era tot. O familie cu 8 copii care are posibilitate sa-i creasca poate sa fie mai matura spiritual decat una care are 2 copii si nu are posibilitate sa creasca nici macar unul.

irlanda a scris:

Rau am ajuns !

N-am motive sa te contrazic. :D

17/07/08 09:13

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

+Archangel+ a scris:

Din asta inteleg ca tu nu citesti decat ceea ce citezi.

Am citit tot ,si stiu ca am inteles foarte bine. 

irlanda a scris:

Rau am ajuns !

Archangel a scris:

N-am motive sa te contrazic. :D

Cred ca o sa notez ziua de astazi in calendar,ca prima data, cand nu mai ai tu motive sa ma contrazici :rolleyes:

17/07/08 09:29

luck86
membru

Inregistat: 19/07/08
am si eu o intrebare la dvs:Cand ne vom infatisa la Judecata de apoi ce vom zice:Doamne iata eu si copii care i-am programat?

Isaia 8:18 Iată, eu şi copiii pe care mi i-a dat Domnul, suntem nişte semne şi nişte minuni în Israel, din partea Domnului oştirilor, care locuieşte pe muntele Sionului.

20/07/08 00:02

+Archangel+
Moderator

Imi pare rau sa-ti spun dar la Judecata te vei infatisa singur. Asa cum mantuirea e personala si Judecata va fi la fel.

20/07/08 13:22

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

+Archangel+ a scris:

Imi pare rau sa-ti spun dar la Judecata te vei infatisa singur. Asa cum mantuirea e personala si Judecata va fi la fel.

Singur ,cu toate actiunile si deciziile pe care le-ai luat.

20/07/08 13:40

+Archangel+
Moderator

Corect.

20/07/08 16:07

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Am o intrebare. Taierea imprejur din Vechiul Testament avea un rol si in controlul sarcinilor sau nu?

20/07/08 16:16

+Archangel+
Moderator

Nu cred. Aceasta se facea la 8 zile de la nastere. Si nu se taia decat preputul.

20/07/08 16:39

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Norkis a scris:

Am o intrebare. Taierea imprejur din Vechiul Testament avea un rol si in controlul sarcinilor sau nu?

Doar in prevenirea cancerului de col uterin. Cel putin asa am citit in cartea Boli evitabile.

20/07/08 16:48

The_sense_of_life
membru

haideti sa fim seriosi... taierea imprejur nu are nici un astfel de rol... era un obicei :)

20/07/08 19:23

Norkis
membru

mereu, ai putea sa ne dai citire macar unui citat_

20/07/08 19:56

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
"In anul 1954, intr-un vast studiu asupra a 86 214 femei din Boston, s-a observat ca la femeile neevreice, cancerul de col uterin era de opt ori si jumatate mai frecvent ca la femeile evreice.(W.R. Ober& L. Reiner, Cancer of Cervicx in Jewish Woman, New England Journal of Medicine, November 30,1954,pag.555-559)",
"...Editorialul relateaza in continuare ca in insulele Fiji, procentul cancerului uterin este in mod categoric mai scazut printre cei care practica circumcizia"
apud S.I.McMillen, M.D., Boli evitabile, pag.16-17.

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (20/07/08 20:28)

20/07/08 20:22

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07
treaba cu cancerul de col uterin este mult mai complexă decât laşi să se înţeleagă, mereu_alaturi_de_tine. Mai multe detalii sunt date şi aici:

http://www.romedic.ro/boli/Cancerul_de_ ... _0552.html

20/07/08 20:52

Norkis
membru

eu totusi consider ca Dumnezeu a avut in vedere si anumite beneficii sanitare cu aceasta circumcizie, la fel cum a avut un scop sanitar auxiliar si ritulaul de spalare a trupului din Vechiul Testament sau a eliminarii consumului de grasime si sange de animale.

20/07/08 21:01

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

zambezi a scris:

treaba cu cancerul de col uterin este mult mai complexă decât laşi să se înţeleagă, mereu_alaturi_de_tine. 

Discutam despre controlul sarcinilor, iar circumcizia nu are legatura cu asta. Si eu stiu ca are in schimb un rol in prevenirea cancerului de col uterin.

Daca va intereseaza circumcizia si cancerul de col uterin ati putea deschide alte subiecte .

20/07/08 21:12

Norkis
membru

atata timp cat exista mijloace sanatoase de controlare a sarcinilor(de prevenire si de programare, mai bine spus), si atata timp cat exista o lume postmoderna in care rolul femeii in societate si economie aproape ca nu mai cunoaste un precedent, controlul sarcinilor este un dat necesar deja.

22/07/08 10:59

j`ariel
membru

Inregistat: 24/07/08
Buna. E prima data ca scriu. Pana acum numa am citit. Subiectul asta ma preocupa. Intotdeauna mi-am dorit o familie mare. Dar avand in vedere situatia in care ma aflu, eu consider ca nu prea imi permit. Si nu ma refer aum doar la bani. Dar am o nedumerire. Dumnezeu m-a ajutat sa termin o facultate, si acum ma refer la un ajutor real, cu bani si mancare, venite  cand aveam mai mare nevoie si nu vedeam omenesete nici o cale de a le primi,atunci pentru ce atata efort de a face 5 ani o facultate, daca apoi voi sta acasa si voi creste copii?

24/07/08 12:58

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Asta imi aduce aminte de o adventista care scria pe un forum ca in maxim 5 ani va veni Iisus.Ea era in anul 1 de facultate.De ce m-ai facea facultatea eu nu stiu dar am intrbat-o : .Desigur raspunsul a fost intr-un limbaj de lemn, adica nu am inteles nimik.Pai j`ariel sfatul meu ,vazand atatia crestini pe aici este sa te distrezi prima data si apoi vezi tu ce faci:) .No bine poate sunt rautacios dar sa sti ca iti dau dreptate putin.Nu asta e scopul nostru in viata, sa facem cati mai multi copii.Scopul este mantuirea.

24/07/08 13:11

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Bună, j`ariel! În primul rând bine ai venit pe forumul TânărCreştin!
Te invităm să treci pe la subiectul Noi, cei de pe forum (click aici) şi să ne spui câteva cuvinte despre tine! :)

De asemenea, eşti invitat(ă?) să arunci o privire şi la Regulament (click aici) şi să încerci să ţii cont de el.

Spor la postat! ;)

...în altă ordine de idei...

j'ariel a scris:

eu consider ca nu prea imi permit. Si nu ma refer acum doar la bani.

Dar la ce te referi? De ce nu îţi permiţi?

j'ariel a scris:

atunci pentru ce atata efort de a face 5 ani o facultate, daca apoi voi sta acasa si voi creste copii?

Psalmii 18:30 Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite, Cuvântul Domnului este încercat: El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

Sunt sigur că Dumnezeu a pregătit pentru tine tot ce e mai bun. Nu te îngrijora! ;)

Romani 8:28 De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.

Ultima modificare de benny (24/07/08 13:19)

24/07/08 13:16

Norkis
membru

adventistii spun ca in cinci ani vine Isus?

j'ariel, e foarte importanta in ziua de astazi profesia; sa recunoastem. Nu traim in secolul XIX. Si consider ca este o dovada de intelepciune sa fim printre primii in fapte bune, dar si ca pregatire profesionala; trebuie sa fim cap si nu coada; doar ca, legat de copii, mai presus de bani si mai presus de conditii trebuie sa existe timpul fizic acordat acestora.

Normal ca si primele sunt foarte importante; insa cea mai mare lipsa a adolescentilor de astazi nu e lipsa de bani ci de timp petrecut cu parintii ; in acest sens trebuie sa iti orientezi de pe acum munca astfel incat sa poti avea parte de timp liber pentru famiulie in viitor.

In orice caz, cand mi-am schimbat medicul de familie, mi-a spus ca ar fi bine pana in 28 de ani sa fac un copil, pt ca din colo de aceasta varsta organismul femeii incepe deja sa resimta influentele imbatranirii iar diferenta de varsta va fi si un impas in comunicarea sanatoasa cu copiii. Inca nu am aceasta varsta, insa in planurile mele am in vedere acest fapt, chiar daca studiile si meseria mea nu prevad un timp optim pentru intrerupere.

24/07/08 13:20

Pagini: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la