TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 24
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Sunt unii care spun ca Dumnezeu vrea ca ei sa aiba multi copii. Aveti idee pe ce isi bazeaza aceasta afirmatie? De ce ar vrea Dumnezeu ca de exemplu fiecare familie sa aibe de la 5 copiii in sus pana la peste 30 de copii cati poate avea o femeie intr-o viata. Daca Dumnezeu ar vrea ca noi sa avem zeci de copii cum de ca mai exista femei care sunt sterpe?

02/11/08 03:03

Site web  
lara
membru

Inregistat: 03/12/06

Larisa a scris:

Daca Dumnezeu ar vrea ca noi sa avem zeci de copii cum de ca mai exista femei care sunt sterpe?

Nu sunt in totalitate adepta conceptului "copii cati da Domnul" pentru ca tot Domnul da si intelepciune, dar copiii sunt dati ca o binecuvantare din partea Domnului. Femeile care nu pot avea copii cred ca sunt mai degraba blestemate decat binecuvantate.

02/11/08 15:53

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
Larisa, sunt lucruri pe care noi nu le putem intelege, trebuie doar sa le acceptam. mintea noastra limitata nu poate pricere care este planul Lui cu fiecare in parte. Cum spunea si lara, Domnul ne-a dat si intelepciune si chiar El a spus ca daca ii lipseste cuiva intelepciunea sa o ceara. da, e trist ca exista femei care nu pot ramane insarcinate si-si doresc foarte mult copii, dar si mai trist este ca raman insarcinate cele care nu-i doresc si ii ucid apoi. noi nu-i putem cere Lui socoteala si nu-L putem intreba de ce a ales El sa fie asa.
Eu inca nu sunt maritata si nu pot da un raspuns exact la acest subiect, dar daca Domnul m-ar binecuvanta si as putea ramane insarcinata, cred ca o sa folosesc si intelepciunea pe care El mi-a dat-o si nu o sa fac copii pana cand n-o sa mai pot, mai ales daca eu si sotul meu nu o sa le putem oferi ceea ce au nevoie. asa o sa ma distrug pe mine si o sa las si atatia copii sa moara de foame. Prefer sa am 3-4 copii sanatosi din toate punctele de vedere, in loc sa am 20 si sa ii pierd pe toti prin lume pentru ca n-as avea timp si nici bani sa ma ocup de ei si de cresterea lor

Ultima modificare de tamarta4jc (02/11/08 21:42)

02/11/08 16:13

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

tamarta4jc a scris:

Prefer sa am 3-4 copii sanatosi din toate punctele de vedere, in loc sa am 20 si sa ii pierd pe toti prin lume pentru ca n-as avea timp si nici bani sa ma acup de ei si de cresterea lor

total de acord cu ea..

02/11/08 20:06

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Hmmm...partial de acord...Si cei 3-4 pot fii "nesanatosi". Nu depinde DOAR de tine si de felul in care ii educi. Da, poate ca ai avea mai mult de fiecare in parte, insa doar POATE, pentru ca lumea chiar stie cum sa te "fure".

Ultima modificare de UnderZero (02/11/08 22:49)

02/11/08 22:48

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08

tamarta4jc a scris:

[ Prefer sa am 3-4 copii sanatosi din toate punctele de vedere, in loc sa am 20 si sa ii pierd pe toti prin lume pentru ca n-as avea timp si nici bani sa ma ocup de ei si de cresterea lor

asta nu o stabilim noi cum sa fie copii(si cati) cum ti da DOmnul asa ii ai si ii iubesti pentru ca is copii tai dar de la Dumnezeu.Dar tu ii ajuti ii inveti despre Dumezeu si crescand intr-o familie cu principi ,morale crestine... acel copil nu o sa se piarda in lume daca vrea sa asculte de spusele parintilor

02/11/08 23:12

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Larisa a scris:

Sunt unii care spun ca Dumnezeu vrea ca ei sa aiba multi copii

Nu,sant unii care spun ca Dumnezeu vrea ca ei  sa aibe cati copii vrea El.Nu e musai ca Domnul sa vrea multi copii pentru o familie.

Larisa a scris:

Aveti idee pe ce isi bazeaza aceasta afirmatie?

Probabil pe faptul ca Dumnezeu e cel care are tot dreptul sa hotarasca cine ,cand si unde sa se nasca.

Larisa a scris:

De ce ar vrea Dumnezeu ca de exemplu fiecare familie sa aibe de la 5 copiii in sus pana la peste 30 de copii cati poate avea o femeie intr-o viata

Asa cum am spus mai sus, Dumnezeu poate sa vrea  un singur copil,sau niciunul,sau 30.

Larisa a scris:

de ca mai exista femei care sunt sterpe?

Dumnezeu nu este dator sa ne dea noua explicatii .El face ce vrea.
"Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea." (Ps.115:3)

lara a scris:

Femeile care nu pot avea copii cred ca sunt mai degraba blestemate decat binecuvantate.

Nicidecum.Eu zic sa fii mai cu bagare de seama cand vorbesti despre un om cum ca ar fi blestemat sau binecuvantat.

tamarta4jc a scris:

cred ca o sa folosesc si intelepciunea pe care El mi-a dat-o si nu o sa fac copii pana cand n-o sa mai pot,

Mai,da' multa intelepciune ne mai trebuie sa stim ca daca facem copii multi traiul o sa ne fie mai modest,si daca facem unul,doi traiul ne va fi mai imbelsugat.Un car si mai bine de intelepciune ne trebuie ca sa ajungem la descoperirea asta.
Se bate apa in piua cu intelepciunea la capitolul cati copii,dar la multe altele cand intr-adevar ar trebuie sa ne folosim intelepciunea o lasam "cum vrea Domnul",nu mai santem asa de intelepti.

tamarta4jc a scris:

Prefer sa am 3-4 copii sanatosi din toate punctele de vedere, in loc sa am 20 si sa ii pierd pe toti prin lume pentru ca n-as avea timp si nici bani sa ma ocup de ei si de cresterea lor

Incercati sa va folositi de niste cifre mai reale.
Exista femei care au multi copii,si nu sant nici in lume, nu sant nici niste inculti si nici niste neanatosi.Sant oameni.

03/11/08 03:04

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07

irlanda a scris:

Dumnezeu nu este dator sa ne dea noua explicatii .El face ce vrea.
"Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea." (Ps.115:3)

Raspunsul ar fi fost bun daca nu ar fi fost si diavolul.Boala si suferinta si tot ce e rau pe lumea asta vin de la potrivnic.Cei drept mereu cu incuvintarea Lui Dumnezeu pentru indreptarea oamenilor sufleteste.
Daca eu am o masina si asta e toata averea mea, eu pot zice ca fac ce vreau cu ea dar nu o arunc in primul lac sau o dau pe gratis la primul venit .

03/11/08 07:44

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

crisstina a scris:

asta nu o stabilim noi cum sa fie copii(si cati) cum ti da DOmnul asa ii ai si ii iubesti pentru ca is copii tai dar de la Dumnezeu.

la 14-15 ani si eu gandeam la fel.imi doream cat mai multi copii.credeam ca tot ce zboara se mananca, dar viata nu e chiar atat de usoara cum ni-o imaginam noi.

crisstina a scris:

Dar tu ii ajuti ii inveti despre Dumezeu si crescand intr-o familie cu principi ,morale crestine... acel copil nu o sa se piarda in lume daca vrea sa asculte de spusele parintilor

esti constienta de ceea ce spui? privesc in familia mea. mama ne-a invatat pe toti aceleasi lucruri, dar eu sunt singura care am ales sa urmez sfaturle ei.sunt de acord cu UnderZero. stiu ca pot fi aceleasi probleme daca sunt 2 sau 20 dar prefer sa fie mai putini si sa se piarda 2 decat 20. nu tine de noi in totalitate. noi suntem doar datori sa le vorbim despre Dumnezeu si sa ii indemnam sa aiba o viata asa cum El isi doreste sa aiba.

irlanda a scris:

Mai,da' multa intelepciune ne mai trebuie sa stim ca daca facem copii multi traiul o sa ne fie mai modest,si daca facem unul,doi traiul ne va fi mai imbelsugat.Un car si mai bine de intelepciune ne trebuie ca sa ajungem la descoperirea asta.
Se bate apa in piua cu intelepciunea la capitolul cati copii,dar la multe altele cand intr-adevar ar trebuie sa ne folosim intelepciunea o lasam "cum vrea Domnul",nu mai santem asa de intelepti.

mda..nu cred ca esti tu cea mai in masura sa vorbesti despre intelepciunea la alte capitole, pentru ca se pare ca peste tot toti gresesc, dar tu ai dreptate. trebuie sa te gandesti ca poti gresi si tu si ca altii ar putea avea dreptate. lasa sa n-am eu deloc intelepciune si sa ai tu si pentru mine. dar cred ca mai intelept e cel care accepta ca nu el are intotdeauna dreptate. ne putem spune parerea, dar nu trebuie sa le bagam celorlalti pe gat ideile noastre ca fiind singure corecte. ai mult prea multe idei fixe si daca vrei sa tii in continuare la ele, esti invitata mea. sa te vad eu peste cativa ani maritata si sa vad ce ai spune atunci. chiar ai face 20 de copii daca n-ati avea ce sa mancati tu si sotul tau? chiar ai accepta sa ii faci copii sotului tau daca el s-ar indeparta de Dumnezeu si ti-ar face viata un chin? sau ai accepta sa aveti contact sexual doar atunci cand esti pregatita sa mai ai inca un copil? crede-ma, nu va fi deloc asa. vorbesti mult prea usor despre anumite lucruri care trebuiesc tratate cu mare importanta..si da..e nevoie de "un car si mai bine de intelepciune"

Ultima modificare de tamarta4jc (03/11/08 12:30)

03/11/08 12:16

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Eu cred ca este vorba de credinta, si nu neaparat de intelepciune. Sau de intelepciunea de a avea credinta.

Sau altfel zis intelepciunea noastra versus credinta in Dumnezeu. Eu cam asa vad lucrurile .

Daca Dumnezeu da nu cred ca nu va avea si grija . Dar de ce sa avem incredere in El, ca nu ne va da mai mult decat putem duce? Avem doar intelepciune sa hotaram singuri, nu ? Nu trebuie sa-L deranjam pe El cu asa ceva, ca are cu siguranta prea multe de facut ( printre altele sa nu piarda nici o vrabie care cade la pamant sau sa ne numere firele de par din cap ) ca sa mai aiba grija si de cati copii ne trimite. Daca cumva ii scapa vreunul in plus? Ca deh, o sti El intradevar cate fire de par avem in cap, dar cati copii putem creste probabil ca nu. Asta om sti-o noi mai bine :rolleyes: .

03/11/08 18:33

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Nu ştiu sigur dacă s-a amintit deja textul acesta din Biblie,dar pentru că duminică s-a citit la noi în biserică,mi-ar face plăcere dacă am arunca o privire pe el:

"Geneza 29:31 Domnul a văzut că Lea nu era iubită; şi a făcut-o să aibă copii, pe când Rahela era stearpă.
Geneza 29:32 Leaa rămas însărcinată, şi a născut un fiu, căruia i-a pus numele Ruben (Vedeţi fiu); "căci", a zis ea, "Domnul a văzut mâhnirea mea, şi acum bărbatul meu are să mă iubească negreşit."
Geneza 29:33 A rămas iarăşi însărcinată, şi a născut un fiu; şi a zis: "Domnul a auzit că nu eram iubită, şi mi-a dat şi pe acesta." De aceea, i-a pus numele Simeon (Ascultare).
Geneza 29:34 Iar a rămas însărcinată, şi a născut un fiu; şi a zis: "De data aceasta, bărbatul meu se va alipi de mine, căci i-am născut trei fii." De aceea i-a pus numele Levi (Alipire).
Geneza 29:35 A rămas iarăşi însărcinată, şi a născut un fiu; şi a zis: "De data aceasta, voi lăuda pe Domnul." De aceea i-a pus numele Iuda (Lăudat fie Domnul). Şi a încetat să mai nască. "

Şi am auzit altă frază care mi-a atras atenţia.Întrebat un frate cam pentru câţi copii ar avea resurse,a răspuns că pentru nici unul.Dar atunci când priveşte la resursele Tatălui meu,îmi dau seama că voi avea toate resursele necesare pentru copii pe care El mi-i va dărui.

03/11/08 20:33

Site web  
ionik
membru

Inregistat: 01/11/08
eu cred ca copii is un dar de la Dumnezeu' si El se ingrijeste de traiul fiecaruia ,nu noi trebuie sa decidem noi cati copi trebuie sa avem........... El a zis "cresteti inmultitiva si umpleti pamantu..........."

03/11/08 22:13

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
deacord ionik la asta ma refeream si eu in postarile precedente dar o inteles fiecare cum o vrut....
ps.uite un nou membru activ... bun venit ionuk!! spor la postat! treci pe la chat

Ultima modificare de crisstina (03/11/08 22:25)

03/11/08 22:15

ionik
membru

exact.........dar noi trebuie sa intelegem ce spune Domnu, si de multe ori este foarte greu............

03/11/08 22:21

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
De ce ti se pare greu de inteles?

03/11/08 22:47

ionik
membru

mise pare greu de inteles pentru ca nu se vede rezultatul............cand vezi cate o familie care are cate un copil,cum se poate "inmulti....." sau cand vezi copii pe strazi .....cine ii mai "creste"..........

03/11/08 22:57

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
ce-i aia "copiii strazii", nu sunt oare veniti din lipsa controlului sarcinilor?
Sa nu  crezi ca sustin comoditatea, (ca e mai comod cu un copil, nascut in timpul cel mai "oportun", da nu cred ca e si bine), totusi cred ca ar fi mai bine ca cineva sa nu procreeze, decat sa arunce copiii in strada. (direct sau indirect)

Si inca ceva: esti casatorit? Ca atunci poate ne spui din experienta. Si fara gluma: eu ridic palaria in fata celor care aleg sa aiba multi copii. Am un deosebit respect fata de acestia, pentru ca se investesc profitabil, desigur in cazul in care-i si invata frica de Dumnezeu.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (03/11/08 23:12)

03/11/08 23:09

ionik
membru

ok sunt de o parere cu OLD TRAIAN :"copiii strazii",  sunt  veniti din lipsa controlului sarcinilor....... dare eu ziceam ca nu mai este respectata porunca lui Dunmezeu... ca cine nu respecta o porunca se face vinovat de toate..........
Nu sunt casatorit si nu am experienta la asa ceva dar din cate am intales eu ....  cred ca noi trebuie sa respectam si aceasta porunca .............

Ultima modificare de ionik (03/11/08 23:35)

03/11/08 23:32

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

tamarta4jc a scris:

dar viata nu e chiar atat de usoara cum ni-o imaginam noi.

Asta o stie oricine,si nu cred ca cineva si-ar imagina-o usoara.

tamarta4jc a scris:

mda..nu cred ca esti tu cea mai in masura sa vorbesti despre intelepciunea la alte capitole, pentru ca se pare ca peste tot toti gresesc, dar tu ai dreptate.

Am spus eu asta?
Eu doar imi sustin parerile.

tamarta4jc a scris:

trebuie sa te gandesti ca poti gresi si tu si ca altii ar putea avea dreptate

Sant convinsa de treaba asta. ;)

tamarta4jc a scris:

lasa sa n-am eu deloc intelepciune si sa ai tu si pentru mine.

Nu se poate .fiecare pentru el ;)

tamarta4jc a scris:

dar nu trebuie sa le bagam celorlalti pe gat ideile noastre ca fiind singure corecte.

Aceeasi placa :rolleyes:

tamarta4jc a scris:

ai mult prea multe idei fixe si daca vrei sa tii in continuare la ele, esti invitata mea.

Multumesc de invitatie,dar tin de ele si fara invitatia ta :D

tamarta4jc a scris:

sa te vad eu peste cativa ani maritata si sa vad ce ai spune atunci. chiar ai face 20 de copii daca n-ati avea ce sa mancati tu si sotul tau?

Da,si sant convinsa ca voi avea ce sa mananc si nu numai.

tamarta4jc a scris:

chiar ai accepta sa ii faci copii sotului tau daca el s-ar indeparta de Dumnezeu si ti-ar face viata un chin?

In primul rand eu nu-i fac sotului meu copiii.
In al doilea rand daca voi avea sot va fi un om care se va apropia tot mai mult de Domnul,nu se va indeparta,si-mi va face viata un vis prin lucrul asta.

tamarta4jc a scris:

sau ai accepta sa aveti contact sexual doar atunci cand esti pregatita sa mai ai inca un copil?

Mama nene...te-ai gandit mult? :rolleyes:
Deci, contactul sexual exista doar cand facem copii,daca nu vrem copii multi stam ca fratii :D :rolleyes:
Aoleu...!!! :( :(

tamarta4jc a scris:

vorbesti mult prea usor despre anumite lucruri care trebuiesc tratate cu mare importanta..

De unde ai tras concluzia asta? :rolleyes:

tamarta4jc a scris:

si da..e nevoie de "un car si mai bine de intelepciune"

Citeste postarea urmatoare ,a lui april,ca-i fata mai isteata, si a spus mai bine cam ce vroiam eu sa spun cu intelepciunea.

OLD TRAIAN a scris:

ce-i aia "copiii strazii", nu sunt oare veniti din lipsa controlului sarcinilor?

Vorbim de controlul sarcinilor la credinciosi,nu?
Ori ,copiii strazii nu sant ai credinciosilor.

OLD TRAIAN a scris:

Si fara gluma: eu ridic palaria in fata celor care aleg sa aiba multi copii. Am un deosebit respect fata de acestia, pentru ca se investesc profitabil, desigur in cazul in care-i si invata frica de Dumnezeu.

Subscriu.

Ultima modificare de irlanda (04/11/08 00:44)

04/11/08 00:42

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07

tamarta4jc a scris:

Prefer sa am 3-4 copii sanatosi din toate punctele de vedere, in loc sa am 20 si sa ii pierd pe toti prin lume pentru ca n-as avea timp si nici bani sa ma ocup de ei si de cresterea lor

Ar fi asa usor,daca am fi siguri ca vom avea copii sanatosi din toate punctele de vedere,dar nu stim niciodata ce fel de copil vom avea,si apoi nici siguranta ca totul va fi roz cu el.
Eu greu,mai ales in ziua de astazi sa ai multi copii,pentru ca nici siguranta zilei de maine nu o ai,insa daca am fi CREDINCIOSI DOMNULUI,cum pretindem sau visam,si viata noastra,si relatiile,si cuvintele ne-ar fi altele si ne-am increde in Domnul pentru fiecare etapa din viata noastra,dar fiecare culegem ce semanam...Domnul sa aiba mila de fiecare dintre noi si sa nu ne faca dupa faptele noastre.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

04/11/08 03:03

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Eu nu stiu de ce ne tot batem cap in cap la acest subiect. Oare a gresit Dumnezeu cand a creat femeia cu perioade fertile si nefertile. Oare lucrul acesta nu ar trebui sa ne spuna nimic?

04/11/08 05:56

Site web  
april
admin forum

Larisa a scris:

Eu nu stiu de ce ne tot batem cap in cap la acest subiect. Oare a gresit Dumnezeu cand a creat femeia cu perioade fertile si nefertile. Oare lucrul acesta nu ar trebui sa ne spuna nimic?

Lucrul aceasta ar trebui sa ne spuna ca exista deja un control natural al sarcinilor.  Asa este creata femeia, sa nu poata ramane insarcinata in fiecare zi, ci doar intr-o anumita zi/ in anumite zile dintr-o luna.

04/11/08 06:24

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:05)

04/11/08 12:01

april
admin forum

Magdy a scris:

"Controlul natural al sarcinilor" este vestitul calendar după care se ghidează o femeie.

Nu chiar. Exista o metoda mult mai buna/exacta, si anume metoda simpto-termala . Asta in cazul in care vreti s-o aplicati si sa nu lasati lucrurile in seama lui Dumnezeu in totalitate.

04/11/08 18:51

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:05)

04/11/08 18:56

Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la