|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Magdy a scris:
E foarte uşor de vorbit când te afli în partea cealaltă a baricadei. |
Chiar daca avem puncte de vedere diferite, nu judec pe nimeni. Pana la urma e treaba fiecaruia ce face.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
04/11/08 19:05
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:05)
|
|
04/11/08 19:08
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
april a scris:
Asta in cazul in care vreti s-o aplicati si sa nu lasati lucrurile in seama lui Dumnezeu in totalitate. |
De parca daca ai aplica aceasta metoda lucrurile nu ar ramane in totalitate in seama lui Dumnezeu.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
04/11/08 19:43
|
|
april
admin forum
|
|
+Archangel+ a scris:
De parca daca ai aplica aceasta metoda lucrurile nu ar ramane in totalitate in seama lui Dumnezeu. |
Depinde. Sunt metode si metode.
Bineinteles ca Dumnezeu poate interveni oricand , dar nu cred ca o va face in anumite cazuri.
|
|
04/11/08 22:06
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Daca vorbim asa - sincer, ORICE modalitate izvorata din mintea noastra si pusa in aplicare (cu legaturi biologice sau nu) are intentia de a impiedica o sarcina. Se pune intrebarea deci: Ce urmarim de fapt?
Ultima modificare de UnderZero (04/11/08 22:09)
|
|
04/11/08 22:08
|
|
april
admin forum
|
|
UnderZero a scris:
Se pune intrebarea deci: Ce urmarim de fapt? |
sa ne mearga noua mai bine poate 
sunt bagati copiii la inaintare, sa nu duca lipsa de afectiune, ca nu ne putem ocupa de ei cum trebuie, ca nu ne permitem sa-i crestem etc, dar pana la urma cred ca este vorba cel mai mult despre confortul nostru si de "intelepciunea" noastra, si nu a lui Dumnezeu.
|
|
04/11/08 22:17
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
As zice ca ai pus punctul pe "i". Cam asa sunt oamenii...niste egoisti, din pacate, iar eu sunt cea mai mare egoista(asta ca sa parafrazez..) Totusi - atitudinea conteaza si incredintarile sunt diferite. Duhul Sfant "anunta" cand ceva nu e in regula, deci cercetarea nu poate fii negata. Cand anume si in ce domenii - numai El cunoaste sufletul uman si stie...
Ultima modificare de UnderZero (04/11/08 22:21)
|
|
04/11/08 22:21
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
april a scris:
dar pana la urma cred ca este vorba cel mai mult despre confortul nostru si de "intelepciunea" noastra, si nu a lui Dumnezeu. |
Asa-i ,numa' ca cei care "exceleaza" in intelepciune la capitolul asta,considera o ingradire a libertatii lor ,daca il lasa pe Domnul sa hotarasca in locul lor.
|
|
05/11/08 00:14
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
april a scris:
sunt bagati copiii la inaintare, sa nu duca lipsa de afectiune, ca nu ne putem ocupa de ei cum trebuie, ca nu ne permitem sa-i crestem etc, dar pana la urma cred ca este vorba cel mai mult despre confortul nostru si de "intelepciunea" noastra, si nu a lui Dumnezeu. |
Adevar graita-i! Cine da oile, da si pasunea. "Am fost tanar si-am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit parasit nici pe copiii lui cersindu-si paine." La noi in familie s-a aplicat versetul de mai sus.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
05/11/08 08:32
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Oare noi ar mai trebui sa gandim ceva in viata asta sau lasam totul in mana lui Dumnezeu?
|
|
05/11/08 09:38
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
irlanda a scris:
Vorbim de controlul sarcinilor la credinciosi,nu? Ori ,copiii strazii nu sant ai credinciosilor. |
Poate unii nu sunt ai credinciosilor dar uni-s de-ai nostri. Nu am zis de-ai vostri. Dar tot crestini, si topicul este asezat la "Principii crestine" nu la principii neoprotestante.In plus si musulmani de ar fi tot acelasi "regulament" ar trebui sa se aplice; doar este un singur Dumnezeu.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
05/11/08 09:38
|
|
irlanda
membru
|
|
Da,dar parintii copiilor strazii ,nu i-au facut cu gandul si convingerea ca este planul Domnului cu fiecare copil nascut,sau ca ar fi vrut sa se supuna hoatrarii Lui. Asta am vrut sa spun cand am specificat ca nu-s ai credinciosilor.(neoprotestantilor) Credinciosii(neoprotestantii) ca fac, sau ca nu fac copii ,sustin ca-s in voia Lui.
Archangel a scris:
Oare noi ar mai trebui sa gandim ceva in viata asta sau lasam totul in mana lui Dumnezeu? |
Ar trebui sa te gandesti ca esti prea slab si neintelept , ca sa-ti permiti luxul de a nu lasa totul in mana Lui.
Ultima modificare de irlanda (05/11/08 11:17)
|
|
05/11/08 11:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Ar trebui sa te gandesti ca esti prea slab si neintelept , ca sa-ti permiti luxul de a nu lasa totul in mana Lui. |
Aha, sunt prea slab si neintelept sa mai gandesc. E ok, uite o explicatie. 
|
|
05/11/08 12:18
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
mda..nu ma mai apuc sa citez, dar, dupa cum spunea si Magdy, este usor sa vorbesti inainte de a te casatori. eu nu sunt casatorita inca, dar matusa mea este si vad in familia ei ce inseamna lipsa de intelepciune. are vreo13-14 copii[ca nici ea nu mai stie cati] si i-au si murit vreo 4. s-a casatorit in aceeasi zi cu parintii mei[7 mai 1989]. acei copii sunt acum parca ai nimanui, nu se ocupa deloc de ei.si ea spune ca aste e voia Domnului, sa faca multi copii.. mi-e mila de ei. si o alta matusa are 12 copii.toti sunt alaturi de Dumnezeu si mi se umple inima de bucurie cand ii vad 
si..mama mea a vrut 4 copii. si a ramas insarcinata doar de 4 ori.apoi n-a mai putut sa ramana insarcinata.[asta referitor la ce spunea Andreea]
sunt cazuri diferite si le-am prezentat pentru ca sa scot in evidenta ca pot aparea tot felul de situatii si ca Dumnezeu e in control, dar ca e nevoie si de intelepciunea noastra. eu mi-am prezentat parerea mea. fiecare e liber/a sa creada ce vrea.daca dupa ce ma voi marita imi voi schimba parerea, o sa va anunt..pana atunci ramane asa.
Ultima modificare de tamarta4jc (05/11/08 16:59)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
05/11/08 16:57
|
|
Magdy
membru
|
|
april a scris:
sunt bagati copiii la inaintare, sa nu duca lipsa de afectiune, ca nu ne putem ocupa de ei cum trebuie, ca nu ne permitem sa-i crestem etc,dar pana la urma cred ca este vorba cel mai mult despre confortul nostru si de "intelepciunea" noastra, si nu a lui Dumnezeu. |
irlanda a scris:
Asa-i ,numa' ca cei care "exceleaza" in intelepciune la capitolul asta,considera o ingradire a libertatii lor ,daca il lasa pe Domnul sa hotarasca in locul lor. |
Nu este adevărat. Răstălmăciţi totul. ... Dumnezeu ne-a dat ÎNŢELEPCIUNEA (contestată de unii aici) să judecăm cum e mai bine să facem ca nici numele Lui să fie făcut de ruşine în vieţile noastre. Şi mă îndoiesc că Dumnezeu este făcut de râs dacă o familie creştină are puţini copii.
Ultima modificare de Magdy (25/08/12 14:57)
|
|
05/11/08 19:43
|
|
irlanda
membru
|
|
Magdy a scris:
Vă dau un exemplu personal: stau în chirie şi nu se zăreşte la orizont posibilitatea de a avea casa mea, Rebeca are epilepsie, are nevoie de medicamente lunar care costă, de la trei ani trebuie s-o dau la grădiniţă, mă gândesc cu groază dacă eu mă voi angaja, cine o va duce şi o va lua de acolo sau cine va avea grijă de ea, căsnicia-mi este în pioneze, ...şi aş putea continua. |
Exemple de genul acesta sant multe,si as putea si eu sa-ti dau exemple din familia mea,care numara 8 copii. Dar eu stiu ca maretia,intelepciunea si purtarea Domnului de grija se manifaesta cu precadere in cazuri extreme ,in situatii critice.
Magdy a scris:
Oare ce-aţi face voi în locul meu!? Aţi face anul şi copilul!? Daţi-mi voie să mă îndoiesc! |
Ce-as face eu in locul tau, nu-ti pot spune ca nu sant in locul tau,si doar ca sa insirui niste vorbe nu vreau dar,as vrea sa am toata viata, deplina incredintare ca tot ce primesc si tot ce mi se intampla este sub semnatura Domnului.
Magdy a scris:
Na, daţi-mi acum cu Biblia în cap că nu mai fac alţi copii! Oare ce-aţi face voi în locul meu!? Nu avem noi nici un drept să judecăm pe altele de ce nu mai fac copii, fiindcă fiecare-şi cunoaşte situaţia! |
Este a zecea mia oara cand spun ca ,este un forum unde se spun pareri si opinii vis-a-vis de un subiect. De ce daca o parere pe care nu o impartasiti ,vi se pare ca va este direct adresata voua ,vi se pare ca se fac judecati sau se maltrateaza oamenii in fel si chip? Eu imi spun parerea asa cum vreau ,si asa cum stiu. Propun sa se inchida toate subiectele la care exista dispute ,ca sa nu se mai simta nimeni lezat ,judecat,acuzat etc si cu asta basta.
Archangel a scris:
Aha, sunt prea slab si neintelept sa mai gandesc. E ok, uite o explicatie. |
Da, esti prea slab si neintelept sa poti gandi gandurile si planurile Domnului.
Ultima modificare de irlanda (05/11/08 20:37)
|
|
05/11/08 20:30
|
|
Magdy
membru
|
|
irlanda a scris:
Ce-as face eu in locul tau, nu-ti pot spune ca nu sant in locul tau,.... |
Îţi garantez că te-ai opri doar la un copil! Iar dacă al doilea ar veni , nu va fi fiindcă tu ţi-ai dorit, ci fiindcă Domnul ţi l_a dat.
irlanda a scris:
Este a zecea mia oara cand spun ca ,este un forum unde se spun pareri si opinii vis-a-vis de un subiect. De ce daca o parere pe care nu o impartasiti ,vi se pare ca va este direct adresata voua ... |
Pentru că asta îţi este exprimarea, irlanda. Atât timp cât spui "numa' ca cei care "exceleaza" in intelepciune la capitolul asta,considera o ingradire a libertatii lor ,daca il lasa pe Domnul sa hotarasca in locul lor." clar ataci femeile care nu fac mai mult de unul sau doi copii.
Dacă vrei ca mesajele să nu-ţi mai fie interpretate ca fiind personale, atunci nu le mai scrie aşa de stricte.
irlanda ptr Arhangel a scris:
Da, esti prea slab si neintelept sa poti gandi gandurile si planurile Domnului. |
Nici asta nu e personală, irlanda?
irlanda a scris:
Exemple de genul acesta sant multe,si as putea si eu sa-ti dau exemple din familia mea,care numara 8 copii. |
Opt copii ai părinţilor tăi! Nu ai tăi! Nu tu i-ai crescut, ci părinţii tăi. Şi dacă s-au căsătorit pe vremea lui Ceauşescu, atunci au primit casă de la stat probabil. Că aşa era atunci. Şi odată ce ai un acoperiş deasupra capului, altfel vezi viaţa. Nu uşoară, dar măcar nu te plouă-n cap.
Ultima modificare de Magdy (05/11/08 20:44)
|
|
05/11/08 20:37
|
|
irlanda
membru
|
|
Magdy a scris:
Îţi garantez că te-ai opri doar la un copil! |
Nu-mi poti garanta lucrul asta.
Magdy a scris:
Atât timp cât spui "numa' ca cei care "exceleaza" in intelepciune la capitolul asta,considera o ingradire a libertatii lor ,daca il lasa pe Domnul sa hotarasca in locul lor." clar ataci femeile care nu fac mai mult de unul sau doi copii. |
Nu atac pe nimeni.Imi spun si eu parerea asa cum o faceti si voi.
Magdy a scris:
Dacă vrei ca mesajele să nu-ţi mai fie interpretate ca fiind personale, atunci nu le mai scrie aşa de stricte |
Nu-s stricte,ti se par tie stricte, ca nu-mi impartasesti opinia.
Magdy a scris:
Nici asta nu e personală, irlanda? |
Nu,este cat se poate de generala. Nu faceam referire strict la Archangel. Ma includ si pe mine intre cei slabi si neintelepti
Ultima modificare de irlanda (05/11/08 20:45)
|
|
05/11/08 20:43
|
|
Magdy
membru
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:08)
|
|
05/11/08 20:45
|
|
irlanda
membru
|
|
Magdy a scris:
Replica asta , irlanda, o spui peste tot. |
Sant nevoita sa o spun, pentru ca asa este.
Magdy a scris:
dar acum îmi dai impresia că tu eşti cea care din tot faci ceva personal. |
Nu inteleg,dar nu are importanta.
Magdy a scris:
Mai citeşte încă odată ce ai scris. Ai scris strict la adresa lui Archangel. |
Am recitit,am scris la adresa oricui si pentru orice imprejurare.
|
|
05/11/08 20:55
|
|
april
admin forum
|
|
Magdy, eu am vorbit la general, nu m-am referit in nici un caz la tine.
Si am spus si o repet ca nu judec pe nimeni. Fiecare isi stie situatia si hotaraste in dreptul sau.
|
|
05/11/08 21:11
|
|
Magdy
membru
|
|
x
Ultima modificare de Magdy (29/05/15 18:08)
|
|
05/11/08 21:11
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Fetelor/ femeilor i-a bucurativa si multumiti fiecare pentru ce aveti .
Ultima modificare de daniel-l (06/11/08 22:26)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
05/11/08 22:43
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
"Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta, cu durere vei naste copii..." Zilele astea ma tot intrebam daca Eva a avut menoree. Poate vi se pare ciudat, dar oare faptul ca femeilor le este asa de greu sa aiba un copil acum nu se datoreaza oare pacatului? Oare Eva inainte de cadere putea sa aiba copii fara sa treaca prin perioada de menstruatie si crampe si tot discomfortul care este trait in aceasta perioada? Oare faptul ca o femeie era considerata "necurata" se refera oare la faptul ca ea se simtea asa pana cand trebuia sa mearga la o baie speciala si apoi era considerata curata. "Necurat" nu inseamna in cazul aceasta: "pacatos". Oare Eva a fost creata cu perioade fertile si nefertile? Dar devreme ce Dumnezeu zice ca va mari suferinta asta inseamna ca exista, dar era la un nivel atat de mic in care sa nu-si fi dat Eva seama. Cum umbla ea prin gradina daca era si dezbracata si pe stop?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
06/11/08 03:58
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|