TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 24
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

daniel-l a scris:

...Magdy candva, recunosc ca si acum cateodata ma gandesc ca cei care au doar un copil maxim doi sunt [...] dar am invatat ca nu castig nici eu nici ei daca ne judecam

Sunt...cum?

Ultima modificare de Magdy (06/11/08 11:51)

06/11/08 11:51

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
@ larisa esti simpatica (ultima postare a ta ma amuzat ff tare ;)).
ps: Ce vrei de fapt sa demonstrezi? Cred ca trebuie sa-mi spui ca la un copil de 13 ani :D :P.

Ultima modificare de daniel-l (06/11/08 22:26)

06/11/08 22:06

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Daniel, doar incercam sa-mi dau seama daca perioadele fertile si nefertile, durerile din timpul menstruatiei care duc la sarcina in sine sunt ca urmare a caderii. E un mod diferit de a privi lucrurile. Oare credeti ca Dumnezeu nu a lasat ca barbatul sa discute cu sotia si despre acest lucru sau doar este lasat la decizia lui Dumnezeu?

07/11/08 02:12

Site web  
mireille
membru

Inregistat: 24/11/08
Parerile intotdeauna sunt impartite si fiecare isi sustine punctul de vedere cu argumente destul de puternice.Cred ca numai Dumnezeu ne poate ajuta sa luam o decizie pentru ca El lucreaza diferit in viata noastra, adica nu are acelasi tipar pentru toti.
Avem nevoie si de credinta dar si de intelepciune pentru a lua decizia potrivita.
Din punctul meu de vedere conteaza mult sotul pe care il ai alaturi.Eu sincer nu ma vad crescand 10 copii sau nascand anual.Si daca se scria clar in bibilie ca NU trebuie folosite anticonceptionale acest subiect nu mai devenea asa controversat.
Dar decizia se ia intre: el, ea si Domnul..
Ma intrebam:daca doar Dumnezeu poate sa decida crearea copilului, de ce multe din femeile violate raman insarcinate?

24/11/08 18:39

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Magdy a scris:

Sunt...cum?

Sunt... comode. :D

Sau poate... moderne? :D :D

Ultima modificare de OLD TRAIAN (24/11/08 18:48)

24/11/08 18:47

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Sunt...realiste. ;)

24/11/08 18:50

Larisa
membru

Dragilor, eu zic ca sa ne scrieti dupa ce aveti primul copil si pe urma mai povestim. Pana atunci unii din noi ar trebui sa nu-si foloseasca capul de pe umeri ca il folosesc altii pentru noi. Noi doar trebuie sa facem cum zic ei ca doar asa se face de cand e lumea - cine suntem noi ca sa punem la indoiala modul in care se fac lucrurile?!

25/11/08 00:58

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Larisa a scris:

Dragilor, eu zic ca sa ne scrieti dupa ce aveti primul copil si pe urma mai povestim

Aici scire cine vrea,nu doar cei care au avut primul copil.

Larisa a scris:

Pana atunci unii din noi ar trebui sa nu-si foloseasca capul de pe umeri ca il folosesc altii pentru noi.

Pana atunci, eu zic sa o lasi mai moale cu  sfaturile astea tendentioase,
"Capul "meu nu poate fi folosit de altcineva decat de mine.
Este vorba de incredintarea si convingerea pe care o am cu privire la acest lucru(nasterea copiilor),incrdintare care sant convinsa ca nu contravine principiilor si voii Domnului.
Nimeni nu-mi poate impune un principiu sau o convingere,care pana la urma ramana in puterea mea daca sa o respect,daca sa o accept, sau nu.

Larisa a scris:

Noi doar trebuie sa facem cum zic ei ca doar asa se face de cand e lumea

Nu se face si nici nu s-a facut vreodata asa,in ceea ce priveste credinta.
Daca tu faci sau ai facut dupa cum spun altii,e treaba ta.

Larisa a scris:

cine suntem noi ca sa punem la indoiala modul in care se fac lucrurile?!

Cine santem noi sa punem la indoiala modul in care Domnul alege si hotaraste sa faca lucrurile?

25/11/08 10:49

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Larisa a scris:

Dragilor, eu zic ca sa ne scrieti dupa ce aveti primul copil si...

Vrei sa zici ca vorbim despre ceea ce nu cunoastem?

Ce vechime ca familist avea apostolul Pavel cand a vorbit despre relatia din cuplu?
Sau invatatura de capatai in crestinism se bazeaza pe experienta personala?

Noi zicem ca pe Biblie si pe Sfanta Traditie; multi dintre voi ziceti ca numai pe Biblie; iar acuma o scalzi si zici ca experienta joaca un rol determinant? Ce sa mai intelegem? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

25/11/08 12:28

Larisa
membru

Pavel probabil ca avea exemplu celorlalte cupluri. Daca nu ai avut nici un copil bineinteles ca vorbesti despre ceea ce nu cunosti. Poate ca avem anumite informatii, dar nu este acelasi lucru. Trebuie sa imbinam lucrurile. Nu vrem sa fim cu ochelari de cal. Biblia trebuie interpretata in contextul in care a fost scrisa si pe calauzirea Duhului Sfant. Irlanda, daca tu faci parte dintr-o anumita denominatiune vei observa ca cei in conducere vor incerca sa-ti impuna principii - a se vedea bisericile unde fustele fetelor tre sa aiba o anumita lungime, nu au voie sa poarte pantaloni, bijuterii - nici macar verigheta, etc. Eu nu cred ca fiind intr-o astfel de mediu te vei razvrati. Stii, irlanda, romanii sunt invatati inca din frageda pruncie sa nu prea-si foloseasca creierul: ce auzi de la foarte multe mame? "Nu ma intrebi de ce, faci asa ca asa ti-am zis!" Mesajul meu a fost mai mult ironic. Imi pare rau ca tu l-ai luat ca si cand ar fi fost principiile mele. Fiecare isi poate da cu parerea in ceea ce priveste copii, dar nu poti intelege asa cum un parinte o face. Exact cum in momentul in care ai un copil intelegi ce inseamna: dragostea de Tata a lui Dumnezeu. Pana atunci incerci sa intelegi la nivel intelectual.

26/11/08 03:26

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Larisa a scris:

Pavel probabil ca avea exemplu celorlalte cupluri. Daca nu ai avut nici un copil bineinteles ca vorbesti despre ceea ce nu cunosti.

Cunoastem ca si Pavel,din exemplele propriilor noastre familii,sau exemplele altor familii.

Larisa a scris:

Irlanda, daca tu faci parte dintr-o anumita denominatiune vei observa ca cei in conducere vor incerca sa-ti impuna principii - a se vedea bisericile unde fustele fetelor tre sa aiba o anumita lungime, nu au voie sa poarte pantaloni, bijuterii - nici macar verigheta, etc.

Mie ,si nu numai mie nu-mi poate impune nimeni nimic .
Daca principiile mele nu corspund cu cele ale unei biserici,nu ma tine nimeni cu forta acolo.
Ma pot duce intr-o biserica unde libertinajul e la loc de cinste ,si astfel ne traim viata de credinta, precum cei mai "liberi" si "sfinti" oameni.

Larisa a scris:

Eu nu cred ca fiind intr-o astfel de mediu te vei razvrati

Cum am spus,ma duc acolo unde razvratirea este predata  de cei de "sus",si aplicata de enoriasii acelei biserici,fata de biblie,fata de cei cu "ochelari de cal"si implicit fata de voia Domnului.

Larisa a scris:

Stii, irlanda, romanii sunt invatati inca din frageda pruncie sa nu prea-si foloseasca creierul...

In primul rand pe mine ma irita afirmatia asta despre romani.
Este o prejudecata,si este adesea folosita ca motivatie pentru cei care ,desi romani la origine,se considera cu creierul functionabil la maxim ,datorita faptului ca au migrat peste hotare,unde, chipurile, au intalnit adevaratele creiere originale si multiperformante prin gandire si actiuni.
Cand spui in contextul de fata, ca romanii nu-si folosesc creierul ,te referi in primul rande ,la credinciosii care prin faptul ca vor sa-si pastreze un standard cat de cat inalt a principiilor unei vieti de credinta adevarta,sant perceputi ca fiind fara gandire si niste incuiati.
ceea ce este total deplasat.

Larisa a scris:

Mesajul meu a fost mai mult ironic.

Tocmai asta m-a facut sa intervin ,la un subiect ca acesta, unde mi-am spus deja parerea.
Dar ma revolta la maxim ironia ,de oricare ar fi ea si in orice context.
E usor sa fii ironica.Oricine o poate face.
Mai greu e sa nu fii ironica.Nu oricine o poate face.
Dar daca nu te poti abtine ,macar fii ironica fata de altii,nu fata de cei care fac un imens sacrificiu ,dorind sa respecte si sa implineasca voia Domnului.

Ultima modificare de irlanda (26/11/08 10:55)

26/11/08 10:55

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Cunoastem ca si Pavel,din exemplele propriilor noastre familii,sau exemplele altor familii.

Daca Pavel ar fi cunoscut din exemplul cuiva sau din cartile citite atunci scrierile lui ar fi stat la apocrife si nu la cele inspirate de Duhul Sfant. Deci e o diferenta intre parerea lui Pavel si parerea noastra.

Ultima modificare de +Archangel+ (26/11/08 14:17)

26/11/08 14:17

mariposa4dios
membru

:)...cum sunt noua pe aici..mai intru si eu pe la diverse topicuri si studiez parerea altora, mentalitati si incep sa le confrunt cat de cat cu ceea ce cred eu ...cu libertatile si parerile mele.Sunt casatorita...nu de foarte mult timp.Dar inca dinainte sa ma casatoresc, am vorbit cu sotul meu despre acest capitol al vietii..COPII..am vorbit despre cam cat copii am vrea sa avem si modul in care vom vrea sa ii crestem.Desigur sunt doar idei si incercam sa nu le luam ca pe niste decizii...facem 3 copii si gata...sau ceva de genu.Domnul hotaraste asta.E ok din punctul meu de vedere sa iti planifici intr-o oarecare masura viata.Am  hotarat cu sotul meu ca deocamdata nu vom face copii-nu avem nimik stabil ca sa ii oferim-daca Domnul il va pune in vietile noastre, vom fi foarte fericiti de binecuvantarea aceasta.Dar totodata cred ca Dumnezeu iti da intelepciune tie, familiei tale.El te lasa pe tine sa hotarasti aspecte din viata ta, care stau la propria ta convingere.

26/11/08 15:05

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Eu zic ca daca controli sarcinele etc, e cum ai zice fac ce vreau si cum vreau.
Nu dupa voia Domnului, El da cit vrea si stie cum e mai bine pentru noi, daca controli sarcini ce diferenta e intre abortie?
De persoanele care cred ca 2 copii e comfort? Nu e de noi sa judecam doar sa zicem ca sfat ca voia Domnului e mai buna :D
@Old Traian - Mai ne referim la Biblie, Calea, Adevarul si Viata. Esti ortodox, imi pare bine sa vad un ortodox care vorbeste din dragoste si cu pace (compliment).
Domnul sa te binecuvinteze, sunt bucuros sa cunosc inca o persoana ortodoxa care are dragoste pentru cuvintul Lui.

Ultima modificare de livu2day (26/11/08 16:56)

26/11/08 16:39

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

mariposa4dios a scris:

:) cred ca Dumnezeu iti da intelepciune tie, familiei tale.El te lasa pe tine sa hotarasti aspecte din viata ta, care stau la propria ta convingere.

Sunt de acord cu tine. Altfel Dumnezeu ne-ar fi creat niste roboti care nu gandesc, care nu doresc nimic, sau niste marionete. El a pus in noi dorinte, sentimente, ne-a dat intelepciune. Pentru ce? Ca sa lasam totul in voia sortii si sa spunem sa fie cum o fi? Nu. Eu cred ca El ne-a dat toate astea pentru a putea lua propriile noastre hotarari. Sunt anumite aspecte din viata in care esti liber sa alegi. Daca eu nu vreau sa am copii in primul an de casatorie, pentru a ma putea bucura mai mult de timpul petrecut cu sotul meu inseamna ca pacatuiesc?

26/11/08 16:47

mariposa4dios
membru

draga...livu2day....a te proteja, sau a-ti planifica nasterea unui copil nu este acelasi lucru cu avortul...daca nu stii indeajuns despre lucuruile astea...cu respect iti spun sa te informezi.Exista metoda calendarului, pentru cei care nu sunt de acord cu alte metode.Si stiu cuplu casatorti care au folosit-o 3 ani cu succes.Apoi au decis sa aibe copil si...au facut.Mai stiu si caz in care femeia avea legate trompele...Dumnezeu i-a  promis copii...si a ramas insarcinata si are copii-trompele i s-au dezlegat.Domnul decide cand ai sau nu copil.Dar repet, iti da intelepciune sa nu faci copii in fiecare an, si apoi sa te plangi ca DUmnezeu te-a parasit, ca nu mai poti, ca nu stii ce sa le oferi sau cum.Bineinteles, repet ce am afirmat e convingere proprie,si cu resprect imi cer iertare daca am suparat pe cineva.Va multumesc

26/11/08 17:21

livu2day
membru

Draga Maria multumesc ca te ingrijorezi de acest fapt dar deja stiu doar ce am zis eu acolo e ca dejeaba faci planuri dupa placul nostru sau dupa credem ca e mai bine fata de El.
Unu ce facem noi ca e mai bine si una sa stim ce vrea El mai bine, daca Domnul randuieste nu te teme ca nu o sa ai copii in fiecare an daca nu e voia Lui crezi?
Din experienta in familia mea suntem doar 2 frati si nu poate fi mai multi pentru ca mama a suferit multe operatii in romania, am si o sora la Domnul si sti de fiecare data diavolu lupa inainte sa te nasti si Domnul nu-l lasa sa castige.
Exemplu la mine mama risca viata si moarte pentru mine, dar a stiut daca a randuit Domnul sa fie insarcinata inseamna ca Domnul a vrut sa fiu in viata. Operatile sa deschis si puteam sa ies afara, ceva groaznic dar nu cred ca intelegi ce-am zis?
Poti sa ai si 20 de copi dar daca e voia Domnul poti sa n-ai nici unul, nu e treaba noastra sa ne ingrijoram cum si ce, doar sa Il lasa pe El sa faca acest lucru.
Ia uite ceva in engleza ingrozitor te avertizez; http://spiritlessons.com/Documents/abor ... ortion.htm

26/11/08 17:37

mariposa4dios
membru

crede-ma ca avortul nu ma lasa rece...poate nu ar trebui ineaparat sa zic asta...dar parintii mei nu sunt pocaiti si mama mea avut 11 avorturi...ma doare ..si ma gandesc cum ar fi fost sa fim toti ...acasa...dar stiu ca ma voi intalni cu ei ACASA ...nu imi judec mama...si nici nu o condamn ...Dumnezeu a iertat-o si ma rog ca si ea sa se ierte.Acum mama e si ea botezata, si crede in Dumnezeu.Stiu cum arata un copil avortat, desi nu am vazut pe viu...nu as putea...ma apuca groaza sa ma gandesc ca acele crime cumplite, la care noi romanii suntem campioni mondiali.Poate asta e un motiv in plus de rugaciune pentru noi...poate mama, sora, matusa...cineva din familia noastra a trecut pe acolo...nu o fac o chestie generala.Ma gandesc doar ca daca ne-am ruga pentru asta, pentru inimile acelor mame.Oricum, ceea ce am zis eu...cu a te proteja...nu se poate compara cu AVORTUL...am mai zis asta...

26/11/08 18:21

livu2day
membru

Nu este pacat mic sau mare si avortul e in aceleas dilemna cu contrului sarcinei, e greu de inteles.
Dar daca faci un avort la ce tia randuit Domnul nu faci dupa voia Lui ci dupa placul nostru? Dar daca iti controli sarcina si oare faci dupa voia Lui ci dupa placul nostru? Eu cred ca tot nu faci dupa voia Lui si opresesti ca suflete sa aiba o viata si sa dovedeasca ceva pentru El.
Imi cer scuza daca te-am suparat caci am zis acest lucru, o sa ma rog si eu pentru mama ta si pentru tine ca sa fi o lumina pentru ea.
Domnul sa te ajute si sa te binecuvinteze.

26/11/08 18:38

+Archangel+
Moderator

liviu, tu mananci cand ti-e foame sau cand iti spune Domnul? Eu cred ca e la fel si in acest domeniu. Judecata noastra trebuie sa functioneze dar, desigur, voia Domnului se va implini.

27/11/08 09:24

livu2day
membru

Depinde, nu cred ca foame are de facut daca Domnul vrea sa te binecuvinteaza cu un copil?
Nu conta, la unchiu ia dat 16 copii si El a fost mai "bogat", binecuvintat. Pentru ca Domnul iti da cat vrea ca El stie mai bine, daca controll sarcinei opreste sa ai copi? Avort nu e aceleas lucru cu aceleas scop?
Oricum de mancat nu poate fi exemplu dupa cum ne pofteste trupu, caci si trupul poate fi stapinit or oprit in satisfactia lui de mancare si etc.

27/11/08 13:02

+Archangel+
Moderator

Pai daca vrea sa te binecuvanteze te va binecuvanta. Oricat de mult te vei proteja. Nu?

27/11/08 13:36

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
Pai, Archangel, daca tu te "protejezi" sa ai copii, si Dumnezeu te "binecuvinteaza" cu asa ceva, cred ca o sa consideri asta mai degraba un blestem. Nu?

27/11/08 14:20

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Ideea că:" fac atâţia copii , cât consider că îi pot creşte şi le pot oferi condiţii şi o educaţie bună", mi se pare un pretext şi lipsă de încredere faţă de promisiunile lui D-zeu.
  Iată ce ne spune David: "Am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar nu am văzut pe cel neprihănit părăsit şi nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea"

Dumnezeu, din bogăţiile harului Său, se îndură de cine vrea şi binecuvintează pe cine voieşte. De asta nu mă îndoiesc. 

În ceea ce priveşte metodele , mulţi au contravenit ca singura metodă "acceptată" este abstinenţa în perioadele de fertilitate sau " metoda calendarului".

Dar din nou , găsim scris: "Să nu va lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp.. (1Corinteni7:5)

Această "bună învoială" are şi ea un scop : "ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea " , nu să evitaţi naşterea unui copil.

Îmi este uşor să vorbesc din postura de necăsătorită, fără responsabilităţi prea mari ,fără să conştientizez ce sunt greutăţile vieţii.. da!, şi nu promit că eu voi urma cu stricteţe acest principiu şi voi face o "echipă de fotbal" :D , nu se stie.. dar nu am de gând să numesc răul bine doar pt că îmi convine sau pentru că aşa zice "turma".

27/11/08 15:00

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

mihaella a scris:

Ideea că:" fac atâţia copii , cât consider că îi pot creşte şi le pot oferi condiţii şi o educaţie bună", mi se pare un pretext şi lipsă de încredere faţă de promisiunile lui D-zeu.

Mihaella, nu este nici un pretext, nici lipsa de incredere fata da Dumnezeu ci este INTELEPCIUNE.
In primul rand trebuie sa fim chibzuiti si sa crestem copii pentru rai si nu pentru iad.
Apoi trebuie sa tinem cont sa crestem oameni care sa fie o binecuvantare si pentru societate, oameni culti si educati.
Nu sant impotriva de a face copii dar parerea mea este ca trebuie multa chibzuinta si intelepciune. Copii sunt o responsabilitate si trebuie tratata caatare.
Luca 24:28 "Caci, cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai intai sa-si faca socoteala cheltuielilor, ca sa vada daca are cu ce sa-l sfarseasca?"

27/11/08 15:49

Pagini: 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la