|
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Daca te increzi si te lasi dupa voia Lui oare El nu suntem pe ceva ce are infinit intelepciune? Oricum si daca raminem saraci, sau bogati intrun anumit fel e anume dupa voia Domnului. Pentru ca El da si El ia cit vrea. O sa faca cum vrea dar daca nul lasam sa faca acest lucru suntem impotriva vointa Lui si importriva Lui. De aceea sa nu ne ingrijoram daca ne este dat multi copi are motive mai adance decit sa intelegem noi ca finte de nimic, sau daca ne da 1 sau 2 e tot la fel.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
27/11/08 15:56
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Dodo, cum propui tu sa crestem copiii pentru rai? Ideea este buna, nimeni nu vrea sa-si vada copiii in iad, dar nu depinde in totalitate de noi, ci de situatii care uneori nu sunt sub controlul nostru. Iar cat despre chibzuinta, daca eu, la momentul asta, "calculez" ca pot creste x copiii, poate e bine. Dar maine nu stiu cu va lucra Dumnezeu si daca pot sa ii mai cresc. Cred ca e importanta calauzirea Domnului si nu o reteta a unui sau a altuia.
|
|
27/11/08 15:59
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
nikku a scris:
Pai, Archangel, daca tu te "protejezi" sa ai copii, si Dumnezeu te "binecuvinteaza" cu asa ceva, cred ca o sa consideri asta mai degraba un blestem. Nu? |
Din moment ce mi-am incredintat viata in mana Lui nu am cum sa consider ca El imi da un blestem. Indiferent ca e vorba de un copil sau de altceva. Si oricum, un copil e intotdeauna o binecuvantare pentru tine ca parinte. Ramane de vazut daca si tu, ca parinte, poti fi o binecuvantare pentru el.
Desigur, asta nu inseamna ca eu nu mai trebuie sa gandesc sau sa-mi planific viata ca face si drege Domnul. Banuiesc ca nu i-a spus nimanui Domnul la ce facultate sa dea.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/11/08 16:21
|
|
nikku
membru
|
|
Pai ma refeream strict la faptul ca incerci sa te protejezi sa nu faci copii prin diferite metode mai mult sau mai putin acceptate, si totusi sotia iti ramane insarcinata. Cum vei vedea lucrul asta prin prisma dorintei avute la inceput?
|
|
27/11/08 16:53
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Uite asa: 
Proverbe 19:21 Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte.
Sunt perfect constient ca gandirea mea nu e perfecta. Dar asta nu e un motiv pentru a nu mai gandi.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/11/08 17:03
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Si pana la urma se pare ca nu exista un raspuns bun sau rau. Fiecare pus in fata faptului va decide ce va veni din incredintare, dar daca Dumnezeu ar fi vrut ca femeia sa aiba in fiecare luna/an bebelusi nu ar mai fi creat-o cu perioade fertile si nefertile. Cum sa poti sa crezi ca Dumnezeu te obliga sa faci in ceva intr-un domeniu, dar in celelalte iti lasa tie posibilitatea de a le discuta ca si cand ai un buget strict si trebuie sa vezi cum sa-l imparti ca sa-ti ajunga o luna intreaga, dar se pare ca asa suntem noi oamenii: primim unele lucruri ca fiind din partea lui Dumnezeu si pe celelalte preferam sa le discutam alta data ca nu suntem incantati de modul de prezentare/nu vine din incredintare. Acum nu trebuie sa sarim la gatul celuilalt ca el crede una si noi alta, dar in dragoste trebuie sa ne spunem modul de gandire. Asa se rezolva conflictele inca de la gradinita!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
29/11/08 03:37
|
|
iepan
Exclus
Inregistat: 21/12/08
|
|
O! cu mare orbire este lovit poporul lui Dumnezeu! Vremurile din urma!
Larisa a scris:
Eu cred ca e ok sa iei contraceptive intr-o familie crestina. Cred ca e ok sa-ti programezi copiii. O alta metoda de prevenire a sarcinii este injectia: Depo Provera(aici ai vrut sa scrii diavolul poate) o injectie care se face o data la 3 luni, dar care normal trebuie facuta dupa nasterea primului copil pentru ca deregleaza foarte mult organismul si atunci oricum organismul e dereglat. |
O! cu mare orbire este lovit poporul lui Dumnezeu! Vremurile din urma! Larisa, tu crezi ca e ,,ok,,!?!? eu iti zic ca este satanic! diavolesc!
Larisa a scris:
Fiecare va decide pentru faptele lui, dar nu cred ca Dz ne vrea niste masini de facut copii si nici nu cred versetul ala care zice ca femeia va fi mantuita prin nastere de fii. Cred ca tot El le-a dat intelepciune doctorilor ca sa inventeze medicamentele. |
Nu crezi? Cuvantul lui Dumnezeu?? Doamne deschidene ochii! sa vedem ratacirea!
Deci, draga Larisa, mai lamurit chiar din cuvintele tale care este relatia ta cu Dumnezeu! tu nu traiesti in ascultare de Dumnezeu, ci ca majoritatea, tu crezi ca in rai o sa mergi pe flori! bun, eu nu te judec, ai sa raspunzi in fata lui Dumnezeu pt. blasfemiile pe care le debitezi, dar ma rog sa nu fie prea tarziu!! Hai sa vedem ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu, acela pe care tu nu il crezi: ,,Iar voi, cresteti si inmultiti-va; raspanditi-va pe pamant, si inmultiti-va pe el!" Geneza 9:7... Bun, tie nu iti zice nimic, asai? dar defapt, nu are cum sa-ti zica, caci in Cuvant scrie caci pt. un om firesc este imposibil sa inteleaga lucrurile duhovnicesti! De la inceput, Dumnezeu, datatorul vietii, a dat aceasta porunca, fiind in armonie cu El, acela care este viata! inca din trecut, Diavolul uraste viata, dar Domnul este creatorul vietii! ITI SPUN CLAR SI RASPICAT CA SA AUDA TOTI: NU DUMNEZEU ACELA CARE ESTE VIATA, ITI SOPTESTE SA FOLOSESTI MIJLOACE CONTRACEPTIVE, CI DIAVOLUL, CARE URASTE PE OAMENI, CARE URASTE VIATA, CARE IL URASTE PE DUMNEZEU! de care soapte alegi sa asculti?? raspundeti singura! chiar azi predica un frate la noi in biserica despre neprimirea copiilor, vorbea despre un preot catolic care zicea ca este pacat doar sa te gandesti sa opresti nasterea copiilor, este un gand de la satana, nu de la Dumnezeu, pt. ca Dumnezeu este VIATA, Dumnezeu a binecuvantat Conceptia, pe cand cel rau, doreste moartea doreste moartea! scria intr-o revista biblica despre o femeie ortodoxa, care a ramas insarcinata, iar cand a mers la control, i sa descoperit cancer. Doctorii iau spus, caci pt. a salva viata ei, era necasar sa avorteze copilul. Femeia nu a fost deacord( aicia se vede voia lui Dumnezeu, care ia fiinta in viata omului care implineste legiile lui), iar la 7 luni, femeia a nascut in copil perfect sanatos, cu pretul vietii ei! un copil din care poate Dumnezeu va scoate un vestitor al evangheliei Lui! asta da ascultare de Dumnezeu! iar cate vedenii si descoperiri am auzit, caci voia lui Dumnezeu nu este oprirea copiilor! zeci! dar cine asculta? prea putini! Doamne, este nevoie de lumina! iar ce ai tu, este poate o incredintare, dar sigur de la satan! iar cat depre versetele:,,1 Timotei 2:15,, ,,Totusi ea va fi mantuita prin nasterea de fii, daca staruie cu smerenie in credinta, in dragoste si in sfintenie.,, dami voie sa-ti spun, versetul este de la Dumnezeu si nu a fost rascumparat cu nimic! dar e tare greu de inteles pt. ,,tineretul luminat din ziua de azi,,!
Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri. (Iacov,1:22).
O Doamne, deschidene ochii, caci in mare orbire e poporul Tau! Dar totusi Tu esti drept Doamne! lumea se schimba, dar Tu nu Doamne! Dane putere sa ne curatim! dane putere sa aruncam afara ereziile si blasfemiile acestea nimicitoare!
|
|
25/01/09 14:20
|
|
nikku
membru
|
|
As vrea sa stiu care e pozitia oficiala a baptistilor si penticostalilor legata de contraceptie. Nu am gasit nimic in sensul acesta pe nicaieri.
|
|
25/01/09 20:42
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
iepan a scris:
O! cu mare orbire este lovit poporul lui Dumnezeu! Vremurile din urma! | Corect. Aşa e.
iepan a scris:
Deci, draga Larisa, mai lamurit chiar din cuvintele tale care este relatia ta cu Dumnezeu! tu nu traiesti in ascultare de Dumnezeu, ci ca majoritatea, tu crezi ca in rai o sa mergi pe flori! bun, eu nu te judec, ai sa raspunzi in fata lui Dumnezeu pt. blasfemiile pe care le debitezi |
Iepane, dă-mi voie să te-ntreb, după ce criterii judeci tu lumea? Nu te gândeşti că TU vei răspunde în faţa Domnului pentru judecarea unei fiice de-a Lui? Gândeşte-te la un lucru: ce ţie ţi se pare corect, posibil ca în faţa lui Dumnezeu să nu fie, şi viceversa. Aşa că mai uşor cu aruncatul bolovanilor să nu capeţi vreun feedback să te sature.
iepan a scris:
Hai sa vedem ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu, acela pe care tu nu il crezi: ,,Iar voi, cresteti si inmultiti-va; raspanditi-va pe pamant, si inmultiti-va pe el!" Geneza 9:7... Bun, tie nu iti zice nimic, asai? dar defapt, nu are cum sa-ti zica, caci in Cuvant scrie caci pt. un om firesc este imposibil sa inteleaga lucrurile duhovnicesti! |
Dar versetul ăla în care se spune să-ţi calculezi totul înainte de a te apuca de o construţie, l-ai omis. Că doar omul firesc nu înţelege, nu?!
iepan a scris:
O Doamne, deschidene ochii, caci in mare orbire e poporul Tau! Dar totusi Tu esti drept Doamne! lumea se schimba, dar Tu nu Doamne! Dane putere sa ne curatim! dane putere sa aruncam afara ereziile si blasfemiile acestea nimicitoare! |
Amin.
|
|
25/01/09 20:51
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
nikku a scris:
As vrea sa stiu care e pozitia oficiala a baptistilor si penticostalilor legata de contraceptie. Nu am gasit nimic in sensul acesta pe nicaieri. |
Mi-e greu sa cred ca exista un asemenea punct de vedere. Apoi e totul mult prea intim ca sa obligi pe cineva. Doar nu te includ sau exclud in cult dupa numarul de copii.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
25/01/09 20:55
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
nikku,nu cred sa fei o pozitie oficiala,dar sunt convinsa ca foarte multi crestini in varsta,considera pacat orice forma de contraceptie. Insa,eu cred ca fiecare avem lumina de la Domnul,sa ne ghidam viata dupa principiile Lui. Si mi se pare ca tot una e,sa consideri pacat orice fel de contraceptie,dar sa bombani cand mai ai inca un copil. Eu ma intreb de ce unele femei raman usor insarcinate,si se simt bine in perioada sarcinii,si altele se chinuiesc cumplit...si de ce sunt atatea avorturi spontane,in vremea de acum? (cel putin la noi la bis,cu cate femei vorbesc,90 la suta,au trecut prin asa ceva,si nu odata. (Oare nu ne vorbeste Dumnezeu,ceva,prin asta? :| )
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
11/03/09 06:24
|
|
Larisa
membru
|
|
Iepan, am doua intrebari pentru tine:
1. Tu ai vreun copil? 2. Cum explici tu ca femeia a fost creata cu perioade fertile si nefertile? (tin sa te anunt ca Dumnezeu a creat femeia si nu eu)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
13/03/09 04:38
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Larisa a scris:
2. Cum explici tu ca femeia a fost creata cu perioade fertile si nefertile? (tin sa te anunt ca Dumnezeu a creat femeia si nu eu) |
Cu siguranta Dumnezeu ne stie masura... Totusi, ma intreb si eu asa, daca nu cumva numarul de copii l-am putea negocia direct cu Dumnezeu?! sau poate o fi nevoie de credinta prea mare...
Ultima modificare de MRU (13/03/09 08:52)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
13/03/09 06:28
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Larisa a scris:
Iepan, am doua intrebari pentru tine: |
iepan este exlus.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
13/03/09 07:56
|
|
Larisa
membru
|
|
MRU, ar trebui sa ne consultam cu Dumnezeu in toate lucrurile, dar noi am ajuns sa facem tot ce ne sta in putinta si atunci cand apar probleme discutabile atunci sa fim trimisi sa-l consultam pe Dumnezeu pentru ca oamenii se feresc sa dea sfaturi gresite in anumite situatii.
|
|
14/03/09 04:14
|
|
april
admin forum
|
|
Larisa a scris:
MRU, ar trebui sa ne consultam cu Dumnezeu in toate lucrurile, dar noi am ajuns sa facem tot ce ne sta in putinta si atunci cand apar probleme discutabile atunci sa fim trimisi sa-l consultam pe Dumnezeu pentru ca oamenii se feresc sa dea sfaturi gresite in anumite situatii. |
Da, dar tocmai ca unii nu se consulta cu El in privinta numarului de copii, ci se bazeaza pe "intelepciunea lor", nu pe a Lui.
|
|
14/03/09 10:09
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Lucrul la care aspir cel mai mult este credinta. Credinta in Dumnezeu.. credinta intr-un Dumnezeu suveran peste tot si toate in relatia care o are cu mine personal. Am citit multe prin acest topic. Insa sunt un pic dezolat. A spune ca , citez:" Dumnezeu vrea sa-ti dea numai 3 copii dar tu torni 10" mi se pare o atitudine lipsita total de aceasta credinta pe care o caut eu. Chiar credeti ca puteti face ceva fara Dumnezeu?Chiar credeti ca omul poate da viata vreunui trup, chiar daca acesta se formeaza din corpul uman?Inseamna ca nu stiti ce e viata si nu o pretuiti destul de mult.. Noi nici la servici n-am putea ajunge azi daca EL n-ar vrea, barem sa creem noi singuri vieti..Noi n-am avea nimic pe masa daca EL n-ar vrea.. Eu nu pot trai fara aceasta credinta totala in EL, pur si simplu nu pot.. Fratilor Dumnezeu e Dumnezeu..cine stie sa citeasca printre randuri sa citeasca.Cu dumnezeu nu te joci zicand :"azi eu fac ceva , maine il las pe El sa faca ceva" . Daca Dumnezeu n-ar vrea nu te-ai misca azi din pat.. Cred ca unii din voi nu-L cunoasteti pe Dumnezeu si puterea LUI indeajuns de mult..
Ultima modificare de mikhael (24/03/09 13:33)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
24/03/09 13:26
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
ciudat cum dispar comentarile care nu sunt d-accord cu majoritate, iar cele aproba raman... of cenzura asta :P
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
24/03/09 17:23
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
E necesara, indiferent ce parere ai despre ea! Ca anumite "sfaturi" se gasesc pe toate "gardurile".
|
|
24/03/09 18:18
|
|
april
admin forum
|
|
raTZiunea a scris:
ciudat cum dispar comentarile care nu sunt d-accord cu majoritate, iar cele aproba raman... of cenzura asta :P |
nu e vb de majoritate sau minoritate, e vb de ce contin anumite comentarii.
pt discutii in afara subiectului ai la fiecare topic un subiect de Comentarii. te rog sa-l folosesti pt comentarii ca cel de sus.
|
|
24/03/09 19:47
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
april a scris:
t discutii in afara subiectului ai la fiecare topic un subiect de Comentarii. te rog sa-l folosesti pt comentarii ca cel de sus. |
si ce continea comentariul meu, de a fost necesar stergerea sa? 
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
24/03/09 19:51
|
|
april
admin forum
|
|
april a scris:
pt discutii in afara subiectului ai la fiecare topic un subiect de Comentarii. te rog sa-l folosesti pt comentarii ca cel de sus. |
|
|
24/03/09 19:57
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
Am citit parial din ac tema,delicata,un copil nu implica doar sa-l faci,ciinvestitie,timp,energie,hrana,educatie etc.si daca ai 10copiii,eu una nu stiu cum poti face fata la toate...cred ca fiecare ,personal,trebuie sa vina cu probl inaintea lui Dzeu,e tare delicat.Eu,personal,din cauza unei probl serioase de sanatate sunt obligata de a folosi metode anticonc.sigure,iar fetita pe care o am,pot spune ca a venit ca o minune,
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
23/04/09 14:05
|
|
nikku
membru
|
|
harra, cunosc persoane cu foarte multi copii, si stiu ca Domnul nu i-a lasat niciodata la greu. Nu ai de unde sa stii cum e sa ai multi copii doar din auzite 
|
|
23/04/09 16:19
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
nikku a scris:
harra, cunosc persoane cu foarte multi copii, si stiu ca Domnul nu i-a lasat niciodata la greu. Nu ai de unde sa stii cum e sa ai multi copii doar din auzite  |
am un copil si stiu cum e sa ai copii,si am fost profesoara si stiu cum e sa ai copii...si stiu din experienta ca Dzeu nu te lasa niciodata,si un copil vrea multa munca ca sa devina OM...atat cat atarna de noi ca parinti
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
26/04/09 22:50
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|