TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 24
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Dumnezeu nu ne daruie o cruce mai grea decat putem sa purtam.

01/05/09 18:53

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
As vrea sa va intreb:mai este cineva care nu crede ca mine deloc in controlul sarcinilor?
Lazar Gog spunea despre mine si altii ce cred la fel ca mine ca suntem niste oameni de nimic ca nu ne putem controla simturile.. Oare despre asta sa fie vorba frate GOG? Oare despre asta...
Cum ramane cu 1 Corinteni 7:5 ?
"Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti decat doar prin buna invoiala pentru un timp ca sa va indeltniciti cu postul si rugaciunea(NU CA SA NU FACETI COPII!)
Apoi sa va impreunati iarasi ca sa nu va ispiteasca satana din pricina nestapanirii voastre"
ABSTINENTA , DACA E TINUTA PENTRU A NU FACE COPII NU E CEVA CU CARE SA FIE DE ACORD DUMNEZEU.
Dumnezeu e de acord cu abstineta pentru putin timp in vederea postului si a rugaciunii.ATATA!
La urma urmei , un om ce nu accepta contraceptia(oricum s-ar numi ea-abstineta sau prezervativ caci anticonceptionalele ies din calcul) are parte de mai putina viata sexuala decat ceilalti. Vin sarcini, mai multi copii, mai multa munca..
Am ajuns ca ortodocsii: sa ne ghidam dupa sfinti si NU dupa Dumnezeu si dupa Scriptura.Ascultam predici , sute de predici si din ele le alegem pe cele care ne convin..
Eu am un mare defect pe care Dumnezeu il foloseste in favoarea LUI: Nu cred pe nimeni, pana nu experimentez eu personal cu Dumnezeu.Si Dumnezeu vorbeste..nu e mut, daca esti sincer si ii ceri parerea , vorbeste prin tot ce misca in jurul tau dar si prin curatirea constiintei tale si intelegerea LUI.
Asa ca pe mine nu ma abureste nimeni cu predicile sale..oricat de intortocheate si pline de intelepciune ar fi. Constiinta intotdeauna spune adevarul.
Sa ma ajute Dumnezeu sa gasesc o sotie care crede la fel ca mine ca altfel mai bine nu ma  mai insor.

Ultima modificare de mikhael (20/05/09 20:10)

20/05/09 20:06

harra
+

Inregistat: 21/04/09
Roaga-te si posteste ca Dzeu  sa-ti raspunda,e o tema delicata,nu standard ,pt fiecare alt raspuns,cunosc o familie care nu a vrut sa foloseasca metode si au venit cu post inaintea DL,au,daca imi amintesc bine ,2 copii

21/05/09 12:05

mikhael
membru

harra a scris:

Roaga-te si posteste ca Dzeu  sa-ti raspunda,e o tema delicata,nu standard ,pt fiecare alt raspuns,cunosc o familie care nu a vrut sa foloseasca metode si au venit cu post inaintea DL,au,daca imi amintesc bine ,2 copii

Am dubii ca Dumnezeu raspunde altfel decat dupa Voia lui normativa..Aia din Scriptura..
Ce zici tu seamana cu "am primit raspuns  de la Domnul ca pot copia la examene"
Daca imi arata cineva in Biblie unde scrie ca e ok sa folosesti mijloace de a te opune conceptiei naturale cu diverse mijloace, eu ma supun.
Din contra, cine a studiat mai bine despre pacatul lui Onan a vazut ca nu era numai de masturbare ci si de "Coitus interruptus".
Daca "Coitus interruptus" e PACAT inaintea lui Dumnezeu ce sa mai vorbim de celelalte mijloace de contraceptie..

21/05/09 12:38

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08
mikhaele, sunt de acord cu tine in privinta asta. Dar nu vreau sa imi impun parerea asupra nimanui, ca nici nu as putea.
E bine ca nu ai incredere totala in niciun om, fie el un renumit pastor, pentru ca nici ei nu sunt infailibili, ci uneori invata pe oameni gresit.

harra a scris:

Eu nu cred ca Dumnezeu are mai multe pareri in privinta asta, cred ca are una singura. La fel ca in orice alta situatie...

Ultima modificare de nikku (21/05/09 14:02)

21/05/09 14:00

Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09

mikhael a scris:

Daca imi arata cineva in Biblie unde scrie ca e ok sa folosesti mijloace de a te opune conceptiei naturale cu diverse mijloace, eu ma supun.
Din contra, cine a studiat mai bine despre pacatul lui Onan a vazut ca nu era numai de masturbare ci si de "Coitus interruptus".
Daca "Coitus interruptus" e PACAT inaintea lui Dumnezeu ce sa mai vorbim de celelalte mijloace de contraceptie..

Pacatul lui Onan nu a fost "coitus intrerruptus", ci faptul ca si-a desconsiderat fratele si nu a vrut sa-i dea urmasi, calcand si legea .
Nu poti gasi in Biblie metoda calendarului, anticonceptionale , sterilizare feminina, vasectomie,etc, asa cum nu poti gasi multe altele care nu erau inca inventate, dar nu sunt neaparat rele.

Ultima modificare de Dorina (21/05/09 15:01)

21/05/09 15:01

harra
+

De acord cu Dorina.

21/05/09 16:27

mikhael
membru

Dorina a scris:

Pacatul lui Onan nu a fost "coitus intrerruptus", ci faptul ca si-a desconsiderat fratele si nu a vrut sa-i dea urmasi, calcand si legea .
.

Si prin contraceptie sau prin coitus interruptus ce faci?  Nu acelasi lucru ca Onan?
Il desconsideri pe Dumnezeu si nu vrei sa-i dai urmasi..
Ne incurcam in vorbe..

Dorina a scris:

Nu poti gasi in Biblie metoda calendarului, anticonceptionale , sterilizare feminina, vasectomie,etc, asa cum nu poti gasi multe altele care nu erau inca inventate, dar nu sunt neaparat rele.

Nu sunt rele din punct de vedere uman dar sunt pacat.
Stau si ma uit ca biserica ortodoxa si-a pastrat punctul de vedere si este oficial impotriva oricarei metode de contraceptie.. la noi la evanghelici e foarte calduta si umanizata treaba asta..Incep sa ma intreb serios : "Oare cati evanghelici o sa fie in cer?"

Ultima modificare de mikhael (21/05/09 21:10)

21/05/09 21:05

harra
+

Am o intrebare pt Mikhael si Nikku:sunteti casatoriti,aveti copii siaflati ca sotia are cancer,urmeaza to ceea ce tine de aceasta boala,ce faceti?folositi sau nu contraceptia?

22/05/09 11:13

mikhael
membru

As fi abstinent pana as afla un verdict clar in privinta demersului bolii si as intelege ce vrea Dumnezeu sa faca .Am fost abstinent atatia ani, ce mai conteaza inca o perioada..

22/05/09 11:39

Dorina
membru

Sunt unii tineri care nu se descurca atat de bine cu abstinenta...Iar Pavel recomanda sa nu abuzam de ea pentru a nu fi ispititi de satan. Dar daca aflati ca o noua sarcina ii pune sotiei viata in pericol?

Exista intotdeauna varianta sa te rogi si Domnul o vindeca. Dar multora nu le iese...Ce facem atunci?

22/05/09 11:58

harra
+

Usor zici,nu exista un verdict clar,exista tratament,operatie si control periodic atata timp cat Dzeu iti da zile,si contraceptia nu se refera doar la abstinenta ta,ca doar sotia ta functioneaza normal si are nevoie de tine.

22/05/09 11:59

nikku
membru

harra a scris:

Am o intrebare pt Mikhael si Nikku:sunteti casatoriti,aveti copii siaflati ca sotia are cancer,urmeaza to ceea ce tine de aceasta boala,ce faceti?folositi sau nu contraceptia?

Nu e chiar asa usor de dat un raspuns in sitatia asta. Numai daca ma gandesc ce lovitura ar fi asta pentru ea si pentru mine si ma iau fiorii. In cazul asta, cred ca e bine sa fiu langa ea, sa o ajut, sa o ingrijesc asa cum pot eu mai bine... Probabil sa fac dragoste in situatia aia e unul din ultimele lucruri la care m-as gandi.
Vad ca si harra si Dorina aduc in fata cazuri speciale. Dar intreb si eu, pana la ce punct avem dreptul sa ne planificam copiii? Cum stii ca ai facut cati trebuie?

22/05/09 13:03

harra
+

nikku a scris:

Nu e chiar asa usor de dat un raspuns in sitatia asta. Numai daca ma gandesc ce lovitura ar fi asta pentru ea si pentru mine si ma iau fiorii. In cazul asta, cred ca e bine sa fiu langa ea, sa o ajut, sa o ingrijesc asa cum pot eu mai bine... Probabil sa fac dragoste in situatia aia e unul din ultimele lucruri la care m-as gandi.
Vad ca si harra si Dorina aduc in fata cazuri speciale. Dar intreb si eu, pana la ce punct avem dreptul sa ne planificam copiii? Cum stii ca ai facut cati trebuie?

Cazurile astea speciale fac parte din viata si omul care il are nu moare direct,viata continua,sa zicem normal.Viata nu e standard si nu putem aplica sabloane,ceea ce e valabil pt mine,nu e si pt cel de langa mine.De asta am pus intrebare pe caz real.

Ultima modificare de harra (22/05/09 13:20)

22/05/09 13:06

nikku
membru

Pai mie imi pare foarte rau de situatia asta...
Raman insa la parerea mea exprimata in cazul asta, altfel nu pot gandi cum as face. E drept ca eu sunt construit intr-un anume fel, si altul in alt fel...

22/05/09 14:51

Dorina
membru

nikku a scris:

Si am vrea si raspunsuri, deoarece sunt din ce in ce mai multe cazuri speciale, iar fratii dau din umeri si zic ca stie Domnul de ce se intampla asa ceva.

Pana la ce punct putem planifica? Cum ne lasa dragostea fata de sotie...

22/05/09 16:40

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Eu cred ca abstinenta isi are si ea rolul ei.

Cunosc un caz, in care sotia a fost avertizata de medici ca o noua sarcina(adica a 11-a!) i-ar pune viata in pericol, dar sotul nu a fost receptiv la sfaturile medicilor. Ea a murit impreuna cu copilul, iar el la cativa ani s-a recasatorit.

Sigur, nu putea el sa-i prelungeasca viata, dar dragoste putea sa arate prin faptul ca nu pune nevoile lui mai presus de sanatatea ei, nu?! Nu degeaba spune Pavel ca barbatii sa-si iubeasca sotiile cum iubeste Hristos Biserica. Din gura poti spune multe, dar faptele arata ce ai in inima.

Ultima modificare de MRU (22/05/09 16:54)

22/05/09 16:50

nikku
membru

Dorina a scris:

Dar daca aflati ca o noua sarcina ii pune sotiei viata in pericol?

Din iubire fata de sotie nimeni nu s-ar hazarda sa ii puna viata in pericol. Nimeni nu are dreptul sa faca asta, invocand ca Dumnezeu spune cutare sau cutare lucru.
Daca sotii nu sunt de acord cu controlul sarcinilor, nu ramane decat abstinenta, iar daca vor sa continue sa aiba o viata sexuala evident se vor proteja cu mijloace anticonceptionale.

Dorina a scris:

Pana la ce punct putem planifica? Cum ne lasa dragostea fata de sotie...

Astfel de lucruri trebuie stabilite de comun acord in fiecare casnicie.

22/05/09 16:59

Dorina
membru

Asa cred si eu, Nikku...Dragostea nu face rau aproapelui.Unora le-a dat Domnul harul sa poata avea multi copii. Altora le-a dat alt har. Trebuie sa ne acceptam in dragoste si nu sa sustinem ca Domnul trebuie sa lucreze cu toti cum a lucrat cu noi.

MRU, e tare trist ce ne-ai spus...

Ultima modificare de Dorina (22/05/09 18:57)

22/05/09 18:56

harra
+

Vreau sa va mai pun o intrebare:un cuplu care nu poate avea copii si face tot posibilul dpdv medical sa-l obtina,cum sa-l privim?de ce o face?ca doar asa e voia Dlui sau sa-i multumim lui Dzeu pt mijloacele st.?

22/05/09 22:15

mikhael
membru

MRU a scris:

Eu cred ca abstinenta isi are si ea rolul ei.

Cunosc un caz, in care sotia a fost avertizata de medici ca o noua sarcina(adica a 11-a!) i-ar pune viata in pericol, dar sotul nu a fost receptiv la sfaturile medicilor. Ea a murit impreuna cu copilul, iar el la cativa ani s-a recasatorit.

Doctorii aia trebuiau sa aiba mai multa intelepciune si sa-i lege trompele.Stiu cazuri in care doctorii fac asta fara acordul pacientului.Nu cred ca Dumnezeu avea de comentat in cazul asta.Dar nah, se pare ca Dumnezeu a vrut-o mai repede in cer.

harra a scris:

Vreau sa va mai pun o intrebare:un cuplu care nu poate avea copii si face tot posibilul dpdv medical sa-l obtina,cum sa-l privim?de ce o face?ca doar asa e voia Dlui sau sa-i multumim lui Dzeu pt mijloacele st.?

Se vede ca locuiest la greci. asta e logica greceasca. In Biblie nu merge cu shmecherii dinastea..Ca daca se poate asa, invers de ce nu merge...

Ultima modificare de mikhael (22/05/09 23:12)

22/05/09 23:10

harra
+

mikhael a scris:

harra a scris:

Se vede ca locuiest la greci. asta e logica greceasca. In Biblie nu merge cu shmecherii dinastea..Ca daca se poate asa, invers de ce nu merge...

Sa ti fie rusine pt ca m-ai jignit,nu sunt smcherii i ai raspuns urat si la ce-a spus MRU,si cuplu apartine bisericii din care fac parte in tara.Si tie sa-ti dea Dzeu intalapciune.

Ultima modificare de harra (22/05/09 23:32)

22/05/09 23:31

mikhael
membru

Te rog sa ma ierti daca te-am jignit ,Insa Nu am facut nici o afirmatie la persoana ta ci la logica ta greceasca.
Cu cutitul poti face 2 lucruri : sa tai un om sau sa cureti o ceapa.Unul e distructiv , celalalt e constructiv.
La fel e si cu medicina: o poti folosi ca sa distrugi sau sa ajuti creatia. Crezi ca Dumnezeu are ceva impotriva insanatosirii oamenilor? O femeie sanatoasa poate naste copii. Daca nu poate, merge la doctor sa se faca bine.
In ce fel i-am raspuns urat lui MRU?
Am spus adevarul. Crezi ca-l puteam spune mai soft de atat? eu nu cred..
Cred ca ai ceva impotriva principiile mele . Sunt dure , dar asta e Dumnezeu.
N-o sa fiu niciodata deacord cu contraceptia , pastile si alt chestii..Stiu clar ca lui Dumnezeu nu-i plac si o sa sustin asta chiar daca mi se ridica tot forumul in cap.

Ultima modificare de mikhael (22/05/09 23:52)

22/05/09 23:49

Dorina
membru

mikhael a scris:

Doctorii aia trebuiau sa aiba mai multa intelepciune si sa-i lege trompele.Stiu cazuri in care doctorii fac asta fara acordul pacientului.Nu cred ca Dumnezeu avea de comentat in cazul asta.Dar nah, se pare ca Dumnezeu a vrut-o mai repede in cer.

De ce lasam pe doctori o decizie pe care noua ne e frica s-o luam? Sa cerem de la doctori intelepciunea pe care noi nu am avut-o? Ar trebui sa hotaram noi pentru familia noastra, nu doctorul. E lege noua in Romania : nu ti se leaga trompele fara consimtamant si cerere scrisa.

23/05/09 00:07

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Evenimentul relatat a avut loc cu mult timp in urma. Ideea nu a fost sa ne certam, ci sa fim atenti cum interpretam Scriptura. Nu vad abstinenta in cuplu ca pe ceva rau atata vreme cat cei doi cad de acord. Eu nu cred ca ceea ce spune Pavel in Corinteni este o porunca, ci mai degraba un sfat. Nu e un imperativ. O sa incerc sa gasesc si o alta traducere sa vad.

23/05/09 00:46

Pagini: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la