TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 24
mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
Cred ca in cazul celor care nu se pot stapani e o porunca sa-ti indeplinesti datoria de sot, iar in cazul celorlalti e un sfat.Deci depinde de la caz la caz.

23/05/09 00:56

harra
+

Inregistat: 21/04/09

mikhael a scris:

Te rog sa ma ierti daca te-am jignit ,Insa Nu am facut nici o afirmatie la persoana ta ci la logica ta greceasca.
Cu cutitul poti face 2 lucruri : sa tai un om sau sa cureti o ceapa.Unul e distructiv , celalalt e constructiv.
La fel e si cu medicina: o poti folosi ca sa distrugi sau sa ajuti creatia. Crezi ca Dumnezeu are ceva impotriva insanatosirii oamenilor? O femeie sanatoasa poate naste copii. Daca nu poate, merge la doctor sa se faca bine.
In ce fel i-am raspuns urat lui MRU?
Am spus adevarul. Crezi ca-l puteam spune mai soft de atat? eu nu cred..
Cred ca ai ceva impotriva principiile mele . Sunt dure , dar asta e Dumnezeu.
N-o sa fiu niciodata deacord cu contraceptia , pastile si alt chestii..Stiu clar ca lui Dumnezeu nu-i plac si o sa sustin asta chiar daca mi se ridica tot forumul in cap.

M-ai jignit pt ca ai afirmat ceva ce nu cunosti,cum si de ce sunt in Gr.intrebare e baza pe fapte reale,am uitat ce ai spus,si am spus-o cu scopul sa vedem mai multe situatii.O zi buna tuturor.

23/05/09 09:36

nikku
membru

Inregistat: 26/11/08

harra a scris:

Vreau sa va mai pun o intrebare:un cuplu care nu poate avea copii si face tot posibilul dpdv medical sa-l obtina,cum sa-l privim?de ce o face?ca doar asa e voia Dlui sau sa-i multumim lui Dzeu pt mijloacele st.?

Eu zic ca ar trebui privita aceasta sitautie ca o incercare a credintei lor, si ar trebui sa faca tot ce e omenesc posibil sa aiba copii, fara sa uite de Dumnezeu...
Copiii sunt cea mai mare binecuvantare pentru o familie, dupa parerea mea.

23/05/09 10:01

un_mantuit
membru

Inregistat: 01/08/09
,,As vrea sa va intreb:mai este cineva care nu crede ca mine deloc in controlul sarcinilor?,, Da mikhael, eu sunt intru totul de acord cu tine. Spunea ub calugar catolic ca numai gandul de a nu lasa copii sa vina pe lume este un pacat, si nu vine de la Dumnezeu, pt. ca Dumnezeu este viata! Cum dar ar vrea Dumnezeu sa nu lase viata? Ganditiva putin! Deci, doar gandul de a opri copii putem zice ca este pacat, caci vine de la cine alticineva, decat de la diavolul, vrajmasul vietii si al lui omenirii intregi!

08/08/09 12:04

Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09
Deci daca alegi sa nu te casatoresti pacatuiesti ca ai oprit niste potentiali copii sa vina pe lume? Sau daca stai departe de sotie cateva luni, ca esti plecat in strainatate, pacatuiesti ca in timpul acesta puteai face copii si nu ai facut? Dar daca stai departe de sotie 9 zile cat e perioada fertila?

08/08/09 13:29

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Dorina a scris:

Deci daca alegi sa nu te casatoresti pacatuiesti ca ai oprit niste potentiali copii sa vina pe lume?

Nu.
1 Corinteni 7:8 Celor neînsuraţi şi văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine.

Dorina a scris:

Sau daca stai departe de sotie cateva luni, ca esti plecat in strainatate, pacatuiesti ca in timpul acesta puteai face copii si nu ai facut?

Nu.

Dorina a scris:

Dar daca stai departe de sotie 9 zile cat e perioada fertila?

Nu.

08/08/09 14:05

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
E o prostie sa crezi ca daca nu te casatoresti pacatuiesti. Daca nu te casatoresti si poti sa-ti iti ti trupul in frau e chiar foarte bine.
Stai tu linistita ca are cine sa populeze globul.
Ce spune Pavel?
1Corinteni 7
8  Celor neînsuraţi şi văduvelor le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine.

Matei 19:12  Fiindcă sunt fameni, care s-au născut aşa din pântecele maicii lor; sunt fameni, care au fost făcuţi fameni de oameni; şi sunt fameni, care singuri s-au făcut fameni pentru Împărăţia cerurilor. Cine poate să primească lucrul acesta, să-l primească.”
1Corinteni 7:32  Dar eu aş vrea ca voi să fiţi fără griji. Cine nu este însurat se îngrijeşte de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului.
1Tim 5.5; 

1Corinteni 7:33  Dar cine este însurat se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă nevestei.

1Corinteni 7:34  Tot aşa, între femeia măritată şi fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijeşte de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă, şi cu trupul, şi cu duhul; iar cea măritată se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei.

Poti renunta la o perioada la relatiile intime pentru:
1Corinteni 7:5
  Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre.

Ultima modificare de maria_t (08/08/09 14:37)

08/08/09 14:14

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Celor neînsuraţi şi văduvelor le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine.

Pavel era prigonit pentru Evanghelie si e greu sa ai un copil daca esti prigonit. Pavel spune ca ar vrea ca toti sa propovaduiasca Evanghelia, desi stie ca nu toti sunt chemati sa faca asta si le spuna ca atunci e mai bine sa ramana singuri decat sa aibe o familie si sa sufere prigonire.

Pavel chiar incurajeaza casnicia si o binecuvanteaza, chiar incurajeaza sexul in casnicie ca si o arma impotriva diavolului.

Cat despre controlul sarcinilor, exista prezervativ.

08/08/09 14:23

maria_t
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Sa stii ca sunt crestini(si indeosebi catolicii) care nu recomanda prezervativul si am intalnit si crestini neoprotestanti care sunt impotriva lui.
Abstinenta :D  (mai mult post si rugaciune ) in perioada fertila este cea mai indicata.

Ultima modificare de maria_t (08/08/09 14:43)

08/08/09 14:42

Turcu Ovidiu
membru

Barbatu trebuie sa respecte perioada femeii din luna. E un lucru bun pentru ca dupa aia e ca si cum ar redescoperi-o, cand fac sex din nou. Barbatu e maniac de obicei iar femeia mai abtinuta. Prezervativu e bun, asa ca sa fie folosit. Ce? Mai bine sa ai prunci mai multi decat degetele si salar mic?

08/08/09 14:58

maria_t
membru

Pai vezi tu, tocmai barbatii sunt cei care se plang de utilizarea lui. Dar parca era o operatie prin care si barbatii( Vasectomia) pot devenii sterili si astfel se pot evita sarcinile nedorite.

http://www.sfatulmedicului.ro/Metode-co ... nitiva_584

Dar care dintre voi(barbatii) are curajul???

08/08/09 15:08

Turcu Ovidiu
membru

Ce? :D :)) :)) :D :D :D Ma sparg de ras aici. AHahaHHAhahHhaHHhahhHAHaaa. S-a dus promisiunea lui Avraam atunci, care zice ca vom si 'roditori'. Ala nu mai e barbat, e semi barbat. Altii se roaga de ani de zile sa le mearga masinaria, si altii nu stiu cum sa scape de ea? :)) :D )) AHhahHhahhaHHhahA

08/08/09 15:11

Dorina
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Barbatu trebuie sa respecte perioada femeii din luna. E un lucru bun pentru ca dupa aia e ca si cum ar redescoperi-o, cand fac sex din nou. Barbatu e maniac de obicei iar femeia mai abtinuta. ?

Tocmai. Si cand vine bietul barbat (sofer, de exemplu) din cursa dupa ce a vazut numai prostituate pe drum imbiindu-l, mai nimereste si perioada fertila la femeie...sa vezi ce intelegator e...

Trebuie incercata si o metoda alternativa.

Ovidiu, masinaria merge si daca barbatul e steril (adica nu mai procreaza). E ca si cum o femeie si-ar lega trompele.

Ultima modificare de Dorina (08/08/09 15:20)

08/08/09 15:18

maria_t
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Ce? :D :)) :)) :D :D :D Ma sparg de ras aici. AHahaHHAhahHhaHHhahhHAHaaa. S-a dus promisiunea lui Avraam atunci, care zice ca vom si 'roditori'.

Pai atunci de vrei prezevativ? Tocmai ca sa nu ramana sotia "roditoare"
Ti-am dat link, citeste.

Turcu Ovidiu a scris:

Ala nu mai e barbat, e semi barbat. Altii se roaga de ani de zile sa le mearga masinaria, si altii nu stiu cum sa scape de ea? :)) :D )) AHhahHhahhaHHhahA

Nu este afectata cu nimic "masinaria" . Doar procreerea. Adica nu rodeste. :rolleyes:

Ultima modificare de maria_t (08/08/09 15:25)

08/08/09 15:23

Turcu Ovidiu
membru

Atunci sa-si lege barbatu trompa si sa se abtina. Asa animalic e incat sa nu se poata abtine? Stiu ca noi suntem orientati pe scopuri (a face ceva), iar femeile pe oameni. Aici intervine intelegerea planului lui Dumnezeu pentru casnicie asa cum e, original. Trebuie sa existe o intelegere bazata pe Biblie a rolului fiecaruia din cei doi in casnicie. O femeie nu e doar pentru placere, nu asta e ajutorul potrivit, ci e pentru a fi iubita. Sotia, de multe ori, il intelege pe barbat si atunci cand nu merita, si i se supune chiar daca nu merita.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (08/08/09 15:26)

08/08/09 15:25

maria_t
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Atunci sa-si lege barbatu trompa si sa se abtina. Asa animalic e incat sa nu se poata abtine? Stiu ca noi suntem orientati pe scopuri (a face ceva), iar femeile pe oameni. Aici intervine intelegerea planului lui Dumnezeu pentru casnicie asa cum e, original. Trebuie sa existe o intelegere bazata pe Biblie a rolului fiecaruia din cei doi in casnicie. O femeie nu e doar pentru placere, nu asta e ajutorul potrivit, ci e pentru a fi iubita. Sotia, de multe ori, il intelege pe barbat si atunci cand nu merita, si i se supune chiar daca nu merita.

De obicei barbatii(in special cei mai tineri ) sunt mai "dornici" si multi (in special ce necrestini) nentelegatori.
Poti , dupa ce consideri ca ai facut copii suficienti sa recurgi si la o astfel de metoda. Eu aratam ce exista si varianta masculina cu siguranta 99% ca femeile sa nu ramana insarcinate. Viata sexuala nu est tulburata cu nimic. Doar ca nu o sa mai ai urmasi. Operatia nu este reversibila.

Ultima modificare de maria_t (08/08/09 15:44)

08/08/09 15:31

Turcu Ovidiu
membru

Sexul trebuie facut de comun acord, la fel si operatia aia stupida. Sexul e un act spiritual pana la urma, dar multi, chiar si in casnicie, il pun inaintea comunicarii, ceea ce e rau. Ei doresc ca sexul sa inlocuiasca, daca se poate, comunicarea. De aici apar frustrati, etc. Eu nu o sa fac asa, ci o sa vorbim mult, si apoi la actiune, o sa fie tare.

PS - Crestinii au 100 la 100 din placere. Lumea are numai 33%.

De ce sunt barbatii impotriva prezervativului? Au alergie?

Eu sunt pro 100 la 100!!! Slava Domnului pentru el.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (08/08/09 15:36)

08/08/09 15:36

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Turcu Ovidiu a scris:

ca sa fie 100% din ce vrea Dumnezeu presupun ca trebuie sa fie fara interventii/inventii omenesti ;) .

Steril este diferit de impotent, asta pt cultura ta generala ;) .

Si mai mare grija la limbaj. Cenzureaza-te singur daca nu vrei s-o faca altcineva.

08/08/09 17:16

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Turcu Ovidiu a scris:

Wow, ce noutate ne spui!
Dac iti spui crestin, n-ar trebui sa exite asa ceva si pentru tine.

Turcu Ovidiu a scris:

De ce sunt barbatii impotriva prezervativului? Au alergie?

Nu-i da slava Domnului pentru el, ca Domnul nu-i pro nici macar 0,01%.

Turcu Ovidiu a scris:

Ce? Mai bine sa ai prunci mai multi decat degetele si salar mic?

"Am fost tanar, si am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit parasit, nici pe urmasii lui cersindu-si painea"(Psalmul 37:25)

Turcu Ovdiu a scris:

Sexul e un act spiritual pana la urma

Mamma mia... ce prostie...:rolleyes:
Actul sexual nu are a face nu spiritul, care tine de duh, nene turcule.

"Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iaras, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre. (1Cor.7:5)

Daca era asa de spiritual actul sexual, de ce indeamna Pavel la abstinenta, atunci cand savarsim acte spiritual, cum este postul si rugaciunea?
Tocmai pentru ca nu-i un act sprirtual.

10/08/09 01:29

Dorina
membru

irlanda a scris:

Nu-i da slava Domnului pentru el, ca Domnul nu-i pro nici macar 0,01%.

Esti prooroc?

10/08/09 01:57

irlanda
membru

Dorina a scris:

Esti prooroc?

Nu-i treaba ta ce sunt eu.

Nu trebuie sa fii prooroc sa intelegi ca din momente ce-L declari ca si dumnezeu al vietii tale pe Dumnezeu, trebuie sa-i dai libertatea deplina in a hotara El, in orice domeniu al vietii tale.

Nu trebuie sa fii prooroc sa intelegi ca, daca nu-i oferi aceasta libertate, si gasesti de cuviinta sa hotarasti tu singur cati copii sa ai, folosind diferite metode pentru asta, Domnul are toate motivele sa nu fie de acord cu metodele folosite de tine, prin care ii contesti dreptul de a hotara aupra ta si asupra vietii tale.

10/08/09 10:45

Dorina
membru

Dumnezeu nu ne-a facut roboti. Alte decizii le luam singuri, dar copiii ii lasam chipurile din ascultare. Sunt alte decizii mai importante in care oamenii nu Il intreaba pe Dumnezeu.

Numarul de copii trebuie decis intre familie si Dumnezeu. Nu e treaba nimanui sa-i spuna altcuiva cati copii sa aiba. Fiecare trebuie sa stea in rugaciune si sa descopere planul lui Dumnezeu pentru el chiar si in ce priveste numarul de copii. Suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu; asta inseamna ca noi facem totul impreuna cu El, nu-L lasam singur sa se ocupe de toate, inclusiv de contraceptie.

10/08/09 11:44

irlanda
membru

Dorina a scris:

Dumnezeu nu ne-a facut roboti.

Nu, nu ne-a facut roboti, dar nu ne-a facut nici mai presus de El. De aceea trebuie sa-i acceptam Suveranitatea in orice hotarare si decizie.

Dorina a scris:

Alte decizii le luam singuri, dar copiii ii lasam chipurile din ascultare. Sunt alte decizii mai importante in care oamenii nu Il intreaba pe Dumnezeu.

Alte decizii le putem lua singuri, de ex. ce mancam  azi, sau unde sa mergem in concediu...
Numerul de copii care trebuie sa compuna familia noastra nu este o decizie care sa ne apartina.
Nu noi suntem cei care avem dreptul sa hotaram cate suflete sa se nasca .Asta-i treba lui Dumnezeu.

Dorina a scris:

Numarul de copii trebuie decis intre familie si Dumnezeu.

Numarul de copii trebuie decis de Dumnezeu.

Dorina a scris:

Fiecare trebuie sa stea in rugaciune si sa descopere planul lui Dumnezeu pentru el chiar si in ce priveste numarul de copii.

Da, dar multi se considera mai intelepti decat planul si hotararile lui Dumnezeu, pe care le ignora, hotarari care niciodata nu vor fi impotriva nasterilor de copii.

Dorina a scris:

Suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu; asta inseamna ca noi facem totul impreuna cu El, nu-L lasam singur sa se ocupe de toate, inclusiv de contraceptie.

Suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu, dar Dumnezeu trebuie sa aibe ultimul cuvant, hotararea trebuie sa-I apartina. Si, da, trebuie sa-L lasam sa se ocupe de toate, inclusiv de contraceptie, noi nu trebuie decat sa fim capabili sa-i intelegm voia, si sa ne supunem ei.

10/08/09 12:46

Dorina
membru

Sunt foarte de acord cu tine. Totusi

irlanda a scris:

Numarul de copii trebuie decis de Dumnezeu.

Si noi cum aflam ce a decis Dumnezeu?

Cand vrem sa ne mutam intr-o casa noua, Il intrebam pe Domnul unde, El ne arata iar noi zidim casa. Cand vrem sa facem o lucrare, Il intrebam pe El si apoi o facem noi dupa indicatiile si cu ajutorul lui. Insa cand facem copii adoptam politica strutului si nu mai cerem indicatii cati sa facem. Cum altfel vom sti cati sa facem?

Alte decizii le putem lua singuri, de ex. ce mancam  azi, sau unde sa mergem in concediu...

Cine decide ce decizii putem lua singuri? Pe ce criterii?

10/08/09 13:01

irlanda
membru

Dorina a scris:

Si noi cum aflam ce a decis Dumnezeu?

"De aceea si noi... cerem sa va umpleti de cunostinta voiei Lui, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca..."(Coloseni1:9)

Intelepciune si pricepere duhovniceasca.Intelepciunea este ceva promis concret de Dumnezeu celor ce o cer cu credinta. Priceperea este capacitatea de a gandi sau rationa in mod logic.

Insa, Pavel insista ca intelepciunea si priceperea sa fie in mod inevitabil, duhovniceasca.
Prin urmare, ca sa putem afla ce a decis Domnul, nu este nevoie doar de o intelepciune si pricepere normala, naturala, pe care o au si cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu, ci ca sa putem afla deciziile Domnului trebuie sa avem o intelepciune si pricepere duhovniceasca, care se manifesta printr-o scara de valori total diferita de cea a necrestinilor.

Dorina a scris:

Insa cand facem copii adoptam politica strutului si nu mai cerem indicatii cati sa facem. Cum altfel vom sti cati sa facem?

Mi se pare deplasata comparatia cu "politica strutului" care, in viziunea mea ilustraza frica , neincrederea si lasitatea. Lucruri care nu se potrivesc celor care accepta ca Domnul sa hotarasca cati copii vor avea.

Dimpotriva, cei care il lasa pe Domnul sa hotarasca numarul de copii, sunt niste oamnei curajosi, plini de increderea in purtarea Domnului de grija, si niste oameni ai sacrificiului in vederea implinirii voiei lui Dumnezeu.

"Politica strutului" o au cei care refuza copiii, si care din frica de responsabilitate si din frica greutatilor, isi baga capul constiintei in nisip, crezand ca astfel "sunt impreuna lucratori cu Domnul"

Dorina a scris:

si nu mai cerem indicatii cati sa facem

Nu trebuie sa ti se dea prea multe indicatii, trebuie sa lasi conceptia sa se desfasoare asa cum a hotarat Domnul, fara nicio interventie oemneasca.

Dorina a scris:

Cine decide ce decizii putem lua singuri? Pe ce criterii?

Deciziile noastre trebuie sa fie facute pe baza unor considerente duhovnicesti si in lumina invataturii Cuvantului.

Deciziile noastre nu trebuie sa intre pe teritoriul de viata si moarte, de mantuire, teritorii care apartin in totalitate lui Dumnezeu.

Ultima modificare de irlanda (10/08/09 17:43)

10/08/09 17:34

Pagini: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la