TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24
Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09

irlanda a scris:

Nu trebuie sa ti se dea prea multe indicatii, trebuie sa lasi conceptia sa se desfasoare asa cum a hotarat Domnul, fara nicio interventie oemneasca.

Poti sa-mi dovedesti asta cu Biblia?

irlanda a scris:

Deciziile noastre nu trebuie sa intre pe teritoriul de viata si moarte, de mantuire, teritorii care apartin in totalitate lui Dumnezeu.

Asta ar insemna sa lasam toate lucrurile importante sa se desfasoare fara interventia noastra. Ok, deci: sa nu ne bagam peste viata. Dar ne bagam; in momentul in care procreem copii noi intervenim in procesul vietii dandu-i voie sa se nasca. Am putea la fel de bine sa amanam pana trece perioada fertila, dar noi hotaram sa lasam o viata sa se nasca.
Mantuire - in momentul in care ne rugam pentru altii si pt noi si ne predam viata Domnului noi intervenim in procesul de mantuire. Cand facem evanghelizare, la fel. De fapt, toata viata noastra ar trebui dedicata vestirii mantuirii lui Dumnezeu.
Moarte - ucidem zilnic mancand carne (nu zic ca e pacat) sau omorand diferiti daunatori. In plus banii nostri dati statului merg in razboaie, iar parlamentarii alesi de noi ordona uciderea altora. Deci si in moarte ne bagam.

Cam pe unde nu se mai baga omul? Nu poti trai pe pamantul acesta si sa ramai neutru la ceea ce se intampla pe el.

10/08/09 17:52

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Dorina a scris:

Poti sa-mi dovedesti asta cu Biblia?

"Dumnezeu i-a binecuvantat, si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul, si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant." (Fac.1:28)

Dorina a scris:

Cam pe unde nu se mai baga omul? Nu poti trai pe pamantul acesta si sa ramai neutru la ceea ce se intampla pe el.

Din fraza asta imi dau seama ca n-ai priceput nimic din tot ce am scris.
Bagat-te pe unde vrei tu eu am vorbit de deciziile personale
Era vorba de deciziile pe care le putem lua noi, si de deciziile pe care nu avem dreptul sa le luam noi, ci Domnul.

Dorina a scris:

Ok, deci: sa nu ne bagam peste viata. Dar ne bagam; in momentul in care procreem copii noi intervenim in procesul vietii dandu-i voie sa se nasca. Am putea la fel de bine sa amanam pana trece perioada fertila, dar noi hotaram sa lasam o viata sa se nasca.

Asta nu inseamna ca te bagi peste viata, inseamna ca atunci cand procreezi nu faci decat sa implinesti Cuvantul.
Te bagi peste viata atunci cand desi poti procrea, folosesti diverse metode sa impiedici venirea pe lume a unei vietii.

Dorina a scris:

Mantuire - in momentul in care ne rugam pentru altii si pt noi si ne predam viata Domnului noi intervenim in procesul de mantuire. Cand facem evanghelizare, la fel. De fapt, toata viata noastra ar trebui dedicata vestirii mantuirii lui Dumnezeu.

Asta nu inseamna ca intervi in procesul de mantuire.
Nu faci decat ceea ce suntem datori sa facem, sa ne rugam pentru cei nemantuiti. Predarea, intoarcerea, mantuirea sunt prerogative ale Duhului Sfant.
In procesul de mantuire te bagi daca nelasand nasterile de copii, intervi in procesul de mantuire al sufletului acelui copil nenascut.

Dorina a scris:

Moarte - ucidem zilnic mancand carne (nu zic ca e pacat) sau omorand diferiti daunatori. In plus banii nostri dati statului merg in razboaie, iar parlamentarii alesi de noi ordona uciderea altora. Deci si in moarte ne bagam.

Esti tare...:rolleyes:
Domnul ne invata sa dam Cesarului ce-i al Cesarului,si sa fim supusi stapanirilor. Deci nu te bagi in moarte.
In moarte te bagi cand folosesti metode anticonceptionale.

Ultima modificare de irlanda (10/08/09 18:28)

10/08/09 18:21

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Dorina a scris:

Ok, deci: sa nu ne bagam peste viata. Dar ne bagam; in momentul in care procreem copii noi intervenim in procesul vietii dandu-i voie sa se nasca. Am putea la fel de bine sa amanam pana trece perioada fertila, dar noi hotaram sa lasam o viata sa se nasca.

Si daca ai ovulatie dubla? atunci cine a hotarat?

10/08/09 18:44

Dorina
membru

irlanda a scris:

"Dumnezeu i-a binecuvantat, si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul, si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant." (Fac.1:28)
.

Dar asta nu inseamna ca o singura familie ar trebui sa aiba copii cat sa umple tot pamantul. :D  Este o insarcinare data neamului omenesc si deja indeplinita, caci pamantul e deja plin si suprapopopulat. Astept o alta referinta biblica.

irlanda a scris:

Asta nu inseamna ca intervi in procesul de mantuire.
Nu faci decat ceea ce suntem datori sa facem, sa ne rugam pentru cei nemantuiti. Predarea, intoarcerea, mantuirea sunt prerogative ale Duhului Sfant.

Datori sau nu, intervenim. Putem sa nu ne rugam si sa nu chemem pe nimeni la mantuire.

irlanda a scris:

In procesul de mantuire te bagi daca nelasand nasterile de copii, intervi in procesul de mantuire al sufletului acelui copil nenascut.

Asta este probabil din folclorul romanesc, nu din Biblie.

irlanda a scris:

In moarte te bagi cand folosesti metode anticonceptionale.

Cred ca de aici se trege toata aceasta teologie. E o confuzie. Contraceptia nu are nici o legatura cu moartea. Sa omori inseamna sa iei o viata. Contraceptia nu ia nici o viata, ci impiedica intalnirea ovulului cu spermatozoidul. Singurele metode care iau o viata deja formata sunt avortul, pilula de a treia zi si steriletul, care ucid copilul deja format. Acestea sunt total interzise pe baza poruncii "Sa nu ucizi!"

MRU a scris:

Si daca ai ovulatie dubla? atunci cine a hotarat?

Dumnezeu. Dar nu asta era ideea. Ideea e sa ne sfatuim cu Dumnezeu in tot ceea ce facem, inclusiv copiii, si atunci nu vom avea pareri diferite, deci noi ne abtinem si El totusi ne da.

Sunt familii minunate cu multi copii; oamenii chiar au acest dar de a creste copii. Dar stiu si familii care au vrut sa faca multi copii dar Domnul nu a vrut asta si i-a impiedicat intr-un fel sau altul pentru ca aveau alta chemare. Fiecare are darul lui.

Ultima modificare de Dorina (10/08/09 19:03)

10/08/09 18:57

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

irlanda a scris:

Cum poti interveni in procesul de mantuire al sufletului unui copil nenascut?
Sufletul ununi copil nenascut poate fi mantuit? Poate ai vrut sa spui altceva.

Stii doar ortodocsii (poate si altii) sustin ca sufletele copiilor decedati nebotezati sunt nemantuite.
Cat despre sufletele copiilor nenascuti pana acum nu am auzit ca cineva poate intervenii in mantuirea lor. Atata timp cat o persoana  nu a ajuns la varsta sa aibe discernamant nu se poate lua in discutie mantuirea lui.

Irlanda , sunt foarte multi crestini care sunt de acord cu folosirea prezervativului sau alte metode prin care se impiedica formarea embrionului(mult mai multi de 0,01%) asta daca iei in calcul majoritatea baptistilor, adventistilor, penticostalilor.....etc. E adevarat ca impiedicand nasterea unui copil (folosind aceste metode) poti, in mod inconstient, sa-ti refuzi o bunecuvantare. Multe genii fost al 11-lea copil, al 8-lea copil.

Ultima modificare de maria_t (10/08/09 19:36)

10/08/09 19:33

irlanda
membru

Dorina a scris:

Dar asta nu inseamna ca o singura familie ar trebui sa aiba copii cat sa umple tot pamantul.

Categoric nu asta inseamna, si eu nu ma tin de glume la subiectul asta.
Dar cand nu vrei sa implinesti un lucru scris atat de clar, ii gasesti tot felul de alte interpretari ca sa-ti intocmesti caile asa cum vrei tu,cand vine vorba sa cauti ce iubesti.

Dorina a scris:

Este o insarcinare data neamului omenesc si deja indeplinita, caci pamantul e deja plin si suprapopopulat. Astept o alta referinta biblica.

Nu este deja indeplinita.Exista un verset ,pe care din pacate nu l-am gasit( chiar am rugamintea ,daca il gaseste cineva sa-mi spuna si mie referinta.as fi foarte recunoscatoare) care spune cam asa: exista un anume numar al celor sfinti, mantuiti, care atunci cand se va intregi, implini, Domnul va putea veni sa-si ia Biserica.

Deci, o fi pamantul suprapopulat, dar inca nu este  de cei pe  care Domnul i-a hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau.
Deci, nasterile de copii nu trebuiesc oprite.

Dorina a scris:

Datori sau nu, intervenim. Putem sa nu ne rugam si sa nu chemem pe nimeni la mantuire.

Nu depinde mantuirea unui om , pana la urma,de rugaciunile pe care le faci tu sau pe care nu le faci. Altceva am vrut sa spun eu legat de mantuire, dar se pare ca nu vrei sa pricepi.

Dorina a scris:

Asta este probabil din folclorul romanesc, nu din Biblie.

maria_t a scris:

Cum poti interveni in procesul de mantuire al sufletului unui copil nenascut?
Sufletul ununi copil nenascut poate fi mantuit? Poate ai vrut sa spui altceva.

Este din Biblie, si n-am vrut sa spun altceva decat ceea ce am spus.
Un suflet poate capata mantuire, prin credinta in Domnul Isus si-n jertfa Sa.
Daca tu din prea multa-ti intelepciune, consideri ca Domnul nu-ti poate comanda cati copii sa faci, si opresti nasterile de copii, tu intervi in procesul de mantuire al sufletului acelui copil pe care Domnul il are in planul sau. Nu-i dai posibilitatea sa aleaga mai tarziu pentru sufletul sau.

Dorina a scris:

Contraceptia nu ia nici o viata, ci impiedica intalnirea ovulului cu spermatozoidul. Singurele metode care iau o viata deja formata sunt avortul, pilula de a treia zi si steriletul, care ucid copilul deja format. Acestea sunt total interzise pe baza poruncii "Sa nu ucizi!"

Contraceptia impiedica viata, si-i tot aia.
"Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele." (Ps.139:16)

In cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.
De stiut ca un inca de cand se formeaza un embrion, inseamna viata si se calculeaza zilele. Deci, psalmistul spune ca inainte sa fi fost conceput, zilele ii erau hotarate si cunoscute de Domnul.
Avand in vedere ca Domnul hotaraste zilele omului, mai inainte ca un barbat si o femeie sa aibe ralatii intime, este de inteles ca tu, folosind metode anticonceptionale, practic ii iei, ii refuzi viata, zilele, hotarate de Domnul.
Deci, cu alte cuvinte hotarasti tu, cine sa traiasca si cine sa nu traiasca, netinand cont, ca asta o poate face in deplinatatea drepturilor Numai Dumnezeu.

Dorina a scris:

Ideea e sa ne sfatuim cu Dumnezeu in tot ceea ce facem, inclusiv copiii, si atunci nu vom avea pareri diferite, deci noi ne abtinem si El totusi ne da.

Sfatuieste-te cu Dumnezeu, fara sa-ti intocmesti caile cum iti pica tie mai bine.
Biblia e clara in privinta asta.

Dorina a scris:

Dar stiu si familii care au vrut sa faca multi copii dar Domnul nu a vrut asta si i-a impiedicat intr-un fel sau altul pentru ca aveau alta chemare.

Ideea este sa nu impedicam noi nasterea de copii.

Dorina a scris:

Fiecare are darul lui.

Nu-i vorba de dar, e vorba ca fiecare cat e de dispus sa asculte de Domnul.

maria_t a scris:

Irlanda , sunt foarte multi crestini care sunt de acord cu folosirea prezervativului sau alte metode prin care se impiedica formarea embrionului(mult mai multi de 0,01%) asta daca iei in calcul majoritatea baptistilor, adventistilor, penticostalilor.....etc.

Si ce-i cu asta?

maria_t a scris:

E adevarat ca impiedicand nasterea unui copil (folosind aceste metode) poti, in mod inconstient, sa-ti refuzi o bunecuvantare. Multe genii fost al 11-lea copil, al 8-lea copil.

E mai mult decat refuzul unei binecuvantari, dar pentru ca nu vreau sa rostesc aici, o judecata prea aspra in privinta asa, ma abtin in a spune ce urmari si consecinte poate avea aupra celor care practica orpirea de nasteri.

Ultima modificare de irlanda (11/08/09 11:48)

11/08/09 11:41

Dorina
membru

irlanda a scris:

Este din Biblie, si n-am vrut sa spun altceva decat ceea ce am spus.

Mai intreb o data: Unde scrie asa ceva in Biblie?

irlanda a scris:

Daca tu din prea multa-ti intelepciune, consideri ca Domnul nu-ti poate comanda cati copii sa faci, si opresti nasterile de copii, tu intervi in procesul de mantuire al sufletului acelui copil pe care Domnul il are in planul sau. Nu-i dai posibilitatea sa aleaga mai tarziu pentru sufletul sau..

De unde stii ca acei copii pe care ii nasti vor alege mantuirea? De unde stii ca persoana respectiva este singura care poate naste acei copii? Crezi ca daca cineva nu primeste un copil Dumnezeu ii va trimite automat sufletul in iad? Daca aceui suflet ii este ecris sa se nasca se va naste prin alta femeie. De fapt, se va naste exact prin cea randuita de Domnul.

irlanda a scris:

Avand in vedere ca Domnul hotaraste zilele omului, mai inainte ca un barbat si o femeie sa aibe ralatii intime, este de inteles ca tu, folosind metode anticonceptionale, practic ii iei, ii refuzi viata, zilele, hotarate de Domnul....

Daca Dumnezeu hotaraste zilele omului, crezi ca as putea eu sa ii stau in cale? Nimic nu-L poate impiedica sa-mi dea un copil chiar cand iau pastile sau alte metode, mai ales ca niciuna nu e sigura 100%. Si daca e sa o luam asa, pe varianta predestinarii, daca totul este scris dinainta in cartea Lui chiar El a hotarat sa folosesc metode. ;) Versetele pe care le-ai scris dovedesc prestiinta Domnului, nu predestinarea.

irlanda a scris:

ma abtin in a spune ce urmari si consecinte poate avea aupra celor care practica orpirea de nasteri.

Cineva te-a speriat cu ideile astea; te inteleg, si pe mine m-au speriat, chiar tare. Apoi mi-am amintit ca frica nu e de la Dumnezeu si oamenii care inspira frica nu sunt calauziti de Domnul. (si nu ma refer aici la frica de DOmnul, ca numai asta nu semanau ei) Apoi m-am hotarat sa aflu singura care e adevarul, prin post si rugaciune.

Oamenii care nu se simt indreptatiti inaintea lui Dumnezeu incearca sa faca fapte pentru a se simti indreptatiti; printre cele mai frecvente sunt nasterile de multi copii. Imi pare rau pentru ei, asta nu ii va duce in cer daca nu isi vor sfinti viata.

11/08/09 13:17

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Folositi odata prezervativu si bucurati-va de casnicie, odata.

11/08/09 13:23

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Turcu Ovidiu a scris:

Si tu vezi-ti de viata ta, odata, nu mai da altora indicatii .

E ca si cum l-ai jigni pe Dumnezeu, ca nu se poate bucura cineva de casatorie creata de el decat cu prezervativ. Nu ti-e un pic rusine ?

11/08/09 13:31

gogol
membru

Inregistat: 22/07/09

irlanda a scris:

Nu este deja indeplinita.Exista un verset ,pe care din pacate nu l-am gasit( chiar am rugamintea ,daca il gaseste cineva sa-mi spuna si mie referinta.as fi foarte recunoscatoare) care spune cam asa: exista un anume numar al celor sfinti, mantuiti, care atunci cand se va intregi, implini, Domnul va putea veni sa-si ia Biserica.

Romani 11:25 Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor.

11/08/09 15:03

maria_t
membru

irlanda a scris:

Si ce-i cu asta?

Nimic , iti aratam ca ai gresit la calcul. Posibil ca 0,01% din Crestinii dupa Evangelie sa fie impotriva folosirii prezervativului nu din crestinii existenti la ora asta, sa spunem pe glob ,sau chiar din tara noastra.

Mai lamuriti-ma si pe mine sufletele pruncilor nenascuti din  diferite motive(avorturi spontane, intreruperi de sarcina....), nu sunt mantuite?
Eu spun ca da!
Mai grav este cand dai nastere la prunci si nu ii cresti  langa Domnul.

11/08/09 21:40

april
admin forum

maria_t a scris:

Nimic , iti aratam ca ai gresit la calcul. Posibil ca 0,01% din Crestinii dupa Evangelie sa fie impotriva folosirii prezervativului nu din crestinii existenti la ora asta, sa spunem pe glob ,sau chiar din tara noastra.

Ai ceva cu Crestinii dupa evanghelie ? Te rog sa citesti Regulametul inca o data.

maria_t a scris:

Mai lamuriti-ma si pe mine sufletele pruncilor nenascuti din  diferite motive(avorturi spontane, intreruperi de sarcina....), nu sunt mantuite?
Eu spun ca da!

Ah, adica sa se avorteze, ca asa este salvat sufletul copilului ??

11/08/09 22:12

maria_t
membru

april a scris:

Ai ceva cu Crestinii dupa evanghelie ? Te rog sa citesti Regulametul inca o data.

Asa s-a inteles?  Ca am ceva cu ei?Stiu ca numai ei nu accepta folosirea prezervativuilui si atat. Deci nu faceam nimic altceva decat sa semnalez o eroare de calcul.

A spune ca  o casatorie cu un crestin ortodox  nu  este "in Domnul" oare nu un fel de a avea ceva impotriva credintei crestine ortodocsa?

Poate ar trebui sa reformulam si sa spunem casatorie "in baptisti", casatorie "in adventisti", casatorie "in penticostali".

maria_t a scris:

Eu spun ca da!

april a scris:

Ah, adica sa se avorteze, ca asa este salvat sufletul copilului ??

Iar gresesti. Nu am spus asta. E mai bine sa recurgi la abstinenta( in cazul in care refuzi orice alta metoda ) decat la a face copii astfel incat sa fii judecat pt ca nu ai putut sa-i cresti langa Domnul pt ca esti prea ocupat cu a le castiga painea.
April, tu ce crezi , sufletul unui copil care a fost "avortat" din cauze independente de vointa mamei(asta ca sa reformulez intrebarea) nu este mantuit?

Ultima modificare de maria_t (11/08/09 22:52)

11/08/09 22:50

april
admin forum

maria_t a scris:

A spune ca  o casatorie cu un crestin ortodox  nu  este "in Domnul" oare nu un fel de a avea ceva impotriva credintei crestine ortodocsa?

Eu am spus "necredincios". Daca tu ii bagi pe ortodocsi in aceasta categorie oi sti tu ceva .

maria_t a scris:

Iar gresesti. Nu am spus asta.

Eu gresesc iar ? Cand am mai gresit ?
Ia mai citeste o data ce ai scris si gandeste-te ce ai fi inteles daca ar fi scris altcineva :

maria_t a scris:

Eu spun ca da!

maria_t a scris:

April, tu ce crezi , sufletul unui copil care a fost "avortat" din cauze independente de vointa mamei(asta ca sa reformulez intrebarea) nu este mantuit?

Eu cred ca este. Multumita ?

P.S. ai mai comentat despre Crestinii dupa Evanghelie si al alt subiect, de aceea te-am intrebat. Oricum nu cred ca stii tu ce cred toti ;) .

11/08/09 22:56

maria_t
membru

april a scris:

Eu cred ca este. Multumita ?

FOARTE MULTUMITA.

april a scris:

P.S. ai mai comentat despre Crestinii dupa Evanghelie si al alt subiect, de aceea te-am intrebat. Oricum nu cred ca stii tu ce cred toti ;) .

Ce bine era daca stiam......
App, chiar daca apar on line, asta nu inseamna ca sunt la calculator mereu, uneori mai las fereastra deschisa si mai fac si alte treburi (deci nu mereu iti citesc avertismentele in timp util)

Ultima modificare de maria_t (11/08/09 23:21)

11/08/09 23:20

irlanda
membru

Dorina a scris:

Mai intreb o data: Unde scrie asa ceva in Biblie?

Daca astepti un verset clar, nu cred ca exista.
Ce-am spus eu aici nu-i din Biblie?

irlanda a scris:

Daca tu din prea multa-ti intelepciune, consideri ca Domnul nu-ti poate comanda cati copii sa faci, si opresti nasterile de copii, tu intervi in procesul de mantuire al sufletului acelui copil pe care Domnul il are in planul sau. Nu-i dai posibilitatea sa aleaga mai tarziu pentru sufletul sau.

Si daca nu ni se da mura-n gura in  Biblie, nu putem intelege anumite lucruri, evidente? Ca soar pretindem ca avem o intelepciune si pricepere duhovniceasca, nu?
Nu spun ca acel suflet pe care tu-l impiedici sa se nasca, sa aleaga sau sa nu aleaga, calea mantuirii, nu va fi mantuit in final, dar tu, prin neascultare si din comoditate intervi in planul de mantuire pe care Domnul l-ar fi avut pentru el.

Dorina a scris:

De unde stii ca acei copii pe care ii nasti vor alege mantuirea?

De unde stii ca nu vor alege cale amntuirii?

Dorina a scris:

De unde stii ca persoana respectiva este singura care poate naste acei copii?

Stiu, pentru ca pentru fiecare persoana Domnul are un plan, inca de dinainte sa se nasca, si-n acest plan intra si hotararea Lui cu privire la numarul de copii.

Dorina a scris:

Crezi ca daca cineva nu primeste un copil Dumnezeu ii va trimite automat sufletul in iad?

Nu cred asta, eu am spus ca daca cineva nu primeste un copil, isi permite sa se amestece in planul lui Dumnezeu, cu tot ce cuprinde el, cu privire la acel copil.

Dorina a scris:

Daca aceui suflet ii este ecris sa se nasca se va naste prin alta femeie.

Se va naste prin alta femeie, dar femeia care l-a respins, a "schimbat" traiectoria acelui suflet.
Ca Domnul este in cunostinta de tot ce vom alege, si ca nimic nu-l ia prin surpindere, asta-i treaba Lui, dar cei care aleg sa-si bage nasul unde nu le fierbe oala, si sa hotarasca ei cate suflete sa se nasca in familia lor, vor suporta consecintele implicarii in neimplinirea voiei Lui.

Dorina a scris:

De fapt, se va naste exact prin cea randuita de Domnul.

Se va naste prin cea randuita de Domnul, in urma neascutarii celei care l-a respins.

Dorina a scris:

Daca Dumnezeu hotaraste zilele omului, crezi ca as putea eu sa ii stau in cale?

Categori, ii sta in cale neascutarea ta, dar asta nu inseamna ca se si impiedica de ea.

Dorina a scris:

Nimic nu-L poate impiedica sa-mi dea un copil chiar cand iau pastile sau alte metode, mai ales ca niciuna nu e sigura 100%.

Il poate impedica, faptul ca Domnul nu obliga. Ca doar nu ne-a fact roboti, nu?
Domnul iti pune in fata binele si rau si te lasa sa alegi.

Dorina a scris:

Si daca e sa o luam asa, pe varianta predestinarii, daca totul este scris dinainta in cartea Lui chiar El a hotarat sa folosesc metode.

Fals, si-i o mare prostie ce-ai spus.
Domnul stie toate alegerile pe care le vom face, noi, dar nu hotaraste el nimic pentru noi, mai ales asa o neimplinire si neascultare de Cuvant.

Dorina a scris:

Cineva te-a speriat cu ideile astea; te inteleg, si pe mine m-au speriat, chiar tare

Nu m-a speriat nimeni, dar este prea clara voia Domnului in privinta asta ca sa cred si sa fac altceva .

Dorina a scris:

Apoi mi-am amintit ca frica nu e de la Dumnezeu si oamenii care inspira frica nu sunt calauziti de Domnul.

Dupa aceea ti-ai amintit ca cine-i Domnul sa se bage atat de mult in viata ta, si ca pana la urma nu esti robotul Lui.
Oamenii car respecta adevaratele invataturii biblice si nu strica Cuvantul asa dupa cum fac cei mai multi, mie imi inspira trairea adevaratei credinte care a fost  data sfintilor odata pentru totdeauna.

Dorina a scris:

Oamenii care nu se simt indreptatiti inaintea lui Dumnezeu incearca sa faca fapte pentru a se simti indreptatiti; printre cele mai frecvente sunt nasterile de multi copii. Imi pare rau pentru ei, asta nu ii va duce in cer daca nu isi vor sfinti viata.

Inca o data fals.Printre cele mai frecventa fapte pentru a-si indreptatii si a-si impaca constiinta, sunt facerile de bine, actele caritabile.
Un om nu poate face multi copii decat dintr-o proprie si corecta incredintare, pentru ca altceva nu te-ar putea convinge sa faci un lucru atat de greu.

Turcu Ovidiu a scris:

Prezervativul sa-l folosesti tu cu tot neamul tau, da' sa nu-ti mai spui si crestin.

gogol a scris:

Romani 11:25 Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor.

Multumesc, e relevant si acest verset, dar parca nu-i ce cautam eu.

maria_t a scris:

Mi-ai aratat aiurea. Ca majoritatea neoprotestantilor accepta folosirea perzervativului si a altor metode anticonceptionale, nu inseamna ca se schimba Domnul si Biblia dupa ei, si ca accetpa si El .

maria_t a scris:

Asa s-a inteles?  Ca am ceva cu ei?Stiu ca numai ei nu accepta folosirea prezervativuilui si atat. Deci nu faceam nimic altceva decat sa semnalez o eroare de calcul.

Tu nu stii nimic, si eroarea de calcul, de fapt n-ai inteles nici macar calculul, cum sa ajungi sa-ti dai seama ca-i eroare sau nu?

Ultima modificare de irlanda (12/08/09 10:40)

12/08/09 10:27

Dorina
membru

Mda, asta e, continui sa sustii o teorie venita din folclorul religios ; dovezi biblice nu ai dar sustii ca Biblia e clara in aceasta privinta. Ce ai spus tu acolo nu e din Biblie, ba chiar dovedeste ca sursa ta de inspiratie nu e Biblia, (pe care nu o prea citesti) ci parerile auzite pe cine stie ce colt...

Eu iti doresc succes si sa te bucuri de cat mai multi copii, dupa dorinta ta. In ce ma priveste reafirm ca nimic nu poate trece peste planul suveran al lui Dumnezeu; sunt destule femei care au ramas insarcinate pazindu-se si destule care au vrut sa faca multi copii dar Domnul nu le-a ingaduit. El e in control indiferent ce facem noi .

12/08/09 15:56

irlanda
membru

Dorina a scris:

Mda, asta e, continui sa sustii o teorie venita din folclorul religios ;

Continui sa sustin o invatatura biblica, si daca tie nu-ti convine nu pune placa "folclorului religios".

Dorina a scris:

dovezi biblice nu ai dar sustii ca Biblia e clara in aceasta privinta.

Ti-am dat suficiente dovezi biblice, si da, Biblia e clara in orice privinta, dar cand nu vrei sa tii cont de ea, si cand mintea ti-e intunecata si inima impietrita, poate sa vina insusi Dumnezeu in persoana, sa-ti spuna sa nu opresti nasterile de copii, ca tot n-ai crede, si i-ai spune sa-ti dea dovada biblica scrisa negru pe alb.

Dorina a scris:

Ce ai spus tu acolo nu e din Biblie, ba chiar dovedeste ca sursa ta de inspiratie nu e Biblia, (pe care nu o prea citesti) ci parerile auzite pe cine stie ce colt...

Ce-am spus eu acolo este din Biblie, chiar daca-ti place sau nu, in schimb daca  esti asa doxa in Scripturi, dupa cum vad ca te arati,de ce nu reusesti sa aduci tu dovezi biblice care sa-ti sustina practicarea opririlor de nasteri?

Si la ce mi-ar folosi sa cunosc Biblia(pe care spre surprinderea ta ma straduiesc s-o citesc cat mai mult), din scoarta in scoarta, si sa nu o implinesc, sau sa o implinesc numai pe parti, dupa propria-mi placere?

Dorina a scris:

In ce ma priveste reafirm ca nimic nu poate trece peste planul suveran al lui Dumnezeu...El e in control indiferent ce facem noi .

Nimic nu poate trece peste planul Sau, dar aici intervine supunerea noastra.
Si daca nu aratam supunere, Domnul va gasi o alta cale de a-si duce la indeplinire planul, si noi ne vom face vinovati de neascultare si de luare a unor hotarari altele decat planul Sau.

Ultima modificare de irlanda (12/08/09 17:05)

12/08/09 17:04

april
admin forum

fetelor, se poate si fara atac la persoana ?

12/08/09 17:16

Turcu Ovidiu
membru

1Th 4:4  Ca să ştie fiecare dintre voi să-şi stăpânească vasul său în sfinţenie şi cinste,
1Th 4:5  Nu în patima poftei cum fac neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu.

12/08/09 17:39

adriana
membru

Si asta inseamna ca...

12/08/09 17:43

Dorina
membru

Se poate, April.

irlanda a scris:

de ce nu reusesti sa aduci tu dovezi biblice care sa-ti sustina practicarea opririlor de nasteri?

Simplu : pentru ca nu scrie de asa ceva in Biblie. Nu scrie nici ca ai voie sa faci , nici ca nu ai voie, pentru ca pe vremea scrierii Bibliei nu se cunosteau astfel de metode. E ca si cum mi-ai cere sa-ti arat in Biblie ce scrie despre Tv, fotbal, sistemul bancar sau metrou.  Tocmai de aceea e culmea sa spui ca ai gasit in Biblie invatatura despre metode contraceptive.  :) Deci trebuie sa fim mai rezervati si sa nu afirmam ce nu este scris. De aceea chestia cu "ti-am dat destule dovezi" e cel putin exagerata.

Ultima modificare de Dorina (12/08/09 18:02)

12/08/09 17:54

Turcu Ovidiu
membru

MRU

Sotul sa isi respecte sotia in toate lucrurile, sa o cinsteasca, iar cand vine vorba de sex, sa fie cumpatat si sa ii respecte deciziile. Aici intervine clar si controlul sarcinilor pentru ca poti spune ca iti bati joc de o femeie daca o pui sa aibe copii tot timpul fara pauza, iar ea sa nu doreasca.

12/08/09 18:08

adriana
membru

Ai omis versetul de inceput:
Tesaloniceni 4
"3. Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie;
4. fiecare din voi sa stie sa-si stapaneasca vasul in sfintenie si cinste,
5. nu in aprinderea poftei, ca Neamurile, cari nu cunosc pe Dumnezeu."

Eu nu vad legatura cu ce spui. Aici nu mi se pare ca Pavel se pronunta pentru abstinenta/metoda calendarului. Spune sa ne ferim de curvie. In alta parte spune tocmai ca sotii sa nu se lipseasca de datoria lor, decat prin invoiala ca sa nu dea prilej diavolului(sa-i ispiteasca cu pacatul curviei).

N-as pune abstinenta la loc de cinste printre metodele contraceptive. O data pentru ca nu mi se pare mai spirituala ca alte metode(bariere fizice si chimice); are aceiasi motivatie, nu? In plus, daca nu e cu buna invoiala(adica nu tine cont de nevoile partenerului)s-ar putea sa apara un partener care se masturbeaza sau sa calce stramb; lucru care ma dezgusta, dar nu are sens sa aplicam politica strutului.

E interesant ultimul verset: nu in aprinderea poftei. Adica nu trebuie sa acordam sexului un rol central in cadrul vietii noastre. Eu aici as include literatura pornografica, filmele cu acelasi continut si ochii+imaginatie fara frau.

Recunosc ca nu-mi place cand vad "soti" implicati pana peste cap in "lucrare", iar sotiile isi cresc singurele copilasii acasa numai ele stiu cum, dar tine de bucataria fiecarui cuplu.

Ultima modificare de MRU (12/08/09 20:44)

12/08/09 20:32

Turcu Ovidiu
membru

Stiu ca odata ce cunosc Harul lui Dumnezeu, cei doi parca plutesc in casnicie, se simt bine si se respecta si ajung in punctul in care cuvintele se subinteleg chiar daca nu sunt spuse. De aici porneste si respectul in viata intima. Sexul devine o aventura pentru cei doi in care se avanta impreuna, nu fiecare pe contul propriu in scopuri egoiste.

12/08/09 21:54

Pagini: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la