TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23 24
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Tu vorbesti din experienta? :D

12/08/09 21:57

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Dorina a scris:

Nu scrie nici ca ai voie sa faci , nici ca nu ai voie, pentru ca pe vremea scrierii Bibliei nu se cunosteau astfel de metode.

Da scrie ca sa ne inmultim si sa umplem pamantul.
Scrie ca Domnul cunoaste numarul zilelor personanei respective inca dinainte ca sa se consume actul intim dintre barbat si femeie.
Deci, pe baza acestui verset din Psalmul 139, eu pun un mare egal intre metodele anticonceptionale si avort.

Dorina a scris:

E ca si cum mi-ai cere sa-ti arat in Biblie ce scrie despre Tv, fotbal, sistemul bancar sau metrou.

Pai iti poti da seama de perspectiva Bibliei, chiar daca nu-ti spune : "cresteti si inmultiti-va, dar cu masura ca se suprapopuleaza pamantul si se rastoarna".
Bineinteles ca nu gasesti in Biblie ceva sa-ti sustina practica, pentru ca pe vremea aceea, nu ca erau prea primitivi in a descoperi o metoda anticonceptionala, dar numarul de copii, arata binecuvatare si propasire pentru familia respectiva.
Si mai este o treaba, principiile si invataturile Bibliei, nu se schimba functie de trecerea anilor sau de modernizarea societatii.

Dorina a scris:

Tocmai de aceea e culmea sa spui ca ai gasit in Biblie invatatura despre metode contraceptive.

Am gasit in Biblie, ca Domnul ne indeamna sa nu oprim nasterile ci sa ne inmultim si sa nu ucidem.

Dorina a scris:

Deci trebuie sa fim mai rezervati si sa nu afirmam ce nu este scris.

Eu am afrimat numa' ce este scris, si nu o sa fiu mai rezervata doar ca nu-ti convine tie.

Dorina a scris:

De aceea chestia cu "ti-am dat destule dovezi" e cel putin exagerata.

Numai dovada ca, Cel care a creat viata, nu se poate ca tot El, sa fie cel care sa se opuna vietii, dand voie la interventii omenesti peste ceva ce-i apartine inca de dinainte in intregime, ar trebui s-o consideri suficienta.

Deci, dovezi exista ca Domnul este impotriva metodelor antiviata, numai noi sa fim capabili sa le inteleg si sa le dam crezare.

Turcu Ovidiu a scris:

Aici intervine clar si controlul sarcinilor pentru ca poti spune ca iti bati joc de o femeie daca o pui sa aibe copii tot timpul fara pauza, iar ea sa nu doreasca.

Si la fel de bine poti spune ca iti bati joc de Dumnezeu, daca ai curajul sa te pui in locul Lui si sa dictezi tu cate suflete vrei sa vina in familia ta, si pe deasupra, sa te mai consideri si un drept si sfant implinitor al Bibliei.

Treaba cu femeile "torturate" sa dea nastere la copii multi e din "folclorul romanesc"

Turcu Ovidiu a scris:

Sexul devine o aventura pentru cei doi in care se avanta impreuna, nu fiecare pe contul propriu in scopuri egoiste.

Pentru ca actul intim dintre un barbat si o femeie, este opera lui Dumnezeu, se cuvine sa ne supunem tuturor instructiunilor celui care ne-a dat acest dar.
Nu sa ne vedem cu sacii in caruta, dupa care, vezi Doamne, e treaba noastra si a intelepciunii noastre, nasterile de copii.

13/08/09 00:03

Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09
Ok, sa o luam altfel. Sa ai copii e o mare binecuvantare, de acord. Stiu familii exemplu, copii multi, toti curati , educati, hraniti si sanatosi. Eu cred ca acestia chiar au avut chemare de la Domnul in a lucra cu copiii si fac cinste slujbei lor.

Stiu insa cazuri de femei bolnave; dinti nu mai au, uterul distrus, inima, alte probleme. Doctorii le-au spus ca inca un copil le pune viata in primejdie. Se simt foarte apasate la gandul ca trebuie sa mai faca inca multi de acum incolo cu pretul vietii lor. Iar fratii dau doar din umeri caci e de datoria ei sa moara pentru Domnul. Pfff...  :rolleyes: Cum se impaca asta cu dragostea lui Dumnezeu, care e PRINCIPALA caracteristica a lui Dumnezeu?

E drept ca unele au credinta si trec peste faza asta, dar sunt destule care sfarsesc cu histerectomie in cel mai bun caz. Se pune acum intrebarea: daca Domnul tot a vrut multi copii de la o persoana, de ce a mai ingaduit sa ramana fara uter? Fara uter nu poate face copii si nu e vina ei ca a ramas fara, caci nu si l-a scos de drag. Ramane sa spunem ca asa a vrut Domnul, nu? Asta e o metoda contraceptiva extrema, speciala pentru cei ce aleg sa nu se protejeze singuri. Nu era mai bine daca din start Il intreba pe Dumnezeu despre numarul de copii pe care il vrea, El spunea "5" si ea facea 5 fara sa fie nevoie de mutilare? E un exemplu de ceea ce se poate intampla celor ce nu stiu sa comunice cu Dumnezeu si pun religia lor mai presus de o relatie cu El.

13/08/09 09:27

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Tu crezi ca daca ii dai lui Dumnezeu mana libera in a-ti controla numarul copiilor vei avea mai multi copii decat vrea El ?

13/08/09 15:18

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Ma tot framanta o intrebare:
De ce , noi cei care nu facem parte din familii prea numeroase ii judecam pe cei ce sunt mai multi in familie? Am observat in mod repetat astfel de atitudini. Eu nu sunt dintr-o familie numeroasa, dar mai mare dragul cand vezi cate-o familie cu 10 copii sau peste!

13/08/09 15:28

Dorina
membru

april a scris:

Tu crezi ca daca ii dai lui Dumnezeu mana libera in a-ti controla numarul copiilor vei avea mai multi copii decat vrea El ?

Nu; insa daca nu ne sfatuim cu El putem parasi voia absoluta a lui Dumnezeu si intra in voia Lui permisiva .Cred ca Dumnezeu lucreaza diferit cu fiecare si trebuie sa fim flexibili; sa nu spunem "asta e pacat" pentru ca asa am auzit sau pentru ca nu asta am alege noi.

OLD TRAIAN a scris:

Ma tot framanta o intrebare:
De ce , noi cei care nu facem parte din familii prea numeroase ii judecam pe cei ce sunt mai multi in familie? Am observat in mod repetat astfel de atitudini. Eu nu sunt dintr-o familie numeroasa, dar mai mare dragul cand vezi cate-o familie cu 10 copii sau peste!

Stiu o familie cu 7 copii ( deocamdata; chiar o voi vizita zilele acestea)Femeia are Rh negativ , barbatul RH pozitiv(au voie sa faca doar 1-2 copii; restul pot iesi cu handicap). Domnul insa i-a vorbit sa nu se teama caci va face cu ea o lucrare mare si toti se vor minuna. E la al 7-lea copil si e inca tanara, deci mai are timp. Toti copiii sunt sanatosi si bine educati, au de toate si se iubesc. Ma bucur de cate ori ii vad si am ce invata.

Sunt insa cazuri cand femeile se prabusesc sub povara atator nasteri, bolnave si obosite sufleteste. Stiu o sora care nastea copii o data pe an pentru ca asa i se spunea la biserica. A plans inaintea Domnului ca nu mai poate. Domnul a ingaduit sa aiba o rana pe uter si apoi histerectomie. Acum e bine, dar daca gasea intelegere de la altii nu mai era nevoie de operatie. Sotul ei regreta acum. El spune :" Sunt de acord sa ai multi copii, dar cand e vorba de sanatatea sotiei, trebuie sa am grija si de ea; altfel copiii mei pot ramane fara mama sau cu o mama invalida. Si la ce folos imi va fi atunci numarul de copii?"

Familiile cu multi copii sunt adorabile, insa nu trebuie sa facem principiile noastre principiile lui Dumnezeu, si sa intram pe un teritoriu in care nu suntem chemati sa intram.

MRU a scris:

Eu nu-i critic. Pe unii ii admir.

Cred ca nimeni nu ii critica, din cate am vazut eu. Poate ne spune Traian pe cine a vazut ca ii judeca. Vorbeam doar daca putem aplica asta la orice familie. ;)

Ultima modificare de Dorina (13/08/09 16:21)

13/08/09 16:04

adriana
membru

Eu nu-i critic. Pe unii ii admir. Spun pe unii doar pentru ca altii se dovedesc depasiti de aceasta responsabilitate. Trebuie sa fii un om de mare caracter sa cresti 10 copii asa cum trebuie. Si nu ma refer la partea materiala neaparat, ci la pregatirea pentru viata de aici si cea vesnica. Cunosc o familie cu 17-18 copii si toti sunt crestini si crescuti exemplar. Si parintii la 70 de ani arata bine. Sunt cazuri si cazuri.

Ultima modificare de MRU (13/08/09 19:43)

13/08/09 16:16

april
admin forum

april a scris:

Dorina a scris:

Nu; insa daca nu ne sfatuim cu El putem parasi voia absoluta a lui Dumnezeu si intra in voia Lui permisiva .Cred ca Dumnezeu lucreaza diferit cu fiecare si trebuie sa fim flexibili; sa nu spunem "asta e pacat" pentru ca asa am auzit sau pentru ca nu asta am alege noi.

Zici ca daca ii dam lui Dummezeu mana libera in a controla El numarul copiilor nu vom avea mai multi decat vrea El . Atunci ? Ce mai trebuie sa ne sfatuim noi cu El, daca ii dam Lui mana libera ? Ori Ii dam ori nu-i dam, ca daca Ii dam nu vad de ce ne-am mai sfatui, ca sa nu zic targui etc.

13/08/09 20:28

Dorina
membru

Pai, eu zic ca voia absoluta a lui Dumnezeu e mult mai buna decat voia permisiva . Noi suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu si Lui ii place cand ii cerem sfatul si lucram impreuna cu El.

Nu m-am referit la targuit. In nici un caz. Nu ai ce sa te targuiesti cu Dumnezeu; voia lui e buna, placuta si desavarsita. Daca o vei urma iti va fi bine, nu poti cere ceva mai bun. Dar e normal cand ai un tata sa te sfatuiesti cu El in tot ce faci.

Poate e o problema la mine. Mie imi place sa stiu ce vrea Dumnezeu de la mine, sa stiu spre ce ma indrept. Cineva spunea ca lui Dumnezeu ii plac copiii care intuiesc voia Lui si se indreapta intr-acolo. De aceea imi place sa stiu.

13/08/09 22:38

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
(
Dorina a scris:

Cineva spunea ca lui Dumnezeu ii plac copiii care intuiesc voia Lui si se indreapta intr-acolo. De aceea imi place sa stiu.

Lui Dumnezeu îi plac copiii care trăiesc în dependenţă de El.Copii care au o credinţă extraordinară în înţelepciunea şi puterea Lui. ;)

Voia lui Dumnezeu nu o poţi intui mereu.Uneori poţi fi surprinsă de întoarceri de 180 de grade de ceea ce ar părea firesc ca fiind voia Sa. )

Ultima modificare de Andreea (13/08/09 23:34)

13/08/09 23:33

Dorina
membru

Asa e. Nu mereu. Nu ai cum, viata e prea complexa. Ca "pare ca e voia Sa" nu inseamna ca e voia Sa. Si increderea in raspunsul Lui la o intrebare tot incredere se numeste. E doar chestie de comunicare, ca in orice relatie reusita. Si lui Dumnezeu ii place sa comunice cu noi.

13/08/09 23:43

irlanda
membru

Dorina a scris:

Ok, sa o luam altfel.

Oricum ai lua-o, nu-mi poti dovedi cu nimic, ca Dumnezeu sustine metodele anticonceptionale.
Dorina a scris:

Stiu insa cazuri de femei bolnave; dinti nu mai au, uterul distrus, inima, alte probleme. Doctorii le-au spus ca inca un copil le pune viata in primejdie. Se simt foarte apasate la gandul ca trebuie sa mai faca inca multi de acum

De ce exagerezi si tot bati apa in piua, ca femeile care dau nastere la copii multi, sunt bolnave moarte, cand bolnav mort poti fi fara a avea nici macar un copil?

De ce pui pe seama nasterilor de copii toate afectiunile pe care le-ai enumarat, fara a fi insa realista, si sa dai crezare si cazurilor cand doctorii le-au prescris oprirea de nasteri, pe motiv ca-si pot pierde viata ele, sau copiii lor, fara insa sa se intample lucrul asta pana la ultimul copil?

Dorina a scris:

Iar fratii dau doar din umeri caci e de datoria ei sa moara pentru Domnul.

Asta-i pura fantezie, si dorinta de a denigra si batjocori, pe cei care sustin nasterile de copii.

Dorina a scris:

Nu; insa daca nu ne sfatuim cu El putem parasi voia absoluta a lui Dumnezeu si intra in voia Lui permisiva

Lamureste-ma si pe mine cum sta treaba asta cu voia Domnului impartita in doua? Ca nu pricep.

Dorina a scris:

Cred ca Dumnezeu lucreaza diferit cu fiecare si trebuie sa fim flexibili; sa nu spunem "asta e pacat" pentru ca asa am auzit sau pentru ca nu asta am alege noi.

Lucreaza Dumnezeu diferit cu fiecare dar nu-si schimba principiile si voia functie de fiecare.

Dorina a scris:

Sunt insa cazuri cand femeile se prabusesc sub povara atator nasteri, bolnave si obosite sufleteste

Oricine pe pamantul asta poate trece prin prabusire sub poveri, boala si oboseala sufleteasca, indiferent de cati copii are, cu atat mai mult femeile care au copii multi. Dar Domnul nu le lasa sa se zbata in boala, deznadejde si lipsuri pentru ca el nu-si bate joc de cei care se incred in El.

Deznadajduite ,fara speranta , bucurie si rasplata in Domnul, sunt cele pe care prea putin le intereseaza de planul Domnului cu privire la ele sau copiii pe care-i nasc, ci mai degraba le intereseaza indemnizatia de care beneficiaza de pe urma fiecarui copil, de la stat.

Cu siguranta si femeile crestine care dau nastere la copii multi trec prin asa ceva, dar asta nu-ti da tie dreptul, sa le consideri decompensate din toate punctele de vedere, sau niste victime ale spalarilor de creier, sau a propriilor alegeri "gresite".

Cand Domnul are de savarsit o lucrare asa de mareata cu o femeie, cum este lucrarea nasterilor de copii, sa fii tu sigura ca-i poarta de greja in cele mai mici detalii si ei, si copiilor ei, ca sa-si arate Slava prin asta.

Dorina a scris:

Familiile cu multi copii sunt adorabile, insa nu trebuie sa facem principiile noastre principiile lui Dumnezeu, si sa intram pe un teritoriu in care nu suntem chemati sa intram.

Asta se potriveste celor care opresc venirea pe lume a copiilor hotarati de Domnul.
Cei care nu utilizeaza metodele anticonceptionale, au facut prin asta, din principiile Domnului, si principiile lor, chiar daca sunt greu de implinit si respectat.

Dorina a scris:

Dar e normal cand ai un tata sa te sfatuiesti cu El in tot ce faci.

Sa te sfatuiesti cu gandul sa-I dai ascultare si sa-I lasi Lui ultimul cuvant. Ce trece mai departe, se numeste targuiala si desconsiderare.

Adevaratul motiv pentru care cei mai multi se opun nasterilor de copii, este confortul, dorinta de mai bine, dorinta de a se surclasa pe o treapta sociala si materiala mai inalta, de unde lumea se vede si te vede mult mai altfel, intr-adevar.

Ca se baga la inaintare diverse motive care mai de care mai impertinente cum ar fi : voia absoluta sau permisiva a lui Dumnezeu, atentia si grija extrema care, chipurile, trebuie acordata fiecarui copil in parte, bolile care pot surveni in urma nasterilor prea numeroase, traiul greu si scumpa al vremurilor noastre, nu sunt decat niste scuze , care la sfarsit, inaintea Domnului, se vor transforma in acuze.

Biblia ne indeamna sa nu ne strangem comori aici pe pamant, unde le mananca moliile, rugina si le fura hotii, ci sa strangem comori in cer, prin copiii pe care-i primim cu toata inima de la Domnul.

Ultima modificare de irlanda (14/08/09 02:24)

14/08/09 01:40

Dorina
membru

E impresionant cata rabdare ai sa citezi fiecare fraza... :)

irlanda a scris:

Asta-i pura fantezie, si dorinta de a denigra si batjocori, pe cei care sustin nasterile de copii.

E fapt real, vazut cu ochii mei trust me. Fratii doar predica, nu nasc (poate ai aflat :D ). In schimb cand o sora are probleme de sanatate spun doar ca "Stie Domnul de ce a ingaduit toate astea". E drept ca nu toti, dar eu nu am vazut vreunul care sa vina in ajutorul cuiva in astfel de situatii. In general femeia duce toata povara pe care predicatorii i-o pun pe umeri si nu ajuta nici cu degetul.

Nu am nici o intentie sa batjocoresc, imi cer scuze daca asa pare. Spun doar ce am vazut; daca deranjeaza pot sa tac. Poate tu traiesti intr-o comunitate crestina minunata; sa-mi dai si mie adresa... :)

Cu voia absoluta si permisiva, o fi un argument impertinent, dar e plina Biblia de el. Dca vei asculta...vei fi binecuvantat, daca nu...tot binecuvantat vei fi, dar prin suferinta. E voia lui Dumnezeu sa fii binecuvantat si vei fi. Dar era mai bine daca ascultai si evitai suferinta.

O intrebare :  Care este parerea voastra despre o sora care nu a putut naste normal si a nascut prin cezariana? Este tanara, are timp sa ramana insarcinata de multe ori, dar are doar un uter care nu rezista la multe taieturi... Ce trebuie sa faca in asemenea situatii si ce ar insemna ascultarea de Dumnezeu?

14/08/09 09:33

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

Dorina a scris:

O intrebare :  Care este parerea voastra despre o sora care nu a putut naste normal si a nascut prin cezariana? Este tanara, are timp sa ramana insarcinata de multe ori, dar are doar un uter care nu rezista la multe taieturi... Ce trebuie sa faca in asemenea situatii si ce ar insemna ascultarea de Dumnezeu?

Hai să îţi spun eu altceva.O soră de la mine din biserică a avut acum vreo 2 ani o fetiţă.Deşi nu a dorit,având placenta prea îmbătrânită şi un doctor bucuros să facă încă o cezariană,a trebuie să accepte cezariana.Apoi,la un an şi câteva luni a rămas iar însărcinată.Şi acum o săptămână a născut un băieţel.Tot prin cezariană.Şi ştii ce?Ea şi copilul sunt bine.Ciudat cum poate lucra Dumnezeu,nu?

14/08/09 10:31

Dorina
membru

Nu e ciudat . Stiu si eu cazuri din acestea si le apreciez pe aceste surori care au credinta. Felicitari familiei!

Sunt insa destule cazuri concrete de cezariene la femei tinere, care au timp sa mai faca inca 10-15. De aceea v-am cerut parerea.

14/08/09 11:14

Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09
eu acum sunt deacord si nu sunt deacord cu oprirea de nasteri la un anumit numar, nu stiu sigur si nu prea imi da mie sufletul voie sa ma pronunt in cazul asta pt.ca stiu ca nu am trecut prin asta...dar asta o sa ne decidem amandoi(eu si viitorul sot cand o sa fie) impreuna cu Domnul si El sa ne lumineze in privinta asta.

bun...dar ma gandesc ca din cate familii cu multi copii. eu nu am vazut nici una si nu am auzit pe nici unul din copii sa fii zis ca au duso bine acasa. acum eu ma gandesc lui Dumnezeu ii placa sa vada familiile astea mari si cu atatia copii si plini de lipsuri, deabia deabia si daca au ce manca sau alta chestie. sunt multi copii in casa si mama nu mai poate sa aiba grija de ei si atunci majoritatea trebii cade pe cei mai mari. copii de majoritatea orilor sunt atat de munciti ca atunci cand 'intra si ei in viata' sau is intemeiaza si ei familiile lor sunt deja munciti si satui de munca. nu stiu cum e pe la voi dar asa cam asa sta pe la noi. bine ca treaba cu munca nu prea se aplica in aceeas masura pt cei care stau la bloc :D.

deci nu vreau sa reiasa prin ce spun ca as fii total cu oprirea nasterilor si inainte eram 100% impotriva anticonceptionalelor si etc. dar cand vezi atatea ma gandesc daca domnului ii place sa vada familii mari si care se chiuiesc dupa o zii pe alta si mame care cad sub povara greutatilor si a multii munci de acasa?

Ultima modificare de Cr!$s (14/08/09 13:38)

14/08/09 11:53

harra
+

Inregistat: 21/04/09
Eu am mai scris pe aici si mi-am spus parerea...Irlanda ai copii?Dupa ce faci unu(daca nu ai)si il cresti singura,ai grija de casa,mergi la servici mai vorbim...si cred ca fiecare are parerea lui si tot personal dam socoteala in fata lui Dzeu

14/08/09 15:56

april
admin forum

Cr!$s a scris:

bun...dar ma gandesc ca din cate familii cu multi copii. eu nu am vazut nici una si nu am auzit pe nici unul din copii sa fii zis ca au duso bine acasa.

Eu stiu mai multe familii cu copii multi in care copiii, chiar daca au muncit mai mult decat altii in alte familii, au dus-o totusi bine si au ajuns Oameni .

Cred ca nu ar trebui sa ne uitam atata la altii, ci ar trebui sa ne uitam la Dumnezeu.

Am mai scris si repet : cred ca este vorba de credinta noastra : avem incredere sau nu in El in a ne stabili El cati copii putem duce ?

14/08/09 16:30

Dorina
membru

Toti vor spune ca au incredere. Cred ca mai corect ar fi sa intrebam : Cum stim ce numar de copii ne stabileste Dumnezeu ? :)

14/08/09 16:54

april
admin forum

Dorina a scris:

Toti vor spune ca au incredere. Cred ca mai corect ar fi sa intrebam : Cum stim ce numar de copii ne stabileste Dumnezeu ? :)

Pai daca hotarasc ei nu se vede ca ar avea incredere ;).

Raspuns la intrebarea ta : astaptandu-i si ... facandu-i :D ?

Intrebarea ar trebui sa fie de fapt alta : trebuie sa stim noi neaparat dinainte cati copii ne stabileste Dumnezeu? Ca daca avem incredere ca vor fi exact aceia pe care ii doreste El pt noi, nu prea vad importanta acestei informatii ;)

Dar poate raspunzi tu la intrebarea ta, pt ca am inteles ca tu ai fi inteles cati copii doreste Dumnezeu pt tine. Corecteaza-ma, te rog, daca gresesc .

14/08/09 17:16

Dorina
membru

Nu stiu ce sa zic, April, si eu am avut ideile astea inainte. Spuneam ca voi face 20 de copii (nu pentru ca as fi o mama eroina sau superpriceputa, dar asa eram invatata la biserica sub amenintarea anatemei :D ). Dar pur si simplu Dumnezeu nu a ingaduit asta desi am cerut cu post si rugaciune. Apoi, vazand ca politica asta de "lasare in mana Domnului" (chipurile) duce la cazuri dezastruoase, m-am intrebat daca Dumnezeu nu vrea sa ne invete ceva...M-am smerit, acceptand ca nu am toate raspunsurile si ca Dumnezeu lucreaza cand intr-un fel, cand in altul.

Pastorul nostru care predica mereu ca "trebuie sa avem cati copii ne da Domnul" are acum trei fete (nurori) cu cezariene consecutive. Inutil sa spun ca predica lui nu mai e atat de indrazneata asupra acestui subiect, avand in vedere ca invatatura lui ii pune fetele in pericol...

Sa raspund la intrebarea mea: Cred ca nu trebuie sa Il limitam pe Dumnezeu , caci poate lucra in moduri diferite.

Dar nu ma lasati numai pe mine sa raspund...Am mai pus mai sus o intrebare si era foarte serioasa, nu retorica. :)

april a scris:

daca hotarasc ei nu se vede ca ar avea incredere

Daca tu hotarasti la ce facultate sa mergi nu ai incredere? Trebuie sa inchizi ochii , sa pleci pe drum si unde te-oi opri acolo vrea Domnul? :) Dar daca hotarasti ce sot iti vei lua? Trebuie sa spui ca primul care iti va cere mana e de la Domnul? :) Nu stai si analizezi, te rogi si apoi hotarasti? La fel si cu copiii.  Cred ca lui Dumnezeu ii place cand ne folosim capacitatea de a gandi si liberul arbitru.

Ultima modificare de Dorina (14/08/09 17:41)

14/08/09 17:35

adriana
membru

Dorina a scris:

Dar pur si simplu Dumnezeu nu a ingaduit asta desi am cerut cu post si rugaciune.

Nu inteleg. Ai cerut sa ai copii sau sa nu ai?! Si eu am cerut multe lucruri cu post si rugaciune, dar nu inseamna ca le-am si primit...

14/08/09 17:55

april
admin forum

Dorina a scris:

Daca tu hotarasti la ce facultate sa mergi nu ai incredere? Trebuie sa inchizi ochii , sa pleci pe drum si unde te-oi opri acolo vrea Domnul? :) Dar daca hotarasti ce sot iti vei lua? Trebuie sa spui ca primul care iti va cere mana e de la Domnul? :) Nu stai si analizezi, te rogi si apoi hotarasti? La fel si cu copiii.  Cred ca lui Dumnezeu ii place cand ne folosim capacitatea de a gandi si liberul arbitru.

Omul propune dar Dumnezeu trebuie lasat sa dispuna.

Nu cred ca El ne va dezamagi vreodata daca lasam totul in mana Lui, si facultatea, si sotul ( mai ales sotul - El trebuie sa mi-l aleaga ) si copiii si totul. Cred ca ar fi onorat .

Cum ? Asta este intre fiecare si Dumnezeu. In anumite lucruri nu as avea incredere in capacitatea mea de a gandi sau in liberul arbitru. Am nevoie de gandirea Lui si vreau alegerea Lui pt mine.

14/08/09 19:28

irlanda
membru

Dorina a scris:

N-ar trebui sa faca nimic. Absolut nimic.

Sa-L lase pe Dumnezeu sa faca ce si cum vrea, ca doar stie si El, ca uterul  nu rezista la mult taieturi.

15/08/09 01:46

adriana
membru

Dorina a scris:

Din cate stiu eu, la a 3-a cezariana trompele sunt oricum legate de catre medici.
Exista foarte putine femei care pot naste normal dupa cezariana. Dupa stiinta mea, pentru a naste normal insa este nevoie de perioade mai mari intre sarcini.
Daca as fi in situatia tinerei as intelege ca planul lui Dumnezeu a fost scris pentru mine: maxim 3 copii. Si da, as recurge la (unele) metode contraceptive. E de preferat ca legarea trompelor sa fie amanata cat se poate pentru efectele secundare neplacute pe care le poate produce.
Asa as face eu, dar eu recunosc ca am credinta mica la acest capitol.

Ultima modificare de MRU (15/08/09 17:22)

15/08/09 07:56

Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la