|
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
o fata necrestina spune ca: 'de fapt am putea creste mai mult de 1-2 copiii dar comoditatea e prea mare;Dc avem mai multi copii atunci nu ne mai putem permite luxul care-l au altii si de ce sa fim noi mai prejos si sa nu avem si noi ce are vecinul?'asta o spunea cineva care nu se incredea in Dumnezeu cum afirmam noi ca am face-o.
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
16/11/05 00:16
|
|
lauryka
membru
Inregistat: 15/03/05
|
|
in legatra cu subiectul....e pacat sa iti controlezi sarcina?....hmmm..eram si eu intr-o mare dilema ...si am intrebat pe cinava in masura sa imi raspunda...nu ca as fi interesata sa ma marit ...asa pentru cultura mea....deci este pacat doar atunci cand dupa actul sexual spermatozoizudul s-a unit cu ovulul si iei o pilula , acela se numeste avort ..metoda calendarului nu este prea sigura, alta ar fi ca iei pilule inainte de actul sexual si aia cica nu e pacat acum nu sriu prea sigur...cert este ca dumnezeu ne cunoate pe fiecare si stie cati copii ne va da ...si oricat am incerca noi sa ne protejam oare nu este Dumnezeu mai mare si poate trece peste o pilula sau altceva si daca chiar vrea sa apara copilul pe lume tu vei ramane insarcinata cu tot cu protectia ta ...o cunostinta de a mea stie femei care au ramas insarcinate si cand aveau ciclu menstrual, altele au facut vreo 5 copii de fiecare data protejate....alegerea noastra este atunci cand ramanem insarcinate sa il pastram sau nu ....cum zicea si gfod ..cine stie ce geniu poate fi copilul...oare dumnezeu iti da mai multi copii decat poti tu creste ....dar nici nu prea sunt de caord sa faci multi copii si apoi sa te trezesti ca nu ai cu ce sa ii cresti, ca nu ai nici o posibilitate sa ii vezi realizati...inca sunt in dilema cu subiectul asta ...dar pana ma marit poate ma lamuresc in privinta asta ...
_______________________________________ Live each day as if you are the only Bible some people will read.
|
|
16/11/05 00:19
|
|
doitili
membru
|
|
eu am observat un lucru si la mine chiar: spunem ca ne incredem in Dumnezeu, ca avem un Dumnezeu mare si ca El e acelasi ieri, azi si in veci, dar la o problema care apare, la o incercare prin care trecem poate prea putin o facem. Ce vreau sa spun e ca mai mult o spunem decat o demonstram si poate asta e unul din motivele pt care Domnul Isus spune:'cand va veni Fiul omului va gasi credinta pe pamant?'(nu stiu dc e citat exact versetul)
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
16/11/05 00:23
|
|
doitili
membru
|
|
cred ca misiunea e un fel de scuza pt cei ce nu 'au a face cu ea'. apropo, cati din cei ce dezbat subiectul sunt implicati in misiune? e doar o parere si o curiozitate, sper sa nu se supere nimeni
|
|
16/11/05 00:36
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Noi doi adica eu si iubitul meu. Vrem sa mergem in Africa sau in India ca sa traducem Biblia intr-un dialect de acolo si ne pregatim pentru asta!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
16/11/05 02:47
|
|
Larisa
membru
|
|
doitili a scris:
Domnul Isus spune:'cand va veni Fiul omului va gasi credinta pe pamant?'(nu stiu dc e citat exact versetul) |
In limba greaca nu este nici o diferenta de inteles intre cuvintele credinta, credinciosie! Deci intrebarea suna asa: Cand va veni Fiul omului va mai gasi oameni care i-au fost credinciosi, devotati?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
16/11/05 02:50
|
|
Fyn
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
doitil, cu privire la misiune, intra la subiectele in tema si vei vedea cina a postat pe-acolo. Este in acest forum
_______________________________________ Verbum Domini Manet In Aeternum... Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita...
|
|
16/11/05 07:43
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Fyn a scris:
Ti-as dori Filip sa iesi putin din tara si sa lucrezi intr-o tara musulmana. Sa vezi cum e sa mergi la cumparaturi si poate sare o bombitza langa tine sau langa ai tai. Sau ai tai sa fie plecati in oras si sa te intrebi de sunt ei victime sau nu. |
Cunosc personal o familie care a mers într-o ţară musulmană în misiune. Chiar faptul că au avut o fetiţă acolo le-a deschis uşa în multe case. Cunosc mai de departe puţin o altă familie care slujeşte în Israel, unde cred că mai între bombe nu se poate. Am citit despre foarte multe familii care şi-au lăsat în India copii, soţii, soţi, morţi din cauza condiţiilor de trai de acolo. Mai mare dragoste şi dovadă de dedicare nu se poate.
Faptul că iese cineva sau nu iese din ţară nu îl califică să denatureze Cuvântul lui Dumnezeu.
|
|
16/11/05 08:48
|
|
filip
membru
|
|
Larisa a scris:
Lupea_Filip, il stiu pe Gabi. Punct. Deci nu am facut nici o afirmatie in necunostinta de cauza! Trust me! |
Afirmaţia era legată şi de soţia lui. Poate o cunoşti şi pe ea... Din câte am ajuns să văd despre Gabi, ideea de a se lăsa dus de val e posibil să fi fost mai degrabă o ironie din partea lui. Oricum cazul ar fi doar un caz reprezentativ, un caz de studiu. N-aş vrea să mă folosesc neapărat de el în discuţa asta.
Oricum ideea că societatea contemporană poate influenţa o soţie (sau un soţ) să dorescă să trăiască în confort mai degrabă decât în sacrificiu pt. Dumnezeu, îmi repugnă.
Ultima modificare de Lupea_Filip (16/11/05 09:47)
|
|
16/11/05 08:53
|
|
Fyn
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
Felicitari Filip!
_______________________________________ Verbum Domini Manet In Aeternum... Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita...
|
|
16/11/05 08:56
|
|
filip
membru
|
|
doitili a scris:
Ce vreau sa spun e ca mai mult o spunem decat o demonstram |
Sunt de acord cu tine.
Cred că acest forum are rolul de a ne încuraja să trăim conform Scripturii, mai degrabă decât să găsim scuze pentru ceea ce trăim acum.
Personal cred că Doitili face o lucrare în acest sens.
Şi până acuma singurul contraargument la a lăsa pe Dumnezeu să se ocupe de "fertilitatea" în familie, a fost doar misiunea, dar nici acest contraargument eu consider că nu are justificare Scripturală. Şi nici chiar în viaţa reală, din moment ce alţi martiri au demonstrat că se poate cu familia în misiune.
|
|
16/11/05 08:57
|
|
filip
membru
|
|
Fyn a scris:
Felicitari Filip! |
hmmm... e pe bune sau e o ironie?
|
|
16/11/05 09:06
|
|
doitili
membru
|
|
am ajuns la concluzia ca noi credem ca stim ce e mai bine pt noi mai mult decat stie Dumnezeu; chiar ni se intampla sa-i dam solutii lui Dumnezeu atunci cand venim cu o problema la El (de ex. Doamne uite care e prolema te rog fa asa sau fa .... in loc sa spunem Doamne rezolva Tu problema cum stii ca-i mai bine eu vreau doar sa ma incred in Tine)
|
|
16/11/05 11:16
|
|
doitili
membru
|
|
"incredete in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta............." cred ca majoritatea cunosc aceste versete, dar cati din noi le si aplicam la viata de zi cu zi
|
|
16/11/05 11:18
|
|
doitili
membru
|
|
eu una nu cred ca problema cea mai mare nu eca nu se pot creste mai multi copii in ziua de azi, ci cred ca de fapt adevarata problema e daca as putea s-o numesc asa: comoditatea, fuga de responsabilitate, etc. Daca ai mai multi de 2 copii responsabilitatile sunt mai mari, e mai mult de munca, e nevoie de renuntari si poate multe altele, dar credeti-ma ca si rasplatile si bucuriile sunt mai mari atat aici cat si dincolo. cu cat vom investi mai mult in copii ns si ne vom indeplini responsabilitatile cu credinciosie cu atat vom fi mai siguri ca ne crestem copiii pt Domnul si nu pt cel rau.
Ultima modificare de doitili (16/11/05 11:42)
|
|
16/11/05 11:40
|
|
doitili
membru
|
|
ca si cz cred ca ne e teama sa ne predam cu totul in mainile Tatalui si sa ne incredem in El ca El stie ce e mai bine pt fiecare din noi.
|
|
16/11/05 11:54
|
|
doitili
membru
|
|
eu una sincera sa fiu nu vreau copii prea multi despre mine 1-2 erau de ajuns, dar numai Dumnezeu stie care e planul Lui cu mine si nu vreau sa-i stau impotriva.........
in mare am spus mai multe lucruri si nu vreau sa fiu inteleasa gresit sau sa supar pe careva, dar eu una nu ma simt vrednica sa iau locul lui Dumnezeu si sa decid asupra vietii, cred ca ramane la atitudinea lui Dumnezeu cand si prin cine sa de-a viata
|
|
16/11/05 12:03
|
|
doitili
membru
|
|
si inca ceva: e asa .... ca cei ce nu pot avea copii ar da sau ar face orice sa poata avea si noi care putem nu stim ce si cum sa mai facem sa nu-i avem de aceea e fff.imp ca decizia pe care o luam in aceasta privinta sa nu o luam de unii singuri si sa fim siguri ca ceea ce decidem e dupa voia lui Dumnezeu. "FERITI-VA DE ORICE VI SE PARE RAU"
|
|
16/11/05 12:08
|
|
Larisa
membru
|
|
Sa-mi ziceti si mie care e adresa voastra ca sa-mi trimit si eu copii la gradinita! Nu a fost niciodata vorba ca Dz nu poarta de grija, dar tre sa ne folosim creierele(nu numai cel din pantaloni) si sa nu ne lasam dusi de val. Sa-mi ziceti si mie cand ajungeti la cei 20 de copii pe care poate sa-i aiba o femeie in viata ca sa va trimit o felicitare! Spor la treaba! Poate ca cei care sunt casatoriti ar trebui sa fie in alta partea acum - adica la rugaciune: adica la momentul in care se roaga sotia de sot sau sotul de sotie! Din toata inima mea cred versetul ala care zice ca ce nu vine din incredintare este pacat. Deci fiecare are dreptul sa faca dupa incredintarea lui si nu trebuie aratat cu degetul.
|
|
17/11/05 01:39
|
|
filip
membru
|
|
Stimată soră Larisa, este interesant că îi caracterizezi pe cei care au prezentat cât de cât argumentări biblice la ceea ce s-a discutat aici, că ar avea creierele în pantaloni. Deşi la bărbaţi este foarte posibil acest lucru, la femei nu prea e valabil, iar unele dintre postările "pro-decizia lui Dumnezeu" în a limita controlul sarcinilor au fost făcute de femei.
Iar pe de altă parte acolo unde Biblia are cât de cât anumite precizări despre voia lui Dumnezeu, nu ştiu dacă mai e valabil principul încredinţării.
Că aşa pot să anulez unele dintre sau chiar toate poruncile lui Dumnezeu dacă eu am încredinţarea, dintr-o minte defectă, că ceea ce fac eu este corect. Deci nu are fiecare dreptul să facă după încredinţarea lui decât acolo unde Biblia este imprecisă, sau tace.
Şi am şi eu o întrebare: cine a arătat cu degetul pe cine şi în ce sens? Că am avut impresia că discutăm doar principii biblice pe aici, nu lansăm acuze.
|
|
17/11/05 10:10
|
|
doitili
membru
|
|
imi pare rau Larisa daca te-am suparat, dar nu am spus ce am spus cuiva anume, ci doar am spus ce am auzit si ce am citit caci am studiat mult subiectul acesta
|
|
18/11/05 00:57
|
|
doitili
membru
|
|
Larisa a scris: ''Sa-mi ziceti si mie cand ajungeti la cei 20 de copii pe care poate sa-i aiba o femeie in viata ca sa va trimit o felicitare!''
sa stii ca nu e valabil pt toate femeile caci sunt multe care atata timp cat alapteaza nu raman si cu cat alapteaza mai mult.......... de ex. bunica-mea a dat cate 2 ani de zile la copii piept si in astia doi ani nu a mai ramas si a avut doar 6 copii nu 20 fara sa-si framante atata capul cu probleme asta
|
|
18/11/05 01:05
|
|
Larisa
membru
|
|
Da, stiam de chestia cu alaptatu pentru ca si sora mea inca alapteaza, dar nu-si face efectul de fiecare data. Sunt ceea ce numim: exceptiile de la regula. Nu stiu daca ati auzit de femeile cu uter retrovers care raman foarte greu insarcinate: o vecina de-a mea a aramas insarcinata dupa 4 ani de casnicie. Sunt cazuri si cazuri.
|
|
18/11/05 01:15
|
|
doitili
membru
|
|
deci de ce sa ne facem noi atatea probleme caci numai Dumnezeu stie cum ne-a creat si in care din 'cazuri' ne incadram
|
|
18/11/05 01:21
|
|
Larisa
membru
|
|
1 Timotei 2:15:"femeia va fi mantuita prin nastere de fii" pica sau nu. Depinde de cine citeste si care este dogma care sta la baza spiritualitatii lui/ei. De ce? Tocmai astazi am aflat ca in greaca cand se vorbeste de mantuire nu se refera numai la scaparea sufletului, ci si la ajutor, suport. Cu alte cuvinte: femeia va avea un ajutor daca va avea copii! Nu e interesant? Nu mai e obigatia aia ca femeia sa mearga in cer numai daca are copii? Atentie: numai daca fii staruiesc cu smerenie in credinta, in dragoste si in sfintenie! Daca versetul ar fi adevarat oricum nu ar fi universal valabil pentru ca sunt multe femei care nu au copii! Asta inseamna ca Dz ar fi nedrept?
|
|
18/11/05 01:22
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|