TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 24
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
sa nu luam texte din contex
nimeni nu poate spune ca femeia e mantuita sau merge in cer daca naste copii, nu am facut si nu fac referire la acest verset
ar trebui sa fie destul de clar pt toti vers.din Ioan 14:6 - e doar o singura cale si anume Isus Hristos si punct
cei ce iau 1 tim 2:15 si spun ca asa va merge in cer o femeie face inutila jertfa Domnului Isus ca si cum ea nu ar fi deajuns si mai trebuie ceva
Domnul Isus e singura cale pentru ORICINE crede in El fie femeie fie barbat
si apropo de 2Tim 2:15 (pe care l-ai tot dat ca referinta) suna bine si varianta ta dar am mai auzit una care suna in felul urm.:femeia avand mai multi copii e prea ocupata cu ei pt a mai avea timp sa pacatuiasca (stat la barfa,............sau mai stiu eu la ce se referea cel ce a dat aceasta explicatie)

18/11/05 01:40

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Se poate si asa. Eu am auzit versetul asta citat in mediul penticostal ca fiind litera de lege si daca ei vor sa faca asa au binecuvantarea mea. Cert este ca femeia care are prea multi copii nu are timp de stat la barfa, dar din pacate nu mai are timp nici pentru ea, pentru sotul ei! Intelepciune! Referinta e din 1 Timotei.

Ultima modificare de Larisa (18/11/05 02:20)

18/11/05 02:18

Site web  
doitili
membru

dar cea care merge in misiune are timp pt ea? nu tre' sa se sacrifice pe campul de misiune?
si cine spune ca-i mai usor sa te sacrifici pt straini decat pt ai tai?

ceeace-i tre' unei femei cu multi copii e timp mult petrecut cu Dumnezeu pt fiecare in parte, un program bine organizat sacrificiu, munca, renuntare, etc
nu e usor dar Dumnezeu nu ne lasa singuri e cu noi si ne da cele necesare (intelepciune, putere, rabdare, etc)

18/11/05 16:11

Larisa
membru

Intotdeauna Dz o sa ne ajute ca sa nu ne facem de ras ca doar suntem copii Lui, dar ma intreb de ce unora le merge asa de greu si draga Doamne sunt crestini si si-au ros coatele prin biserica ani de zile! Cred ca sunt cazuri si cazuri. E asa de greu parca cand altii au grija de copii tai pentru ca tu nu iti permiti sa ai grija de ei! Stiu cazuri in care crestini si-au dat copii la orfelinat pentru ca nu aveau cu ce-i creste si erau multi acasa. Important este ca noi sa facem o diferenta acolo unde suntem pana vom avea macar primul copil si pe urma mai discutam noi despre timp si energie si resursele noastre.

19/11/05 03:00

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
in urma cu ceva timp(vreo doi ani) mi-am dat seama ca nici un om nu poate duce nimic de pe pamant in cer cu axceptia copiilor, asa ca eu cred ca cu cat poti sa "duci" mai multi copii in cer esti mai fericit si mai rasplatit

acuma........fiecare dupa puteri.......Pavel a spus ca El poate totul in Hristos care-l intareste, adica poate sa traiasca si nensurat, si fara copii.

mai vreau sa spun ca nu-i inteleg pe oamenii care nu vreau copii dar in schimb le convine sa tina in casa cine stie ce animale cu care poate cheltuiesc cat cu un copil

19/11/05 19:15

Larisa
membru

Atunci cand ai un animal nu ai asa de multa bataie de cap. Il lasi singur si el se descurca. Tu nu trebuie sa ai prea mult grija lui, ii pui de mancare de 3 ori pe zi, ii schimbi talajul sau nisipul sau apa, ii pui niste apa, lapte pentru baut, il lasi singur peste noapte, il plimbi cand ai tu chef(daca e caine). In America parcurile sunt imbacsite de oameni care isi plimba cainii. E vorba de fuga de responsabilitate si asa cum mi s-a zis: egoismul din ei nu-i lasa pentru ca ei sunt invatati sa tina totul pentru ei nu sa imparta cu ceilalti si un copil ar cere prea mult de la ei.

19/11/05 19:32

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
da Larisa, asa este numai ca noi crestinii care Il slujim pa Dumnezeu suntem invatati sa nu tinem totul pentru noi si sa ne dedicam viata lui Dzeu, iar ati dedica viata lui Dzeu inseamna a-ti dedica viata aproapelui tau si in primul rand celor din casa ta apoi celor din biserica si a.m.d.

problema este ca dc nu suntem atenti peste cativa ani nu o sa mai fie scoli duminicale in biserici, eventual o sa venim cu cainii sa-i plimbam prin parculetul bisericii

19/11/05 23:09

Larisa
membru

Cand am intrat intr-o biserica caristmatica din Colorado am fost socata sa vad ca incaperea pentru Scoala Duminicala arata ca o sala de jocuri. Am iesit cat de repede am putut de acolo. Copiii nu trebuie invatati ca la biserica e numai distractie! Oricum am fost suparata!

20/11/05 00:26

Site web  
Larisa
membru

Cu sau fara metode Dz poate sa-ti dea un copil pentru ca poate are un plan deosebit cu respectivul. Nu stim.

22/11/05 20:52

Site web  
scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
Citat Larisa:"Cand am intrat intr-o biserica caristmatica din Colorado am fost socata sa vad ca incaperea pentru Scoala Duminicala arata ca o sala de jocuri."
Mama, ce bucurie ar fi pentru copii din biserica mea sa existe asa ceva si la noi in biserica.
Dar ma tem ca se vor inscrie la cursurile duminicale si multi parinti.

23/11/05 17:26

Larisa
membru

Asta-i Mariana, m-am gandit si eu ca mi-ar placea ca si copii nostri sa aiba asemenea lucruri, dar parca biserica nu este locul potrivit pentru o astfel de piatza de desfacere. Copii care sunt crescuti cu ideea ca e distractiv la biserica o sa fie nemultumiti de programul in sine si o sa creada ca serviciul este pentru cei mai in varsta. Zicea un pastor ieri ca a auzit pe un tip zicand ca cineva a murit in timpul serviciului si o a treaia persoana a intrebat:"In timpul serviciului de dimineata sau in timpul celui de seara?" Cred ca Scoala Duminicala transformata intr-o sala de jocuri este o sabie cu doua taisuri! Stiu exact persoane care ar vrea sa mearga la "Scoala Duminicala" dintre parinti!

23/11/05 21:32

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Si de la controlul sarcinilor, am ajuns la caini, gradinite.....etc...

Larisa, un animal nu este chiar asa usor de intretinut...e adevarat ca depinde si de animal....dar ii cumperi mancare si-l hranesti, il plimbi, strangi dupa el ( nu cred ca e nevoie sa scriu ce...), il duci la doctor, ii faci vaccinuri, il speli...etc....Dar daca nu il mai vrei, il poti vinde, da altcuiva sau lasa pe undeva....ceea ce cu un copil nu faci....

25/11/05 20:20

april
admin forum

Larisa a scris:

Cu sau fara metode Dz poate sa-ti dea un copil pentru ca poate are un plan deosebit cu respectivul. Nu stim.

Normal ca Dumnezeu poate sa-ti dea un copil, cu sau fara metode....Dar te-ai gandit vreodata ca sunt metode care pot dauna copilului care ar fi conceput in ciuda lor? Da...Dumnezeu poate face sa fie totul OK....si daca nu face ? Si te lasa sa suporti consecintele? Ce faci atunci?

Pentru ca poate are un plan deosebit cu respectivul? Eu cred ca El are un plan deosebit cu fiecare copil in parte...in ochii Lui toti copiii sunt deosebiti...

Si ceea ce ar fi mai important, cred ca El vrea ca noi sa dorim sa avem copii, si nu sa ni-i bage El pe gat....Copii facuti " din greseala" , care pot fi constienti de asta  toata viata...si nu copii doriti si ceruti de la Dumnezeu...asteptati cu nerabdare...primiti cu bucurie , multumire si recunostinta...

25/11/05 20:28

Larisa
membru

april a scris:

Dar te-ai gandit vreodata ca sunt metode care pot dauna copilului care ar fi conceput in ciuda lor? Da...Dumnezeu poate face sa fie totul OK....si daca nu face ? Si te lasa sa suporti consecintele? Ce faci atunci?
Pentru ca poate are un plan deosebit cu respectivul? Eu cred ca El are un plan deosebit cu fiecare copil in parte...in ochii Lui toti copiii sunt deosebiti...

Nu am inteles ce ai vrut sa zici cand ai scris primul paragraf si am o intrebare: daca tot Dz are un plan deosebit cu fiecare in parte de ce la cei mai multi nu se vede acest plan? Scopul primordial este ca sa aducem slava Lui si din pacate nu toti o fac. Era o ilustratie care zicea ca era o mama care avea un bebe foarte bolnav si copilul era pe moarte, dar ea s-a rugat mult ca Dz sa-i lase copilul in viata. Peste 20 de ani a devenit cel mai de temut vagabond din zona! Multi sunt chemati, dar putin sunt alesi!
Si inca ceva: o discutie si-ar pierde farmecul daca nu ar fi discutii adiacente celei principale! Asa e viata! Nu e o linie dreapta! E ca un copac care are un trunchi dar sute de crengi si ramurele!

26/11/05 04:07

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Larisa a scris:

Multi sunt chemati, dar putin sunt alesi!

Fain! Îmi amintesc de un tip, care promova avorturile în rândul "untermenschilor"... cred că se chema Adolf Hitler, sau aşa ceva. De altfel, bagabontul ăsta a fost un tip foarte puritan, cel puţin la suprafaţă, şi a hotărât el pentru alţii cine avea să fie "de succes" în viaţă, şi cine nu.

Nu există alt criteriu de a califica o viaţă de succes, în ochii lui Dumnezeu, decât primirea lui Hristos ca domn şi mântuitor personal. Fără acest lucru, indiferent că eşti un călău sau un doctor în ştiinţă spaţială, în ochii lui Dumnezeu ai aceeaşi valoare finală: zero!

Aşa că, dacă nu ştim ce va ajunge fiecare, pe ce criteriu să alegem care să moară şi care nu?

26/11/05 17:06

Site web  
Larisa
membru

Nu vreau sa fie nici un criteriu dupa care sa alegem cine sa moara si cine nu! Interesant este ca de exemplu musulmanii au dreptul sa-si omoare copilul daca s-a pocait. Cine i-a dat acest drept? Cred ca oamenii fac alegeri si unele sunt intelepte si celelalte nu. Fiecare o sa dea socoteala de ceea ce a facut si o sa vina fiecare cu scuza lui. Dz are dreptul de a da viata sau de a o lua!

26/11/05 21:04

Site web  
joanna
membru

Inregistat: 28/11/05

Larisa a scris:

Filip, poate o sa fie tipa care nu o sa se gandeasca la controlul sarcinii pentru ca nu o sa fie de-acord cu el! Stii ca si barbatii pot face operatie si se numeste daca nu ma insel vasectomie? Lazar Gog are o predica care se numeste: "Cati copii sa avem?". Vezi poate dai de ea, dar pot sa-ti spun ca nu da un raspuns prea clar!

LArisa...Am si eu setul acela de casete ale lui LAzar Gog si cred ca ii destul de clar cand vorbeste despre cati copii sa avem. Fiecare..daca vrea sa inteleaga si isi deschide mintea va intelege...Adevarul este ca la noi inca nu s-a vorbit asa de deschis despre probleme de felul acesta. altii cred ca  nu sunt de vorbit in biserica.. Cu toate ca ar fi de maaaaare trebuinta sa se stie...Fiecare familie este unica. Altii folosesc metode...Asta ii problema sotului, a sotiei si a lui Dumnezeu... Altii nu folosesc....Fiecare face cum crede el. Insa atunci sa nici nu judecam pe altii...Mai recent am auzit de la amvon pe un frate...care spunea ca inmultirea este de la 3 in sus...ca daca ai numai 2 copii inlocuieste numai parintii...Si marea majoritate a fratilor..cred...frati din acestia ne predica...

28/11/05 01:04

Larisa
membru

Eu nu am nici o problema cu folosirea metodelor, daca citesti mai sus si e treaba celorlati cati copiii vor sa aiba si daca vor sa foloseasca anumite metode sau nu. Slava Domnului pentru sfaturile intelepte pe care le primim de la biserica, de la cei in varsta, de al Domnul, de la prietenii nostri, de la cei care ne vor binele. Eu vreau sa fiu mama tanara, altele nu vor si nu o sa le condamn pentru ca nu e treaba mea. Eu pot sa-mi spun doar parerea.

28/11/05 01:48

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

joanna a scris:

Larisa...Am si eu setul acela de casete ale lui LAzar Gog si cred ca ii destul de clar cand vorbeste despre cati copii sa avem.

Eşti amabilă să faci un extras al argumentelor lui biblice (dacă are), să ştim şi noi ceilalţi care nu avem setul lui de casete. Până atunci mă abţin de la alte comentarii.

28/11/05 11:31

Site web  
Larisa
membru

Ar fi fain daca am discuta pe marginea casetei. Imi pare rau ca eu am uitat-o acasa si nu prea mai tin minte mare lucru!

28/11/05 19:58

Site web  
iudita
membru

Inregistat: 03/10/05
Marturisea sora Ligia Seman(daca bine imi amintesc numele), cea care a scris cateva romane cum mama ei avusese 5 avorturi. M-am gandit Doamne daca acea mama ar mai fi facut un avort, azi sora asta nu ar fi existat. Ma intreb care e diferenta cand se folosesc metode, cand Dumnezeu vrea sa iti dea ceva dar tu nu primesti. Eu cred ca Dumnezeu nu forteaza dar nu stiu daca e fericit cand noi folosim orice metode ar fi. Sunt dint-o familie cu 13 copii si nu pot sa zic altceva decat Multumesc Domnului! Nu stiu sincer daca exista o alta familie mai binecuvantata in biserica noastra, nu ma refer pe plan material desi Dumnezeu ne-a purtat asa de minunat de grija, dar la frumusetea familiei noastre. Eu cred ca sunt unii in extreme dar nu cred ca au toata inima sincera cand fac multi copii si nu ii intereseaza, e gresit la fel si cum sa folosesti metode sa nu ai copii e gresit. Nu incercati sa sustineti zicand a noh uite la ceilalti....si ei gresesc in felul lor. Problema e sa ramai credincios langa Domnul si Eu n-am vazut pe cel credincios cersandu-si painea. Eu iubesc copiii foarte mult si imi doresc sa am multi copii, ma rog ca Domnul sa binecuvinteze pe sotul meu si material sa ii putem creste si cu multa intelepciune sa ii crestem pt Domnul. As mai avea multe de spus dar poate altadata...

29/11/05 17:49

april
admin forum

In cazul in care sunteti de acord cu controlul sarcinilor, ce metode ati folosi? Care ar putea fi acceptate si care nu? Si de ce?

17/12/05 19:28

joy
membru

Inregistat: 23/05/05
dupa atatea pareri s-a ajuns cumva la o concluzie?.............
eu zic ca fiecare sa ramana cu incredintarea lui......pt ca tot ce nu vine din incredintare este pacat!

20/12/05 17:42

Larisa
membru

april a scris:

In cazul in care sunteti de acord cu controlul sarcinilor, ce metode ati folosi? Care ar putea fi acceptate si care nu? Si de ce?

In ceea ce priveste lumea pocaiasca sunt doua idei: unii sunt pentru metode si altii merg dupa expresia: "cati da Domnul!". Ei bine in cazul celor din prima categorie ei cocheteaza cu ideea ca e ok sa iei pastile pentru ca acestea impiedica fecundarea si nu omoara fatul si ei merg si pe ideea ca dupa ce ai avut un numar frumusel de copii barbatul poate sa faca vasectomie sau femeii poate sa i se lege trompele la ultima nastere dorita. Operatia de vasectomie se poate desface in cazul in care cuplul se razgandeste! In Ro din cate am auzit cele mai bune sunt pastilele Novinette pentru ca au in compozitia lor atat esterogen cat si progesteron. Nu as recomanda injectiile care se fac o data la 3 luni pentru ca deregleaza intreg organismul pentru cam jumatate de an. Sau o alta metoda este abtinerea sau metoda calendaristica cand tii socoteala zilelor fertile din luna, dar nu este prea sigura.

20/12/05 19:24

Site web  
doitili
membru

april a scris:

Si ceea ce ar fi mai important, cred ca El vrea ca noi sa dorim sa avem copii, si nu sa ni-i bage El pe gat....Copii facuti " din greseala" , care pot fi constienti de asta  toata viata...si nu copii doriti si ceruti de la Dumnezeu...asteptati cu nerabdare...primiti cu bucurie , multumire si recunostinta...

referitor la asta: ma gandesc la o colega care spunea ca nu a fost dorita si cat de greu s-a impacat cu ideea asta

21/12/05 11:19

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la