TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 24
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05

Larisa a scris:

Intotdeauna Dz o sa ne ajute ca sa nu ne facem de ras ca doar suntem copii Lui, dar ma intreb de ce unora le merge asa de greu si draga Doamne sunt crestini si si-au ros coatele prin biserica ani de zile! Cred ca sunt cazuri si cazuri. E asa de greu parca cand altii au grija de copii tai pentru ca tu nu iti permiti sa ai grija de ei! Stiu cazuri in care crestini si-au dat copii la orfelinat pentru ca nu aveau cu ce-i creste si erau multi acasa. Important este ca noi sa facem o diferenta acolo unde suntem pana vom avea macar primul copil si pe urma mai discutam noi despre timp si energie si resursele noastre.

m-a interesat mult subiectul asta si pe langa ce am citit am si vorbit cu unii altii si am ajuns la cz ca in mare masura e vina ns
nu e de ajuns sa mergi doar la biserica, cel mai important lucru e sa te increzi in Dumnezeu din toata inima si tu sa faci tot ce depinde de tine cu credinciosie ca pt Domnul si printre altele tre' sa petreci ffff mult timp in rugaciune si fff mult timp si cu copiii cu educatia lor .............

mi-a placut fff mult mesajul Iudite si ma bucur ca mai sunt si astfel de ex.

21/12/05 11:29

joy
membru

Inregistat: 23/05/05
cine nu are intelepciune sa o ceara si i se va da....Cred ca Dumnezeu ne-a dat cap la toti sa luam decizii cu privire la viata noastra de familie..o decizie de genul acesta se ia impreuna: partenerii+ Domnul....
metodele de contraceptie ar tb folosite intr-o casatorie, parerea mea....

02/05/06 10:28

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
x

Ultima modificare de jezzy (26/04/09 22:53)

05/05/06 13:21

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Cred ca prin copil "din greseala" se intelege "neplanificat", si asta ii inevitabil. Bineinteles ca Dumnezeu are in mana Sa totul si stie totul!
Dar nu inteleg ce vrei sa spui tu...sa "curga" copiii pana nu se mai poate, chit ca nu are nimeni cu ce sa-i ingrijeasca? poate...

05/05/06 14:54

Site web  
sweet andra
membru

Inregistat: 11/01/06
yeah....cred ca  toate lucrurile au o limita......ok Domnu lasa multe lucruri sa se intample..dar still trebuie sa-ti "folosesti" corect "darul"....nu stiu pe mine sincer efectiv ma enerveaza oamenii care tot fac pe prunci si dupa aia..vai nu am ce le da de mancare....un copil nu e a toy....e o responsabilitate huge..si de aia trebuie multa intelepciune .....numa desigur most of them se lasa purtati de val..dupa aia zile grele...Domnul e super..e minunat..dar e si un Dumnezeu drept!!!!!!!!!!!!! so be careful...e valabil pentru toti!

05/05/06 15:15

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
"Anul si carlanul!" Nici nu pot sa-i inteleg pe unii care au o satra de copii! Eu cred ca in familia aia femeia este tratata ca o masina de facut copii, de facut mancare, de spalat rufe. O femeie are nevoie de un timp de refacere dupa ce a nascut si nu de altii copii! Dar acum fiecare cu principiile "sanatoase" pe care le-a primit din familie si biserica. Eu cred ca pentru cultura generala fiecare cuplu ar trebui sa treaca macar o data pe la planning familial si daca ideea vi se pare depasita aflati ca si mie mi s-a parut, dar "nimic nu se compara cu primii doi ani de casnicie cand esti numai tu cu sotul tau" imi zicea o femeie inteleapta care acum are 3 copii deja.

06/05/06 01:39

Site web  
jezzy
membru

hm...interesante reactii...nu-mi amintesc sa fi folosit cuvinte ca:,,sa curga copii", ,,satra de copii" sau macar sinonime ale lor asa ca nu vad de ce interpretati ce am spus mai ales k am impresia ca nu ati inteles ideea...eu nu stiu ce fel de familii cu multi copii ati vazut voi ...eu de exemplu fac parte dintr-o familie cu 8 copii si,sincer,e cea mai frumoasa experienta...bine ca acum sunt mari si nu mai stau in casa parinteasca decat 4(inclusiv eu)...

Ultima modificare de jezzy (06/05/06 10:02)

06/05/06 10:01

jezzy
membru

am intalnit in Germania o familie de crestini care aveau nici mai mult nici mai putin de 17!!! copii..o adevarata satra ,nu?casa lor arata ca un hotel iar gardina ca un parc de joaca pentru copii. =) ..si totusi sunt respectati in cartierul lor(in majoritate necrestini) iar mama lor nu e considerata ,, masina de facut copii"...si invers am vazut numeroase familii cu 1 sau 2 copii care aproape nu aveau ce manca...ideea e ca a avea o familie mica nu inseamna neaparat ca ai o viata lipsita de griji...nu ca eu incurajez asemena extreme...dar ma deranjeaza expresii de genul ,,satra'' , ,, anul si carlanul'', ,,droaie'' folosite pentru niste fiinte create dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu..si ce e mai tragic e ca mai sunt folosite si de crestini...daca cineva nu vrea sa faca copii treaba lui(sau a ei mai degraba) dar nu are nici un drept sa spuna asa ceav despre altcineva care nu e de aceeasi parere

06/05/06 10:16

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
jezzy, aici dezbatem idei, situatii, fapte reale, situatii-limita, etc.
Eu sunt al doilea din 7 si cred ca ii un lucru grozav sa fac parte dintr-o familie mare si binecuvantata. Dar nu toate familiile sunt asa, si ce am scris am scris pentru ca am vazut multi oameni care credeau ca a nu face copii multi ii un pacat, sau asa concluzii se pot trage. Germania ii alta chestie, in Romania se moare mult de foame in familiile mari.
       Pe de alta parte, si eu am in familia mea largita extraordinare exemple de familii mari, binecuvantate pan' la cer si'napoi, si din care au iesit mari talente. Si nu numai...

06/05/06 14:00

Site web  
manu_seria
membru

Inregistat: 04/12/05
jezzy, am vazut si eu filmuletul ala cu nick vujicik parca (ceva de genul asta) si m'a impresionat mult...intr'adevar, desi credea ca nu va reusi niciodata sa duca o viata normala, a reusit si azi e un model deeemn de urmat.imi amintesc ca a zis ceva de genul ca parintii lui au aplicat acel verset care spune ca atunci cand sunt incercati, sa laude pe Domnul si primul lucru pe care l'au spus a fost "laudat sa fie Domnul". deci, chiar si copiii cu handicapuri grave pot fi o binecuvantare...
eu sunt nascuta a patra intr'o fam cu 5 copii si marturisesc sincer ca nu as fi vrut sa fiu singura la parinti sau cu mai putini frati/surori!

06/05/06 20:06

Larisa
membru

Si eu sunt al doilea copil dintr-o familie care a avut 6, dar care a ramas cu 5 pentru ca unul a murit. Nu am dus lipsa prea multa si daca am dus lipsa asta numai parintii mei stiu. Acum sunt bine slava Domnului, dar sunt si cazuri in care tre sa fii cu capul pe umeri. Si nu e numai decizia femeii de a avea n-spe copii ci si a barbatului care de multe ori nu face prea multe in casa si responsabilitatea pica pe umerii femeii. Sunt cazuri si cazuri si asa cum zicea Gabi discutam despre lucruri din Romania pentru ca cel care e considerat sarac in Germania, America are strictul necesar si poate uneori e mai bogat decat unul din Romania.

07/05/06 03:01

Site web  
jezzy
membru

Larisa a scris:

Eu as vrea macar 2 versete care sa interzica metodele contraceptive. !

daca e sa o luam asa multe din din lucrurile din zilele noastre nu sunt interzise in Biblie din simplul motiv ca atunci cand s-a scris Biblia ele nu existau...nu cred ca in vechime se punea problema contraceptiei,dimpotriva femeile considerau nasterea de copii o binecuvantare

07/05/06 14:30

Larisa
membru

Imi place motto-ul tau, jezzy. Cat despre lucrurile care nu ar fi bine sa le facem putem sa discutam la nesfarsit. Multe lucruri scrise in Biblie au ajuns sa fie considerate doar niste reguli cand de fapt in ele se ascunde o putere spirituala extrem de mare. Cand putem intrebarea: "e bine sa facem X, Y, Z?" ma intreb la ce raspunsuri ne asteptam. Unii le vor da din punct de vedere moral, altii din punct de vedere al sanatatii si tot asa. Cred ca pana la urma noi trebuie sa luam decizia finala. Lasam lucrurile sa ne controleze pe noi sau le controlam noi pe ele?

08/05/06 01:24

Site web  
iudita
membru

Inregistat: 03/10/05
Am scris un mesaj atat de lung sa va marturisesc ca Domnul nu lasa....insa l-am sters si doar am sa va spun doar ca: Domnul promite ca nu isi lasa pe cei credinciosi sa cerseasca painea pentru ca Dumnezeu isi face partea lui insa si parintii trebuie sa isi faca partea lor. Un parinte care intelege ce inseamna copiii ca o binecuvantare, intelege si responsabilitatea si nu asteapta sa ii cada din cer bani sa isi creasca copii chiar daca Dumnezeu mai face si surprize copiilor Lui.Parintii trebuie sa se roage pentru munca si intelepciune cum sa faca mai bine sa isi intretina familia si sa fie oameni muncitori si harnici. Nu stiu dar eu cred ca o mama care a crescut multi copii pentru Imparatia lui Dumnezeu va avea o mai mare rasplata decat una care crede ca 2 ii sunt deajuns. Nu vreau sa judec insa ma motivez de bucuria care va fi cand mami se va prezenta cu copiii ei in ceruri. Amin

08/05/06 06:58

black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05

doitili a scris:

o intrebare: sunteti de acord ca copilul(iii) e un cadou, dar de la Dumnezeu?

Dar la fel de bine Duhul Sfant e un dar de la Dumnezeu... si totusi suntem indemnati sa-L cerem!

08/05/06 14:44

Site web  
black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05
Daca va mai aduceti aminte :)  la inceput era vorba de atitudinea vis-a-vis de controlul sarcinilor, metode de contraceptie planing familial. Nu ca asta n-ar avea de aface cu numarul copiilor da' le-am amestecat si uite c-au iesit si situatii neplacute.

Mi-a displacut enorm o asociere auzita intre neinfranare si un numar peste medie de copii.

Vis-a-vis de numarul de copii asa ca idee imi doresc sa am vreo 6-7 totusi sotia va avea un cuvant greu de spus in directia asta pentru ca ea duce greul sarcinii, nasterii, alaptatului etc.

In privinta controlului sarcinii: e o problema intima ce tine de un acord intre soti in functie de o multime de factori cum ar fi sanatate, ideal familial, situatie sociala, politica, culturala, economica etc.

PS: tineti cont ca sunt neinsurat si e posibil ca asta sa fie motivul aberatiilor de mai sus :) .

08/05/06 15:00

Site web  
asher
membru

Inregistat: 13/07/05
Ok! M-am gandit de doua ori inainte de a ma apuca sa postez aici. Intradevar un subiect foarte controversat si interesant. E important sa stim... nu "parerea Lui Dumnezeu" ci voia si planul Lui pt noi. Cred ca putem afla asta doar meditand adanc la Cuvantul Sau si increzandu-ne cu toata puterea si inima (nu cu creierul) in El. Sincer sa fiu si eu m-am gandit mult la aceasta chestiune  si am fost in mare dilema. Multumesc Domnului ca am decis pt mine asupra acestui lucru. Imi place sa citesc si am citit multe... dar ma gandesc ca cel mai bine, placut si intelept ar fi sa ramanem la Sfintele Scripturi. Multe carti scrise de oameni, deviaza de la Cuvantul desavarsit al Lui Dumnezeu. Multi cred ca sunt calauziti de Domnul cand fac anumite lucruri, dar stiu ca de foarte multe ori noi ne inselam in legatura cu voia Lui Dumnezeu pt copii Lui. Multi cred ca unele carti ne pot ajuta sa intelegem voia Lui Dumnezeu si asa este dar cred ca nu putine sunt cartile care sunt scrise prin intelepciunea omeneasca, draceasca... Parerea mea privind controlul sarcinilor este ca este o "Înţelepciune ..."care"... nu vine de sus, ci este pământească, firească (Greceşte: sufletească.), drăcească",  n-ati citit in Biblie? Ma intreb eu, avem noi  "Înţelepciunea care vine de sus, ...care... este, întâi, curată, apoi pacinică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roduri bune, fără părtinire, nefăţarnică. Şi roada neprihănirii este sămănată în pace pentru cei ce fac pace." ?  Vreau sa fiti sa va ganditi la partea "fara partinire".

Copii sunt o provocare pt multi parinti.  Chiar si noi am fost. Multi parinti sunt pasivi in viata si de aia nu reusesc! Si noi sa privim la oameni?! Haide-ti fratilor sa privim la Dumnezeu!

Revin.., dupa multele mele framantari, ganduri si rugaciuni... am decis pt mine ca  ma voi increde neincetat in Domnul meu si ca nu voi hatara eu asupra numarului de copii. Poate voi avea o cruce grea, dar ma bucur si Ii multumesc Lui pt ca stiu ca nu ma va parasi niciodata. Evident ca mi-ar place sa stiu cati copii vrea sa imi dea Domnul. M-ar ajuta putin mai mult. Dar chiar daca nu-mi va spune, as avea vreun motiv sa nu ma incred in EL? Ma voi ruga mult pentru asta.  Vreau sa ma rog pt fiecare copil, pentru fiecare aspect al vietii lor inainte de ase naste; Vreau sa ii doresc si sa ii cer de la Domnul si El sa mii dea cand ii cer si vreau sa cred ca asa va face; Ca imi va da puterea si intelepciunea sa ii educ intr-un spirit crestin si ca le voi putea oferi tot ce au nevoie. Vreau deasemenea sa nu imi ranesc sau dezamagesc sotia. Domnul sa ma auda si sa ma ajute! Amin.

Ati spus bine ca "Multi sunt chemati si putini alesi". Multi au fost chemati sa fie copii adevarati ai Lui Dumnezeu dar n-au ajuns sa cunoasca cu adevarat pe Domnul Isus si deaceea sunt multe familii care sunt vai de ele saracele. Eu pur si simplu nu cred ca El care a facut toate lucrurile bune ar putea lasa sa se intample ceva la intamplare. Omul cu neascultarea lui a adus blestemul in lume. Sa ne mai bizuim atunci pe intelepciunea omului? Si aici cred ca puteti interpreta cum va convine. Treaba voastra. :)

Pentru cei care aveti prieten/a sau veti avea... e important sa discutati acest aspect inainte de casatorie. Eu vreau sa nu uit asta.

Noi suntem 8 frati. Ii multumesc Domnului pt familia mea. Toti suntem minunati :p si foarte talentati. Si n-am dus lipsa niciodata. Chiar o ducem foarte bine. Va marturisesc ca de fiecare data cand in familia noastra a mai venit un copil, nu a durat prea mult si au venit multe, multe binecuvantari ceresti. A stiut El sa recompenseze.

Am fost si eu un introvertit si razvratit la viata mea... :( dar multumesc Domnului ca a ascultat rugaciunile parintilor mei. Astept sa vad aceasta lucrare a Duhului Sfant si in ceilalti frati ai mei si am nadejdea ca toti vom imparati cu Dumnezeu in ceruri. Mi-ar place si m-as bucura mult sa va intalnesc pe toti acolo!

Sa fiti iubiti! Dumnezeu sa va binecuvinteze! :)

Ultima modificare de asher (19/09/06 16:40)

"Un cuvant spus la vreme potrivita , este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." (Prov. 25:11)

08/05/06 16:10

T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06
Pilulele contraceptive. ÃŽn anii ‘55 au încercat doi medici din America să descopere o metodă contraceptivă. Ei au aflat că cei doi hormoni, şi estrogen şi progesteron, pot să pună ovarul în repaus. ÃŽnsa de curând s-a dovedit că aceşti hormoni de fapt nu fac altceva decât să producă unele, şi chiar mari, dereglări în organism.

ÃŽn momentul în care se ia pilula, se introduce în organism, de fapt, un surplus de hormoni, nu naturali, ci sintetici (hormoni modificaţi în laborator). Structura lor chimică este în aşa fel modificată ca să aibă un efect maxim contraceptiv şi abortiv. Şi în primul rând abortiv.

ÃŽn momentul în care se ingerează aceşti hormoni, nu se întâmplă ca în cazul celor naturali, când, dimineaţa, după un timp de înjumătăţire, se elimină din organism orice surplus de hormoni naturali. Aceştia sunt hormoni sintetici, chimici, care se depozitează în timp în organism. Oricine care ia pilula timp de ani de zile, şi mai ales cinci ani şi peste cinci ani, va avea un stoc de hormoni în ficat. Acest stoc de hormoni din ficat va produce în lanţ nişte reacţii ireversibile, cronice, care duc la boli cronice, pe care medicii se străduiesc să le vindece. Şi nu reuşesc. Este deja târziu!

Nici nu stiu daca e bine postul aici sau trebuia sa postez la sfaturi utile.

Pilula nu este doar contraceptivă, este şi abortivă. Pilula duce la avorturi. Ele nu fac nimic altceva decât înlocuiesc un avort chirurgical cu un avort hormonal.

Ultima modificare de T-pop (12/11/06 22:07)

12/11/06 22:07

Site web  
helios
membru

Inregistat: 12/11/06
Aceasta tema este interesanta, insa devine neinteresanta cint uitam care este responsabilitatea noastra ca si parinti.
Cred ca contraceptivile sunt un lucru bun. Si aceasta  din citeva motive. Insa voi prezenta doar unul. - Parintii care si-au propus un numar anume de copii, cred ca ei sunt in stare sa-i educe. Insa daca sunt mai multi decit si-au planificat si nu pot face fata, isi pun intrebari de genul: De ce Dumnezeule mi-ai data atitea copii si nu mi-ai dat intelepciune ca sa-i educ. cred ca ceea ce trebuie de cerut de la Dumnezeu este intelepciune si apoi comform cantitatii de intelepciune ce o detii vei vedea citi copii esti instare sa educi.
Insa relatia intima nu trebuie tederiorata din cauza unor chestiuni care credem ca ar face ceva rau. Daca ne uitam in istorie observam ca oamenii din istorie au folosit anticonceptionale, sigur nu ca acestea care sunt folosite acum.
As putea spune ca cam asa stau lucrurile si cu relatia intima dintre om-Dumnezeu. Nu trebuie sa lasam ca unele lucruri (deobicei acestea sunt CUM-urile si DE CE-uieile, si alte lucruri) sa ne distruga intimitatea cu Dumnezeu.

12/11/06 23:21

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

helios a scris:

- Parintii care si-au propus un numar anume de copii, cred ca ei sunt in stare sa-i educe. Insa daca sunt mai multi decit si-au planificat si nu pot face fata, isi pun intrebari de genul: De ce Dumnezeule mi-ai data atitea copii si nu mi-ai dat intelepciune ca sa-i educ. cred ca ceea ce trebuie de cerut de la Dumnezeu este intelepciune si apoi comform cantitatii de intelepciune ce o detii vei vedea citi copii esti instare sa educi.

Nu crezi insa ca Dumnezeu stie mai bine decat noi cata "intelepciune" avem de fapt si cati copii am putea sa crestem / educam ?

10/12/06 19:27

tiras
membru

Inregistat: 10/12/06
Ma bucur ca mama nu a luat contraceptive in timp ce era insarcinata cu mine (nu ca ar fi luat vreodata).Cred ca ar trebui sa privim lucrurile si din acest punct de vedere!Provin dintr-o familie cu 7 copii si pot sa spun ca n-am dus lipsa.Slava Domnului! Ar trebui sa mentionez ca nu sunt casatorit inca. Domnul sa va binecuvinteze!

10/12/06 22:28

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

tiras a scris:

Ma bucur ca mama nu a luat contraceptive in timp ce era insarcinata cu mine (nu ca ar fi luat vreodata)

Bine ai venit, tiras :). Fii binecuvantat si tu :) !

Cred ca ai vrut sa spui ca e bine ca mama ta nu a luat anticonceptionale inainte de a ramane insarcinata cu tine ;) .

Anticonceptionalele previn sarcina :).

10/12/06 22:46

Larisa
membru

tiras a scris:

Ma bucur ca mama nu a luat contraceptive in timp ce era insarcinata cu mine (nu ca ar fi luat vreodata)

Cand am citit randurile astea mi-am adus aminte de ceea ce mi-a zis seful meu intr-o zi ca el de ziua lui le trimite o felicitare parintilor lui in care scrie: "Multumesc ca ati facut dragoste!" Eu n-as putea! ;)

11/12/06 03:17

Site web  
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Wow ce de familii binecuvantate pe-aici.Se pare ca nu suntem singura familie de "rusine"(cum ziceau unii necredinciosi).Eu sunt sora nr.6 dintr-o familie cu 7 fete!!!Nu-mi imaginez viata fara ele.Cred ca este extraordinar sa ai o familie asa de mare si Dumnezeu sa fie capul acelei familii.Stiu ca dupa al 3-lea copil parintii mei au hotarat ca e suficent si mami si-a facut o operatie pt a nu mai avea copii insa cu toate acestea a ramas insarcinata si a nascut-o pe sora-mea nr.4 care este o biecuvantare(e cantareata impreuna cu inca cateva dintre noi,se ocupa de partea muzicala din biserica sotului ei,stie sa cante la clape si are multe alte talente pe care doar Dumnezeu le poate da unui om).La aceasta intamplare parintii mei si-au cerut iertare de la D-zeu pt greseala lor si uite asa am ajuns sa fim 7.De cate ori zicea cineva de mami ca iar e insarcinata tatal meu le raspundea in felul urmator: cina da oile da si pasune de pascut.
Fiti binecuvantati!

17/12/06 08:47

clopotzel
membru

Inregistat: 28/02/07
fratzicilor, ma bucur sa iau parte la discutiile voastre ... Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa binecuvinteze discutiile ... si eu sunt de parere ca metodele de prevenire in relatiile de casatorie intre crestini sunt binevenite ... bineinteles ca trebuie sa facem voia Domnului si ca de la Dumnezeu primim copii, dar oare daca Dumnezeu vrea sa ne dea un copil nu poate trece el peste prezervatv sau peste anticonceptionale??? ... eu cred ca poate ... ;)

28/02/07 12:20

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la