TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Controlul sarcinilor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 24
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

clopotzel a scris:

... eu cred ca poate ... ;)

Hm, cam grotescă imaginea care mi s-a format de la mesajul tău mie în cap, cu un Dumnezeu pus pe tăiat prezervative sau neutralizat anticoncepţionale.
  Nu e vorba că Dumnezeu nu poate ceva.
  Cred că abordarea ar fi mai ales din perspectiva că El nu vrea să facă ceva. Adică nu vrea să treacă peste voia noastră, a copiilor Lui. Deşi uneori, din raţiuni de El cunoscute, o face spre binele nostru. Asta nu înseamnă că ÃŽi face plăcere acest lucru, sau că ne dă un premiu pentru asta.

Ultima modificare de Filip. (28/02/07 12:37)

28/02/07 12:36

Site web  
by_rut
membru

Inregistat: 24/02/07
eu cred ca noi crestinii nu ar trebui sa controlam sarcinile pentru ca Dumnezeu nu da unei familii mai multi copii decat se poate ingriji! Cunosc o sora careia mereu ia fost frica sa se casatoreasca pentru ca ar putea avea multi copii. pana la urma sa casatorit si Dumnezeu nu ia dat decat 4 copii de care se poate ingriji cu posibilitatea materiala pe care Dumnezeu ia ingaduito. la fel sunt surori care au 13 copii si pe care ia crescut fara sa le lipseasca nimic! Domnul lea purtat de grija! Deaia zic ca nu trebuie sa ne ingrijoram noi cati copii vom avea sau cum ii vom creste de toate lucrurile se ingrijeste Domnul! El da la fiecare dupa posibilitate.
Matei 6:
33 Căutaţi mai întâi ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
34 Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi

Matei 23:12 "Oricine se va înălţa, va fi smerit; şi oricine se va smeri, va fi înălţat."

28/02/07 14:35

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Controlul sarcinilor??Da,curajos subiect!!!
Sunt total impotriva avorturilor,dar n-am nimic impotriva metodelor contraceptive.

Ultima modificare de Magdy (09/07/13 21:02)

28/02/07 15:05

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Stiu un frate cu vreo 8-9 copiii (majoritatea sau chiar toti vai de capul lor) care a spus ca el si-a facut datoria si i-a adus pe lume,iar pe mai departe e de datoria lui D-zeu sa-i mantuiasca. In concluzie acest frate cu conceptia de a face copii cati da Domnul n-a facut altceva decat "combustibil" pentru Iad. Si eu sunt impotriva avorturilor si in parte si a contraceptivelor.....,dar,daca nu m-as simti stapana sa cresc X copiii pentru cer as prefera sa raman cu unul sau cu nici unul.

28/02/07 15:47

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Eu cred că Domnul răsplăteşte şi o încredinţare, şi alta.
  Există un cuvânt de-al lui Isus, în Luca 14:
28. Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească?
29. Pentru ca nu cumva, după ce i-a pus temelia, să nu-l poată sfârşi, şi toţi cei ce-l vor vedea, să înceapă să râdă de el,
30. şi să zică: "Omul acesta a început să zidească, şi n-a putut isprăvi."

Acest cuvânt îndeamnă la precauţie atunci când intreprinzi ceva care-ţi afectează pe termen lung viitorul. Pe de altă parte există şi numeroase îndemnuri la credinţă şi încredere în Dumnezeu.

Părerea mea este că aici ai nevoie de călăuzire personală din partea lui Dumnezeu, la fel ca la alegerea partenerului de viaţă. Altfel o poţi da în bară rău de tot.

Ultima modificare de Filip. (28/02/07 16:08)

28/02/07 16:07

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
La fel de bine, exista si posibilitatea ca sa iti cresti copilul bine, dar sa ajunga tot in Iad. Pana la urma e nevoie ca Dumnezeu sa lucreze la inima lui, altfel nu e decat un robotel invatat cu mersul la biserica si cu o viata morala. Asta nu il va duce in cer.

28/02/07 16:18

clopotzel
membru

Inregistat: 28/02/07
bine zici seraphim ... poti avea n copil sa mearga in iad sau 10 sa mearga toti in cer! ... ii foarte adevarat ca Dumnezeu nu trece peste vointa noastra ... eu cred ca mai important decat a contola sau nu o sarcina este sa stam la dispozitia Domnului si El sa-si faca Voia in vietile noaste ...

28/02/07 18:09

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Exact,dar si atitudinea parintilor conteaza. Parintii sunt raspunzatori in fata lui D-zeu de copiii lor. Nu mi se pare tocmai pocaieste sa faci copii cati da Domnul si pe urma sa-i lasi sa-si traiasca viata cum vor. Nu cred ca doar aducand copiii pe lume fara a te mai interesa pe urma de viata lor atat materiala cat si spirituala constituie voia lui D-zeu cu privire la noi.

01/03/07 08:27

T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06
Adeptii unei familii numeroase ar trebui sa isi dea seama ca nu e destul sa hranesti copiii aia (ceea ce nu e imposibil, si un animal face asta), ci e nevoie ca fiecaruia sa ii acorzi zilnic timp, sa stai de vorba cu el, sa ii intelegi nevoile si trairile (nici asta nu e imposibil dar eu inca nu am vazut niciunul care are multi copii sa faca asta, cel putin din cati am intalnit eu). Asta as numi responsabilitate de parinte, sa cresti oameni de calitate, nu sa procreezi mergand pe principiul "unde-s doi mananca si-al treilea". Căci Domnul ti-a dat potential sa ii faci, dar ti-a dat si intelepciune ca sa stii unde e limita posibilitatilor tale de a-i forma.
E adevarat ca Dumnezeu a zis "cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul", dar asta nu inseamna ca fiecare din noi sa il umplem de progeniturile noastre, sa fim seriosi, unde am ajunge in cativa ani? Nici nu vreau sa imi imaginez

Ultima modificare de T-pop (01/03/07 19:40)

01/03/07 19:38

Site web  
Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 17:56)

01/03/07 20:12

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Majoritatea oamenilor prost crescuti pe care ii stiu vin din familii cu 1, 2 copii  si multi prieteni de-ai mei care n-au multi frati se "lauda" ca daca petrec maxim o juma' de ora(in timpul mesei) cu parintii si daca schimba 20 de fraze pe zi, e bine.Asa ca nu familiile mari sunt problema.Problema e in alta parte.

02/03/07 16:59

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (29/05/15 17:56)

02/03/07 18:49

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
ne bagam in treburile CELOR de SUS... intr-un  fel II cam obligam si nu cred ca e de bine...

Ultima modificare de giany_v (10/07/07 20:17)

19/06/07 14:50

clopotzel
membru

deviem de la subiect, parerea mea ... nu uitati .... Dumnezeu vrea controlul sarcinilor sau nu??? asta e intrebarea ....

19/06/07 22:53

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Este o carte tradusa de Fr. Daniel Branzei care abordeaza acest subiect.  Intr-o oarecare masura, toate cuplurile (sot-sotie) controleaza cati copii au.  Altfel, ar trebui sa vezem familii cu vreo 20 de copii fiecare :).

Ce este interesant este ca nu trebuie sa folosesti contraceptive pentru aceasta.  Daca citesti putin, vei invata ca sunt numai anumite perioada cand femeia poate sa ramana insarcinata.  (Cei/cele care sunt mai informati poate pot da detalii mai bune ca mine.)  Aceste perioade se pot afla destul de usor.   Dupa parerea mea este bine ca un cuplu sa se gandeasca cati copii pot avea si pot ingriji.  Doar sa mergi dupa idea "cati da Dumnezeu", mi se pare lipsit de responsabilitate.  Dumnezeu ne-a dat intelepciune ca sa o folosim.  Cred ca mai tine si de controlul propriu, mai ales al barbatului.  Este si repsonsabilitatea lui.  Cum are grija de sotie, asa o va avea.

19/06/07 23:14

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Americanii zic ca daca poti sa cresti 3 copii te poti descurca si cu 20. Si eu cred ca Dumnezeu ne-a dat cap pe umeri ca sa-l folosim si sa nu facem ceva pentru ca: "asa a zis X sau Y!" Si eu cred ca Dumnezeu a lasat perioadele fertile ca sa profiti de ele atunci cand vrei si sa ai grija de tine in acelasi timp, dar nu l-a toata lumea functioneaza aceasta metoda. Altii vor sa aiba copiii si nu au.

21/06/07 05:42

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
.o

Ultima modificare de giany_v (23/06/07 02:43)

21/06/07 09:20

clopotzel
membru

parerile sunt impartite la subiectul asta ... ca la toate dealtfel ... fiecare isi spune parerea si fiecare crede cum stie si doreste!!! ... trebuie sa meditam la ceva ... in Romania, dintre toti pocaitii care sunt, 90% sunt cu copii putini (1,2,3,4) ... asta inseamna ca isi controleaza sarcnile... oare pe acestia nu ii iubeste Dumnezeu??? oare lor nu le vorbeste si pe ei nu ii ajuta??? oare ei nu sunt pocaiti, ...sau Dumnezeu doreste sa avem copii multi??? ... meditati!;)

22/06/07 10:42

smyle
membru

Inregistat: 26/06/07

doitili a scris:

Dzeu are un plan cu fiecare dintre noi,de fapt El e cel ce da sau ia viata. Cine suntem noi sa decidem in locul Lui cand sa dam viata ...?

Dk Dumnezeu vrea sa se nasca intr-o familie un copil nu cred k conteaza ce pastile ai luat sau alte lucruri de genu....El tot poate sa faca k in acea familie sa se nasca acel copil....iar dk parintii se tot impotrivesc Dumnezeu poate sa ii pedepseasca lasand k acel copil nedorit de familie sa se nasca fffff bolnav si parintii sa aiba mult de suferit impreuna cu el

26/06/07 18:34

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
LooooL,s-a ajuns la o concluzie???
Eu cred ca se practica mai mult sau mai putin,in cele mai multe familii,controlul sarcinilor.Daca alegi sa ai copiii,cati da Domnul,eu cred ca e potrivit sa ii primesti cu bucurie,si fara cartire,daca intr-un fel sau altul planifici cati copii sa ai,nu fa o lege din asta,pentru altii.
Eu am nascut cu cezariana,si cu toate ca de la inceput ne-am dorit ca primii 2 copii sa fie mai apropiati de varsta,nu s-a putut realiza,din cauza asta.Oricum,nu sunt de acord sa folosesc pastile,(m-au ajutat sa ma ingras),insa pentru mine cea mai simpla metoda e metoda calendarului,combinata cu metoda simpto-termala.Problema cea mai ciudata e ca atunci cand voi naste al doilea copil,va trebui sa semnez,pe proprie raspundere,daca sa nasc normal,si chiar ma gandesc serios la credinta pe care o am in Dumnezeu,pentru asta.Oricum,eu cred ca mai important decat numarul de copii pe care il ai,e calitatea ta de parinte,si mai presus de toate,relatia cu Dumnezeu.Am participat la o nunta,mireasa era din fam.cu 10 copii,a fost impresionant,sa-i vad cantand impreuna,dand sfaturi cei casatoriti deja,sincer mi-as dori proprii mei copii sa simta acea bucurie ca au  frati si surori,au pe cineva pe care se pot baza.
Indiferent cati copii vom avea,ma rog mereu sa ne ajute Domnul sa-i educam,sa avem grija de ei,si sa-i crestem pentru El.SI El sa-i binecuvanteze.
Pfoai,e asa dureros,cand intr-o familie ea crede ca tre sa aiba copii,cati da Domnul,si el crede ca e mai bine unu sau 2.Nici nu-i ia in brate,nici nu o ajuta cu ei,Doamne,cel mai trist lucru intr-o familie,unul sa traga intr-o parte si unul in alta.Cel mai bine,inainte sa va casatoriti,sa discutati acest subiect si sa ajungeti la un consens,altfel,e dureros.Eu nu as suporta sa-l vad ca vine acasa,si nici nu se atinge de copii.

Ultima modificare de Sarah (02/08/07 18:14)

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

01/08/07 23:21

clopotzel
membru

nu uitati ...subiectul este daca e pacat sau nu sa controlam sarcinilie ... cam deviem de la discutie ;)

02/08/07 13:12

andraa
membru

Inregistat: 31/07/07

clopotzel a scris:

parerile sunt impartite la subiectul asta ... ca la toate dealtfel ... fiecare isi spune parerea si fiecare crede cum stie si doreste!!! ... trebuie sa meditam la ceva ... in Romania, dintre toti pocaitii care sunt, 90% sunt cu copii putini (1,2,3,4) ... asta inseamna ca isi controleaza sarcnile... oare pe acestia nu ii iubeste Dumnezeu??? oare lor nu le vorbeste si pe ei nu ii ajuta??? oare ei nu sunt pocaiti, ...sau Dumnezeu doreste sa avem copii multi??? ... meditati!;)

Nu este adevarat ;)
    Cunosc familii care au copii putini fara ca sarcinile sa fie controlate ;)
E cam ciudat ca nu aveti mai nimic impotriva controlarii sarcinii dar sunteti in totalitate contra cand e vorba de lucruri mai putin importante.

07/08/07 17:58

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Eu am citit o carte"Experiente cu Dumnezeu" care mi-a schimbat radical parerea in ceea ce priveste controlul sarcinii. Este o marturie personala in care o sora (Vetuta) relateaza experiente personale, cum s-a apropiat de Isus, botezul cu Duhul Sfant, casatoria etc.
Am citit-o de vreo sase ori, este a II-a carte pt mine dupa Biblie care intotdeauna ma hraneste spiritual... Domnul i-a aratat personal intr-un vis cat de periculos este avortul la fel si controlul sarcinilor...
Chiar daca o mama primeste cati copii ii da Domnul dar murmura si carteste mereu ii va lipsi binecuvantarea... Copiii trebuie primiti cu bucurie iar rasplata mamelor va fi mare caci timpul acordat ingrijirii lor va fi considerat ca fiind pentru Isus.

Parerile sunt impartite... sunt de acord ca trebuie acordat mult timp pentru educatia lor , pentru a le oferi un viitor dar viitorul nu este aici pe pamant, cum spune o cantare "mai bine plang aici un ceas cu Domnu-n partasie decat fara Isus ramas sa plang o vesnicie"... Viata pe pamant reprezinta o fractiune de secunde din vesnicia care urmeaza... Domnul ne-a dat intelepciune dar nu intelepciunea lumii acesteia deci sa o folosim cu scopul de a mosteni Imparatia cerurilor...

Copiii sunt o binecuvantare.. poate ca al 4-lea copil pe care nu vrei sa-l primesti urma sa fie pastor sau evanghelist si ar fi intors numeroase suflete la Domnul... Domnul i-a aratat acelei surori ca El a intocmit o lista: [-copii trimisi;
        -copii primiti;]   daca vor lipsi din numaratoare mamele risca sa isi piarda mantuirea...

:D si eu acuma risc sa fiu lovita cu argumente contra dar asta este parerea mea si nu oblig pe nimeni sa fie de acord.. Fiti binecuvantati si sa aveti copii multi si frumosi si D-ul sa va dea putere si posibilitate materiala sa-i cresteti :)

07/08/07 18:22

clopotzel
membru

andreea draga ... ce intelegi matale prin controlul sarcini? oare metoda calendarului nu e tot un control? oare a face dragoste cand femeia nu are ovulatie nu e tot un control? oare ... multe altele .... nu inteleg cum au avut numai 2 copii daca nu au controlat sarcina? poate s-a imbolnavit ea .... sau nu stiu ... in fine ....;)

07/08/07 18:29

andraa
membru

Inregistat: 31/07/07
Nu ne referim la acelasi lucru;)

07/08/07 19:43

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 24    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la