|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Intr-adevar sint impotriva controlului sarcinilor.
Faza cu intelepciunea in cazul sarcinilor mi se pare cam ca nuca in perete. Eu refuz sa cred ca parintii mei(sau oricare alt cuplu) au ales sa faca 8 copii dint neintelepciune.
Eu cred ca sintem atat de siguri citeodata de "intelepciunea" noastra incat avem cutezanta sa intreprindem actiuni care nu sint de nasul nostru.
Daca imi spun parerea intr-un anume caz nu inseamna ca fac litera de lege .In primul rand este o parere personala si o scriu aici pentru ca este un forum public.Fac litera de lege pentru mine,pentru ceilalti care nu imi impartasesc convingerile doar imi exprim dezacordul, fara a avea pretentia ca parerea mea sa fie pusa la acelasi nivel cu adevarul absolut.
Litera de lege face Gog Lazar care se urca la amvon cu biblia in mana si declara sus si tare in auzul a mii de oameni ca ce trece de nu stiu ce numar ,copii sint de la Lucifer,sau ca cei care nu opresc nasterile de copii sint niste neinfranati si neintelepti .De el poti spune ca face convingerile lui, litera de lege pentru altii,pentru ca si are o slujba care ii acorda o mare credibilitate, si pretinde ca vorbeste in Numele Domnului.
|
|
12/06/08 18:30
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Irlanda, si eu cand eram mica visam sa am 17 copii. Acum am redus numarul! 
Fiecare face cati vrea. Daca parintii tai au mers pe Mana lui Dumnezeu si au reusit, cand au facut 8 copii, bravo lor. Dumnezeu sa-i binecuvinteze.
Eu mor cand vine cineva si sustine sus si tare ca e pacat sa te folosesti de metodele contraceptive saucalendar. Si-mi mai si da cu Biblia-n cap ca n-am decat unul!
O femeie, daca e fertila, poate sa ramana insarcinata in fiecare an. Eu stiu de una: are si 2 copii nascuti intr-un an!Are 14 in total. Stii cum arata? Ea e o epava!! E obosita de zile si de ani! El e mandru si frumos! Nu mi se pare corect. In fine, fiecare cu incredintarea lui.
|
|
12/06/08 19:10
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Mă. La topicul ăsta ar trebui să-i zică... controlorul sarcinilor...
(Mersiii, mersi pentru aplauze. Dăm reprezentaţii în fiecare luni, miercuri şi joi, după orele de ceasuri...)
|
|
12/06/08 19:14
|
|
The_sense_of_life
membru
Inregistat: 25/05/08
|
|
In opinia mea... fiecare poate sa decida cati copii sa aiba, in ce moment sa-i aiba si punct.
_______________________________________ "Cu nici un chip n-am sa te las, nicidecum n-am sa te parasesc"
|
|
09/07/08 20:18
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Poţi avea şi punct?!?! P-asta no ştiam. Eh, cât trăieşte omu' învaţă... chiar şi ăştia mai bătrâni, ca mine... Numa' că la vârsta asta memoria e cam scurtă...
|
|
09/07/08 21:42
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
The_sense_of_life a scris:
In opinia mea... fiecare poate sa decida cati copii sa aiba, in ce moment sa-i aiba si punct. |
Deci:dacă vrei să ai 2 copii,faci ceva calcule,socoteli şi gata frate.Mie,sincer, mi se pare o prostie chestia asta.
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
09/07/08 21:55
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
A fi responsabil nu e chiar o prostie. Dar, fiecare cu preferintele lui. 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
10/07/08 08:29
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
The_sense_of_life a scris:
In opinia mea... fiecare poate sa decida cati copii sa aiba, in ce moment sa-i aiba si punct. |
hmm,asa am crezut si eu,insa nu-i adevarat...sa nu uitam ca este un Dumnezeu care conduce totul,eram fericiti cand am stiut ca vom avea al doi-lea copil,dar ni l-a luat Domnul,inainte sa-l vedem.
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
10/07/08 19:20
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
+Archangel+ a scris:
A fi responsabil nu e chiar o prostie. Dar, fiecare cu preferintele lui.  |
Sau cu preferintele lui Dumnezeu .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/07/08 19:34
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu cred ca Dumnezeu are preferinte in domeniul asta.
|
|
11/07/08 08:45
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
serios??? ... atunci ... ma rog...!!!
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
11/07/08 09:05
|
|
Andreea
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Nu cred ca Dumnezeu are preferinte in domeniul asta. |
De unde poţi să fii aşa de sigur?Vrei să spui că Dumnezeu nu are anumite aşteptări de la noi?Eu cred că El ar vrea să ne bucurăm de ceea ce ne dă.Dacă El ar vrea ca o familie să aibă 3 copii,dar ei decid că e mai bine să aibă doar 1?Crezi că Dumnezeu nu e întristat? Şi sincer nu înţeleg un lucru:de ce să nu ai mai mulţi copii?Dumnezeu a zis că cei credincioşi nu o să îşi cerşească pâinea..Dacă ăsta e motivul pt care se îngrijorează unii...
|
|
11/07/08 10:29
|
|
irlanda
membru
|
|
Andreea a scris:
Şi sincer nu înţeleg un lucru:de ce să nu ai mai mulţi copii?Dumnezeu a zis că cei credincioşi nu o să îşi cerşească pâinea..Dacă ăsta e motivul pt care se îngrijorează unii... |
Pai,mai Andreea, uite ce se spune :
Archangel a scris:
Dupa cum zicea si Magdy, un pic de chibzuinta nu strica. Ca de-aia ne-a dat Domnul si minte... s-o folosim. |

Ultima modificare de irlanda (11/07/08 10:45)
|
|
11/07/08 10:44
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Andreea a scris:
Vrei să spui că Dumnezeu nu are anumite aşteptări de la noi?... |
eu nu cred ca Dumnezeu doreste sa fim niste roboti...El ne respecta deciziile...sincer cred ca uneori ne imaginam ca Dumezeu doreste exact ce nu am vrea noi sa facem...nu stiu daca e tocmai corect... noi nu suntem dusmanii lui Dumnezeu; nu avem si noi Duhul Sau care ne calauzeste?
Andreea a scris:
de ce să nu ai mai mulţi copii?Dumnezeu a zis că cei credincioşi nu o să îşi cerşească pâinea..Dacă ăsta e motivul pt care se îngrijorează unii... |
cunosc un caz in care tatal a fost nevoit sa plece sa lucreze in strainatate pentru a putea sa-si intretina cei 8 copii...cand a venit acasa dupa o vreme...o debandada totala...eu nu cred ca Dumnzeu pune sarcini pe umerii nostrii pe care nu le putem duce...am tot respectul pentru cei care au multi copii dar au putut si sa-i educe corespunzator...eu personal nu m-as simti in stare sa am sa zicem mai mult de 3 copii(ipotetic vorbind... ca poate n-as fi in stare nici de unul! )... din pacate sunt multi crestini care au considerat ca e suficient sa aduca copii pe lume...abia dupa incepe greul...nu trebuie sa le asiguri doar harana si imbracamintea...au si nevoi afective si spirituale...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/07/08 12:44)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/07/08 11:12
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Andreea a scris:
De unde poţi să fii aşa de sigur? |
Simplu. Ar fi mentionat in Biblie.
Andreea a scris:
Dacă El ar vrea ca o familie să aibă 3 copii,dar ei decid că e mai bine să aibă doar 1?Crezi că Dumnezeu nu e întristat? |
Atunci da, ar fi intristat. La fel si daca El ar vrea sa aiba 3 copii si ei toarna 9.
|
|
11/07/08 11:31
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Si, de unde poti sti ca Domnul vrea ca o familie sa aiba unul, doi, sau unsprezece?
Eu personal cred, ca nu poti turna cinspe copii, cand tu nu ai cu ii intretine. Apoi, te plangi ca nu ai cu ce sa ii cresti. Si dupa aia, cine ii de vina? Domnul, ca El i-a dat. 
Cred ca si in acest caz, responsabilitatea are un cuvant greu de zis. Si nu cred ca Domnul se supara daca tu Ii spui ca iti doresti doar un copil. Sau doi... Sau sapte-cum a fost in familia tatalui meu. 
Ultima modificare de anomis (11/07/08 15:57)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
11/07/08 15:56
|
|
Andreea
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Atunci da, ar fi intristat. La fel si daca El ar vrea sa aiba 3 copii si ei toarna 9. |
Cred că El ar avea grijă să fie doar 3.Dumnezeu ştie cu câţi ne putem descurca.Nu? 
Fiecare cu părerea lui...
Ultima modificare de Andreea (11/07/08 17:28)
|
|
11/07/08 17:26
|
|
irlanda
membru
|
|
anomis a scris:
Si, de unde poti sti ca Domnul vrea ca o familie sa aiba unul, doi, sau unsprezece? |
Daca chiar te intereseaza sa stii lucrul asta si sa-l accepti,are Domnul caile Lui prin care te face sa intelegi voia Sa.
anomis a scris:
Eu personal cred, ca nu poti turna cinspe copii, cand tu nu ai cu ii intretine. Apoi, te plangi ca nu ai cu ce sa ii cresti. Si dupa aia, cine ii de vina? Domnul, ca El i-a dat.  |
Voua va suna frumos cuvantul asta "toarna"? E potrivit pentru ceea ce se discuta aici?Nu credeti totusi,ca e un cuvant prea injositor pentru niste parinti? Se plang si cei cu un copil,dar cind sint mai multi.
anomis a scris:
Si nu cred ca Domnul se supara daca tu Ii spui ca iti doresti doar un copil |
Eu cred ca se supara.
|
|
11/07/08 17:30
|
|
adriana
membru
|
|
Andreea a scris:
Fiecare cu părerea lui... |
Da...e bine ca fiecare să facă aşa cum crede dar să nu judece pe celalalt dupa calapodul său...
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/07/08 17:34
|
|
irlanda
membru
|
|
|
11/07/08 17:35
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Aici sunt doua lucruri tragice:am inteles ca evanghelisti in Romania sunt 23000 sau 230000.Daca acestia s-ar casatorii numai intre ei pur si simplu in 3,4 generatii ar fi niste oameni bolnaviciosi cu o medie de viata extrem de scazuta.Acest lucru l-am si observat(din nefericire) din propia experienta cunoscand niste evangheliste foarte bolnave trupeste . Daca o femeie da nastere la 10 copii, sa constatat ca corpul ei e foarte slabit,bolnavicios.Acesta ar fi cel de al 2 lucru. Asa cum am mai zis pe vremea lui Daniel evreii chiar daca postau aratau deschisi la fata.Astazi auzim de multe ori de la lumea care vorbeste peste tot:uite ce fata(ten) de pocaita.Imi pare rau dar am observat ca multi nu suportati soarele si sunteti trasi la fata, albi si cu ochii pierduti.Ce diferenta intre voi si fata luminoasa a unui calugar sau chiar preot.Nu trebuie decat sa va uitati. Deci de aceea aveti voie sa va casatoriti intre voi pur si simplu ca sa nu deveniti debili fiziceste.Chiar daca acest lucru presupune noi botezuri si renegari de credinta. Daca uneori sunt rautacios este numai ca sa va arat anumite adevaruri care nu vreti sa le vedeti.
Ultima modificare de bairstow (11/07/08 19:24)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
11/07/08 19:20
|
|
irlanda
membru
|
|
bairstow a scris:
Daca o femeie da nastere la 10 copii, sa constatat ca corpul ei e foarte slabit,bolnavicios. |
Poti sa ai un trup bolnavicios fara sa dai nastere la nici un copil.
bairstow a scris:
Astazi auzim de multe ori de la lumea care vorbeste peste tot:uite ce fata(ten) de pocaita. |
Da ,dar lumea spune in sensul bun,cu invidie .Pentru ca o pocaita nu-si strica tenul machindu-se cu tot felul de prosti.
bairstow a scris:
Imi pare rau dar am observat ca multi nu suportati soarele si sunteti trasi la fata, albi si cu ochii pierduti. |
Imi pare rau ,dar da-ti ochelarii aia de la ochi jos, si o sa ne vezi mai bine. Pocaitii sint cei mai frumosi si cei mai radiosi.Poti sa spui tu ce vrei.
bairstow a scris:
Deci de aceea aveti voie sa va casatoriti intre voi pur si simplu ca sa nu deveniti debili fiziceste.Chiar daca acest lucru presupune noi botezuri si renegari de credinta. |
"Debil fiziceste" Mai ,debilule sufelteste,cred ca ar trebui sa scoti un nou DEX.
Ultima modificare de irlanda (11/07/08 19:34)
|
|
11/07/08 19:33
|
|
bairstow
membru
|
|
Poti sa ai un trup bolnavicios fara sa dai nastere la nici un copil. Da poti si fuma si sa fi bolnav la plamani. Astazi auzim de multe ori de la lumea care vorbeste peste tot:uite ce fata(ten) de pocaita.Fata am vrut sa zic :fata omului:) Asta e numai impresia ta ca aratati bine.Deschide ochii si dute la o manastire si acolo o sa vezi adevarate fete luminoase pline de blandete si bunatate.
Ultima modificare de bairstow (11/07/08 19:44)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
11/07/08 19:39
|
|
adriana
membru
|
|
Mai, e curios la ce concluzii ai ajuns...parca candva te indragostisei de o pocaita...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/07/08 19:49)
|
|
11/07/08 19:49
|
|
bairstow
membru
|
|
Debil fiziceste dupa cat stiu inseamna grav bolnav.La manastirea din Cheia in josul fiecarui portet se scria varsta fiecarui calugar(cat a trait).Media era cel putin 80 de ani.La mine la servici imi dau seama imediat daca vine o pocaita sau un pocait.Lumea nu spune in sensul bun, cu invidie ci dincontra.Oricum a naste 10 copii e mai grav poate pentru uni decat daca ar fi fumat o viata intreaga.
Ultima modificare de bairstow (11/07/08 19:56)
|
|
11/07/08 19:50
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|