|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 |
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
daca e un singur Dumnezeu cu 3 functii si atributii at cu cine se sfatuia sau cu cine vb in versetul citat?
|
eu nu am spus ca nu exista trinitate , exprimarea [mea] se referea la faptul ca cele Trei Persoane Ale Sfintei Treimii sunt disticte dar se interpatrund in mod coerent si in asa fel incat sunt ca Persoane una in esenta lor Divina. In pasajul din Geneza nu putem stii foarte precis intre cine are loc dialogul , in mod cert Dumnezeu dialoga cu cineva , acel cineva insa nu putem stii cine este .
Ultima modificare de Shilo (06/02/06 10:15)
|
|
06/02/06 10:13
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
|
06/02/06 10:17
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
Era ostirea cereasca ,primele creatiunii duhovnicesti,ingerii.(vezi geneza 11;7 )acolo nu a fost o intrebare ..sa facem? ci era vorba de o porunca si o actiune.DUMNEZEU este ATOTPUTERNIC nu are nevoie de ajutoare si sfaturi(,vezi isaia 44;24.)
_______________________________________ SHALOM
|
|
17/02/06 18:10
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
Geneza 11:7 Haidem! să Ne pogorâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora.
"Isaia 44:24 Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: "Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
17/02/06 18:37
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
in primul rand 'Dumnezeu' nu este nume, dupa cum nici 'om' nu e nume. Cred ca aici fineas a aratat defapt cine era cu Dumnezeu si cine a facut toate aceste lucruri din Gen1
Ultima modificare de stefan (30/03/06 22:24)
|
|
30/03/06 22:21
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
14. „Fiindcă Mă iubeşte - zice Domnul - de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu. 15. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi.
_______________________________________ SHALOM
|
|
01/08/06 17:10
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
am o intrebare tare cine site sa raspunda are o cola:
treburile stau asa :
arabi si in special turcii cand au trecut de la politeism la mono... si ei zic ca se inchina "dumnezeului lui Avraam si Ismaiel"
noi (crestinii) zicem ca ne inchinam d-zeului lui Avraam Isac si Iacov
pai nu e acelasi D-zeu? adica noi si ei ne inchinam aceluiasi??!?!?!
Ultima modificare de eusunt10 (17/10/06 17:46)
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
17/10/06 17:43
|
|
Kevin Levrone
membru
Inregistat: 24/04/05
|
|
Cine e Dumnezeul lui Ismael?
|
|
17/10/06 19:38
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
posibil...
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
17/10/06 20:01
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
eusunt10 a scris:
am o intrebare tare cine site sa raspunda are o cola:
treburile stau asa :
arabi si in special turcii cand au trecut de la politeism la mono... si ei zic ca se inchina "dumnezeului lui Avraam si Ismaiel"
noi (crestinii) zicem ca ne inchinam d-zeului lui Avraam Isac si Iacov
pai nu e acelasi D-zeu? adica noi si ei ne inchinam aceluiasi??!?!?! |
Dumnezeu este acelasi dar oamenii se raporteaza in mod diferit la El.Musulmanii ii zic Dumnezeul lui Ismael,fiul nelegitim al lui Avraam, pentru ca ei sunt urmasii lui Ismael si pentru ca ii urasc pe urmasii lui Isaac ,dar atentie daca adevarata linie patriarhala este continuata de Ismael asa cum pretind ei, atunci Isus este scos din linia Mesianica pentru ca el se trage din Isac si cred ca de fapt asta si urmaresc pt ca ei nu cred ca Isus este Fiul Lui Dumnezeu, Mesia, ci doar un profet.
Ultima modificare de nascutinvingator (17/10/06 21:26)
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
17/10/06 21:25
|
|
Kevin Levrone
membru
Inregistat: 24/04/05
|
|
nascutinvingator a scris:
Dumnezeu este acelasi dar oamenii se raporteaza in mod diferit la El.. |
Nuuuu, sa nu zici ca tu ai scris asa ceva.Nu-mi vine sa cred.
|
|
17/10/06 22:31
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
Kevin Levrone a scris:
Nuuuu, sa nu zici ca tu ai scris asa ceva.Nu-mi vine sa cred. |
Poate nu ai inteles ce vreau sa spun.Ce crezi tu ca am vrut sa spun? De ce nu-ti vine sa crezi?
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
17/10/06 22:49
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
hai ca ai luat casu la faza asta NI. era tarziu si erai obosit...
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
18/10/06 09:57
|
|
helios
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Imi cer scuze, dar daca ar vedea un martor al lui Iehova tema, ar spune ca v-ati abatut de la tema. Aici cred ca trebuie de vazut cit de important e numele lui Dumnezeu. Daca vedem scribii Bibliei, ei cind ajungeau la numele lui Dumnezeu faceau o baie, schimbau hainele si apoi dupa ce scriau numele lui Dumnezeu sfarmau acel instrument cu care scriau ei.
A vrea sa fac o mica atentionare Larisei, cind a vorbit despre numele lui Dumnezeu. In Ebraica pentru numele lui Dumnezeu erau folosite doar consoanele,adica tetragrama YHWH. De ce? Pentru ca nimeni cumva sa pronunte gresit numele lui Dumneze, pronuntindu-l gresit erau in pericol de a lua in desert numele lu Dumnezeu. Mai apoi un preot catolic s-a incumetat si a folosit vocalele de la Adonai, si in rezultat a iesit numele IEHOWA.
Insa Elohim este un nume care prezinta pluralitatea lui Dumnezeu, si ei foloseau acest nume. Primul verset al Bibliei prezinta acest nume. Este un text pentru cei care sunt anti trinitariei.
Numele lui Dumnezeu este de o mare importanta, prin acele nume pe care le prezinta Biblia putem face cunostinta cu un Dumnezeu care este in actiune inpermanenta. Un Dumnezeu activ, nu unul care doarme.
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
12/11/06 21:24
|
|
helios
membru
|
|
Despre Dumezeul crestinilor si cel al musulmanilor, pot sa spun ca este acelasi Dumnezeu. Insa pe parcusul anilor s-a format un canoin atit intre musulman si Dumnezeu cit si intre Dumnezeu si cel care se numeste crestin.
Aceasta pentru ca ei au avut diferiti oameni intelepti care i-au condus, au fost un exemplu viu pentru ei. Insa poate ei sau altcine in numele lor a scris diferite carti (manuscrise), numite apocrife. Si oamenii au incercat sa se conduca mai mult dupa acele cuvinte de cit dupa cuvintul lui Dumnezeu. Cred ca aici se afla problema majora. Si tot de aici se ridica intrebarea daca Dumnezeu este Allah.
_______________________________________ Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!
|
|
12/11/06 21:37
|
|
silviu-o
Exclus
Inregistat: 23/07/06
|
|
Mai sus helios a scris: ,,Despre Dumezeul crestinilor si cel al musulmanilor, pot sa spun ca este acelasi Dumnezeu". Lingvistii au demonstrat ca denumirile de Allah si cea de Elohim (acest termen din urma fiind utilizat frecvent in vechea limba ebraica a Vechiului Testament pentru a-l numi pe Dumnezeu) sunt inrudite provenind din acelasi idiom semit. (Denumirea de Elohim e folosita in prezent cu precadere de catre neopaganismul mormon). Nu se poate insa sub nici o forma sa sustinem ca Dumnezeul crestin e identic cu cel al musulmanilor. In religia crestina Dumnezeu e o sursa nesecata de bunatate,de iubire, de ratiune, de dumnezeire pentru cei care cred in El.Daca studiem Cartea considerata sfanta de musulmani, Coranul aflam um dumnezeu brutal, care isi distruge creatia pe baza increderii sau neincrederii in ,,revelatia" transmisa lui Muhhamad.Martiriul in religia islamica nu inseamna sa mori ca un miel pentru credinta, ci inseamna moartea in Djihad (razboiul sfant) iar aceasta poate lua forma uciderii de indivizi lipsiti de aparare doar din motivul ca sunt ,,necredinciosi", adica nemusulmani. Sa nu mai amintim de statutul femeii ,,prescris" de Coran.
_______________________________________ Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29) Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)
|
|
27/11/06 14:16
|
|
helios
membru
|
|
Afirmatia care ai facut-o domnule SILVIU este bazata pe cartile lui Muhamad/Muhamed si a altor imtelepti ai lor, insa nu pe Coran. Cred ca afirmatiile care le ai facut sunt bazate si pe cele auzite de prin predicile celor ce predica in biserici (fiind nu intotdeauna documentati). Sa stii ca nu toti musulmanii implinesc ceea ce scrie in Coran (si acest nu toti se refera la musulmanii fanatici, manipulati), implinind doar ceea ce scrie prin cartile sfintilor sau prorocilor lor. Cind am facut cunostinta cu Coranul am ajuns la concluzie ca el este o culegere de versete din biblie (NT, VT). Si daca doresti sa aduci un musulman fata in fata cu starea sa (adica sa-l evanghelizezi) o poti face cu Coranul. Aceasta au recunoscut-o chiar si crestinii care au fost musulmani odata.
|
|
28/11/06 05:29
|
|
fanica
membru
Inregistat: 18/12/06
|
|
Biblia spune clar:sa nu luam numele DOMNULUI in desert,adica sa nu-L stalcim ca ne grabim sa scriem sau ne este greu sa-l scriem.De ce gasim tot timpul o scuza pentru a incalca poruncile?Este mai usor sa ne scuzam,decat sa facem ceea ce este adevarat si nu accepta scuze.Poate o persoana care nu cunoaste CUVANTUL DOMNULUI nu stie ce inseamna aceste prescurtari sau aceste cuvinte pe care le credem nevinovate si le intelege eronat.Ce copii ai TATALUI suntem,daca nu avem rabdare nici macar sa-i scriem numele sau IL rostim aiurea?Scrieti-mi pe adresa: ghtstfn@yahoo.com
Ultima modificare de fanica (18/12/06 06:48)
|
|
18/12/06 06:46
|
|
fanica
membru
|
|
Arabii nu IL recunosc pe ISUS ca fiu al lui DUMNEZEU,ci ca profet si nu sunt de acord cu NOUL TESTAMENT,deoarece ei sunt poligami (adica au mai multe neveste),iar ISUS spune ca femeia este pentru barbat ca biserica pentru ISUS,EL nu accepta poligamia si-i porunceste barbatului sa-si iubeasca femeia asa cum ISUS iubeste bisercica.Arabii vor mai multe femei si dupa cum stiti, Coranul le promite ca daca vor muri,vor ajunge intr-un loc cu femei multe si bogatii.Fiind un popor cu o educatie crestina mai redusa,pentru ei ISUS nu are mare importanta. Noi insa stim foarte bine ce rol are ISUS si de aceea trebuie sa ascultam doar glasul LUI pentru a nu pierde locul sfant pentru care ne pregatim.Scrieti-mi: ghtstfn@yahoo.com
|
|
18/12/06 07:05
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Bine ai venit, fanica.
Eu nu prea vad legatura dintre titlul subiectului si al doilea mesaj al tau...
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/12/06 07:51
|
|
maximilian
membru
|
|
eu nu sunt de acord cu astfel de expresi si nici nu_mi place sa aud pe cineva spunandu_le
_______________________________________ Cine nu este cu MINE (isus) este impotriva mea ;si cine nu aduna cu mine risipeste LUCA 10:23
|
|
21/12/06 15:42
|
|
helios
membru
|
|
Cred ca voi, Fanica si Maximilian, ati inteles cam gresit ceea ce am afirmat. Insa cred este bine de facut cunostinta cu ambele parti si de facut concluzii. Nu trebuie concluziuonat doar din cele auzite, aceasta este cea mai mare greseala. Nimeni nu poate spune ce are Dz in gindirea Sa, noua a fost revelat doar o parte a planului nu tot. Insa unde Dz tace noi nu trebuie sa dam sentinta luindu-ne rolul lui Dz. El iubeste pe toti si ii doreste pe toti. Si cum am mai afirmat Coranul nu este tinut de toti musulmanii, ci de o parte din ei. Exact ca si credinciosii, ei citesc biblia insa doar o parte din ei sunt in stare sa nu minta si sa nu birfeasca sau alte chestiuni care sunt pacate mici, asa cum sunt numite.
|
|
25/12/06 00:47
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
anca4j a scris:
As vrea sa dechid o discutie pe marginea unui lucru care mie mi-a atras atentia . Cum putem pacatui folosind numele Dumnezeu, Domnul ... in viata de zi cu zi? Ce parere aveti de expresia " Of, Doamne " sau "Isuse !" spuse la nervi...sau cand ceva nu e cum am vrea noi . Oare nu luam in desert numele Domnului ? Nu este echivalentul unei injuraturi ? Mai puteti da si alte exemple sa le analizam si sa vedem de ce nu e corect sa le folosim in limbajul nostru? Un alt lucru pe care l-am observat ese ca se prescurteaza numele Dumnezeu in cele mai ciudate moduri : D-zeu , Dz...etc . Am o intrebare...de ce nu se prescurteaza alte cuvinte mai putin importante din mesaj si se prescurteaza aceste cuvinte? Sau de ce nu prescutam de obicei numele presedintilor sau alte nume fara valoare, si-l prescurtam pe acesta? Astept pareri si din partea voastra pe acest subiect , idei,posibile interpretari . |
Eu cred k atunci knd ai inceput sa rostesti cuvinte precum "Doamne", "Dumnezeule" "isuse" si nu ne gandim la insemnatatea lor, sau le spunem la nervi(chiar injuraturi cu aceste cuvinte)...ii un mare pacat...Biblia spune in exodul 20, "sa nu iei in desert numele Domnului"...asa k, dragul meu...gandeste de doua ori inainte sa rostesti ceva care ar putea sa nu iti placa dupa aia, sau, cu siguranta lui Dumnezeu nu ii plac...in alta parte in Biblie scrie asa:"cine vorbeste mult nu poate sa nu pacatuiasca"...asa k...MARE GRIJA...Domnul sa ne binecuvinteze pe toti cu minte curata si cu intelepciune...fiti binecuvantati!!!
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
22/05/07 18:06
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
hzte
Ultima modificare de giany_v (23/06/07 03:02)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
25/05/07 09:51
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
O părere generală, la un topic care are totuşi un specific mai restrâns. Te refereai cumva la prescurtări ale Numelui(lor) lui Dumnezeu? Sau la stilul de scris sms-ist şi mirc-ar de mai sus?
Dacă e vorba de cel din urmă, plângeri în acest sens mai sunt la "spune-ţi off-ul", şi există chiar şi un regulament al forumului, care-l cam interzice. Când un forumist îl foloseşte prea mult, urmează apostrofări din partea moderatorilor.
|
|
25/05/07 11:22
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|