TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Folosirea Numelui lui 'Dumnezeu' Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

stefan a scris:

Ca Fiul sa fie tata trebuia sa se insoare sa aibe copii si atunci era tata.Eu nu am spus asa ceva,nu intelege cum vrei tu,ci cum am expus-o eu din Scripturi 2Cor.5:19 ,Ioan14:9-11.
La viziunea lui Stefan te rog spune-mi in ce parte era indreptat Dumnezeu care este DUH (Ioan4:24),Un duh nu se vede si nu are o dreapta sau o stanga.Ps119:130 Gal.1:11,12
TREBUIE sa intelegem Scripturile prin Duhul nu ajunge doar litera.Col.2:9

de asta am cerut sa fii mai explicit sa nu inteleg cum vreau eu.
ca ai dat o multime de referinte dar nu am inteles ce vrei sa subliniezi din ele. ca sa spui tot ce spun ele iti ia prea mult timp.
E clar ca in viziunea avuta de stefan nu se vedea ceva fizic si ca nu exista dreapta si stanga ci era vorba de o anumita relatie. dar tot nu am inteles ce ai vrut sa spui mai devreme despre descoperirea lui dumnezeu sau a numelui lui in Noul Legamant.
scuze, nu vreau sa polemizez doar ca nu am priceput argumentarea ta

Ultima modificare de OLD TRAIAN (20/01/08 17:25)

20/01/08 17:23

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

stefan a scris:

Klaudiu
Tu nu esti Isus si nici eu nu sunt ca sa cunoastem gandurile oamenilor, cum le cunostea EL.EL stia motivul care statea in spatele intrebarilor si tocmai de aceea le raspundea pe masura ptr ca se credeau intelepti.

Stefan, nu trebuie sa fiu Isus ca sa polemizez cu tine, si nici nu trebuie sa-ti cunosc gandurile, imi ajunge sa vad ce scrii.

Isus facea mai mult decat sa le raspunda la intrebari, el comenta si afirmatiile lor (fara sa fie nevoie sa le citeasca gandurile) dupa cum se poate vedea din Ioan 8. De ce? Pt. ca nu aveau dreptate. Tot la fel cum tu nu ai dreptate cand zici ca Dumnezeu nu isi prescurteaza numele. Si se pare ca ti-ai dat seama de acest lucru de vreme ce imi eviti intrebarile.

Mat16:1-3.
Nu ajunge csa conoastem istoria Bibliei nici sa o cunoastem pe de rost, ci este important ce cred si astept eu astazi:Luca2:25-32.Pe cat de religiosi erau oamenii din vremea aceea si se bateau cu pumnul in piept,si se dadeau drept invatatori ai Scripturii, totusi deznodamantul tragic este ca "El a venit la ai Sai si ai Sai nu L-au primit".

Adica sa deduc de aici ca incerci voalat sa ma asemeni cu fariseii din secolul intai care "se bateau cu pumnul in piept,si se dadeau drept invatatori ai Scripturii, totusi deznodamantul tragic" ? Asemanarea trebuie s-o dovedesti, simpla ta declaratie nu duce nicaieri. Arata-mi unde gresesc daca gresesc cu ceva, la fel cum am facut-o eu deja in ceea ce te priveste.

Intrebare: Esti tu un Simeon astazi ca sa sti ce trebuie sa astept?

Raspuns: n-am nevoie sa fiu un Simeon pentru a te corecta, Simeon n-are nici o legatura cu afirmatia ta ca "Dumnezeu nu isi prescurteaza numele".

Care sunt promisiunile care se rostogolesc inintea ochilor nostrii si care premerg revenirea lui Hristos?

Cele descrise in Matei 24.

Ultima modificare de Klaudiu (20/01/08 18:10)

20/01/08 18:09

stefan
membru

Inregistat: 24/03/06
Klaudiu, tu nu urmaresti sa intelegi ceva din ceea ce vorbim noi ci tu doar vrei sa iti sustii parerea ta despre prescurtarea numelui Lui Dumnezeu lucru care nu te   
ajuta prea mult cand vine vorba de relatia om-Dumnezeu.
Daca o sa te uiti doar in evanghelii,sa vezi asemanarile si semnele timpului de sfarsit nu este deajuns ci trebuie sa vezi mai mult de atat unde in VT se mai trateaza subiectul care arata spre timpul de sfarsit si ce anume trebuie sa se intample ca sa fi un Simeon sau unul dintre aceeia care au dat dreptate lui Petru in Fapte2:38 si au trecut pe Numele Domnului.Te rog sa te uiti cu atentie peste textul din Mal4:5,6 si apoi in Mat17:11 apoi in Luca1:17 ca sa iti dai seama ca aici este amintit doar jumatate din versetul 6 din Mal.4  si apoi trebuie sa citesti Fapte 3:19-21 in special versetul 21 unde se vorbeste despre o asezare din nou a tuturor lucrurilor.
Cu astea fiind spuse, avem inaintea ochilor inca cateva din lucrurile care s-au implinit in timpul nostru nu cu mult timp in urma.

01/02/08 15:17

Old
Moderator

La care implinire te referi? Pentru ca dai versete dar nu ne spui ce vrei sa intelegem din ele. Care aDevar din acestea te-a impresionat mai mult. Si daca subliniezi versetul 21 din Faptele cap.3, ce vrei sa spui cu asta? Ca toata creatia va fi reasezata este clar. Altceva ce?
Cu cateva zile in urma m-ai certat sa nu inteleg ce vreau eu. Bine. Spune-mi tu ce ar trebui sa inteleg din pledoaria ta?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/02/08 15:26)

01/02/08 15:24

stefan
membru

...apoi sigur putem sa ne uitam in Fapte si in epistole sa vedem importanta Numelui Lui Isus.Deja de la inceputul Bisericii(la singular)Mat.16:18, care nu are un Titlu si aici puteti dumneavoastra sa va ganditi la cateva ex. actuale, oamenii cei mai mari din punct de vedere polic si religios au interzis apostolilor sa mai  invete in Numele Lui Isus,Fapte4:18 , 5:40...etc, deci ei nu prea erau priviti si primiti cu placere de cate directiile de credinta de atunci care purtau nume frumoase,tocmai ptr faptul ca apostolii si cei care au crezut in Isus in urma propovaduirii lor intr-adevar au inteles prin descoperire cine este acel Isus in care au crezut.1Ioan5:20 Is.9:6 1Tim.3:16  Col.1:15 2Cor.4:4  Ioan.1:1,14 Ioan.20:28 ...etc. Ps.119:130 subliniez cuvantul "Descoperirea"

01/02/08 15:44

stefan
membru

OLD TRAIAN  in Fapte 3 nu este vorba de creatie ci de ceea ce a fost asezat la inceputul Bisericii, ex:Fapte2:42

01/02/08 15:49

Old
Moderator

stefan a scris:

OLD TRAIAN  in Fapte 3 nu este vorba de creatie ci de ceea ce a fost asezat la inceputul Bisericii, ex:Fapte2:42

Cred ca le amesteci. Fapte cap 2 vers.42 vorbeste despre activitatea normala a bisericii, iar fapte cap.3 vers.21 vorbeste despre altceva.Te rog citeste mai atent in biblie si nu te duce numai dupa trimiterile din versiunea Cornilescu. Sigur trimiterea este la Matei cap17 vers.11 Isus zice: trebuie sa vina intai Ilie si sa aseze toate lucrurile. Pana aici bine dar de aici urmareste biblia nu ideea care ai avut-o tu, si vei vedea ca Biblia te trage in alta parte. Cand Isus a zis: trebuie sa vina Ilie si sa aseze lucrurile, dar a si venit, vorbea despre Ioan Botezatorul si acesta si-a facut bine lucrul. Pana aici clar.
Pe de alta parte Faptele 3 spune ca pe Isus trebuie sa-l primeasca cerul, pana toate lucrurile sunt reasezate. Adica inaltarea Lui la cer; a fost, si acum este inca acolo. Nu s-a intors, drept dovada ca nu toate lucrurile sunt reasezate, El este inca in cer.<Domnul a zis Domnului meu: sezi la dreapta Mea pana voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor Tale>

DE aceea cred ca nu ai dreptate, si Fapte 3;21 vorbeste totusi de reasezarea creatiei. <Dar stim ca pana in ziua de azi, tata firea suspina si sufere durerile nasterii. Si nu numai ea, dar si noi, care avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi, si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului> Romani cap.8 vers.22-23

(Ceea ce am observat insa este ca te duci nejustificat si ai vrea sa dai o interpretare anume la Maleahi cap.4 vers.5, acolo cred eu ca bati. Daca vrei, eu zic sa cauti in biblie fara prejudecati si las-o sa-ti vorbeasca)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (04/02/08 09:17)

04/02/08 08:51

stefan
membru

OLD TRAIAN "Trebuie sa vina intai Ilie"  aici Domnul vorbeste la viitor macar ca Ioan era deja decapitat.Urmareste textele din Luca 1:17 si Mal.4:6 si ai sa vezi ca in Luca este vorba de implinirea primei parti din Mal.Iar daca urmaresti in VT si in NT vei vedea ca niciodata cand este vorba de Ioan Botezatorul nu se vorbeste in leg cu Mal4:6 ci sunt textele din Isaia 40:3 si Mal.3:1 cel care pregateste calea inaintea Lui.Cand vorbea despre Ioan nu era vorba de o "asezare din nou" ptr ca abia atunci se puneau temeliile Bisericii.Iar in Fapte3:21 este vorba de asezarea din nou a tuturor lucrurilor care s-au pierdut in decursul vremilor si care cu intentie au fost marginalizate sau chiar anihilate de catre cei care au pus mana cu nerusinare pe Biblie influentati fiind de un alt duh si oamenii de rand nu mai aveau acces la ea ci oamenii de rand trebuiau sa accepte fortat o inchinare neconform Bibliei.Trebuie sa urmarim in implinire fagaduintele Lui Dumnezeu si in ce timp isi au implinirea.Mal.4:5 vorbeste de ziua cea mare si infricosata.Daca Ioan ar fi fost acel prooroc dinaintea acelei zile mari si infricosate,atunci unde ar mai fi fost ziua Mantuirii.Atunci sa facut trecerea de la lege la har si de la  acoperirea pacatelor ptr 1 an prin jertfele aduse de catre Marele Preot la iertarea prin credinta in Numele Lui. ...

06/02/08 16:54

stefan
membru

Fapte2:42 tu spui activitate normala, dar care nu a fost acceptata de catre mai marii religiosi din acel timp.Ptr ei era o erezie ceea ce apostolii predicau: "Pocainta si botezul in Numele Domnului Isus Hristos,spre iertarea pacatelor" Nici astazi nu e altfel.Invatatura, practica apostolilor este cam rar gasita in popor, asta ptr ca sau denaturat cu intentie si nu a fost deajuns asta dar au aparut destule imitatii ale Bisericii de la inceput care se indreapta spre o tinta gresita prin ceea ce cred si prin ceea ce practica."Orice" facem cu cuvantul sau cu fapta sa facem in Numele Domnului Isus Hristos si sa multumin Lui Dumnezeu Tatal.

06/02/08 17:07

Old
Moderator

stefan a scris:

OLD TRAIAN "Trebuie sa vina intai Ilie"  aici Domnul vorbeste la viitor macar ca Ioan era deja decapitat.. ...

Citeste bine in Biblie. Mat.cap 17 vers-11,12 <Este adevarat ca trebuie sa vina intai Ilie, si sa aseze din nou toate lucrurile. Dar va spun ca Ilie a si venit, si ei nu l-au cunoscut ci au facut cu ei ce a vrut...> Ucenicii intelegeau ca vorbeste despre Ioan Botezatorul. Asadar Domnul vorbeste aici la trecut nu la viitor cum zici tu. La viitor vorbea profetia pe care Domnul Iisus o vede implinindu-se.
Dar asezarea din nou a tuturor lucrurilor din Faptele cap.3 vizeaza alt timp. Acum nu sunt asezate. Dar subiectul nostru deviaza de la tema la care este postat chiar daca tu ai conchis ca toate se fac in numele Domnului. Eventual daca mutam discutia aceasta la locul potrivit.

07/02/08 08:24

stefan
membru

OLD TRAIAN eu nu pot sa privesc atat de ingust,doar la ce ar putea sa vada oricine si sa-mi spuna oricine,sa nu o iei personal.Daca ti-as da dreptate ar trebui sa las deoparte atatea texte biblice care impreuna luate nu fac altceva decat sa te lumineze spiritual.Atat au inteles ucenicii, caci atat privea timpul lor.Te rog urmareste inca o chestie: Isaia61:1 si Luca4:18.Oare de ce nu a citit Domnul tot textul din Isaia? vezi apoi vers.21, doar acea parte se implinea atunci, cealalta parte,adica ziua de razbunare are alt timp de implinire.La fel ti-am dat ex cu Luca.1:16,17 unde este amintit doar jumatate din versetul din Mal.4:6.Eu nu pot sa trec peste aceste lucruri cu usurinta.Daniel.12:9,10 asta cu referinta si la cartea lui Daniel care impreuna cu Apocalipsa sunt niste carti grele de inteles pentru...Daca ar fi atat de simplu pe cat se invata in scolile teologice,atunci nu ar mai fi putini cei care gasesc Calea.Credinta nu se mosteneste intr-un cult si nici nu se invata in vreo scoala ci este darul Lui Dumnezeu!Ps.119:130 Mat.11:25,26...

07/02/08 15:47

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ştefan, OLD TRAIAN a remarcat că această discuţie începe să devieze prea mult de la subiect.

Am remarcat şi eu acelaşi lucru, dar nu am intervenit până acum, pentru că am vrut să văd dacă devierea se stinge de la sine.

Te rog, şi pe tine, şi îi rog şi pe alţii de aici, dacă doriţi să continuaţi pe altă linie, să găsiţi topicurile care se potrivesc cu ceea ce dezbateţi.

Se poate face un simplu link pentru continuarea discuţiei în altă parte. Dacă nu vă dscurcaţi, vă ajut.

07/02/08 20:28

Site web  
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Cred ca ducem in desert numele lui Dumnezeu si atunci cand spunem ca suntem crestini, insa nu dovedim asta. E ca si cum merg la banca sa imi depun banii in cont, insa respectivii imi ofera doar sfaturi, nu si practici.

10/09/08 14:11

Old
Moderator

Dumnezeu exista! Numele lui este pentru noi iar nu pentru El. Este pentru ca noi sa-L cunoastem. Nu doar sa stim cum il cheama, ci sa dintelegem catusi de putin caracterul Sau din insemnatatea numelui. Si daca-L chemam ca Tata, trebuie sa ne asemanam caracterului sau. Altfel vom purta in van Numele Domnului.

10/09/08 18:48

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Cred ca faptul ca noi stim care este Numele Domnului, e o punte de legatura intre noi si El. Ca un fel de apropiere intre tata si copiii lui. :)

10/09/08 21:03

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Cred ca dorinta de a-I afla numele este omeneasca iar Domnul nu s-a mirat de ea (tot El i-a dat lui Adam onoarea de a numi animalele). Dar raspunsul e complicat (neomenesc, as indrazni eu) si de aceea exista in Biblie atatea nume (ce reflecta atribute) pentru EL. Cu adevarat Il vom cunoaste doar SUS.
Importanta numelor in general nu este minora, parerea mea. Chiar si noi vom primi un "nume nou".

12/09/08 10:55

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
A lua in desert Numele lui Dumnezeu  inseamna a nesocoti  prin:
-ipocrizie;
-calcarea legamantului;
-prin injuraturi sau cuvinte urate;
-folosind numele lui Dumnezeu in mod usuratic sau neglijent;
-acuzandu-L pe Dumnezeu atunci cand ni se intampla lucruri rele.

Incalcam porunca a treia chiar si atunci cand vorbim  despre un stil de viata in care alegem in mod deliberat sa purtam numele lui Hristos, dar in timp ce refuzam sa purtam si chemarea Lui.

13/09/08 23:26

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

anca4j a scris:

Ce parere aveti de expresia " Of, Doamne " sau "Isuse !" spuse la nervi...sau cand ceva nu e cum am vrea noi . Oare nu luam in desert numele Domnului ? Nu este echivalentul unei injuraturi ? Mai puteti da si alte exemple sa le analizam si sa vedem de ce nu e corect sa le folosim in limbajul nostru?

cand imi zic ai mei vreo faza gen "Doamne Doamne etc" mereu le zic ca eu nu's Doamne, sa-L lase in pace .. si apoi se enerveaza si mai tare :rolleyes: :D
   Noi acuzam oamenii care zic "la n***a", "ce d***u" , dar eu cred ca mai bine zici asa decat sa zici "O Doamne", "ce Dumnezeu", "pentru Numele lui Dumnezeu [lasa-ma in pace etc]".  Eu cand ma mai enervez zic " s**t", "ah ce ma seaca" , primul numai de fata cu frate-miu, nu la scoala, si cand zic sunt constienta, nu foarte nervoasa.

In perioada in care trebuia sa iau notite la niste lectii scriam Dumnezeu intreg, daca chiar ma grabeam scriam God, ma irita rau sa vad D-zeu, parca e zeul D, zeul A, zeul M etc
[eu cred ca am mai scris ceva asemanator la Numele lui Dumnezeu, nu stiam de o asemenea discutie, desi ma interesa]

Ultima modificare de RainSong (15/05/10 20:52)

15/05/10 20:51

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Am auzit intr-o predica de-a lui Ovidiu Liteanu ca nu stiu prin ce tari (America?) nu au voie sa pronunte cuvantul Jesus la televiziune decat de doua ori pe zi maxim. Altfel vor fi penalizati. In schimb pot sa vorbeasca de God cat vor ei...nu deranjeaza pe nimeni si se potriveste cu orice zeu, cult sau religie. Mi se pare interesant ce spunea si nu stiu de ce,dar il cred...

Ultima modificare de Sword (07/01/12 23:28)

07/01/12 23:28

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
In America nu mai ai voie sa predici impotriva homosexualilor, impotriva avortuli, impotriva viciilor. Faza cu faptul ca nu ai voie sa vb despre Isus la Tv mi se pare din aceeasi lista.

08/01/12 07:46

Site web  
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
si america e o tara liberala/libertina totusi. dar mereu apar probleme cand se implica politica in biserica si invers.

08/01/12 17:23

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Cand politicul si economicul se combina cu religiosul intotdeauna apar probleme pe care inclusiv ateii le arata cu degetul. Si asta cred ca-i un lucru bun. Cand nimeni nu va mai arata cu degetul inspre biserica va insemna doua lucruri: Fie ca-si vor fi pierdut de tot esenta fie nu vor mai avea curaj fiindca deja este rascumparata de El.

08/01/12 18:55

papa.midnight
membru

Inregistat: 19/05/12
parerea mea e ca depinde de situatie, daca vrei sa scri un mesaj in care nu te lasa mai mult de 30 de caractere si vrei neaparat sa transmiti ceva si la sfarsit vrei sa inchei cu o binecuvantare. probabil ca ai sa scri God sau D-zeu(asta doar intr-o situatie de urgenta)..dar intelesul e acelasi..eu de exemplu scriu Dumnezeu..pentru ca asa simt eu,ma roade pe dinauntru daca scriu altfel :))..alteori prefer sa scriu in engleza (cuvintele sunt mai scurte ) dar again..it has the same meaning

20/05/12 21:56

Old
Moderator

la ce te referi? ce fel de mesaj sau unde, sa nu-ti dea voie peste 30 de caractere?

21/05/12 08:07

papa.midnight
membru

Inregistat: 19/05/12
de exemplu..eu sunt in Germania acuma..nu poti sa iei ca la noi cartela cu 5 euro si 1 luna nai treaba..am gasit o metoda dar reincarcarea e 15 euro de fiecare data..asa ca m-am documentat pe internet si sunt site-uri de pe care poti sa trimiti sms gratuit ...maxim 100 de caractere..dadeam doar un exemplu cu 30 de caractere..recunosc poate nu a fost cel mai bun

21/05/12 09:11

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la