|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 |
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
In germania? si te zgarcesti la ce leafa aveti acolo? 
In general in messenger si sms se folosesc prescurtari, uneori din lipsa de spatiu, alteori pentru operativitate. (a se intelege din comoditate)
Codul bunelor maniere virtual recomanda cel putin pe forumuri si la email folosirea corecta a cuvintelor.
Cred ca este cu atat mai important cand vorbim despre Dumnezeu. Nu facem insa caz din asta. trebuie totusi retinut ca daca te referi la un nume oarecare, sa zicem Eufrosina nu-l prescurtezi ci-l scrii complet. De ce ai prescurta cand te referi la Dumnezeu?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
21/05/12 15:34
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
si din 100 de caractere exact Numele lui Dumnezeu trebuie prescurtat 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/05/12 19:25
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
old, unele nume se prescurteaza si la oameni. sunt multe exemple. dar da, in genere, pe forumuri nu se folosesc englezismele si limbajul de mirc/mess. ca vrea un forumist sa scrie ceva intentionat gresit, e cu totul altceva.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
21/05/12 19:37
|
|
march
membru
Inregistat: 27/02/12
|
|
Da, dar e diferenta intre numele unui om si Numele lui Dumnezeu. Nu cred ca e chiar asa de greu sa scri tot. Nici nu se foloseste foarte des in convorbirile (de zi cu zi)pe mess, si nu numai. Si daca ar fi sa-l scri numai aici, cred ca nu e ceva atat de greu...
Adica eu cred ca cel putin parintii, (cei din familii crestine) ar trebui sa-si educe copiii sa scrie corect cel putin acest lucru.
Ultima modificare de march (01/06/12 10:40)
_______________________________________ "Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?" Deuteronom 4:7
|
|
21/05/12 19:51
|
|
papa.midnight
membru
Inregistat: 19/05/12
|
|
Old..inaintea lui Dumnezeu iti spun ca de oricate ori am ocazia scriu numele lui Dumnezeu complet fara prescurtari o fac cu draga inima..nu imi e rusine sa il scriu..cu cea mai mare mandrie il scriu..si nu sunt in Germania sa lucrez.. ci sunt student..am primit o bursa mediocra de 1 semestru ( 5 luni ) a carei valoare e de 1400 de euro..si din care 900 de euro chiria pe 5 luni platita toata + manuale..nu-mi permit sa fac mofturi..mi-am reincarcat cu 15 euro de cateva ori..dar cand am vazut ca se subtiaza portofelu ..am cautat alte metode..delucru pentru studenti nici vorba fara germana..mai ales ca eu fac prima data germana aici..dar eu cred ca numele lui Dumnezeu e sfant si trebe tratat ca atare !!
Ultima modificare de papa.midnight (21/05/12 20:58)
|
|
21/05/12 20:57
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|