|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 |
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
Un bătrân indian, din neamul Cherokee, stătea împreună cu nepotul său şi-l învăţa: În viaţa fiecărui om de pe pământul ăsta se dă o luptă formidabilă - o luptă între doi lupi. Unul rău: el întruchipează frica, mânia, invidia, lăcomia, autocompătimirea, aroganţa, viclenia, resentimentele. Celălalt e unul bun: el aduce bucuria, liniştea, smerenia, încrederea, dărnicia, adevărul, blândeţea şi mila”. Copilul priveşte întrebător spre bunicul lui: “Şi care dintre ei va învinge?”. Bătrânul îl priveşte în ochi… “Cel pe care îl vei hrăni!”.
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
18/02/09 21:29
|
|
fluflu
membru
|
|
"Imaginează-ţi că eşti o casă vie. Dumnezeu vine să reconstruiască acea casă. La început poate că nu înţelegi ce face. Îndreaptă jgheaburile, repară acoperişul ca să nu mai picure şi aşa mai departe: ştiai că acele lucrări trebuiau făcute şi de aceea nu eşti surprins. Dar în prezent El începe să lucreze în casă într-un mod care doare îngrozitor şi care nu are nici un sens. Oare ce are de gînd să facă? Explicaţia este că El construieşte o casă cu totul diferită de cea la care te gîndeai tu — el construieşte o nouă aripă de clădire aici, pune parchet dincolo, înalţă nişte turnuri, lărgeşte curţile. Tu ai crezut că el va face din tine o colibă obişnuită: dar El construieşte un palat. El însuşi intenţionează să vină şi să locuiască acolo". C.S. Lewis
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
19/02/09 14:34
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
gabita a scris:
Miturile sunt fata de crestinism ceea ce poezia este fata de adevar, masti ridicole sub care se ascunde pasiunea de a trai. Nu ne trebuie lemnul crucii pe care a stat Christos, ci Christosul care a stat pe lemnul crucii! Timpul este Prea INCET pentru cei ce Asteapta, Prea IUTE pentru cei ce se Tem, Prea LUNG pentru cei ce Sufar, Prea SCURT pentru cei Fericiti, Dar pentru cei ce Iubesc Timpul NU EXISTA! |
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/02/09 18:45
|
|
fluflu
membru
|
|
"Insa cat de rau, nerabdator, fara blandete si nechibzuit ii iubim pe cei despre care spunem ca ni-s dragi! Cat de mult trebuie sa cugetam la cei ce ne inconjoara, intrebandu-ne: cum este dragostea mea fata de ei? Bucurie sau povara? Caci se intampla si ca dragostea poate sa sufoce pe cineva, sa-i fie acestuia prilej nu de libertate, ci de sclavie; omul geme din cauza a ceea ce numim noi "dragoste", atunci cand ni se pare ca stim mai bine de ce anume are el nevoie, in ce consta fericirea lui, unde e bucuria lui, atunci cand ii luam si ultima scanteie de libertate, de creativitate, deoarece dorim sa ii conducem noi insine viata lui, spre "binele lui"..." Antonie Bloom
|
|
24/02/09 15:12
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
chiar nu mai gasesc topicul cu dragoste ,in cazul in care este .Desi ,statusul unui coleg : "Dragostea nu este cand ,stand in fata unei persoane ti se taie respiratia .. aia se numeste bronsita astmica" :))
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
06/03/09 15:22
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
"Prea mulţi dintre noi vrem lucruri de care nu avem nevoie şi avem nevoie de ceea ce nu vrem." (Ford Philport)
Ultima modificare de flory (12/03/09 10:47)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
12/03/09 10:47
|
|
fluflu
membru
|
|
Sufletul nostru-i asemeni apei: din cer se iscă, la cer se suie şi iar coboară către pământuri, veşnic altfel... De sus ţâşneşte din stânci abrupte şuvoi curat, apoi se sparge în nori de spumă, se-nvăluieşte-n vuiet blând jos spre adâncuri... De-apar în drumu-i stânci împotrivă, spumegă amarnic treaptă cu treaptă spre abis... Pe paturi molcom şerpuie-n văile verzi şi-n lacul cel neted chipul îşi scaldă stelele toate... Suflet al nostru, cum semeni tu apei, soartă a noastră, cum semeni cu vântul... Goethe
|
|
12/03/09 11:48
|
|
cami
membru
|
|
Cu cât ai mai multe, cu atâta îi eşti mai dator lui Dumnezeu, aşa că nu văd de ce te-ai putea mândri când trăieşti ca un datornic!
Ultima modificare de flory (13/03/09 08:36)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
13/03/09 08:33
|
|
cami
membru
|
|
"Am invatat ca... infranta nu sunt cand am durere in inima, nici cand am lacrimi in ochi... deoarece adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vise!... Luptatorii nu pierd niciodata!... pt ei totul e victorie... orice ar fi, orice s-ar intampla... deci voi lupta!!!"
"Dacă nu crezi în existenţa lui Satan, încearcă să lucrezi un timp pentru Dumnezeu."
"Identifica-ti calitatile,investeste totul pentru a le dezvolta,nu irosi timpul in lucruri la care nu poti ajunge niciodata."
" Prefer să mă înşel crezând într-un Dumnezeu care nu există. Dacă n-ar exista nimic dincolo n-aş şti niciodată, cufundându-mă în nimicul etern; dar dacă există ceva, dacă există Cineva,atunci va trebui să dau seama de atitudinea mea de respingere. " - Blaise Pascal
|
|
15/03/09 14:55
|
|
cami
membru
|
|
"Calităţile omului nu sunt decât defecte vindecate."
"Sunt unii oameni care nu pot spune adevarul. Unii care nu pot spune o minciuna si multi altii care nu pot face diferenta intre adevar si minciuna."
"Să nu uităm că deşi cunoştinţa poate face un om să pară mare...doar dragostea îl poate ajuta să crească la adevărata sa valoare."
|
|
16/03/09 08:16
|
|
fluflu
membru
|
|
"Este mai sigur ca ne vom ridica din mormintele noastre, decat din paturile noastre". Thomas Watson
'Oamenii pe care începem să-i cunoaştem mai bine, nu-i mai putem judeca, căci faptele şi manifestările lor izolate le apreciem în comparaţie cu celelalte fapte ale lor. Ne pierdem, cu alte cuvinte, faţă de ei punctul de vedere omenesc, şi-i judecăm relativ, în cadrul şi în condiţiile lor proprii.' Lucian Blaga
Ultima modificare de fluflu (20/03/09 18:22)
|
|
20/03/09 18:19
|
|
fluflu
membru
|
|
Cu cât Dumnezeu deţine un control mai mare asupra noastră, cu atât devenim mai mult noi înşine - pentru că El ne-a făcut. El a inventat felul de oameni care tu şi eu am fost concepuţi să fim... Când mă întorc la Hristos, când mă predau pe mine însumi personalităţii Lui, atunci încep pentru prima dată să am cu adevărat propria-mi personalitate. C.S.Lewis
|
|
23/03/09 19:22
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
“Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui.” - Bertrand Russel
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
23/03/09 23:36
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
raTZiunea a scris:
...Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui.” - Bertrand Russel |
Nu se simte jignit, ci i se face mila.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
24/03/09 08:10
|
|
april
admin forum
|
|
old, la Comentarii. fie-ti mila si de mine.
|
|
24/03/09 08:10
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
“Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă şi pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică.” - Einstein
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
24/03/09 10:41
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
doitili a scris:
„Nimeni nu predică bine altora dacă nu-şi predică mai întâi inimii sale.” – Dwen John. |
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
25/03/09 14:59
|
|
fluflu
membru
|
|
Richard Wurmbrand:
Cel mai bogat om e acela care ştie să se mulţumească cu ce are.
Biruinţa desăvârşită este să te biruieşti pe tine însuţi.
Inima este ca marea, păstrează în adâncul ei tot ce a primit.
Nimeni nu va fi întrebat la ultima judecată cât de mult a suferit, ci cât de mult a iubit.
Oamenii care au cel mai mult nevoie de sfat sunt cei mai puţin dispuşi să-l primească.
Grijile sunt asemenea copiilor mici: cu cât îi îngrijeşti, cu atâta cresc mai mari.
O singură mânie ne este îngăduită: să ne mâniem pe mânie.
Să nu apreciem oamenii după cât fac, ci după cât suferă.
Pentru a judeca drept, nu asculta numai toate vocile, ci ascultă şi toate tăcerile.
|
|
25/03/09 16:26
|
|
cami
membru
|
|
"Sufletul cu adevărat credincios este pentru Isus ca un crin in mijlocul spinilor... Crinul nici nu toarce nici nu-şi ţese haina singur. Dumnezeu este cel care impodobeşte. Aşa şi cel credincios. El are o neprihănire dăruită de Dumnezeu." (Richard Wurmbrand)
"Ca apa care se înalţă într-o fântână arteziană şi străbate orice obstacol venind la lumină, tot aşa rugăciunea înăbuşită adeseori, işi croieşte drum în ciuda obstacolelor multe. Natura este mai puternică decât orice artificiu şi apele ascunse în adâncimea sufletului nostru nu seacă, ci aşteaptă prima ocazie pentru a ieşi la suprafaţă." (Richard Wurmbrand)
|
|
01/08/09 21:10
|
|
cami
membru
|
|
Gnduri ptr. tine ... 
Cand stii ca esti printesa, nu te mai porti ca o cersetoare ... Cand stii ca esti aleasa, nu te mai simti un nimeni in drum ... Cand stii ca esti prietena a Mirelui, nu te mai comporti ca o roaba ... Cand stii ca ai statutul de fiica a Regelui, nu te mai injosesti la o traire de rand .. Ci, cu fata senina, zambind, privind tot inainte, tu te inalti ca un vultur ... Stai la vedere ca o cetate pe un munte si luminezi in jur ! Pentru ca lumea sa stie : TU ESTI FIICA DE DUMNEZEU !
[PS : Textul de mai sus, l-am primit intr-un mesaj pe telefon ; mi s-a parut dragut si nu stiam unde ar merge. sper sa fie ok aici ]
|
|
28/08/09 11:39
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Mutat aici : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 567#187567
Ultima modificare de edi.theraven (07/07/10 12:13)
|
|
07/07/10 10:38
|
|
april
admin forum
|
|
edi, asta e meditatie, nu maxima.
|
|
07/07/10 10:43
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Meditatie adica cugetare nu? Ca d'aia nu am pus la maxime, ci la diverse.
|
|
07/07/10 10:55
|
|
april
admin forum
|
|
diverse maxime si cugetari.
ai aici meditatii : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=286
|
|
07/07/10 10:58
|
|
edi.theraven
membru
|
|
"Primul om care a preferat să înjure decât să dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizaţiei." - s. Freud
|
|
13/11/10 20:42
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|