TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Sabatul si/sau Ziua Domnului Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 13
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

gabita a scris:

Dar eu te intreb pe tine acum care esti mai moale la cerbice...
.......
De ce nu citesti toata biblia sa vezi ce altceva mai spune in afara de copiii lui Israel ?sau nu ai ajuns acolo ?sau legea a fost pironita pe cruce ?
Care le alegi din astea doua ?

Tu esti tare sau moale la cerbice ? Mai usor cu caracterizarile.

P.S. Biblia, nu biblia.

27/01/09 17:42

gabita
membru

Inregistat: 26/01/09
Fineas a scris...
SCUZAM A cati spun dar esti tare la cerbice,sau nu stii sa citesti DEUT 31;16,17 COPII LUI ISRAEL SA PAZEASCA SABATUL ........frate vad ca nu credeti o iota din biblie,din ce semintie te tragi,din partea mea poti sa ti sabatul eu nu te judec ,dar nici tu pe mine ,Luca 6;5.

Old Traian si april...

Oare chiar nu intelegeti ?esti cumva Fineas ?
   Cititi mesajul mai bine inainte de a posta un raspuns.

27/01/09 21:47

april
admin forum

l-ai citat pe fineas cumva ? nu am avut cum sa inteleg asta daca nu ai citat corect. citeaza corect de acum inainte si nu vor mai fi neintelegeri.

P.S. nu ai de ce sa discuti cu fineas, pt ca nu mai este pe forum.

27/01/09 22:29

Reynard
membru

Inregistat: 16/02/09
Neascultarea asta ..e mare problema. Ideea asta ca nu conteaza ce zi tin, ori sambata ori duminica ori marti ....ca pentru Dumnezeu e acelasi lucru mi se pare de-a dreptul absurda. mergeti pe ideea..."Fac ce zici tu Doamne, dar cum vreau eu". si o sa dau cateva exemple:
Cineva de pe forum a adus ideea cu Cain si Abel. Acesti 2 frati a trebuit sa aduca fiecare o jertfa inaintea Domnului. Care dintre ei a adus jertfa ? Amandoi. Care a fost diferenta? Abel a adus ca jertfa un animal, Cain a adus pe altar vegetale. Abel a jerftit ce a zis Dumnezeu, Cain a jertfit pe altar ce a zis Dumnezeu, dar cum a vrut el. Consecintele ? A lui Abel a fost primita, a lui Cain nu. Si mai rau a fost ca din cauza asta Cain s-a maniat si l-a omorat pe Abel.
Acum sa ne gandim la Moise. Dumnezeu i-a cerut sa mearga sa vorbeasca cu faraon pt ca acesta sa elibereze pe poporul israel din Egipt. Pt aceasta in fata faraonului a trebuit sa faca niste minuni. Dumnezeu prin Moise facea o minune dar vrajitorii imediat falsificau acea minune si le iesea si lor. S-a mai intamplat odata..si inca odata...stiti povestirea. Dar pana cand ? Pana Dumnezeu a zis Ajunge.
Al 3-lea exemplu. Vrea un prieten/prietena sa te viziteze. Sa zicem ca vine din Suceava. Vorbiti si iti spune: ... vezi ca joia viitoare, la ora 3 jumate o sa ajung in gara. Sa vii sa ma iei. Dar tu zici...eeh..lasa ca eu ma duc si il/o astept marti...ce mi-e marti ce mi-e joi..tot aia e.

Acuma va intreb....TOT AIA E?

Ascultarea... Oamenii din toate timpurile au incercat sa falsifice inchinarea fata de Dumnezeu pentru ca, dupa cum au considerat ei, e greu sa asculti de Dumnezeu. Ganditi-va la harul acesta care este intens sustinut pe aici. Daca luam timpul lui Noe de exemplu: A fost har atunci ? A fost. Ce le-a spus Noe oamenilor? Mai oameni buni tot ce vedeti voi si tot ce aveti v-a fi distrus. Dumnezeu va trimite un potop peste noi. Haideti cu mine in arca si o sa traim. Au avut har dar a mai trait vreunul? Nu, pentru ca a fost grea ascultarea fata de Dumnezeu ca sa se urce in arca. Iar cand s-a inchis harul (atunci cand mana lui Dumnezeu a inchis usa arcei) si au inceput sa cada primii stropi de ploaie, toti se mirau si parca incepea sa le vina in minte vorbele lui Noe. Curand a inceput sa dea cu pumnii in arca sa le deschida insa era prea tarziu. harul s-a inchis.
Ce zici tu Doamne, dar cum vreau eu.
Acuma, daca Dumnezeu iti da un etalon dupa care sa-ti verifici viata, iti da o oglinda in care sa te privesti, iti da un decalog la care trebuie sa meditezi si sa il pazesti( o sa-mi ziceti. N-ai cum sa tii poruncile, e imposibil pentru om. Asa e..insa ai incercat vreodata ? Ti-ai plecat genunchiul in rugaciune sa-i ceri lui Dumnezeu sa te ajute sa-i pazesti poruncile si sa-i fi ascultator? ).
Nu exista har fara lege. Harul inseamna mila lui Dumnezeu, este un dar insa daca nu te privesti prin prizma decalogului n-ai de unde sa stii ca esti un pacatos si ca trebuie sa primesti acest dar.
Crezi ca gata, daca te-ai botezat esti mantuit ? ca poti sa-ti faci de cap toata viata si in ultima clipa, de parca harul ar fi o usa pe care sa intrii, cand mai are umpik umpik sa se inchida...si.. hop si eu trec si gata "Sunt salvat". Dar stii care e problema ? Daca faci asa si daca fac asa O SA TI/MI SE INCHIDA IN NAS. 

Mai mediteaza te rog asupra a ce inseamna "ascultare fata de Dumnezeu" iar daca crezi ca ce am zis nu e pentru tine, nu lua. Si in numele lui Dumnezeu opreste-te la "Fac ce zici Tu, Doamne"...si uita, evita pentru totdeauna "Fac ce zici Tu, Doamne, dar cum vreau eu".

20/02/09 09:30

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Romani 7:6   
Dar acum, am fost izbaviti de Lege si suntem morti fata de Legea aceasta care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu intr-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.

Romani 10:4   
Caci Hristos este sfarsitul Legii, pentru ca oricine crede in El sa poata capata neprihanirea.

Romani 14
4    Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Daca sta in picioare sau cade, este treaba stapanului sau; totusi va sta in picioare, caci Domnul are putere sa-l intareasca pentru ca sa stea.
5    Unul socoteste o zi mai presus decat alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui.
6    Cine face deosebire intre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire intre zile, pentru Domnul n-o face.

Pentru a explica putin noi nu mai suntem sub Lege dar asta nu inseamna ca suntem fara lege. Acum suntem sub legea Duhului Sfant.

Romani 8:2   
In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii.

De asemenea noi nu mai suntem datori sa respectem decalogul ci suntem sub porunca poruncilor:

Luca 10:27   
El a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti."

Faptul ca noi nu mai suntem sub Lege nu inseamna o libertate mai mare, ba din contra, o responsabilitate si mai mare. Pentru ca daca Legea zice sa nu ucizi, Harul zice sa nu urasti. Daca Legea zice sa nu preacurvesti, Harul zice sa nu poftesti. Noi acum nu mai suntem sub o legislatie ci suntem intr-o relatie stransa cu Tatal nostru.

1 Ioan 2:27   
Cat despre voi, ungerea pe care ati primit-o de la El ramane in voi si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.

20/02/09 11:32

april
admin forum

Exodul 31:13 "Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: ,Să nu care cumva să nu ţineţi sabatele Mele, căci acesta va fi între Mine şi voi, şi urmaşii voştri, un semn după care se va cunoaşte că Eu sunt Domnul, care vă sfinţesc.

Exodul 31:16 Copiii lui Israel să păzească Sabatul, prăznuindu-l, ei şi urmaşii lor, ca un legământ necurmat.
Exodul 31:17 Aceasta va fi între Mine şi copiii lui Israel un semn veşnic; căci în şase zile a făcut Domnul cerurile şi pământul, iar în ziua a şaptea S-a odihnit şi a răsuflat."

Reynard, esti evreu ?

20/02/09 13:21

Reynard
membru

:) NU, nu sunt evreu, sunt român 100%.

20/02/09 13:31

Reynard
membru

Legat de Legea morala (Decalogul):
- Legea lui Dumnezeu a fost data si lui Avraam, a existat inainte de Sinai:
Geneza 26:5 "pentrucă Avraam a ascultat de porunca Mea, şi a păzit ce I-am cerut, a păzit poruncile Mele, orânduirile Mele, şi legile Mele."
- Stiti ca de obicei se intelege altceva cand scoti un text biblic din afara contextului. Asa se intampla cu Marcu 12:30.31 Carturarii, saducheii si invatatii din vremea aceea aveau o problema cu Isus si cautau sa gaseasca ceva in vorbele Lui prin care sa-L acuze si sa-L omoare. Isus stiindu-le gandurile, in loc sa zica "Porunca a 2-a este mai mare sau porunca a 3-a ..etc." a rezumat Decalogul in 2 porunci (primele 4 porunci din Decalog se refera la dragostea fata de Dumnezeu iar urmatoarele 6 la dragostea fata de oameni) si cu asta le-a cam inchis gura.
- Nu confundati Legea lui Dumnezeu cu Legea lui Moise. Una este morala (vesnica) si una este ceremoniala(a incetat la cruce)
- Menirea Legii Morale:
Romani 3:20
"Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoştinţa deplină a păcatului."

Romani 7:7.8
"Deci ce vom zice? Legea este ceva pãcãtos? Nicidecum! Dimpotrivã, pãcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege. De pildã, n-as fi cunoscut pofta, dacã Legea nu mi-ar fi spus: "Sã nu pofteºti!"
Apoi, pãcatul a luat prilejul, si a fãcut sã se nascã în mine prin poruncã tot felul de pofte; cãci fãrã Lege, pãcatul este mort."

Matei 5:17.18
"Sã nu credeþi cã am venit sã stric Legea sau Proorocii; am venit nu sã stric, ci sã împlinesc.
Cãci adevãrat vã spun, cîtã vreme nu vor trece cerul ºi pãmîntul, nu va trece o iotã sau o frînturã de slovã din Lege, înainte ca sã se fi întîmplat toate lucrurile."

Evrei 8:10
Dar iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor

Matei 19:16-19
Atunci s-a apropiat de Isus un om, ºi I-a zis: "Învãþãtorule, ce bine sã fac, ca sã am viaþa veºnicã?"
El i-a rãspuns: "De ce mã întrebi: "Ce bine?" Binele este Unul singur. Dar dacã vrei sã intri în viaþã, pãzeºte poruncile."
"Care?" I-a zis el. ªi Isus i-a rãspuns: "Sã nu ucizi; sã nu preacurvesti; sã nu furi; sã nu faci o mãrturisire mincinoasã; sã cinstesti pe tatãl tãu si pe mama ta"; si: "Sã iubesti pe aproapele tãu ca pe tine însuþi."

20/02/09 13:55

Reynard
membru

Legat de Sabat,
Aveti aici 100 de argumente biblice in legatura cu problema Sabatului.

http://www.intercer.net/article.php?id=228

Amintesc doar Isaia 56, versetul:
2: Ferice de omul care face lucrul acesta, ºi de fiul omului care rãmîne statornic în el, pãzind Sabatul, ca sã nu-l pîngãreascã, si stãpînindu-si mîna, ca sã nu facã nici un rãu!
4: Cãci asa vorbeste Domnul: "Famenilor, care vor pãzi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este plãcut, si vor stãrui în legãmîntul Meu,
6: Si pe strãinii, care se vor lipi de Domnul ca sã-I slujeascã, si sã iubeascã Numele Domnului, pentru ca sã fie slujitorii Lui, si pe toþi cei ce vor pãzi Sabatul, ca sã nu-l pîngãreascã si vor stãrui în legãmîntul Meu,...

20/02/09 14:32

april
admin forum

Reynard a scris:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=416 ;)

20/02/09 15:06

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:

Geneza 26:5 "pentrucă Avraam a ascultat de porunca Mea, şi a păzit ce I-am cerut, a păzit poruncile Mele, orânduirile Mele, şi legile Mele."

Sa intelegem ca cealalta parte a legii, nu este morala?

De unde stii ca Decalogul i-a fost transmis lui Avraam? Sau doar banuiesti?

Ca Dumnezeu i-a dat lui Avraam un cod de conduita e clar, dar oare stii ca Decalogul a fost acesta?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/02/09 20:00)

23/02/09 20:00

Reynard
membru

OLD TRAIAN a scris:

Reynard a scris:

Sa intelegem ca cealalta parte a legii, nu este morala?

De unde stii ca Decalogul i-a fost transmis lui Avraam? Sau doar banuiesti?

Ca Dumnezeu i-a dat lui Avraam un cod de conduita e clar, dar oare stii ca Decalogul a fost acesta?

Sunt 2 seturi de legi:
1. Decalogul care a fost scris pe piatra cu degetul lui Dumnezeu si a fost asezat in interiorul chivotului si are aplicatie vesnica.
2. Legea ceremoniala sau legea lui Moise care a fost pusa langa chivot si se refera la ceremonii, jertfe din templu si care a incetat la moartea lui Isus.

Dupa cum vezi in textul din Geneza nu scrie " Avraam a ascultat de Decalogul Meu". Dumnezeu l-a apreciat pentru ca I-a ascultat poruncile, oranduielile si legile Lui. Eu unul de aici concluzionez ca poate au fost mai multe decat decalogul dat pe Sinai dar cuprindeau si aceste porunci.

23/02/09 20:27

april
admin forum

Reynard a scris:

april a scris:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=416  ;)

23/02/09 21:05

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

Reynard a scris:

:) interesant...Imi arati si mie unde ai gasit tu in Biblie ca Isus ar fi lucrat in Sabat? Si crezi ca noi, neamurile suntem mai cu mot?
Ma refeream la tamaduirile ce le-a facut in Sabat.

Reynard a scris:

Apocalipsa 14,12
"Aici este rãbdarea sfinþilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu ºi credinþa lui Isus."
Porunci care au fost date evreilor, nu ?

Uite ce am gasit eu cu privire la neamuri : Faptele apostolilor 15 cu
19  De aceea, eu sunt de părere să nu se pună greutăţi acelora dintre Neamuri care se întorc la Dumnezeu;
20 ci să li se scrie doar să se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate şi de sânge.

Stii undeva sa scrie sa tina neamurile sabatul ? :)

ps:  am deviat putin, era discutia pe tema sabat sau duminica :D

ps important: nu am avut timp sa citesc ce scrie mai sus, pur si simplu l-am citat pe Reynard deci prefer sa nu-mi sariti prea tare in cap ;)

23/02/09 21:15

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

Reynard a scris:

Amintesc doar Isaia 56, versetul:
2: Ferice de omul care face lucrul acesta, ºi de fiul omului care rãmîne statornic în el, pãzind Sabatul, ca sã nu-l pîngãreascã, si stãpînindu-si mîna, ca sã nu facã nici un rãu!
4: Cãci asa vorbeste Domnul: "Famenilor, care vor pãzi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este plãcut, si vor stãrui în legãmîntul Meu,
6: Si pe strãinii, care se vor lipi de Domnul ca sã-I slujeascã, si sã iubeascã Numele Domnului, pentru ca sã fie slujitorii Lui, si pe toþi cei ce vor pãzi Sabatul, ca sã nu-l pîngãreascã si vor stãrui în legãmîntul Meu,...
Potrivit legii neamurile sunt mantuite pana sa vina Isus ?

In cazul in care neamurile sunt lasate la o parte pana vine Isus de ce sa traim in legea evreilor (pe care Isus a venit sa o indeplineasca/completeze) ?

Imi place citatele
Archangel a scris:

Romani 14
4    Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Daca sta in picioare sau cade, este treaba stapanului sau; totusi va sta in picioare, caci Domnul are putere sa-l intareasca pentru ca sa stea.
5    Unul socoteste o zi mai presus decat alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui.
6    Cine face deosebire intre zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire intre zile, pentru Domnul n-o face.

23/02/09 21:34

april
admin forum

la ce subiect ziceai ca esti ?

23/02/09 21:36

+Archangel+
Moderator

Reynard, daca zici ca Legea ramane in picioare atunci ce a vrut sa zica Pavel?

Romani 10:4a   
Caci Hristos este sfarsitul Legii.

25/02/09 12:22

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
sau....de ce nu omoram cu pietre prostituatele de prin parcari?

eu cred ca sabatul, in esenta, este o zi care o dedici Domnului, indiferenta ca e sambata sau luni sau miercuri, o zi in care te opresti in goana din fiecare zi si privesti in urma, te bucuri de ce ai creat in acea saptamana si il slavesti pe El pentru tot. Deasemenea cred ca Dumnezeu e un dumnezeu al esentei nu al ritualurilor asaca imi permit sa tin aceasta zi a Domnului cand vreau, fara ore exacte si actiuni prestabilite.
Spunea un predicator, cat timp evreii erau in egipt erau niste fabrici de caramida, zi de zi, si-au pierdut conditia lor de oameni, de creatori...asaca Dumnezeu le-a poruncit acest sabat pentru a nu fi niste fabrici ci niste creatori...Dumnezeu a creat si apoi s-a odihnit admirandu-si creatia....la fel trebuie sa facem si noi indiferent de zi sau "legalism".
Si mai e ceva ciudat, toate zilele creatiei se sfarsesc prin "si a fost o seara si apoi o dimineata si aceasta a fost ziua x" ...in schimb, ziu de odihna nu are asa ceva, ceea ce sugereaza continuitate.

25/02/09 12:45

Site web  
Reynard
membru

+Archangel+ a scris:

Asa e. Aici ai dreptate. Duminica nu este noul sabat. Este o zi ca oricare alta dar pe care noi am hotarat-o sa fie o zi in care ne intalnim sa-L slavim impreuna pe Dumnezeu.

Dumnezeu nu a mutat sfintenia zilei de sambata asupra zilei de duminica ci asupra lui Isus.
Evrei 4:
9    Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
10    Fiindca cine intra in odihna Lui se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale.
11    Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare.

Isus este Dumnezeu. Este sfant din veci in veci.
Uite traducerea din greaca a textului Evrei 4:9

"Ara [ Deci ] apoleipetai [ ramane inca ] Sabatismos [ sarbatoarea Sabatului ] to lao [ poporului ] tu Theu [ lui Dumnezeu ]." ("to" si "tu" sunt doar articole hotarate pentru cazurile Dativ si Genitiv)

Unde este in text expresia "ca cea"?? Nu e!! Acest lucru se cheama "interpolare" - adaugire nepermisa, care stramba intelesul. Biblia interzice, sub semnul condamnarii vesnice, adaugarea sau scoaterea vreunui singur cuvant (Deuteronom 4:2; Proverbe 30:6; Apocalipsa 22:18,19).

Credinciosi Cuvantului, traducatorii vechilor Biblii romanesti au redat Evrei 4:9 in felul acesta:

"Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Bãlgrad, 1648.

"Iatã darã au rãmas sãrbarea sâmbetei nãrodului lui Dumnezãu." - Biblia de la Bucuresti, 1688.

"Drept aceea s-au lasat Sabatismos norodului lui Dumnezeu." - Noul Testament al lui Scarlat Alexandru Kalimachi, 1821.

"Dreptu aceea ramane repausu pentru poporulu lui Dumnezeu". - Biblia de Iasi, 1874.

"Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905.

25/02/09 13:04

+Archangel+
Moderator

Este corect. "Ca cea" nu apare in textul original. Dar cred ca este necesara pentru ca textul sa capete inteles.

Nu prea sunt de acord cum ai tradus sabbatismos. Mai corect mi se pare ca este odihna sabatului si nu sarbatoarea sabatului.

Acum sa analizam putin contextul ca daca luam numai versetul asta se poate intelege ca sabatul ramane in continuare. In versetul 7 Pavel zice ca Dumnezeu hotaraste o noua zi si anume "Astazi". Pentru ca in ziua in care te impaci, prin jertfa lui Isus, cu Dumnezeu intri in Sabat (v. 11).

26/02/09 10:51

april
admin forum

Reynard a scris:

Dumnezeu dupa ce a terminat Creatiunea, a sfintit ziua a 7-a( sambata) ca zi de odihna in care s-a odihnit, Isus cat a fost pe pamant a urmat acelasi principiu, apostolii la fel.

Domnul Isus a fost domn al Sabatului. L-a incalcat de cateva ori .

01/03/09 11:24

Reynard
membru

Chiar raman socat de ce perle poti sa scoti.
Isus Hristos care a CREAT Sabatul si l-a dat omului, putea sa faca ce vroia ca doar e Dumnezeu, nu? insa a facut ceea ce Dumnezeu poruncise oamenilor si anume sa se odihneasca in Sabat. Acuma din fariseistul tau punct de vedere, normal ca Isus a incalcat Sabatul, ce cauta Isus (Marele Medic) sa vindece pe cineva in Sabat.. sau cine stie in ce fel te-ai gandit tu ca Isus Hristos a calcat sabatul....
  Nu vreau sa fiu rautacios, vino si cu texte data viitoare.

Ultima modificare de Reynard (01/03/09 13:26)

01/03/09 13:21

april
admin forum

Ai fost deja rautacios.

Evreii de atunci, care erau specialisti in Sabat, au considerat ca l-a calcat. Dar deh, tu esti mai tare decat ei.

01/03/09 13:27

Reynard
membru

Invatatii aia, "specialistii aia" de care zici tu sustineau ca:
- daca ti-a luat casa foc nici macar sa nu te gandesti sa pui mana pe o galeata de apa sa ajuti la stingere..ca deh..e pacat
- in Sabat n-ai voie decat sa mergi maxim o anumita distanta
- daca vrei sa folosesti o batista, ea trebuie sa fie cusuta la un colt de haina ta pentru ca astfel sa faca parte din haina.
-....si poti sa continui lista sunt 10 si 10 de lucruri interzise pe care ei le puneau asupra oamenilor de rand pentru ca astfel sa TINA Sabatul si au facut dintr-o zi de sarbatoare, de odihna un chin. Isus a venit si le-a aratat ca nu asta vrea Dumnezeu de la ei, ca n-a vrut niciodata ca Sabatul sa fie un chin. Insa vad ca nici pe voi nu v-a convins Isus de asta pentru ca tot ca pe un chin vedeti Sabatul.

01/03/09 13:38

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

Reynard a scris:

Acuma din fariseistul tau punct de vedere, normal ca Isus a incalcat Sabatul,

Reynard...eu in cazul de fata fariseismul il vad de alta parte aici, as vedea fariseu un om in care musteste religiozitatea si care se chinuie din rasputeri sa ne dozeze cu conceptiile sale, binenteles, conceptii exclusiviste...exact asemenea fariseilor...aveau o lege si tineau cu dintii de ea pana la a crede ca respectarea legii ii mantuieste pe ei ci nu Dumnezeu si credinta in El. Hai sa privim spre noi, comportamentul nostru si afirmatiile noastre inainte sa punem etichete. ;)

01/03/09 13:42

Site web  
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la