TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Sabatul si/sau Ziua Domnului Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 13
Reynard
membru

Inregistat: 16/02/09

april a scris:

Ai fost deja rautacios.

Atunci imi cer scuze. Dar afirmatia ca Isus a calcat Sabatul duce la afirmatia ca Isus a pacatuit.

01/03/09 13:56

Reynard
membru

gabi a scris:

Reynard...eu in cazul de fata fariseismul il vad de alta parte aici, as vedea fariseu un om in care musteste religiozitatea si care se chinuie din rasputeri sa ne dozeze cu conceptiile sale, binenteles, conceptii exclusiviste...exact asemenea fariseilor...aveau o lege si tineau cu dintii de ea pana la a crede ca respectarea legii ii mantuieste pe ei ci nu Dumnezeu si credinta in El. Hai sa privim spre noi, comportamentul nostru si afirmatiile noastre inainte sa punem etichete. ;)

Ce ti se pare exclusivist din ceea ce am zis eu pana acum? Nu cred sa fi afirmat cineva ca pazirea Legii te mantuieste. Harul te mantuieste dar harul merge mana in mana cu Legea. Nu stii ca ai nevoie de har daca nu privesti asupra Legii sa vezi ca esti pacatos si trebuie sa te pocaiesti.

01/03/09 14:01

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
Nu legea ma va face sa realizez nevoia harului, nu Sabatul ma va face sa ma vad dependent de har...ci contrastul care apare intre lume si divinitate, intre conditia umana si sfintenie...si mai apoi, cred ca sabatul avea o valoare simbolica pentru poporul evreu, azi, si-a pierdut valoarea, defapt si-a pierdut valoarea si pe vremea Lui Isus, a devenit un formalism, o actiune de fatada...pentru mine, Sabatul e 0, am siguranta ca voi fi mantuit fara Sabat...e o parere absolut proprie asaca nu voi cauta s-o intaresc prin argumente, singurul meu argument e Noul Testament fara interpretari si erezii. ;) ...dar repet, asta cred eu. :)

Reynard a scris:

Dumnezeu dupa ce a terminat Creatiunea, a sfintit ziua a 7-a( sambata)

ce informatii ai despre calendarele de atunci...sau de pe vremea lui Noe, sau daca nu, de pe vremea lui Avraam?

Ultima modificare de gabi (01/03/09 14:14)

01/03/09 14:10

Site web  
Reynard
membru

Nu te-ai plictisit de cate ori am zis ca Sabatul n-a fost dat evreilor ? Sabatul a fost dat de la Creatiune pentru om (si romanii tot oameni sunt). Tu crezi ceea ce credeau oamenii despre Sabat insa ia Bibila si vezi ceea ce crede Dumnezeu despre Sabat. Mantuirea o sa fie personala asa ca citeste Biblia fara prejudecati.

Matei 24:20 Rugati-vã ca fuga voastrã sã nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat.
   Textul asta se refera la distrugerea Ierusalimului si la fuga crestinilor din Ierusalim intainte ca in acesta sa nu ramana "piatra pe piatra".
   Sabatul n-a fost anulat si nu si-a pierdut valoarea prin moartea lui Isus. La patruzeci de ani dupã rãstignire, trebuia sã fie pãstrat încã sfânt. Timp de patruzeci de ani, ucenicii trebuiau sã se roage ca fuga lor sã nu aibã loc într-o zi de Sabat.
Uite Noul Testament "Legea este ceva pãcãtos? Nicidecum! Dimpotrivã, pãcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege." Cum stii ca esti pacatos ? Simplu, privesti in Lege.

01/03/09 14:31

gabi
membru

inca nu am vazut dovezile ca Avraam ar fi tinut sabatul, si mai ales ca ar fi fost intr-o zi de sambata, ti-am zis cu alta ocazie, tin timpul de odihna, dar nu invelit in formalism, nu numindu-l sabat, si nu sambata, pentruca inca nu mi-ai adus nici macar un argument solid si ramas in context. Am zis ca argumentul meu e NT pentruca il privesc in ansamblu, in conext, incadrad fiecare obicei/actiune/reactie intr-un mediu social/cultural/politic.

01/03/09 14:41

Site web  
Reynard
membru

Stai linistit ca Avraam vorbea cu Dumnezeu cum vorbesc 2 prieteni asa ca a stiut clar in ce zi a saptamanii se afla. Plus ca poti sa cauti prin astronomie si o sa vezi ca ciclul saptamanal e acelasi.

01/03/09 15:02

gabi
membru

eh, hai sa n-o dam de gard :) ...Avraam traia intr-un mediu social bine dezvoltat, Ur era una dintre cele mai prospere cetati a vremii, ma indoiesc ca el nu se orienta dupa calendarelel contemporanilor lui, si nu cred ca Dumnezeu le-a disctat calendarele. Iar legat de ciclul saptamanal, de unde stii ca atunci calendarele erau facute dupa ciclul saptamanal astonomic identificat de noi?

01/03/09 15:15

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Reynard a scris:

Stai linistit ca Avraam vorbea cu Dumnezeu cum vorbesc 2 prieteni asa ca a stiut clar in ce zi a saptamanii se afla. Plus ca poti sa cauti prin astronomie si o sa vezi ca ciclul saptamanal e acelasi.

unde scrie ca Avrram a tinut sabatul?

01/03/09 15:21

Reynard
membru

gabi a scris:

eh, hai sa n-o dam de gard :) ...Avraam traia intr-un mediu social bine dezvoltat, Ur era una dintre cele mai prospere cetati a vremii, ma indoiesc ca el nu se orienta dupa calendarelel contemporanilor lui, si nu cred ca Dumnezeu le-a disctat calendarele. Iar legat de ciclul saptamanal, de unde stii ca atunci calendarele erau facute dupa ciclul saptamanal astonomic identificat de noi?

Legat de ciclul saptamanal:
Geneza 8:
8 A dat drumul şi unui porumbel, ca să vadă dacă scăzuseră apele de pe faţa pământului.
9 Dar porumbelul n-a găsit nici un loc ca să-şi pună piciorul, şi s-a întors la el în corabie, căci erau ape pe toată faţa pământului. Noe a întins mâna, l-a luat, şi l-a băgat la el în corabie.
10 A mai aşteptat alte şapte zile, şi iarăşi a dat drumul porumbelului din corabie.
11 Porumbelul s-a întors la el spre seară; şi iată că în ciocul lui era o frunză de măslin ruptă de curând. Noe a cunoscut astfel că apele scăzuseră pe pământ.
12 A mai aşteptat alte şapte zile; şi a dat drumul porumbelului. Dar porumbelul nu s-a mai întors la el.

april a scris:

Geneza, 26:5 pentru că Avraam a ascultat de porunca Mea, şi a păzit ce i-am cerut, a păzit poruncile Mele, orânduirile Mele, şi legile Mele."

01/03/09 15:41

gabi
membru

aham, si unde scrie ca una dintre oranduielile Lui DUmnezeu pe atunci era sabatul?

01/03/09 15:45

Site web  
Reynard
membru

Geneza 2:3
Dumnezeu a binecuvântat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru cã în ziua aceasta S-a odihnit de toatã lucrarea Lui, pe care o zidise si o fãcuse.
si
Marcu 2:27
Apoi le-a zis: "Sabatul a fost fãcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat;

01/03/09 15:54

gabi
membru

asa, si? oh, sti ce am observat la tine, esti tare la teorie cat ramanem in subiectele care le poti prelua din carti religioase...cand o luam mai pe ocolite o dai cu versete fara legatura :D ...prin versetele astea doua stii si tu foarte bine ca nu mi-ai raspuns la intrebare, mai cauta, poate gasesti ceva mai bun :D

01/03/09 15:56

Site web  
Reynard
membru

Eu cred ca daca deschizi ochii o sa vezi clar ca ti-am raspuns la intrebare. Si textele astea au o mare legatura numai ca tu nu vrei s-o vezi. Dumnezeu a spus ca a sfintit acea zi si tot Dumnezeu a spus ca a facut-o pentru oameni. Deschide ochii si ai sa vezi. Crezi ca daca au fost scrise la distanta mare de timp intre ele nu mai au legatura ?

01/03/09 16:09

gabi
membru

:)...hai s-o lasam asa mai bine....tu nu ai cum sa dovedesti ca Avraam, Isac, Iacov, Iosif au tinut sabat...versetele ce mi le-ai zis nu au legatura cu Avraam, nua testa nimiic din viata lui si obiceiurile lui. Daca a fost facuta pentru oameni ce? rezulta de acolo ca Avraam a pazit sabatul...sa fim seriosi. Problema e ca am iesit de pe raza ta de actiune, si in conditiile acestea te vei lupta sa susti lucruri despre care nu ai dovezi si nici nu au existat, iar in conditiile acestea in care nu esti gata sa accepti, prefer sa ma opresc aici, si sa te las sa readuci discutia pe "taramul tau" pentruca nu vorbesc cu tine ci vorbesc cu doctrna unei religii, nu vad pareri personale ci preluari dinc arti doctrinare....nu trebuie sa ma aprobi sau sa ma dezaprobi ca nua re sens, sunt prea sigur ca e asa pentruca te urmaresc de mult timp, si te-am testat de cateva ori ;)...toate cele bune :)

Ultima modificare de gabi (01/03/09 16:23)

01/03/09 16:23

Site web  
Reynard
membru

gabi a scris:

:)...hai s-o lasam asa mai bine....tu nu ai cum sa dovedesti ca Avraam, Isac, Iacov, Iosif au tinut sabat...versetele ce mi le-ai zis nu au legatura cu Avraam, nua testa nimiic din viata lui si obiceiurile lui. Daca a fost facuta pentru oameni ce? rezulta de acolo ca Avraam a pazit sabatul...sa fim seriosi.

Rezulta ca Avraam a pazit poruncile si tot ce-i spusese Dumnezeu sa faca pintre care si Sabatul, ca-ti convine tie sau nu.
Sabatul a existat inainte de Sinai. Citeste Exodul 16, in legatura cu mana, in special versetele 23-30.

In ziua a saptea, unii din popor au iesit sa stranga mana, si n-au gasit. Atunci Domnul a zis lui Moise: "Pana cand aveti de gand sa nu paziti poruncile si legile Mele"? 
   Care porunci? Care Legi?  Ca Decalogul nu fusese inca dat.

Iar in Geneza:
pentru cã Avraam a ascultat de porunca Mea, si a pãzit ce i-am cerut, a pãzit poruncile Mele, orînduirile Mele, si legile Mele."

Oare despre care Legi si porunci o fi vorba ? Iti spun eu, ACELEASI. Iar daca Avraam le-a pazit => ca Avraam a pazit Sabatul. E Biblic, e logic fie ca accepti tu fie ca nu.

gabi a scris:

Problema e ca am iesit de pe raza ta de actiune, si in conditiile acestea te vei lupta sa susti lucruri despre care nu ai dovezi si nici nu au existat, iar in conditiile acestea in care nu esti gata sa accepti, prefer sa ma opresc aici, si sa te las sa readuci discutia pe "taramul tau" pentruca nu vorbesc cu tine ci vorbesc cu doctrna unei religii, nu vad pareri personale ci preluari dinc arti doctrinare....nu trebuie sa ma aprobi sau sa ma dezaprobi ca nua re sens, sunt prea sigur ca e asa pentruca te urmaresc de mult timp, si te-am testat de cateva ori ;)...toate cele bune :)

Prietene, eu iti arat ce zice Biblia, nu ce zice doctrina x,y...

01/03/09 19:14

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:

Iar in Geneza:
pentru cã Avraam a ascultat de porunca Mea, si a pãzit ce i-am cerut, a pãzit poruncile Mele, orînduirile Mele, si legile Mele."

Oare despre care Legi si porunci o fi vorba ? Iti spun eu, ACELEASI.

De unde stii ca aceleasi?

Iar daca Avraam le-a pazit => ca Avraam a pazit Sabatul. E Biblic, e logic fie ca accepti tu fie ca nu.

..., eu iti arat ce zice Biblia, nu ce zice doctrina x,y...

Asta ramane de vazut, ce porunci a pazit, dupa ce ne arati in Biblie care porunci i s-au dat! Chiar, fa asa, sa vedem ce porunci i se dau lui Avraam!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (03/03/09 07:36)

03/03/09 07:34

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Reynard a scris:

harul merge mana in mana cu Legea.

Harul nu merge mana in mana cu Legea. E ori una ori alta. Cand incepe Harul inceteaza Legea. Cand incepe Legea inceteaza Harul. Cam asta spune in Romani.

03/03/09 10:53

Reynard
membru

+Archangel+ a scris:

Reynard a scris:

harul merge mana in mana cu Legea.

Harul nu merge mana in mana cu Legea. E ori una ori alta. Cand incepe Harul inceteaza Legea. Cand incepe Legea inceteaza Harul. Cam asta spune in Romani.

1 Ioan 3:4
Oricine face pãcat, face si fãrãdelege; si pãcatul este fãrãdelege.

Pacatul este "fara de lege". Ca sa stiu ce e pacatul am nevoie de o lege la care sa ma raportez, in care sa privesc si care imi arata ca sunt pacatos. Ajungand la concluzia ca sunt pacatos am 2 variante:
1. ma smeresc, ma pocaiesc, imi marturisesc pacatele lui Isus Hristos, Mijlocitorul nostru si asa accept Harul Sau.
2. nu ma intereseaza, imi continui viata fara sa ma schimb. Harul lui Isus tot acolo e, dar daca eu n-am nimic comun cu Hristos...la ce bun?

Dar daca nu am legea si n-o recunosc drept etalon..nici macar nu mai ajung la concluzia ca sunt pacatos asadar nu mai am nevoie de Hristos, ca ma descurc singur.

Si sunt multe texte in care apostolii fac referire la Decalog. Asa vad eu lucrurile.

03/03/09 13:18

april
admin forum

Reynard a scris:

Si sunt multe texte in care apostolii fac referire la Decalog. Asa vad eu lucrurile.

Si la sabat fac referire apostolii in multe texte ?

03/03/09 15:09

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Am sa scriu si eu cateva dovezi Biblice privitoare la Sabat sau legea mozaica in care se cuprinde si Sabatul:
-cele 10 porunci sunt cuprinse in legamantul vechi cel dintai:"Exod 34:27,28  Domnul i-a zis lui Moise: „Scrie-ţi cuvintele acestea, căci pe temeiul acestor cuvinte închei legământ cu tine şi cu Israel!”Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi. N-a mâncat deloc pâine şi n-a băut deloc apă. Şi Domnul a scris pe table cuvintele legământului, cele zece porunci."
- noul legamant prin Isus pentru ca cel dintai era vechi:"Matei 26:28  căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor"  "Evrei 8:8,9  Căci ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou; nu ca legământul pe care l-am făcut cu părinţii lor, în ziua când i-am apucat de mână, ca să-i scot din ţara Egiptului. Pentru că n-au rămas în legământul Meu, şi nici Mie nu Mi-a păsat de ei, zice Domnul."
-suntem sub o lege a lui Christos:"1 Corinteni 9:20,21  Cu Iudeii, m-am făcut ca un Iudeu, ca să câştig pe Iudei; cu cei ce Sunt sub Lege, m-am făcut ca şi când aş fi fost sub Lege (măcar că nu Sunt sub Lege), ca să câştig pe cei ce Sunt sub Lege; cu cei ce Sunt fără Lege, m-am făcut ca şi cum aş fi fost fără lege (măcar că nu Sunt fără o lege a lui Dumnezeu, ci Sunt sub legea lui Hristos), ca să câştig pe cei fără lege.
-vom fi judecati dupa legea slobozeniei:"Iacov 2:12  Să vorbiţi şi să lucraţi ca nişte oameni care au să fie judecaţi de o lege a slobozeniei:"
-slujba aducatoare de moarte scrisa si sapata in pitre:"2 Corinteni 3:5  Nu că noi prin noi înşine Suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu,
6  care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa.
7  Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă încît fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, cu toate că strălucirea aceasta era trecătoare,
8  cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului?
9  Dacă slujba aducătoare de osîndă, a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?
10  Şi în privinţa aceasta, ce a fost slăvit nici n-a fost slăvit, din pricina slavei care o întrece cu mult.
11  În adevăr, dacă ce era trecător, era cu slavă, cu cât mai mult va rămâne în slavă ce este netrecător!
12  Fiindcă avem, deci, o astfel de nădejde, noi lucrăm cu multă îndrăzneală;
13  şi nu facem ca Moise, care îşi punea o maramă peste faţă, pentru ca fiii lui Israel să nu-şi pironească ochii asupra sfârşitului a ceea ce era trecător.
14  Dar ei au rămas greoi la minte: căci până în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă rămâne neridicată, fiindcă marama este dată la o parte în Hristos.
15  Da, până astăzi, când se citeşte Moise, rămâne o maramă peste inimile lor.
16  Dar ori de câte ori vreunul se întoarce la Domnul, marama este luată.
17  Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.
18  Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi Suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
-TOATA legea se cuprinde intr-o singura porunca:"Matei 22:36  „Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?”
37  Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.”
38  „Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă.
39  Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
40  În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.”
-in trupul Lui a inlaturat legea poruncilor:"Efeseni 2:12  aduceţi-vă aminte că în vremea aceea eraţi fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume.
13  Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos.
14  Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul, şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea,
15  şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace;
16  şi a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmăşia."
- neprihanire nu prin credinta pe care o da legea:"Filipeni 3:8  Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am perdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos,
9  şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, "
-a sters zapisul(legea)...nimeni sa nu va judece...sabatul o umbra a lucrurilor viitoare:"Coloseni 2:14  A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.
15  A desbrăcat domniile şi stăpânirile, şi le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce.
16  Nimeni, deci, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat,
17  care Sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos."
-legea a fost data prin Moise dat harul prin Christos:"Ioan 1:17  căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos."
-schimbata preotia si legea:"Evrei 7:12  Pentrucă, odată schimbată preoţia, trebuia numaidecât să aibă loc şi o schimbare a Legii."
-voi paziti zile ,luni vremi si ani:"Galateni 4:10  Voi păziţi zile, luni, vremuri şi ani.
11  Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi."

-pentru unii toate zilele sunt la fel:"Romani 14:5  Unul socoteşte o zi mai pe sus decât alta; pentru altul, toate zilele Sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui."
-Isus dezlega ziua SAbatului:"Ioan 5:18  Tocmai de aceea căutau şi mai mult Iudeii să-L omoare, nu numai fiindcă dezlega ziua Sabatului, dar şi pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu."
-christos sfarsitul legii:"Romani 10:4  Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El, să poată căpăta neprihănirea."
-cei nerihaniti in lege departati de christos:"Galateni 5:4  Voi, care voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v-aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har."
Banuiesc ca sunt suficiente dovezi Biblice cari arata ce a fost si ce este legea inclusiv Sabatul.adevarata odihna:"Evrei 4:8  Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.
9  Rămâne, deci, o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
10  Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.
11  Să ne grăbim, deci, să intrăm în odihna aceasta, pentru ca nimeni să nu cadă în aceeaşi pildă de neascultare"  Deci nu spune ca Sabatul este acea odihna ci este ceva "ca cea de Sabat".

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

03/03/09 21:26

april
admin forum

Despre cele 10 porunci : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=416

Aici te-as ruga sa te limitezi la sabat.

03/03/09 21:42

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Sabatul impreuna cu restul legilor sunt cuprinse in lege.pt a dovedi ce este Sabatul trebuie arat unde se afla si legea din care face parte Sabatul.
Daca ai bunavionta posteaza si pe http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=416 ceea ce am scris mai sus pentru ca sunt in legatura una cu cealalta.multumesc

Ultima modificare de daniel.drehluta (03/03/09 22:04)

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

03/03/09 22:03

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

Reynard a scris:

Legat de ciclul saptamanal:
Geneza 8:
10 A mai aşteptat alte şapte zile, şi iarăşi a dat drumul porumbelului din corabie.
11 Porumbelul s-a întors la el spre seară; şi iată că în ciocul lui era o frunză de măslin ruptă de curând. Noe a cunoscut astfel că apele scăzuseră pe pământ.
12 A mai aşteptat alte şapte zile; şi a dat drumul porumbelului. Dar porumbelul nu s-a mai întors la el.

Geneza 8:10-12 nu declara ca Noe avea un calendar care impartea timpul in saptamani de 7 zile. Tot ce se zice aici este ca a trimis porumbelul la sapte zile, atat. Si daca il trimitea la cinci zile, am fi zis ca Noe isi impartea calendarul in grupe de cate 5 zile? Daca eu astept cate 10 minute ca sa sun acasa pentru ca deocamdata primesc un ton de ocupat, inseamna ca ma ghidez dupa un calendar impartit la 10 minute?

Reynard a scris:

april a scris:

Geneza, 26:5 pentru că Avraam a ascultat de porunca Mea, şi a păzit ce i-am cerut, a păzit poruncile Mele, orânduirile Mele, şi legile Mele."

Pai nu, April te intreba unde scrie ca Avrram a tinut sabatul? Geneza 26:5 nu spune ca Avraam l-ar fi tinut, si tragi concluzia ca l-ar fi tinut de vreme ce Dumnezeu zice ca a pazit ce i-a cerut, deci e musai sabatul. Argumentul e circular: Sabatul trebuie sa se fi fost impus de Dumnezeu lui Avraam. Avraam a tinut poruncile lui Dumnezeu => Avraam a tinut sabatul. Avand in vedere ca premiza ta se identifica cu concluzia, rationamentul e gresit.

Deci ce porunci a pazit Avraam?

Geneza 12:1-4 Domnul zisese lui Avram: ,,Iesi din  tara ta, din rudenia ta, si din casa tatãlui tãu, si vino în tara pe care  ti-o voi arãta. [...] Avram a plecat, cum îi spusese Domnul

Geneza 17:1-2,9-15 Cînd a fost Avram în vîrstã de nouãzeci si nouã ani, Domnul i S'a aratat, si i -a zis: ,,Eu sînt Dumnezeul Cel atotputernic. Umblã înaintea Mea, si fii fãrã prihanã. Voi face un legãmînt între Mine si tine, si te voi înmulti nespus de mult [...] Dumnezeu a zis lui Avraam: ,,Sã pãzesti legãmîntul Meu, tu si sãmînta ta dupã tine, din neam în neam. Acesta este legãmîntul Meu pe care sã-l pãziti între Mine si voi, si sãmînta ta dupã tine: tot ce este de parte bãrbãteascã între voi sã fie tãiat împrejur. Să vă tăiaţi împrejur în carnea prepuţului vostru: şi acesta să fie semnul legămîntului dintre Mine şi voi. La vîrsta de opt zile, orice copil de parte bărbătească dintre voi să fie tăiat împrejur, neam după neam: fie că este rob născut în casă, fie că este cumpărat cu bani dela vreun străin, care nu face parte din neamul tău. Va trebui tăiat împrejur atît robul născut în casă cît şi cel cumpărat cu bani; şi astfel legămîntul Meu să fie întărit în carnea voastră ca un legămînt vecinic. Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuţului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legămîntul Meu.`` Dumnezeu a zis lui Avraam: ,,Să nu mai chemi Sarai pe nevastă-ta Sarai; ci numele ei să fie Sara.

Geneza 17:23  Avraam a luat pe fiul sãu Ismael, pe toti ceice se nãscuserã în casa lui [...] si le-a tãiat împrejur carnea preputului, chiar în ziua aceea, dupã porunca, pe care i -o dãduse Dumnezeu.

Genesis 18:19 Cãci Eu îl cunosc si stiu cã are sã porunceascã fiilor lui si casei lui dupã el sã tinã Calea Domnului, fãcînd ce este drept si bine, pentruca astfel Domnul sã împlineascã fatã de Avraam ce i -a fãgãduit

Genesis 22:2,18  Dumnezeu i -a zis: Ia pe fiul tãu, pe singurul tãu fiu, pe care -l iubesti, pe Isaac; du-te în tara Moria, si adu -l ardere de tot acolo, pe un munte pe care  ti-l voi spune. [...] Toate neamurile pãmîntului vor fi binecuvîntate în sãmînta ta, pentrucã ai ascultat de porunca Mea!

Iata deci ce pazise Avraam. Nu exista absolut nici o mentiune ca Dumnezeu i-ar fi cerut sa tina sabatul.

Dumnezeu a binecuvântat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru cã în ziua aceasta S-a odihnit de toatã lucrarea Lui, pe care o zidise si o fãcuse.
si

Cand a facut Dumnezeu sabatul pentru om? Se poate clar observa ca dupa ce Dumnezeu se odihneste, nu-i cere lui Adam sau Evei sa se odihneasca si ei, tot a 7-a zi. Singura porunca data era sa nu se atinga de pom. Pur si simplu nu exista alte porunci mentionate de Dumnezeu. Deci cand se instituie sabatul si pentru cine?

Ex 16:4-5, 22-23 Domnul a zis lui Moise: ,,Iată că voi face să vă ploaie pîne din ceruri. Poporul va ieşi afară, şi va strînge, cît îi trebuie pentru fiecare zi, ca să -l pun la încercare, şi să văd dacă va umbla sau nu după legea Mea. În ziua a şasea, cînd vor pregăti ce au adus acasă, vor avea de două ori mai mult de cît vor strînge în fiecare zi.`` [...] În ziua a şasea, au strîns hrană îndoit, şi anume doi omeri de fiecare. Toţi fruntaşii adunării au venit şi au spus lui Moise lucrul acesta. Şi Moise le -a zis: ,,Domnul a poruncit aşa. Mîne este ziua de odihnă, Sabatul închinat Domnului; coaceţi ce aveţi de copt, fierbeţi ce aveţi de fiert, şi păstraţi pînă a doua zi dimineaţa tot ce va rămînea!`` [...] 29: Vedeţi că Domnul v'a dat Sabatul; de aceia vă dă în ziua a şasea hrană pentru două zile.

Dupa cum cita si April, copiilor lui Israel li s-a dat Sabatul, si nu lui Avraam sau Adam.

Si sunt multe texte in care apostolii fac referire la Decalog.

Chiar si Isus face referire la decalog. Cand este intrebat de cineva ce anume trebuie sa faca ca sa capete viata vesnica, Isus citeaza din decalog, dar nici nu mentioneaza sabatul. Un apostol care mentioneaza decalogul e Pavel, aici:

2 Co 3:7-11 Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atîta slavă încît fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare, cum n'ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului? Dacă slujba aducătoare de osîndă, a fost slăvită, cu cît mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire? Şi în privinţa aceasta, ce a fost slăvit nici n'a fost slăvit, din pricina slavei care o întrece cu mult. În adevăr, dacă ce era trecător, era cu slavă, cu cît mai mult va rămînea în slavă ce este netrecător!

Cele 10 porunci erau aducatoare de moarte, pentru ca legea condamna la moarte pe pacatos; inclusiv incalcarea sabatului aducea moarte. Si cum nimeni nu era in stare sa tina legea 100%, toti erau vrednici de moarte. Asta facea decalogul, era "slujba aducătoare de moarte". Nimeni nu putea fi considerat drept de catre Dumnezeu pe baza decalogului. Intr-adevar, decalogul "era trecator". De aia zice Pavel:

Col 2:14 A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l -a nimicit, pironindu -l pe cruce.

Da, decalogul e sters si pironit pe cruce. Cristos e sfarsitul Legii. Si nu doar a legii "ceremoniale", de vreme ce Pavel o tot da in sus si-n jos cu Legea prin Romani, citand si din decalog (2:21), si din afara lui. Pentru Pavel nu exista doua legi, una ceremoniala si una morala.

Dar daca decalogul e sters si pironit pe cruce nu inseamna ca nu suntem sub legea lui Dumnezeu; suntem sub "Legea împărătească, potrivit Scripturii: ,,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi``" (Iacob 2:8), si sub legea "Sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata fiinta ta".

Dupa ce Pavel zice in Col 2:14 ca Dumnezeu a sters zapisul cu poruncile lui pironindu-l pe cruce, Pavel avertizeaza impotriva celor care vor incerca sa impuna totusi aceste porunci:

16 Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mîncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat, cari sînt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

Din scrisoarea lui Pavel reiese ca unii incercau sa impuna asupra colosenilor legea lui Moise, spunandu-le sa se fereasca de unele mancaruri, sa tina vreo sarbatoare sau chiar sabatul. El indica clar ca aceste aspecte ale legii lui Moise, inclusiv sabatul, sunt doar umbra lucrurilor viitoare. A ce anume fusese sabatul umbra? Se explica in Evrei 4, ca Dumnezeu vorbise in Psalmi de o anumita odihna, adevarata odihna a lui Dumnezeu:

Psa 95:11 De aceea am jurat în mînia Mea: ,,Nu vor intra în odihna Mea!``

De ce nu vor intra ei in odihna lui Dumnezeu? Pentru ca "M'au ispitit, şi M'au încercat, măcarcă văzuseră lucrările Mele", aveau inima impietrita "la Meriba, în ziua dela Masa, în pustie". Ce vrea sa zica Dumnezeu deci cand zice ,,Nu vor intra în odihna Mea!`` celor care l-au ispitit si incercat plangandu-se ca n-au apa (Ex. 17)? Ce vrea sa zica, ca din cauza ca L-au ispitit, ei nu vor tine sabatul? Nici vorba, de ce sa nu poata sa tina sabatul cei care l-au ispitit? Ca doar l-au si tinut mai tarziu. Deci odihna lui Dumnezeu nu e sabatul, dupa cum nici umbra unui copac nu e copacul insusi. Autorul epistolei explica faptul ca in aceasta odihna a lui Dumnezeu se intra avand credinta:

Evrei 3:18-19 Şi cui S'a jurat El că n'au să intre în odihna Lui? Nu S'a jurat oare celorce nu ascultaseră [care il ispitisera cu apa la Meriba]? Vedem dar că n'au putut să intre din pricina necredinţei lor. 4:3 Pe cînd noi, fiindcă am crezut, intrăm în ,,odihna``, despre care a vorbit El, cînd a zis: ,,Am jurat în mînia Mea, că nu vor întra în odihna Mea!`` Măcarcă lucrările Lui fuseseră isprăvite încă dela întemeierea lumii.

De care odihna e deci vorba? De sabatul instituit in Ex. 16? Sigura ca nu. El continua:

8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.

Cum sa le dea Iosua sabatul din Exod 16? Nici cum. Despre alta odihna e vorba:

Rămîne deci un sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S'a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentruca nimeni să nu cadă în aceeaş pildă de neascultare.

In acest sabat al lui Dumnezeu se intra crezand si ascultand, toate lucrarile necredintei si neascultarii trebuie lasate deoparte. Nimeni care lucreaza potrivit necredintei si neascultarii nu poate intra in aceasta odihna a lui Dumnezeu. De remarcat ca poporul lui Dumnezeu are deci "UN" sabat, nu sabate in fiecare saptamana. Acest sabat e zilnic, nu saptamanal, el nu se termina niciodata. Daca doar sambata renuntam la lucrarile necredintei si neascultarii, n-am facut nimic.

Ultima modificare de Klaudiu (04/03/09 06:57)

04/03/09 06:50

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06
Klaudiu,
Foarte buna argumentatia ta, as mai adauga doar Matei 11:25-30 unde Isus ne conduce spre adevarata odihna pe care o gasesc cei care sunt in El.
Sabatul ca odihna saptamanala era "umbra" adevaratei odihne pe care o gasim in Hristos. Daca avem realitatea odihnei in Hristos nu mai avem nevoie de umbra, daca ne intoarcem la "umbre" practic renuntam la Hristos.

04/03/09 14:24

Site web  
Reynard
membru

Klaudiu a scris:

Geneza 8:10-12 nu declara ca Noe avea un calendar care impartea timpul in saptamani de 7 zile. Tot ce se zice aici este ca a trimis porumbelul la sapte zile, atat. Si daca il trimitea la cinci zile, am fi zis ca Noe isi impartea calendarul in grupe de cate 5 zile? Daca eu astept cate 10 minute ca sa sun acasa pentru ca deocamdata primesc un ton de ocupat, inseamna ca ma ghidez dupa un calendar impartit la 10 minute?

Intelegi ce vrei. Eu inteleg ca Noe a trimis porumbelul, a mai asteptat 1 saptamana..etc.
Eu cred ca Dumnezeu a dat omului saptamana de 7 zile care s-a pastrat mii de ani pana azi. Au mai incercat francezii sa faca saptamana de 10 zile..dar nu le-a mers.

Klaudiu a scris:

Pai nu, April te intreba unde scrie ca Avrram a tinut sabatul? Geneza 26:5 nu spune ca Avraam l-ar fi tinut, si tragi concluzia ca l-ar fi tinut de vreme ce Dumnezeu zice ca a pazit ce i-a cerut, deci e musai sabatul. Argumentul e circular: Sabatul trebuie sa se fi fost impus de Dumnezeu lui Avraam. Avraam a tinut poruncile lui Dumnezeu => Avraam a tinut sabatul. Avand in vedere ca premiza ta se identifica cu concluzia, rationamentul e gresit.

Deci ce porunci a pazit Avraam?

Geneza 12:1-4 Domnul zisese lui Avram: ,,Iesi din  tara ta, din rudenia ta, si din casa tatãlui tãu, si vino în tara pe care  ti-o voi arãta. [...] Avram a plecat, cum îi spusese Domnul

Geneza 17:1-2,9-15 Cînd a fost Avram în vîrstã de nouãzeci si nouã ani, Domnul i S'a aratat, si i -a zis: ,,Eu sînt Dumnezeul Cel atotputernic. Umblã înaintea Mea, si fii fãrã prihanã. Voi face un legãmînt între Mine si tine, si te voi înmulti nespus de mult [...] Dumnezeu a zis lui Avraam: ,,Sã pãzesti legãmîntul Meu, tu si sãmînta ta dupã tine, din neam în neam. Acesta este legãmîntul Meu pe care sã-l pãziti între Mine si voi, si sãmînta ta dupã tine: tot ce este de parte bãrbãteascã între voi sã fie tãiat împrejur. Să vă tăiaţi împrejur în carnea prepuţului vostru: şi acesta să fie semnul legămîntului dintre Mine şi voi. La vîrsta de opt zile, orice copil de parte bărbătească dintre voi să fie tăiat împrejur, neam după neam: fie că este rob născut în casă, fie că este cumpărat cu bani dela vreun străin, care nu face parte din neamul tău. Va trebui tăiat împrejur atît robul născut în casă cît şi cel cumpărat cu bani; şi astfel legămîntul Meu să fie întărit în carnea voastră ca un legămînt vecinic. Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuţului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legămîntul Meu.`` Dumnezeu a zis lui Avraam: ,,Să nu mai chemi Sarai pe nevastă-ta Sarai; ci numele ei să fie Sara.

Geneza 17:23  Avraam a luat pe fiul sãu Ismael, pe toti ceice se nãscuserã în casa lui [...] si le-a tãiat împrejur carnea preputului, chiar în ziua aceea, dupã porunca, pe care i -o dãduse Dumnezeu.

Genesis 18:19 Cãci Eu îl cunosc si stiu cã are sã porunceascã fiilor lui si casei lui dupã el sã tinã Calea Domnului, fãcînd ce este drept si bine, pentruca astfel Domnul sã împlineascã fatã de Avraam ce i -a fãgãduit

Genesis 22:2,18  Dumnezeu i -a zis: Ia pe fiul tãu, pe singurul tãu fiu, pe care -l iubesti, pe Isaac; du-te în tara Moria, si adu -l ardere de tot acolo, pe un munte pe care  ti-l voi spune. [...] Toate neamurile pãmîntului vor fi binecuvîntate în sãmînta ta, pentrucã ai ascultat de porunca Mea!

Iata deci ce pazise Avraam. Nu exista absolut nici o mentiune ca Dumnezeu i-ar fi cerut sa tina sabatul.

Avraam a pazit legile, oranduirile si poruncile lui Dumnezeu. Pot sa speculez la fel ca tine si sa spun ca daca nu este mentionat asta nu inseamna ca Dumnezeu nu i-a spus asta.
Mi-e greu sa cred ca Avraam muncea 7 zile din 7. E ceva anormal.

Klaudiu a scris:

si

Cand a facut Dumnezeu sabatul pentru om? Se poate clar observa ca dupa ce Dumnezeu se odihneste, nu-i cere lui Adam sau Evei sa se odihneasca si ei, tot a 7-a zi. Singura porunca data era sa nu se atinga de pom. Pur si simplu nu exista alte porunci mentionate de Dumnezeu.

Dumnezeu a facut sabatul pentru om la creatiune. El n-avea nevoie de odihna. Totusi s-a odihnit pentru a fi model pentru Adam, Eva si restul oamenilor.
- Dumnezeu Tatal s-a odihnit in ziua a 7-a
- Isus Hristos s-a odihnit in ziua a 7-a "dupa obiceiul Sau"
- Apostolii s-au odihnit in ziua a 7-a.
Eu de ce as face altfel? 

Klaudiu a scris:

Deci cand se instituie sabatul si pentru cine?

Dupa cum cita si April, copiilor lui Israel li s-a dat Sabatul, si nu lui Avraam sau Adam.

Odihna zilei a 7-a a fost instituita la Creatiune si practicata ca exemplu de Insusi Dumnezeu. A fost creat pentru om.

Klaudiu a scris:

Chiar si Isus face referire la decalog. Cand este intrebat de cineva ce anume trebuie sa faca ca sa capete viata vesnica, Isus citeaza din decalog, dar nici nu mentioneaza sabatul.

Daca privesti textele Bibliei superficial nu intelegi care e ideea. Isus in cuvintele Sale dovedeste o intelepciune si o cunoastere desavarsita. Ti-a sarit in ochi faptul ca Isus n-a mentionat nimic despre porunca a 4-a. Ce n-ai observat poate..e ca Isus n-a mentionat nimic despre primele 4 porunci adica despre legatura omului cu Dumnezeu pentru ca Isus Hristos Atotstiitorul cunostea ca acest tanar pazea primele 4 porunci. El s-a axat pe legatura dintre acest om si cei din jur. Isus a zis "Dar dacã vrei sã intri în viaþã, pãzeste poruncile." Isus nu face diferenta intre "viata" si "viata vesnica", ii spune.. "tu nici macar nu traiesti, nici n-ai inceput sa traiesti, esti mort pe dinauntru, nu cunosti ce e viata.
Isus face aplicare la "aici si acum"

Klaudiu a scris:

Dupa ce Pavel zice in Col 2:14 ca Dumnezeu a sters zapisul cu poruncile lui pironindu-l pe cruce, Pavel avertizeaza impotriva celor care vor incerca sa impuna totusi aceste porunci:

16 Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mîncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat, cari sînt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos.

Din scrisoarea lui Pavel reiese ca unii incercau sa impuna asupra colosenilor legea lui Moise, spunandu-le sa se fereasca de unele mancaruri, sa tina vreo sarbatoare sau chiar sabatul. El indica clar ca aceste aspecte ale legii lui Moise, inclusiv sabatul, sunt doar umbra lucrurilor viitoare. A ce anume fusese sabatul umbra?

"Ce şanse reale există ca Pavel să se fi referit la Sâmbăta biblică? Dacă Pavel s-a referit aici la ziua de sâmbătă, de ce ar fi inclus-o el printre acele tipuri care sunt „umbra lucrurilor viitoare”, bine ştiind că sabatul a fost instituit ca un memorial al acţiunii creatoare a lui Dumnezeu din trecut şi întărit prin acţiunea mântuitoare a lui Dumnezeu de la Exod (Ex 20; Dt 5). Nicăieri nu învaţă Biblia că sabatul este o umbră a lucrurilor viitoare. El ne învaţă, într-adevăr, odihna lui Dumnezeu în Iisus (cf. Evrei 4), dar nu ca tip / prefigurare / umbră, ci ca experienţă săptămânală prin care ne însuşim lecţia Evangheliei: „credinţa care lucrează prin dragoste” (Gal 5:6). Cina Domnului, de asemenea, priveşte spre trecut, ca un memorial al jertfei lui Iisus, şi rămâne în vigoare până în împărăţia cerului (Mt 26:29; Mc 14:25; Lc 22:18), cu atât mai mult Sâmbăta, care a fost dată oamenilor înainte de Cădere, înainte de alegerea lui Avraam şi a evreilor.

În cazul în care Pavel în Coloseni 2 se referă la o anulare a Sabatului săptămânal, avem de a face cu o situaţie stranie, deoarece Pavel nicăieri nu menţionează acest subiect (al presupusei desfiinţări a Sabatului) în mod deschis. Or, sabatul săptămânal era mult prea important ca instituţie divină de la Creaţie şi ca moştenire dată poporului evreu, ca să fie azvârlit cât colo, prin trei cuvinte aruncate într-o epistolă. Observaţi că nici dascălii antisabatişti şi cam antisemiţi din epoca patristică, ca Pseudo-Barnaba sau Iustin, nu se folosesc de textul din Coloseni 2 ca argument. Mai degrabă au preferat să citeze din Isaia şi Osea (întrucât VT avea mai multă autoritate pe vremea aceea, cel puţin în disputele dintre evrei şi creştini), dar răstălmăcind sensul.

Însă chiar dacă Pavel însuşi, sau vreun înger din cer ar fi venit (Gal 1) cu dezlegarea clară a sabatului săptămânal, ce autoritate ar avea mesajul lor, ca să desfiinţeze ceea ce Domnul a instituit de la facerea lumii şi apoi a întărit prin viaţa Sa omenească şi prin moartea şi învierea Sa. Pavel lăuda pe evreii bereeni că aveau o inimă nobilă, nu pentru că îl acceptau pe el, ci pentru că studiau Vechiul Testament, ca să verifice ce spunea Pavel (FA 17:11). Şi astăzi Vechiul Testament este un standard după care totul trebuie verificat. Ceea ce contrazice Vechiul Testament este teologie eretică, pagano-creştină, şi nu evanghelică (nou-testamentară).

Fiind vorba de o scriere a lui Pavel este înţelept să repetăm cuvintele la fel de inspirate ale apostolului Petru:

"...cum v-a scris şi iubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui, aşa cum vorbeşte despre lucrurile acestea în toate epistolele lui. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles, pe cari cei neînvăţaţi şi nestatornici le răstălmăcesc, ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. Deci voi, iubiţii mei, ştiind mai dinainte aceste lucuri, păziţi-vă ca nu cumva să vă lăsaţi târâţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi, şi să vă pierdeţi statornicia. Ci creşteţi în harul şi în cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Christos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veciniciei. Amin. (2Pt 3:15-18)." http://tornafratre.blogspot.com/2008/05 ... _1662.html

Klaudiu a scris:

Se explica in Evrei 4, ca Dumnezeu vorbise in Psalmi de o anumita odihna, adevarata odihna a lui Dumnezeu:

Psa 95:11 De aceea am jurat în mînia Mea: ,,Nu vor intra în odihna Mea!``

8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.

Cum sa le dea Iosua sabatul din Exod 16? Nici cum. Despre alta odihna e vorba:

Rămîne deci un sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S'a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentruca nimeni să nu cadă în aceeaş pildă de neascultare.

In acest sabat al lui Dumnezeu se intra crezand si ascultand, toate lucrarile necredintei si neascultarii trebuie lasate deoparte. Nimeni care lucreaza potrivit necredintei si neascultarii nu poate intra in aceasta odihna a lui Dumnezeu. De remarcat ca poporul lui Dumnezeu are deci "UN" sabat, nu sabate in fiecare saptamana. Acest sabat e zilnic, nu saptamanal, el nu se termina niciodata. Daca doar sambata renuntam la lucrarile necredintei si neascultarii, n-am facut nimic.

N-ai inteles rolul Sabatului zilei a 7-a. Tu consideri ziua asta ca o scuza, ca un pretext prin care eu imi fac de cap 1 saptamana intreaga...iar sambata..gata..sunt smirna, sfant si de duminica o iau iar de la cap. Studiaza mai in detaliu cuvintele si faptele lui Isus pentru ca Biblia este "un izvor nesecat".

04/03/09 22:41

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la