|
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Reficul a scris:
Nu stiu cum am ajuns... ca sa citez un caracter dintr-o animatie: "It comes naturally to me... like other curious things." (Imi vine natural, ca si alte lucruri interesante) | Mie imi vine greu sa spun "fii binecuvantat" si uneori o fac din obisnuinta. Mi-e greu sa cred ca a intrat in vocabularul tau asa, din senin :P. Poate e "natural" in anturajul in care esti ?! 
Le folosesc pentru ca intr-adevar imi doresc asta celor carora le-o urez.
Iar tu ? | Ma bucur. La fel procedez si eu.
Ultima modificare de daniel (08/02/11 13:24)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
08/02/11 13:23
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Atunci,de ce mergi?  |
Pentru ca misiunea nu tine de placere, gust, chef, dispozitie.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/02/11 13:42
|
|
Reficul
membru
Inregistat: 06/02/11
|
|
Gabi, bine te-am gasit. Pace si Lumina iti doresc. Old Traian... Imi place paradoxul "inecat la botezul cu foc". Oricum, stai linistit, nu m-am inecat. Bine te-am gasit si pe tine. Daniel, nu o fac din obisnuinta. Incerc sa ma feresc cat mai mult de lucrurile care imi intra in obisnuita. Cand o spun, o spun in totala constiinta de sine. Esti liber sa crezi ce doresti. Ma indoiesc in legatura cu anturajul... de la familie in absolut nici un caz, iar intre colegi nici atat, banuiesc ca ai o idee de cum sunt majoritatea adolescentilor din zilele noastre.
Ma bucur sa aud ca si tu procedezi la fel.
_______________________________________ Ai milă, Doamne, de noi, pentru că nu ne recunoaştem pe noi înşine şi de atâtea ori credem că suntem îmbrăcaţi când defapt suntem goi.
|
|
08/02/11 17:19
|
|
homeless
membru
 Inregistat: 16/02/08
|
|
x
Ultima modificare de homeless (15/02/11 21:23)
|
|
08/02/11 17:21
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
Nu e bine pusa intrebarea. Intrebarea se pune: te duci dupa sau inainte de nunta. Astfel aflat raspunsul, asa subtil 
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
08/02/11 17:22
|
|
homeless
membru
 Inregistat: 16/02/08
|
|
x
Ultima modificare de homeless (15/02/11 21:23)
|
|
08/02/11 17:24
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
gabi a scris:
Stimaţi colegi de forum, dacă Reficul are 16 ani de ce trebuie să-l încolţiţi la fiecare vorbă spusă? |
Pentru ca minte la fiecare vorba.
gabi a scris:
Chiar dacă ar vorbi numai prostii peste prostii nu e etic ca persoane de 25-30 de ani să-l atace în haită ignorând diferenţele de maturitate, de interese, de sensibilitate, de înţelepciune şi de ce altceva mai vreţi. |
Nu are varsta pe care pretinde ca o are. Etic nu este sa vii cu gogomanii si scenarii dramatice si pe deasupra sa mai ai pretentia sa fii si crezut. Si sa te autodenumesti "lucifer" da sa fii numa' cu Domnu' in gura si sa binecuvantezi in stanga si dreapta.
gabi a scris:
Apoi, dacă nu are 16 ani e problema lui că trebuie să se dea mai mic pentru a putea să pară deştept, e deficitul lui şi din nou nu ar trebui să reacţionăm agresiv. |
Ba eu zic ca atata timp cat sta aici e si problema noastra. Si nu-l mai victimizati atat. N-a fost nimeni agresiv, ci doar categoric fata de scornelile lui.
gabi a scris:
Reficul bun venit pe forum, deocamdată cred că eşti la "botez-ul" noilor veniţi. Sunt demodate primirile călduroase. |
Atata timp cat mai exista pe aici oamenii educati si etici ca tine sau ca altii cum ar fi Archangel, nu poate fi vorba de o demodare a tot ce inseamna bine, frumos,moral, etc... Poate ar trebui putin filtrati cei carora li se adreseaza aceste ale vostre "primiri calduroase" pline de etica.
gabi a scris:
Dacă vrem să atacăm, hai să atacăm idei nu persoane, iar pentru asta trebuie să-l lăsăm să le zică mai întâi. |
A fost "atacat" (ca tot iti place sa spui asa), aici, la acest subiect. Ideile i-au fost atacate in alta parte fara insa "varasari de sange"...
Archangel a scris:
gabi, cine are educatie o face de la sine cine nu o are poti sa vorbesti pana ragusesti (sau faci scurta la degete). Asa ca nu te mai obosi. |
Spre dezamagirea ta, nu tine de educatie faptul ca esti mai categoric fata de smecherie si minciuna.
A nu se confunda educatia cu ingaduinta excesiva. Trasatura caracteristica credinciosilor "zelosi" ai zilelor noastre.
Reficul a scris:
Gabi, bine te-am gasit. Pace si Lumina iti doresc. |
Cu asta sigur il dai gata de tot pe gabi...Care Pace, care Lumina? Ce pios esti...si mai spui ca nu le zici la misto...
Ultima modificare de irlanda (08/02/11 18:17)
|
|
08/02/11 17:28
|
|
Reficul
membru
|
|
Irlanda, mi se pare interesant faptul ca desi am spus numai adevarul nu sunt crezut. Dar fie. Daca te deranjeaza atat de tare prezenta mea, doar spune sa parasesc forumul si o voi face. Nu vreau sa stric sederea unui membru vechi, ca tine, prin prezenta mea.
Ioan 8:7 a scris:
...Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra... |
LE: De ce le-as zice la misto ?
Ultima modificare de Reficul (08/02/11 17:36)
_______________________________________ Ai milă, Doamne, de noi, pentru că nu ne recunoaştem pe noi înşine şi de atâtea ori credem că suntem îmbrăcaţi când defapt suntem goi.
|
|
08/02/11 17:36
|
|
irlanda
membru
|
|
Reficul a scris:
Daca te deranjeaza atat de tare prezenta mea, doar spune sa parasesc forumul si o voi face. |
Pai am crezut ca te-ai prin pana acum
Reficul a scris:
Nu vreau sa stric sederea unui membru vechi, ca tine, prin prezenta mea. |
Nu depinde sederea mea confortabila sau nu pe acest forum de prezenta ta.
Reficul a scris:
Ioan 8:7 a scris: ...Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra... |
Da' daca sint cu pacatele recunsocute, pot sa arunc in ala care nu si le recunoaste, desi le are, si vrea sa faca din pacat nepacat. Nu arunc in cel care si le recunoaste.
|
|
08/02/11 17:44
|
|
Reficul
membru
|
|
Nu conteaza daca m-am prins sau nu, nu ai zis-o nicaieri clar si concis. Pentru mine conteaza. Ce te face sa crezi ca pacatele mele nu imi sunt recunoscute ?
Intre timp arunca un ochi peste Luca 18:9-13.
Acum ma duc sa dorm putin, sunt obosit dupa ziua de astazi. O sa mai raspund cand ma trezesc. Domnul fie cu tine.
Ultima modificare de Reficul (08/02/11 17:48)
|
|
08/02/11 17:48
|
|
irlanda
membru
|
|
Reficul a scris:
Domnul fie cu tine. |
Te mai intreb o data: care Domn? Daca este vorba despre alt domn decat cel al Bibliei si credintei mele, atunci sa ramana cu tine. Si mie nu-mi mai adresa te rog, astfel de "binecuvantari" stricate.
Reficul a scris:
Ce te face sa crezi ca pacatele mele nu imi sunt recunoscute ?Intre timp arunca un ochi peste Luca 18:9-13. |
Trebuie sa ti le recunosti tu, inaintea Domnului dupa care sa te si lasi de ele. Nu sa minti in continuare. N-am vazut atitudinea ta ca fiind asemanatoare cu cea a vamesului pacatos.
Reficul a scris:
Nu conteaza daca m-am prins sau nu, nu ai zis-o nicaieri clar si concis. Pentru mine conteaza. |
O spun acum . Da, ma deranjeaza prezenta ta pe acest forum.
Ultima modificare de irlanda (08/02/11 18:01)
|
|
08/02/11 17:52
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Reficul a scris:
..., mi se pare interesant faptul ca desi am spus numai adevarul nu sunt crezut... |
Nu spun daca ai spus adevarul sau nu, asta tu stii sigur, dar te-ai intrebat de ce nu esti credibil? Am vazut ca mai multi s-au indoit de spusele tale.
Ps. Nu sariti toti pe el; lasti-l sa spuna!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
08/02/11 18:27
|
|
daniel
membru
|
|
Reficul a scris:
Daniel, nu o fac din obisnuinta. Incerc sa ma feresc cat mai mult de lucrurile care imi intra in obisnuita. Cand o spun, o spun in totala constiinta de sine. Esti liber sa crezi ce doresti. Ma indoiesc in legatura cu anturajul... de la familie in absolut nici un caz, iar intre colegi nici atat, banuiesc ca ai o idee de cum sunt majoritatea adolescentilor din zilele noastre. | Unde ai invatat sa te adresezi asa? Din cate am inteles ai mers de putine ori la biserici neoprotestante. Contrastul intre nickul tau (si unele idei :P) si formula asta de adresare e urias, poate deasta s-au legat (si) alte persoane de tine.
Reficul a scris:
Oricum, ideea principala e ca am credinta in Dumnezeu si ca.... as vrea sa pot transmite in cuvinte de gandesc, doar ca nu pot. | Incearca.
Ultima modificare de daniel (08/02/11 18:39)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
08/02/11 18:38
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
homeless a scris:
Întrebare indiscretă: o iei şi pe anomis ? |
Mi-as (sau ne-am) dori dar trebuie sa strangem bani si pentru nunta. Toate cheltuielile legate de misiune sunt suportate de fiecare. Nu exista nicio sponsorizare.
|
|
08/02/11 20:06
|
|
Reficul
membru
|
|
Irlanda, Domnul tau, desigur, care e acelasi cu al meu sau cu al oricarui altcuiva. Exista doar un singur Dumnezeu, in fong, nu ? Le recunosc si le-am recunoscut de o vreme buna incoace si m-am lasat de ele. Dar multumesc, acum am realizat faptul ca, nu conteaza daca tu crezi ca mint sau nu, atata timp cat Dumnezeu stie ca nu o fac, iar orice pacat l-am recunoscut in fata Sa. Deci, si ma repet, tin sa iti multumesc, nu ma asteptam de la asta din partea ta. Si fara suparare, dar nu ma refeream la atitudinea vamesului sau a mea, neaparat. "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau." - desi nu m-am referit daca te deranjeaza, ci de plecare.
Traian, desigur ca am facut-o, si am ajuns si la un raspuns: oamenii se indoiesc pentru ca probabil, defapt mai mutl ca sigur, sunt prima persoana de 16 ani care gandeste, scrie, vorbeste, etc, asa. Intotdeauna lucrurile noi au fost privite cu scepticism - "oamenii se tem de ceea ce nu inteleg". Ca sa dau un exemplu... Vitoria, cand afla ca Nechifor va merge cu trenul, spune ca trenul este un lucru dracesc (Exemplu din Baltag, ca tot debea l-am facut. Nu am dat citat ca nu am mai stat sa caut, am incercat sa reproduc si sper sa se inteleaga ideea principala). As spune ca Dumnezeu mi-e martor, dar stiu ca cel putin o persoana se va lua de asta, asa ca in scopul de a evita o discutie in plus, nu o spun 
Daniel, dupa cum spuneam... Nu am invatat ci a inceput sa imi vina de la sine. De ce trebuie sa merg des la biserici neoprotestante ca sa "imi intre in vocabular" ? Crestinii se saluta asa, Iisus saluta "Pace voua!", evreii spun "Shalom" - pace, musulmanii "salaam Islam" - pacea Islamului [fie cu tine], buddhistii spun "Fie sa aveti Fericire si Prosperitate" si alte formule de genul.... iar exemplele pot continua. Dupa cum am mai zis... am citit multe legate, iar cand citesti asa realizezi adevarata putere a unor simple cuvinte ca acestea, si cata putere pot insemna pentru cel caruia sunt adresate. Am incercat, crede-ma. De vina nu este faptul daca am incercat sau nu, ci faptul ca cuvintele sunt o limitare foarte mare si din pacate, de multe ori dau peste aceasta bariera in exprimare, fapt pentru care mi se spune uneori ca am o exprimare de lemn. Nu ti s-a intamplat niciodata sa vrei sa exprimi ceva in cuvinte si sa nu poti ? - Sunt sigur ca nimeni nu ar putea exprima ce simte cand priveste un apus sau un rasarit de soare in cuvinte (ca exemplu)... este prea... frumos.
|
|
08/02/11 20:28
|
|
daniel
membru
|
|
Era interesant, iei cate putin din fiecare religie si saluti ca un crestin :P. Multumesc pentru raspunsuri.
Ce ai vazut la Dumnezeu de te-a lasat fara cuvinte si de ce nu e suficient sa crezi tot ce spune El ?
ps: inteleg, am si eu probleme cu exprimarea
ps: Arch te-as sponsoriza (putin ) daca nu as fi sub nivelul marii ...te felicit pentru ce faci.
Ultima modificare de daniel (08/02/11 21:22)
|
|
08/02/11 21:21
|
|
Reficul
membru
|
|
Nu iau neaparat cate putin din fiecare religie. Tot ce am vazut la si in Dumnezeu m-a lasat fara cuvinte. Cred tot ce spune el, ma indoiesc de ce spun oamenii, doar. - Dar, te rog, sa nu ma intrebi despre asta, pentru ca banuiesc ce ar urma sa ma intrebi si s-ar starni iar tensiune degeaba. Let it be. Ma bucur ca ma poti intelege, macar in problema cu exprimarea.
Ultima modificare de Reficul (08/02/11 21:31)
|
|
08/02/11 21:30
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Reficul, de ce ai venit pe TC? Sa inveti? Ce? Se vede ca esti peste majoritatea celor care postam pe aici din punct de vedere al culturii dar si al educatiei. Nu ma intereseaza daca ai 16 ani sau 61. Important e ce si cum scoti pe gura.
|
|
08/02/11 21:43
|
|
Reficul
membru
|
|
Archangel, daca nu ma insel, am zis de ce am venit. Daca ai vorbit serios tin sa iti multumesc, desi nu ma consider. Mai am multe de invatat. Da, este important, dar atata timp cat nu postez ceva interzis prin regulament nu vad de ce mi-ar fi interzisa sederea, prin absurd, vorbind, de catre administratie. Am osbervat ca sunt persoane ofensate de ce parerile am, dar ma intreb, ar fi preferat sa mint si sa fiu un ipocrit ? Ma indoiesc. De-a lungul timpului au existat oameni care au spus ceva si altii care s-au simtit ofensati. Am dat un exemplu general, sazic asa.
Reficul a scris:
Ma intristeaza faptul ca oamenii pe care ii credeam ca m-ar putea intelege nu o fac |
Probabil motivul a fost pentru ca imi doream sa pot fi inteles. Cel putin intr-o oarecare masura.
Ultima modificare de Reficul (08/02/11 22:05)
|
|
08/02/11 22:03
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Uite, eu vreau sa te inteleg. De asta te intreb; si pentru ca zici ca ai probleme cu exprimarea o sa intreb mai mult; o sa pun intrebari auxiliare unde cred ca nu am inteles bine.
Ultima modificare de emanuel (08/02/11 22:47)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
08/02/11 22:46
|
|
daniel
membru
|
|
Reficul a scris:
... te rog, sa nu ma intrebi despre asta, pentru ca banuiesc ce ar urma sa ma intrebi si s-ar starni iar tensiune degeaba. Let it be. | Tensiunile nu se vor sfarsi numa odata cu lumea asta. Daca ai intrat, ti-ai exprimat dorinta de a fi inteles poti spune fara griji ce te framanta, Arch se tine de cuvant si nu te va bana decat cand o sa faci prosti :P
|
|
08/02/11 22:51
|
|
Reficul
membru
|
|
Emanuel, intrebarile auxiliare vor fi bine-venite. In timp, Daniel, in timp.
|
|
08/02/11 23:01
|
|
daniel
membru
|
|
In timp o sa faci prosti ? )
ps: glumesc
|
|
08/02/11 23:06
|
|
Reficul
membru
|
|
Depinde ce intelegi prin prostii )
|
|
08/02/11 23:09
|
|
irlanda
membru
|
|
Reficul a scris:
Irlanda, Domnul tau, desigur, care e acelasi cu al meu sau cu al oricarui altcuiva. Exista doar un singur Dumnezeu, in fong, nu ? |
Daca Domnul tau ar fi fost Domnul Bibliei, macar din respect pentru El nu-ti alegeai nick-ul "lucifer".
Si nu, Dumnezeu nu este al oricui, ci doar al acelora care cred in El si fac voia Sa.
Reficul a scris:
nu conteaza daca tu crezi ca mint sau nu |
Corect. Conteaza sa stii tu ca, desi este un spatiu virtual, unde poti indruga verzi si uscate, intr-atat incat sa storci lacrimi de la unii, si fara a se putea demonstra falsitatea lor si a atitudinii tale, pe mine cel putin n-o sa ma faci sa cred nimic din toata tarasenia pe care o sustii si careia din pacate unii ii dau curs.
Reficul a scris:
Si fara suparare, dar nu ma refeream la atitudinea vamesului sau a mea, neaparat. |
Stiu, ma indetificai pe mine cu fariseul. Eh, nu esti nici primul si nici ultimul care-o face, asa ca n-o sa ma motivez in fata ta cum ca-i alba ori neagra in ce ma priveste.
|
|
08/02/11 23:17
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|