|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
nenea OLD a scris:
Irlanda, tu prea insisti sa spui ca ai dreptate. |
Dupa ce se insista ca n-as avea. Si daca imi raspundea Oblio nu insistam cu dreptatea mea. Dar s-a trezit s-o faca ultimul mohican, de amorul artei, care de fapt habar n-are nici el cum sta treaba de fapt.
|
|
08/04/11 11:30
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
okeiu. nene old, daca irlanda imi spune ca-l cunoaste personal pe oblio, eu recunosc ca are dreptate. altfel de unde habr nu am eu cum sta treaba si are ea habar? am uitat ea stie intodeauna si are dreptate indiferent de subiect.
Ultima modificare de ultimul mohican (08/04/11 11:36)
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
08/04/11 11:35
|
|
irlanda
membru
|
|
Bai, tata Floare ce esti, uita-te ca am scris "care n-are habar nici el" adica nici eu. Asa ca scuteste-ma cu contrazicerile tale de om frustrat.
|
|
08/04/11 11:45
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
irlanda, te rog frumos, nu-mi mai comenta mesajele care nu te privesc.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/04/11 11:49
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
tata floare? ) (stiu off-topic, dar nu m-am putut abtine)
bine irlanda ai dreptate, eu habar nu am iar oblio eu un derutat ciudat care are ceva cu penticostalii si-si ascunde religia.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
08/04/11 11:50
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
irlanda , ai evertizare.
mohicane, daca o mai provoci primesti si tu una.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
08/04/11 11:50
|
|
irlanda
membru
|
|
Arch a scris:
irlanda, te rog frumos, nu-mi mai comenta mesajele care nu te privesc. |
Imi pare rau, nu am gasit aceasta interdictie in regulament. Sint libera sa comentez orice mesaj vreau. Daca nu-ti convine, imi poti sterge comentariile, doar te pricepi cel mai bine la asta.
|
|
08/04/11 11:53
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu ti-am interzis, te-am rugat frumos. Nu vreau sa ma cert cu tine dar nici nu vreau sa ma enervez din cauza ta. Asa ca fa-ne un bine amandurora si ignora-mi mesajele care nu te privesc asa cum si eu le ignor pe ale tale.
Ultima modificare de +Archangel+ (08/04/11 12:00)
|
|
08/04/11 11:59
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
eu n-am provocat pe nimeni. si cred ca avertizarea de avertisment trebuia data irlandei pt mesajul ei catre oblio. dar ea e irlanda.
|
|
08/04/11 12:10
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
si tu esti mohicanu, care se baga unde vrea, ca deh, o face in limitele regulamentului.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
08/04/11 12:20
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
nu eu nu sunt mohicanu, care face ce vrea (si daca o face in limitele regulamentului, nu vad care-i problema, ca pot fi avertizat sau chiar si banat fara motiv, pt. ca se poate, asta o stiu, dar nu tin cont de aceasta idee, ci doar de regulament. in ultimele postari n-am jignit pe nimeni, deci...)
treaba e ca mai multa ironie si aciditate se gasesc in mesajul irlandei catre oblio. (de fapt in 90% din mesajele acestui user) decat in ultimele mele mesaje de pe acest subiect. dar cum spuneam ea e irlanda.
|
|
08/04/11 12:26
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Hai ca nu-i oblio chiar asa neajutorat sa trebuiasca sa insisti cu apararea lui.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
08/04/11 12:41
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
nu insist cu apararea lui oblio. nici macar nu cre'ca i-am citit 10 mesaje. nici macar nu ma intereseaza avertizarea irlandei. dar cand moderezi trebuie sa fii echidistant, indiferent de prietenii si preferinte. mie mi-a zis april ca am provocat-o pe irlanda. dar in mesajul ei catre oblio eu personal gasesc mai multa ironie si "mingi la fileu" decat in mesajele mele precedente.totusi pana sa se "certe" cu mine ei nu i-a atras atentia. poate ca v-ati obisnuit cu tonul acid al irlandei, si se trece cu vedere, dar ce i se trece cu vederea ei trebuie sa li se treaca si celorlalti.
|
|
08/04/11 12:47
|
|
irlanda
membru
|
|
Arch a scris:
Nu vreau sa ma cert cu tine dar nici nu vreau sa ma enervez din cauza ta. |
Oh, atunci ignora-mi si comentariile la mesajele tale asa cum o faci cu mesajele mele.
Arch a scris:
Asa ca fa-ne un bine amandurora si ignora-mi mesajele care nu te privesc asa cum si eu le ignor pe ale tale. |
Dupa cum stii, eu nu fac bine eu fac doar rau. Si daca ai avea putina demnitate in tine si putina sinceritate ai recunoaste ca mesajul pe care cu atata grija i l-ai scris lui mohican ma privea si pe mine.
Eu nu-ti voi ingnora mesajele care indirect ma privesc si pe mine.
ultimul mohican a scris:
si cred ca avertizarea de avertisment trebuia data irlandei pt mesajul ei catre oblio. dar ea e irlanda. |
N-are nimic mesajul meu pentru Oblio, nu-ti mai da tu cu parerea.
ultimul mohican a scris:
dar cand moderezi trebuie sa fii echidistant, indiferent de prietenii si preferinte. |
Josnic.
ultimul mohican a scris:
poate ca v-ati obisnuit cu tonul acid al irlandei, si se trece cu vedere, dar ce i se trece cu vederea ei trebuie sa li se treaca si celorlalti. |
Atata timp cat se incadreaza in regulamnet aciditatea mea, nu inseamna ca mi se trece cu vederea ceva.
Tie ti s-au trecut cu vederea o gramada la fel si lui Archangel, asa ca nu mai plange ca esti nedreptatit.
|
|
08/04/11 14:19
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
ultimul mohican a scris:
nu eu nu sunt mohicanu, care face ce vrea (si daca o face in limitele regulamentului, nu vad care-i problema, ca pot fi avertizat sau chiar si banat fara motiv, pt. ca se poate, asta o stiu, dar nu tin cont de aceasta idee, ci doar de regulament. in ultimele postari n-am jignit pe nimeni, deci...)
|
te asigur ca nimeni n'a fost/ nu este banat "fara motiv".
din momentul in care in regulament scrie "nu interveniti intr-un subiect cu scopul de a crea sau intretine o disputa, folosind afirmatii malitioase si nefondate. " si din momentul in care tu nu pierzi nicio ocazie in a te certa cu irlanda, nu prea vad cum esti in "limitele regulamentului", pe care le tot invoci.
si lasati macar acest topic curat. a 2'a oara nu mai spun.
.....
irlanda, esti banata pt 7 zile.
|
|
08/04/11 14:21
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Imi pare sincer rau pentru toate conflictele si incurcaturile pe care le-au declansat cele cateva fraze postate de mine ca raspuns "Fiicei de Rege" si pentru neputinta de a citi - raspunde in timp util la postarile care au urmat. Stiu ca nu au fost suficient de edificatoare dar, daca ea s-a multumit cu ce am scris nu era cazul sa adaug informatii suplimentare. Apoi au aparut evenimente care m-au tinut departe de computer, deci, cum am spus, nu am putut interveni cu lamuriri la timp. Nu merit atentia atat de mare pe care mi-ati acordat-o dar va multumesc si va sunt recunoscator tuturor ca va pasa de mine desi nu ma cunoasteti. Nu sunt un crestin model in multe privinte, de aceea am gasit in voi oamenii (poate chiar Biserica) ce-mi pot oferi un mediu prielnic pentru studiu, ajutor si incurajare. Am spus ca sunt botezat Ortodox dar, cum bine au inteles unii nu accept toate invataturile confesiunii in care am crescut desi continui sa frecventez (cei drept cam rar) aceasta biserica. Citind Biblia cu dorinta sincera de al intelege si cunoaste pe Dumnezeu, apoi ascultand si comparand modalitatile diferite de interpretare a Cuvantului Sau pe care le-au adoptat bisericile crestine, am ajuns sa invat de la fiecare, dar si sa identific inadvertente ori interpretari confuze. In plus, am invatat ca ceea ce nu pot patrunde nu trebuie sa ma descurajeze. Cred ca am ajuns sa fiu cate un pic din toate aceste confesiuni, nu am nimic impotriva niciuneia. Cred ca, doctrinele specifice care stau la baza confesiunilor, sunt (si) interpretari umane (imperfecte) ale dogmei, deci nu pot oferi Adevarul neintinat. Adevarul nu s-ar contrazice niciodata. Acceptand ideea ca omul, oricat de sfant ar fi el, nu este locuit doar de Duhul lui Dumnezeu (de la Adam incoace) ci a devenit o entitate duala, in care firea il tine prizonier, nu putem pretinde ca Satan nu-si culege si el roadele sale. Si cand porunca lui Dumnezeu este IUBITI-MA si IUBITI-VA, nu era de asteptat ca vrajmasul sa lupte tocmai impotriva acesteia dezbinandu-ne? Ma intreb: Nu a propovaduit Isus o Evanghelie a Iubirii pentru toti? De ce, incredintari diferite (datorate cum spuneam limitarilor noastre), trebuie sa anuleze Dragostea la care am fost chemati? Ce religie avea talharul de pe cruce? Ce doctrina i s-a descoperit famenului etiopian cand Filip ia explicat Scriptura? Cate amanunte dogmatice a putut sa-i ofere in putinul timp cat ia vorbit despre Tatal si Fiul Sau sacrificat pentru noi? Care "partida" era agreata de Isus in timpul cat a predicat Vestea cea Buna? Care era Templul pentru rugaciune aratat femeii samarinence? Faptul ca vrem mai mult decat sa auzim Vestea cea Buna, vrem explicatii suplimentare despre ce si cum, iar acestea sunt uneori mai greu de patruns (cel putin pentru mine asa a fost), nu ar trebui oare sa ne determine sa privim mai degraba la DISTANTA care se afla intre noi si Tatal decat intre noi si noi? Distanta de care ne facem toti vinovati ar trebui sa ne invite azi la cainta iar aceasta sa ne ajute, sa ne acceptam, sa ne rugam impreuna si sa impartasim sentimentele de Ingaduinta si Iubire care ne-ar apropia unul de altul si inevitabil de Tatal ce sta cu bratele intinse catre noi? Nu am nimic cu Penticostalii ori alta denominatiune, din contra, apreciez roadele credintei fiecareia si accept cu ingaduinta orice aparenta inadvertenta pe care as intrezari-o intr-o doctrina constient fiind mai intai de neputintele mele.
Daca cineva doreste sa ma mai intrebe cate ceva, rog sa aiba rabdare pana voi putea raspunde.
Irlanda, stiu ca daruirea ta pentru Dumnezeu are un specific temperamental sangvinic, (Petru deasemeni era asa pana la inceperea apostolatului sau), dar, crezi ca Dumnezeu se multumeste cu intrasigenta de care dai dovada ori asteapta rabdator sa o transformi in atitudinea finala a celui mentionat in paranteza?
Rog pe moderatori sa-mi scuze postarea daca nu se situeaza in totalitate pe subiect, dar am considerat ca era potrivit sa aduc lamuriri aici unde au fost asteptate. In alta ordine de idei, mentionez ca personal nu ma simt jignit de modul in care mi s-a adresat Irlanda (desi m-ar bucura la ea o atitudine mai apropiata de spiritul crestin)si in consecinta nu pretind sa fie penalizata.
Ultima modificare de Oblio (10/04/11 19:52)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
10/04/11 00:56
|
|
Old
Moderator
|
|
E ok postarea ta aici, doar ai vorbit despre tine.
Daca tot ai vorbit despre tine, ai putea sa spui si modul in care dezvolti cresterea spirituala si trairea spirituala; despre grupul de credinciosi cu care te rogi, studiezi, discuti, participi la euharistie? Rapunzi doar daca vrei. (Cum a zis si Fiica De Rege) 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
11/04/11 08:42
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Foarte frumos, Oblio. Mai rar un asemenea discurs. 
|
|
11/04/11 09:17
|
|
irlanda
membru
|
|
Oblio a scris:
Cred ca am ajuns sa fiu cate un pic din toate aceste confesiuni, nu am nimic impotriva niciuneia. |
Asta se numeste tendinta ecumenica nesanatoasa.
Oblio a scris:
Cred ca, doctrinele specifice care stau la baza confesiunilor, sunt (si) interpretari umane (imperfecte) ale dogmei, deci nu pot oferi Adevarul neintinat. |
Exemple, te rog.
Oblio a scris:
Nu a propovaduit Isus o Evanghelie a Iubirii pentru toti? |
In primul rand Isus a propovaduit o Evanghelie a trairii credintei dupa voia Tatalui. A venit sa faca o separatie intre lume si Biserica. Intre cei care vor sa-L urmeze si intre cei care nu vor. "Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia."(Matei 10:34)
"Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra sa." (Mat.10:35)
Oblio a scris:
Distanta de care ne facem toti vinovati ar trebui sa ne invite azi la cainta iar aceasta sa ne ajute, sa ne acceptam, sa ne rugam impreuna si sa impartasim sentimentele de Ingaduinta si Iubire care ne-ar apropia unul de altul si inevitabil de Tatal ce sta cu bratele intinse catre noi? |
"Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. (1Tim.1:5)
In numele tolerantei, in numele ingaduintei, Biserica se intineaza si se departeaza de Dumnezeu acceptand practici si oameni care strica Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu trebuie aratata ingaduinta si toleranta fata de cei cu o credinta prefacuta, cu un cuget necuratit si cu o inima nenascuta din nou, care urmaresc cu totul alte scopuri prin religiozitatea lor si care au taiat, rastalmacit si rasturnat Biblia pana la nelegiuire ca sa-si satisfaca pofetele si iubirile.
"Nu puteti bea paharul Domnului si paharul dracilor; nu puteti lua parte la masa Domnului si la masa dracilor." (1Cor.10:21)
Unitatea pe care o propovaduieste Biblia se refera strict la cei din poporul Sau . Strict la copiii Sai. Strict la oile care-i cunosc glasul.
Oblio a scris:
Irlanda, stiu ca daruirea ta pentru Dumnezeu are un specific temperamental sangvinic, |
Nu cred ca stii tu ce temperament are daruirea mea pentru Dumnezeu...
Oblio a scris:
dar, crezi ca Dumnezeu se multumeste cu intrasigenta de care dai dovada |
Da.
Oblio a scris:
ori asteapta rabdator sa o transformi in atitudinea finala a celui mentionat in paranteza? |
Nu asteapta.
In concluzie intelepciunea care vine de sus este in primul rand, curata, apoi pasnica, blanda iubitoare, unificatoare etc. Domnul sa-ti dea o intelepciune curata care sa te poata ajuta sa primesti ce este de primit si sa respingi ce este vrednic de respins.
Oblio a scris:
In alta ordine de idei, mentionez ca personal nu ma simt jignit de modul in care mi s-a adresat Irlanda (desi m-ar bucura la ea o atitudine mai apropiata de spiritul crestin) |
Nici nu era cazul sa te simti jignit. Nu pleca urechea la comentariile miselesti ale unora. Legat de atitudinea mea, observ ca avem valori si idei diferite de ceea ce inseamna si ceea ce ar trebui sa primeze spiritului crestin.
Oblio a scris:
si in consecinta nu pretind sa fie penalizata. |
Penalizarea mea (destul de drastica, as putea spune) nu a fost pentru mesajul meu adresat tie si nu are legatura cu tine. Asa ca pretinzi degeaba.
|
|
14/04/11 02:16
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
irlanda a scris:
Penalizarea mea (destul de drastica, as putea spune) |
dupa cumularea a 2 cartonase galbene (1 cartonas galben= ban 3 zile), se da cartonas rosu (ban 7 zile). citeste punctul 9 din regulament.
si, am mai spus o data, aici este un topic unde userii se prezinta si vorbesc despre ei. despre doctrine sint alte topicuri. avertisment.
|
|
14/04/11 13:50
|
|
Oblio
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
E ok postarea ta aici, doar ai vorbit despre tine.
Daca tot ai vorbit despre tine, ai putea sa spui si modul in care dezvolti cresterea spirituala si trairea spirituala; despre grupul de credinciosi cu care te rogi, studiezi, discuti, participi la euharistie? Rapunzi doar daca vrei. (Cum a zis si Fiica De Rege)  |
Cresterea spirituala... de asta, cred eu, se ocupa Dumnezeu, eu doar vreau din adancul constiintei mele sa-L inteleg si caut sa ma sprijin de Mana pe care mi-o intinde. Admir modelul de credinta oferit de regele David (pe care incerc si azi sa-l urmez), iar de la inceputul cautarilor mele am incercat sa il copii pe Solomon rugandu-ma sa primesc intelepciune. Cand sunt in autobuz, cand astept pe cineva, cand am un moment de singuratate ma conectez mental si sentimental la Divinitate, meditez la framantarile sau neimplinirile mele spirituale. Acest timp petrecut cu mine insumi si cu Dumnezeu sunt poate modul meu de a ma ruga (a cere), de a marturisi, a multumi, a intreba, si a primi. Ascult si cateva emisiuni la un post de radio Crestin in timpul serviciului. Mai nou ma documentez ori urmaresc discutii de pe acest forum folosindu-ma de telefon atunci cand PC-ul nu-mi este la indemana. Nu am un grup cu care sa ma rog in mod organizat. Uneori, un bun prieten imi mai cere sa ma rog pentru o problema a cuiva aflat in incercare (la o ora prestabilita cand si altii se ofera sa faca acest lucru fiecare la el acasa), alteori in Biserica atunci cand mai ajung pe acolo. De studiat am studiat singur apeland la Invatatorul nostru si la Cuvantul Sau. La inceput (in adolescenta) am ratacit copilareste prin carti care dezbateau metafizica, paranormalul, apoi am inceput sa studiez Biblia si sa descopar sensul si rostul pentru care exist, optiunile pe care mi le ofera viata in Credinta dar si ce ascunde oferta acestei lumi conduse de Satan. De discutat... exprim ceea ce cred atunci cand, ocazional, intalnesc o persoana cu preocupari spirituale cu care pot discuta pe aceste teme (asa cum fac acum cu voi pe acest forum). Deasemeni, in colective cum sunt cele de la servici, vanez momentele in care, discutand banalitati pot sa deturnez subiectul si sa strecor cateva cuvinte care sa cheme asazisul crestin (ortodox) la trezire, la intelegerea statutului de crestin pe care si-l aroga fiecare desi foarte putini dintre ei inteleg in ce consta si ce presupune Botezul primit. In ce priveste Euharistia, aici am un of destul de mare. Ultima oara cand m-am impartasit a fost acum cativa ani dupa marturisire asa cum se face la Ortodocsi. Sincer, nu sunt deloc lamurit daca metoda ortodoxa este cea mai agreata de Domnul nostru Isus, insa stiu sigur ca eu nu ma simt in largul meu atunci cand trebuie sa ofer detalii despre pacatele mele fie si unui reprezentant al bisericii. Nu incerc sa ascund ori sa gasesc scuze, stiu cine sunt si stie si Tatal ca sufletul meu asa intinat de pacat cum este el sta deschis in fata Sa si nu-si cauta aparare (justificare) ci se caieste din strafundul sau. Poate sunt nedrept, ultima oara nu am fost "descusut" aproape deloc de preot. Pe de alta parte nu am cautat sa-mi fac un duhovnic cum se recomanda la noi. Azi, dupa revizuirile doctrinare pe care le-am adoptat probabil ca nu as putea fi "inghitit" prea usor. Dar, nu stiu, poate va veni si ziua cand voi sti ce am de facut. Deocamdata ma multumesc sa cred, ca mai presus de actul exterior ramane [bconstientizarea si acceptarea rascumpararii prin jertfire a Fiului[/b] care sa facut pentru ca eu sa pot fi salvat.
+Archangel+ a scris:
Foarte frumos, Oblio. Mai rar un asemenea discurs.  |
Multumesc pentru aprecieri dar chiar nu am dorit sa arate a discurs, ma rog, daca nu a deranjat...
irlanda a scris:
Asta se numeste tendinta ecumenica nesanatoasa. |
Daca exista o varianta mai sanatoasa sunt dispus sa o impartasesc, iar daca este ceva nesanatos in ce am zis eu astept sa fiu avertizat.
Oblio a scris:
Cred ca, doctrinele specifice care stau la baza confesiunilor, sunt (si) interpretari umane (imperfecte) ale dogmei, deci nu pot oferi Adevarul neintinat. |
irlanda a scris:
Exemple, te rog. |
Cultul icoanelor si al moastelor in forma in care se practica azi in ortodoxism (detin si eu icoane, dar sunt doar imagini care imi transpun emotional trairi spirituale si-mi amintesc de Dumnezeu ori de cate ori ochii mi se "impiedica" de ele), poticnirea prin adoptarea unor intelegeri de forma si nu de fond a unor porunci cum sunt respectarea Sambetei, folosirea Numelui Yehova sau a sangelui dupa intelegerea Martorilor lui Yehova si... ma opresc aici pentru ca suntem off topic.
Oblio a scris:
Nu a propovaduit Isus o Evanghelie a Iubirii pentru toti? |
irlanda a scris:
In primul rand Isus a propovaduit o Evanghelie a trairii credintei dupa voia Tatalui. A venit sa faca o separatie intre lume si Biserica. Intre cei care vor sa-L urmeze si intre cei care nu vor. "Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia."(Matei 10:34)
"Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra sa." (Mat.10:35) |
Aceea era in primul rand, asa cum ai zis tu, dar trairea credintei nu-i asa ca va atinge desavarsirea in Iubirea de Dumnezeu si de aproapele? Eu nu m-am referit la un stadiu incipient al manifestarii ei in care respectarea poruncilor sa vina din minte (ca incredintare doar) ci am prezentat forma finala, desavarsita pe care o poate atinge crestinul, cand coboara din minte in inima si atinge sentimentul incercat de Isus cand era pe cruce si spune "iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac". Sunt perfect de acord ca, atunci cand ai de a face cu oameni lipsiti de constiinta (nu doar rataciti), care denigreaza si impiedica lucrarea crestinilor trebuiesc infruntati. Deasemeni, cand in familie unii nu accepta calea ta pot aparea certuri si disensiuni, dar acestea ,de obicei sunt directionate dinspre necredinciosi catre credinciosi. Crestinul in mod normal are o atitudine defensiva si nu una agresiva. Avertismentul si chemarea la pocainta sunt ultimile si cele mai "violente" cuvinte care ar trebui sa iasa din gura sa.
Oblio a scris:
Distanta de care ne facem toti vinovati ar trebui sa ne invite azi la cainta iar aceasta sa ne ajute, sa ne acceptam, sa ne rugam impreuna si sa impartasim sentimentele de Ingaduinta si Iubire care ne-ar apropia unul de altul si inevitabil de Tatal ce sta cu bratele intinse catre noi? |
irlanda a scris:
"Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. (1Tim.1:5) |
Foarte de acord, asa cum am spus si mai sus, aceasta se poate cand vine din inima de carne pe care a pus-o Tatal in noi.
irlanda a scris:
In numele tolerantei, in numele ingaduintei, Biserica se intineaza si se departeaza de Dumnezeu acceptand practici si oameni care strica Cuvantul lui Dumnezeu. |
Aici sunt iarasi intrutotul de acord cu tine.
irlanda a scris:
Nu trebuie aratata ingaduinta si toleranta fata de cei cu o credinta prefacuta, cu un cuget necuratit si cu o inima nenascuta din nou, care urmaresc cu totul alte scopuri prin religiozitatea lor si care au taiat, rastalmacit si rasturnat Biblia pana la nelegiuire ca sa-si satisfaca pofetele si iubirile.
"Nu puteti bea paharul Domnului si paharul dracilor; nu puteti lua parte la masa Domnului si la masa dracilor." (1Cor.10:21) |
Nu contest nimic din ceea ce sustii, doar ca trebuie sa avem grija in a identifica pe cei ce lupta urmand cai gresite dar din dorinta si convingerea sincera ca fac voia Tatalui asa cum facea si Pavel.
irlanda a scris:
Unitatea pe care o propovaduieste Biblia se refera strict la cei din poporul Sau . Strict la copiii Sai. Strict la oile care-i cunosc glasul. |
M-ar interesa sincer sa stiu, tu cum ii identifici, separi, ce criterii ai pentru aceasta.
irlanda a scris:
In concluzie intelepciunea care vine de sus este in primul rand, curata, apoi pasnica, blanda iubitoare, unificatoare etc. Domnul sa-ti dea o intelepciune curata care sa te poata ajuta sa primesti ce este de primit si sa respingi ce este vrednic de respins. |
Aceste randuri m-au "uns la inima". Iti multumesc pentru urarea ta, Domnul sa fie cu tine in tot locul.
Ultima modificare de Oblio (21/04/11 03:16)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
21/04/11 01:30
|
|
Oblio
membru
|
|
x
Ultima modificare de Oblio (21/04/11 01:32)
|
|
21/04/11 01:31
|
|
junia
membru
 Inregistat: 18/09/11
|
|
deşi sunt nou înscrisă pe acest forum, citesc de ceva timp postarile voastre. să mă prezint: junia18 vine de la data mea de naştere; sunt studentă în ultimul an la colegiul de asistenţă medicală; îmi place foarte mult natura şi lucrurile cu care Dumnezeu ne încântă în fiecare zi, dovadă şi avatarul meu ce reprezintă un apus de soare. sunt un copil al lui Dumnezeu şi încerc să port cu demnitate acest nume.
_______________________________________ "Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"
|
|
19/09/11 09:20
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
Bine ai venit junia18! 
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
19/09/11 13:45
|
|
Old
Moderator
|
|
Bine ai venit junia si sa ai o perioada binecuvantata pe acest forum; daca se poate, sa fii pe forumul acesta pana o sa ti se spuna junia 81. 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (19/09/11 20:50)
|
|
19/09/11 20:48
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|