|
|
|
m3diator
admin
Inregistat: 08/12/04
|
|
april a scris:
Ideea acestui topic a luat nastere dupa citirea unui anumit mesaj din alta parte a forumului:
Lupea_Filip a scris:
poate îmi ia vreun moderator mesajul şi mi-l mută la mica publicitate.... deşi ce apare pe acolo ar putea fi încadrat la categoria "sfaturi casnice utile"... Eu cel puţin am de gând să le aplic la partea cu curăţat părţile nichelate la maşină şi la desfăcut şuruburi ruginite...
Mesajul respectiv a fost copiat, nu mutat, aici. Deci, de ce nu un topic pentru "sfaturi utile casnice" si nu numai?
Ar exista, cred eu, multe posibile subiecte: de la alimentatie ( ce sa mancam si ce nu, si de ce), medicina ( "leacuri" naturiste, "babesti" pentru diferite afectiuni), mecanica ( hm..aici sunt cam depasita, dar ar intra suruburile ruginite ), gospodarie ( gatit, scos pete, reparatii,..)...pana la metode de invatare, cum sa faci un CV sau sa te prezinti la un interviu, cum sa-ti administrezi banii, etc...
Spor la postat, intrebat si sfatuit!
|
|
|
01/11/11 15:56
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Oblio a scris:
Nu stiu daca poate fi de folos cuiva... Prezint o idee de transformare a gheului din baie pentru modelul de baie cel mai intalnit la apartamentele de bloc (cele ce au gheul pozitionat intre vasul WC si cada, iar lavoarul este fixat pe acest gheu). Prin aceasta modificare am urmarit "aerisirea" spatiului aducand lavoarul la nivelul peretelui si (as zice eu) am imbunatatit design-ului general al baii.
|
Nu locuieste nimeni in casa aceea? 
Ultima modificare de Old (12/03/12 19:00)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
12/03/12 18:51
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Era imediat dupa ce incheiasem lucrarea (nu-si facusera inca ordine si curatenie proprietarii, daca la asta te referi, iar colacul la WC... stai linistit, se foloseste si pe la noi ). Dupa ce au scapat cu greu de meseriasi, e putin probabil ca ar mai fi putut rabda o reintoarcere a lor, fie si numai pe post de fotografi.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
12/03/12 19:49
|
|
Old
Moderator
|
|
a, nu.
am vazut ca nu sunt lucruri prin baie; de asta am intrebat.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
12/03/12 20:10
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
tamarta a scris:
Sa imi lasati adresele de mail intr-un mesaj privat |
emmma a scris:
emy_emy1059@yahoo.com e adresa mea de mail ms frumos.... |
Asta e mesaj privat? ))
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
28/04/12 19:16
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
march a scris:
Nu, nu intepaturi, ca nu le simt. Zgomotul aripilor  |
referitor la bazaitul tantarilor, tocmai ma intrebam daca gasesc undeva un ringtone ))))))
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
08/05/12 23:20
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Stie careva cum se scapa de gandaci in apartament?
|
|
22/05/12 17:41
|
|
march
membru
Inregistat: 27/02/12
|
|
Pai te duci la magazin si iei otrava de gandaci (cred ca merge si dat cu spray) si o pui acolo unde i-ai vazut, numai sa nu fie langa mancare. 
_______________________________________ "Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?" Deuteronom 4:7
|
|
22/05/12 17:52
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
edi.theraven a scris:
Stie careva cum se scapa de gandaci in apartament? |
Io am experiente multe. Aveam la camin, in Grozavesti. Abia dupa ce am terminat eu au renovat.
Dadeam cu regent, dar e cam toxic. Daca dai cu ceva, poate pleci de acasa macar o zi si apoi alta sa aerisesti. Foarte, foarte important sa vezi pe unde vin si eventual astupi gaurile.
Ultima modificare de MRU (22/05/12 18:28)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
22/05/12 18:27
|
|
Old
Moderator
|
|
edi.theraven a scris:
Stie careva cum se scapa de gandaci in apartament? |
Dai cu o substanta adecvata. Gasesti la pet shop. Sau dezinfectezi cu aparat de ionizare. Gasesti in marile spitale.
march a scris:
Pai te duci la magazin si iei otrava de gandaci (cred ca merge si dat cu spray) si o pui acolo unde i-ai vazut, numai sa nu fie langa mancare.  |
Prinzi fiecare gandac si-i bagi putina otrava dia aia in gura. 
Ultima modificare de Old (22/05/12 20:51)
|
|
22/05/12 20:49
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Pet shop = medic veterinar? 
|
|
22/05/12 20:55
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
edi.theraven a scris:
Pet shop = medic veterinar?  |
e un magazin cu produse ptr animale:)
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
22/05/12 21:19
|
|
edi.theraven
membru
|
|
ms, anto 
|
|
22/05/12 21:23
|
|
march
membru
Inregistat: 27/02/12
|
|
Oldica a scris:
Prinzi fiecare gandac si-i bagi putina otrava dia aia in gura.  |
Vai, Oldica, atat am putut sa rad 
ps: otravuri si substante de-astea cred ca se gasesc si la farmaciile veterinare 
Ultima modificare de march (22/05/12 21:46)
_______________________________________ "Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?" Deuteronom 4:7
|
|
22/05/12 21:45
|
|
Old
Moderator
|
|
march a scris:
... ps: otravuri si substante de-astea cred ca se gasesc si la farmaciile veterinare  |
Asa e. Acolo sunt, dar ma gandeam ca-i pet-shop pentru ca acolo se vinde si mancare pentru caini si pisici.
@ edi, bine zis. In general medicii veterinari deschisd pet-shopuri. 
|
|
24/05/12 06:34
|
|
edi.theraven
membru
|
|
@Old : pai d'aia ziceam 
|
|
24/05/12 07:47
|
|
Old
Moderator
|
|
junia a scris:
Budincă din ficăţei de pui - 1 kg ficăţei de pui - 2 cepe mari - 3 căţei usturoi - 1 morcov - 4 ouă - cca 100 gr orez - 2 linguri smântână - pătrunjel - mărar - sare - piper - pesmet Se spală ficateii şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat căleşti (eu pun ulei şi apă, nu prăjesc numai în ulei) ceapa şi morcovul dat prin răzătoarea mică şi fierbi orezul. Ficatul fiert se toacă în robot sau la blender şi se mai adaugă şi din zeama în care a fiert pentru o compozitie mai moale. Se adaugă ceapa şi morcovul călit, ouăle bătute, usturoiul mărunţit, verdeaţa tocată, smântâna şi orezul fiert, sare şi piper după gust şi vreo 3 linguri de pesmet. Compoziţia rezultată se pune într'o formă unsa bine cu unt sau margarină şi se dă la cuptor până ce se rumeneşte frumos deasupra. Poftă bună! |
Aia-i la tine budinca?
Ma gandeam ca e ceva desert; cand am vazut ca e cu ficatei, ma gandeam ca nu va este suficient colesterolul din felul 1 si 2, ca mai vreti colesterol si din ...desert. 
MRU a scris:
Suna interesant, junia. Si ramane cremoasa compozitia la sfrasit sau se intareste?  |
pai, daca-i budinca, o pui la rece si se intareste, dar tot cremoasa ramane chiar daca se intareste.
Ultima modificare de Old (30/05/12 12:45)
|
|
30/05/12 12:38
|
|
Old
Moderator
|
|
MRU a scris:
Multumesc pentru reteta, Roxana. Practic ce ramane in supa? doar taiteii si carnea?asa ca la o supa obisnuita? |
Eu cred ca si guliile.
Ultima modificare de Old (22/06/12 20:15)
|
|
22/06/12 20:14
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Cu mare placere MRU, in supa raman carnea, guliile, morcovii, piperul , taiteii, cartofii.Daca faci cantitate mai mare pune 3 gulii ca sa aibe gust.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
22/06/12 20:36
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
va rog sa comentati la subiectul respectiv, ca ce scrieti voi aici are legatura cu ce era scris acolo.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
23/06/12 17:30
|
|
Old
Moderator
|
|
felyy a scris:
nu prea m-ati ajutat  |
MRU a scris:
Eu i-am facut de Craciun un breloc de "cristal"(sticla?!) cu poza fiului nostru. L-am comandat pe net, logic, doar poza a fost creatia mea. A iesit foarte frumos. |
Putin daca veneai mai repede cu ideea...
|
|
20/09/12 20:04
|
|
adriana
membru
|
|
Inca n-a trecut Craciunul... 
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
20/09/12 21:57
|
|
adriana
membru
|
|
felyy a scris:
Sami mananca mancare de copii?
Noemi nu vrea....eu cam de pe la 8 luni nu mai gatesc separat pt ea, incerc sa gatesc sanatos si mancam toti, dulce nu ii place, doar ciocolata de care nu primeste ca oricum are multa energie, in schimb are tot timpul langa ea un castravete murat )
paine nu vrea, paste nu , orez nu, cartofi rar, carne cam putina....uneori nu mai stiu ce sa fac  |
Daca ai stii cat si ce mananca Sami te ai imbolnavi...ma autoeduc zilnic ca sa ma pastrez zdravana la cap. Daca ar fi dupa el ar manca 3 mese de cereale cu lapte.
Am incercat multe produse pentru cresterea apetitului. Multe metode, dar nimic...
Obsesia asta cu painea, cartofii sau pastele...n-o inteleg la parinti...si ce daca nu mananca?! mai bine...sunt chestii care ingrasa...
Daca e vioaie si nu da semne ca ar fi palida, stai calma.
Desi ma chinui din totdeauna cu el sa manance ...niciodata nu a fost anemic. Cred ca i-am facut de vreo 3-4 ori analize la sange,si spre deosebire de alti copii de varsta lui care mananca diversificat, mereu a fost ok cu hemoglobina. E adevarat ca ii mai dau suplimente alimentare, dar nu pe baza de Fe pentru ca eu stiu ca fierul in exces e periculos.
Viata de mama de copil mofturos e o viata de credinta...si nu numai...
Ultima modificare de adriana (16/04/13 15:16)
|
|
16/04/13 15:10
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
adriana....eu as vrea sa manance putuna paine sa ii tina de foame mai ales peste noapte nu ma stresez tare ca nici eu nu mananc paine, paste, cartofi, orez....nu imi place nu ca nu vreau nu are probleme...e sanatoasa, si energie are..prea multa...asa-i alta poveste
as vrea sa ii scot laptele de noptea, cand era mai mica nu manca noptea dar acum de cand a crescut....bea lapte spre dimineata in jur de 3, 4
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
16/04/13 21:10
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|