|
|
|
Jkfe_ac
membru
Inregistat: 22/03/07
|
|
lara a scris:
Nu degeaba o zice popa "Acum poti saruta mireasa". |
pai...zice asa pentru k abia atunci iti este sotie..inainte nu 
|
|
03/05/07 21:18
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Iti e sotie cand te duci la primarie, de obicei acolo te duci intai, dupa aia la biserica 
|
|
03/05/07 22:50
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Seraphim, in Romania te duci mai intai la primarie si apoi la biserica pentru ca popii si nici pastorii nu au dreptul sa elibereze certificate de casatorie, dar nu si in America.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
04/05/07 06:07
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Jkfe_ac a scris:
lara a scris:
Nu degeaba o zice popa "Acum poti saruta mireasa". |
pai...zice asa pentru k abia atunci iti este sotie..inainte nu  |
Iti zice asa pt ca atunci ai voie 
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
10/05/07 11:35
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Larisa a scris:
Seraphim, in Romania te duci mai intai la primarie si apoi la biserica pentru ca popii si nici pastorii nu au dreptul sa elibereze certificate de casatorie, dar nu si in America. |
Pentru mine, 'fata' va fi sotia mea cand imi va spune DA, nu cand o sa imi spuna vreun ramolit de la primarie ca o pot saruta 
Ultima modificare de Seraphim (10/05/07 12:20)
|
|
10/05/07 11:54
|
|
Dana
membru
Inregistat: 04/01/07
|
|
Seraphim a scris:
Pentru va fi sotia mea cand imi va spune DA, nu cand o sa imi spuna vreun ramolit de la primarie ca o pot saruta  |
Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui....
Ultima modificare de dana (10/05/07 12:10)
_______________________________________ people come into your life for a reason, a season or a lifetime...
|
|
10/05/07 12:09
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Scuze ... am vazut abia acum ca nu prea are sens ce scrisesem.
Nu cred ca trebuie sa fie legal ceva, pentru ca nu o iubesti altfel dupa ce primesti certificatul de casatorie, ci doar ai un fel palpabil care e dovada legamantului dintre tine si ea, dar acel legamant e facut inainte, si nu la primarie.
Eu asa vad lucrurile, dar cum nu am trecut prin asa ceva ...
|
|
10/05/07 12:23
|
|
lara
membru
|
|
Mesajul tau este interpretabil seraphime. Una din interpretari ar fi ca tu din momentul in care stii ca urmeaza sa te casatoresti cu fata respectiva esti de acord sa si traiesti cu ea ca doar si-a dat consimtamantul sa va casatoriti ?
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
10/05/07 13:30
|
|
Ste.fan
membru
|
|
La fel de interpretabil e si mesajul tau. Eu am vrut sa zic ca pentru mine e deja sotia mea, nu ca o sa merg mai departe. Casatoria(adica evenimentul in sine) nu e decat un gest public pe care il facem. Vad chestia asta exact ca si botezul. Deja ai rezolvat problema, doar faci public o chestie, asta nu inseamna ca fac ce vreau, pentru ca poate dura ceva timp pana cand are loc evenimentul public ... abia dupa aia poti sa te bucuri din plin impreuna jumatatea ta.
Nu are nici o legatura ce am zis cu sarutul, doar am vrut sa ii zic Larisei (care are dreptate in ce a spus) ca nu e neaparat nevoie ca sa porti inel ca sa porti inel ca sa stii cu cine iti vei petrece viata alaturi. In plus "dragostea adevarata asteapta, nu?!" 
|
|
10/05/07 15:05
|
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
Seraphim a scris:
Scuze ... am vazut abia acum ca nu prea are sens ce scrisesem.
Nu cred ca trebuie sa fie legal ceva, pentru ca nu o iubesti altfel dupa ce primesti certificatul de casatorie, ci doar ai un fel palpabil care e dovada legamantului dintre tine si ea, dar acel legamant e facut inainte, si nu la primarie.
Eu asa vad lucrurile, dar cum nu am trecut prin asa ceva ... |
Este interesant ca in cultura evreiasca, atunci cand o fata zicea da unui baiat, baiatul se ducea si impreuna cu tatal lui pregateau un loc unde sa locuiasca noua familie ce avea sa se formeze (dupa nunta). Fata trebuia sa fie pregatita pentru ca nu stia exact cand va veni mirele sa o ia la el. As putea intra si in interpretari teologice cu privire de ce a zis Domnul Isus sa veghem ca nu stim cand va veni, dar sa revin la subiectul nostru.
Stiu, traim intr-o cultura diferita, dar uneori totusi nu ar trebui sa vedem lucrurile numai din perspectiva noastra. Trebuie sa implinim ceea ce trebuie implinit. Ca ai voie sau nu sa o saruti pe logodnica ta, asta cred ca tine mai mult de intelegerea dintre cei doi. Nu pot sa ma pronunt ca da sau nu, dar daca un baiat iubeste o fata va face tot ce ii sta in putinta ca sa o pastreze curata pe aleasa inimii lui.
Ultima modificare de Joseph7 (10/05/07 15:51)
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
10/05/07 15:48
|
|
maryan
membru
Inregistat: 21/02/07
|
|
Joseph7 a scris:
...daca un baiat iubeste o fata va face tot ce ii sta in putinta ca sa o pastreze curata pe aleasa inimii lui. |
şi e valabil şi pentru el... (să se păstreze curat) 
_______________________________________ Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17
|
|
10/05/07 16:31
|
|
alina p
membru
Inregistat: 10/05/07
|
|
atata timp cat nu sunt casatoriti in fata lui Dumnezeu la altar,eu zic k nu este permis de Dumnezeu sa ne sarutam.O fata pana se casatoreste,ea ii apartine Mirelui....asta e parerea mea...si sunt sigura k nu gresesc........
|
|
06/06/07 00:47
|
|
Joseph7
membru
|
|
Si dupa ce se casatoreste, tot Mirelui apartine. Dar, o fata este sub grija parintilor pana se casatoreste. Dupa aceea este responsabilitatea sotului sa aiba grija de ea.
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
06/06/07 01:15
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
deci, Joseph, tu esti pro sau contra sarutului??
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
06/06/07 21:55
|
|
lara
membru
|
|
Poate ca sarutul nu e pacat inainte de casatorie-Biblia nu specifica nimic,insa sunt convinsa ca pt cei care cer, Duhul Sfant le va da pricepere si intelepciune ca sa poata intelege voia lui D-zeu si pt a putea deslusi clar ce e pacat si ce nu. Eram in primul an de liceu si purtam discutii pe teme biblice cu un coleg de-al meu care de altfel era din familie de pocaiti.Intr-una dintre discutii am ajuns la tema "sarutul". El nu vedea nimic rau in asta pe baza ca in Biblie nu scrie nimic si mi-a cerut sa-i arat eu unde scrie in Biblie ca sarutul e pacat. Eu stiam ca nu scrie nicaieri nimic insa am cerut de la D-zeu sa-mi arate un verset din care sa reiasa clar ca sarutul e pacat daca acesta este intr-adevar pacat.N-am sa uit niciodata ca m-am ridicat de pe genunchi si am deschis Biblia la intamplare iar ochii mi-au cazut exact pe versetul din Romani 13:13 unde spune ca sa traim frumos ca in timpul zilei...etc. In ultimul an de liceu am intrat intr-o relatie care se parea ca avea ca scop final casatoria si baiatul mi-a cerut ( probabil ca oricare alt baiat) sarutul.Nu fuseseram inca logoditi insa amandurora parca D-zeu ne arata ca suntemi randuiti sa ramanem impreuna si el si-a cerut "drepturile". Nu am acceptat datorita hotararii mele pe care am luat-o ca pana la logodna nimic si din momentul in care am spus care imi sunt barierele baiatul si-a aratat adevarata lui fata si relatia dintre noi s-a terminat urat de tot pt ca nu am acceptat acel sarut....Multumesc lui D-zeu ca am stat tare pe pozitie si nu am cedat insa am luat hotararea ca nici macar dupa logodna sa nu accept sarutul ci doar dupa casatorie.In acest mod nu ma voi putea indoi vreodata ca am gresit sau nu,ca ma pacatuit sau nu si voi putea fi un exemplu cu adevart demn de urmat pt copiii mei.
|
|
07/06/07 10:46
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
lara a scris:
In ultimul an de liceu am intrat intr-o relatie care se parea ca avea ca scop final casatoria si baiatul mi-a cerut ( probabil ca oricare alt baiat) sarutul.Nu fuseseram inca logoditi insa amandurora parca D-zeu ne arata ca suntemi randuiti sa ramanem impreuna si el si-a cerut "drepturile". Nu am acceptat datorita hotararii mele pe care am luat-o ca pana la logodna nimic si din momentul in care am spus care imi sunt barierele baiatul si-a aratat adevarata lui fata si relatia dintre noi s-a terminat urat de tot pt ca nu am acceptat acel sarut....Multumesc lui D-zeu ca am stat tare pe pozitie si nu am cedat insa am luat hotararea ca nici macar dupa logodna sa nu accept sarutul ci doar dupa casatorie.In acest mod nu ma voi putea indoi vreodata ca am gresit sau nu,ca ma pacatuit sau nu si voi putea fi un exemplu cu adevart demn de urmat pt copiii mei. |
Waw lara... Ce experienta... Dar daca te-a lasat doar pentru acest lucru, inseamna ca nu te merita...
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
07/06/07 12:34
|
|
lara
membru
|
|
Da, mai cu seama m-a scapat Dumnezeu de un afemeiat si poate mai mult de-atat.
|
|
07/06/07 13:09
|
|
Joseph7
membru
|
|
_benny_ a scris:
deci, Joseph, tu esti pro sau contra sarutului?? |
Sunt contra sarutului inainte de casatorie.
|
|
08/06/07 04:51
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
x6ynj
Ultima modificare de giany_v (23/06/07 04:18)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
14/06/07 00:10
|
|
Joseph7
membru
|
|
Ai vrea sa explici putin raspunsul tau?
Ce nu are rost sa asteptam?
Sa dam bine pe sticla????????
De unde ai certitudinea ca sentimentul e curat? Tu poti citi inima unei persoane? Aici nu vorbim ce poate Dumnezeu sa faca ci despre ce e bine ca noi sa facem sau sa nu facem.
Si despre ce act vorbesti si cum ramane pur?
Ultima modificare de Joseph7 (14/06/07 05:03)
|
|
14/06/07 03:36
|
|
lara
membru
|
|
Pai mai Giany_v si eu zic ca ceea ce in inima conteaza. Nu conteaza cum imi traiesc viata daca Domnul e inima. Ce rost are sa pastrez o imagine doar pt a da bine pe sticla?Si totusi in cazul acesta nu inteleg cu mai ramane cu versetul ala in care ni se spune ca sa nu fim pricina de poticnire?
|
|
14/06/07 08:36
|
|
Ste.fan
membru
|
|
ce rost are sa asteptam ??? |
Acelasi rost pe care il are faptul sa nu bei, sau sa nu fumezi. Te protejezi pe tine in primul rand (si mai ales cand e vorba de fete).
E curvie in conceptia mea. Ca si baiat, vrei sa zici ca saruti o fata si e cum i-ai spune ca iti place bluza ei, ca nu se mai intampla nimic in interior!? Cu ce ganditi fratilor?! 
|
|
14/06/07 08:52
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
we45jh7
Ultima modificare de giany_v (23/06/07 04:17)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
14/06/07 10:08
|
|
lara
membru
|
|
N-am citit tot ce ai scris(recunosc ),dar parerea mea e urmatoarea: nu e tot una ca la final sa ajung un trandafir intreg sau unul cam ofilit si rupt! S-ar putea ca daca practic sarutul cu toti baietii pe care eu pe rand am impresia ca-i iubesc si ca va fi alesul inimii mele sa nu mai am acceasi stralucire . Un servet de care se sterg prea multi ajunge ca la urma sa devina carpa murdara.
Ultima modificare de lara (14/06/07 12:53)
|
|
14/06/07 12:53
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|