TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Sarutul inainte de casatorie Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 38
andraa
membru

Inregistat: 31/07/07
Ok, de acord..Stiu ca in Biblie nu este scris despre fiecare pacat in parte..dar sunt lucruri care pt mine sunt pacat, si pentru altii nu..sau invers..de ex, eu consider ca e pacat sa te machiezi, alte persoane considera ca nu e pacat, si pentru ele chiar nu e.In legatura cu sarutul, nu e la fel?Nu e in functie de incredintare?

20/08/07 16:31

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Nu draga mea! Adevarul este UNIC! Nu putem stabili noi ce este pacat si ce nu in functie  de "incredintarea" noastra.
Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi plin de putere şi în măsură să pătrundă în inimile noastre ca sa ne faca sa intelegem voia lui Dumnezeu si sa facem deosebirea intre bine si rau!

Dacă te uiţi la o persoană dorind în sinea ta să profiţi din punct de vedere sexual de aceasta (mă refer la orice fel de relaţii extraconjugale) ai şi păcătuit cu ea. Orice lucru, în afară de accidente se întâmplă de două ori: o dată în minte şi a doua oară în faptă. Astfel că dacă păstrăm curăţia gândurilor vom fi feriţi de multe greşeli.
- „Nu treziţi dragostea până nu vine ea”. „Fiecare lucru îşi are timpul lui”
- „Mă port aspru cu trupul meu şi-l ţin în stăpânire”.
- Nu te băga în gura ispitei că te muşcă. Greşelile noastre s-ar reduce la un număr extrem de mic dacă ne-am hotărî să fugim de ispită.

Foarte interesant raspunsul lui justdoit:

justdoit a scris:

spunea cineva ca actul sexual este un proces evolutiv... incepe cu o imbratisare... se continua cu un sarut... atingere... si asa mai departe
drumul gresit este o abatere de la cel bun... nu conteaza cat ai inaintat pe el... esential este ca nu esti pe cel bun

Ultima modificare de mihaella (20/08/07 17:39)

20/08/07 17:36

justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
calea cea buna este dreapta si ingusta... e pacat ca de prea multe ori o unduim dupa pasii nostrii beti... si o largim pentru a avea loc burtile noastre grase...
adevarul nu este relativ... in functie de ce cred eu... ce simt eu ca ar fi bine... sa ne dam seama bine ce credem...
haideti mai intai sa recunoastem ca suntem slabi si ca nu ne putem ridica la standardele Cuvantului Sau si sa nu incercam sa il coboram pentru a ne justifica faptele care ne hranesc firea pamanteasca...
sa cerem intelepciune... si sa o cerem cu staruinta, insa fara ne lua noua insine partea!
GBU

ps. referitor la incredintare: sa nu bagam in aceeasi oala si lucrurile care alimenteaza firea noastra, doar pentru ca nu simt ca este pacat

Ultima modificare de justdoit (20/08/07 18:02)

20/08/07 17:58

sytri
membru

Inregistat: 18/08/07
omenilor !!!    trait-va viata !!!   iubiti si fiti iubiti !
atat am de spus pe topic-ul asta...

20/08/07 18:09

byanka
membru

Inregistat: 19/03/07

sytri a scris:

...Depinde CUM traiesti si CUM iubesti....

20/08/07 18:34

mihaella
+

sytri a scris:

Da sigur! Traiti-va viata!Traieste clipa! :rolleyes: Suntem obsedati de clipa, de prezentul imediat, pentru ca nu vedem o alta realitate.
Daca nu credem in Dumnezeu, daca nu credem in realitatea fagaduintelor Lui, daca noul pamant si cerul nu exista, daca nu exista judecata, atunci... traieste clipa. Dar daca Biblia este adevarata, daca Dumnezeu exista şi daca fagaduinţele Lui sunt adevarate, atunci nici trairea clipei, nici trăirea iluziilor nu ne vor mulţumi. Vom dori şi vom putea, cu ajutorul lui Dumnezeu, să trăim nu doar clipa, ci veşnicia.

Ultima modificare de mihaella (20/08/07 19:08)

20/08/07 19:07

andraa
membru

Nu draga mea! Adevarul este UNIC! Nu putem stabili noi ce este pacat si ce nu in functie  de "incredintarea" noastra.

A fost o simpla intrebare :rolleyes:  .Nu's atotstiutoare asa ca am dreptul sa mai si intreb.Incearca sa nu iti mai impui parerea, accepta si parerile altora chiar daca nu is chiar bune .

20/08/07 22:15

dora27
membru

Inregistat: 14/08/07
"Bucura-te tinere in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile alese de inima ta si palcute ochilor tai;dar sa stii ca pt toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata" (Eclesiastul 11: 9)

ps: luati in calcul nu numai prima parte a versetului ci si a doua!!!!

20/08/07 22:15

mihaella
+

andraa a scris:

A fost o simpla intrebare :rolleyes:  .Nu's atotstiutoare asa ca am dreptul sa mai si intreb.Incearca sa nu iti mai impui parerea, accepta si parerile altora chiar daca nu is chiar bune .

Relaxeaza-te..chiar nu mi-am impus parerea... ai inteles gresit... nu inteleg de unde ai dedus asta... intotdeauna exista riscul sa fi inteles gresit... suntem oameni..imi cer scuze daca te-am jignit.. pe de alta parte cand sunt sigura de ceva pentru ce sa accept si alte pareri chiar daca nu sunt bune cum spuneai tu?
Inca odata : scuze! D-zeu sa te binecuvinteze! :)

Ultima modificare de mihaella (20/08/07 22:26)

20/08/07 22:25

andra17
membru

Inregistat: 15/08/07
treaba asta cu sarutul ar trebui privita si altfel...eu cred k fiecare isi doreste o/un sotie/sot care sa fie pura/pur din toate punctele de vedere...atunci noi de ce nu neam pastra la fel pentru viitoarea/viitorul sotie/sot?...si cred k dak ne  pastram asa Dumnezeu ne va da o persoana pe masura...

20/08/07 22:52

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07

andraa a scris:

Adevarul este unic.  Interpretarea omului este eronata de multe ori.  Cred ca sunt anumite lucruri care intr-adevar poti spune:  da, asta este singurul adevar (ex. Dumnezeu este Creatorul intregului univers), si sunt alte lucruri care sunt intr-o arie mai gri: poti interpreta in mai multe feluri.

21/08/07 03:08

andraa
membru

Si totusi, eu sincer nu cred ca am mai auzit, inainte de a intra pe forum, cum ca ar fi pacat .....nu stiu cine are dreptate, prefer sa il las pe Domnul sa imi arate asta , ca in momentul in care fac sau nu ceva, sa fiu convinsa ca e bine sau rau.

21/08/07 14:58

andra17
membru

Inregistat: 15/08/07
sti in Biblie scrie k trupul nostru este templul Duhului Sfant....si noi trebuie sa-l  pastram curat...acuma gandeste-te la sarut...de multe ori dupa sarut vin si alte tentatii...aceste tentatii pot pangarii templul...si chiar sarutul in sine pangareste templul...citeste dak vrei  "Mai curat ca diamantul" sau "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu"...acolo se explica chestiile astea mai bine...Domnul sa te binecuvanteze si sa-ti arate cum sta treaba...:)

21/08/07 16:45

giany
membru

Inregistat: 18/05/07

andra17 a scris:

sti in Biblie scrie k trupul nostru este templul Duhului Sfant....si noi trebuie sa-l  pastram curat...acuma gandeste-te la sarut...de multe ori dupa sarut vin si alte tentatii...aceste tentatii pot pangarii templul...si chiar sarutul in sine pangareste templul...citeste dak vrei  "Mai curat ca diamantul" sau "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu"...acolo se explica chestiile astea mai bine...Domnul sa te binecuvanteze si sa-ti arate cum sta treaba...:)

cred ca fiecare este o "caramida" si impreuna formam TEMPLUL...

24/08/07 22:35

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Mda, numai ca acea caramida e chiar Templul Duhului Sfant....
Andra17 a specificat ca "Scrie in Biblie", deci vezi ca s-ar putea sa-L contrazici pe D-zeu.

25/08/07 08:39

giany
membru

lara a scris:

Mda, numai ca acea caramida e chiar Templul Duhului Sfant....
Andra17 a specificat ca "Scrie in Biblie", deci vezi ca s-ar putea sa-L contrazici pe D-zeu.

sau e posibil sa nu IL inteleg eu pe EL sau tu pe mine...:D:D:D
deci daca exista un singur DUH SFANT nu crezi oare ca EL se divide la cei care il primesc si il accepta??? deci rezulta ca fiecare primeste cate o particica . de unde faza asta ca eu IL contrazic pe DUMNEZEU???
O SA VA SCRIU CEVA CARE POATE CA VA VA FACE SA GANDITI MAI DIFERIT: DUMNEZEU IN LUCRAREA SA SE UTILIZEAZA DE LOGICA , MATEMATICA , LITERATURA  SI ALTELE DAR ACESTEA CRED CA SUNT PRINCIPALELE... DECI NOI TRAIM O POVESTE CALCULATA MATEMATIC SI OBLIGATORIU TRE SA AIBA LOGICA...

Ultima modificare de giany_v (26/08/07 14:44)

26/08/07 14:39

justdoit
membru

la a cui logica te raportezi tu?
a oamenilor?
a Lui?
sunt cam diferite

26/08/07 20:54

giany
membru

justdoit a scris:

la a cui logica te raportezi tu?
a oamenilor?
a Lui?
sunt cam diferite

mai citeste o data mesajul de mai sus...nu ai inteles.

27/08/07 10:40

justdoit
membru

giany_v a scris:

DECI NOI TRAIM O POVESTE CALCULATA MATEMATIC SI OBLIGATORIU TRE SA AIBA LOGICA...

ce trebuie sa inteleg de aici?

27/08/07 11:42

giany
membru

aici tre sa intelegi ca DUMNEZEU nu inventeaza povesti ci EL doar face anumite calcule cui si cat sa ii dea...pe baza a ceea ce este acel om. deci daca meriti primesti si daca nu meriti nu primesti si mai conteaza si ce primesti...bun sau mai putin bun...

27/08/07 12:06

justdoit
membru

Wrong!!!
si doar atata ca am deviat de la subiect

27/08/07 12:17

OchiiCatreCer
membru

Inregistat: 28/08/07
...fratilor :) am o propunere:tot timpul cand sunt in ceata cu ceva,ingenunchez si ma rog...si Domnul imi raspunde prin diferite moduri:unele situatii din viata cotidiana etc....dar eu cred ca un rol ff important il joaca CONSTIINTA ,de fapt constiinta e vocea lui Dumnezeu din om(depinde acuma...din pacate constiinta multora e cam tocita...)...dar se poate educa...daca te pui serios pe treaba :)
         si is aproape sigura ca la majoritatea dintre noi...constiinta ne zice "NU!"
      :( numa' noa....firea asta....ii cam lasam teren castigat...

P.S...nu vi-a fost data nici o ispita prea mare  ca sa nu o puteti invinge! :)

24/09/07 02:41

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
eu una cred ca daca vrei se poate...am luat acum o jumatate de an hotararea de a ma abtine de la a saruta persoana iubita si stiu ca Dumnezeu va binecuvanta si mai mult casnicia mea daca fac asa,iar daca cal care e cu mine crede acelasi lucru inseamna ca daca se abtine e o dovada puternica de dragoste....eu asa cred!

11/12/07 12:48

mihaella
+

Asa este..dupa cum spunea cineva pe forum , te vei bucura cu mai multa intensitate de relatia ta daca sti sa stabilesti anumite limite la inceput.. si vei avea constiinta impacata.. Ai putut observa ca parerile sunt impartite..nu putem stabili intr-un mod clar ce este si ce nu este pacat dar unde nu esti sigura e mai bine sa eviti..si daca tu ai reusit..eu te felicit.

14/12/07 21:34

cata666
membru

Inregistat: 10/12/07
MAI IDIOTOLOR SUNTEM OAMENI CREATI DIN IUBIRE SI PT IUBIRE DE CE SA NU DAI IUBIRE DACA O SIMTI OK MA Explic ce e pacat sa rivnesti sau sa faci mai mare pacat e sa rivnesti si sa zici k esti un sfint un sarut pe buze cit de intens ar fi el nu eun pacat e iubire  care ii leaga pe cei doi daca ei sunt sigur k vor fi sot si sotie nu e nimic grav voi care criti cati incercati numai sa mi sp k d zeu a ...... k va iau pe sus nu cu cuvinte cu cea ce am in inima si simt nu pt sunt un instrument al celui rau si pt oameni pt sfintenie au ajuns cretini dar oameni pt iubire au ajuns martiri in a iubi nu e pacat dca iti iubesti viitoare sotie iubitiva logodnicele mult pt veti face ceva ce lui d zeu ii place dar . nu mai departe aratai iubire k ai rabdare pina dupa nunta chiar daca ea nu rezista adame tinete tare

18/12/07 22:44

Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 38    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la