|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Mai usurel cu epitetele.
Te rog sa-ti corectezi mesajul, altfel ti-l voi sterge.
P.S: citeste regulamentul inainte.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/12/07 23:53
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
april a scris:
Ii admir pe cei care hotarasc sa nu se sarute inainte de casatorie si se tin de hotararea asta.....nu cred ca pierd nimic , ci dimpotriva, se pot bucura cu mai multa intensitate dupa casatorie unul de celalalt... |
sunt de acord cu tine............eu una asa m-am hotarat sa fac si sunt sigura ca voi experimenta dupa casatorie ceva ce multi o sa doreasca dar putini o sa aiba parte!!!!!!!!!!!!!!!!!
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
25/12/07 16:15
|
|
Tanara crestina
membru
|
|
Larisa a scris:
Treaba mea momentan e sa ma aflu in treaba! Nu cred ca este rau, dar tre sa ai grija la consecinte. |
larisa eu cred ca gresesti dar tu pierzi mai tarziu............. pt ca fiecare e responsabil de ceea ce face , dar ai grija sa nu cumva sa ranesti si persoane din jurul tau!!!!!!!!! Iarta-ma daca te deranjeaza sfatul meu
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
25/12/07 16:19
|
|
Tanara crestina
membru
|
|
cata666 a scris:
SUNTEM OAMENI CREATI DIN IUBIRE SI PT IUBIRE DE CE SA NU DAI IUBIRE DACA O SIMTI .... |
asa e,dai iubire la nivel fizic dar la momentul potrivit, atunci cand Dumnezeu spune, asta daca vrei sa fii fericit! Plus ca iubirea nu se manifesta doar fizic... sunt o multime de lucruri prin care poti arata persoanei dragi ca o iubesti...fii original!!
cata666 a scris:
daca ei sunt siguri k vor fi sot si sotie nu e nimic grav |
asta depinde de persoanele implicate, dar daca vrei sa gusti fericirea pregatita de Dumnezeu pt tine in acest domeniu vei face cum Dumnezeu a zis.......
Apropo de ceva: cata, imi poti explica ce ai vrut sa inteleg eu prin faptul ca ai asociat numelui tau de la avatar nr 666? As fii recunoscatoare daca mi-ai raspunde...... multumesc
|
|
25/12/07 16:33
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
cata666 a scris:
[...] daca ei sunt sigur k vor fi sot si sotie nu e nimic grav [...] |
Se spune ca pe asta lume doar moartea e singurul lucru sigur ... si iubirea Lui Dumnezeu, mai adaug eu.
|
|
25/12/07 21:45
|
|
Tanara crestina
membru
|
|
zambezi a scris:
Se spune ca pe asta lume doar moartea e singurul lucru sigur ... si iubirea Lui Dumnezeu, mai adaug eu. |
Stii ca mi-ai luat vorba din gura cu argumentul asta!!!!!!!!!!
|
|
26/12/07 12:52
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
colegele mele nu stiu ce are ele.. pai cand le saruta unu, mama, zici c-au cazut in butoiu cu melancolie, asa stau si se uita prin clasa dupa cai verzi pe pereti, le strigi cate o jumate de ora si tot n-aud ele, dar deja au inceput virozele, se schimba anotimpul in craiova cel putin, si au inceput sa-si mai puna poftele in copaci deci fetele astea care este ele disperate dupa 2 buze dalea` roscate, ar trebuii sa se gandeasca ca ce seamana aia culeg, si chiar de 10 ori mai mult, asa ca deciile ce le iei azi, te afecteaza maine.. sunt de parere ca atunci cand D-zeu este in centrul relatiei si e dirijata de El, atunci totul e ok cand el si ea se saruta, chiar si inainte de casatorie, insa in limitele bunului simt ( in sensul de a nu face asta si a deveni ptr. ceilalti din jur o pricina de poticnire)
Ultima modificare de razvy16_bornagain (22/01/08 21:35)
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
22/01/08 21:34
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
razvy16_bornagain a scris:
sunt de parere ca atunci cand D-zeu este in centrul relatiei si e dirijata de El, atunci totul e ok cand el si ea se saruta, chiar si inainte de casatorie, insa in limitele bunului simt ( in sensul de a nu face asta si a deveni ptr. ceilalti din jur o pricina de poticnire) |
-vrei sa spui ca flirtul este free? sau asa ai vrea sa fie? -o varianta demo?
-da sa nu zici pana la urma ca si varianta sherware este buna, ca asta nu mai cred.
Stii cand ma poticnesc eu? Adica la ce te referi cand spui limitele bunului simt?
Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/01/08 23:28)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
22/01/08 23:28
|
|
bornagain
membru
|
|
(quote)"-vrei sa spui ca flirtul este free? sau asa ai vrea sa fie? -o varianta demo?
-da sa nu zici pana la urma ca si varianta sherware este buna, ca asta nu mai cred."
ce cuvinte "hightech" ai folosit... poate imi explici si mie ce vrei sa spui prin "varianta demo", ori " sherwere".. tare curios ma facusi 
nu vreau sa interpretezi si sa rastalmacesti ce am scris eu , nu cred ca din randurile citate de tine, reiese cum ca eu as spune ca sarutul nu este okay, insa flirtul da.. nicidecum ( daca asta ai inteles tu ) si nici n-as vrea sa fie.. si n-am idee cand te poticnesti tu, dar incerc sa previn asta, decat sa combat apoi, intelegi.. sunt argumente biblice pe baza carora am spus ce am spus, si anume , poti fi o pricina de poticnire daca faci ceea despre ce vorbim noi in ultimele mesaje.. si daca nu intlegi acest termen " bun simt", cauta in DEX.. sunt convins ca o sa gasesti o explicatie buna, ori daca nu, cauta in N.T. , dar ca sa-ti explic la ce m-am referit in contextul de fata , in legatura cu bunul simt, vroiam sa spun faptul ca poti foarte bine , defapt puteti, sa va abtineti de a va saruta in public, dar s-o faceti atunci cand stiti ca nu ati putea rani pe nimeni cu asta.. nu vreau sa par absurd acum sau sa ajung in cealalta extrema, dar stiu bine despre ce vorbesc . a, si asta nu inseamna ca faceti ceva ce va este imposibil si in schimb o inlocuiti cu flirt, ( asa cum tu spuneai.. parafrazat, desigur.) e vorba de niste alegeri pe care le iei in legatura cu relatia voastra, stii , relatii care tin si de cei din jur, pe care indirect, fara sa crezi, ii poti rani.. ( si apropo de asta... in Biblie spune sa nu ucizi... stiai ca poti ucide si pe altcineva si cu o vorba, cu ceva ce tu faci [ in cazul de fata voi 2 sarutandu-va in fata lui/ei/ lor ] , deci nu trebuie neaparat sa impusti pe cineva, ori mai stiu eu ce, ptr. a-l, a o omora... nicidecum, si asta e tot la fel de grav ca porunca " sa nu ucizi" despre care Domnul spune in Biblie, si atunci deja ajungi foarte departe si in relatia ce o ai cu el/ea, exista o mare problema).. sper sa intelegi ce vroiam sa zic..
Ultima modificare de razvy16_bornagain (23/01/08 11:38)
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
23/01/08 11:31
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
mai crestinilor ... nu mai vorbiti ca si cum ati trecut prin nu stiu ce incercari mari in viata ... sunteti ca niste copii ... vreti si voi sa va afirmati ... daca tot sunteti asa tari spuneti ce e dragostea intre doua persoane ... spuneti ce fac doua persoane care se iubesc ... si mai vreau sa spuneti si cate relatii ati avut .
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/01/08 11:43
|
|
Old
Moderator
|
|
poate ai dreptate razvy16 cu ce scrie in DEX despre bunul simt, dar este un termen mult prea general. Vreau sa zic masura bunului simt, intelegi? care este deci etalonul? adica tu vrei sa spui ca sarutul este ok inainte de casatorie?Nu vezi o legatura intre sarut si flirt? Daca zici ca este ok explica si tu in ce cazuri este ok. Tu spui inaintea casatoriei.Dar acest inainte arata clar ca nu este in casatorie ci in afara ei.
Nu vreau sa te contrazic , sa spun ca sarutul nu este tentant., mai ales inainte de casatorie; poate este mai dulce. Dar ce transmite ?
Giany_v, daca vrei sa-i intrebi pe oameni ce au facut, nu-i intreba ce au facut rau ci mai degraba ce au facut bun!
Ultima modificare de OLD TRAIAN (24/01/08 09:07)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/01/08 11:43
|
|
bornagain
membru
|
|
giany_v a scris:
mai crestinilor ... nu mai vorbiti ca si cum ati trecut prin nu stiu ce incercari mari in viata ... sunteti ca niste copii ... vreti si voi sa va afirmati ... daca tot sunteti asa tari spuneti ce e dragostea intre doua persoane ... spuneti ce fac doua persoane care se iubesc ... si mai vreau sa spuneti si cate relatii ati avut . |
nu serios.. asta vrei? pai du-te la mircea radu daca vrei sa sti cate relatii a avut nu stiu cine, si ce este dragostea intre 2 persoane.. ( daca asa pui tu problema...)
nu vreau sa ma laud , dar sunt convins old traian ca am dreptate , pentru ca am argumente pentru asta.. da, stiu ca in DEX termnul asta , se refera la modul general, deci nu neaparat pentru ce avem noi "nevoie" in discutia de fata... da, spusasi bine.. eu afirm ca sarutul inainte de casatorie este ok , dar in anumite conditii.. am sa-ti dau niste exemple "practice" pentru a-ti ilustra asta mai bine.. doar 2 cupluri, din biserica unde eu merg, ok.. unul din ele, liderul de tineret de la noi din bise, si altul, unul din liderii de grupuri mici... cel din urma, este pe punctul de a se casatori, dr niciodata nu a sarutat-o pe viitoarea lui sotie de fata cu noi, in primul caz, liderul de la tinret, niciodata nu a sarutat-o pe sotia lui de fata cu noi... poate e o intrebare buna, de ce?de ce nu au facut asta? pai cum am spus.. poti fi o pricina de poticnire prin asta, si cum asa.. sa nu-mi spui ca asa ceva iesi din discutie.. atunci cand vezi 2 persoane sarutandu-se niciodata nu ai inceput sa ai ganduri ( poate nu tu.. desi ma indoiesc, dar cel putin alti multii da.. ) si atunci.. acele ganduri deja inseamna pacat, deci ce faci tu cu ea = pricina de poticnire.
cand spun ca eu consider, si defapt nu numai ca eu consider, dar sunt incredintat de asta, faptul ca sarutul inainte de casatorie este "ok" pentru ca atunci cand " se desfasoara" asa cum D-zeu, si-ar dori, el nu ajunge sa mai fie un pacat.. ( aici vorbesc despre ceea ce spusai mai inainte.. poti s-o, sa-l saruti, dar nu ptr. a fi ptr. altii o pricina de pacatuire.. poti s-o saruti acasa, ori mai stiu eu , alte locatii, unde stii ca sunteti doar voi si D-zeu, ori atunci cand stii ca nu ii ranesti pe cei din jur... numai in acele situatii). cat despre sarut si flirt, eu vad o legatura fparte clara.. nu vreau sa intelegi ca e un fel de "mini-abstinenta" , a te abtine sa saruti, dar a incepe sa flirtezi, deci intr-un fel sa contrabalansezi lucrurile, nicidecum.. desigur ca asta poti crede la prima vedere, daca renunti la ceva, trebuie sa "adopti" altceva in schimb, altfel nu merge ( dar oare asa sa fie? ma indoiesc foarte tare), si spun ca din moment ce ai decis sa nu mai faci acest lucru decat " atunci cand poti" cand stii ca nu ranesti, renunti si la asta, dar nici gand sa incepi apoi cu flirtul..
Ultima modificare de razvy16_bornagain (23/01/08 11:58)
|
|
23/01/08 11:45
|
|
giany
membru
|
|
copilashu ... !!! cand o sa te faci mare ce vrei sa te faci (cu tine) ???
p.s. te-am prevenit ca o sa scriu codificat. 
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/01/08 11:54
|
|
Old
Moderator
|
|
lasa-l Giany_v pe om sa scrie, nu-l interzice. mai bine sa scrie, ca de altfel, este la tema potrivita, nu-l trage de urechi de ce scrie. mai bine sa scrie decat sa faca ce nu trebuie.
Razvy16 , daca zici ca poti sa o saruti acasa cand sunteti doar amandoi, sau o alta locatie discreta, eu nu ti-as recomanda asta. Este foarte periculos. Este un topogan...
Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/01/08 12:07)
|
|
23/01/08 11:59
|
|
bornagain
membru
|
|
x
Ultima modificare de razvy16_bornagain (23/01/08 12:39)
|
|
23/01/08 12:00
|
|
giany
membru
|
|
mai omule !!!??? cum discuti tu daca nu stii despre ce e vorba si nu ai avut tangente ???
|
|
23/01/08 12:14
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
giany. Te îndrepţi spre o nouă excludere. Ai mai avut probleme de acest gen până acum, aşa că nu mai are sens să discutăm. Mai comentezi odată în felul de mai sus şi primeşti ban. Scurt. Nu crezi, încearcă.
|
|
23/01/08 12:20
|
|
giany
membru
|
|
serios ???!!!
 mama ce frica imi este ...!!! simt si fluturi in stomac ... ce o fi oare ???
p.s. filip... pune si tu o poza sa vad si io cu cine vorbesc daca vrei!!!
Ultima modificare de giany_v (23/01/08 12:29)
|
|
23/01/08 12:28
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Nu mai ai dreptul să postezi pe forum până vineri.
|
|
23/01/08 12:34
|
|
bornagain
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
lasa-l Giany_v pe om sa scrie, nu-l interzice. mai bine sa scrie, ca de altfel, este la tema potrivita, nu-l trage de urechi de ce scrie. mai bine sa scrie decat sa faca ce nu trebuie.
Razvy16 , daca zici ca poti sa o saruti acasa cand sunteti doar amandoi, sau o alta locatie discreta, eu nu ti-as recomanda asta. Este foarte periculos. Este un topogan... |
uite acum sunt la scoala si pot sa-ti raspund.. stii, deja din ce scrisasi din primul rand, pana la a 3-a virgula, se poate intelege altceva, si eu nu ma refeream la asa ceva, niciodata..! dar sunt curios, ce argumente ai cand spui ca abia dupa casatorie poti s-o saruti ? si da, inteleg foarte bine ce vrei sa spui cand zici ca este pericuos, e ca un topogan.. dar eu ma refer la puritate in relatia dintre el si ea, nu a face " ce le trece prin cap"..
Ultima modificare de razvy16_bornagain (23/01/08 14:13)
|
|
23/01/08 12:40
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Razvy Biblia spune ca orice lucru care-l facem sa-l facem din incredintare. Candva stateam si eu in cumpana insa m-am rugat D-lui si am primit lumina cu privire la acest lucru si cred cu toata taria ca sarutul nu-si are locul pana la casatorie. Un exemplu din Bibie pe care ti-l pot da este cel cu avraam si sara: imparatul ala si-a dat seama ca fusese mintit de avraam cand l-a prins jucandu-se cu sara si astfel si-a dat seama ca ii era sotie. In ce mod crezi tu ca se jucau ei de si-a dat acesta seama ca ii este sotie si nu sora? - se sarutau.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
24/01/08 08:49
|
|
Old
Moderator
|
|
se pare ca nu jucau poker, sau sah...
Sunt de acord cu lara, cu exceptia cazurilor cand nu este reciproc, adica nu va sarutati ci tu: ii saruti mana, o saruti amical pe obraz, ori parinteste pe frunte, dar se poate face in public fara probleme.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (24/01/08 09:54)
|
|
24/01/08 09:05
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
E destul de greu sa ne dam seama exact ce facea Avraam cu Sara. In Biblie nu zice ca se sarutau. Nu e bine sa intelegem Biblia prin prisma culturii noastre deoarece nu a fost scrisa in contextul culturii noastre. Sarutul a capatat conotatie erotica in Europa de-abia in sec XVII o data cu inventarea periutei de dinti si cu raspandirea igienei orale. Sarutul se pare ca dateaza inca din 1.500 iHr in India. In Europa sarutul a fost introdus de catre romani dar nu neaparat cu inteles erotic.
O problema cu sarutul ar fi ca declanseaza hormoni care dau o stare de bine si se secreta o substanta care face corpul sa mai ceara un sarut si inca unul.
Parerea mea personala este ca sarutul poate fi folosit intr-o relatie (in niciun caz nu se pune problema de pacat) dar numai daca cei doi isi pot controla instinctele sa nu ajunga la pasul urmator. Pentru cei care merg pe principiul feriti-va de tot ce vi se pare rau sfatul meu este: stati in casa!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
24/01/08 10:40
|
|
Old
Moderator
|
|
+Archangel+ a scris:
O problema cu sarutul ar fi ca declanseaza hormoni care dau o stare de bine si se secreta o substanta care face corpul sa mai ceara un sarut si inca unul. |
problema, cred eu, vine nu din faptul ca dupa primul sarut hormonii cer altul, ci ei cer mai mult, problema aceasta apare cu atat mai mult in intimitate.
Pentru cei care merg pe principiul feriti-va de tot ce vi se pare rau |
Este un principiu biblic (1 Tes.cap.5 vers.22)
sfatul meu este: stati in casa |
sau cum zice Biblia:<Fugi de poftele tineretii, si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata.> (2 Timotei cap.2 vers.22)
Ultima modificare de OLD TRAIAN (24/01/08 11:49)
|
|
24/01/08 11:42
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Stiu ca este un principiu biblic! 
Dar unii, din prea mult zel sau legalism, l-au dus la extrema. Monahismul este un exemplu. Ceea ce am vrut eu sa spun e ca e bine sa-ti testezi rezistenta la ispita: "Pe voi insiva incercati-va daca sinteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sinteti lepadati." 2 Cor 13:5. Nu vreau sa fac propaganda nici libertinismului dar nici legalismului. Trairea cu Dumnezeu nu se incadreaza in norme si reguli (in afara de ce zice Biblia). Se incadreaza in relatia personala cu El.
Sper ca m-am facut inteles! 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
24/01/08 12:21
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|