|
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
In ce priveste trairea cu Dumnezeu, perfect de acord. Este relatie.
+Archangel+ a scris:
Ceea ce am vrut eu sa spun e ca e bine sa-ti testezi rezistenta la ispita: |
As vrea sa pun o intrebare: daca eu ma stiu tare si stau in calea ispitei rezistand mereu, se intampla intr-o zi sa cedez, asa cat sunt de tare, unde-i vina? -la mine de ce am fost asa slab? (dar eu sunt tare) -la Dumnezeu ca nu m-a facut destul de tare? SAU -toate erau bune dar eu nu m-am ferit de ispita? mi-am testat rezistenta la ispita si am vazut-o. Acum e ok?
Pozitia mea este aceasta: nu sunt legalist si nu incurajez legalismul, cu atat mai putin libertinajul. Toate sunt bune la vremea lor.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (24/01/08 13:25)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
24/01/08 13:25
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Ispite vor veni mereu in viata. In afara cazului in care stai numai in casa. Da' se gasesc destule si pentru cazul asta!
Daca inainte de a te intoarce la Dumnezeu ai fost un betiv notoriu e recomandat sa nu mai pui deloc gura pe bautura. Dar daca poti sa bei un pahar si nu se intampla nimic de ce sa nu o faci?
Daca te tii tare intr-o ispita si dupa aceea cazi nu cred ca problema este in ispita ci in relatia ta cu Dumnezeu la momentul ala. Poti sa faci un artificiu si sa scapi de contextul ispitei si sa nu mai cazi dar asta nu inseamna ca ai rezolvat problema de fond: relatia cu Dumnezeu!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
24/01/08 14:06
|
|
Old
Moderator
|
|
Iti dau dreptate. Cred ca problema aceasta o gandim la fel, dar o vedem din unghiuri diferite. Categoric, problema este relatia cu Dumnezeu, in trairea noastra libera. Cred ca noi trebuie sa consolidam permanent relatia noastra cu Dumnezeu, mai degraba decat sa incercam limitele libertatii noastre.(parerea mea)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
24/01/08 14:29
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
(quote/) este destul de greu sa ne dam seama exact ce facea Avraam cu Sara. In Biblie nu zice ca se sarutau. Nu e bine sa intelegem Biblia prin prisma culturii noastre deoarece nu a fost scrisa in contextul culturii noastre. Sarutul a capatat conotatie erotica in Europa de-abia in sec XVII o data cu inventarea periutei de dinti si cu raspandirea igienei orale. Sarutul se pare ca dateaza inca din 1.500 iHr in India. In Europa sarutul a fost introdus de catre romani dar nu neaparat cu inteles erotic.
O problema cu sarutul ar fi ca declanseaza hormoni care dau o stare de bine si se secreta o substanta care face corpul sa mai ceara un sarut si inca unul.
Parerea mea personala este ca sarutul poate fi folosit intr-o relatie (in niciun caz nu se pune problema de pacat) dar numai daca cei doi isi pot controla instinctele sa nu ajunga la pasul urmator. Pentru cei care merg pe principiul feriti-va de tot ce vi se pare rau sfatul meu este: stati in casa!
la asta ma refeream, doar ca nu am exprimat cum trebuia, si archangel o facu foarte bine la asta ma gandesc cand spun sarut inainte de casatorie..
Ultima modificare de razvy16_bornagain (24/01/08 14:55)
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
24/01/08 14:48
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Cred ca noi trebuie sa consolidam permanent relatia noastra cu Dumnezeu, mai degraba decat sa incercam limitele libertatii noastre.(parerea mea) |
Foarte bine spus! Perfect de acord. Nici eu nu sunt adeptul lui hai sa intindem coarda sa vedem cand se rupe. Doar am vrut sa precizez ca acolo unde Biblia nu da retetare nici noi nu ar trebui s-o facem decat, cel mult, retetarul pe care l-am facut pentru noi impreuna cu Dumnezeu in cazul respectiv.
|
|
24/01/08 14:53
|
|
Old
Moderator
|
|
Cu aceasta sunt de acord.
|
|
24/01/08 16:02
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Cu aceasta sunt de acord. |
si eu
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
24/01/08 21:47
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
un cineva a scris:
RAINSONG, tu nu o sa-ti saruti sotul, ca e "bleeeaachsss"?  |
[corect ar fi RainSong ,insist]Intai am grija sa il dezinfectez Sa zicem ca pana acum ,in prezent si de acum inainte imi voi mentine "standardele" ,putin mai ridicate decat ale tale 
Deci asa ,pentru astia care visati la un prim sarut cu sotul/sotia ,sa stiti ca riscati sa vi se duca visul daca incercati cand sunteti logoditi .Stiu un fost cuplu (el proaspat pastor ,ea fiica de pastor) care au rupt relatia cu o zi inainte de nunta ,cand totul era pregatit amuzant si tragic .pentru ea fusese primul sarut ,pentru el nu cred .Asa ca asteptati intai sa semnati la primarie si dupaia sa primiti binecuvantarea  Si fetele care visati la asa ceva ,nu vreau sava dezamagesc ,dar gasitit baieti "neprihaniti" asa ,cam 1 dintr-o 1000 poate Ehhh ,Domnul sa vi-l dea exact pe ala 
Ultima modificare de RainSong (14/03/08 21:00)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
14/03/08 20:59
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
RainSong a scris:
...dar gasiti baieti "neprihaniti" asa ,cam 1 dintr-o 1000 poate Ehhh ,Domnul sa vi-l dea exact pe ala  |
Amin!asteptăm...aşteptăm ...aşteptăm...şi iar aşteptăm!
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
14/03/08 21:04
|
|
pushtiu
membru
Inregistat: 23/09/06
|
|
a.si scuzati greselile de ortografie.nu recitesc mesajul de obicei:D
|
|
14/03/08 21:16
|
|
homeless
membru
 Inregistat: 16/02/08
|
|
x
Ultima modificare de homeless (15/02/11 20:07)
|
|
14/03/08 21:22
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
pai ar trebui sa incepi de acum sa te pui sa il recitesti 
pushtiu a scris:
sarutul este ceva perfect normal |
da ,de acord cu tine ,perfect normal intre oameni perfect normali ,care se iubesc ,nu se vrajesc unu pe altul  Esti o cauza prieduta mai in gluma mai in serios "poti sa faci ce vrei ,cum vrei ,cu cine vreei ,de cate ori vrei ,cu bani sau cu femei" si urmeaza un mare insa 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
14/03/08 21:25
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Mai, oameni buni, voi sunteti mai catolici decat Papa. Vorbiti despre sarut ca despre pierderea virginitatii. 
pushtiu a scris:
nu recitesc mesajul de obicei |
Poate ar trebui. Si renunta la k. 
|
|
14/03/08 21:57
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Sărutul înainte de casatorie este o opţiune personală...eu una mă îndoiesc că e o manivelă prin care se stârneşte o tornada in faţa careia nu poţi rezista...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (15/03/08 14:14)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
15/03/08 10:15
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Mai, oameni buni, voi sunteti mai catolici decat Papa. Vorbiti despre sarut ca despre pierderea virginitatii. 
|
Uite cine se simte 
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
15/03/08 13:49
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Tin sa te contrazic.  Sunt virgin in ambele cazuri. 
|
|
15/03/08 15:12
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Mai, eu glumeam . Oricum, ferice de cea care-ti va fi sotie 
Ultima modificare de lara (15/03/08 16:41)
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
15/03/08 16:37
|
|
pushtiu
membru
Inregistat: 23/09/06
|
|
RainSong a scris:
pai ar trebui sa incepi de acum sa te pui sa il recitesti 
pushtiu a scris:
sarutul este ceva perfect normal |
da ,de acord cu tine ,perfect normal intre oameni perfect normali ,care se iubesc ,nu se vrajesc unu pe altul  Esti o cauza prieduta mai in gluma mai in serios "poti sa faci ce vrei ,cum vrei ,cu cine vreei ,de cate ori vrei ,cu bani sau cu femei" si urmeaza un mare insa  |
) thx bro nah, eo ma refeream k in op relatie serioasa.la restu nu ma bag:| adik nu saruti de dragu de a saruta, desi e placut:))
si stiu k sunt o cauza pierduta, mai in serios decat in gluma.da'mi add pe mess si detaliem:P epushtiu@yahoo.com
si nu consider faptu k dak saruti esti cu un pas in fata altuia car enu a sarutata never, cum e si cu faptu dak esti virgin sau nu deci archangel intelege asta si e mandru;) altii ar vrea sa fie asa8-)
|
|
16/03/08 12:16
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
pushtiule, cam ce metoda de convingere ar trebui sa aplic sa renunti la limbajul de mirc? Si cand citezi un post, te rog frumos, citeaza numai partea careia ii raspunzi.
Iti multumesc de intelegere si sper sa ma scutesti de eforturile intelectuale pentru gasirea unei metode de convingere. 
|
|
16/03/08 13:53
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Sarutul este ceva intim care nu trebuie exersat decit dupa casatorie si decit cu cel care-ti v-a fii sot sau sotie .In primul rind daca te saruti cu 1000 de persoane inainte de casatorie ,cred ca nu mai simti nimic special atunci cind te saruta sotul sau sotia .E ceva "tocit" deja.Si nu este drept fata de cel care-ti v-a fii sot sau sotie .Nu?Pentru mine sarutul este ca si "pierderea virginitatii"E vreo problema ?Stiti cum e chestia cu prieteniile ,sarutul etc inainte de casatirie ?Eu imi imaginez in felul urmator:Este ca si cind si avea un borcan cu miere, din care iei cite putin ,cu fiecare sarut sau prietenie.Si cind a ajuns la rind si cel care-ti v-a fii sot sau sotie ,constati ca mai ai destul de putina miere in borcan ,ca sa-ti ajunga pina la moarte atit cit trebuie sa stai alaturi de sot sau sotie.Si te trezesti pe la mijlocul casatoriei ca nu mai ai nimic si uite asa intervine monotonia ,lipsa de interes ,racirea dragostei etc.Eu nu vreau sa se intimple cu mine asa .Vreau sa am miere tot timpul si sa fie de cea mai buna calitate .
|
|
16/03/08 20:13
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Atunci ai grija sa nu "tocesti" nici imbratisarile si nici saruturile pe obraz.
|
|
16/03/08 20:38
|
|
irlanda
membru
|
|
nu despre imbratisari si sarutarile pe obraz era vorba...Sau am citit eu gresit?
|
|
16/03/08 20:42
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu, n-ai citit gresit. Doar ca am mai adugat eu un borcan cu gem si unul cu smantana. 
|
|
16/03/08 20:46
|
|
irlanda
membru
|
|
|
16/03/08 21:40
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|