|
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
atata timp cat nu cautam "colturile intunecoase" si singuratatea doar cu prietenul/prietena,cred ca "ispita"poate fi inlaturata.
|
|
03/04/09 21:57
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
ispita sta departe de noi atata timp cat noi o tinem departe. chiar si in singuratate, atat timp cat nu vrei decat sa saturi persoana iubita si nu dai voie mintii sa mearga mai departe, ispita este dinuta departe.
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
03/04/09 22:11
|
|
angel11165
membru
Inregistat: 22/03/09
|
|
ispitele ne stau in cale mereu...dar prin credinta le putem birui..  
_______________________________________ Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea
|
|
04/04/09 09:44
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Nu e vorba numai de credinta. degeaba ai credinta daca nu stii sa te folosesti de ea. e nevoie de staruinta in rugaciune, de ochi larg deschisi, de perseverenta, de un caracter puternic. Si bine punctat lorre: e usor sa vorbesti atunci cand nu te afli in acea situatie. Nu te poti pronunta despre ceva anume daca nu treci prin acel lucru, daca nu simti pe pielea ta ce fel este. Orice ati spune, nu va cred ca n-ati avut "fluturi in stomac" si chestii de genul. numai ca au fost poate acum mai mult timp si din anumite motive ati adoptat o anumita atitudine. e usor s-o faci pe viteazul cand esti pe margine, dar cati vor mai fi la fel atunci cand se afla in mijlocul luptei?
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
04/04/09 10:35
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
tamarta a scris:
e usor s-o faci pe viteazul cand esti pe margine, dar cati vor mai fi la fel atunci cand se afla in mijlocul luptei? |
putini .. insa nu inseamna ca nu vor fi .. 
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
04/04/09 12:48
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Pacat e ceea ce trece de incredintarea ta, in privinta treburilor astora, angel11165. Eu nu consider pacat sarutul inainte de casatorie. E incredintarea mea.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
04/04/09 14:09
|
|
tamarta
membru
|
|
angel11165 a scris:
pana la urma e pacat sa ai prieten dak nu ai de gand sa te casatoresti cu el...deja e un pacat...iar apoi sarutul...s.a.m.d.... |
nici eu nu sunt de acord sa ai nu stiu cate relatii, dar mi se pare absurda exprimarea asta. daca nu esti cu o persoana, cum poti sa o cunosti atat de bine incat sa-ti doresti sa fii o viata intreaga cu ea? Sunt pentru relatiile incepute atunci cand cei doi deja se iubesc si atunci e normal ca iti doresti ceva mai mult. dar asta nu inseamna ca despartirea nu va putea urma. atunci cand discuti mai mult cu o persoana, cand petreci mai mult timp, iti dai seama ce fel este cu adevarat. si poti gasi lucruri care nu iti plac. atunci ce faci? continui relatia doar pentru ca e "pacat" sa te desparti? mi se pare absurd. mai ales daca intre cei doi a fost o relatie fara implicare fizica, atunci ce pacat sa fie? ce au facut gresit? ca au visat la ceva si au crezut ca e posibil sa fie mai mult? din cauza asta ajung multe persoane la 30 si ceva de ani sa stea sa planga ca nu au pe nimeni. si mai dau si vina pe Dumnezeu. ce vina are El ca "tu" ai refuzat ce El vroia sa-ti dea?
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
04/04/09 14:18
|
|
tamarta
membru
|
|
Nu l-am vazut. o sa ma interesez. multumesc.
Da, dar cand spuneam de relatii, nu ma refeream la copilariile de la 14-15 ani, ca alea numai relatii nu sunt. si..se mai intampla. Liderii fratelui meu mai mic s-au cunoscut in scoala generala si au fost impreuna de la 14 sau 15 ani. si acum au vreo 15 ani de casnicie. se poate, numai ca nu e indicat sa incepi o relatie asa devreme. Eu n-aveam inca 18 ani cand mi l-a dat Domnul(pe cel care imi va fi sot) si suntem impreuna si acum si pe zi ce trece tot mai apropiati unul de altul si amandoi de Domnul. E minunat ceea ce poate face El cu cei ce asteapta.
suntem cam off-topic. daca vrei sa mai spui ceva ce nu are legatura cu subiectul, te rog sa spui la comentarii 
Ultima modificare de tamarta (04/04/09 15:06)
|
|
04/04/09 15:05
|
|
Oc_Tavi_An
membru
Inregistat: 30/03/09
|
|
angel11165 iti multumesc si zic Amin! cu privire la ultima ta fraza.Eu de cand sunt cu iubita mea, un dar ceresc si o binecuvantare din partea Domnului, inca nu ne`am sarutat si cel putin eu nu am de gand sa o fac.Sarutul trebuie sa fie ceva deosebit dar fiecare gandeste altfel si m`as bucura daca toti am gandii ca si Dumnezeu.Si inca un gand,chemati`L pe D-zeu sa va calauzeasca si sa va dea intelepciune si EL sa fie pe primul loc in relatie si uniti`va in rugaciune impreuna si amandoi vor vedea puterea Domnului.Va spun din proprie experienta,chiar daca nu ne putem ruga impreuna pt ca ea este la 50 km ne unim in rugaciune aproape in fiecare seara impreuna si D-zeu asculta rugaciunile iar cand merg la ea ne rugam impreuna.GBU all!
Ultima modificare de Oc_Tavi_An (04/04/09 19:32)
_______________________________________ "Bucura-te,tinere,in tineretea ta,fii cu inima vesela cat esti tanar,umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai;dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata."
|
|
04/04/09 19:32
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Oc_Tavi_An a scris:
Eu de cand sunt cu iubita mea, un dar ceresc si o binecuvantare din partea Domnului, inca nu ne`am sarutat si cel putin eu nu am de gand sa o fac.Sarutul trebuie sa fie ceva deosebit dar fiecare gandeste altfel si m`as bucura daca toti am gandii ca si Dumnezeu. |
Pentru cei care vad sarutul ca un lucru deosebit, el presupune o anumita profunzime a relatiei, pe care unii nu si-o pot asuma pana dupa ce isi unesc destinele in fata altarului. Nu se simt ei pregatiti pt asa ceva, si nu ca ar fi o slabiciune sau ceva de genul, pur si simplu de asa natura sunt ei facuti. Un motiv ar fi ca nu se simt in stare/nu vor sa fie pusi in fatza faptului de a infrunta ispitele fizice care vin in urma sarutului. Mai este si incredintarea, pur si simplu pentru ei este pacat, dintr-un motiv sau altul cunoscut poate decat de Dumnezeu/ Intre relatia dintre sotzi si relatia dintre iubiti exista niste diferente din punct de vedere al acestei profunzimii. In general, persoanele care nu vor sa se sarute pana la casatorie sunt mai mult rationale si mai putin romantice (asta nu inseamna ca nu sunt deloc romantice) si limiteaza relatia la un anumit nivel de profunzime, dincolo de care ei asociaza cu o profunzime prea mare care nu poate fi suportata decat dupa casatorie.
Asta este cum vad eu lucrurile, si foarte probabil sa nu am dreptate in totalitate. Am vorbit la general si am comentat insemnatatea sarutului si nu persoanele.
Daca am dat impresia ca nu respect persoanele care au luat decizia sa evite sartului pana la casatorie imi cer scuze, eu am comentat doar faptul ca au negat ca exista si alte incredintari care permit asta. Acele persoane sunt scutite de ispitele ce pot aparea odata cu sarutul si e un lucru foarte bun pentru ele. 
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
04/04/09 20:50
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
shoricel a scris:
Nu se simt ei pregatiti pt asa ceva, si nu ca ar fi o slabiciune sau ceva de genul, pur si simplu de asa natura sunt ei facuti. |
Tin sa mentionez de la inceput ca nu ma simt jignita in niciun fel asa ca sa nu ai teama de asta .. Si acum sa intru in subiect. Pentru ca nu sunt singura care a luat decizia asta si mai am prieteni care au procedat la fel, iti pot spune ca te inseli aici.. Noi am spus NU sarutului pana la casatorie nu pentru ca asa suntem noi facuti ( pentru ca este foarte dificil sa te stapanesti de la asa ceva cand tot ce esti tu te trage spre persoana iubita... daca am fi noi asa facuti nu ar fi asa de greu sa rezisti .. )ci pentru ca pur si simplu am hotarat ca e mai bine sa procedam asa .. Iar chestia ca nu m-as simti pregatita, iar mi se pare ireala pentru ca as fi pregatita,dar aleg sa nu fac lucrul asta ..
shoricel a scris:
In general, persoanele care nu vor sa se sarute pana la casatorie sunt mai mult rationale si mai putin romantice (asta nu inseamna ca nu sunt deloc romantice) |
Din cazul meu si al celor pe care ii cunosc te pot asigura ca aici te inseli mult .. Din cate ma cunosc sunt o persoana extrem de romantica, mai pune la socoteala si faptul ca sunt fata si in general fetele sunt mai romantice de felul lor... Iar in cazul ratiunii, pot spune ca ai dreptate, caci sunt o persoana rationala in egala masura cu romantismul pe care il am. Si ratiunea a avut un punct important de spus in decizia mea..
shoricel a scris:
cu o profunzime prea mare care nu poate fi suportata decat dupa casatorie.
|
Profunzimea de care vorbesti poate fi suportata si inainte, insa prefer sa o suport in cadrul casatoriei si nu inainte!
Sper sa nu ai impresia ca am ceva cu tine, ti-ai spus parerea, mi-am spus-o si eu!
Ultima modificare de Tanara crestina (05/04/09 08:46)
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
05/04/09 08:46
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
shoricel a scris:
Un motiv ar fi ca nu se simt in stare/nu vor sa fie pusi in fatza faptului de a infrunta ispitele fizice care vin in urma sarutului. |
Spui tu ca nu se simt in stare sa infrunte ispitele fizice.Si daca ma simt in stare sa merg pe gheata subtire si sa ajung teafara dincolo, imi garanteaza asta ca nu voi cadea? In legatura ca a doua parte, stii ce mi se pare interesant?Ca Dumnezeu ne spune de nenumarate ori ca noi suntem intr-o lupta cu Diavolul si trebuie sa avem totdeauna armura pregatita, etc.In schimb cand vine vorba de "poftele tineretii"(2 Timotei 2:22), El nu mai spune "pune-ti armura si lupta impotriva lor".El spune 'Fugi!'. Faptul ca unii oameni "nu vor sa fie pusi in fatza faptului de a infrunta ispitele fizice" nu tine de caracterul lor neromantic sau de bagajul genetic.E pur si simplu ascultare de Dumnezeu. Iar daca cineva se simte in stare sa infrunte asemenea ispite, n-are decat.Poate ca o sa si reuseasca, dar nu asta e important.Pe Dumnezeu nu il impresioneaza puterea noastra de a rezista ispitei, ci mai degraba daca dam dovada de ascultare si fugim din fata ispitei.
Ultima modificare de jezzy (05/04/09 23:40)
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
05/04/09 23:38
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Cu siguranta ai dreptate, jezzy, daca consideri "sarutul" in categoria "pofta tineretii", si il simti ca o ispita.
|
|
06/04/09 16:44
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
tamarta a scris:
din cauza asta ajung multe persoane la 30 si ceva de ani sa stea sa planga ca nu au pe nimeni. si mai dau si vina pe Dumnezeu. ce vina are El ca "tu" ai refuzat ce El vroia sa-ti dea? |
E de preferat sa planga ca nu au inca pe cineva, decat sa planga o viata intreaga si ele si copiii lor(fara sa existe posibilitatea de a mai schimba ceva), ca s-au grabit sa starneasca dragostea inainte de vreme, si si-au cautat singure pe cineva, doar ca sa fie in trend, si sa nu zica persoane ca tine, ca au ajuns la 30 si ceva de ani si n-au fost in stare sa aibe pe cineva.
UnderZero a scris:
Cu siguranta ai dreptate, jezzy, daca consideri "sarutul" in categoria "pofta tineretii", si il simti ca o ispita. |
Cu siguranta are dreptate, pentru ca sarutul, este o pofta a tineretii. Daca nici sarutul nu-i o pofta a tineretii, atunci care-s poftele alea ale tineretii de care trebuie sa fugim?
Ultima modificare de irlanda (06/04/09 19:15)
|
|
06/04/09 19:02
|
|
jezzy
membru
|
|
irlanda a scris:
atunci care-s poftele alea ale tineretii de care trebuie sa fugim? |
Asta as fi curioasa si eu sa stiu.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
06/04/09 22:11
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Depinde la ce suntem fiecare vulnerabili. Unii sunt la imagini de un anumit gen, altii la sarut, etc. Nu consider ca trebuie generalizate anumite lucruri. Atata tot. Ce pentru tine (vorbesc in general) e ispita nu e neaparat necesar sa fie si pentru mine.
|
|
07/04/09 11:22
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Sunt de acord cu tine, UnderZero. 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
08/04/09 20:15
|
|
jezzy
membru
|
|
UnderZero a scris:
Depinde la ce suntem fiecare vulnerabili. Unii sunt la imagini de un anumit gen, altii la sarut, etc. Nu consider ca trebuie generalizate anumite lucruri. Atata tot. Ce pentru tine (vorbesc in general) e ispita nu e neaparat necesar sa fie si pentru mine. |
Eu il comentam pe shoricel, care a recunoscut ca "in urma sarutului vin niste ispite fizice." 
|
|
08/04/09 23:31
|
|
casiama
membru
Inregistat: 13/07/07
|
|
Cine a luat decizia aceasta, f bine. Insa nu judecati pe cei care nu au luat-o. Nu e nimeni mai sfant sau mai bun. Daca unii avem limite diferite nu inseamna ca regretam sau ca automat vom fi nefericiti in viata.Fiecare cu incredintarea lui. Nu stiu daca e expirat deja subiectul dar eu dupa ce am citit multe pagini de la acest topic,mi-am dat seama ca multi judeca in necunostinta de cauza......
|
|
15/04/09 21:19
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Important e sa fii fidel incredintarii tale. Pentru ca in fapt îi esti credincios lui Dumnezeu. Nu cred ca cine se pastreaza pentru sarutul in ziua nuntii va fi mai fericit(dar pentru ca a fost credincios sigur va fi rasplatit in vesnicie si in fond e singura rasplata care conteaza). Dumnezeu nu garanteaza fericire decat celor care raman alaturi de El si il pun pe primul loc. Poti sa faci lucruri cu duiumul spirituale fara a-l pune pe Dumnezeu pe primul loc. Granita este foarte greu delimitata. Diferenta o face inima la care doar Dumnezeu are acces. Poti sa te abti, dar sa tanjesti. E sau nu pacat?! Si asta e valabil pentru "n" lucruri.
Nu sunt de acord nici cu atitudinea de superioritate cu care unii se uita la cei care se abtin. Nu e treaba lor sa judece.
Ultima modificare de MRU (15/04/09 22:11)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
15/04/09 21:43
|
|
roddy
membru
Inregistat: 07/03/09
|
|
personal mie mi se pare un lucru foarte greu sa te abtii de la sarut.daca voi puteti si credeti ca e bine,atunci bravo voua!tineti'o tot asa!
insa eu cred ca lucruri mult mai importante sunt pe care trebuie sa le depasim,pacate,ispite,obiceiuri rele....
acest site nu e facut sa ne certam,sa ne jignim unii pe altii,ci sa discutam,sa schimbam pareri!avem ce invata de aici.asa ca(unii dintre voi) nu mai vorbiti urat,nu mai criticati pe ceilalti pt ca nu va impartasesc parerile!
_______________________________________ Zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine!
|
|
22/04/09 23:30
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Cuvantul Lui Dumnezeu e destul de clar. Eu unul nu m-am pastrat in total curat... glorie Lui ca ma ferit sa fac sex cu o fata... de cateva ori era si El ma scapat de acest pacat. Daca faceam nu stiu cum traiam... si acuma cand ma gandesc ca m-am atins de o fata asa si nu era jumatatele meu, tremur de scarba.
Oricum sa vedem ce zice Cuvantul Lui si eu nu zic sa faca ce zic eu, fiecare cu opinia lor dar nu va fortez... Totusi zice; Geneza 2:24 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. Matei 19:5 şi a zis: ,De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup?' Matei 19:6 Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă." Oare un singur trup se refera doar la sex? Ma tem ca nu... daca iti unesti buzele.. mana si etc cu alte persoane oare nu inseli pe jumatele tau cu madularul care trebuia sa fie doar a-lui jumatatele tau. Zice in singur trup.. inseamna totul... inima, mintea, ochii, buzele... si etc. Insa daca unesti buzele si etc cu altcineva care sti ca nu e jumatele tau? Nu e pacat... e pacat, clar. Ba mai mult pacatuiesti impotriva jumatele tau si impotriva jumatele a-lui persoana care te unesti. Degeaba, fiecare cu libertatea lor. Dar ce a legat Dumnezeu ramane legat in ochii Lui.
Ultima modificare de livu2day (01/05/09 04:30)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
01/05/09 04:29
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|