|
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Stii, nu stiu cat de adevarat e ca te gandesti la prima. Daca a 5-a de exemplu e mult mai buna decat prima - si ar fi si cazul sa fie - nu prea ai motive sa te intorci in gandurile tale ca un caine la vomitatul lui. Pentru mine ideea de primul nu are nici o valoare. Chiar imi provoaca repulsie cand ma gandesc la asta.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
07/09/06 03:59
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
alte comparaţii nu ai putut găsi? 
|
|
07/09/06 22:55
|
|
mamaruta
membru
Inregistat: 13/08/06
|
|
Ioai, chiar ca.
Winnetou, n-ai citit regulamentul, asa-i? :P Scria acolo ceva de k-urile tale 
Cat despre nenea psihiatru, cam simplist.
_______________________________________ mamaruta ruta, suie-te-n caruta
|
|
07/09/06 23:46
|
|
mamaruta
membru
|
|
Nenea baietel cool, mai sus dadea jezzy un citat. Putintel mai sus de unde ai scris mataluta. :P
''Chiar asa'', era legat de replica lui seraphim.
Iar regulamentul se presupunea ca l-ai citit inainte de a te inscrie pe forum. Cel putin ai bifat ca l-ai citit si esti de acord cu el. Iar in acel regulament scria ca nu este admis limbajul ''cool'' de genul ''shiret'', ''k lumea'' etc. Nu te supara tu pe mine acuma, te rog, dar ii cam suparator.
|
|
08/09/06 00:41
|
|
winnetou
membru
Inregistat: 22/12/05
|
|
i understand, asta is eu ! ... nu ma prefac si nici nu ma chinui sa par altfel decat cum sunt ... poate k voi fi banat ... altfel ai sa ma tot vezi p-aici 
_______________________________________ i will be here 4You, i'll shine a life 4You
|
|
08/09/06 00:44
|
|
mamaruta
membru
|
|
Nu vreau sa fii banat, si chiar vreau sa te mai vad pe-aici.
Insa nu cred ca a scrie conform normelor limbii romane, iti afecteaza in asa mare masura individualitatea. Plus ca facand acest efort, ne-ai da o dovada de respect.
Scuzati oftopicul.
|
|
08/09/06 00:47
|
|
winnetou
membru
Inregistat: 22/12/05
|
|
te scuzam :>
_______________________________________ i will be here 4You, i'll shine a life 4You
|
|
08/09/06 00:51
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Va scuz eu pe amandoi .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
08/09/06 08:02
|
|
klaudia4j
membru
Inregistat: 19/09/06
|
|
bravo seraphim....imi place cum gandesti...dar majoritatea din pritenii mei cu care am discutat le este foarte greu cica sa se abtina, si au spus cu multa convingere ca ei se abtin pana la casatorie sau asa ceva...acuma vine intrebarea...cine dintre cei doi nu se poate abtine sau care sunt imprejurarile care ii indruma spre sarut? si apropo de atingeri. parerea mea este ca nu cred ca o simpla atingere de mana poate duce la ceva mai "picant" cum s-ar zice....sau o simpla imbratisare, si ma amintesc am spus simpla....intr-un fel este si vina fetei ca-i permite baiatului sau ii da ne inteles ca ar vrea ceva...ca va asigur ca un baiat nu asteapta sa fie invitat de 2 ori, de asta fiti siguri ( sau poate depinde de baiat???)
|
|
19/09/06 13:12
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
Hello again,
... dragilor cum vedem noi oamenii de rand problema este (puteti sa ma credeti sau nu) putin important. V-ati pus vreodata intrebarea (asta in cazul in care mergi la o biserica) ce zice pastorul despre sarut?....
o sa incer sa ma explic printr-o intrebare ajutatoare... daca faci parte dintr-o biserica, regulile lor sunt si reguluile tale sau e optional?
Unde si cine spune ce e bine in relatia de curtare si ce nu?
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
04/10/06 17:08
|
|
Larisa
membru
|
|
In experienta acumulata de oameni timp de cel putin 2000 de ani gasesti raspunsul la intrebarea ta, eusunt10. Parintii tai ar putea sa-ti dea niste sfaturi bune cu privire la relatii, nu trebuie neaparat sa astepti ca pastorul tau sa te initieze in acest domeniu. Daca ajungi la varsta in care tu sa astepti ca pastorul sa te invete despre bajeti si fete inseamna ca parintii tai nu si-au facut datoria. Deci raspunsul la intreabare/i ar fi: in familie ar trebuie sa afli despre relatia de curtare de la parintii tai.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
06/10/06 05:26
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Da, am citit majoritatea mesajelor ... o sa invat din experienta voastra ... oricum, acu un sarut e ceva normal in toate bisericile, de pe la 13 ani ... vremurile astea ... dar cred ca daca iti propui ceva cu adevarat poti reusi ... dar vine ispita ...
Ultima modificare de our hearts hero (08/11/06 17:16)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
08/11/06 17:12
|
|
sweet andra
membru
Inregistat: 11/01/06
|
|
13 ani? da normal...de fapt nu stiu de ce ma mir...ca doar la ce se intampla in ziua de azi....nu stiu mie mi se pare strigator la cer! Da intr-adevar suntem ispiti din toate partile dar totusi trebuie sa stim ce vrem si pentru cine traim....si Tata a fost ispitit si a biruit.....nu suntem singuri daca il avem pe Dumnezeu in viata noastra si il lasam pe El sa ne conduca.....ispitele vin...dar trebuie sa treaca pe langa noi! De la lucruri mici poti sa ajungi la lucruri mari......
_______________________________________ "Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9
|
|
08/11/06 18:25
|
|
joy
membru
Inregistat: 23/05/05
|
|
eu m-am sarutat si nu imi pare rau chiar daca acum nu mai sunt cu baiatul respectiv...la momentul respectiv era o dovada a ceea ce simteam... acum depinde de fiecare: daca nu te poti opri la o anumita limita, atunci mai bine nu incepe, pt ca de la un "simplu" sarut lucrurile pot degenera usor in altceva, insa cum toti suntem diferiti si privim lucrurile diferit, le si facem diferit... e super pt cei care se pastreaza pt casatorie, dar nu toti gandesc asa... sa acceptam parerile tuturor fara insa a judeca...
_______________________________________ joy
|
|
09/11/06 15:06
|
|
Larisa
membru
|
|
our hearts hero a scris:
... dar vine ispita ... |
Atunci cand vine ispita ai cel putin o secunda sa o procesezi, sa decizi in mintea ta daca vei face lucrul respectiv sau nu. Tot incercam sa bagam in fatza ispita cand de fapt ea n-are mai nici o vina cu decizia pe care noi o luam. "Pazeste-ti mintea caci doar prin ea ai viata buna sau viata rea" ziceau versurile unui cantec.
|
|
10/11/06 05:52
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
imi place ce a scris larisa... Daca nu ai avut un iubit nu poti sa te pronunti aici. Crede-ma! Eu zic ca nu e rau sarutul inainte de casatorie. Am sa va dau un exemplu: Cunosc pe cineva care avea imprimata in mintea ei ca sarutul e rau si daca paraseste acea pers Dz nu mai da binecuvantare. Asa ca s-a casatorit, pt ca, credea ca sarutul, tinutul de mana, tinutul in brate cer neaparat sa te casatoresti cu acea pers( ca asa se zice, te saruti doar daca esti sigur ca e ta, sau dupa logodna si atunci cand esti sigur ca stii cum sa te opresti). Da e important sa stii sa te opresti... Poate o sa razi aici, dar crede-ma in bisericile in care se interzice sarutul si se face din asta - nu esti credincios daca o faci ( pt ca oricum tinerii se saruta) tinerii se ascund si pe ascuns mergi mult prea departe... Nu zic sa se spuna: ok, aveti voie sa o faceti... Nu, dar nu vreau sa se spuna ca daca te saruti nu mai esti crestin, sau sa apara intrebari: U ce te saruti? Vai... tre sa stau departe de tine...
Ultima modificare de albertina (13/11/06 06:39)
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
13/11/06 06:31
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
albertina a scris:
Daca nu ai avut un iubit nu poti sa te pronunti aici. . |
Adica?Eu am avut un iubit si datorita faptului ca nu am acceptat sarutul (si asta pana la logodna) a hotarat ca e mai bine sa ne despartim caci el nu e sigur de dragostea mea.Din fericire pt mine nu am cedat insistentelor lui desi eram indragostita de el si bine am facut ca nu am cedat caci lui nu-i era atata de mine.L-a scurt timp s-a cuplat cu alta care i-a facut toate poftele...Am vorbit cu mai multi pastori despre ceea ce el vroia(am uitat sa mentionez faptul ca e student la teologie si l-am cunoscut caci venise in practica la noi in bise) si cu totii mi-au spus ca pana la casatorie acest lucru este pacat.Eu credeam lucrul acesta caci m-am rugat mult pe tema asta si il rugam pe Dumnezeu sa-mi arate un verset biblic pe care eu sa i-l pot arata ca si temei convingerii mele si am gasit urmatorul verset : romani 13:13 si culmea ca l-am gasit in momentul in care am deschis biblia in urma rugaciunii mele.De atunci nimeni si nimic nu ma mai poate convinge pe mine ca sarutul nu este pacat inainte de casatorie.Daca nu e pacat ,de ce nu se saruta tinerii de fata cu parintii? Aceasta e parera mea; nu e neaparat cea buna dar cred ca fiecaruia Dumnezeu ii da intelepciune si calauzire daca o cere.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
11/12/06 19:15
|
|
Larisa
membru
|
|
Din pacate sunt crestini care considera ca relatiile sexuale in cadrul casatoriei sunt pacat. Intr-adevar e bine sa ne ferim de poftele tineretii pentru a nu ajunge sa ne facem de rusine. De ce nu se saruta copii in fata parintilor? Buna intrebare. Eu cred ca nu e un lucru sanatos sa o faca inainte de casatorie pentru ca altfel ar face-o si alta la mana sunt parinti care din gelozie, din protectie nu pot sa-i vada pe copii lor sarutandu-se cu sotii, sotiilor lor in fata lor. Oare ca sa nu facem pofta celor din jurul nostru?! Pana la urma tine de incredintare sarutul inainte de casatorie si de buna intelegere.
|
|
12/12/06 05:31
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Larisa a scris:
Din pacate sunt crestini care considera ca relatiile sexuale in cadrul casatoriei sunt pacat. |
Larisa, nu te supăra, dar tu citeşti ce scrii?
|
|
12/12/06 08:36
|
|
Larisa
membru
|
|
Dragul meu, drag, tocmai sambata am venit de la o conferinta despre familie si relatiile sexuale in cadrul casatoriei si ni s-a spus foarte clar ca sunt persoane care nu au voie sa faca dragoste lunea, vinerea, sambata seara dupa ora 12 sau deloc pentru ca vin a doua zi la biserica, etc. Sunt care trag jaluzele, sting lumina si termina cat pot de repede. Daca vrei iti pot da persoane de contact ca sa te convingi ca in Suceava noastra mare sunt persoane care au primit o astfel de invatatura de la inaintasii lor. Din punctul lor de vedere sarutul inainte de casatorie e ok sau in alte cazuri nici nu intra in discutie.
|
|
13/12/06 06:37
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Traim intr-o lume nebuna. Oare cum se pot suporta cei care ii chinuie pe oameni? Cred ca au o alta Biblie ...
|
|
13/12/06 07:57
|
|
maximilian
membru
Inregistat: 18/12/06
|
|
UNEORI cand esti co p fata parca nu ai vrea sa fi fara simptul umorului si vreau sa va spun despre mine eram in suceava la cineva si am iesit in parc fratele fetei pe care o cunosteam eu s-a intalnit cu o prietena dea lui si a sarutat-o si au mers de mana inainte eu inapoia lor la cativa metri mergeam alaturi de fata pe care o cunosteam dar fara sa o iau de mana pentru ca simpteam ca ceva nu-mi da voie si am auzit predici adevarate si pline de putere si m-am hotaratsa ma abtin nu spun ca ea nu se astepta sa fac aceste lucruri mai ales ca vede pe pei doi din fata si probabil din acest motiv nu mai vrea sa vb cu mine nu va spun mai mult dar apropo de ce urmeaza dupa sarut va spun ca numai bine nu urmeaza ca realizezi ca saruti 30 de fete si in final ajungi sa te casatoresti cu una pe care au sarutat-o alti vreau sa spun ca sarutul nu se invata ci doar se executa
_______________________________________ Cine nu este cu MINE (isus) este impotriva mea ;si cine nu aduna cu mine risipeste LUCA 10:23
|
|
22/12/06 01:30
|
|
maximilian
membru
Inregistat: 18/12/06
|
|
se executa cu cea care o sa-ti devina sotie bineinteles sa nu credeti ca zic altfel
sa fim atenti la ce zice pavel in 1corinteni 15:33 nu invata despre sarut de la cei din lume invata de la un frate din biserica si va avea un mai mare efect
si vreau sa precizez noi nu lasam sarutul pana la casatorie pt ca este ceva extraordinar cum se sPunea despre sarut in fata Altarului ci doar ca sa nu cadem in capcana celui rau si sa pacatuim de altfel nu ar fi ceva atat de grav si sa nu uitATI NU PUTEM SARUTA PE ORICINE E TARZIU SI VAD CA DEVIEZ PUTIN DAR CRED CA AM LASAT CEVA CLAR DACA NU ANUNTATIMA
CEI CARE SUNT DE ACORD CU SARUTUL INAINTE DE CASATORIE E PENTRU CA DEJA AU FACUT_O ADEVARAT?
_______________________________________ Cine nu este cu MINE (isus) este impotriva mea ;si cine nu aduna cu mine risipeste LUCA 10:23
|
|
22/12/06 01:41
|
|
livio
membru
Inregistat: 04/01/07
|
|
maximilian a scris:
CEI CARE SUNT DE ACORD CU SARUTUL INAINTE DE CASATORIE E PENTRU CA DEJA AU FACUT_O ADEVARAT? |
maximilian uite ca eu nam sarutat nici o fata(in sensul adevarat)si cred ca am sami sarut vitoarea logodnica(intro anumita limita)
_______________________________________ toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu
|
|
09/01/07 12:29
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|