TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Dragostea Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Ce frumos ai definit dragostea, albertina.
Intr-adevar, dragostea este o porunca pe care unii aleg sa nu o implineasca.Asadar alegi sa iubesti sau nu.

23/07/08 08:33

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
pei, eu cred ca Dragostea nu se bazeaza pe porunca, ci este deasupra ei.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/07/08 08:37)

23/07/08 08:36

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
I Ioan5:3 "Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sînt grele;

Ioan 15: 10 "Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămînea în dragostea Mea, după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, şi rămîn în dragostea Lui."

Mie mi se pare o poruncă.Este adevărat că este deasupra ei,dar nu tot timpul eşti dispus să oferi altora din ea.Aşa că atunci trebuie să împlineşti porunca,deşi de preferat este să iubeşti din dorinţă proprie !

23/07/08 08:56

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Eu cred ca secretul sta in umblarea in Duhul...iubirea izvorata din firea noastra este destul de limitata...

23/07/08 09:09

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
"Fiecare om isi alcatuieste de-a lungul vietii un edificiu afectiv. Masura in care el este, e data de consistenta acestui edificiu, de mana aceea de oameni-ei nu pot fi multi-pe care i-a preluat in el si pe care i-a iubit fara rest, fara umbra si impotriva carora, spiritul critic, chiar daca a fost prezent, a ramas neputincios.
Acesti oameni putini care ne fac pe fiecare in parte sa nu regretam ca suntem, reprezinta, chit ca o stim sau nu, stratul de protectie care ne ajuta sa trecem prin viata. Fiecare om face fata la ce i se intampla pentru ca este protejat in felul acesta. Fara acest zid de fiinte iubite care ne inconjoara, noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrama precum intr-o atmosfera in care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am ratacit pur si simplu in viata.
Daca ura celorlalti-covarsitoare uneori-, invidia lor, marsavia lor sunt neputincioase, este pentru ca exista cativa oameni pe care ii iubim pana la capat."(Gabriel Liiceanu-Declaratie de iubire)

PS: Nu am gasit un alt subiect unde sa postez asta.

Ultima modificare de anomis (31/07/08 09:20)

31/07/08 09:19

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
Dragostea adevarata: incepe cu o scanteie, se sudeaza ca o prietenie si e multiplicata calitativ prin fidelitate unul fata de celalalt.

12/08/08 14:17

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
Foarte frumos spus fetelor :)

12/08/08 15:36

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
Dragostea apare atunci cand cunosti o persoana care devine atat de importanta pentru tine incat pierzi tot egoismul care l-ai detinut pana in acel moment.

18/08/08 22:20

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
Dragostea adevarata asteapta...
http://www.asteapta.ro/

26/08/08 22:31

lydya
membru

Inregistat: 26/10/08
Ingerii cerului trag neancetat clopotele dragostei ceresti.Peste lumea aceasta rasune neancetat muzica cea dulce si sfanta a dragostei ceresti.La muzica aceasta noi trebuie sa raspundem cu dragostea noastra...Trebuie sa raspundem cu slabele noastre "acorduri"!

13/11/08 22:19

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
pfoai ce frumose mesaje...si ce frumos a scris si eu...parca din carti...dar cand te trezesti uneori la realitate iti dai seama ca dragostea e suferinta, e joaca cu snetimente si e durere. E una dintre cele mai complicate lucruri in  viata!

10/02/09 00:30

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
mai ce bine pot descrie fetele dragostea... :)

* simple... dragostea fara suferinta si fara durere nu e dragoste... ;)

10/02/09 00:58

Site web  
black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05

mototey a scris:

...

tin sa corectez putin:
dragostea care nu e gata sa sufere si sa indure durerea nu e dragoste, pentru ca dragostea nu implica neaparat suferinta si durere daca din partea celui/celor iubiti se raspunde pe masura.

10/02/09 10:12

Site web  
mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
hmmm... eu ma gandeam la un alt lucru... atunci cand iubesti e imposibil sa nu suferi... dragostea se sacrifica, face totul... :)

... dar e buna si completarea ta... multumesc! ;)

Ultima modificare de mototey (10/02/09 10:46)

10/02/09 10:45

Site web  
simple
membru

black-panther a scris:

dragostea care nu e gata sa sufere si sa indure durerea nu e dragoste, pentru ca dragostea nu implica neaparat suferinta si durere daca din partea celui/celor iubiti se raspunde pe masura.

Ba da...paote implica suferinta chiar si atunci cande impartasita...si sinecr e mai mare decat atunci cand nu e impartasita.Paote e greu de inteles...nici eu nu as fii crezut asa ceva ;)

10/02/09 16:42

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

simple a scris:

Ba da...poate implica suferinta chiar si atunci cand e impartasita...si sincer e mai mare decat atunci cand nu e impartasita. Poate e greu de inteles...nici eu nu as fii crezut asa ceva ;)

Depinde de ce este cauzata. Cu exceptia dragostei interzise de Cuvant, suferinta in dragostea impartasita este pasagera. Nu crezi?

10/02/09 16:45

simple
membru

Poate...cand iubesti...trebuie sa faci anumite alegeri...care s-ar putea sa ranesaca alte persoane la acre tii de asemenea...si asta e mai dureros decat daca ai fii tu insuti ranit/a

10/02/09 16:54

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Si eu cred ca dragostea adevarata implica si suferinta, din mai multe motive.

Unul ar fi ca e greu uneori sa renunti la tine/la ce vrei tu in favoarea celuilalt. Altul ca e greu sa te daruiesti pe tine neconditionat , mai ales cand nu primesti nimic in schimb sau cand primesti contrariul a ce daruiesti. Si ar mai fi.

10/02/09 16:56

black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05

black-panther a scris:

mototey a scris:

...

tin sa corectez putin:...

"e"-ul tau avea intelesul de "a existenta" pe cand eu l-am interpretat ca "a fi"
(nu este dragoste)

simple a scris:

black-panther a scris:

dragostea care nu e gata sa sufere...

Ba da...paote implica suferinta chiar si atunci cande impartasita...si sinecr e mai mare decat atunci cand nu e impartasita.Paote e greu de inteles...nici eu nu as fii crezut asa ceva ;)

nu cred ca e mai mare pentru ca nu vine din partea celui iubit si o poti imparti cu cel iubit si atunci e mai usor :) .

april a scris:

Si eu cred ca dragostea adevarata implica si suferinta, din mai multe motive.

Unul ar fi ca e greu uneori sa renunti la tine/la ce vrei tu in favoarea celuilalt. Altul ca e greu sa te daruiesti pe tine neconditionat , mai ales cand nu primesti nimic in schimb sau cand primesti contrariul a ce daruiesti. Si ar mai fi.

pai nu prea iubesti daca nu esti gata sa renunti la placerile tale in favoarea celui iubit.

11/02/09 14:43

Site web  
belinda
membru

Inregistat: 13/11/08
mai intai sa lasam ca povestea de dragoste sa ne-o scrie Dumnezeu apoi daca El va crede ca suntem gata sa iubim pe cineva................................................:):):):) dragostea este ceva cu care daca te vei juca te vei arde.................deci................................:):) ea este ceva sfant.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

11/02/09 17:17

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
..............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

11/02/09 17:18

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

just_for_jesus a scris:

mai intai sa lasam ca povestea de dragoste sa ne-o scrie Dumnezeu apoi daca El va crede ca suntem gata sa iubim pe cineva :):):):)
dragostea este ceva cu care daca te vei juca te vei arde

Da ai dreptate si foarte frumos te-ai exprimat, am aproape aceeas opinie.
Dar totusi nu pune prea multe puncte, deranjeaza pe unii si exista reguli despre acest mod de scris :D
Nu te supara nu e personal, nu avem nimic impotriva ta si imi place mult ce ai zis. Doar ce trebuie sa schimbi unpic modul de scris ;)
Nu judecam doar dorim ca modul poate sa fi intelesa mai usor pentru alti :D

Ultima modificare de livu2day (12/02/09 02:16)

11/02/09 20:13

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

april a scris:

Ce este dragostea?

Depinde ce ne vine in minte cand vorbim de dragoste.
Dragostea este un iubit sau o iubita ,un tata sau o mama ,un frate sau o sora,un prieten sau o prietena.
Dragostea e ceva vital pentru fiecare etapa din viata unui om ,de cand se naste si pana moare.As face comparatia cu aerul ,si nu cred ca exagerez sau gresesc.

april a scris:

Si cum se manifesta ea?

Se manifesta functie de cum este perceputa ,ce inseamna si ce valoare i se da de fiecare.
Pentru cineva dragostea se poate rezuma la un trai mai bun ,la o pozitie mai inalta, la un moment de placere ,la a avea un urmas care sa-ti duca mai departe numele...
Pentru altcineva dragostea poate insemna bucuria ,multumirea ,implinirea de a face fericita o alta persoana.

april a scris:

Cum ar trebui sa iubim?

Exemplul suprem este dat de Dumnezeu care a dat ce-a avut mai scump pentru ca ne-a iubit,pentru ca a vrut sa ne fie bine ,sa fim cu El o vesnicie.
Trebuie sa iubim cu o iubire jertfitoare, dand tot ce avem mai scump si bun in noi pentru celalalt.

april a scris:

Pe cine ar trebui sa iubim?

In primul rand ar trebuie sa-L iubim pe Domnul : "Isus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau." Matei 22:37
In al doilea rand trebuie sa ne iubim semenii ,chiar si pe vrajmasi:
"Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." Matei 22:39
" Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blastama, faceti bine celorce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc," Matei 5:44

simple a scris:

dar cand te trezesti uneori la realitate iti dai seama ca dragostea e suferinta, e joaca cu snetimente si e durere.

Da, o data cu lumea ,cu pamantul ,s-a degradat ,s-a intinat sentimentul si efectul dragostei.
Cred ca nu exista suferinta si durere mai mare decat cea pricinuita de o dragoste neimpartasita ,decat atunci cand dai tot si nu primesti nimic ,sau si mai rau, primesti chiar opusul la ce, si cat ai dat.E ca si cand oferi o floare si primesti un spin.Nu-i drept asa.

12/02/09 02:24

belinda
membru

Inregistat: 13/11/08
livu2day mersi de atentionare
asa o sa fac pe viitor!:)

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

12/02/09 14:28

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

just_for_jesus a scris:

livu2day mersi de atentionare
asa o sa fac pe viitor!:)

Multumesc si iti multumesc ca nu te-ai suparat, ma bucur pentru acest lucru.
Domnul sa te binecuvanteze.

12/02/09 15:04

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la